Väja för omkörare

Körde nästan 10 mil igår. Skulle hjälpa syrran köpa bil i Sölvesborg. Hon köpte en V70 och så fick jag köra hem hennes 745:a. Var inte hemma förrens halv sju. Hade inte käkat sedan halv tio. Men vad gör man =)

Är det bara jag som blir förbannad på folk som kör om en precis när de tvåfiligt blivit en? Man hade bara lust att köra ut till vänster så personen fick väja ut i vajerräcket*hehe*. Men då hade väl en annan fått betala, väl? Det är ju egentligen den andres fel eftersom han tränger mig från början, jag måste ju väja ut till räckena till höger för att inte skada min bil. Jag övningskörde en gång när någon körde om mig så, tur att man inte fick panik och väjde för häftigt...
Nä nästa gång när jag ser folk ta satts och ska köra om så håller jag mig bara till vänster lite kvickt, sen är det ju hans problem om han får bromsa eller köra ut i vajerräcket...

Ska till hästarna idag. Är och rider en fjording ibland. Ägarna hade rest iväg. Grannarna skulle visst ta hand om dom, vilket de inte alls har gjort så bra. I tisdags när Ida och jag skulle hälsa på dom så hade vattnet frysit till is så hästarna kunde skära sig i ögonen om de försökte nå vattnet längst ner. Den ena hästen var så törstig så hon slickade snö. Och så hade de inte mockat riktigt, och i den ena hästerns svans var full med skit. Bedrövligt att komma upp och se det*sucka*. Så vi var där i 3 timmar istället för att bara hälsa på.
Får se om de har det bättre idag...

Nu har min lille bil blivit servad hos pappa. Det enda felet var att avgasröret snart kan gå sönder. Men går det sönder så kan jag fortfarande köra, bara att det låter så in i*piip*. Men det gör inte så mycket*hehe*.
Snart är det dags att köra ner till Lund. Har inte kört så långt iväg förutan. Ska bli spännande men nervöst.

Hunden och katten ligger i korgen här bredvid amatte =)

Mamma

Mamma hade för några månader sen tappat känslen i halva ansiktet. Hon fick tid hos doktorn efter ett bra tag. sen fick hon tider för röntgen och magnetröntgen. Under väntetiden började känslen komma tillbaka men är fortfarande inte helt ok. Nu gjorde hon denna magnetröntgen förra veckan. Nästa vecka skulel hon få reda på resultaten.
Igår när jag var hemma kom mamma hem från affären. Hon säger att hon hade varit så ledsen idag och så börjar hon gråta. Då hade sjukhuset ringt och bett henne komma idag för en ny undersökning. Då blev jag riktigt rädd. Få tid dagen efter när det är sådan kö på den nya magnetröntgen. Sjukhuset kunde inte säga varför hon har kallats in.
Pappa hade kört hem från jobbet dirket när mamma ringde, han var alldeles till sig. Farmor kom hem på kvällen och hade gråten i halsen. Även om det kan vara tusen olika anledningar att inte vara orolig så visst f*n är man orolig. Det är klart att det är risk att det är något.
Kan knappt koncentrera mig på lektionerna, blir lite fuktig i ögonen ibland. Hur många tårar har man egentligen? Jag som sov oroligt innan, ska man behöva gråta mig till sömns? Ni kanske tycker att jag överdriver, men detta handlar om MIN mamma, ingen annans.

Tack för att just du försöker muntra upp mig*kram*

Klippa navelsträngen

Sitter i skolan och drygar. Har sovit oroligt inatt och sen tog det några timmar innan jag somnade igår*sucka*. Tror att man börjar bli orolig för nästa vecka...Köra 15 mil själv. Hoppas att det inte är snöstorm iaf. Har aldrig kört iväg så långt själv. Och sen ska jag vara hemifrån i en vecka. Har inte varit borta så länge heller. Måste ju snart klippa navelsträngen...

Tänk när man flyttar hemifrån sen. Ev ner till Lund. 15 mil hemifrån. Ingen bror som slår en(fast det e ju kul). Inget hams vid middagen, mamma och mina spotta-mackaroner-krig kommer upphöra. Ingen katt som kommer när man sitter vid datan eller väcker en och väntar utanför dörren och vill in. Ingen pappa som jagar runt en. Och hemma kommer det vara superlugnt utan mig. Ingen som tigger bråk eller tetar alla, helst på en gång.

Tur att man har en bil då så att man kan komma hem lite då och då. Men det kan ju omöjligt vara ofta, bensinen kostar ju. Och pengar måste man ju snåla med. Telefonen kommer bli min livlina....Tack Bell, för det var väl han som uppfann den?

Var rädd att det skulle bli ett larm när jag hade kört iväg men nu har jag fått det bekräftat att inget hände.

Har bara en lektion kvar idag. Sen ska jag hem och kolla på bilen så allt är ok tills på söndag. Får väl köra en tag med lista snart. Måste ju ha en hel del =)
Tack för att du vågar ta hand om mig nästa vecka, förstår inte hur du vågar ;o)
 Kör försikigt i snöyran!


Tio blåmärken och ett mål

Idag har man varit på brandstationen. Var nära att jag inte kom utanför gatan. Var 20 cm snö med bakhjulsdrift. Tack och lov hade pappa lagt massa tyngder därbak så jag kom fram till sist.
Fick ju bara denna dagen med att hjälpa de med snöskottning =)

Sen var det inte så mycket. De gick igenom första bilen. Så nu kan man knäppa en barnkrage..
Jag tvättade min bil fast bara på insidan... Och sen var det innebandy.. Tio blåmärken och ett mål från min sida blev resultatet. Var lite öm i kroppen efter att knuffa med de bjässarna. Man e ju rätt liten om man säger så..

Hehe ett par brandmän skulle fixa till så att strålkastarna skulle hissas upp. Funkade inte att få upp dom. Och så när dom står där och grejoar går ju denna upp... Och sen fortsätter den upp i kabelstegen och dom blir smått hysteriska och försöker trycka på allting. Tillslut så går ju denna ner igen. Jag garvade ihjäl mig iaf =)

När jag skulle köra hem vid halv sju så bad alla mig köra försiktigt, och det gjorde jag faktiskt =) Även om jag gasade till på bakgården, antar att de tittade för de skulle se om den gick igång... De e så goa så...

Men nu tar det en hel månad innan jag kan komma dit nästa gång. Det gänget jobbar bara en lördag i månaden.
Nähe...börjar bli trötter..

SMO ringde

Idag har man blivit uppringd av Peo på SMO. Ska ju praktisera där vecka 5. Han berättade att jag skulle få följa med en tjeja som hette Emma, hennes klass då förstås. Peo kanske vara rädd att ge mig en kille ; )
På måndagen så blir det teori, brand ska det visst vara*jippie*. Och sen resten av veckan ska det vara praktiska övningar som losstagning, säkring och sådant. Ska bli svinkul asså. Skulle egentligen ringt han på måndag men han ringde när jag lyssnade på musik. Tur att han inte ringde under en lektion...

Fsat jag börjar bli nervöser. Ska ju bo hos nån jag aldrig träffat. Kompisarna fattar inte att jag vågar. Men jag har ju chattat med han i webbkameran några månader nu. Jag följer min kvinnliga intution =)

Men nu får man se om man får reseersättning. Ska ju köra bil ner och de vill inte betala, bara för tågbiljett men då måste man visa kvitto på biljetten. Men det verkar ordna sig. Jag är den enda som behvöer reseersättning i klassen. Bara jag och en till har praktikplats. Så de ska ta pengar från NV-sektorn*hehe*.

Längtar till imon. Ska teta brandmännen lite som vanligt. Fast jag kommer väl få blåmärken efter innebandybollen på benen som vanligt*grr*. De bara leker med mig i idrottssalen... Men ibland lyckas jag knuffa mot bjässarna, perfekt med låg tyngdpunkt*thihi*.

Ojoj nu börjar läsarsiffrona stiga. De kan gott och väl stiga lite till tycker jag =) Och om det e någon som har en egen blogg kan ni ju hojta så jag kan följa er ;o)

Nu går snart bussen...hem och laga middag*tradigt*

SAAB-fabriken

Håller ju på med ett projektarbete om säkerheten i bilen. Har ringt till Volvo och frågat om man kan göra ett studiebesök på fabriken men de hade sekretessbelagt den. Så jag ringde till SAAB i trollhättan idag. Där gick det mycket bättre. Ska dit med 5 teknikare och 1-2 lärare på fredag(27).
Ska bli kul kul, fast väldigt långt att åka minibuss*puh*. Synd att man inte får ta med sig kamera inne i fabriken*gah*.

Annars idag har jag haft tråkig fysik och GIS. Vår lärare i fysiken är så dålig att eleverna får rätta till det han skriver och se till så det blir rätt. Och han har varit lärare i 8 år. Skandal är vad det är*hata*. Ska stå ut med han i 50-60 timmar till av de 250 timmar fysik*orka*.

Nu så har det kommit lite mer besökare till bloggen*trevligt*. Hoppas ni får rolig läsning hedanefter(det lär ni få så som jag kan klanta till det). =)



Betapet

Usch vilket kallt väder det var idag. Tur att man har sin lilla bil =) Men det var lite halt på vägarna....

Började inte förrens 12.05, historia i 90 min. Hur tradigt som helst. Och sen 10 min rast och 90 min religion, ännu tradigare. Tack och lov slutade vi kl. 14 eftersom vi fick en läxa.

Sitter just nu och spelar betapet med mamma. Det är det enda hon kan göra på en dator.. Och då är det en annan som får ställa upp när hon blir sugen att spela.
Brukar förlora men denna gången leder jag överlägset*jippie*.

Oj vad många det är som läser min blogg - inte!  Kanske blir mer sen när jag börjar berätta om en dag på brandstationen. Brukar ju vara massa tet från brandmännen som kanske är kul att läsa om =)

Nähe nu är det färdigspelat. Jag vann! Även om det inte är mitt favvospel så är det alltid kul att vinna*hehe*.


G i svenska B

Kan man skriva hur många inlägg man vill per dag?

Iallafall så var det inte min lyckodag idag. Fick veta att jag bara får G i Svenska B. Okej inte så farligt tycker ni, men sanningen är att jag måste ha runt 15 i poäng för att komma in på SMO. Kom hem helt förstörd till mamma. Tur att mamma var hemma. Hon kan trösta en.
Fick blommor av pappa sen när han kom hem, han sa att jag är så duktigt även om jag fick G i svenskan. Tur att pappa också kan trösta.
Men efter lite räknade så kommer jag få 14.84 om jag har VG i resten av ämnena. Men jag kan ju få högre i minst tre av dom. Hoppet är väl det sista man lever på?

Hur ska man få mer folk att läsa sin blogg? I min lunadagbok är det 10-20 som läser mina inlägg...

Nu kommer katten upp. Vill ligga i mattes knä som vanligt. Gulligt? Visst, men ibland liiite för jobbig.

Ska kanske se en film snart som brorsan har fått hem.

Bloa ner osten

Sitter i skolan och häckar... Har precis haft GIS - Geografiska informationssystem. Kanske kan vara bra att ha i framtiden.
Förstörde mina byxor igår. Eller ja, gylfen... Det var lite sönder innan men jag lagade det så bäst jag kunde och sen igår när man reser sig från bilen hör man hur hela gylfen går sönder. Tur att man hade en jacka så slapp man visa den*typiskt mig*.

Råkade visst bloa ner osten igårkväll. Skar mig på osthyveln, hur lyckas man med det?

Tur att man inte behöver oroa sig för den där Hagamannen. Tur att man inte är rätt överhuvudtaget när man går ut. Men jag måste erkänna att jag tittar bakom mig ibland och håller stenhård koll på den jag möter i mörkret.

men nu måste jag ha historia

hits