Kniven genom halsen

Ja det var väl inte världens bästa sovmorgon.

Drömde att en man skulle mörda min tjejkompis (vet ej vem) och mig. Min kompis tog en kniv och stack den mellan skulderbladen på honom men det stoppade inte honom. Då sätter kompisen kniven mot hans hals och försöker skära, utan resultat.
Då fattar jag mig kvickt, springer fram och tar kniven och sticker den flera ggr genom han hals så kniven kommer ut på andra sidan. Fan, jag kommer ihåg det så tydligt.
Han dog ju givetvis så vi klarade hos. Sen sprang vi för att inte bli inblandade i nåt.
Jag har tappat räkningen på hur många jag har satt kniven i för att inte dö själv.

H sa att jag måste haft något tidigare liv. Då tror jag säkert att jag var yrkesmördare...

Klockan ringde 8 men jag var så trött för folket hade fört liv mycket tidigare. Gick upp nio efter att snoozen hade gått igång en massa.
Sen vid frukost var jag för hårthänt mot marmeladen. Drog loss hela korken så det lilla som fanns kvar hamnade på mina byxor, golvet och bordet*suck*.

Men nu kan det ju bara bli bättre idag. Eller hur?

Sad

Idag hade vi sovmorgon fast jag hade ställt klockan på 8 så gick jag upp halv nio. Lite trögt att komma igång ibland.
Vi hade en lektion om sökteknik idag. Ska bli så kul när vi ska göra det praktiskt ;o)

Usch jag hade en otäck mardröm idag igen. Behöver inte berätta hela storyn men en kvinna fick sitt ben avslitet, med mening..
Mamma, jag vill inte ha det så här längre =(

*Ledsen i ögat*
Sad

Jag vill drömma fina drömmar.
Jag har haft otäcka mardrömmar flera ggr i veckan i så många år nu...


Idag har jag annars varit ute och sprungit, "fått" kakor, städat dagrummet, pluggat och tittat på Kustbevakningen.

Skulle egentligen till Lund och shoppa imorgonbitti men de öppnar väl inte förrens vid tio och då hinner jag inte om jag börjar halv ett.
Nähe ska väl förbereda mig för sängen snart.
Ha´de

Trångt och mörkt =o)

Idag har vi (jag) haft skitkul ;o)
Vi kröp i väldigt mörka och trånga utrymmen. Till och med jag höll på att fastna*hihi*. Jag trivdes som fisken i vattnet kändes det som. Var inte alls rädd för mörkret eller att det var trångt. Men sen kan det ju bli annat när det är på riktigt på ett larm men det tar man sen...

Vi skulle in en och en för att leta upp en docka. Jag var först in och hittade den (man skulle inte ta den, bara känna var den låg). Sen när jag är på väg ut  till en annan öppning som man var tvungen att ta så hör jag några andra i tunneln framför mig som inte hade hittat dockan.  Sen kände jag en hand när jag trevade framför mig.
P frågar om jag har hittat dockan.
-Det säger väl inte jag heller ;o) svarar jag. Sen fortsätter jag ju mot utgången. P kommer ikapp bredvid mig och frågar igen.
- Har du hittat dockan?
Jag skrattar och säger: Ja annars hade jag ju inte gått mot utgången! Sen flinar jag och säger att de ska gå tillbaka genom tunneln och så går jag ut ;o) Lite snäll var jag iaf...

Å det var så himla kul att andas i masken och inte se ett skit framför sig ;o) Undra hur många spindlar jag kröp förbi*ryser av tanken*.

Sen styrketränade jag, bastade, städade rummet, bäddade rent i sängen och nu ska jag plugga lite innan Ugly Betty.
Gjorde sista momentet till brandmannaprofilen. Man ska klara 40 axeldrag på 15 kg. Klarade 30 st. Så det gäller att träna lite nu :o)
 

Jag trivs så jäkla bra här faktiskt. Helschyssta kompisar och så går det bra på lektionerna.
Synd att det är så snuskigt och skitigt i vårt hus =(



18027-52


Jag och M står uppe i stegbilen. Jag passar på att fotta lite ;o)
Stegbilen går 32 meter upp men det är den inte i denna bild.
Den gamla brandbilen syns ovanfrån.

Trångt och mörkt ;o)

Där har man klättrat några ggr. Som högst ca 20 meter rätt ut i luften*höhö*. Jag måste erkänna att jag var lite trött i benen. Det svajjar ju en aning när man klättar...

Latmasken själv

Har tittat på "På andra sidan häcken" i dagrummet.
Ekorren e sååå söt ;o)

Jag har så mycket att göra att jag inte vet var jag ska börja. Och bara för det så har jag inte börjat med nåt som jag borde ha gjort. Jag har bara suttit här och degat eller tittat på film.
Men vi har två halva dagar nu så det ska väl hinnas med.

Träna orkar jag inte göra idag, får väl göra det imon. Usch jag har blivit later...

Är det någon som går in på min blogg som inte har nåt att göra?
14 pers har gått in 95 ggr idag*ler*...

Så man får väl skriva lite så ni har lite att göra*haha*.

Krya på dig Helena!

Tuuttut

Här går det undan :o)

Synd att det inte blev så för min del i lördags =(
Var evighetsen jag var ute på larm känns det som..
Men den tiden kommer. Kanske nästa söndag. Eller om det blir om en månad.

Jag har gjort ett moment till på denna brandmannaprofilen. Det ska ju vara inlämnat den 4 dec.
Man ska klara stående längd på 2 m. Jag klarade ca 1.83. Synd att man är så kort. Men det e bara till att träna.

Men jag frågade brandmännen om de hade brandmannaprofilen när man skulle söka till Karlshamn. Det hade dom inte, de ändrade till och med i varje sökomgång.
Lätt att veta vad man ska klara...



Jag är en riktig raggare

Var ska jag börja?

Redovisningen i fredags gick kanon. Det var nervöst men jag kom aldrig av mig och pratade visst lugnt och bra :o)
Det var skönt att komma hem. Var en liten stund hos Ida i fredags och pratade lite.

I lördags var jag på brandstationen. Fast det var inte riktigt "mitt" gäng. De hade bytt lite här och var =( Men jag hade kul ändå..
Fick skrubba bort olja på ett par små preseningar och en stege.

Jag fick ut å åka på Firebird. Jag och PH åkte själva ut för att tanka så tog de andra 301 och 309 till hamnen.
Vilka vågor ;oD Minst två meter vågor. Vi körde i 25 knop, snacka om att det kittlades i magen, först satt jag ner men jag såg ju ingenting eftersom fören stod så högt. Sen var det ju lättare att parera med benen i vågorna. Vi använda hörlurar och mick som automatiskt sattes igång när man började prata. Hitech :o)
Men vi blev rätt så blöta. I den första riktigt stora vågen skrek jag till lite, givetvis hörde han det i hörlurarna så han hade kul :o)
Sedan saktade han ner och släppte ratten för att kolla vid motorn (båten gick ju inte som den skulle) och så ber han med ta över(!). Visst det gick inte snabbt men jag har ju aldrig kört båt förut*hihi*. Fast det var inte många sekunder...

De skulle fylla på skum i 301 och i tankbilen. Jag fick vara förstaskötare vid dunkarna när de skulle suga upp skummet.. Den motorn var en jävel på att suga =o)

Klockan 3 på natten hade de haft ett larm till Tefac på Aarhus AB. Det brann rejält i oljan. Så det välde tjock, svart rök som gjorde att masken blev helt svart så brandmästaren fick ta servetter och torka...
Så när jag kom på morgonen var det vissa som jobbat sen dess och var lite trötta...

Sedan blev jag avsläppt för att hämta någon brandmans bil och köra till brandstationen.

Annars hade det väl inte hänt så mycket. Det var lite tet och gnabb som vanligt. Inte så mycket kanske eftersom de var lite sega*hihi*. Men det var jag också även om jag hade sovit på natten.

Dagens låt:
Drängarna - Raggare

I söndags var jag ute och sprang salsjörundan och pappa cyklade bredvid =o) Var kul att göra nåt själv med pappa, även om jag inte orkade prata så mycket.

Trött på eländet

Fan, jag tyar inte mer. Snart sover jag i bilen.
Gick och lade mig vid halv 11. Det var frid och fröjd ett tag. Sen var det liv ändå till en bit över 12. Men lite innan tolv skrek jag håll tyst och då började de iaf viska. Men de höll på att möblera om ett rum eller vad de gjorde. Sen blir det skrik och spring igen så jag flög upp och undrade om det var dom som höll på som barnungar. Det är XX sa den ena killen och låste in sig hos sig. XX var redan på andra sidan korridoren.
Som tur är för honom har jag inte sett honom idag.
Fan man blir ju så arg när man precis ska somna och så skriker dom till.
Tycker att de ska vissa någon respekt. De är så omogna så det finns inte. Suck...Och jag ska vara yngre än dom...

Sen kvart över sju får man ett mms av syrran som jag givetvis inte orkar svara på för att hon väckte mig. Hade lite svårt att somna för någon var uppe då och kan ju inte smyga. Hinner iaf somna och får ett sms till av syrran  kvart över 8 som undrar om jag fick mmset.
Svarade att jag sov.
Sen var ju ännu mer folk uppe så det var omöjligt att somna.

Under de smsen hinner jag iaf drömma om en psykopat som sitter i sin bil och försöker köra över folk. Jag försöker få syrran upp på en hög trottoar för att hon var gravid. Sen när hon är i säkerhet ser jag min bror liggans på gatan framför denna psykopaten. Jag försöker springa bort och hjälpa honom innan han blir överkörd men helt plötsligt är han borta och jag försöker gömma bakom ett hus för att vänta på psykopaten så jag kan kastade mig i hans bil och stoppa honom. Sen vaknade jag...


Idag hade vår basgrupp möte om vårt arbete som ska vara klart och redovisas imon.

Vid ett var det lugnt och tyst i huset så jag lade mig för att få en liten blund. Men efter tio minuter kommer grannen och sätter på rap-musik på full volym. Skickar ett sms men det tog ett tag innan musiken stängdes av.
Men lite sömn fick jag...
Förstår inte hur vissa klarar sig att lägga sig sent och gå upp tidigt. Fast de somnar väl direkt och drömmer inte hemska drömmar...

Ska bli så jädra skönt att komma hem. Fast sovmorgon får jag ju ändå inte på lrödag men det gör detsamma. Saknar de goa brandmännen ju ;o)

Klarade provet :o)

Jag klarade provet :o) Det gick galant att sätta ihop andningsapparaten. Skönt att det är gjort.

Kunde inte sova förrens efter 12. Det var ett jädra liv ute i korridoren igår kväll.

Sen vaknar man i morse av en mardröm. Drömde att någon kastade knivar emot mig och jag kastade tillbaka dom i bröstet på mannen. Usch ser fortfarande framför mig när knivarna med lätthet gick in i köttet. Det är fan inte normalt att drömma sådana drömmar. *Suckar*

Jag orkade sen inte gå till första lektionen som var frivillig. Hade huvudvärk. Försökte vila lite men det var liv ute i korridoren imorse med.
Vill hem och sova i lugn och ro.

Har varit ute och gått i en timme. Har precis ätit. Ska snart till gymmet lite.
Kollar på Nanny nu. Det är väldigt gamla avsnitt =o)

Greys Anatomy

Idag var vi ju i Malmö oh intervjuade folk. Det var regnigt och kallt men vi fick lite mer kött på benen.

Har hållt på med arbete så jag har varken hunnit träna eller öva på andningsappareten som ska vara på prov imon.

Har tittat på Ugly Betty och just nu är det paus på Greys Anatomy. Det är så jädra spännande!!

Here I Go Again

And here I go again on my own 
Going down the only road I've ever known
Like a drifter I was born to walk alone
But I've made up my mind
I ain't wastin' no more time
Here I Go Again

Ja jag vet att jag skulle dra upp dragkedjan längre...


Redan måndagkväll. Tiden går snabbt även om det känns lite mycket i huvet för tillfället. Förstår inte varför lärarna vill ha alla redovisningar och examinationer på en gång. Men det är bara att gilla läget och ta en sak i taget.

När jag körde hem igår regnade det rejält hela vägen. Fatta att man var trött i ögona. Men resan gick bra ändå.

Hehe många killar har sett att jag har färgat håret, trodde inte killar såg sånt ;o)

Idag hade vi inte många riktiga lektioner. Inte en enda faktiskt. Bara kursråd och intro på risk 3. Det var ju inte så uppmuntrande. Man ska kolla vad kommunen har gjort för att förebygga olika risker i sin hemkommun under jullovet...
 Fast jag tar inte Ronneby utan Karlshamn, där har man ju kontakter ;o)
Just dom kontakterna ska jag till på lördag. Var ju en och en halv månad sen jag var där. En brandmästare har undrat på lunar hur de går för mig. Kul att de bryr sig :o)
Det blir nog några frågor på lördag om vad jag gör här nere.
Och så frågor till dem med så klart. Känns skönt att man har hur många brandnissar som helst man kan fråga om allt om räddningstjänst.

Idag sprang jag cooper. Det gick väl inte så där bra... Hehe...
3 km ska man springa på 13.12.
Jag sprang *gick(!)* på 19.34. Okej jag har fuskat lite med kondisen, jag erkänner. Men men, nu kan jag ju inte bli sämre utan bara bättre :o) Run forrest run.
Sen kanske man ska lägga till att det var kallt, blåsigt och mörkt så man såg knappt var man sprang. Någon ursäkt måste man ha.

Innan idag kollade jag hur jag låg till med handkraften. Man ska klara 42 kg på båda händerna. På vänstran hade jag 36.1 och på höger 38.9 kg. Lite träning så ska nog det gå med. Måste tänka positiv juhe...

Imorgon ska vi till Malmö. Det ska bli intressant =o)

Oj jag glömde ju berätta att H och jag övade på att sätta ihop andningsapparaten i mörker. Savoxen var lite kenpig att få på masken i mörker. Men under andra försöket fick jag den på rätt håll*haha*. Första försöket gick på 16 min och andra på 11 min. Det ska nog gå bra på examinationen på onsdag.Heller hur?

Vila i frid där uppe Palle. Du och Ludde jagar säkert ikapp nu :o) Vi här nere tänker ofta på er*puss*.
Kramar till dig Ida.

Krig mot mamma

Mamma och jag hade lite krig nyss. Vi hade käkat sån dära schwartswartårta. Sen lade mamma min hand på tårtpappret så jag blev lite gräddig. Då började en lång kamp med att kleta ner varandra utan att själv bli nerkletad ;o) Jag lyckades rätt så bra *höhö*.

Haha min bror gick in i mitt rum när jag var i klädkammaren. Sen när jag skulle gå in hoppades han att jag hade glömt att han var där inne. Såg att dörren inte var riktigt mot väggen så jag slår bara till dörren*donk*... Han fick visst dörren på tån*haha*. ;o) Så lättlurad är jag inte...

Nähe jag har inte färgat håret idag, eller vaxat benen och inte heller varit ute och sprungit.
Men jag har putsat fönsterna. Alltid nåt eller hur? :oD

Jag har hittat låten som är i SJ-reklamen:

Camela - You Are Always On My Mind

Dessvärre hittar inte jag  på DC++ just när hon sjunger =o(
Däremot andra versioner av den.
Ingen som har?

Here I Go Again

Klar med fönsterputsningen. Har lyssnat på denna låten, fast en bättre version än denna videon.
Skruva upp ordentligt i refrängen, du kan inte sitta still:

Whitesnake - Here I Go Again

Å nu kan jag med det här med att länka ;o)

I onsdags skulle jag testa rodd på 500 meter. Till storstäderna ska man klara det på under 1.45 min.
Jag hade inte käkat så bra den dagen och det var första gången på länge jag körde rodd i det tempot.
Jag tog det på 1.53 min. Alltså bara 7 sekunder efter när jag är otränad. Så jag tror inte det ska bli någon problem med rodden när jag e vältränad ;o)
Men efter det flimmrade det för ögonen och jag var helt slut. Så det blev inte så mycket gymmande den dagen. Jag stack och bastade istället. Det är så jädra skönt när det är varmt, sen att det bränns i lungorna är ju en annan sak :o)

Jag förtjänar bli kallad KLANT

Oj vad tiden går. Idag är det lördag...

Körde med glatt humör hem i torsdags. Det är ju imma på insidan av framrutan varje gång jag ska hem så jag köpte en sån immduk på Karlssons. Jag torkade väck imman och körde. Det var bara det att det blev ett jobbigt skimmer så mötande bilar blev ännu mer bländande. Jag svor och förstod varför duken kostade 9.90 kr.
Så kommer man hem och brorsan förklarade att man ska torka tills skimmret försvann! Hur ska jag veta det? Sucka... Köra 15 mil i skymning/mörker med skimrig framrutan i onödan är inte så kul.

Igår klippte jag mig och var hos tandläkaren. Tog en sväng inom ÖB med.
Färgade håret rött igår, men det ville inte bita i mitt hår så jag e lite röd och resten brun..  Jag ska ta resten av färgen idag så det blir rött över hela håret.

Jag råkade klanta mig igår när min bror och jag bråkade. Han gick hotfullt emot mig och när han knuffade till mig trodde jag att dörren till toaletten var stängt, så jag spjärnade inte emot utan var beredd att knuffas mot dörren. Tror ni dörren var stängd bakom mig? Nopp...
OCh när väl jag insåg att dörren var öppen var det ju försent. Så jag försökte få tag i dörrkarmen utan resultat. Dråsade ner i golvet och slog i armar och ben i handfatet och toastolen*asg*. Min bror försökte samtidigt få tag i mig (han är faktiskt snäll(!)) men han lyckades inte hinna med att fånga mig. Tur att man har lite material på baken så att man landade någorlunda mjuk.
Väl på golvet började jag asgarva och brorsan fattar ingenting, så hårt knuffade han ju inte mig. Mamma asflabbade med när jag berättade varför jag hade ramlat. Det såg nog roligt ut.
Det hade nog klassats in i Americans Funniest Homevideos.

En sak som oxå hade passat in där var när pappa häromdagen skulle hämta ett släp på Preem som han skulle laga. Det ligger 50 meter från hans jobb. Tror ni inte att han ser släpet rulla vidare förbi hans bil och ner mot en rondell? Där stod släpet och blockerade trafiken. Sen fick han hjälp att dra bort det..
Haha, vilken jädra otur. Tur att man inte åkte med, hade varit lite pinsamt. Ingen eller någon blev skadat..

Är vi familjen Klant? ;o)
Nähe nu ska jag putsa fönster..
Mindre kul, men måste göras.

Vilken låt?

Någon som vet vad låten heter som spelas på SJs reklam?

Måste bara ha.

Får inte igång min mobil. Grrr....

Övergivet



Vi hittade ett industriområde där brandmännen hade sagt att uteliggare höll till. Räddningstjänsten fick många larm där de eldade kablar.
Vi tog oss en titt:
18027-45

18027-44

Jag och HD kom bort från gruppen (inte för att det gjorde så mycket). Vi tittade in genom ett dörrfönster som var borta. Håll kameran sa jag och hoppade in. HD: Du ska väl inte hoppa in?
Hehe eftersom det var öppet i byggnaden (se bilden nedan) tyckte jag att det inte var så farligt. Han hängde iaf efter (vad skulle han annars göra?).
Vi gick runt och tittade. Jag gick längre in i lokalen medan han tittade ut genom en annan öppning dvs han lämnade mig ett tag. Jag gick runt och fottade. Inga uteliggare i närheten(vad jag vet).
Sedan skulle han gå till andra änden av byggnaden när jag gick ut. Sen hör jag innefrån: Du får ju inte lämna mig! (springande fotsteg). Jag tittar in i byggnaden igen för att visa att jag var precis utanför och då ser jag han springans mot mig (han såg rädd ut).
Jag asgarvar och frågade om han var rädd. Det finns ju pundare här svarade han.
Haha jag har fortfarande roligt. Han såg faktiskt riktigt rädd ut när han kom springans.
Visst, uteliggare och sådant folk kanske kan vara farliga om de går på nåt. Men den byggnaden vi var inne i var ju stor och öppen. Förutom några rum jag gick in i då..

Övergivet18027-46

Jag tycker att övergivna platser fascinerar mig. De har någon hemlig historia med sig.  Sen hittar man massa saker som egentligen är vardagssaker på dessa platser, men ändå så är det något magiskt.

Jaja, nog pladdrat från mig. Om man skulle göra lite ris och käka kotlett.

Malmö

En av bilderna från vår brandlabb...

Malmö



Fasikens vad kul det var att komma igång med träningen. Vi ska ju kunna 35 rep på 30 kg i bänkpress om vi ska till storstäderna.
Jag har ju inte tränat med de vikterna på 1 ½ år så jag trodde jag skulle klara iaf 5 rep. Igår på gymmet överträffade jag min förväntan: 16 rep :o) Tycker det inte var så illa pinkat för att inte har tränat hård på så länge. Så jag ser inte alls de 35 rep som en omöjlighet.

Idag var vi i Malmö och inventerade risker. Vi fick väl inte ut sådär jättemycket av dagen men vi hade kul när vi körde runt, runt.

Har precis satt upp min ljusslinga. Det tog sina svärord.. Hade jag varit hemma hade jag ju haft en lång bror men det hade jag ju inte nu. Men det blev väl bra ändå.. Kan inte ha det på så många andra ställen än runt hyllorna...

Var så jädra trött efter åkturen. Alla (utom han som körde hem)(och jag som filmade dom) sov sista biten.
Sitter och käkar choklad, har snart tagit hela chokladkakan från igår. Gott med mjölkchoklad med daim.



Jippie!!

Jag får träna =) Så underbart.

Jag var hos ögondoktorn idag. Pratade med en tanta som var gammelmormor. Intressant samtal. Hon hade varit konstnär och livnärt sig på sin hobby. Jag var visst den första tjej som hon har träffat som ska bli brandman :o) Hon hade 15 barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Vad häftigt =o) Och pigg var hon oxå.  Hoppas jag är lika pigg  när jag blir gammal...

Hursomhelst sa sa doktorn att ögat var lite svullet fortfarande. Jag ska undvika att få en smäll i huvet i en månad (annars försvinner alla mina hjärnsceller). Men jag får jogga, styrketräna och ha linser som vanligt. Så jädra skönt. Linserna sitter redan i.

Väntar på att få styrketräna. Om jag var hund hade jag slitit i kopplet och tungan hade hängt ute av upphetsning ;o)

Har du någon navel kvar nu syrran? Den var ju uttöjd när vi sågs senast*thihi*.

Jag vet vad jag önskar mig i julklapp. En GPS. Det var ju lätt som en plätt att ta sig från galleriet Nova till lasarettet. Men tillbaka gick då fasikens inte... Fick flera beskrivningar men inget verkade ju stämma ändå... Eller så är jag kass på att följa dem...
Inga kommentarer H ;oP
:o)

 

Halt

Det var glashalt när jag skulle köra till Revinge igår. Men ju längre jag körde destobättre blev det.

Snacka om att det är mycket arbeten som ska in nu. Men det gäller att ta ett i taget.

På onsdag ska vi till Malmö och inventera risker i ett par områden. Jag och två till i gruppen ska redovisa vårt arbete för resten av klassen sen.

Igår fick pappa en säng av tvättsvamp som brorsan hade gjort. Tog ett tag innan han fattade att han skulle få en riktigt säng :o)

Nähe ska äta nu.

Dubbelt så god

Igår var det så drygt att ha håltimme. Man ville ju bara hem.

Den sista lektionen var skitskoj när vi fick elda i det rätt så nya laboratoriet.  Det var varmt bakom glasrutan när man fotograferade.  Ska lägga i bilder sen :o)

Var skönt att komma hem.
Är så orolig för mamma. Hon mår jämnt illa och har ingen matlust. Dessutom har hon så ont i käken att hon inte kan gapa riktigt. Så nu väger hon bara 53 kg. Och det är inte mycket. 10 kg mindre än mig.
Och det är mycket jobbigt på hennes jobb, både psykiskt och fysisk. Chefen är ju inte den bäste eller rättvisaste.
Hon får vitaminpiller efter att de tagit prover efter MS-diagnosen. Sen får hon äta piller mot Atros (förslitna leder). Varför känns det som om allt ska drabba mamma?

Jag bakade hennes favvokaka idag. Hon har inte ätit det på länge eftersom det är så jobbigt och kladdigt att göra. Och det kan jag säga att det var kletigt. Hon är på personalfest så hon vet inte om det än.
Om man bara kunde göra mer för henne.
Ibland har jag lust att ge mina 30 000 kr till henne så att hon kan resa till Italien. Men det hade hon aldrig tillåtigt.


Min bror och jag var i lantan och Karlssons idag. Nu ikväll har vi hållt på med min bil. Ljusdioderna ska in och termometern ska sitta snygg och gömma sladdar. Sen kopplar han om dom så att allt kopplas direkt bakom cigarettuttaget.

Och imorgon är det fars dag. Då kommer syrran, Daniel och bäbisen :o) *Puss på syrrans mage*

What a beautiful morning

En ny dag..

Vi har haft håltimme sen lite över nio. Jag passade på att städa dagrummet. Det var lite skitigt. Sen har jag packat för hemresan.
Vi börjar halv ett. Så drygt. Vill ju hem.

Idag eller imon ska syskonen köpa säng till pappa. Mamma betalar resten av sängen. Vi är ju inte gjorda av pengar :o)

Kopierade en skiva från H där hon hade massa bilder från de första dagarna på kursen. Intressant att se =o)

Jag hatar lingonveckan... Ni killar ska bara veta hur bra ni har det. Nu gör det extra ont eftersom jag inte kan röra mig.
Oj nu kom jag åt en knapp så att firefox kom över hela skärmen.. Hur får man tillbaka det på normalt? Där hittade jag det =o)

De ska ev avliva Palle i helgen. Usch det är det värsta som finns. Tänker på dig Ida!
Palle, lova hälsa till Ludde att vi saknar honom allihopa.

Har käkat massa polly och ett päron... Är mätt nu. Men det kan bero på att jag har ont i magen oxå. Mren jag har ju ett tag till att äta lunch.

H och jag måste vara en av de lataste (eller smartaste). Vi bor två rum ifrån varandra och när vi vill att den ena ska komma till den andra så smsar vi ;o)
Fast jag har ju så jag kan sms fritt till alla som har telenor för 30 kr i månaden. Måste ha det. Får ju sms av syrran varje morgon =o)

Pratade lite med mamma med idag. Är så drygt att ha håltimme.

Annars skiner solen så fint :o)


Blättan blättan

Märks det att jag har tråkigt?

Jag menar, jag brukar lixom inte skriva här så ofta. Men nu kan man ju inte träna och då finns en hel del fritid...
Hittade en så söt blogg som ni borde följa. Den hunden är så söt. Och valpen med som var på bild senast. Vill ha en sådan när jag blir stor...eller äldre...
En som har ena örat upp och ena ner :o)

http://blogg.aftonbladet.se/5240/


Medium börjar snart. Ska hitta lite till om brandförlopp å sånt. Lite tradigt faktiskt.
När jag ringde hem igår käkade hela familjen kladdkaka. Utan mig*buuää*. Ibland (jämnt) har man faktiskt hemlängtan. Särskilt när man är sjuker.
Om de där hemma vill ha hem mig oxå. Mamma sa i tisdags att jag kunde köra hem om vi hade mest praktiskta moment som jag inte kunde vara med på. Men så var ju inte fallet.

H lade upp massa fina bilder (jag som står bakom kameran) på sig själv i larmställ: http://firefighttjejen.blogg.se/

Blåtiran




Det är första gången jag får en sådan här blåtria, så då får man ju dokumentera väl så att jag kan visa min systerunge att hennes/(hans) moster är då en klantig en :o)

Det sparkas hej vilt i syrrans mage. Å jag kan knappt hia mig tills den är ute.

Tycker det är svårt att somna om kvällarna. Är livrädd för min syn...Men den största faran borde väl vara över nu? *hoppas*

Trodde först inte att man kunde lägga in flera bilder på raken men så såg jag att H oxå hade gjort det så då var man ju tvungen att leta upp hur hon gjorde :o)

Misstänker att det snart lär dyka upp en bild på henne i larmställ snart*hehe*.








Vad e det om.kom?

Idag skulle vi andas i masken. Vi fick sätta ihop luftpaketet. Kul att gå igenom det grundligt även om man hade lite koll innan så har man stenkoll nu ;o)

Jag kunde ju inte bära luftpaketet för ögat så jag satt bara ner och andades när de andra var ute i full utrustning. Men jag har ju gjort det innan så det var ju lugnt.
Jag hade ju med radion på och pratade lite med de andra där ute. Alltid lika kul att prata i radion :o) Sen hämtade jag min mobil och spelade Holly Dolly för dom på radion*thihi*. Men så har ju de på stationen oxå gjort...

Sen hade vi brandteori.
Och imorgon ska de elda i brandlabbet och då sitter vi i civilkläder i en typ biograf och tittar på. Får ju ta lite bilder då...

En händelserik kväll börjar - not...

Snygg ögonskugga

Snygg ögonskugga

Man ser inte så tydligt att pupillen är utvidgad på denna bilden men ni kan ju tänka er att det svarta var nästan ut till det vita ;o)

Mamma säger ju jämt att jag äter för lite. Idag käkade jag faktiskt för lite. Käkade bara ett päron och två plommon till lunch. Men det var väl för att jag käkade frukost vid nio.
Men nu har jag ätit skruvar och skinksås (som var äcklig). Så nu e jag mätt. Men lär bli hungrig om en timme igen - som vanligt.

Ska läsa lite om brandförlopp och brandskydd som vi har till fredag i basgrupp =o) Hoppas vi får börja elda på riktigt. Den goa brandmästaren kan ju visa att man inte ska elda med bensin *flinar stort*.

Jag fick inte igång Ice Age 2 på datan som jag ville. Hoppas att jag får igång en annan film idag. För det är mycket dötid idag.

Det värker inte så mycket i ögat nu.
Imon ska vi andas i masken tills luften tar slut och man tar på reserven. Men det kommer inte jag göra. Visst det låter kanske mesigt att inte göra det för ett litet öga. Men lyfta luftpaketet och bära på det kanske är ansträngande nog för mitt öga. Andas i mask har jag gjort några ggr förut. Och jag lär nog hinna med att göra det hedanefter oxå ;o)

Vår bäste vän

Sa jag att jag drömde häromdagen att jag höll i två fingrar? Alltså lösa fingrar, som suttit på en man..Kommer ihåg att jag konstaterade att jag aldrig innan har hållt avsågade fingrar...

Lider med Ida. Det finns inget värre än att avliva sin hund =(
Tänker på dig!

En jag tänker mycket på är Ludde. Drömde att jag svalkade han med vatten när det var varmt ute. Å vad han njöt. Hoppas att han njuter där uppe på regnbågens bro:

På den här sidan himlen finns en
alldeles särskild plats som kallas Regnbågens bro.
När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon här dör, så kommer det till Regnbågens bro.
Där finns ängar och kullar för alla våra små vänner
så att de kan springa och leka tillsammans.
Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken, och de har det varmt och skönt.
Alla djur som har varit sjuka och gamla blir återställda till hälsa och vigör;
de som varit skadade eller lemlästade blir friska och starka igen, precis som vi minns dem i våra drömmar.
Alla djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak -- de
saknar alla någon särskild som de varit tvungna att lämna kvar.
Alla springer och leker tillsammans, men en dag kommer
någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.
Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva. Han springer plötsligt ifrån gruppen,
flyger över det gröna gräset, benen bär honom fortare och fortare.
Han har sett dig, och du och din älskade vän möts till
slut i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.
Du får överlyckliga pussar i hela ditt ansikte, dina händer smeker på nytt det älskade huvudet, och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur som så länge varit frånvarande från ditt liv men aldrig från ditt hjärta.
Tillsammans vandrar ni sedan över Regnbågens bro... för att aldrig mer skiljas åt.

Har säkert lagt upp den här tidigare... struntsamma. Pussa Palle från mig

Och mitt öga värker lite idag... =( Men inga blixtrar*peppar peppar*. Missade att testa lite tester till storstäderna idag. Inte kul att titta på. Men jag riskerar ingenting...

Fotboll på ögat

Fan säger jag bara. Jag ska då råka ut för allt.

Fick en fotboll i ögat igår.
Först ser jag som om man tittat på solen för länge och blundar. Fast nu såg jag ju det med ögat öppet. Sen tittar jag mig i spegeln och ser att den blåa irisen är röd nertill. Jag ser suddigare och suddigare. Ringer ju sjukvårdrådgivningen och då ska jag ringa ögonakuten på morgonen. Det röda hade försvunnit men verkar ha spridit sig för irisen var grönt och såg grumligt ut.
Fick en tid halv 10 idag. Imorse såg jag mycket bättre.
På undersökningen får jag pupillvidgning och sen bedövar hon det och trycker en lins på ögat så hon kan se mig djuupt i ögat.
Hon säger att det var en rejäl smäll och att jag hade haft tur. Jag hade blödning i ögat och svullet. Vill det sig riktigt illa kan näthinnan gå sönder och då blir skadan permanent. Fatta ni att jag e skraj?
Jag får inte anstränga mig på en vecka, och inte ha linser på ett tag.
Ska ta ögondroppar 3 ggr varje dag. På tisdag ska jag på återbesök.

Jag måste ha världens otur...

Deppad

Jag är förvirrad. Men jag ska ta reda på vad som stämmer. Jag tänker för mycket, det är det som är problemet. Jag är för känslig helt enkelt.

Vi har börjat med brand nu. Skoj :o) Längtar tills vi ska rökdyka, krypa i tunnel och klättra stege. Sen ska vi kunna sätta ihop ett luftpaket i mörker :o) Men innan dess ska vi ha ännu mer risk. Det är ju så trist...


Har precis käkat kåldolmar*mumma*.

Hmm det är faktiskt varmt i rummet.

Vaknade i morse av ett jobbigt ljud. Trodde faktiskt allvarligt att jag fått tinitus...Kanske inte ska spela i bilen så högt. Men det var från mitt fönster det kom så det var nog inte tinitus denna gången.

Ikväll e det fotboll. Jag märker att jag har blivit lat nu när mörkret och kylan har kommit. Konstant trött är man. Massa bekymmer som cirkulerar i huvet. Känns som om man behöver lite ledighet. Har inte varit ledig i fem dagar i sträck förrens i påsk. Och då gick jag på kryckor halva veckan...
Men så e det väl när man börjar bli vuxen...

Fotbollen börjar om 2 timmar...

Ledsen

Snyft :o(

Kommer sakna dig Sandra. Förstår att du inte ville säga hejdå innan du slutade. Har inte sagt något till någon än. Jag kommer bara börja gråta då ;o(
Fredrik lär nog nämna det.

Kommer bli så tomt utan dig, men vi får fortsätta träffas.
Sköt om dig!
Bamsekramar

??

Vart kom alla de besökarna ifrån?
25 st har gått in 47 ggr idag. Inte illa :o)

Körde vilse i Lund

Okej... I fredags körde jag hem, lämnade H och P i Kristianstad. Åkte traktor med syrran min på hennes jobb. Hon vattnar ju grushögar nu när det e för skumpigt i dumpern för bäbisen.

Skönt att komma hem.

I lördags var jag med mamma på gravarna och sen handlade på Willys.. Sen hälsade vi på syrran och Daniel. Hade Fia med oss :o)
De har det så mysigt nu i den lilla stuan.

Min bil var stulen på lördagsmorgonen. Pappa hade tagit den till hans jobb och bytt däck å satt i temperaturmätaren. Snällt ju.

I dag har jag tagit mig ett varmt bad, varit i lantan och sen plockat svamp. Skulle hämta H i Lund på tågstationen. Tog ca en halvtimme innan vi hittade dit*grr*. Är lite arg på mig själv att jag inte hittade. Slurp sa det i tanken efter den stadskörningen. Så jag har suttit i tre timmar i min lilla bil till jag kom hit. Ska bli skönt att sova.
Börjar halv 10 imon. Gött!

Ingen rugby igår heller

Idag vaknade jag av att jag skrek "nej". Fyfan vilken dröm. Drömde om andar och att jag såg mig själv som ande, dvs jag såg mig själv som död. Det var inte kul. Hoppas ingen hörde när jag skrek iaf.

Sen gick jag upp vid nio. Käkade frukost. Och så har jag suttit med arbetet sen dess. Så tradigt. Men men, ska det bli bra så får man slita lite. Ska skriva in allt i datorn nu. Sen skriva ut i biblan och klippa å klistra. Rita lite med, det roligaste på hela arbetet.


Igår spelade jag ju fotboll. Vi var inte så många. Sen funderade vi på att byta sport. Ingen ville spela rugby. Snyft! De ville inte spela med en tjej var ena argumentet. Vilka fegisar.

Tänkte basta efter det men efter att ha väntat länge innan det skulle bli varmt i bastun så gick jag. Den kanske inte fungerar efter ett visst klockslag.
Gick hem och stekte lite äggamackor*mumma*.
Jag tror det blir middag innan träningen idag. H och jag måste bli klara med affischen först. Ska bli spännande och se hur hennes blir, man får ju inte tjuvkika*grr* ;o)

Imon drivar jag hemåt. Ännu en vecka har gått här nere.
Funderar på att festa i helgen, men vilken ska man gå med? Ida är ju icke myndig.

Mer bilder

Mer bilder

Hittade en till fin bild.
Ska snart spela lite fussball. Men har inget att göra tills dess. Tycker inte det är nån mening att börja med arbetet.
Nu vet jag vad jag kan göra. Sortera lite papper...

Var är hösten?

Var är hösten?

Vart tog hösten vägen egentligen? Jag har inte hunnit ta några höstbilder alls. Denna bilden är från förra hösten.

Har nyss skaffat mig en jättefin bild till min affisch :o)

http://stilbild.nu/index-filer/hett.htm

Ascool om man får uttrycka sig så. Tack Peter!

Vill med komma ut på övningsfältet och ta kort...

Har precis käkat mat. Ska väl göra lite på affischen. Eller ska man titta på en film?
Det är fotboll sen vid 8. Får väl vara med på det. Var ju inte med på det igår och några undrade varför jag inte var med. Man får ju ställa upp för laget, eller blir det motståndarlaget?

Jag tycker det är mörkt om dagarna nu. Får skaffa lite mer ljus och liva upp stämningen lite.

Mat mat mat

Det blev ingen resa till en station i Lund. Istället ringde vi hit och dit. Jag fick tag på en som hade utbildning om just rökdykning :o) Fick bra saker där.

Det snöar inte lika mycket längre.

Och jag är hungrig igen. Måste ha binikimask asså. Eller hur H? ;o)

Så segt att inte ha några lektioner tills fredag morgon. Men vi har lite arbete att göra. Ska höra med en korridorkompis om man får låna en av hans fina bilder till affischen som ska sättas upp på skolan.

Nähe leta upp föda innan jag avlider.

Snowing

Fan det är helt otroligt.

Det snöar...

Blåser...

Kan det bli värre?

H och jag ska ev till en brandstation i Lund.
Ringde till min station men det behövs lite mer info till arbetet om risker vid rökdykning.

När man ringde den goa brandmästaren så var han hemma... Så jag fick ge numret till korridoren så ringde H upp mig från stationen. Snälla pojkar :o) Men jag ångrar att jag inte var där i lördags. Saknar dom ju. Och inte har man varit ute på att larm på länge.

Och gräset har blivit vitt...

hits