Akvarie

Idag har vi snorklat. Sa underbart att se korallrev och fiskar. Sag nemo =)
Regnade hela natten men pa dagen ar det sol. Blivit lite brand pa ryggen dar jag missat smorja in mig.

Var pa Maya beach. Var en fin strand och sen lite djungel. Var kanske inte sa speciellt. Men kul att man varit pa samma strand som Leonardo Dicaprio.

Blivit myggabiten som fasens. Hoppas man inte far malaria... hjalp.

Var fint i vattnet idag. Ar skillnad pa hog och lagvatten.

Nahe nu e det kvallen.

Koh Lanta imorgon.

regn

Ar pa Phi phi island och har regnar det och askar. Vi badade i havet men var sa skitig pga turister och alla batar. Imon ska vi ut pa snorklingtur till bla maya beach dar filmen the beach spelades in. Ska bli skoj att snorkla =)

Syns pa manga stallen att tsunamin dragit fram. Lite tragiskt att sa manga dog pa denna on. Luktar illa pa manga stallen har. Men det kommer bli finare nar vi kommer ut till havet och sen till Koh lanta.

Massa sota odlor finns har.

Pa hotellet PP Casita finns det en sa varm och underbar pool som vi stannade i tills det var morkt. Askade och blixtrade en hel del. Gor det fortfarande, hoppas det blir battre imon.

Nahe BBC pa tv pa rummet...

Vi hors kanske igen. Verkar vara billigt internet overallt.

Underbart

Har e det varmt, 31 grader. Har varit fint innan men nu osregnar det. Har redan kopt lite klanningar m.m.
Poolen ar mysig och stor. Hotellet ar fint och inga kackerlackor.

Var vaken i ett och ett halvt dygn da man bara slummrade halvt till pa planet. Sa jag sov hart inatt.

Imorgon ska vi till phi phi tva natter och sen till koh lanta. Ev avslutar vi med corall island.

Ar pa ett internatcafe, 25 ore per minut. Billigt.

Vi hors!

Hejdå Sverige!

Sista gången jag sov här hemma. Ska nämligen hemhem ikväll och sova där då jag ska få skjuts till flygplatsen som ligger närmare hemhemma än härifrån.
Känns konstigt att inte sova här förren om två veckor!

Hoppas att allt flyter på, inga förseningar eller vad som. Jag ska försöka hålla klantigheten ifrån mig så man inte snubblar eller skärs sig på korallrev eller vad som :o)

Jag drömde att jag hade glömt kvar massa saker hemma när jag var på flygplatsen. Där hade man fullt upp med att reda ut inchecking m.m. Hoppas att det blir lite lugnare imorgon :o) 15.45 går planet imorgon.

Hörs vi inte under tiden så får ni ha det bra under två veckor =o)
Ciao!

Fredag den 13:e

Märkte ni att det var fredagen den 13:e igår?
Kan ju säga att jag gjorde det. Började redan på första passet, många lastbilar som skulle in som inte hade rätt ordernummer eller var klara att köra in = massa strul.
När jag skulle köra hem vid tolv hittade jag inte mina nycklar. Var helt säker på att jag lagt de på bordet men där låg de inte. Letade igenom väskan och hela vakten. Ringde till en chef som suttit vid bordet om han sett dem. Visade sig att han råkat få med sig dem. Så efter en halvtimme kunde jag köra mot stan då jag skulle klippa mig på drop-in. Parkerar och går en bra bit. Då skulle inte hon komma förren vid två.
Vad skulle jag göra i stan mer än en timme? Shoppingmänniska är jag inte, dessutom ska man till Thailand där det är billigt att shoppa. Köra hem var lite onödigt...
Kom på att mitt gäng jobbade igår. Så jag körde till brandstationen och pratade lite med dem :o)

Tillbaka för att klippa mig, tog knappt 20 min ;o) Mitt hår är så stickit som tagel så jag körde snabbt hem för att duscha. Sen var det dax att laga mat och äta. Hann blunda en kvart på soffan innan det var dax att börja kvällspasset.
Efter en halvtimme hade min rondbil fortfarande inte dykt upp.
Ringde chefen som hade den så sa han att de dröjde ytterligare en halvtimme till. Tar nycklarna till första ronden och lånar nattbilen. Tur att man är pigg igen för nu var det spring i trapporna. Tillbaka till kontoret för att byta bil och sätta in nyckelskåp med mera. Vidare nästan en mil upp till en annan rond på ett företag.
Min kollega ville jag skulle köra hem till honom med lite jobbsaker han behövde till en stängning då han inte skulle hinna till kontoret pga handbollsträning.
Så det var mycket därför jag var stressad. När jag var klar med den ronden skulle jag nu till honom då han bor i samma by som nästa rond. Då hade klockan redan slagit sju och han börjat. Tänkte jag kunde lämna sakerna på träningen då. Så ringde han. Och hör å häpna. Nu var han sur på mig! För då skulle det visst inte gå att lämna sakerna på träningen och jag har haft gott om tid på mig att lämna sakerna(?). Jag kör inte två mil extra för att lämna sakerna. Så då blev jag arg tillbaka (det är inte ofta). Jag har ett jobb att sköta före hans handbollsträning och om nu träningen var så viktigt varför ska man jobba natten då?
Så han fick sakerna en kvart innan stängning då jag väntade på honom vid en korsning. Det löste ju sig ändå men fortfarande var han på dåligt humör.


Innan på kvällen hade jag fått köra tillbaka till kontoret för att byta batteri då jobbmobilen dör nästan varje pass. Dessutom hann jag aldrig tanka så det får jag göra idag. Snart nere på det röda då det var lågt när jag tog över den igår.
Den bärbara radion hittade jag inte heller... Och inte hann man ta en rast igår men ändå jobbade jag över en kvart.

Så jag hatar fredagar! Jag släpar verkligen inte benen efter mig men likväl hinner man inte. Man har märkt att många kollegor tar igen tiden mellan ronderna vilket jag inte gör. Jag tänker inte utsätta mig eller andras liv (eller körkortet) för detta jobbet.
Kom hem och käkade kvällsmat. Lade mig efter att ha varit stort sett igång i 18 h.
Sov nog som en gris inatt :o) *zzz*

Idag är det jobb igen och det kommer bli betydligt lugnare då vi inte längre har en tvåtimmarsrond 4 mil från kontoret =o)

Idag ska jag ta hand om tvätten som vid detta laget har torkat, diska, packa... För sen har jag bara morgondagen på mig.
Ahh det pirrar i magen. Om ni vill veta var jag ska bo de två första nätterna kan ni gå in
här. Vi tänkte lyxa till det de första dagarna och bara coola ner lite :o)

Taget in lugn kväll på en del av min arbetsplats...






Längtar till sommaren så det kommer vara ännu finare på vissa ronder :o)

Snart...

Sitter på jobb idag. Jisses vad mycket det är att göra idag, tiden har gått fort.

Gick 40 min igår. Känner att energin börjar komma tillbaka så det är riktigt kul att gå lite. Dock har jag inte börjat jogga än för då bränner jag energin som har kommit. Tänkte jag skulle börja med det efter Thailandsresan. Då borde man vara utvilad :o)
Fast känner jag mig så kommer jag inte orka ligga på stranden hela dagen (fast då blir man kokt kräfta) utan jag vill kolla runt lite.

Tänk att det bara är 3 dagar kvar innan vi åker. Helt ofattbart.
Tittade på Arlanda på trean igår. De visade bara tekniskt fel så nu är man lite orolig att det ska bli förseningar. Men chansen är nog inte så stor :o) *hoppashoppashoppas*

Slutar om en timme :o) Fast halv fem börjar jag igen. Och så jobbar jag imon med. Blir lite mer timmar.
Jag har inte börjat packa än.... Jag har iaf skrivit en lista vad jag ska ha med mig, alltid något.

Vilse i den lilla förorten

Hehe...
Skulle gå en runda och bekanta mig i det nya området igår. Har kört en hel del här men aldrig gått då man inte blivit tillräckligt frisk.
Jag började gå österut, vek av söder på en massa gångbanor. Börjde bli lite vilsen då jag trodde den vägen låg åt det hållet men inte gjorde den det. Vek av västerut och gick och gick.
Efter ett tag funderade jag på att ringa den goa brandmästaren som kan alla vägar här. Hade varit smidigt att bara säga en väg... Men så vill man inte spä på sitt rykte som klant m.m så jag fortsatte gå =o)
Kände igen en förskola som jag varit på larm för mååånga år sen. Men inte kunde jag säga exakt var jag var ändå. Men jag började lägga ihop ett och ett och snart såg jag företaget vid rondellen som jag anade jag var på väg till.
Jag var halvvägs in till staden... Bara att traska till förortens centrum där jag bor. Nästan 2 h var jag ute :oD
Jag ska vara glad att det inte blev efterlysning och räddningssök efter mig i mörkret*thihi*.

Snart åker vi till Thailand. Jag kommer inte fatta det förren vi står på stranden, sånt här händer ju inte mig.
Lite nervös börjar jag faktiskt bli. Men jag oroar mig inte längre om ifall jag inte orkar snorkla för det vet jag nu att jag har ork till*puh*.

Kanske ska gå en runda idag, solen skiner nämligen. Får inte glömma jag ska tvätta idag...
Ha´de gott i vårsolen!

Google

Även om jag gick upp tidigt idag har jag inte gått och lagt mig. Mycket att tänka på.
Resan
Framtiden
Varför jag ofta blir sjuk.
Varför det inte blir bättre trots man tycker man gör allt för att hålla sig frisk.

Gick på rullbandet i sakta takt en halvtimme. Flåsade och var täppt i bröstet men jag är ändå nöjd. Step by step.
Lossnar från bröstet när man anstränger sig.
Hoppas jag orkar gå en runda imorgon (idag). Lite frisk luft bör göra susen :o)
Man kanske skulle googla. Kanske står på nätet vad som fattas i immunförsvaret. Så kanske man kan ta reda på något som läkarna kan titta efter? Verkar vara vanligt att folk tittar på nätet innan de ska till läkaren...
Så, google nästa =o)

Villalarm

Lördagens och söndagens pass var betydligt lugnare och flöt på riktigt bra. Fick ett larm igår till en villa. Fick order om att bara göra yttre kontroll, vilket jag gjorde. Allt var lugnt (99 av 100 är tekniskt fel).
Känns alltid lika konstigt att gå runt i folks trädgårdar och hus utan att ägaren är där. Ibland kommer man till riktigt fina hus så det är rätt kul att gå runt (om det är oförstört givetvis). En gång kom jag till en stor trädgård där de lagt lite arbete. Jag kollade igenom hela så det inte var någon där. Man gick i mysiga gångar och stenar överallt. Men det var mörkt så man missade kanske lite av det fina :o)

Har kunnat hålla riktigt bra tempo nu. Känns som man kommer iform. Men får hosta när jag lägger mig på kvällen. Verkar som att det sista i bröstet lossnar när jag anstränger mig. Har planer att gå lite på rullbandet imon. Får se, man vill ju inte råka ut för fler missöden innan Thailand.

Tänk att det bara är 7 dagar kvar. Läste på aftonbladet att en båt hade sjunkit i Thailand och att några saknades fortfarande. Verkligen sådant man vill läsa om...
Men istället för att vara rädd att planet kommer krascha är jag mer rädd för alla kryp man kommer i kontakt med. Vet att det inte kommer vara så farligt när man väl kommer ner... Det värsta som kommer hända är om en spindel gör mig sällskap i sängen, då dör jag på fläcken =o) Kanske borde skriva testamente och hur jag vill ha begravningen innan jag åker? ;o)
Nej usch sånt ska man inte skoja om*ler*. Jag kommer vara frisk och kry när jag kommer hem. Lagom utvilad till sommarens slit. Förmodligen kommer jag jobba en maaassa. Pengarna börja krympa när man vill ut och resa...
Hade gott allesammans!

Inget flyt

Jobbade som sagt igår. Början av passet var helt ok. Flåsade inte så mycket som innan. Kändes som att man kunde hålla samma takt sen innan jag blev sjuk fast men betydligt sämre kondis.
Var på ett objekt lite avsides. Kollegan ringer. Han har råkat låsa in nycklarna i nyckelskåpet i grannstaden.
Bara att flyga genom skogen. Låsa upp nyckelskåpet och flyga tillbaka några mil. Fortsatte ronderingen på objektet.
På detta objektet bygger de nytt, gräver ner ledningar och gräver hål vid dörrar. De hade spärrat av vid vissa dörrar men inte kan man ändra på sin rondering ;o)
Med lite smidighet och försiktighet löste sig ronden utan några fall i hål.

Men nu låg man efter. Fredagar är rätt taight utan missöden. Jobbar på för att ta igen tiden, varje minut räknas!
Sex minuter i nio ringer telefonen. Fellarm på ett annat objekt en mil utanför staden. Hade de bara ringt sex minuter senare hade kollegan som tar över larmen klockan nio fått åka på det. Han har dessutom en lugn natt framför sig, jag låg som sagt fortfarande efter trots ingen rast, ingen käk och mycket harklande p.g.a min mystiska förkylning.
Kommer till kontoret för att hämta instruktionerna. Då hade kollegan redan börjat. Men hjälp fick man inte. Bara att flyga vidare.
Kan säga att detta var inget vanligt larm utan satt på olika ställen m.m. Ringde en ledig kollega för hjälp via telefon. Hann inte lösa det. Tillbaka till staden för en stänging.
Efter stängning köpte jag en macka, lågt blodsocker vid krångliga larm kan resultera i onödigt våld.
Vidare ut på larmet, fick äntligen förstärkning av kollegan. Vi kunde inte lösa det utan skulle vara tvungna att vänta. Han ronderar på objektet då han ändå skulle göra det på natten.
Jag fortsätter. Jobbarmobilen dör.
Tillbaka till kontoret. Försöker byta batteri med en annan mobil. Tog ett tag innan jag kunde dela mobilen. Måste vara på ett objekt i en halvtimme. När det var slut hade jag jobbat över mer än en timme. Min egna mobil dör snart då jag ringt hem och klagat på allt som gått snett.
Körförbi ett objekt som kollegan har stängning på. Då han hade fortsatt med det krångliga larmet var jag rädd att han blivit försenad. Hoppar in i hans ställe. Var ett tag sen jag låste stället och fick veta att det var nya rutiner.
Ringer kollegan som efter två min hade kommit till platsen. Jag tar ändå stängningen åt honom då han nu verkade ha fullt upp.
Lagom då allt ska låsas hittar inte sista kunden, som tankat, sitt kort. Allt stod inte rätt till. Kan inte säga om det var alkohol eller annat som slöade ner tankeverksamheten.
Efter mycket om och men lyckades pengar komma fram från han som körde, efter det var tal om polis. Så efter ytterligare förseningar tog jag sista objektet.
00.40 körde jag hemåt, då 2 h 10 min övertid.
 
Vaknar tjock i halsen idag. Hoppas att det bara är för allt harklande.
Jobbar ikväll och imorgon. Kan ju inte gå allt annat än bättre :o)

Slang i näschan

Jag fick en slang upp i näschan idag. De undrade om jag ville ha bedövning. Bedövningen skulle smaka illa och man blir tjock i halsen. Äsch va fan, kan man laga hål i tand utan bedövning så är väl en slang i näsan inte så farligt...
Kan ju säga att jag satt still. Ont gjorde det inte men när han var långt bak blev ena ögat tårögt, var visst vanligt sa sköterskan*puh* :o)
Han kollade även ner i halsen, kändes som om han kunde titta ner i magsäcken*säg aaa*.
Jag fick även se röntgenbilderna av mitt huvud. Första bilden var svart... Men sen skrollade han vidare och jag fick se mina bihålor, tänder och en massa annat som jag inte vet vad. Var tydligen hjärnan men jag kunde inte se riktigt vad som va vad :o)
Bihålorna var lite svullna som de sa innan men inget att riktigt bry sig om. Inga polyper som besvärade.
Näsväggen var sne däremot, men det är visst vanligt. Han kanske sa så för att man inte skulle känna sig onormal*haha* :)

Det han kunde råda mig var att ta någon sorts nässpray jag fick utskrivet. Den skulle jag ta hela tiden för att förebygga lite att bli förkyld. Mer kunde han inte göra.
Så då känns det som att man är tillbaka till ruta ett. Kanske finns någon indiansk medicinman som kan ge mig mirakelmedicin?

Men det positiva är att energin är på väg tillbaka :o) Dessutom ska man snart till Thailand, till alla fotmaskar*hjälp*.

Jag är en klant

I fredags jobbade jag på förmiddagen, stack hem för att sova några timmar för att sen jobba igen. Den febriga kroppen protesterade redan på första ronden och hjärnan fick motvilligt gå med på många pauser.
Men allt efter som kvällen gick började febern ge med sig.
Gick i snigelfart den kvällen för att inte ta ut mig allt för mycket. Hälsade på stationen när jag hade rast :o) De undrade varför jag inte var i Västindien. Ja det undrade jag oxå.. Men det blir Thailand istället och det är inte helt fel.
Efter lite prat och skoj var det dax att fortsätta ut i mörkret.
Somnade som en sten när jag kom hem.

I lördags var kompisen I äntligen här. Har ju bott här 3 månader nu... När hon gått så lade jag mig åter igen för att vila. Sov två timmar då febern inte riktigt vill ge med sig.
Föräldrarna kom senare på besök och mamma fick sin försenade julklapp. Beställde canvastavlor på nätet som blivit försenade. Syrran fick med en canvastavla men jag råkade försäga mig dagen innan hon fick den. Här har man hållt sig i 13 VECKOR!! Och så dagen innan hon ska få den råkar man säga tav.... Syrran var inte dum utan snappade upp det direkt, vilken tavla? Jag är en klant! Får skylla förvirringen på febern ;o)

I söndags spelade jag Call Of Duty 4 med min bror hemhemma. Mathias var där oxå då hans föräldrar skulle till IKEA och köpa likadan tv-hylla som jag har, fast i bok. Febern hade vid detta laget försvunnit.

Igår var jag hos syrran och hjälpte till att sätta ihop hyllan. Mathias försökte hjälpa till så gott han kunde :o)
När jag kom hem var jag så trött att jag mådde illa, suck. Gjorde ingenting på hela kvällen för energi var bortblåst.

Låg kvar länge i den varma sängen idag för att samla energi till dagens kvällspass. Jobbar nu tis-ons, fre-sön.

Bröstet är bättre idag, går upp och ner. Men just nu så ser det ut som att jag orkar snorkla om två veckor*please* =)

hits