Hehe

Dagens ungdomar

Hästen halkade omkull

Idag var det första gången jag skulle ut och rida på varmblodet själv. Ingen var hemma men jag hade fått all info jag behövde.
Ceasar var väldigt pigg att komma iväg så han ville inte stå still när jag ryktade honom. När han är klar och jag ska ta på mig hjälm, reflexväst och jacka så halkar han och sätter sig på baken och vidare över på sidan.
Var hårsmån från att bli sparkad då han fick hovarna mot min sida. Jag blev lite instängd mellan hovarna och prylar men när han låg still kunde jag gå runt.
Fick ta loss honom från grimskaften som var bundna på var sin sida av öppningen. Efter det kunde han resa sig upp. Blev ingen ridning utan han är nu öm på båda bakbenen och ett sår på benet. Verkar inte vara allvarligt men helt klart tråkigt.
Ringde ägaren direkt som kom och tittade på honom. 
Så jäkla typiskt. Men jag vet att jag gjorde inget fel för jag hade ställt honom där hans ägare bad mig ställa honom. Och nu var han väldigt ivrig att komma iväg. Men tur i oturen att det gick relativt bra. Jag blev inte sparkad och hästen fick inga stora skador (thank god for that). 


Och på lördag är det dax för rejvparty i Köpenhamn:
Sensation White. Har aldrig varit på sådant så det ska bli intressant och se om man gillar det. Känns som jag mer är där för laserstrålarna än för musiken :)
 

Svart och 163 cm hög.

Sjutton vad tiden ska rinna iväg. I helgen var jag bl.a på Ö&B för att köpa ny ridhjälm men fanns inte i min storlek. Får köra till Börjes i Tingsryd istället. Ska ha lite reflexer m.m så jag kan ju lika väl köpa allt på ett ställe.

När jag slutade jobbet häromdagen kom mitt gäng i brandbilen förbi. Jag skojjade och sprang över vägen en bit ifrån (god marginal alltså så ni inte tror jag är självmordsbenägen =)). Då styr M mot fel körbana när jag springer över och siktar på mig. Haha fick springa ännu snabbare :) Obs, detta skedde i inhägnat område och inga trafikanter utsattes för fara. Det missuppfattas lätt annars.......
Dom bara flinade och vinkade :D Vilka busar :)

Var och tränade på rullbandet igår vilket kändes jättebra i kroppen. Sprang ute 5 km idag utan att gå vilket tyder på att kroppen är back on track :o) Så himla skoj att kunna träna på allvar igen. Måtte man vara frisk länge nu, kanske till och med blir löptävlingar nästa år :) Så har man lite mål med löpningen.

Red på varmblodet idag. En svart häst på 163 cm. Den var pigg vill jag lova :) Ska bli skoj att pyssla om och rida den alldeles själv. Men man skulle behöva vara lite längre än nuvarande 162 cm. Når ju inte upp till öronen när den har huvudet uppe :)
Synd bara att det börjar bege sig mot vinter = snö, is, slask, kyla och broddar....
Men han har inte varit igång sen förra sommaren så det blir en massa skrittrundor ett tag...

Nähe full fart :)

Massa marshaller

Då butikerna hade öppet lite längre i byn så hade det satts ut massa marshaller. Var kilometervis med rader. Riktigt fint :)
Så jag gick ut för att ta kort på lite allt möjligt...














Är så grymt sugen på att köpa systemkamera!! Kostar 4-5000 kr och jag är ju inte den som kastar pengar omkring mig utan köper sällan dyra saker. Ska jag köpa eller inte? Hjärtat säger en sak och hjärnan en annan. Hmm... Eller ska man vänta till mellandagsrean vid jul?


Blev ingen bjudning på äppelkaka till brandmännen då bara två i gänget jobbade idag. Ska ju vara till hela gänget annars blir det ju orättvist :) Får vänta till nästa tillfälle.

Har beställt en tröja på ellos.se. Första gången jag beställer kläder via nätet men fick ett bra erbjudande. Får tröjan och handduksset för 114 kr och då ingick även frakt :)
Storpolo (Den brunmixade).

Funderar på att köra till stationen och träna. Men sprang rätt länge igår, kändes toppenbra men så funderar jag på att träna varannan dag så jag inte tar ut mig direkt. Jag svarade på min egna tanke där. Vila idag och låta kroppen vänja sig vid träning igen. Har börjat med full träning innan och det har som sagt inte varit så lyckad.
Så ingen träning idag*tyglar mig själv*.

Har tvättat tre tvättar idag. Tvättstugan är i källaren i grannhuset och jag bor på andra våningen. Blev lite spring innan allt var klart :) 
Om man kanske skulle köra hemhem och titta på inspelad Desperate Housewifes, SOS Gute och Life...

Medryttare

Här kommer lite höstbilder och hästbilder.














Raston




Tindra


Raston och Pontus


Tindra


Jag och Raston


Har hänt en massa på några dagar. Sprang på rullbandet i förgår, gick bra de första 20 min sen slutade jag. Måste börja lugnt. Fick lite hosta nästa dag men tyder ju på att det måste lossna.
Efter det körde jag till gården där Raston och hans vänner är. Red en härlig runda bland höstens färger.
Sen ska jag ev bli medryttare till ett varmblod :) Ska träffa honom på tisdag och se om vi kommer överrens, men det ser lovande ut *glad*. Kommer vara med i Kavalleriet, får se vilken häst det blir.

Dagens låt 
Jag vet att jag tjatar mycket med hans låtar men tröttnar inte på honom då han inte har samma sound i alla låtar som många andra artister har.

Vad har hänt annars? Jobbat, varit med systersonen, städat lägenheten. Inget som är värt att skriva mer om.
Ska göra äppelkaka till grabbarna på stationen till på lördag. Måste ju muta dom med nåt för att de orkar dras med mig :oD

Ekonomi

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1748053/extraavgifter-har-blivit-ett-sattyg-i-skolan

Läste kommentarerna till denna artikel. Någon som inte fattade att den andra inte hade råd med den dära chipspåsen.
Förstår båda lägren. När jag gick i skolan hade vi inte så mycket insamlingar, men visst, blomma till fröken minns jag att mamma och pappa hade råd med. Men chipspåse fick man inte så ofta. Och nej jag gnäller inte. Vi hade det tufft men vad man uppskattade saker mer.
Den yoghurten och mimosasalladen som vi lyxade till oss när vi skulle till havet smakade ljuvligt. Varje gång man åt någon av de saker senare i livet mindes man havet. Och kinamat var så himla gott i med att det åts så sällan.
Läsk var oxå en lyxvara, så på julafton hade pappa ställt in en back läsk var i våra rum när vi sov, det var tider det. 

Hur smakar läsk, godis, mimosasallad idag? Ja som allt annat. Nu kan man princip köpa vad som helst (ja inga dyra bilar, men ni förstår nog vad jag menar) och då uppskattar man inte det lika mycket. Kinamaten smakar inte alls så gott längre, likaså pizza. 
Resa när man var yngre var inte att tänka på. Och visst var man avundsjuk på sina kamrater som var i Sälen och Thailand. Men det var bara att gilla läget. Man hade skoj hemma istället, man lekte i skogen, red på 4H-gården och badade i sjöarna. Stanna hemma på loven gjorde nog dom flesta.
Jag minns fortfarande när jag la alla mina besparingar på glassbilen utan att föräldrarna visste om det. 60 kr minns jag det kostade. Vilken utskällning jag fick. Glassen var inte värt det... Nu vill jag inte framstå mina föräldrar som hårda utan de visste ju hur länge jag sparat ihop mina pengar och att det inte var så bra att lägga de på glass. Jag var inte så gammal då. Idag är 60 kr ingenting, men då var man glad för varje femkrona. Gissa hur många ggr man tömde diskmaskinen för fem kronor :D

Men vilken nytta man har idag av att vi inte hade mycket pengar när man var yngre. Ser på en del bekanta som inte alls har lika bra koll på pengar. Får denne pengar så ska det handlas det, det och det. Visst får folk göra vad dom vill och köpa så mycket de vill men när de handlar på kredit och skulderna bara växer då de "måste" ha den megatvn, då blir man trött på dom när de klagar på att de inte har några pengar.
Man sparar pengar och sen köper det man vill ha. Hur svårt kan det va?
Visst, om man nu vill ha en ny bil, hus eller renovera så måste man givetvis låna. Men då får man ju se till att man kan betala av lånet. Tänker på Lyxfällan. Kalla mig korkad, men hur tänker människorna? Varför köpa en bil på 300 000 när man har X tusen i skulder?

Jag må vara ung och har inte så mycket livserfarenhet så jag vet inte hur lätt det är att hamna i en sådan situation då jag inte har barn utan försörjer bara mig själv. Men jag vet iaf hur man sköter ekonomin när man bor själv. Det är ju lätt för mig att säga det, då jag alltid haft sommarjobb och jobb efter plugget. Men precis efter Thailandsresan var det liiite tajt med pengarna.
Och klart blir man jäkligt sugen att köpa prylar m.m. Just nu vill jag så gärna ha en systemkamera. Visst har jag pengar till det, tio ggr om. Men jag vill resa i vår och vet inte hur mycket jobb/tider jag kommer få i fortsättningen. Så jag ligger lågt, sparar pengar på hög och använder min fullt fungerande digitalkamera :)

Var väl inte meningen att inlägget skulle handla om pengar men nu blev det så.

Skar mig

Gick på rullbandet igår. Orkade faktiskt gå i 20 min men när jag kände mig dålig stannade jag. Man blir inte frisk på en dag. Var inte många minuter på stationen men ändå fick jag oskyldigt ducka för slag *ler*. 


Får så ont i hjärtat ibland, har varit så några månader nu. Hört det kan vara stress men så mycket jobbar jag ju inte. Gör ju massa roliga saker på min fritid så jag vet inte varför det gör så bövelen ont vid hjärtat.
Sitter nu på jobbet och har inget att göra och hjärtat svider... Är det spökena i min lilla hjärna som oroar?
Jaja någon dag går det la över.

Mycket saker får man höra på jobbet och dessa dagarna har inte varit ett undantag. Sitter just nu stationärt, kommer en person som har en släkting på företaget och undrar om denne släktingen jobbade den dagen. Ja det kunde ju inte jag svara på (finns ca 800 anställda). Sen frågade han om jag kunde köra honom hem (han kunde omöjligt undvika bommarna som jag måste sköta så fordon kommer in/inte in). När jag inte kunde det undrade han på fullt allvar om jag kunde låna honom 100 kr till cigg. Förvisso har man ett serviceyrke men låna pengar till främlingar gör jag inte, jag är snäll men inte såå snäll. Men visst, fråga kan man ju alltid :) Kul med optimistiska människor*hihi*.
Frågade om jag skulle försöka ringa till hans släkting men han bara gick...
En sak om han var diabetiker och behövde mat eller nåt. Men cigg behöver man då inte, abstinens kanske men han får inga sympatier från mig. Rökning förstör många, inte bara den som håller i ciggen och de som andas in det, utan anhöriga till rökare som kunde leva längre med sina barn/barnbarn men väljer giftet istället. 
När min kompis för några årsedan var mindreårig frågande hon om jag ville köpa ut men jag vägrade under de åren. Har aldrig köpt cigg och tänker aldrig göra det heller!   



Åå vad jag blev sugen på att springa bland höstlöven. Löven har blivit så fina nu men det går alldeles för snabbt innan de ligger marken. Borde sitta kvar tills snön kommer :)

En sak jag undrar över, hur sjutton lyckas man skära sig på en brödkniv? Den var vass iaf. Glad att nageln var där som stoppade kniven då man hade lite väl lång reaktionsförmåga. Blödde igenom massa papper innan man äntligen kunde sätta plåster. Borde sätta en KLANT-stämpel på min panna snart.  :)

Dagens låt :)

"Now I hope your chicken's
Raw inside"

Satt upp och ned i bilen

Skulle cykla till förfesten i lördags men cykellåset var trögt. Nyckeln vill inte gå runt. Tog i lite för mycket så halva nyckeln blev kvar i låset *GAH*. Och inte kunde man köra bil ner då man skulle dricka lite cider. Men tack och lov skulle syrran och hennes sambo hem till sitt efter att ha varit hemhemma så de tog med sig en kap.
Efter lite väntade kom de och vips så var låset itu. Motståndskraftigt var vajern inte... Men förhoppningsvis är det inte många tjuvar som har kap med sig.
Så då kunde jag cykla de 6 km in till staun. Hade jätteskoj på kvällen och efter krogen stängde gick vi tillbaka till min kompis och jag tog cykeln och cyklade tillbaka 6 km. Klockan var 3 när man kom hem. Var bara till att sova så hårt man kunde för att sedan vara på övningsfältet halv tio. Om nu någon undrar så drack jag självklart inte mycket och slutade tidigt, annars hade man inte kört bil så tidigt.

Regnade rätt bra när jag kröp in genom vindrutan i den upp och nedvända bilen. Brandmästaren satte eld på en tunna och slängde några rökpatroner i den bilen som "jag" hade krockat mot. När 309 och 301 meddelande att de var på vägen utanför övningsfältet ställde jag mig på all fyra och tryckte upp mig mot sätet och knäppte bältet. Lade upp fötterna mot pedalerna och låren mot ratten. Inte världens bekvämaste ställning med vad gör man för sina grabbar? =)

Till sist lade de mig på magen på en höganäsbräda (en liten bräda av stål) och drog ut mig genom bakrutan. Var inte mycket mellan taket och baksätet så det var ju tur att det inte var efter en julamiddag :o) Sen vände de över mig på en spineboard (en orange lång bräda), satte på mig nackkrage och spände fast mig i brädan. Då skojade de att det var dax för fika :oD
Kan man tänka sig att jag överlevde denna övningen oxå :)


Tyvärr hann vi inte båtövningen men den kommer en annan gång.
När de andra tränade satte jag mig i massagestolen, och somnade. När jag vaknade gick jag till verkstaden där en brandman höll på med en bil och en annan tvättade en bil.
Assisterade B med verktyg när han stod i gropen. Sen fick jag gå ner och hjälpa till att trycka in olja i kardanaxel eller vad den heter. Är helt tyst runt omkring medan jag sakta pumpar. Då hojtar B STOPP! Hela jag risste och trodde hjärtat skulle hoppa ut. Han bara skrattade, var ju meningen att skrämma mig. Hehe, en dag får han tillbaka :)
Det var väl ett av alla tet som haglade den dagen. Puh, man har fullt upp :)
Egentligen skulle dagen sluta där då jag tänkte köra hem och äta men M övertalade mig med Thaimat så jag körde hem klockan kvart i elva.
Love them all<3 

Hade för mig att jag jobbade idag men två timmar innan passet började tittade jag på schemat.. LEDIG =)
Gott! Får se vad man hittar på. Behövs förvisso städas och tvättas men känner inte riktigt för det (gör man det någonsin?).
Hoppas er helg har varit lika rolig :)

Blåljus med den nya brandbilen

Skulle som sagt se om jag kunde gå lite på rullbandet igår på stationen. Men när jag kom dit var det fullt upp med städningen och de blev så glada när jag kom så jag fick hjälpta de städa :) Blev trött bara av det så jag hoppade träningen och satte mig i massagestolen. Då kom M in och dammsög golvet sen torkade P golvet. Sådana hjälpredor skulle man haft hemma :o)
M och jag skulle ha pizza så jag tog en liten bil och körde in och hämtade det i stan. Vi tittade på Idol och sen Wallander. Jag var riktigt trött då jag började kl 6 igår morse. Då gick larmet..
Satte mig i mitten bak på 301. Förmodad singelolycka. Blev blåljus i mörkret (lyser så fint i träden runtomkring) :)
När vi kom fram var det en 740 som varit bogserad och lämnad vid vägkanten. Ambulans och polis kom nästan samtidigt men alla kunde lämna platsen rätt snabbt.

Då blev min 740 åter mobbad, stackarn :) Huvudsaken är att hans matte tycker om honom ;o)

När vi kom tillbaka var klockan kvart i tolv och givetvis missade vi slutet på Wallander*suck*. Men det var bättre att åka på larm :)

Somnade väl halv ett efter att ha varit vakten 19 h. Då sov jag som en sten :)

Nu hemhem, sen tillbaka för fest ikväll. Imorgon ska jag vara markör. Ska sitta uppochner i en bil sen ska jag hoppa i havet *hoppas hajarna är borta* :)

Nu är jag glad igen :)

Dagens låt

"Today, I'm gonna keep on walkin'
I'm gonna hold my head up high
Got no more tears to cry"


Träna till kavalleriet

I måndags var jag ute och red i över 2 h. Tränade hur man rider i kavalleri med två andra nordsvenskar och en ardenner. Var skoj, lärde mig lite nya engelska ord som "kaptenen" ropade ut.
Lille Raston tyckte det var jobbigt att koncentrera sig då alla skulle stå fint på rad. Så jag hade träningsvärk insida lår några dagar efter :)

Hoppas det blir mer träning i helgen.


Annars har jag tagit det lugnt. Ingen träning. Hoppas kunna gå lite på rullbandet idag.
Gick lite ute i det fina vädret men orkade inte så långt innan jag fick vända. Suck. Måtte jag bli frisk snart och vara frisk läääänge efter det så jag blir glader igen.
Ska till brandstationen i helgen och där blir man alltid glad :)

Var i skogen igår med syrran och systersonen och letade svamp. Vi hittade inget men hade kul ändå. Mathias försökte putta omkull träden :) Åå älskar honom så mycket, nästan som min egen unge. Skulle kunna dö för honom <3

Undra hur helgen kommer bli. Finns lite att välja mellan: Beck på bio, festa, brandstationen, rida... Får se vad det blir :)
Trevlig helg!

Strandpromenaden

Förra veckan gick jag strandpromenaden, så fin runda att samla kraft ifrån.
Här är lite bilder så ni förstår vad jag pratar om:





























Blev lite många bilder men har ju svårt att bestämma mig vilka jag ska visa. Vilken tycker ni bäst om?
Jag tycker mest om det röda trädet :)

Kommer inte ihåg om jag haft
denna som dagens låt men får bli den idag. Då jag fortfarande är täppt i bröstet och trött behöver jag alla pepplåtar jag kan få.

Igår var det Kulturnatten :) Vännen och jag tittade i lite butiker, biblioteket, en gospelkonsert och när barnens båtar tävlade i ån. Istället för fest på kvällen så tittade vi på film. Vi var lite trötta ;o)

Har Män som hatar kvinnor hemma som jag ska se idag tänkte jag. Men så ska pappsen göra rålåpor (stavas?) hemhemma så man e lite sugen att köra hem.

Höst

Usch en som hoppade från ett berg idag. Tragiskt. Vet inte vem det var eller ålder men hoppas denne vilar i frid =(



Om två månader blir jag inte längre kvar på det stället jag jobbar mest på, då avtalet sägs upp. Istället ska jag jobba lite på flyget men vet inte när det finns plats på utbildningen. Förhoppningsvis hinner jag gå den innan jag får sluta på det andra jobbet. Så lite orolig är man...

Fortfarande täppt i bröstet och jag vet inte varför. Förhoppningsvis är det förkylningen som sitter i och inget annat. Ibland önskar man att man kunde få nya lungor för de jag har nu är jag inte överrens med...

Ikväll ska jag till syrran och titta på Arn 2 =) Blir chips, godis, dipp m.m Gottigt! Och imorgon är det kulturnatten och då ska jag och vännen min ut och kolla runt och avsluta med lite fest på krogen. Ska bli skoj! Inte ofta man är ute precis (grindar ska ju även låsas på helger).

Hösten har nu kommit och jag älskar faktiskt hösten med alla dess färger, den friska luften och de fina solnedgångarna :)

Dagens låt


hits