Rökdykning med riktiga brandmän ;o)

Idag började man med att plocka ihop luftpaket halv åtta.
Jag mådde riktigt kass och funderade på om det verkligen var så hälsosamt att rökdyka. Mamma och jag hade kommit fram till at jag inte tål kloret i bassägnen för jag blir likadan varje gång, täppt i bröstet och trött i kroppen. Så jag visste väl att jag inte kunde dö av att anstränga mig.

Men aldrig trodde jag att det skulle bli så jobbigt.

Vi i Smo 7 skulle egentligen vara tre i varje brandbil och resten riktiga brandmän som ska vara ledare. Jag och M var bara två. Alltså fick vi aldrig vara pumpskötare utan fick in och rökdyka varje insats.
Första insatsen var i gröna huset. Gick ok, var lite trött i slutet av värmen när jag dämpade ner branden.
Andra insatsen var jag RD2 vilket gjorde att jag fick dra slang. Denna gången var jag ritkigt trött, skulle dra slangen upp för trappen, jag nästan hyperventilerade för att få luft i lungorna. TIll slut hade vi dåligt med luft när vi kommit upp för andra våningen så vi fick ut.
När jag satt ute så funderade jag på om det verkligen var så smart att fortsätta med insatserna.
Sen var det lunch och jag hade samlat nya krafter (vilket tog slut när jag skulle springa efter min luva jag glömt).
Började med kemlarm där jag och M fick rädda en person fastklämd under en truck med nivå 1 i skyddskläder.
Efteråt skulle vi sanera styrka två eftersom de hade kemdräkterna på sig (nivå 3).

Glömde berätta att jag fick underkänt på kemprovet med en poäng. Lärare M och jag gick igenom provet under tiden vi plockade ihop. Jag svarade på frågorna jag inte fått tillräckligt med poäng och fick nu godkänt. Snacka om att en stor sten föll från hjärtat.

Nu hade vi gått igenom hälften av insatserna och jag och M gick från första styrkan till andrastyrkan.
Vi fick en trafikolycka. Brandmännen gjorde väl inte så bra ledarinsats. Vi smoare (vi var alltid två styrkor på varje larm) fick gå kors och tvärs i rollerna eftersom många brandmän bara tittade på... Rena kaoset...

Efter återställdningen fick vi brand i verkstadet, vi klättrade upp via stege in genom fönstret (dåligt beslut) och sökte av.
Återställa allt igen. Tänk er 2-4 grovslangar, 4-5 smalslangar som ska ut och in i varje insats. Men jag har blivit en hejjare på att rulla ut slang :o)

Sista larmet (sjätte insatsen för idag) var brand i industri. Detta blev den jobbigaste insatsen...
Jag var RD2 och fick alltså dra slang. Fråga mig inte hur jag verkligen orkade. Jag blir andfått bara av att gå mellan vagnhallen och Anderslöv (korridoren där jag bor) och tyar knappt ta mig upp i brandbilen ibland.
Nu hade vi så långt att gå att de fick stänga av vattnet och koppla in en ny slang när vi var där inne. Nu var det tre slangar att dra. M släckte/dämpade första branden. Efter mycket om och men gick RDL längre in och kunde hjälpa oss med slangen, då var vi på slutet av insatsen. Det var ju trappor hit och dit i 360 grader och 180 graders vinklar överallt som slangen skulle dras genom.
M var så varm att jag fick bli RD1 en stund och ner i en tunnel där det brann längre ner. Slangen tar slut mitt i tunneln så jag fick sitta och vänta på att RDL kunde ta och hjälpa till lite...
Jag blev varmare och varmare, tröttare och tröttare. Till sist kom jag ner och släckte branden i brandrummet, gick tillbaka och tog skydd bakom väggen (där lärare L redan satt och tagit bästa platsen). Efter en stund när vattenångorna försvunnit lite halvsprang jag upp. Nu var hela stället avklarat och vi ville bara ut. Värmen var olidlig och vi hade tre längder slang som skulle ut. Jag fick sätta mig ner och nästan hyperventilerade, kroppen var verkligen sliten och jag började fundera på om jag verkligen kunde ta mig ut utan att bli buren. Drog slang för gladda livet med vattenångorna hängde med oss ut.
Det var en lång väg in men kändes som flera mil ut. Lärarna hjälpte till lite med slangen. Väl ute faller jag nästan ihop, drar av mig kläderna medan jag andas häftigt. Känns som att det tar evigheter att få av sig kläderna och luftpaketet. Får hjälp av RDL som drar i luftpaket. Sliter av mig jackan och bar lägger mig ner.
Då kan jag säga att jag var ytterst nära att "gå in i väggen" under den insatsen. Jag måde illa och var yr och kunde inte resa mig på ett tag. Brandmännen plockade ihop slangarna medan M och jag låg på asfalten och pustade ut.

Lärare L berömde oss väldigt mycket och sa att det var den bästa insatsen idag. Ingen hade kommit ända ner till botten av tunnel. Stora starkar, unga, friska killar klarar det inte. men en liten tjej som är mycket mindre stark och dessutom sjuk klarar det. Vad beror det på? Jo för att jag är så envis och nästan dum :o)

Oj nu börjar Greys Anatomy. Och jag som inte berättat om min bil. Kommer nämligen aldrig se han igen. Snart är han död.
(Beklagar ev stavfel och sånt i inlägget men nu måste jag springa till tv:n i Anderslöv)

Vattenlivräddning

Okej nu har jag mycket att berätta:

Klockan 6.50 i måndags begav vi oss av till Halmstad från Revinge. Kom upp dit kl 9. Fick frukost. Sen skulle vi ut och jogga en runda och avsluta med ett dopp. Jag hade ju missat att man skulle ha baddräkt under så jag fick bada i underkläder och t-shirt. Det var ca 14 grader i vattnet och man skulle simma ut en bit och runda lärarna.

Vi hade frukost, teori, lunch och sen skulle vi bada i bassäng. Fick plaska med larmställ och stövlar som vägde bly till sist. OCh så skulle vi ta oss upp med hjälp av isdubbar på en platta.
Fick hoppa från 3:an med larmställen.
Efter det fick vi livrädda med torped och livboj. Vi skulle använda simfötter vilket jag tyckte att jag hade kommit rätt. Badar ju alltid med såna. Tävlade med lärare C och han kom kanske 3 meter före mig, inte illa tyckte jag :o)

Efter det skulle vi ut i hamnen. Där fick man på sig våtdräkt och fick hoppa från en höjd som motsvarade ca 5:an. Har aldrig hoppat så högt innan så det kittlades i magen =o) I vattnet fick vi livrädda varandra, paddla med Hansabrädan, dra upp folk med stege, simma och klättra upp för stegarna vid kajkanten när man höll en kompis hand. Långe M och jag klarade att ta oss upp utan att släppa händerna :o)

På kvällen fick vi ut och ro i vanliga båtar i havet. Där fick vi dra upp varandra. Hihi jag hade lite bök att få upp O men det gick*ler*.
Vi skulle hämta sand på botten 2.2 meter ner. JAg ville inte titta för linserna så jag blundade och simma neråt. Jag simmade, simmade, sprattlade men ingen botten kom. Så jag fick vända upp igen. Då skrattar lärare P och klasskompis C eftersom jag hade haft fötterna ovanför ytan hela tiden så antagligen hade jag inte tillräckligt med kraft och tyngd att komma ner med våtdräkten*flin*.

Vi var lite trötta på kvällen men hade jätteskoj. När klasskompis C och jag skulle parro tillbaka hade vi lärare P med oss (han väger väl 90-95 kg). Vi kom ingenstans hur mycket vi än rodde. Vi trodde att vi rodde fel eller att P var barlast. Skyllde lite på honom och till sist hoppade han i vattnet igen. Gick fortfarande inte att ro. När lärare P simmat 20 meter ifrån oss skriker han: Ni har glömt ankaret!!!
Jag lägger mig nästan dubbelvikt och asgarvar. Vad klantigt av oss att inte titta på den :o) Lärare P hade visst vetat det hela tiden men tyckte att vi skulle komma på det själva (vilket vi inte hade gjort).

Nästa dag hade vi morgonfys med lyft. Jag hade blivit förkyld, var täppt i bröstet, kände mig febrig och mycket allmänt kass och orkeslö. Men jag lyfte lärare P som berättade att han var tyngst av alla där och bar iväg, H tog benen. Är rätt så glad att jag klarade lyfta minst 90 kg... Han hade flytväst så det var knappt så att jag nådde runt honom ;o)

Efter det var det klipplivräddning. Var inte så blåsigt så vi fick inga vågor.
Frukost efter det och sen teori innan lunch.

Sen var det sista gången vi skulle i havet. VI fick gå mellan olika stationer med livräddning. Jag gjorde inte alla momen som tex lyften tillbaka på stranden, men hämtade folk ivattnet. För vid den tiden hade förkyldningen tagit ut sin rätt.
Dagen avslutades med en tävling.

Vägen tillbaka gick mycket snabbare än upp, hade så trevligt med grabbarna grus :o) Fast man var rätt så trött.
Jag var inte trött i någon speciell kroppsdel utan trött i hela kroppen.

Kom hem vid kvart i åtta.

Zzzzz.......

Strand Tylösand

Då har vi kommit hem från Tylösand. Är en aning trött nu så jag får berätta senare vad vi gjorde. Jobbigt. men kul var det :o)

Min bil ska ev skrotas på torsdag*buuää*. Jag kommer sakna min bil =o(
Kan man ha seperationsångest för en bil?


Såg nyss att jag har bonnabränna på händerna efter våtdräkten*ler*...

Imon är det rökdykning hela dagen så jag hoppas att min förkyldning blir bättre.

Hej svejs

Tatuering

Jag fick pengar till en tattis i fredags =o) Hihi syrran och jag ska tatta oss samtidigt*ler*.
Var lite stök på fredagen, all mat och sådant skulle ju fixas till dopet.

På lördagen var det full rulle här hemma. Jag kunde ju inte hålla tillbaka tårarna när han döptes. Så fin han var :o) Givitvis hörde vi sirenerna under dopet, måste vara ett tecken på hans kommande yrke? ;o)

Så här såg jag ut på dopet...
image110


Fast i fredags fick jag reda på en tråkig sak. Jag fick IG på brandprovet och jag kan inte förstå varför, fan det kändes ju så jädra bra. Och att läraren hade lagt ut som nyhet vilka som skulle plugga i de svarta böckerna... Jättekul att alla fick reda på vilka som misslyckades*grr*...

Idag har bror min fyllt år och mamma har blivit firad på mors dag. Kompisarna I och S kom hit och käkade lite tårta.

Har varit med Thias nästan hela helgen, men man kan aldrig få nog av honom tycker jag.

Ska köra ner till Revinge idag. Ska upp till Halmstad imorgon och livrädda i Tylösand. Det kanske blir kul men jag har då ingen lust att åka upp där. Vill hellre ha sommarlov nu :o)

20 år idag!!

Jaha då var man hemma igen då.

I onsdags gick rullbandstestet bra, blev godkänd.
På eftermiddagen hade det blev missuppfattning i vår grupp så vi visste inte vem som skulle redovisa. Så innan det var vår tur drog vi lott. Jag fick redovisa. Utan anteckningar, utan förberedelser. Och det gick kanon =o) Som tur var hade en gjort en liten powerpoint så man tittade på bilderna och kom ihåg vad vi hade gjort i badhuset.

Igår var jag på storövning med SMO5 och RUBen. Första insatsen var en trafikolycka med tre bilar inblandade. VI var två styrkor på plats. Fick hjälpa till med det vanliga, inga problem. Andra insatsen var brand i villa, vi var andrestyrkan så vi behövde inte göra så mycket. Jag hade luftkpaketet på mig ifall jag behövde rycka in.

Efter lunch däremot så fick man in som andrarökdykare i förstastyrkan (låter nåt det ;o)).
Det var M/S Anita(?) som brann. Var visst en flyktinganläggning så markörerna bröt lite på svenska ;o)
Jag och RD1 sökte igenom andra våningen. Drog slang för glatta livet. Trånga korridorer var det oxå.
När det var klart gick vi ut för att byta paket. Denna gången skulle vi upp på andra våningen, ner på en stege genom ett hål till första våningen. Där var det varmt. Ångan gjorde så att masken immade igen...
Jag fick dra slang för glatta livet här med. Trösklarna var höga så man fick se upp. RD1 släckte brasorna så gott han kunde, vi fick ta skydd för vattenångan (den kan man bränna sig riktigt ordentligt på).
Såg en rökdykare som var med oss ibland. Undrade om det var RDL och varför han var så nära. Ja jag tänkte väl inte så mycket på det, man blir lite geggig i huvet av värmen. RD1 frågade mig hur jag klarade värmen, att det var varmt, eller hur är det varmt och jag fick ju hålla med flera ggr. Ja det e varmt men jag klarar lite till ;o)
Hörde på han att han var rejält varmt eftersom man hör på rösten att det blir panikartat.
Så vi fick klättra upp igenom hålet (hålet där alla heta vattenångor passerade).

När vi kom ut slängde vi av oss kläderna och drack som vi aldrig druckit förr.
Vi reda på att det var brandlärare L som hade varit med oss där nere. Han hade haft rätt roligt åt när RD1 klagade på värmen hela tiden :o) Men lärare L hade visst med tyckt det varit varmt för han hade suttit i brandrummet under största delen av insatsen (ehh?).

Lärare L var nöjd på allas insatser. Själv tyckte jag att jag gjorde en helt okej insats och höll samma tempo som de som gått ett år mer än mig.

Efteråt åkte jag in till stan för att shoppa.
Tillbaka igen och plugga kem. Fy faen...

Men idag gick provet faktiskt riktigt bra. Men man ska ju inte ropa hej, det vet man ju hur det har gått....

Och nu är jag som sagt hemma. Ska göra en massa idag känns det som.
Färga håret, gosa med Thias, städa rummet, äta tårta. Jag fyller ju faktiskt 20 år idag :o)

Snyft

Det kändes ju så bra. Till och med när jag tryckte på avsluta provet. Men när det stod icke godkänt rasade hela världen samman kändes det som.

Nu flänger man hit och dit och har en massa att göra och plugga till. Och så kämpar man och det räcker inte. Jag hade 43. Godkänt var 44. Kunde inte datan vara på min sida?

Har pluggat hela helgen. Igår körde jag 8 mil för att lämna en halv liter blod. Men jag är helt säker på att mitt blod behövdes för de hade visst två patienter med B+ som behövde mycket blod....
Sen skulle jag hänga med syrran, Thias och mamma till sjukhuset lite senare. Han skulle på kontroll. Och sen shoppade syrran i Karlskrona medan vi hjälpte till med Thias och så. Kom inte hem förrens sju...
Var jättetrött efter det. Liten del är för att jag inte hade så mycket vätska sen blodgivningen.

Sen var det bara till att plugga och ta ett bad.

När jag kom in till Karlskrona idag fick jag leta i evigheter till parkering*mummel*.
Tyckte det luktade bensin i bilen.

Efter provet hade jag ingen lust att shoppa jeans till mig (de gamle e ju för små efter jag har växt*muskler* :o)) så jag körde till ÖB för att köpa läsk till min bror. Ser då att hela bakpartiet på min bil var full av bensin. Jag har droppat hela vägen på asfalten. Körde direkt in till pappa för att lämna min stackars bil. Vet inte hur många liter jag förlorade, och nu har bilen väl tömt hela tanken*grrr*. Som om man inte hade nog med utgifter. 150 spänn och onödig bensin till ett prov man inte klarar*suck*.

Jo jag vet, jag är negativ idag även om det är soligt och pissvarmt.
Jag behöver en stor bamsekram =o(

Nu måste jag plugga till kemprovet som är på fredag.
Och samla krafter till rullbandstestet imon. På torsdag är det storövning med RUB:en. Tyvärr kommer jag inte bli ledd av fogfighter =o( Men annars hade han väl kört extra hårt med mig *thihi*.

När jag kommer hem på fredag måste jag baka tårta, bli firad, göra förberedelser till dopet. På lördag är det dop och ska fixa lite till innan dopet. På söndag fyller min bror år och jag har inte köpt något till han än*hjälp*.
Och nästa vecka ska jag bara inte tala om vad som ska göras i skolan. Men det får ni reda på sen...

Har bokat en ny tid till uppskrivning. 12 juni. Så nu hinner jag definitivt inte ta körkort innan sommaren. Jo det är egentligen inte bråttom men jag vill vara klar med det när man har det i minnet...

Så här känner jag mig för tillfälligt....

Kunde man inte fyllt år lite senare när allt lugnat ner sig? Fyller 20 bast och hinner riktigt inte fira mig själv...

Jaja, ge mig några dagar igen så har jag svalt att jag inte var så duktig och klarade provet. Ibland räcker det inte att göra sitt bästa... Och jag blir ju så jädra besviken på mig själv när det inte går.

Uppskrivning

Om exakt 65 min sitter jag vid en data på vägverket och skriver upp för C-kort!! Lite nervöst kanske....

TV

Hmm jag har jämnt att göra att följa en massa tv-program. Hoppas att jag inte får jobba skift i sommar för då missar jag ju en massa ;o)

Måndag: 20.00 Mannen som talar med hundar Kanal 4+
Tisdag: 20.00 Ugly Betty Kanal 5. 21.00 Desperate Housewifes Kanal 5
Onsdag: 20.00 Roomservice Kanal 5 21.00 Grey´s Anatomy Kanal 5
Torsdag: Nej just det. Medium går ju inte längre....
Fredag: 20.00 Talang 2007 Kanal 4

På helgen är det absolut ingenting, kanske en bra film men det är det sällan. Men det är ju skönt att vara ledig från tv:n ibland :o)

Kollade på
mms.se hur många som tittade på de programmen som jag gör denna veckan.
Mannen som talar med hundar 155 000 pers
Ugly Betty 335 000 pers
Desperate Housewifes 460 000 pers
Roomservice 380 000 pers
Grey´s Anatomy 490 000 pers
Talang 2007 1480 000 pers



Vad följer ni?

Katten i badet

Katten Fia tog ett ofrivilligt bad idag. Tyvärr fick jag det inte på bild.
Jag hade fyllt badkaret kanske 7 cm. Står vid datan för att ta på winamp och så kommer hon väldigt kelen. Jag går in till badrummet och hon springer efter, springer om mig i dörröppningen och är på väg mot badkaret. Jag vet att hon brukar hoppa i där så jag skriker: NEJ FIA!!!
Det hjälpte inte.
Fia hoppar i och försöker desperat hoppa upp igen. Slutar med att hela badrummet blir stänkt av vatten*ler*. Jag asgarvade men tyckte ju givitvis synd om henne. image109
Nästa gång kollar hon nog innan hon hoppar i....

I onsdags hade vi en massa keminsatser. Synd att jag inte hade kameran med mig... VI skulle kyla acetylenflaska och mycket annat. Lärorik dag :o)
Det gick väl inte så bra när man ska vara brandmästare (läs styrkeledare Jocke). Vi har ju inte den utbildningen att leda en insats. Och att leda en kemolycka är väl inte så lätt när man inte riktigt är van vid en kemolycka på brandmannanivå ;o)

Annars har jag bara varit hemma och hjälp till lite granna. Lagade stroganoff idag...
Klippte mig idag oxå, ska färga det med i helgen...

Pluggar C-teori tills uppskrivingen på tisdag*nervös*...

Vuxenpoäng

Tittade på Mannen som talar med hundar igår, blir lika fascinerat varje gång om hur duktig han är.

Idag har vi haft föreläsning om argumentationsteknik sen fick olika grupper ha olika ämnen att argumentara för. Min lilla grupp skulle avskaffa monarkin. Hela klassen hade vääldigt kul vill jag lova*höhö*.
På eftermiddagen skulle vi redovisa våra skyddsronder vi gjort (jag hade ju förskolan).

Nu har HD och jag skrivit om den andra skyddsronden (badhuset). Hoppas att det inte blir mer arbete på det. Har inte tid att lägga energi på det.
Måste börja med C-teori. Det var visst många i klassen som kuggat på det. Shit va dnervös man ska vara nu då.
Och kemprovet började jag med igår.
Men snart ser man slutet av alla saker man ska göra...

Gör
detta och se hur vuxen du är.

Fick det här:
Din vuxenpoäng är: 15.1

Din ålder borde vara 27.6 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse (jag fyller 20 år den 25 maj).

Ojdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet eller sälja bilen? eller varför inte beställa en resa till Kos?
Tips på saker att göra för att få mindre poäng

* Börja drick öl.

* Åk till Hulsfred, dvs festivalen, inte staden.

* Flytta ihop med några kompisar.

* Ge dina krukväxter till grannen.

* Sälj din bil, det är omiljövänligt.

Hur gamla blir ni? Martina, upp till bevis :o) Dessutom vill jag gärna veta vart du har tagit vägen i bloggvärlden :o)

Nu får man väl laga mat som e så tråkigt.
Ps. Gå in på http://www.fotosm.se/sm och sök efter postnummer 37010 och rösta på de två bilderna. Snälla ;o)

Skyddsrond

Jaha.
I torsdags hade vi massmedia, vi skulle veta hur man bemöter journalister*höhö*. Vi fick bla reda på att det var olagligt att skriva namn och sätta in bilder på personer på internet om man inte frågat personen om lov. Därför e jag så smart och inte sätter in bilder på andra, bara när man inte ser ansiktena (och det gör man ju knappast med andningsmask).
Annars var det en intressant lektion.
På fredagen hade vi små keminsatser. Det var väldigt lärorikt och roligt.

Här e en olycka vi skulle analysera. En tankbil som gått ner i sjön och en person har hört knackningar från hytten under ytan...
image107

Körde hem vid halv tolv för att vara barnvakt :o) Hihi han e ju så underbar. Kom hem klockan sju på kvällen sen.
På lördagen var man barnvakt igen. Denna gången lite längre.
Sen var man ute i trädgården och donade lite...
Igår städade man lite granna. Alla fönstrena där hemma ska ju bli putsade innan dopet...

Åkte ner igårkväll. Fick sen reda på att vi började vid ett idag. Kunde alltså kört ner idag och slippa köra i skymningen=mer vilt.
Fick bromsa för ett rådjur igår. Såg ögonreflexen i diket och bromsade. Men jag såg honom i god tid så det var aldrig i närheten...Men jag vill helst inte ha ett rådjur i fronten för jag har inte den försäkringen, då blir det bättre att skrota Grållen*snyft*.


Idag har vi gjort en annan skyddsrond på ett badhus. Ska skrivas en feterapport på det. Som om man inte hade annat att göra.
Ska plugga på C-teorin och kemprovet denna veckan.

Har hittat doppresenter till Thias nu iaf. Och en liten sak till mamma på mors dag nästa helg. Nu ska man bara hitta något till sin bror som fyller år samma dag.
Jag har önskat mig några saker när jag fyller år men familjen verkar tycka det e fel saker så jag får komma på nåt annat*grr*.
Önskar jag mig fiskesaker och ridbyxor får väl jag göra det???? Och bara för att de är rädda och är tjabbar emot så mycket de kan om att jag ska rida i sommar så får väl de göra det. Jag får väl ha livslust någon gång?
Ska jag vara inne hela sommaren i en skitig, ohälsosam industri där det är 30 grader varmt nästan hela sommaren får man väl hitta på något man verkligen älskar när man är ledig...*fnys*.
Nä jag kan ju ramla av och bryta något och missa hela LIAn... Det är större chans att bli skadad i en trafikolycka så mycket som jag kör på olycksdrabbade vägsträckor...
Märks det att jag är irreterad? Varför kan de inte vara glada för min skull att jag får chans att rida i sommar och vara glad?

Nähe nu ska jag fortsätta dricka läsk och käka vindruvor (fast man kan ju sätta vindruvor i halsen)...
Tjing!

Ps. Gör detta inte ont i hjärtat? Tur att inte Grållen har fått se vad som hänt hans släkting, och vad SMO:arna gör med många av de andra släktingarna...
image108

Skrämd av kille i gardroben

Glömde berätta att H skrämde ihjäl mig i förgår.
Jag hade varit på toa, hade mitt rum öppet, E och K står i korridoren utanför mitt rum och pratar. När jag går förbi i nattlinne slutar de prata. När jag har ryggen mot gardroben ser jag dörren öppnar och H skriker och flyger ut. Jag skriker som en flicka (ett iii i en väldig hög ton) och slår i armbågen i dörren när jag hoppar runt. E, K och H asgarvar medan jag jagar efter H i korridoren. Folk tittar ut från rummen och frågar om någon dog :o)
Han ska få när han minst anar det*s* =o)

Körlektionen gick kanonbra igår. Körde inne i Lund igen. En sväng gick så bra och snabbt att han sa att han inte hade gjort det bättre själv :o)
Blir bara några körningar kvar innan uppkörningen.

Idag har jag gymmat, gått på rullbandet (baklänges*hihi*) och kört lite rodd.
Brandprovet gick kanon idag, tror på ett starkt G :o)

Diggar till

och

Nu lade you tube av....

Nähe här kan man inte sitta hela dagen...

Förskola

Nu ska vi se. Igår hade vi redovisning om träningsplanering, träff med LIA-handledare (fast mina kom inte) och så hade jag körlektion. Gick kanon. Jag lyckas köra i Lund utan att köra över någons fötter :o)

Har gått på rullbandet denna veckan för att förbereda mig för testet den 23 maj.

Idag hade halva min basgrupp skyddsrond på en förskola. Det var väl inte världens bästa ställe i brandsäkerhet, alla väggar var i träpanel bla...
Jag tyckte det var skoj att snacka lite med barnen. Frågade två tjejer hur gamla de var också kom två andra killar för att också prata med mig (de var runt 4 år). Frågade de lite vad de skulle vara om det började brinna och det visste dom :o) Ungar e för goa (så länge de inte skriker).
Pratade lite med Thias idag på telefonen, jag kunde inte riktigt förstå vad han sa men han pratade med mig iaf :o) Tänker på honom jämnt, tror aldrig jag kommer tröttna på att bära honom =o)


Snackade med brandlärare L igår. Skulle reda ut lite om några saker till brandprovet imon. Frågade honom om det är något jag kan bli bättre på inom rökdykningen men sa att jag var suverän och sa att jag var en av de bästa i klassen om man nu ska ranka oss. Och så sa han att jag hade huvudet med mig även om det börjar bli tungt vilket var kanon.
Tyckte det var så kul att höra, de brukar inte säga sånt om man inte frågar. Så det kändes bra att få det bekräftat, har själv tyckt det känns bra med rökdykning men så vet man ju inte om man gör nåt fel, man e ju inte så erfaren på sånt än :o)
Och så pratade vi bla lite om Axxa. Han tränar ju lydnad och sånt med henne och jag blev ännu mer sugen på att skaffa hund. Men det dröjer ett bra tag till....

Nähe plugga lite. Ska köra lastbil klockan sex och sen är det tv från klockan åtta.

Målat

Igår målade jag trappsteget till andra altanen, stolpen till altanen och räcket till den altanen mot söder.
Syrran med familj hälsade på igår oxå. Så jag fick vara lite barnvakt medan de solade och tvättade bilen. Han hade kläder där det stod Firefighter på :o) Då blev moster stolt :o)
Sen när jag skulle natta honom sjöng jag Carolas barnvisor för honom, Thias tyckte om det men inte hans mamma när hon fick reda på det. Hon avskyr nämligen Carola*hehe*.

Råkade somna i badet igår (igen). Det är ju så varmt och skönt och sen har man varit igång på dagen ute i friska luften så det var inte svårt.

Körde ner till Revinge klockan åtta i morse. Blev några minuter försenat eftersom jag skulle skriva ut lite papper och sen gick jag till fel grupprum... Men till sist hittade jag gruppen. hade avslut i Risk 6.1.

Fortfarande fullt upp. Mycket som ska planeras de sista veckorna innan "lovet". Jag är ledig 5 dar innan jag börjar sommarjobba i sju veckor. Kunde få hela sommaren men jag tänkte faktiskt vara lite ledig innan LIAn.

Nu börjar jag med intro risk 6.2.
Hej svejs grus å gnejs

Gissningsleken...

Eftersom jag är internetberoende sitter jag här än...
Kom att tänka på hur många dagar det var tills jag fyller år.

Kan ni gissa hur mycket jag fyller och vilket datum? Ni som vet kan ju vänta ett tag att svara så andra får chansen ;o) Vinnaren kommar att få ett alldeles eget inlägg som grattis ;o) Hihi...

Nähe sova måste man ju faktiskt så det är väl dax att stänga av dumburken och skaffa ett liv...

Gäsp

Det blev ingen målning av altanen idag, vi hade inte den färgen. Så jag fick måla trappsteget till altanen, måla stuprännerör (stavas?), städa cykelstallet, skrubba garageväggen från mögel, baka ananaspaj, laga tacopaj och dammsuga nedervåningen istället...

Och så svär man på att man aldrig kommer ut och springer eller åker inlines. Det blir lixom aldrig av*suck*. Jag måste skärpa mig.
Och jag hade tid. Efter maten satt jag några timmar framför tv:n...Jag har blivit lat helt enkelt.

Sa jag fresten att jag solade upp och ner i onsdags? Tittade upp och undrade var de där extrarören var till ansiktet, och så kollade jag ner och hittade dom vid benen. Vände mig om och såg att det var två minuter kvar...*ggr*. Klant...

Spelar om och om igen



Barnvakt

Körde åter hem i torsdags. Hade dåligt med bensin så jag fick tanka så fort som möjligt i Rolsberga. Dessvärre var det bara 95 oktan, jag brukar ta 96. Men tankade iaf och hoppades att Grållen inte skulle bli sur på mig. Han protesterade inte ett dugg ;o)

Igår körde jag till syrran för att passa Thias när syrran handlade. Hallå! Jag blev helt själv med Thias. Fatta vad det var underbart att få vara med han själv och att syrran min litar på mig (fast jag får inte köra hennes V70 även om jag får köra brandbilar på stationen). Jag var ute och solade så låg han innanför dörren. Efter en kvart syrran åkt började han skrika. Han var hungrig. Fick ge honom mat, byta blöja och gå runt med honom. Han ville absolut inte sova även om han gäspade gång på gång. Men innan syrran kom hem lyckades jag få honom nussa. Då måste man ju blivit godkänd som barnvakt ;o)

Den stunden kommer jag njuta länge av :o)

Sen körde jag upp till I. Vi satt på en filt ute och pusslade ett roligt pussel*ler*.
Körde hem för att laga mat, fick ner till lantan för att köpa mat. Igår blev det hamburgare men idag ska jag göra tacopaj*mumma*.

På kvällen körde jag upp till I för att fiska men fick ingen napp. Sen kollade vi på film till  lite över tolv....

Å inatt hade man inte så trevlig dröm...

Idag ska det arbetas i trädgården. Jag ska slipa på den andre altanen och måla ;o)
Over and out...

Min första gädda :o)

Sommaren har verkligen kommit =o)
Stod på altantaket för att spoladet rent med högtrycken. Jag blev lite blöt... SåÅ får man stå på brädor för att inte ta sönder taket.
Tog golvet med högtrycken så nu är det så ljust och fint.

Fiskade lite till nu i helgen. Iförgår fick jag upp en gädda på 1.4 kg :o) Det var den första som jag sparade. Ida fick en på 2 kg. Snacka om att vi skrek av rädsla och glädje. Man vill ju inte bli biten av den och den sprattla ju i den lilla båten så vi lyfte ju benen för att komma undan.
Sen fick man ju döda den med en kniv och då sprattlade den ännu mer så jag blev riven av den stora gäddans tänder*grr*. Och så lade vi ner den store i spannen med den andra (vi trodde den var död). Efter en liten stund sprattlar den till och var åter lös i båten. Vilka skrik vi gjorde, de vildsvinen som brukar vara där uppe i gölen var nog långt borta då...

Åkte ner till Revinge igår förmiddag. Hade två lektioner igår. Idag har jag två till och sen ska man åter hem.
Ska fiska lite till i helgen, putsa fönster innan dopet. Plugga oxå givitvis.

Glömde ju säga att jag har pussat och kelat med Thias i måndags och tisdags :o) Moster var lycklig. Och så bajsade han ju när jag skulle mata honom så det hade runnit utanför blöjan*s*.
Han var så pigg och glad så han roade alla i huset. Jag lyckades till och med få honom att sova...

Hmm...har det hänt något annat...
Igår var det fullt upp igen. Tvättade bilen, gymmade, pluggade, solade, tittade på Roomservice och Greys Anatomy.
Nähe lektionen börjar nu igen om sju minuter. Vi har tråkig SBA. Alltså systematisk brandskyddsarbete.

hits