Listen to you heart

Jag överlevde en vecka till. Slutade vid halv elva igår så jag var hemma vid ett. Hade två medpassagerare, en till Kristianstad och en till Karlshamn.

Idag jobbar gäng 3.. Och jag är hemma och kurerar mig.

Alltså jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv som i onsdagskväll. Jag har aldrig tappat kontrollen. Jag kommer ihåg att jag försökte kämpa för att hjärnan skulle bli klar och att jag skulle kunna gå. Sen när jag låg i min säng kommer jag ihåg att jag verkligen försökte kämpa för att andas. Jag bankade i vägen för att någon skulle komma, trodde jag skulle sluta andas. Jag ska aldrig dricka sånt som andra har blandat.

Men kompisarna hade roligt åt mig nästa dag iaf. B som bar mig undrade om jag hade däckat än i förgår kväll, haha... Tur att man kan skratta åt eländet iaf och lära sig en läxa. Men det är väl ändå bra gjort att man är hela 19 bast innan man får en sån blackout? Många fjortisar är ju långt före mig.

Jag är underbara kompisar där nere iaf som brydde sig. Tack!

Var igår hos Stranne och Ida och tittade på The fast and the furios - Tokyo drift. Var kul att träffa de igen iaf.

Nähe kanske ska titta på Ice Age 2?

Dagens låt: Loco Loco - Mosquito

Däckade

Fyfan...

Jag var helt slut i kroppen efter simningen och började bli sjuk.
Sen igårnatt klockan 3.17 blev vi nollade. Musik på högsta volym sattes på och jag var först ut för att stänga av. Då var det vete över hela korridoren, insmetna handtag, bortskruvade lampor, alla möbler blockerade dörrana, skorna ihopknötna...

Sen sov jag kanske en timme resten av natten. Var astrött igår och sjukare. Så skulle vi ha inspark klockan fem. Vara roliga moment vi skulle göra och varje grupp skulle dricka upp en flaska med alkohol i för att få pluspoäng. Vi var bara två i vår grupp som kunde dricka. Jag var en av dem och jag skulle inte tagit de 6 snapsarna.

För när jag skulle byta om i omklädningsrummet så ringde jag hem och berättade hur full jag var. Sen däckade jag. Mamma hade ringt till korridoren så E sprang till mig och fick av mig larmstället. Sen bar han mig till min barack. Där tog B över och bar mig in i mitt rum. Flera hjälpte till att låsa upp min dörr, ta fram kräkspann m.m. Minns att E kom in några ggr och frågade hur det va.
Vid ett på natten började jag vakna till liv. Då kunde jag gå och kissa ett par ggr, dricka vatten.

Men det är ett under att jag fick av mig linserna. Och ni anar inte hur svårt det var att få upp skåpet i omklädningsrummet.

Vilken dag alltså. Jag är så skamsen så det inte är sant. Men hallå, 6 snabbsar lixom, det är väl inte mycket? Men det går rykte att det var hembränt...
Och feber har jag och mår kass. Men inget illamående eller bakis. Kräktes gjorde jag aldrig...

Simhud mellan tårna?

Jag lever!
Fyfan...ibland önskar man att man hade gälar.
2 ½ timme i vatten och simma, dyka, livrädda och trampa vatten. Jag vet inte hur mycker vatten jag fick in. Kom till botten ett par ggr iaf. Det var fem meter ner och trycket i öronen gjorde så förbaskat ont. 
Det var skitsvårt att få upp en kille sittandes på den höga kanten. Stående var inga problem, men sittandes...Då önskar man att man var lång.
Men jag överlevde.

Sen handlade vi på hemvägen. Vi hade ju min bil eftersom RV inte hade några bilar lediga. Köpte kött och dricka till insparken imorgon. Vi ska ha RB90 på oss. Undra vad vi ska råka ut för. Kul ska det bli iaf med grillning och allt ;o)

Imon ska vi till en brandstation i Malmö på studiebesök. Och sen SOS då..


Segt

Igår hade vi massa tråkig teori. Ska ju bli elevskyddsombud/säkerhetsansvarig. Gick ytterligare en tråkig utbildning igår. De babblade bara om arbetsmiljölagen m.m.

Idag däremot ska vi bada i tre timmar i Lund. Men de har inte fixat bilar så det är ju tur att jag har en egen då så att gruppen kommer in. Börjar halv ett. Snacka om sovmorgon =o)

Var ute och sprang en runda i mörkret igår. Såg fyra kattungar med sin mamma springans på cykelvägen.
Bastade lite med igår. Snacka om att det blir varmt när man häller på vatten, ungefär som vi rökdykning. Men det är ju inte kul när det bränner som fasens i ansiktet...

Nähe vad ska man göra tills halv ett?

På andra sidan häcken

På andra sidan häcken

Visst e han söt? Ekorren Hammy var bäst på bion igår.
Den måste ses alltså. "Men jag vill ha kaka."

Gick med min bror på bio, är det många syskon som gör det?
På hemvägen hade han neonljusen på. Gissa vilka vi mötte? Mm rätt gissat. Hur snabbt tror ni det tog innan neonen var släckta? Men tack och lov var det mitträcke så polisen kunde inte vända på en femöring. Trodde hjärtat skulle hoppa ur kroppen.
Men det lyste fint ;o)

Drömmer en hel del. Särskilt om Ludde. Fia låg vid trappan häromdagen. Precis jämnte där Ludde brukade ligga och titta ner. Ser hon honom tros?
Brorsan hade hittat en fin dikt:

"På den här sidan himlen finns en
alldeles särskild plats som kallas Regnbågens bro.
När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon här dör, så kommer det till Regnbågens bro.
Där finns ängar och kullar för alla våra små vänner
så att de kan springa och leka tillsammans.
Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken, och de har det varmt och skönt.
Alla djur som har varit sjuka och gamla blir återställda till hälsa och vigör;
de som varit skadade eller lemlästade blir friska och starka igen, precis som vi minns dem i våra drömmar.
Alla djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak -- de
saknar alla någon särskild som de varit tvungna att lämna kvar.
Alla springer och leker tillsammans, men en dag kommer
någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.
Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva. Han springer plötsligt ifrån gruppen,
flyger över det gröna gräset, benen bär honom fortare och fortare.
Han har sett dig, och du och din älskade vän möts till
slut i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.
Du får överlyckliga pussar i hela ditt ansikte, dina händer smeker på nytt det älskade huvudet, och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur som så länge varit frånvarande från ditt liv men aldrig från ditt hjärta.
Tillsammans vandrar ni sedan över Regnbågens bro... för att aldrig mer skiljas åt."

Jag längtar till den dagen då vi möts igen.
Varför säger alla att tiden läker alla sår? Jag saknar ju dig mer och mer. Jag tänker på dig varje dag ska du veta. Du hänger på väggen i mitt rum på Revinge, så jag aldrig är ensam. Puss på dig Ludde.

Krav anpassat för män och kvinnor

Vissa kan man tysta med hot, andra kan man tysta med våld. Eller så kan man tysta dom med en diskussion.
Det gjorde jag. Jag tystade hf på msn. Han var emot kvinnliga brandmän för att han tyckte att kraven för att bli brandman hade anpassats för män och kvinnor (skulle de anpassas för ufon då eller?). Han hade jobbat på en brandstation då och då under ett år (dock inte längre). Så därför kunde han säga vad som krävdes för att bli brandman.

Hur som helst verkade hans argument vara slut för helt plötsligt var han offline. Om du läser detta så var det en intressant diskussion vi hade.

Jag litar hellre på "mina" grabbar i gäng 3 som jag varit med under 3 ½ år att de vet vad som krävs för att bli brandman, och det är inte nåt dinglande mellan bena. Om en brandman varit i tjänst i 30 år så borde han väl veta om kvinnor kan bli brandmän eller inte?

.....

Idag är det fint väder. Brorsan och jag ska gå på bio halv sju.
På andra sidan häcken ;o)

Sen ska nog brorsan och jag spela in lite filmmaterial med min bil. R som i racing :o)



Långtradare i diket

Intressant... att det finns så dumt folk i sverige fortfarande:

Citat från hf på kommentarer: "Så bara för att du blir brandflicka så ska folk ligga och dö......Pinsamt..."

En del av er kanske tycker nu: Men bryr dig inte. Tyvärr, jag kan inte hjälpa det. Jag bryr mig. Men jag tar inte åt mig. Jag tvivlar inte ett smack på mig eller någon annan kvinnlig brandman. Istället blir jag mer motiverad.
Skulle vara kul att om två år skicka in honom tillsammans med en själv i ett brinnande hus och se hur det går för honom. Om han följer sin instinkt med hjälp av det han har mellan bena eller att han inser att han vet inte ett skit vad han pratar om. Vad tror ni?

Hur som helst roar han mig med sina korkade kommentarer för det ända man kan göra är att skratta. Han har iaf lagt till mig på msn-listan så han vågar ta kontakt iaf. Haha får se om han har nåt vett i skallen då.

Körde hem idag. En långtradare låg i diket  på sidan/upp och ner vid ett vägarbete, troligen asfaltsbilen. Sen var det någon som sopade glassplitter i en vägkorsning.  Känns som om jag kommer att träffa på många olyckor under denna tiden. Särskilt till vinter. Men jag har massa grejor i bilen ifall olyckan är framme. Ska bara ha kniv och ficklampa med.

Dagens låt: Zucchero - Bacco Perbacco



Brandmuseum

Idag var vi i Råå på brandmuseumet.
Jag körde en V70 från räddningsverket själv till Lund för att hämta upp tre killar. Sen körde jag till Råå som ligger lite innan Helsingborg. Sen hem igen. Var rätt gött att köra själv den sista biten ;o) Lite annorlunda med en automatare med drag i.

Sen i morse träffade jag en från brandstationen i Karlshamn. Han kom med den bilen jag både tvättade och körde i söndags. Kändes lite konstigt att se den här långt nere ;o)
Undra vad han skulle göra här nere.
Får väl fråga imon när jag hämtar pajformen.

Fint väder idag. Ska nog ut en runda. Tror jag ska cykla eller gå. Men foten var inte det bästa i morse eller nu heller...

Fan kunde inte sova igår heller. Blir så trött på andras arrogans. En tog på sin tv vid elva igår på hög volym och öppen dörr. Då gick jag upp rätt fort och sa till han att det finns faktiskt de som försöker sova här. Sen hörde inte jag den tv mer... Senare på kvällen var det nån dum faen som visslade??!! Hallå?? Vad tänker dom med egentligen. Måste ha öronproppar. Pallar inte detta mer.

Sa jag att jag drömde att Ludde skällde precis framför ansiktet. Vaknade rätt kvickt, var så jädra verkligt.

Kanske ringa mammsen nu när det är så lugnt i korridoren.


Vill du brinna inne för att det är en kvinna som ska rädda dig?

Det är en fegis som kallas sig för hf som gör väldigt underhållande kommentarer. Får se om han vågar komma in på msn...
Jag menar, varför vill han inte blir räddad ur ett brinnande hus av en kvinna? Rädd för att han inte kan ta sig ur själv och får hjälp av en kvinna?
Jaja, det är hans problem.
Imorgon ska vi till ett brandmuseum i Råå.

Idag har jag gjort beeptestet. Gick inte så bra. Min kondis är lixom inte det bästa.
Sen joggade vi 1.5 km för att kolla cooperbanan.
Sandra och jag kollade in styrketräningslokalen.

Och sen kl 8 ska jag spela fotboll, killarna ville att jag skulle vara med.

Annars har jag städat rummet och dagrummet.
Har precis ätit och pratat med familjen i telefon.

Ska gå och kolla lite på film i biblan tänkte jag.
Hejsvejs

EKG

Hm.. det var nog inte alls så bra att springa och basta igårkväll.
När man skulle testa EKG på pliktverket i Kristianstad idag var man inte så pigg i benen kan jag säga.

Annars var allt bra med kroppen.

Fick köra v70 med "räddningsverket" på sidan*höhö*.

Men jag har sovit så jädra illa dessa nätterna.
Sov lite innan idag när jag ätit. Kan lätt sova några timmar till.

Vet inte vad jag ska göra.

Ska iaf göra lite på läxan om brandmannens roll förr.

Så goa

Ser ni leendet?
Ni vet, det leendet man får av att köra brandbil :o)

Jag måste alltså ha kommit med världens goaste gäng.
Fan vad kul vi hade igår. Nu när den nya brandbilen äntligen har kommit i drift med. Så underbar allstå. Tyvärr kom det inget larm =(

Snacka om tet. Jag hade jämnt att göra. Och nu har de kommit på att jag är lättskrämd, givetvis tar de tillfället i akt. Men D fick tillbaka med råge. Han låg i massagestolen med hörlurar när jag skulle dit till min väska som jag har där. Jag slog han med handflatan på bröstet, kan ni tänka er vad han risste till? Haha... tyckte jag var roligt. Han sa "helvete vad rädd jag blev" iaf*thihi*. Kunde han ha, han skvätte nämligen vatten på mig (också).

Bjöd dom på ananaspaj.

Sen innan jag gick fick jag en lycka till-kram av den goa brandmästaren. Kan kanske behöva det här nere i skåne?

När jag körde hit ner var det en trafikolycka så jag fastnade i en kö i ca 20 min.

Idag har vi bara haft teori. Redovisade om hemberedskap i hemmet sen lite hälsa. Har sovit dåligt inatt. Sen i lördagsnatt var det ju en råtta som gnagade i taket. Men men, sova kan man göra senare.
Imon ska jag och en till köra till Kristianstad för att läkarundersökas. Vi får låna en v70 automatare från räddningsverket.

Nu ska jag ut och springa och sen basta. Kanske vila lite först?





Puss på kinden

Igår hade vi inte så där jätteroliga lektioner. Vi ska bli filmade när vi pratar inför grupp. Yea lixom, kul...

Snacka om att vi kommer få massa certifikat och dylik. Vi blir badvakt, hlr-instruktörer, ev får vi dykarcerifikat m.m.
Det kommer bli två roliga år tror jag.

Jag är elevskyddombud och säkerhetsansvarig i min övningsgrupp med. Ska gå en utbildning. Ska bli kul ;o)

Resan hem gick bra, körde nästan nonstop, var tvungen att stanna till vid statoil och pissa. Bältet tryckte lixom på. Så det tog väl ca 1 h 50 min innan jag var hemma.

Fia hälsade mig välkommen. Det var så dant. Och kunde knappt släppa lillmatte ur sikte. Så vi gosade lite i mattes säng. Låg ca 15 cm ifrån henne med huvet så böjde hon sig fram och gav mig en slick på kinden :o) Så jag borrade ner ansiktet i hennes mjuka päls.


Idag ska jag göra läxan och göra iordning. Ska baka paj till grabbarna till stationen tills imon. De har de förtjänat.
Å vad kul det ska bli att komma dit.

Sa jag att jag var olycklig kär igen? Den jag spanade in har flickvän och är 28...*suckar olyckligt*


Släcka het docka

Fick inte se Kajan från Hipphipp. Han kom inte...
Men det var ett par andra intressanta seminarier iaf...

Åkte inlines till S. Sandby för att köpa frimörken i måndags. Cyklade till Flyinge i tisdags för att posta dem. Igår spelade jag fotboll med 17 killar... Det var....tufft. De flesta är ju riktiga fotbollsspelare. Tror ni man hade nån suck? Ja faktiskt, gjorde ett mål*höhö*. Sen knuffade man dom rätt bra, de ska inte tro att de är nåt bara för att de är killar. Dagen slutade med ett stoort blåmärke på benet och lite svullet. Jaja, jag hade kul iaf.

Gjorde nyss klart läxan om hemberedskap.
Idag har vi haft brandsläckare och släcka brinnande docka. Kul att få gå i larmställ lite.
Sen ska vi ha info om biblan, inte så kul kanske.

Och helt plötsligt så ska man köra hem imon. Snacka om att tiden går snabbt. Men det är väl bara för att man har så mycket att göra. Har bastat ett par ggr denna veckan med. Ska ut och gå lite idag. Hade lite ont i foten efter fotbollen så jag ska ta det lite lugnt. Hoppas att det blir innebandy på söndag med brandmännen =o)

Saknar dom faktiskt mer nu än innan, kanske för att man är så långt hemifrån.
Funderar på att bjuda dem på någonting.

Och tyst och lugnt är det inte i korridoren precis om kvällarna. Igår höll jag på att få damp. De höll ett jädra liv uti i kök och tvrummet. Sen piper torktumlaren som ingen kan stänga av. Där ute verkade någon festa så man hörde massa jädra trummusik. Till vänster om mitt rum tittar någon på tv, till höger, vägg i vägg snarkar någon.
Så jag går ut i bara t-shirt och trosor (struntar att man är ensam tjej dessa nätterna) och stänger av tumlaren. Går och ska lyssna vilken det är som spelar men hör inget från korridoren.
Var nära att senare under kvällen gå ut i huset mittemot och lokalisera musiken för jag var arg för att inte få sova. Halv 12 vill man lixom somna.

Sen när man går upp är det inte en enda uppe... Haha om man skulle föra ett jädra liv på morgonen så de ångrar att de sa ett pip på kvällen...
Man ska väl få sin skönhetssömn?

Sa jag att jag fick tv för mig själv under Desperate Housewifes? Respekt ;o)

Skott i asen

Kanske dax att skriva lite...

Åkte vid 12 härifrån i fredags. Körde inom Eko och sen Team Sportia i Karlshamn och köpte baddräkt för 300 spänn*fnys*.
Det var skönt att komma hem.
I lördags var det paintboll. Blev skjuten i arslet när jag låg och "snipade". Jag hade ju m90 på mig så jag syntes ju inte så mycket*höhö*.
Sen sista omgången gömde jag mig bakom en tall då de nästan omringade mig. Blev skjuten på masken två ggr, ett skott för varje öga. Sen samtidigt på handen, jag räcker upp vapnet och skriker träff. Får då flera skott i ryggen. Tycker jag var fegt :o) Bara för man är tjej*höhö*

Sen en gång kröp jag på sidan av banan och dök upp vid sidan av motståndarlaget. Var sjäv på den kanten men flerai mitt lag var framför motståndarna. Sköt väl ut två-tre st vid det tillfälligt. Fan vad det var kul ;o)

Det var värt blåmärkena.

I söndags slappade jag. Blev ompysslad av mamma och pappa :o)
Glömde säga att jag blev vaxad på bena av syrran och sen mamma, samtidigt. Det var en pärs. Ska man vara fin få man lida pin... Det fick jag veta. Aj...
Sen på kvällen körde jag 1 h 45 h nonstop.

Idag har jag gjort det mer hemtrevligt i rummet. Åkte 16 km på inlines för att köpa frimärken (som jag senare fick veta att jag kunde köpa på skolans pub).
Sen bastade jag.

Imorgon ska det vara brandmässa här på skolan. Är ledig då. Ska titta på massa intressanta seminarier. Bla om bussolyckan i Arboga.
Och sen se på Kajan från Hipphipp ;o)

Svettats i larmställ

Iförgår var jag ute en runda...
2.6 km till slingan och 2 km runt slingan sen hem.
Fast jag sprang kanske en tiondel...Men man ska ju inte lära sig springa innan man kan gå.

Min fot vill inte riktigt som jag vill. Fast det är inte så farligt, men jag känner ju av den ibland och det tycker jag inte alls om.

Igår var jag i Lund med tre killkompisar som åkte min bil. Hittade en väska och två pennor. Fast det blir sista gången jag kör. Varken ett tack eller bensinpengar..

Igårkväll spelade vi fotboll. Jag och typ 11 killar. Där de flesta spelade fotboll på fritiden. Men jag klarade det faktiskt jädrigt bra. Jag tog bollen från nån i bland. Stoppade dom och var inte alls rädd för att springa rätt på dom :o)

Och idag har jag...*trumvirvel*....rökdykit!!

Det var kul :o)
Varmt och vackert när lågorna kom från ingenstans i brandgaserna. Fast det är ju respekt med elden men titta på avstånd kan man ju göra. Äntligen börjar vi med det praktiska.

Ska snart ut och springa/gå.
Imon ska jag hem!!!!

Just det.
Jag har blivit kär. Och jag tror att personen är lite intresserad*hihi*. Min mage pirrar.

Ut en tur

Jaha då var andra dagen slut.
Idag har vi haft grupp och individutveckling och det är roligare än det låter. Väldigt intressant än så länge.'

Sen hade vi hälsa och livstil som också ska bli kul att ha.

Funderar på att gå på rullbandet eller ut och titta mig omkring, men dt blåser ju så förbannat, men det gör det visst alltid*sucka*.
Sa jag ska nog lägga in massa låtar på mobilen och ut en runda i blåsvädret...

Eller ska man vila lite först?

Trött igen

Vilken händelserik dag...
Eller ja, kanske inte.

Vi hade information på morgonen och sen delades vi in i grupper.
Gjorde några kluriga uppgifter och sen lagade vi middag tillsammans.
Slutade vid halv 8.

Har varit och köpt en tidning.
Hemlängtan. Botemedel mot det?

Och nu är det städmöte.

Liv i korridoren

Jaha...
Det tog ett tag att somna  igår. Var ett jädra liv i korridoren. Men när det väl tystnades efter 12 somnade jag och sov rätt bra.
Lite pirr i magen för dagen. Men det ska bli kul :o)

En timme till upprop och jag har redan bäddat och käkat frukost.

Trodde ju man skulle dela toalett med en eller två. Onej man delar en toalett på denna sida korridoren. Och så finns det bara två duschar och där kan man knappt låsa om en... Men man vänjer sig..

Jag ska bli brandman :o)

*zzzzz*

Jaha då är man nere och har flyttat in. Föräldrarna har kört hemåt.

Men satan vad trött jag är.
Ska nog snart gå och lägga mig...

Ett litet rum men jag får plats.

Tv och internet...

Lycklig och nervös

Var på brandstationen igår. Snacka om att alla var glada för min skull. Flera gånger sa de att det var verkligen roligt att jag kom in.
Sen berättade jag ju att jag var så nervös men fick genast lugnande att det kommer jag klara och det ska bli så kul. De är så goa så.
Det jag är mest nervös för att att flytta hemifrån och klara mig själv, men det kunde man ju inte säga :o)

Var med på ett larm igår. Personlyft. Men jag hängde ju inte med in, behövs ju inte alla i sånt läge.
Sen när K och jag skulle tanka nian på bensinmacken började fanskapet läcka bensin. Så K fick ringa till station och be om lite Ecobark.
Och så kom B som började lite senare och sa att han hade hört nyheten och kramade om mig :o) Här hinner man inte säga nyheten själv förrens det sprider sig.

Lämnade dom lite tidigare igår för att komma hem och fixa.
Ska vara där nere på Revinge vid 6 och flytta in i rummet.

Usch jag börjar bli nervös.

Svävar på moln

Jag har ringt CSN, optikern, Revinge.
Varit på jobb och lämnat kläder.
Varit på Lindex och köpte smink så kan jag ha en uppsättning där nere.
Var på Ö&B och köpte skolgrejor.
var hos frisören
Tittade på en film.
Just nu skriver jag ner lite i min almanacka. Tur att jag har köpt en :o)

Ska till stationen imorgon så jag får väl göra mig iordning,

Fick ju massa papper på posten idag. Vad livet är underbart!!

JAG KOM IN PÅ SMO!!!

Jag kom in!!!

På SMO!!


De ringde igår en kvart innan jag började jobbet att de hade kommit till min reservplats 50. Och att jag kunde bli antagen till Revinge om jag fortfarande var intressarad.
Jag börjar på måndag.
Kan ni fatta?
Efter en halvtimme efter beskedet stod jag och grät av lycka oss chefen och sa att det var tyvärr min sista dag idag.
Jag tyckte det var så sorgligt att sluta så där plötsligt. Men vad skulle jag göra? Klart att jag inte kunde tacka nej.
Idag ringde jag ner till Revinge och hör och häpna: Jag har fixat ett rum!!
Jag ska flytta på söndagskväll.

Och de på brandstationen vet ingenting. Ska ringa ner och se om man kan komma inom lite snabbt :o)
Ska iförsig vara där imon, men kan jag vänta?

Jag ska bli stor.

Mamma...




hits