Igelkottar

Just det jag, har glömt berätta hur det gick på loppisen. Kan ju säga att jag blev knappast rik :o) Var mest mamma som hade saker med sig. Jag hade lite tidningar. Sålde för 8 kr. Haha...
Fast det var rätt skoj ändå :o)

När alla skulle packa in i bilarna i slutet av den heta dagen så parkerade de som krattor. Mitt i vägen(gången)! Och de tomma borden kunde de ju inte flytta så att två bilar kunde få plats. Så jag tog saken i egna händer och flyttade borden på hela den rakan och vips så kunde folk köra förbi de parkerade bilarna.
När det lättat lite hämtade jag min bil.
Då är det en jubelidiot (V70) som ställt sig flera meter från bordet på högersidan. Kunde inte komma förbi på den sidan då det var stopp där. På vänstra sidan står en 240. Det var minimal plats mellan 240n och V70n men jag insåg att pansarbilen (min 740) kunde komma förbi.
Fick svänga lite i början för att komma förbi med backspegeln. Svängde tillbaka lite så att inte backspegeln skulle åka in i V70n och krypkörde förbi. Var knappt 5 cm mellan stötfångaren på 240n och min lack på vänstersidan. Det gällde ha tungan rätt i mun för när jag började komma förbi stod ett bord en bit ut där framme så jag fick gira lite till höger igen. Då gällde det att ha kolla så att inte bakänden svängde in mot 240n. Men det gick!!
När jag körde förbi en dam bakom ett bord sa hon klockrent flera ggr, gjorde tummen upp och verkade imponerad över min körning. Klappade The Red Flash för åter en herotisk insats ;o)
Såg att ingen i bilkön bakom mig hängde efter utan V70 fick allt flytta på sig. Fegisar :o)
Men det är ju typiskt att folk bara tänker på sig själva och parkerar så ingen annan kommer förbi*suck*.

Har sett massa rådjur och rävar. Häromdagen såg jag en rävunge*naw*.
Inatt såg jag igelkottar traska på vägen. Såg en en bit bort som gick över vägen. När jag saktade ner så stannade han mitt i så jag fick bromsa till lite extra. Stod still och hade tappat igelkotten i sikte men visste att jag inte kört på den. Backade lite och sen traskade den vidare :o)
Finns säkert många som inte brytt sig att sakta in men är man helt själv på vägarna så är det jäkligt onödigt att köra över en igelkotte när man kan sakta in.
Är man djurvän så är man.

Hoppas bara man inte träffar på vildsvin*ah*.

Donk

Så lät det när smalbenet mötte stålbalken =) Så är det när jag inte hann lyfta benet tillräckligt fort...

Hittade två hundar på vift inatt. De var alldeles blöta och kalla.  Ringde polisen som inte fick tag i ägaren som saknade dem. Efter en trekvart fick de tag i dem. Jag fick bara in den ena i bilen men den andra ville inte så jag kunde inte göra mycket. Ägaren hade bara moppe så de fick komma och ta in hunden i skåpbilen så körde jag dem hem.
Gjorde jag en insats iaf. Man kan ju inte bara köra förbi när det var svinkallt ute. Den ena som var golden var så kelen och lade sig på asfalten helt slut.
Skönt att det löste sig.

Annars har det inte hänt så mycket på jobb. Var en enda som jobbade på en stor fabrik på natten och givetvis råkar jag släcka precis där han var :o)

Vi har fått ett nytt objekt. Vi ska låsa en skatebana.
På natten hade de tagit sig in via taket så min uppgift var att köra ut dem. Jag gjorde som Winston: Prepare for the worst and hope for the best (har för mig han så nåt sånt). Radion bär jag alltid och har nu fått batongfäste så batongen åkte oxå med. Den stora maglighten tog jag med mig för det är skumt där inne (och ute). Hoppades att de inte var så många. De var bara tre och efter lite bortförklaringar (de sa de kom in genom dörren men hade inte mycket att säga när jag sa att det var JAG som låste...) gick dem ut och jag låste. Puh...

Dagens låt: Jill Johnsson - Jolene

Pictures

Nu när min data äntligen funkar har jag fört över bilder från kameran. Så jag måste ju lägga upp lite..


Bilder från Öland:

En fot..


Små snäckor. Kanske inte syns men de är faktiskt pyttesmå...


Strand


Drickat:


En tavla i vårt rum...


Köpte detta:


Blomma:


På väg hem:



Raston jag red häromdagen



Har kört inlines att par dagar nu och känns bra. Kroppen är pigg trots jobb. Men förra veckan jobbade jag bara tre kvällar 16.00-22.30 plus lite övertid.
Ikväll och imon ska jag jobba 18.30-6.00. Fre-sön 16.00/15.00-22.30.

På torsdagen ska brorsan och jag åka en sväng i Sverige men vi vet inte var :o)

Har alltid varit något på dagen man hittat på. Så sommaren har gott jättesnabbt. Om en månad börjar de andra i skolan igen. För första gången gör inte jag det :o)

Loppis

Imon ska man stå på loppis och sälja massa saker. Hoppas man blir rik :o) Hehe... Bara man går med plus och blir av med en massa onödiga prylar så blir jag glad.

Badade i havet igår, var svinkallt. Men solade och blev lite brun. Blev ännu brunare idag då jag gick runt i bikinin när jag passade Thias. Och så badade vi i den lilla "poolen". Igår när han var här hemma och jag skulle köra iväg till jobbet så sa jag hejdå och skulle ge honom till hans morbror. Men då kramade han hårt om sin moster och lade huvet mot axeln. Var ju inte så lätt att ta bort honom då...

Oj klockan är mycket, tänkte ju ta en sväng med inlines...

Vad gör resten av Sverige i sommarvärmen?
 

Sun

Min data är fortfarande inte här än. Jo fick hem moderkortet men en ny processor skulle de skicka igår. Sen visade det sig att just den produkten inte fanns längre så brorsan beställde en annan. Fick en bättre till samma pris :o)
Så nu väntar jag ytterligare lite till.

Sitter här vid pappas data och ska snart ut och sola. Har inte blivit det så mycket denna sommaren, dels för att solen inte visat sin bästa sida i sommar och att jag inte haft tid.

Börjar klockan fyra så lite hinner jag ju bli brun... Hoppas jag.

Igår hann jag inte vara på jobbet i fem min förren jag fick larm i den andra staden...
Kör en annan bil så det är skönt när man börjar fyra och slutar halv elva.

Den 1 sept ska man tillbaka till Barsebäck för VU2:an :)

Gahh pappas data startar om ibland bara så där. Blir arg! Fast som tur var så hade bloggen sparat inlägget i utkast :o)

All summer long

Rån

Det grämer mig att en butik rånades 30 meter från kontoret. Och jag var på kontoret vid den tidpunkten.
Varför kunde jag inte vara synsk och gå ut vid den tidpunkten så kanske de hade blivit skrämda?
Fast ser dem tydligt att bilen står precis utanför så tog dem risken att väktaren kunde kommit ut samtidigt...

Tur att det gick bra för butiksbiträdet.

Men polisen ringde och undrade om jag sett någonting. Dessvärre gjorde jag inte det och det grämer mig ju mer. Jag avslutade passet precis när polisen larmades...

Ja tur att ingen skadades iaf... Annars hade jag grämt mig ännu mer att jag var helt ovetandes på kontoret...

Gaah

Virrhjärna. Trodde jag skulle till blodgivningen på tisdag men när jag kollade i almenackan var det i tisdags jag skulle vara där. Så pinsamt. Jaja får boka ny tid.
Är så mycket att hålla i huvet som ska ordnas.. Håller även på med badvaktsintyget så att man har det om man söker jobb.

Sen händer det inget med lan, paintboll... Brorsan som har semester kan väl fixa det... Men nej allt ska man planera.
N och jag ska stå på loppis någon dag :)

Red Raston igår. Så himla gosig ;o)

Drömmer mardrömmar som vanligt. Häromdagen drömde jag att när jag jobbade var det en man som sköt efter mig. Försökte gömma mig men han kom fram och sköt mig i huvet och sen i munnen. Vaknade rätt snabbt...

Nu ska jag jobba 4 nätter på raken. Det är Östersjöfestivalen denna veckan men det kan jag glömma.

Rockstar

Can you hear me

Kan inte sitta still!!

Öland

Har varit full rulle sen jag skrev här sist. Har varit på Öland i tre dagar. Var jätteskoj :o) Vi festade (Strand), solade och badade, spelade minigolf och käkade god mat hela dagarna. Vi får göra om det nästa år ;o)

Haha på väg hem från festen på Borgholm var det några söta killar som flyttade på en stooor blomkruka. Både jag och N gick fram och pratade lite med dem vilket resulterade att de flyttade tillbaka den. De var så himla snälla så jag vågade moppsa mig mot den ena killen att blomkrukan stod snett. Så var det något han sa och jag frågade om han var klen och kände på hans stora biceps*fniss*. Då sa han något annat om att jag skulle bevisa att jag var stark eller nåt. Ja jag såg det som att han utmanade mig. Jag var ju inte helt nykter så jag minns ju inte allt som sades. Hur som helst tog jag denna sötizen på ryggen i brandmannagreppet och gick iväg en bra bit. Hans kompisar och alla som gick förbi garvade. Det såg nu rätt dumt ut när lilla jag hade en stor kille på ryggen :)
När jag satte ner honom var det dax för honom att bära mig. Så där åkte jag runt ett tag innan han satte ner mig på ett elskåp =o)
Låter lite flummig men vad kul vi hade när vi lämnade killarna. N undrade hur fasens jag orkade han. Alkoholen gör en faktiskt starkare*ler*. Jag kände mig inte ett dugg trött, tror jag hade gjort det om jag varit nykter...
Synd att han bodde för långt från mig annars hade jag tagit hans nummer. M tyckte att jag hade en ovanlig raggningsteknik *höhö*.

Har jobbat lite. Håller på att lära mig en runda där jag ville jobba från början. Innan fick man inte vara själv på störningar men nu har de ändrat så att vi inte behöver knacka på om det finns uppenbarliga själv till att inte göra det.
Jag hade inte tagit namnet på han som spelade musik när jag mötte mannen med spade. Fick en tillsägelse att namnet är väääldigt viktigt att ta. Det innebär att man måste gå in i trappuppgången för att ta namnet... Väldigt måna om säkerheten på företaget - jotack!
Så även om det innebär att jag får mindre timmar att jobba så kommer jag bara jobba de timmarna jag har fått i denna staden och sen jobbar jag bara i den stan jag vill.
Kalla mig feg men jag tänker inte riskera någonting. Jag ska tacka brandmannen B för att han varnade mig om det stället, hade han inte gjort det hade jag mött spadmannen i trapphuset och gud vet vad han hade gjort om jag gått in på hans "revir".
Men en annan anledning till att jag inte vill jobba där är att det är 5 mil hemifrån, det blir tio mil varje pass. Orkar knappt hålla ögonen öppna efter ett 12 h pass. Jag är den på företaget som bor längst bort så de kan väl ta en annan som har närmare. De har ju accepterat att jag inte vill jobba där, vilket är skönt.

Funderar på något annat som har hänt.
Jag har ridit, sprungit, cyklat, gick på rullbandet när jag hälsade på gänget på stationen. Ska se om det är någon ledig dag de jobbar så man kan vara där :o)

Min data är fortfarande inte lagat. Brorsan skickade tillbaka ett par saker i datorn, processorn och moderkortet. Min data hakade ju upp sig alldeles för tidigt och det visar att något inte stämmer. Så det är svårt när man inte kan ladda upp sina kamerabilder eller lyssna på musik.
Just nu lånar jag pappas data*hehe*.

Börjar klockan fyra idag. Se om man hinner springa lite...

Livrädd!

Jobbade mån, tis fre-sön och nu ska jag jobba tis-ons. Ska sen till Öland tors-lör :o)

Kan sammanfatta veckan med att allt har krånglat med mycket larm och störningar. Var ute på en störning vid ett hus där en brandman varnade mig för. Ville inte gå in i trapphuset utan gick bara runt fölr att lyssna. Då kommer en man med spade på axel och går mot mig. Tyckte att han hade täckt för ansiktet. Jag blev skräckslagen. Där stod jag själv i skymningen med en man med spade. Han stannade och högg ner spaden i gräset ett antal ggr. Jag backade nästan, ville inte släppa han med blicken om han började springa mot mig. Sen gick jag runt och tittade bakom mig ifall han kom efter.
Jag satte mig i bilen och låste dörren. Sen körde jag runt för att vända och såg att han gick in i huset igen.
Jag har aldrig varit så rätt om livet förr. Faen vad han skrämde mig. Visade sen att han hade skägg och hade inte täckt för ansiktet.
Jag börjar fundera om detta jobbet är värt denna rädslan....

Igår gick inte jobbarbilen igång så jag fick köra ett par timmar med min egna bil...

Nähe måste göra mig iordning.

hits