Missuppfattning

Folk verkar helt har missuppfattat förra inlägget om man ser på kommentarerna.
Det är inte systersonen som svär. Det är jag! Jag ska försöka sluta INNAN han svär. Alltså undrade jag hur JAG ska sluta svära och då kanske göra armhävningar som straff.
Aldrig att jag skulle tvinga min systerson på 2 ½ år att göra armhävningar!
Men jag ska vara tydligare nästa gång jag skriver. Och ber om ursäkt för eventuella upprörda känslor.

Skriver åter igen att jag skulle aldrig få för mig att plåga barn! Jag älskar min systerson som min egen och skulle dö för hans skull.

Sluta svära

Någon som vet hur man slutar svära?
Nu när systersonen härmar alla ord är det inte så snyggt att "lära" han svära. Men hur sjutton slutar man? Det bara ploppar ur truten ju!
En armhävning per svärdom kanske?

Inlines

Så underbart att värmen har kommit!
Dessutom njuter man varje sekund man kan träna. Slippa flåsa varje gång man går i trappen eller leker med systersonen. Idag firades även friskheten med lite dans. Förhoppningsvis satt taklampan fast i lägenheten under :o)

Längtar till valborg då man ska hemhem och grilla. Har inte ätit grillat i år än så det är hög tid! Men elda är det inte tal om. Eldningsförbud. Så egentligen skulle man vara på stationen den kvällen men de kommer nog inte få något larm ändå.


Undra om juice är så nyttigt egentligen. Köper koncentrerat så det blir lite billigare. Märker med en gång att man börjat träna då man får dricka mer.
Åkte inlines 5 km igår. Tog en ny väg och kom ut på kullerstenar med grus på. Gick inte snabbt vill jag lova. Man ser ju ingenting när det vibrerar! Vet inte om jag har dåliga inlines för det blir suddigt när man kommer på för dålig asfalt med.
Men inlines är riktigt kul att åka, mycket roligare än att cykla.
Får snart börja jogga men måste börja med mjuk underlag. Bor ju vid massa asfalt så det är inte bra för knäna.
Har tränat varannan dag men igår tränade jag två dagar i rad och kände att kroppen var trött. Självklart bli man trött av att träna men ni förstår säkert. Har ju inte tränat på ett halvår.

Är annars inget speciellt som händer i mitt liv just nu. Jobb, träning, familj och vänner. Räcker för mig =o)

What is love

Jim Carrey är bäst! http://www.youtube.com/watch?v=SpwK3vFGJp0

Fattar inte hur han kan röra på huvet så... Måste vara ur led =o)

Spagat

Lekte med Mathias i skogen i lördags. Han tycker det är jättekul att klättra på stenar och att åka på mosters rygg.
Tvättade  min bil, mammas bil och min cykel igår. Sen körde jag hem och bytte om till träningskläder. Premiär med shorts i år!
Åkte inlines till brandstationen för att styrketräna. Blev kvar där i tre timmar med inlines på :o) Var jättebra underlag i vagnhallen då de kört ut brandbilarna för att tvätta golvet. Fast när det var blött såg jag inte oljan. Åkte ner i spagat*aow* :)

Hängde med upp på lunchen och pratade lite. Gick för att styrketräna sen. Började lugnt med lite bänkpress, situps m.m
De skulle ha övning om skogsbrand så jag var med och lyssnade på genomgången och tittade på utrustningen.
Efter massa tet och bus åkte jag de 4 km hem.


Sitter på jobbet idag. Ska sitta stationärt hela veckan.

Nioåring själv i mörkret

Slutade klockan 22.00 igår. Började 6.00 idag. När jag hade gått och lagt mig igår hörde jag nåt oväsen där ute. Trodde det var några som lattjade. Efter ett tag hör jag oväsendet komma närmare. Då hör jag att det är en som gråter. Tittar yrvaket ut och ser en liten kille går själv ute i mörkret.
Tar på mig kläderna och går ut, springer längst hela parkeringen och hittar pojken i en gruslåda.
Frågade honom massa frågor innan jag fick reda på vad som hänt. Hörde knappt vad han sa mellan gråten. Pojkens mamma var på besök hos vänner men han ville hem och sova för han sov inte så bra hos de bekanta. Men han blev inte ens insläppt hos de bekanta och hade heller inte fått nycklarna hem.
Jag fick numret till mamman men hon svarade inte. Hade planer att ringa polisen men då visar pojken balkongen där de bekanta bor. Då dyker mamman upp. Förstår knappt hälften vad hon säger men hon tackade iaf.
Går hem igen. Ser att pojken står utanför ett tag och pratar med mamman. Men han gråter inte mer. Kunde lika gärna vara pojken själv som inte ville gå in. Kunde inte jag avgöra. Men vad nu pojken än hade gjort borde han inte gå själv ute i mörkret, nio år gammal. Inte ens min mamma vill att jag ska gå i miniparken själv i mörkret.
 
Klockan elva kunde man lägga sig igen. Tar evigheter innan man somnar och vaknar flera ggr bara för att man vet man ska upp tidigt.
Gäsp...
Typiskt man ska jobba dubbla pass idag. Jaja det ska nog gå bra. Men jag tror faktiskt jag skippar träningen då andra passet kommer vara massa spring.

Drömde att hela familjen flög på kvastar. Fia, vår katt, ville inte riktigt åka med*skratt*. Påsken är ju över så jag ska ju inte flyga någonstans :o)

Oj började skriva för en timme sedan men det har strömmat folk hela tiden. Bra för då går tiden snabbare när man har saker att göra. Dessutom får man träna på att tänka på flera saker samtidigt.

Jag har alltid haft funderingar på en ögonoperation så man slipper linser och glasögon. Dessvärre är det rätt dyrt men håller synen i sig så kommer det jämna ut sig jämfört med kostnader på linser hela livet.
Sen vet man inte om man kan bli opererad heller. Jag får nog vänta ett par år till så synen stabiliserar sig.
Men usch vad nervös man hade varit. Få en laser i ögat... Tänk om det blir strömavbrott eller nåt? :) Kanske lasern kommer in i hjärnan*S*.
Så man får väl börja spara till den operationen. Sen tipsar syrran mig att spara till pensionen. Och sen vill man spara till en resa. Kan man göra tre nya konton? =)

Islandshäst

Då har man bokat. Blir ridtur på islandshästar den 30 maj. Den som väntar på nåt gott...
Ska bli riktigt skoj. Vi kommer få pigga hästar då alla tre som rider ut är rätt ridvana =o) Trodde man skulle hamna i en grupp men det blir bara vi tre plus ledaren =oD

Igår städade jag hela lägenheten, riktig vårstädning (utom klädgarderoben).
Igår när jag jobbade fick jag ett larm till centrum, alltså inte långt. Kom till kontoret då larmet återkallades. Senare på kvällen fick jag ett larm en bra bit från staden, men inte kunde det återkallas...
Var till att köra upp, kolla runt i byggnaderna så allt ser ok m.m för att sen köra hem igen. Fick jobba över en halvtimme men det gjorde inget.

Ska snart skicka in deklarationen men ska få hem papper så man kan fylla i sina kontouppgifter så går det snabbare att få pengarna :o)

Blir en inlinestur idag ev med brorsan. Är egentligen inte så kul att åka med honom för han har bättre rull i sina och är dessutom lång. Jag får ta fart tre ggr så mer än han. Men jag får ju bättre kondis :o) Är glad att man äntligen kan prata och gå samtidigt, förutom i uppförsbacke då. Några rundor till så går nog det oxå!
Ska börja med styrketräningen snart, typ 1 kg hantlar*skratt*. Man måste börja lugnt som sagt, vilket är min största svaghet. Så fort man får energi och blir frisk brukar man ånga på som ett ånglok så korkad som man är. Denna gången ska jag göra rätt!

En hög med bilder

Åkte inlines igår för första gången i år. Var även första gången jag ansträngde mig mer än promenader i år oxå... Men det gick bra. Idag har jag träningsvärk på insida lår men annars i topptrim ;o)
Vilket gör våren extra härlig då man vet att man är på gång med träningen igen. Nu får man bara tygla sig och inte börja för hårt.

Igår var jag ledig på kvällen så jag passade på att köra runt och ta lite bilder. Var härlig solnedgång igår ju =)

Men först bilder från förra veckan:

Mammas födelsedagsbukett.










En vitsippa


Det bästa med att fotta blommor är att de står still. Katten däremot har man 99 procent suddiga bilder av i vaket tillstånd. När hon sover minskar de suddiga bilderna... :o)
Har är ett klart foto av tjugo suddiga.


Och blir det en klar bild så får man inte med hela katten.



Gårdagens bilder.
Liten del av staden sett från ett berg.


Träd


Taggtråd


Ibland önskar man var barn på nytt och kunde bygga kojor.


Har aldrig fottat byggnader så någon gång får man väl börja lära sig.


Fråga mig inte vad det är för det vet jag inte.


Detta vet jag däremot vad det är. En sak man kan slå ihjäl folk man ska kasta till.


Nu varnar jag för att bilderna kommer så likadana ut men har svårt att välja...








En svan som putsade sig och verkade inte bry sig om mig.




Nä jag ska inte trötta ut er med mer bilder. Tycker bara det är så himla kul att ta kort. Hade önskat mig en bättre kamera men ska väl inte klaga på den jag har. Är flera funktioner på den som man borde lära sig först. Men är på gång iaf :o)

Skriv gärna vad ni tycker, tips och förslag =o)

Gädda

Var ute och fiskade igår i en göl som I's föräldrar äger . Vi drog båten över ängen och genom skogen innan vi kunde sjösätta den.
I fick upp en gädda på åtta napp. Jag fick upp två st på två napp. 1,5 kg st. Tog den största med mig hem och rensade och gav till farmor.



Idag ska jag jobba...

Infinity

Dagens låt

Gräsbrand

I måndags var jag på brandstationen =) Började med att rulla lite slang.
Jag hade beställt gräsbrand så man kunde åka på larm. Och visst blev det gräsbrand vid ett-tiden. I en annan stad som vi skulle till. Vi kom halvvägs då vi fick vända, deltiden hade branden under kontroll.
Jag som ville släcka lite... Men fick iaf åka lite tut tut :o) Dessutom hanns det med en massa tet under dagen =oD

Sen vid fem var det dax att jobba på riktigt. Var lugnt på kvällen. Fick ett larm till villa men det återkallades innan jag var i närheten.

Idag är jag ledig =) Har massa saker jag borde göra men vet inte vilket man ska börja med...

Bävar för morgondagen. Då ska jag ta tåget halv sex på morgonen för att jobba. Vet inte hur jag ska kunna vakna kvart i fem...

Bilder från Phuket och Phi Phi

Nu har jag fört över de första bilder så här kommer lite Thailandbilder!

Utsikt från vår balkong i Karon Beach (Phuket).


En tiondel av poolen :o)


Fanns det massor av...


Så fin blomma




Standardmaten i två veckor*mums*


Närmar oss Phi Phi


Här bodde vi


En rosa blomma


Ja allt var ju inte så mysigt på ön. Luktade avlopp för det mesta. Synd för Phi Phi skulle vara paradiset sa dem.


Men vi trivdes rätt bra ändå


Ni är väl trötta på alla blommor men jag tycker de är fina :o)


Fisk!




Monkey Beach


Fisk igen. Dessa var de vanligaste man hade runt omkring sig.


Står på Maya Beach


Vattnet kan man ju inte klaga på *lovely*


Solnedgång




Nästa gång kommer bilder på Koh Lanta.

GLAD PÅSK!

Glad Påsk på er alla!

Har jobbat lite i helgen. Har gått bra trots förkylningen som saktar ner tempot avsevärt. Men man får ju 51 kr i ob denna helgen ;o)

Var inom brandstationen igår när jag hade tid över. Mitt gäng jobbade så klart och tetet var i full gång. Men denna gången var det faktiskt jag som började =o)
Kunde pratat med dem i evigheter men skulle på stationär bevakning i två timmar i en butik. Där gick jag runt... runt och runt. Jag var särskilt mycket på de ställen där folk har förmågan att ta saker utan att betala... Hehe såg tendens till nervositet på vissa. De visste inte om de skulle stå kvar och vänta på att jag gick (då kunde de vänta länge) eller gå därifrån utan fångst.
Var kul att göra något annat än ronda.

Igår var jag hemhemma på påskmiddag. Men innan dess hade vi påskäggjakt. Jag kom ut sent pga Mathias men sprang ikapp. Första lappen stod det brevlådan. Sen altanen mot grannen, där hittade man en lapp som det stod Guldbilen, dvs pappas bil. Full fart dit då min bror var en lapp före. Hittade lappen i bilen.
Till istidsberget på baksidan. Efter att ha lyft lite stenar hittade jag nästa lapp: komposten. Där var lapparna fastsatta i grenar. Till mammas påskdekoration på framsidan.
Nu började jag bli trött men var fortfarande en lapp efter men min bror och jag var synkade så vi skulle till samma ställe. Till altanen på baksidan. Gäller att hitta rätt lapp så man inte tar någon annans siffra. Till vedboden. Det var här jag hittade min lapp först trots brorsan tog upp hela vedboden. Springer till cykelstallet. Där är sista lappen. Till toan uppe! Ska in då min bror kommer runt hörnet i full fart. Det är nu det gäller!
Försöker kasta av mig skorna, över barngrinden i trappen. Brorsan försöker stoppa mig, mina ben är som spagetti, jag flåsar och är helt slut tack vare förkylningen. Han springer precis bakom mig i trappen så jag ramlar över hans ben hela tiden.
Blir förbannad och får nya krafter. Kommer upp först från trappen, rundar räcket och kommer först in på toan. Där var en prydnadssko med möss som sticker ut från hålen på skon. I skon är det påskgodis.
Kan ses som mycket besvär för lite godis men ack vilken tävlingsinstinkt man har. Förra året kom jag med först. Efter några minuter kom även syrran och hennes sambo.

Mathias tittade på, han undrade nog vad sjutton vi höll på med då fyra vuxna barn springer runt som idioter i trädgården. 
Grannarna är väl rätt vana...

Kul att ha barnasinnet kvar*thihi*. Har inte ni sådana lekar?

Brorsan och jag ska titta på bio ikväll: Fast and the furious.

Imon är det jobb som gäller. Funderar på om man ska vara på brandstationen på dagen. Vi länge sedan jag var en dag med dem. Dessutom hade de haft massa larm igår så man blev sååå sugen på att åka tut tut.

Ni får ha det gott i det fina vårvädret!

Feber

Tyvärr får ni vänta lite till på de första bilderna.

Blev sjuk i lördags. Jobbade på söndagen. Blev värre på måndagen trots jag bara tittade på film med en kompis. På tisdagen låg jag i sängen tills jag skulle börja jobba. Hade feber men hyran måste ju ändå betalas. Hälsade på på stationen innan all solbränna var borta. Fast jag var väl blek som ett lakan ändå.
Långsamt gick jag igenom alla objekt på kvällen och till sist kunde jag köra hem. Låg däckad i sängen 13 timmar innan jag orkade käka frukost nästa dag (dvs igår). Igår låg jag mest i sängen tack vare febern som inte ger sig.
Idag är det lite bättre, kan ju till och med sitta här. Men mer orkar jag inte.

Hoppas det går över snart. Ska jobba fre, lör och måndag. Hemhem på påskmiddag på lördag, hemhem till mammas födelsedag på söndag.

Och jag som skulle putsa fönster innan påsk. Får vänta lite till.. Inte värt att somna på fönsterbrädan*donk* =o)

Tittar på bilder från resan. Kan knappt fatta att man varit där. Det gick så fort. Har redan varit hemma en vecka. Och snart är jag 22 år, läskigt att bli gammal ;o)

Vi börjar med slutet på resan

Då min bror har 1000 bilder på sin data kan jag inte lägga upp alla bilderna från resan. Däremot har jag 200 bilder så jag kan iaf lägga upp någon halvbra bild...

Solnedgång på Railay.




Snorkling vid Chicken Island


Packåsna. Detta var innan vi shoppade upp halva Kata beach. Därför ser väskan nästan tom ut. På hemvägen checkade jag in dessa två och hade en tredje väska som handbagage. Har styrketränat i två veckor genom att bära och lyfta. Hjälpte min resekamrat att lyfta hennes packning för hennes rygg. Detta var dagen efter jag fått solsting. Man var väl inte jättepigg i 35 graders värme. Men jag saknar ändå värmen.


Lite suddigt då jag åkte bil. Men man ser att det är brandbilar iaf.


Solnedgång på Kata beach


Sitter ner en liten stund mellan snorklingen på Corall Island.


Vattnet var klart


Alltid kul att åka speedboat. Ibland på 600 hk, ibland på 400 hk.


Ni får resan baklänges då jag bara har de sista korten.
Här är sista bilden i Thailand. Sorgligt, jag vet.


Detta var de sista dagarna på resan. Men ville ni ha bilder fick ni nöja er med det så länge :o)
Snart kommer början av resan. Där är de bästa bilderna.... Bikinibilder på mig låter jag er slippa ;o)

Hej Sverige!

Hejsan!
Landade på Arlanda igår. Saknar Thailand redan! Har varit underbart de två senaste veckorna med snorkling, poolen och lite sol. Vi solade en halv dag på stranden. Solat lite vid poolen men annars har man varit igång hela tiden.
Vi bodde två nätter på Karon beach i Phuket, två nätter på Phi Phi, två nätter på Koh Lanta, fyra nätter på ett hotell på Railay beach för att sen bo två nätter till lite längre därifrån. Sist bodde vi de två sista nätterna på Kata beach.

Det var på Kata beach vi hittade en billig butik. Ungefär som utförsäljning. Köpte jättemycket! Flera JL (falska) munktröjor för cirka 50 kr. M och jag var helt saliga, som ullared fast bättre. Vi märkte att priserna hade gått upp överallt i Thailand den sista tiden...

Var vaken ett dygn igår då Sverige ligger 5 h efter. När vi checkat in bagaget igen till nästa flyg tog vi lite att äta sen flög vi hem. Väl framme gick vi ut för första gången i Sverige på två veckor. Brrr... För oss var det 20 graders skillnad medan de här hemma tyckte det var varmt nu...
Kom hem i fint vårväder.

Är hemhemma nu och ska titta på alla tvprogram man missat. Sen blir det julklappsutdelning :o) Hade runt 10 kg ner, 21.8 kg hem. Men då har man massa snäckor, sand från Poda island =o)

Nähe bilder och mer info får ni imon. Just nu försöker man vänja sig till de dagliga rutinerna.

hits