Vaccinerat mig

Har inte hänt så mycket. Har jobbat ett pass. Ska jobba två pass imorgon, först 6-12 i vakten sen 16.30 till 22.30 ute på rondering.
Tackade ja till det då jag behöver alla timmar jag kan få. Däremot har jag blivit sämre i förkylningsstadiet. Bröstet är nästan lika täppt som innan jag tog antibiotikan och har feber idag.
Sov 1 ½ timme på eftermiddagen så det är lite bättre nu. Men imorse hade man planer på att sätta sig på akuten då det kändes som om man inte fick luft.
Fattar inte vad det är och varför det inte går över. Jag tar inte ut mig i onödan precis.
Ska till öronnäsahals på torsdag så jag får vänta liiite till.

Är lite yr så man har lite gratis fylla. Får hoppas det är bättre klockan sex imorgon. Man vill ju inte missa att trycka på knappen till bommen :) Tänk om brandbilarna kommer i full fart och jag får blunda med ena ögat för att hitta rätt knapp*haha*. Ska lägga mig tidigt, dvs inom en timme, så jag kommer nog bli bättre imon.
På kvällen när man går och går får jag väl käka ett paket panodil. Och så får jag sno syrgasen i brandbilen och gå runt med flaskan under armen*thihi*. Det hade nog sätt rätt komiskt ut om man mött någon på ronden ;o)

Jo jag tog vaccinationen igår mot Hepatit A. Fått information av närstående att de ska ta den i skinkan. Satt i väntrummet och blev uppropad av en kvinna. Lite tur har man då tänkte jag (visa halva skinkan för en man hade varit liite pinsamt). Då frågade hon om jag var vänster eller högerhänt. Puh det var inte så farligt som jag trodde då. Sticket i överarmen kändes då inte mycket, iaf inte om man jämför blodgivningens vampyrnålar =) Dessutom består armarna 0.1 procent muskler vid detta laget så det var inget som tog emot ;o)

Nu är det bara 8 pass kvar innan vi åker. Eller 18 dagar 8o)

Tjohoo!

Jippiiiiie!

Den 16/3 åker jag till Phuket i Thailand. Första natten ingår i flyget men sen reser vi runt själva som backpackers :) Kostade 5450 kr. Plus eget boende såklart.
Jag längtar så förbaskat. Nu hinner man iaf planera lite. Vi kommer hem 31 mars.

Har inte gjort så mycket i helgen. Pappa lärde mig svetsa, inte världens lättaste. Brände till på benet och håret, hurt's like hell!! Men det var roligt :o)

Fasikens vad häftigt, jag ska till Thailand :o)

Någon som har tips som man absolut måste se i Thailand?

Resesugen

Just nu planerar resevännen och jag en ny resa som förhoppningsvis blir av. jag håller på att försöka byta pass då chefen inte vill ge mig ledigt. Men J säger att jag har rätt till att neka pass. När jag frågade chefen om man kunde lämna in ledighetsansökan skrattade han bara att sa att den måste beviljas av någon.
Suck. Men med lagen på min sida ska jag fan resa!

Antingen blir det Thailand eller Mexico :o)

Harklar upp slem från bröstet hela tiden, ont i öronen och halsen. Fattar inte varför det inte går över. Äter ju grönsaker och tränar inte. Jaja... hoppas jag blir friskare till resan...

Här kommer bilder från flygturen iaf:

Innan landing.


En liten del av Arlanda.


Bomull


Mer bomull


Vatten under vingen som glittrar


Ölandsbron


Öland


Någon by... På väg neråt...

Ingen resa

Nu är man hemma igen. Vi gick upp halv fyra inatt för att ta oss till Arlanda för att leta lediga plater. Fanns inget ledigt till något ställe man kunde bada.

Bröstet har blivit riktigt täppt igen. Harklar slem hela tiden och allmänt svårt att andas. Jag har tagit ledigt från jobbet för resan och då förlorat många timmar. Får knappt något alls denna månaden. Nu blir det bröd och vatten ett tag framöver.
Man lade 800 kr på flyget fram och tillbaka*suck*.
Men det var fint att flyga iaf, har man gjort det....=)

Säg något som kan pigga upp en. Snälla, vad som.

Nähe

Kvart i tio knackade de på dörren. Flyget är inställt hela veckan. Blir inget västindien.
Just nu finns inga restresor. Kanske vi får in till arlanda inatt och stå och vänta om något blir ledigt.

Fan säger jag bara. Varför kan livet aldrig flyta? Man vill bara vara glad någon gång, men nejdå...

Hotell

Hej!
Detta är min bror som skriver å mina vägar. Vi har fått åka till Arlanda Byhotell för att övernatta och vi blir bjudna på mat och frukost. Bussen går till flygplatsen kl 05.00 imorgon bitti, då det var tänkt att flyget till västindien går kl 08.00.
Förhoppningsvis så blir det inga mer inställda flyg...... kl 18.00 svensk tid landar jag isf (13.20 västindisk tid). Stället vi ska till heter Guadeloupe. Finns det ingen tillgång till nätet så hörs vi om 2 veckor.
Ha d´ gott i Sverige!! =)

Västindien

Jaha.
Igår klockan halv tre ringde min kompis och undrade om jag ville hänga med hennes kompis till Västindien idag då hennes kille inte skulle med och pengarna skulle hon inte få tillbaka. Vid tre ringde jag jobbet och fick ledigt två veckor.
Packade väskan och körde till flygplatsen. Där tog jag flyget 19.30 till arlanda. Första gången jag åkte flyg.
Träffade kompisen på Arlanda och vi övernattade i ett litet krypin. Klockan 12.30 skulle flyget iväg till Västindien men nu är det strejk där.
Kanske vi får åka 12.30 imorgon men är inte säkert. Jag visste att det var för bra för att vara sant. Aldrig ska man ha flyt här i livet... 

Jag som har med mig kameraminne till över 1600 bilder. jag kan ju alltid ta kort på flygplatsen.... 

Systersonen har åkt brandbil :)

Kanske dax att skriva innan jag glömmer det. I lördags var jag som sagt på brandstationen åter igen. De måste vara trötta på mig vid detta laget :o)

På förmiddagen hjälpte jag brandmästaren att göra iordning övningen som jag skulle vara markör på. Vi tände fyr i tunneln.

Och en bil...


Scenariot var att bilen hade kört in i en byggnad och fattat eld. Jag och en docka var rökdykare, släckte bilen och gick in i byggnaden. Där inne kollapsade jag medan min rökdykarkollega (dockan) tog sig ut. Så när de riktiga rökdykarna kom fick de släcka bilbranden som hade "tagit sig igen" och sedan in igen och hjälpa en rökdykare i nöd d.v.s mig.
Var väldigt länge sedan jag hade masken på. Men bara att bära luftpaketet fick mig att inse hur dålig kondition jag är i, sorgligt nog.
Hur som helst så hittade då mig och bar ut mig =o)
När vi kom hem hjälpte jag till med luftpaketen och medan de tränade lade jag mig på soffan. Sov nästan 1 ½ timme.

Glömde nästan säga att vi fick förstärkningslarm till trafikolycka. Jag satt fram i förstabilen då brandmästaren sitter i den snabbare bilen vid trafikolyckor. Vi fick vända efter halva vägen. Men åka brandbil när solen lyser på den vita snön är inte fy skam.
Vi beställde pizza på kvällen och tittade på melodifestivalen.

I söndags var jag hemhemma för att hämta bilbarnstolen. Stannade där hela dagen.
Igår var jag barnvakt. När han hade vaknat kom hans mormor och vi körde raka vägen till brandstationen. Idag skulle han åka brandbil, som hans moster längtat efter i två år.
Givetvis var det mitt gäng som jobbade :)
Han pekade på alla lysena och ville gå upp i alla brandbilarna men fick nöja sig med förstabilen och tankbilen. Mormor satte sig i förarsätet med Mathias i knäet medan jag körde ett varv på bakgården och sen in igen. Visade honom blåljusen och sirenen*hehe*. Han var helt lyrisk när han gick där i vagnhallen. Han kan inte hur många ord som helst, men brandbil kan han säga, och vet att brandbilen säger tut tut.
Moster njöt fast var knappast avslappnad för jag ville inte han skulle röra något han inte fick röra. Dagen blev lyckad då vi lämnade stationen i samma skick som vi kom dit*ler*.

"Jag vill upp"


Dröjer några år till innan han behöver ducka :o)


Väl hemma igen satt han jämnte moster i soffan. Alla slutkörda.
Jag lovade mig själv att inte ta med honom till stationen förren han är åtta år och då förhoppningsvis med lite mindre energi*skratt*.

Inte idag

Jag ska berätta om lördagen på brandstationen men inte just nu. Nu e det kvällen.... :o)
Natti natti

Vilken dröm...

Drömde en mysko dröm igårnatt. Jag ronderar bland annat på ett kontor som är fyra våningar. I mitten är det en trappa, står man längst ner ser man upp till fjärde våningen. Hur som helst så drömde jag att jag stod längst ner och skulle precis släcka, tittar upp och får se en kvinna med lång röd rock som klättrar över räcket. Jag ropar nej, hoppa inte och börjar springa uppför trappen. Hinner bara ta två steg innan hon hoppade. Då vaknade jag med ett ryck. 
Hur sjutton kan man drömma så knasiga drömmar?

Nästa gång jag gick ronden träffade jag inte på en själ iaf... =) Tack och lov.

Nu är det bara 7 timmar kvar innan det är helg. Längtar till imon. Ringde brandmästaren nyss och frågade vilken insatsövning de skulle ha. Man är ju inte riktigt i toppform så man kan inte vara med på vad som helst.
Det blev så att jag ska vara markör :o) Jag hade kunnat titta på oxå men roligare att vara lite delaktig på något sätt.

Till sommaren blir det nog inte mycket besök på stationen för min del. Kommer jobba en hel del då alla har semester. Men det blir bara mer pengar till mig :o)

Älskar att vara moster

Häromdagen när Mathias och systern var på besök blev det full fart i lägenheten. Han körde runt på sin bil, möblerade om lite prydnadsaker, lagade "mat" i form av pastarör i grytor. När han öppnade lådorna i köket en efter en undrade jag vad han letade efter. När han hittade grytunderläggen blev han överlycklig. ÅÅÅHH sa han och sprang in till vardagsrummet igen för att fortsätta laga mat.
Vad härligt det hade varit om man hade blivit så glad för en liten sak. Nu måste man ju göra något utöver det vanliga eller köpa en viss grej för att bli lika överlycklig (eller hålla sig frisk några månader i sträck). Som att köra brandbil, åka helikopter, köpa en bil m.m :)

På tal om det har jag liiite bilplaner på gång. Letar efter en cirka 10 år gammal V70. Det ingår i planen "skaffa hund".
Jag har tittat igenom vad jag tror alla Sveriges schäferuppfödare, iaf på internet. Sållat en hel del då man vill ha en rakryggad, svart/mörkbrun/brun hund. Man tittar på vilka kullar som är planerade, tittar på mamman och pappan. Oftast är pappan från en annan uppfödare och då tittar man efter pappans andra avkommor, hans föräldrar (och mammans avkommor och föräldrar).
Det är inte lätt att hitta i djungeln. Helst vill man ha en uppfödare denna sidan av landet också.
Nu har jag 10 uppfödare som har schäfrar som jag tycker är lämpliga. Självklart är jag ingen expert, har aldrig haft en egen hund, men jag har läst en hel del så lite koll har jag :)
Sen är det inte alla de 10 som har kullar på gång.
Jag har tittat runt på böcker jag ska köpa, likaså där är det en djungel. Jag måste köpa flera för alla författare har ju olika åsikter om allting. En bok jag tror kommer vara rätt bra är Stora boken om att skaffa och leva med hund : modern träning, beteende och psykologi av
Ahlbom, Åsa , Hallgren, Anders.

Nästa steg är att kolla upp kostnader. Ska räkna in allt så som bil, hund, hundgrejor, kurser, vaccinering, försäkring, foder.

På måndag ska jag vara barnvakt då Mathias föräldrar ska köra till en stad längre bort och shoppa lite. De är inte ensamma så ofta.
Och när jag satt här kom jag på att mitt gäng jobbar den dagen. Den goa brandmästaren har inte träffat Mathias och Mathias har inte åkt brandbilen än. Han är helt såld på brandbilar. Jag vet inte var han fått intresset ifrån :o)
Han tittar i mobilen där jag har spelat in brandbilarna i utryckning. Nu har jag spelat in med digitalkameran när de kommer vid vakten så han får lite bättre kvalité :o)
När jag skrev ut bilder till en ram som rymmer massa bilder till Mathias så skrev jag även ut en bild på brandbilen. Gäller att välja yrke i tidig ålder :o) 

Oj dax att äta mat kanske. Gjorde en gryta med benfri kotlettrad i småbitar, grönsaksmix, grön paprika, sötsur sås, feffaroni och med fullkornsris*mums*.


Dagens låt: Lasgo - Something


Besked

Rätt bra version, men orginalet kommer nog alltid var bäst.

Fick gå till samariten för brevet kom ju aldrig. De skrev en lapp till sköterskan som ringde sköterskan mig igår och så skulle läkaren ringa idag. De såg att slemhinnorna var svullna men inget var i bihålorna. Så jag undrar om allt snoret rinner från hjärnan :o)
Jag fick starkare nässpray och så ska jag få tid till öron-näsa-halsläkare.
Synd att det inte var bihålorna så man snart kan bli frisk.

Dessa dagarna har jag blivit sämre, ont i halsen igen. Jag tränar ju inte, äter nyttigt och gör allt som man bör göra för att skydda sig mot förkylningar.
Är det för att mandlarna operades bort när jag var liten? Känns ibland som att hjärtat krampar, men har ju gjort EKG så hjärtat ska ju inte var problemet. Hoppas nästa läkare hittar felet på mig nu för det känns helt hopplöst.

Är jag tillräckligt pigg på lördag ska jag till stationen. Man blir alltid så uppiggad där. Och jag behöver all positiv energi man kan få.
Snart är det åter igen rond. Flåsar iaf inte så jättemycket nu, kan till och med prata i mobilen samtidigt jag går i trapporna. Fast jag går ju väldigt lugnt.

Inatt kom det en hel decimeter snö :o)

Inget brev

Har fortfarande inte fått besked än. Väntar på posten idag igen. Har ringt ner till samariten men de tar inte emot samtal för tillfället =( Så jag väntar vidare. Idag är det 15 veckor. 105 dagar. Vänninan frågar gång på gång om vi kan träna.
Jag kan fortfarande inte träna ju ;o(

Ansträngde mig lite igår då syrran skulle ha bort en buske. Den var djupt nere så man fick ta i för kung och fosterland. Jag högg med spettet och fick vila rätt ofta. Sved i bröstet av kylan. När Mathias vaknade gick jag in och var med honom. Han älskar när man lyfter honom och snurrar runt men min kondition orkar inte många varv.
Fattar inte hur mycket snor som finns i bihålorna egentligen, rinner ju ofta bakvägen.

Jag hörde nyss brevbäraren. Gick till dörren, pulsen gick snabbt upp. Reklamen for in genom dörren. Inget brev.
Är det någon som driver med mig? Hur kan det var så svårt att skicka ett brev? Har de problem att läsa bilderna eller vad gör dom?

Denna väntan gör mig galen!!

Nehe

Jaha inga brev idag heller...

Vänta är jobbigt. Vad ska jag göra för att tiden ska gå?

Väntar

Var hemhemma igår då det bjöds på rotmos*mumma*.
Idag tänkte jag att jag ska vara hemma och bara ta det lugnt så kanske man blir friskare. Klockan är tolv och jag dör av tristess. Tänkte se på en film när det blir mörkare, men tills dess?
Väntar på att klockan ska vara tjugo i två då brevbäraren kommer. Vill veta vad som syntes på röntgen. Väntan är olidlig.

Jaja någonting måste jag ju kunna hitta på :o)

Besiktningsdoktorn

Glömde ju skriva om besiktningen.
När jag skulle skriva in mig så funkade inte datorn, tryckte och tryckte men inget hände. Men bilarna körde in ändå så jag satte mig i bilen och väntade. Han som kom efter mig hade med problem med datorn så han gick in och pratade med dem. Så fick han köra in. Då började jag bli misstänktsam och gick in och sa till. Då hade jag blivit utebliven*gah*. Men då jag förklarade att datorn var knasig så fick jag köra in.
Väl där inne så ryckte besiktningsdoktorn så mycket han kunde i min stackars bil. När han skulle starta den så gick den inte igång på första försöket. Har då aldrig haft problem med att starta så jag trodde att bilen blev lite tjurig när matte inte körde :)

Sen körde han iväg, och försvann. Tjejerna efter mig började oxå undra vart min bil var. Nu började min tankar rusa iväg, bensinslut? Sönder? Efter ett tag så kördes tjejens bil efter mig en runda och kom tillbaka efter några sekunder. Nu började mina ögon stirra febrilt ut genom fönstret. Kändes som tio minuter.
Till sist kom han tillbaka. Koldioxidvärdet var visst för högt i början eftersom bilen var kall. Så han hade fått köra den varm*puh*. Jag höll andan. Skulle han komma igenom blankt i år oxå, min gamla bil som fyller nitton i år? Det såg bra ut så besiktningsmannen och skrev ut pappret. Blankt!! Ramlade nästan ihop av lättnad för just nu orkar jag inte med dyra lagningar och ombesiktning. Har lite annat att tänka på. 
När jag fick köra iväg luktade han lite bränt, stackars min bil, blivit misshandlad :o)

Sitter på jobbet nu. Snart börjar lastbilarna rulla in... Hoppas dagen går snabbt.
Gjorde inte någon nytta igår, jo diskade men de var knappast jobbigt. Utan jag satt ner hela dagen. Jobbar förvisso bara en dag denna veckan men jag kan behöva lite ledighet. 
Jag kommer springa uppför trapporna när jag kommer hem för att se om jag fått svar från sjukhuset. Hoppas det är bihålorna nu så de kan bota mig. *please*

Händelserik helg

Min bil verkar utmobbad på parkeringen...


Nya gardiner, 50 kr.


Så här blev det när min bror satte in sex spotlights i skåpen:


Festen i lördags var väldigt rolig :) Det blev lite stressigt under dagen men min kära bror hjälpte mig lite innan gästerna kom.
Sen körde jag och min bror ner alla till krogen. Efter mycket väntan kom vi in och tyvärr var det ingen av oss som tyckte om musiken. Så kvällen blev inte så långvarig. Jag körde hem de sen.
Dagen efter...


Vid ett nästa dag så var jag på stationen. Hjälpte till med att tvätta småbilar, backa in tankbilen. Eftersom 301 läckte olja tippade de hytten och letade efter källan.
Jag fick äran att backa in 301 men när jag gjorde det lyste fjädringsfel så M bad mig köra ut ett varv med den. Det säger man förstårs inte nej till, det roliga är att när jag väntar på att köra ut på vägen kör en väktarkollega förbi som jag vinkar åt :) Hihi...

När jag åter igen skulle backa in brandbilen stoppade M mig. Larm, bilbrand! Hoppade ut och sprang för att hämta larmbyxorna m.m. Hoppade in 309 och tog av mig jackan för att ta på mig byxorna. Liiite trångt men det fixade sig. Väl framme tog jag avspärrningstältet för att sätta den på bra avstånd så bilarna skulle uppmärksamma oss lite innan.

Går och går...


Ni ser röken från bilen bakom 301.




När branden var släckt gick larmet igen, soteld en bra bit utanför staden.
Första rökdykare uppe på taket.


Andra RD tittar på... =)


Jag hämtade sotningshinken från taket på 301 och hämtade radio m.m till dem.
När det var klart körde vi hemåt. På väg hem går larmet igen.

Automatlarm på det stället jag sitter i vakten. Var gnistor någonstans.
Rökdykarna klär sig igen.


Tre larm så tätt efter varandra har jag då aldrig varit med om :)

Väl hemma skulle jag få klättra i stegen ;o)
Tog på mig sele medan de andra fixade repet. När M kört upp stegen till toppen med 70 graders vinkel var det dax att börja klättra. Gick hur bra som helst. Ingen höjdskräck fick jag :) Gungade bara lite när man klättrade men man visste ju att M stod där uppe och väntade på mig. Tittade ner några ggr när jag klättrade så man fick lite pirr i magen =o)


Fin utsikt, cirka 30 meter upp.




Sen klättrade jag ner igen :)
På kvällen tittade vi på Beck - Skarpt läge. Körde hemom och hämtade beckfilmerna så slapp vi titta på reklamen på tv4.
Vid halv elva körde jag hem.
Vilken toppendag. Tänk er själva, tre larm på raken, klättra i stegen och dessutom med världens goaste gäng, kan det bli bättre? =oD
Somnade nog med ett leende på läpparna och sov som en stock inatt.
Träningsvärk i benen idag. Har ju inte tränat på exakt 14 veckor idag och sen klättra 30 meter upp. Bröstet var nog inte lika glad som jag när jag kom ner för jag blev lite hostig och bihålorna bultade extra hårt på kvällen. Inget gott har inte något ont med sig... men det var det värt!
Så idag så ska jag bara ta det lugnt. Noll energi.
Väntar på svaren från röntgen nu för att se var de har att säga...
Ha´de gott!

hits