Kändisar

I lördags var jag på Modell för en dag då vi blev sminkade och fotograferade av proffs. Var jättekul att titta på bilderna sen =)
Köpte 20 bilder. Dessvärre var det inte så billigt men sånt gör man ju bara en gång i livet. Men man vet ju aldrig :o)

Ni som är vän med mig på Facebook kan se några av dom.

På kvällen var man redan färdigsminkad och ombytt  så det var bara till att cykla 5 km till förfesten. Vi hade jätteskoj på kvällen även om jag bara dansade en låt. Träffade några bekanta, vilket är ovanligt för mig.
Ja just det ja, såg tre kändisar: Magnus Uggla, komikern Per Andersson och komikern Johan Wahlström på uteserveringen. Har inte sett så många kändisar på samma ställe, man bor ju inte i storstaden precis :o)

Så började man prata med en trevlig ordningsvakt. Vi diskuterade utrustning väktare vs ordningsvakt. Jag vill ha expanderbatong då det är betydligt lättare att ha med sig. Gummibatongen är inte ofta man slänger på sig då jag slår mig på benen i varje steg så man får stora blåmärken i knähöjd. Så slog han ut sin expanderbatong för att demonstrera snabbheten.
När väl stället stängde ville inte min kompis och hennes kompis lämna uteserveringen och jag tyckte att de som jobbar oxå vill hem. Så jag pratade med min nya kompis ov som gick två steg mot mina väninnor. Och helt plötsligt fick jag med mig dom ut =) Mohaha :)
Väl ute började man prata med andra jag inte kände. Kom hem till kompisen efter tre och cyklade halvmilen hem. Klockan var väl fyra innan man lade sig. Men vad skoj vi hade :)


Igår lekte jag med Mathias. Systersonen var väldigt Mimmig och jag fick äran att väcka honom. Då är han väldigt gosig och sitter still i famnen. Man får njuta av varje sekund =)
Han lekte med vattnet och kastade boll hela dagen sen. Nu är ju vädret så underbart. Dessvärre har det inte blivit av att man har badat eller solat.
Hoppades på att det skulle bli ikväll men jag ska jobba ikväll, några timmar efter jag har slutat här. Men imorgon är jag helledig =)


En av Lasse Stefanz bästa låtar

Felicita
Hela livet framför mig
tar bara för mig av allt jag vill ha.
Tror på solen jag ser nu
önskar mig mer nu, oh Felicita
Det är korta små stunder
man tror på under, oh Felicita

Felicita
Vill nog hålla dig kvar nu
drömmar det har du
en för var dag
och du tror på din frihet
och själva livet, oh Felicita

Allergi

Läkaren ringde imorse. Jag hade visst en hel del allergier, både inomhus och utomhus. Ska få en lista hem på vad jag är allergisk mot.
Förhoppningsvis är det boven i dramat med alla förkylningar.


Vill se på
Tomas Ledin den 8/7. Får se om jag e ledig....

Rösta på mig

Rösta gärna =)

Har flera bilder i tävlingen. Vill gärna ha en kamera =o)

Självlysande =)

Det var inte mycket man gjorde där på kärnkraftverket. Bevakade en port, en damm m.m. Satt ibland och öppnade en sluss till kontrollrummet och såg till inga obehöriga kom in. Det kändes ju rätt meningsfullt =)
Att kontrollera personalen till kontrollrummet för O3 som är tillsammans med Forsmark Sveriges största reaktor är ett stort ansvar :o)
Vem vet, blir kanske mer timmar där uppe.

Här kommer en salig blandning på det mesta.

Raston är nyduschad.




Kliar sig


Blev lite dammig..




Raston går mot mig, vill ha mat.


Pontus springer till maten.



Nu kommer lite bilder från Thailand. Här är vi på Koh Lanta.






Hamnen, tror det hette Saladan.


Stranden bredvid Railey Beach.




Poda Island




Vårt hotell Princess på Railey Beach.


Jag skulle hoppa men blev lite fel. Snubblade trots jag var helt nykter :) Måste varit värmen*ler*.


Railey

Railey

Railey

Och sista är med på Railey. Vi trivdes bäst på det stället :)


Hade en billig undervattenskamera så bilderna blev inte de bästa. Men lite ser man iaf :)
Här är jag.


Nemo






Tyckte dessa fiskarna var lite otäcka..


En av guiderna



Islandshästen jag red.


De hade en kelen kise på gården.


Nu blev det kanske lite för många bilder. Men gäller att passa på när jag är igång.

OKG

Jahopp ikväll bär det av till Oskarshamn kärnkraftverk. Jobbar lite extra så här till midsommar. Blir ju bra ob =)

Vi ska bo i en stuga med tio rum och gemensamt kök, ska bli intressant och se vilka man bor med :o)  Hoppas det är lugnt iaf...

Ha en trevlig midsommar på er!

Äntligen!

Det ser ut som att läkaren äntligen tar mig på allvar. Jag fick ta blodprov m.m och sen ska de titta efter allergier. Han pratade även om att det finns någon medicin man kan ta varje månad för att hjälpa immunförsvaret.
Det finns hopp om mig trots allt :oD

Skrattar =D

MÅSTE SE DEN =)

Töltat

Red islandshäst i lördags. Var hur kul som helst, särskilt när de töltade. Men guiden kunde dock haft högre tempo vid de snabbare gångarterna. Fick hålla in hästen heeeela tiden. Men men, det var skoj att rida 2,5 h :)
Jag fick en skäck, kommer bilder sen.

I söndags var jag med ute och red fast på Raston, nordsvensk. Där var det lite mer häst. På islandshästarna kändes det som att sitta på marken ju.
Raston var rätt pigg igår. När vi skulle galoppera höll jag in så att I med Pontus fick försprång då jag får allt grus på mig när jag ligger bakom. Raston fick upp ett bra tempo vill jag lova när han kom efter sin kompis. Det är då man njuter av livet. Full galopp på mysig skogsväg =o) I slutet av galoppen bestämde Raston helt själv att vi skulle in till en stig. Blev ett tvärt kast till höger så man fick knipa med benen. Höll in honom och vände efter mycket protest. Han trodde väl det var en genväg hem...


Är fortfarande trött efter förkylningen som sitter kvar. Känns inte alls kul att jobba 8 dagar i rad nu. Men blir klirr i resekassan =o)
Ska upp till Oskarshamn kärnkraftverk och jobba i midsommar. Har aldrig jobbat där men däremot ett studiebesök för några år sedan.

Bilen ville inte starta

Glömde skriva om det lilla äventyret när jag skulle till jobbet. Satte mig i den kokheta nittonåringen och vred om nyckeln. Den ville inte starta! Ahh!
Ringa till pappsen (bilmekaniker). Han undrar om jag har en hammare eller något man kan slå med. Hittar spänningsanordning till spännremmen i bagageutrymmet (som även innehåller innebandyklubba, ridkläder, ridhjälm, kastspö, metspö, fiskelåda, flytväst, reflexjacka, brandfilt, brandsläckare, två varningstrianglar, en filt, en förstahjälpenväska, bogserlina, startkablar, fälgkors m.m). Lägger mig under bilen och försöker hitta det pappa beskriver. Skulle hitta någon mojäng jag skulle slå på. Visade sig efter mycket om och men att den saken inte fanns där.
Får då i uppdrag att leta efter relä i motorrummet. Öppnade motorhuven och hittar två relä vid kylarvätskan. Knackar lite lätt på båda med fingrarna. Sätter mig och vrider om nyckeln. Den startar!! Tittar mig i spegeln för att torka bort smutsen i ansiktet, man har ju inte hög markfrigång utan mer normal. Sen är man väl lite tjockhuvad oxå =oD
Kom tio min försent tack vare den tjuriga nittonåringen. Men jag är glad att jag hade pappa att ringa och att den startade med hjälp av lite knackningar. Annars hade jag stått där än! Eller jag hade fått ta cykeln. Men hur kul är det att cykla 12 km på en dag när man är sjuk.

Är nog dax att lämna in den till pappabildoktor för en liten kontroll. Den dricker (tappar) lite olja med så jag får väl kolla den med.


Det är studenttider nu och det har varit studenttåg på andra sidan ån idag. Tänk att det är tre år sedan man tog studenten. Tiden bara rinner iväg!

Feber i 7 dagar

Var på väktarmöte i tisdags. Var trevligt att träffa lite arbetskamrater och käka korv och potatissallad =)
Körde sen 200 meter till stationen för att se om man kunde låna bastun. Självklart fick jag det så jag gick runt och varnade alla (jag skulle ju ha shorts och t-shirt men de andra skulle ju byta om utanför).
Satte mig i bastun som blev 90 grader varm*puh*. Öppnade dörren till duscharna för att få lite frisk luft ibland. Sen när de spelade innebandy kunde jag gå ut :)
Kände mig som en ny människa på kvällen, trodde allt att jag lurat iväg bakterierna. Fel, fel, fel.
Nästa dag mådde jag krasst. Ja igår blev det. Ronden på kvällen gick seegt. Idag jobbar jag stillasittande men hade gärna legat i sängen.
Ringde samariten igår och sa att jag haft feber i sex dagar. Han säger att en vuxen person kan ha feber i en vecka så jag skulle ringa idag om jag hade feber. O ja det har jag nu. Så jag fick en tid imorgon.

Försöker sjukskriva mig imorgon för då är det mardrömsronden (om man är sjuk).
Lägenheten ser ut som andra världskriget för inte har man någon ork att diska. Det är sova, äta och jobba..

Nästa helg är det midsommar och då ska jag och en kollega till ett kärnkraftverk och jobba.

Suckar tungt

Har jobbat i helgen. Gick segt då febern fortfarande håller i sig. Men jag gick så lugnt jag bara kunde.
Hälsade på gänget när de lagade middag i lördags :) Man känner sig rätt ensam när man jobbar så då är det kul att få lite sällskap när man har rast. Och prata med brandmännen är alltid lika givande :o)

Finns väl inte så mycket att skriva om. Har antingen sovit eller jobbat.
Idag är det fjärde dagen med feber men ska ändå till Ekohallen med mamsen.
Har försökt få tag på alvedon hela helgen. Tog slut i fredags och körde då inom hemköp, preem och statoil men de hade ju inga. Nästa dag körde jag till nästa preem men där var de slut. Sen till ica och vidare till coop. Har fortfarande inga. Men igår hittade jag två alvedon i en låda här hemma. Lycka!!
Ska bunkra upp ett lager idag. Jag trodde att jag skulle slippa bli sjuk genom positivt tänkade men inte faen hjälpte det.

Jag har slut på idéer nu. Har håller man sig frisk? Har hållt på så här i 8-9 år. Jag kan omöjligt bli brandman (eller polis) när jag är sjuk så här ofta. Jag kan inte heller köpa hund. Orkar ibland knappt gå upp för att äta när jag e sjuk, hur ska man då orka gå en timme varje dag med vovven?
Och barn i framtiden är bara att glömma (om man nu vill ha vill säga). Pappa sa att jag inte skulle måla fan på väggen men vad ska man göra då efter så många år?
Finns det någon läkare någonstans man kan gå till som är proffs på immunsystemet? Kanske är något min kropp saknar som man kan åtgärda.
Tips någon på vad man kan göra?  

Feber

Jupp jag e sjuk. Vaknade inatt alldeles genomsvett. Har feber, hosta och ont i halsen. Så kvällens pass kommer jag aldrig orka utan sjukskrev mig. Däremot måste jag ändå ta en stängning så det blir en timmes jobb iaf. Men klart bättre än att springa runt på alla ronder.

3 h kvar på jobbet. Tur man sitter ner. Förhoppningsvis går denna förkylningen över lika snabbt som den kom*håller tummarna*.

Det är inte sant....

Har varit lite irriterad i halsen idag men trodde det bara var för man sjungt eller nåt. Men eftersom dagen har gått har jag börjat hosta och känt mig tröttare.
På ronden orkade jag knappt gå. Kunde inte prata i mobilen samtidigt som jag gick i trappen. Ronden tar 1 h men idag tog den 1 ½ h.
Känns som febern kommer smygande och har ont i öronen. Vad faen gjorde jag för fel? Jag är noga med att tvätta händerna, jag äter grönsaker, jag har vilodagar så man inte tränar för mycket, jag har inte stressat hjärnan med alla framtidsbekymmer utan har levt i nuet. Vad mer kan man göra?

Morgondagen har 6 x 2 h arbetspass. Ser inte fram emot det. Men jag hoppas att jag bara känner efter för mycket och att jag är som en ny frisk människa när jag går upp 5.20 imorgonbitti. *hoppashoppashoppashoppas*

Ridit

Oj tiden flyger iväg.
Hade jättekul i lördagskväll. Var kul att komma ut lite. Dessvärre hade jag ont i tån så man fick bita ihop när man dansade hela kvällen.
Visade sig nästa dag att tån var inflammerad (fråga mig inte hur jag lyckades) så jag fick ta en taggig grillkniv och "såga" hål i nageln så trycket lättade*najs*. Var lite ovanligt att sitta där och såga i tån. Nästa dag sågade jag ett till jack och sen sågade jag bort det som var mellan jacken. Blev som ett hål i nageln. Men det gjorde inte alls ont. Nageln är helt död så jag tappar väl den snart igen*sucka*. Men jag slapp gå till doktorn =)

I måndags cyklade jag hemhem, 2.1 mil på en timme. Konditionen blir bättre och bättre vilket är helt underbart!
Styrketränade armarna i tisdag, cyklade sen till jobbet. På jobbet fick jag en störning. Någon klagade på hög musik, 16.40? Så det var bara till att köra några mil...

Var ledig igår så jag var med syrran och systersonen. Bar runt på honom vid havet sen när vi lämnade honom på dagis fick jag en stor kram :) Dagispersonalen sa att han säger jämnt mitt namn. Det är sånt som värmer mosters hjärta :o)

Senare red jag på den nordsvensken jag brukar rida på somrarna. Han var lika svårstartad som vanligt. Men på hemvägen blir han pigg. Även om det kom en hagelskur var det härligt att rida igen. Fast jag har lite träningsvärk insida lår, men sånt får man ta :o)

Nu jobbar jag resten av veckan. Blir dubbelpass imorgon. Ska träna på stationen där emellan och ska du höra vad gänget ska göra på lördag. Så fall tänkte jag tillbringa några timmar på brandstationen på lördag innan jag började jobba. Får se hur det blir...

hits