Åkte båt :o)

Får väl skriva här innan man åker ner på utbildning (VU2) imon.

Var på stationen i fredags :o)

På förmiddagen klippte jag deras gräsmatta med åkergräsklippare. Den klippte lite ojämnt och gräset var så långt och blött så jag kunde inte klippa så lågt för då orkade han inte köra framåt. Sen helt plötsligt försvann högra framänden ner i ett hål!
Det var bara till att stänga av allt och lyfta upp fanskapet igen. Tur man e stark i benen :o)
När jag frågade H var bensinen var så berättade jag om hålet. Han tyckte jag skulle ringt in trafikolycka - gräsmattan =oD

På eftermiddagen skulle de övas att köra båt. Älskar båt och hav. Och det är ju inte helt fel ett de skaffat ny båt på 250 hk. Maxfart på 35 knop! Var jätterolig att åka.




När vi stod still så hörde jag inne i hytten att de diskuterade var de skulle köra. Stod mitt på golvet utanför hytten när de plötsligt gasar på vilket jag inte var beredd på. Då jag inte höll i mig åkte jag ju först bakåt och sen parerade framåt och där stod ju B så jag råkade lägga kinden på hans överarm och då tog desperat om hans arm för att klara livhanken. Han bara skrattade och sa att det kunde blivit kvinna överbord :o)
Jag höll i mig resten av resan =oD


Försökte ta en bild när jag åkte brandbil...

Efter fikat var det dax för innebandy. Kände att jag orkade hänga med mer denna gången. Blev som vanligt mycket knuffade och fighter om bollen. Råkade knuffa in J i väggen ett par ggr, han vägde ju lite mindre än de stora klossarna :o) En av de stora klossarna var H (bara muskler) och när jag skulle "punktmarkera" honom gick han bara mot mig. Jag fick backa halva planen, var lixom ingen idé att ens försöka få honom byta riktning. Varför gå på berg när det finns småsten? :o)
Gjorde hela tre mål vilket jag är nöjd över och fick bara fyra blåmärken efter bollen. En lyckad match för min del mao. Sen att man hade ont i kroppen igår är ju en annan sak.
Jo stod i målet en gång när en i mitt lag hade bollen och var två meter ifrån mig. Plötsligt vänder han riktning rakt mot mig. Jag ser ju vad som är på väg att hända och skriker: Det är jag!! I sista stund ser han mig och försöker väja. Jag står still för jag vet inte vilket håll han väjer. Så han lägger armen om min midja och hamnar på knä. Jag flyttades bara nån meter, helt oskadd. Haha ja det var iaf rätt komisk när man stod där. Men allt gick bra, inga skador vad jag vet :o)

Har varit klantig senaste tiden tycker jag. Häromdagen sprang jag i hallen när telefonen ringde och i kurvan halkade jag och ramlade på golvet. När jag skulle springa upp och ner för trappen för att träna lite halkar jag när jag vänder där uppe och faller nästan ner i trappen men tar emot mig med armarna i väggen. Det var nära ögat!

Nähe mycket att göra. Ska upp lite efter fyra imorgon då man ska vara i barsebäck kl 8 och hämta tre pers innan dess.

Slog upp dörren i min bil!!

En timme innan man började jobba igår ringde de och sa att jag skulle ha extrabevakning till kl 2 på natten. Inte mig emot, men eftersom man var inställd på att jobba till halv elva hade man gått upp tidigt.

Så efter man egentligen skulle sluta körde man 45 min upp i landet för att bevaka ett företag. Kom hem klockan kvart över 3. Helt slut av att köra så länge i mörkret och sen varit vaken så länge.

Och så skulle jag hänga med mamma till Thias idag på morgonen. Bad henne väcka mig 40 min innan hon körde. Vaknade istället av att Thias kröp upp för trappen kl 8.30.
Vi åkte till stan för att leta skor till honom men hittade inga. När han skulle sova här hemma passade jag oxå på. Var lite hårt att bara sova 4 ½ h. Sov väl en timme vid middagstid. Kattskrället skulle givetvis kela just då!
Gick över mig i omgångar och puffade i ansiktet så förbaskat hårt. Orkade inte ens putta ner henne. Somnade på nåt sätt endå...

Men det går på halvfart idag.

Glömde berätta om när jag var på Maxi häromdagen. Är tio meter från min bil då jag ser en kille i 25 årsåldern som öppnar sin gamla audidörr rakt in i min bil. Han var ju inte direkt försiktig. Jag har lister på mina dörrarna men nu tog det i bakskärmen. Jag går raska kliv och tittar om det blivit en repa vilket det inte blev. Säger högt till pappa (medan killen är på andra sidan hans bil) j*vla gubbe som slår i dörren i min bil!
Kanske inte bästa ordvalet men jag var så arg. Grämer mig att jag inte vågade ge han en utskällning öga mot öga, varför är man så feg? Var även förvånad att någon verkligen kan göra så. En sak om det inte var meningen men han verkligen slog upp den mot min bil.
Bara för att hans bil var risig behöver man väl inte vara orädd om andras bilar? Jag blir så förbannad bara jag tänker på det. Och så blir jag ännu mer förbannad för att jag inte gav han en utskällning, vem vet hur många ggr han gjort så mot andra bilar. Ååå...
Synd man inte stod precis bakom honom när han vänt sig om och gett han värsta mördarblicken (finns faktiskt kompisar som blivit rädda för den blicken ;o)).
Kan man inte gripa han för försök till skadegörelse? *skratt*

Nej nästa gång någon gör så ska jag vara beredd. Folk ska väl kunna bete sig som vuxen folk?

Sprungit

Lyssnar på
Sprang till den låten igår och man flög fram =o)

På nåt sätt är det alltid lättare att springa i mörkret. Trivs när hösten kommer(?). Konstigt att man kan springa på halvskumma gångbanor själv i mörkret med ipoden så man inte hör om någon kommer bakom utan att vara rädd, men när man jobbar själv på natten i mörkret är man mycket mer vaksam...
Är inte risken större att någon hoppar på en tjej vid nio tiden än en väktare mitt i natten? Fast i denna lilla byn har det inte hänt något överfall. Inte vad jag minns i mitt liv...

Idag är det inget moln på himlen, vilket är otroligt :) Har regnat konstant en vecka känns det som.
Så det blir väl en rundtur i skogen innan jobbet börjar. Trots att jag inte sprungit så mycket i sommar är humöret och kondisen på topp. Äntligen är det roligt att träna igen.

På lördag ska jag vara på brandstationen så innan alla ska börja träna tänkte jag göra rullbandet och se hur långt jag kommit.

Saknar grabbarna på stationen, har inte varit där en hel dag sedan jag slutade SMO, och då var man i Revinge med gänget så det är väl sen påsk eller nåt man var där på stationen....
Sen har man ju hälsat på flera ggr innan man började jobba :o)


Skulle ju springa 100 m och se vilken tid jag hade. haha... Grusplanen var alldeles blöt så man sjönk ner en bit och massa vattenpölar överallt. För några år sedan sprang jag på 15 nåt (på bana). Nu 17.32. Börjar bli gammal...=o)
Har bara sprungit 100 m en gång innan. Var ju 60 m man hade i skolan. Rekordet för mig var 8.81 s. Får väl ta 60 m någon dag och se hur tung man har blivit*ler*.
Undra om spikskor gör att man springer snabbare ;oD

Bilder

Nu funkar min data igen. Fast det är en del som ska installeras. Hoppas jag slipper virus på ett tag.

Taget på en del av min arbetsplats:






Finns inget godare än nybakta bullar med mjölk



Tränade benen igår. Först tog jag brandmannagreppet på pappa men då jag inte tränat ryggen kände jag att det inte var så hälsosamt. Så pappa hängde/tryckte ner mig medan jag gjorde knäböj. Väldigt bra träning =)
Tycker inte om att träna med skrot utan lite mer realistiska övningar ;o) Tog väldigt bra på de ställena jag ville och skonade ryggen från att lyfta fel.


Denna veckan har jag ridit ett par ggr, en gång barbacka vilket är det mysigaste. Sen har jag cyklat och gått.
Hoppas att jag tar tag och springer någon runda snart när regnet slutat.

Nähe nu ska vi till syrran. Grabbarna grus väntar på mig...

Pengagnäll

Min data har inte funkat ett tag. Fick virus på eländet.
Lånar pappas data.
Har fått hem ipoden men kan ju inte installera den förrens datan funkar. Och har tänkt lägga över bilder på bloggen men det går ju inte heller...

Jag är så jäkla trött på en sak. Min bror betalade inte för mat eller hyra förrens han var 22 eller 22 ½ år. Bor ju fortfarande hemma.
Jag har varit borta 3 terminer då jag bara bodde hemma på helgerna (nu är jag 21). Lade 200-500 kr mat i månaden. Hyra på 1650 kr. Alltså slapp mamma och pappa betala den el och vatten 5 dagar i veckan i tre terminer.

Nu vill mamma att jag ska betala lite för maten här hemma. Slår fast att jag tänker betala precis samtidigt som brorsan började betala. Är inte det rättvist?
Har sagt att jag ändå har betalat för min mat under tre terminer. Så säger pappa att jag fick ju mat med mig ner. Ja mamma packade frivilligt ner mat till mig. Men jag har ju ändå lagt 200-500 kr varje månad på mat. Det är inte mycket i stort sett men det är ändå 200-500 kr mer än min bror.
Som argument säger mamma att matpriset har gott upp. Jag är rätt säker att det gjorde det när min bror var i min ålder men han har sluppit betala...

Men nu när de har hört hur mycket pengar jag har tycker de att jag ska betala. Min bror behövde ju inte betala när han var i min ålder för att han hade ju inte mycket pengar. Skillnaden är att jag sparar för att kunna flytta. Han slösar sina pengar på teknikprylar och sådant som i mina ögon är onödigt. Men nej nu när jag sparar ska jag betala...

Han slipper laga maten oxå. Inte förrens jag stack ner för att plugga var han tvungen att laga mat. Lagar jag inte maten får man en utskällning medans min bror inte får någon tillsägning alls. (Han är två år ÄLDRE än mig).

När jag var sjuk nere i Revinge och hade feber flera dagar sa mamma att jag skulle komma hem. Bättre vara sjuk är hemma. Men jag kunde inte för viktiga lektioner.
Iaf när jag var sjuk här hemma skulle jag bevisa med termometer att jag var sjuk annars skulle jag minsann hjälpa till här hemma utan att ligga och sova. Som om man ligger i sängen för att det är kul?
Nej jag skulle laga maten.
Ett tag senare hade min bror ont i rygg och huvudet och satt på soffan och tittade på tv. Han behövde inte laga maten! Frågade varför han inte behövde laga maten. Men han mår ju inte bra, du behöver ju inte heller laga maten då. Nähe?

Låter som värsta gnällkärringen men jag börjar fan undra vad jag har gjort.
Jag fick ju gnäll för att jag inte hjälpte till här hemma när jag jobbade natt (12 h-pass). Men han lagade inte mat en ända gång under sin semester. Sa mamma till honom att nu ska jag och min bror laga mat så slutar (och börjar det med) att jag lagar själv.
Nu säger pappa och mamma att vi bor på hotell även om jag hjälper till med tvätt, disk, mat osv. Varför säger dem inte det bara till honom som knappt gör någon hushållsyssla?

Jag har nog bara sett honom en gång hjälpa pappa med maten medan jag gör det i stort varje helg.

Under gymnasiet var det jag som lagade maten om inte mamma var hemma. Lagade ca 3 gg i veckan. När jag klagade på att brorsan inte lagade maten så ofta fick jag höra att så ofta hade minsann inte jag heller lagat maten. De tre åren i gymnasiet då?

Ja jag ska snart flytta. Ska få ihop lite pengar först....

Missförstå inte mig utan jag älskar ju givetvis allihopa. Men ibland önskade man att det skulle vara lite mer rättvist med hushållssysslorna...
Han kan ibland oxå ta tvätt men det är ju sällan. Jag är själv inte guds bästa barn utan kunde väl göra mer här hemma. Men hur kul är det när det är inte är rätt fördelat?

Ammoniakläcka

Fick ett driftlarm häromdagen till ett objekt. Var det B som lyste skulle man ringa jourhavande. När jag gick in luktade det starkt ammoniak men jag var tvungen att gå längre in för att kolla om det var B-larm, vilket det var...
Ringde jourhavande som skulle kolla upp det. Efter det mådde man lite illa...
Men en väktare är ju billig i drift så de kan ju skicka in en hur som helst...

Man kanske skulle välja rätt tillfälle att klaga:
Boss complains

Nu jobbar jag mån-tis och är ledig tills nästa mån-tis =)

Mardrömmar har man haft nästan varje natt. Vet inte hur många ggr jag blivit skjuten och jagad*suck*. Men inatt sköt jag oxå och träffade han ;o)

Fattar egentligen inte varför folk har emot FRA-lagen... Det är ju bara de kriminella de tittar efter. Sköter man sig så behöver man inte oroa sig. Men svenskar ska självklart klaga på allt!! De klagar på att polisen inte sätter in fler skurkar i fängelset men nu när de får ett bra hjälpmedel ska det protesteras. Gah!

Pain

Någon läkare här?

Ibland när jag gör olika rörelser smärtar det till i överarmen (gäddhänget) så att det känns som att senan/muskeln ska gå av. Är precis som att det dras i två håll.
Det gör inte ont om jag spänner muskeln utan kommer helt oregelbundet när jag rör armen. Ibland kan jag göra en rörelse utan att det gör ont medan nästa gång gör så ont att man nästan ramlar ihop...

Hade inte brytt mig om det bara hade gjort ont men det är en sådan obehaglig smärta när man tror det ska gå av. Suck...
Har haft det i fyra dagar nu. Blir det inte bättre får jag väl till läkaren*blä*.

Bara det att man jobbar natt nu i tre dagar så jag får väl vänta tills efter helgen i så fall....

Bara det inte smärtar till när man stänger affären, kan se konstigt ut :o)

Mamma och jag skojade om att jag springer väl snart som den galopperande dektektiven när han blir bedövad i armarna*fniss*.

Bilder

Nu har jag fört över lite bilder från kameran....

Målade lite igår:



En liten liten fot som rymde från den lilla bassängen...


Taget i 90 km/h...




Ni som inte tycker om ormar borde inte titta vidare....



Brorsan hittade den i släpet och lät den ringla in i spannen så han kunde släppa ut den i det fria. När jag var liten tog jag kopparormarna med händerna vilket föräldrarna inte var så glad över :o) Men jag gör det inte längre eftersom de kan tappa svansen...
Fick med tungan :oD




En blomma...


Nu ska vi köra till syrran. Tjao!

Nybäddat

Är det bara jag som tycker att det är så himla gott att lägga sig nybadad i en nybäddad säng?

Och särskilt när täcken och lakan hängt ute under dagen så det luktar frisk luft =)
 
Kommer sova gott inatt :)

Brandsnuttar

Haha :)
Så här dåliga var inte ens vi på SMO =)
LÄNK

Otur LÄNK

För mycket tid på jobbet? LÄNK

Det roligaste var när de släpade ut den ena. Har då aldrig sett en markör inta den ställningen =) LÄNK

Tack för att You Tube finns ;o)

Inatt drömde jag att jag hade brutit benet.
Och sen blev det krig, bombade mitt hus.
Fienden kom och drog bort gipset.
Jag hoppade runt som en skadeskjuten kråka och hade allmänt ont.
Det var en kort sammandragning av drömmen...
Pappa tycker jag borde bli manusförfattare... Hade blivit många långfilmer nu ;o)

UT!

Varför ska aldrig en ny tekniksak funka? Slår aldrig fel...

Nu cpar sig min ipod. Spelar mellan 20-60 sek innan den byter till nästa. Jag har återställt inställningar och installerat om den men funkar inte. Jag blir knäpp!!!

Gick bra på jobbet igår :o)

Har missat skriva när jag skulle stänga skateboardhallen i fredags. Var kanske tio ungar (max 14 år) som låg huller om buller och låtsades sova eller sprang runt och skrattade. Det var tydligt att de inte skulle ut i första taget.
Var snäll i början och bad de vänligt gå ut. De ville känna på batongen så jag lät dem göra det, den sitter ju fast i bältet, så de fick känna hur hårt den var...
Efter mycket tjatande gick dem ut. När jag söker av med ficklampan för att se om fler gömt sig vänder jag mig mot utgången och ser en är på väg in för att gömma sig. Lyste rakt i ögonen på honom (den är skarp) och skrek UT!! Han vände och gick snabbt ut*höhö*. Var en till som gömt sig men han kom ut han med, sorry boys jag går inte på det.
Sen att de ställde massa snuskiga frågor och visade baken mot mig är en annan femma. Världen går bara utför när barnungar håller på så.
Hmm är det olagligt att dra dem i örat?


Får se hur det går på jobbet ikväll. Den rundan jag bara kör på kvällarna är så himla enkel och ingen stress. Om det inte blir larm då förstås...

Ipod

Sitter här med tandborsten i munnen. Skulle byta låt och så kom jag på att jag kunde skriva lite.

Berättade aldrig att jag var i Jönköping med min bror i torsdags. Han ville ut och köra lite i Sverige (och använda sin GPS) så det blev shoppingcentret A6. Jag brukar vara lite snål och spara mina pengar. Har haft tankar på en ipod sen den kom ut, men ni vet, man behöööver den ju egentligen inte, praktiskt sett. Men man viiiill ju ha den.
Så jag köpte en blå :o) 1300 kr för 4 gb. Berätta gärna inte om ni gjort ett bättre köp men denna var iaf på rea, hoppas jag inte blev lurad...

Jo sen köpte jag högtalare till för 99 kr. Smidigt att ta med sig till stranden eller var som. Man slipper oxå ta på datan för att spela en låt.
Största anledningen till att jag köpte ipod var att kunna springa lätt som en fjäder så jag köpte så man kunde ha den på armen.
Sprang med den igår, så jäkla skönt att slippa den gamla och klumpiga mp3n som guppar :o)
På tal om att jag sprang. Brukar springa den rundan till sjön och går kanske 3-4 ggr i värsta uppförsbackarna. När jag spelade handboll i åttan och var på toppen av kondisen så gick jag kanske en gång.
Hör och häpna, jag gick inte en enda gång!!!

Alla timmar man promenerat på jobbet har gett resultat! Har bara sprungit en gång i sommar (med O). Eller? Måste kolla i almanackan. Nej en gång till i början av sommaren då jag blev förkyld direkt efter...  Cyklat en gång och inlines två ggr. Ridit med ju några ggr =o)
Var inte många ggr och ändå bättre kondis än handbollen?  Fast jag sprang nog inte lika fort :o) Kan vara det kanske.

Så snart ska jag testa rullbandet och se hur jag ligger till. Känner mig bra taggad iaf =o)

Köpte även slutsteg så brorsan har gjort en extreme makeover på hatthyllan i bilen :o) Kan inte komma på vad jag köpte mer.. Jo kameraväska...


Vänta, måste spotta ut tandkrämen innan jag klöks...
Sao det var bättre.

Ska till banken idag och sätta in min löning och fixa så jag får nästa löning direkt på kontot. Lönekontoret kan visst inte göra det som alla andra lönekontor...
Ska även hjälpa I med Raston. Han har stuckit sig i ögat så veterinären var där igår. Jag stod och höll hans "lilla" huve när han fick lugnade och smärtstillande. Man vill ju hästen ska vara så trygg som möjligt så varför inte ha huvet i famnen? Brukar stå sån när man kelar med hästen, huvet blir tyngre och tyngre och läppen hänger :o)

Raston till vänster..
 

Markbrand

Jag har sett massa rävar sen jag började som väktare =) Som tur är har jag inte varit nära att köra på något...

I fredags ringde jag till gänget och undrade om de skulle ha innebandy. Det skulle de inte men däremot skulle de ha lite fridykning i havet så jag var så välkommen så =o)
Men när jag kom dit så hade de tittat och det var alger överallt =( Jag hade ju inte träningskläder med mig heller. Men efter en fikastund gick larmet. Jag hoppades att "mitt" larmställ var kvar i hyllan. Jag hittade nog samma jacka och byxor men skorna var några storlekar för mycket. Men va fasens lite markbrand e ju inte så farligt.
Åkte tankbilen ut med H.
Brann uppe på ett berg så jag hjälpte till halvvägs upp med att dra centrumslangen. Den räckte precis.
Alla tog av sig jackorna direkt. De andra hade blåa stationskläder och så tittade jag på min tröja. Hade ju bara hoppat in larmstället med shorts och en röd tröja med fladdermus. Folket på campingen undrade nog vem jag var för filur :o) De kanske misstänkte att jag halkat in på ett bananskal...*fniss*.

Ja jag var inte där många timmar (2) men mycket tet hanns med, precis som att tiden jag missat där skulle tas igen. Hoppas en dag att jag får jobb med just det gänget, väldens bästa gäng!

Jobbade natt i fre, kvällen igår och idag.
Igår hade jag bråttom. Lite väl bråttom för i en stentrappa gick det för snabbt så foten gled ner ett par trappsteg men lyckades hålla balansen. Vilken tur, hade jag tappat balansen hade huvet åkt i stentrappan*puh*.

hits