Emot kvinnliga brandmän

När jag åkte taxi sist så frågade chaffören vad jag siktade på med pluggandet. Jag ska bli brandman sa jag.
Han blev helt tyst sen sa han att jag kunde ju plugga vidare till brandingenjör sen. Jag lovar att det hade han aldrig sagt om jag var en man. Jag blir så irriterad.
Det är nämligen inte första gången jag blir bemött så.
En gång hjälpte jag en tanta vid resecentrum när hennes bil stannade på vägen. Puttade in den till parkeringen och lånade ut min mobil så hon fick ringa sin son. När han var på väg så sa hon att han var brandman.
Jag sa att jag med skulle bli det. När han kom så sa givetvis tantan det till honom.
Jaha har du sprungit rullbandstestet? var det första han sa. Varför ställa en sådan fråga? Jo för att han ville veta om jag verkligen visste hur jobbigt det var att bli brandman. Hade han ställt en sådan fråga till en grabb? Säkerligen inte.
Under praktiken på Cetetherm i högstadiet frågade någon vad jag ville bli, brandman sa ju jag. Är det bara nåt du har fått för dig eller? fick man som svar. Är det något en kille får för sig? Suckar...

Sen en massa till jag inte orkar räkna upp. Till 90 % har det varit medel- äldre karlar.
De enda som inte har sagt några spydiga kommentarer eller ens ifrågasatt min dröm är brandmännen själva i Karlshamn. De om några borde ju veta om en kvinna kan bli brandman eller inte. Den brandmannen vars mamma jag hjälpte i Ronneby kan man ju undra vilken stämning de hade på stationen.
Mamma har dock pratat med en annan brandman i Ronneby och han blev förvånad att det var sådana ton på någon på stationen. Förhoppningsvis var han den enda där då.

Jag hade en diskussion med B när jag var på stationen för ett tag sen. Han var helt inställd på att kvinnor kunde jobba som brandman och att bara de klarade testen så var de lika bra som männen.
Skönt att prata lite sånt med en go brandman.
J var en av de goaste mot mig, tyvärr gått i pension men han hälsar på lite då och då. Han var hur go mot mig som helst. Även om han var äldre, eftersom många äldre tycks vara emot den nya trenden om man får säga det så.

Måste erkänna att ett par äldre män verkar skeptiska men har inte sagt något otrevligt eller så. Jag kanske missuppfattar deras personligheter därför spinner jag inte vidare på det.

Har ont i maggen. Kolsyra är inte magens bästa vän. Men man kan ju inte låta bli att dricka det heller. Det är ju så gott när det bubblar i munnen.
Nähe måste plugga vidare på GISen.



Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits