Körde över gropen

Godmorgon alla sjusovare :o)
Är förvånansvärt pigg om man tittar på klockan. Fast det är några delar av kroppen som inte har vaknat än. Sov lite bättre inatt iaf. Skönt då dagen kommer vara fullspäckat.
Nu jobbar jag från sex till tio. Hem och byta om, ta med lite saker. Ner och besiktiga bilen (hoppas på nolla). 11.15 ska jag vara uppe på röntgen, eller datortomografi som det så fint heter. Sen får jag se om jag får vänta på svar eller om de skickar hem mig.
Handla på Citygross, byta gardiner i köket (inte kul med julgardiner på inflyttningsfest :oD), städa, damma, dammsuga, färga håret m.m.

Gör man det mesta idag så kan man sova lite längre imorgon och så blir det inte så stressigt då jag ska göra mig iordning. Min kära bror kommer lite tidigare för att hjälpa mig med de varma mackorna.

Häromdagen när jag skulle köra hem på kvällen låg en 740 precis bakom mig. Inte mycket marginaler där inte. Innan en liten rondell svänger jag höger. Då kör han in i rondellen och hamnar precis jämnsides med mig. Jag håller femtio och hans kurva blir betydligt skarpare (rondeller är ju inte raka precis). Så då kör han om mig genom att köra i rondellen. Jag hamnade i ett perfekt läge för den sk PIT manövern. Djävulshornen växte ut för jag fick bromsa för tokstollen. 740s stötfångare är ju rätt tåliga.
Hmm... en lätt knuff och han snurrar runt. Efter några millisekunder beslöt jag mig låta bli då det var jag som hade väjningsplikt. Även om han körde som en tattare och väldigt omoraliskt så hade nog jag fått ta smällen. Inte värt att bli av med jobbet va? Så han fick höra min klena tuta och extralyset i nacken...
Synd man inte var civilpolis, hans min när man hade satt på blåljusen hade varit obetalbar*mohaha* :o)

Neeej!! En räv sprang i området, under bommarna och sprang över bron in till stan!! Stackarn =( Hoppas han inte blir påkörd nu...

Satt här igår och hoppades på att larmet skulle gå då mitt gäng jobbade. Men inte kom det något. När jag slutat körde jag bort till brandstationen, var tvungen att torka lite olja under motorn så inte besiktningen skulle klaga på det. När jag står där under min kära bil går larmet. Vart tror ni? Jo dit jag jobbade under dagen! Men de vände redan innan de kom fram då det var falskt. Men ändå...  :)
När larmet tjöt i högtalarna gick jag bort till vagnhallen för att vinka hejdå. Fick en ficklampa som jag skulle lägga in i 301 medan de tog på sig larmställen. Sen öppnade jag en port. Det var allt jag kunde göra :o)

Senare körde jag till stan för att klippa mig. Parkerade längre ifrån centrum så slapp man betala p-avgift, visste ju inte hur lång tid klippningen skulle ta. Kostade bara 180 kr och tog tjugo minuter. Hon klippte så snabbt så man drog öronen till sig =o/ Men det blev jättebra =o)
Hittade snygga gardiner för 50 kr på Fyndkällarn.
När jag kom hem var jag trötter. Och så slog det mig, jag hade inte ätit något på 12 h*gah*. Gjorde pasta och köttbullar så fort det gick.
Satte mig framför tvn och tittade på filmen 27 dresses, rolig film =)

Oj jag började skriva halv sju men då man avbryts med sysslorna tar det ett tag att bli klar. Så nu e det bara 2 h 10 kvar :o)

Skratt

Älskar Peanut :o)
"We can not talk at the same time!"

Och även Walter :o)
"We love it here!"

Jeff Dunham är ett humorgeni =)

Jag sitter på jobbet. Just nu har det lugnat ner sig. Idag har man verkligen gjort sig förtjänt av sin lön, varit full rulle. Men tiden går snabbare då.
Har skrivit ner en lista vad jag ska göra innan festen på lördag*puh*. Blir mycket på två dagar märker jag nu. Måste tvätta bilen undertill och utanpå innan besiktningen imon.
Idag ska jag klippa mig och sen färga håret, måste ju se lite bra ut till på lördag. Håret växer som ogräs när man har kort hår.
Känns som om att våren är på väg... Om man räknar bort kylan då :o)

Haha

Bommen till cykelgrinden är nere och går inte få upp. Så alla som ska in för krypa under den med cykel. Underhållande på högsta nivå för min del :o)
Tekniker får komma och laga den.
Fast de svär på mig, som om jag skulle satt ner den för skojs skull*suck*. Får väl skriva en lapp på bommen.


Fick inte vad man betalade för

Nu har jag lugnat ner mig lite, inte bra för hjärtat att bli arg ;o)
En timme kvar till ronden. Sen hem så fort som möjligt då man börja sex imon.

Köpte kycklingsallad på ett ställe jag aldrig varit på. Betalade 55 spänn och förväntade mig få mat för pengarna. Jotack! Hade inte ens mättat en unge! Tappade hakan när jag öppnade locket. Salladen täckte inte ens botten på kartongen. Och min vännina köpte kebab med bröd. Var mest bröd och ingen kebab. Ingen av oss blev mätta utan bara förbannade. Aldrig mer jag köper på det stället.

Tänkte jag kunde ha med mig lite till jobbet för det brukar bli över. Så jag knaprar nyttiga riskakor istället...



Undra om man kan borra hål vid bihålorna och sen suga ut med dammsugan =) Slurp och så hade man blivit frisk :oD
Hehe 

Mitt huvud kokar

Har nog aldrig gråtit så mycket när jag tittat på en film. PS I love you tittade jag på igår*snyft*. Men den var bra :o) Man känner ju igen sig när hon såg alla paren när hon var singel. Kan inte jag oxå få oväntat besök som i gevaliareklamen? =)
Tittade på tvn halva dagen igår, något annat orkade jag inte. Ingen energi alls. Likaså idag.
Men nu jobbar jag. Vetti katten hur det ska gå på ronden men jag har tid att gå saaakta.

Har fått mer jobbtider (20 h) denna veckan. Egentligen ville jag inte ha för jag mår som sagt inte bra. Men vad gör man...
Däremot blir jag så förbannad att om jag säger nej någon enstaka gång så blir man ifrågasatt varför, precis som om att man inte har någon privatliv.
Jag ska röntga bihålorna och besiktiga bilen på fredag, sa till kollegan att jag inte kan jobba på fredag. Du har inget annat val sa han då. Jag sa att röntga bihålorna MÅSTE jag göra och att jag faktiskt hade ett annat liv. Det kan man inte ha här fick jag höra. Jobbet måste gå före. Ställer man inte upp så slutar de ringa sa han, men han ville bara säga det för mitt bästa sa han. Nu jobbar jag 6-10 den dagen, mer går absolut inte.

Självklart måste man tacka ja när man kan, det är det min anställning går ut på. Jag tackar ja 14 ggr av 15!! Är cirka 70 timmar denna månaden jag har tackat ja till.
De kan inte begära att jag ska komma snabbare än blixten eller alltid komma. Jag kan faktiskt ha saker planerade som inte kan ändras. Jag har ändå flera ggr fått ändra med vänner, familj m.m för jobbets skull.
I och med jobbet är ett ensamarbete måste jag träffa nära och kära. Jag blir knäpp annars, fast det är man väl redan ;o)

Jag var bara tvungen att skriva av mig ilskan. Jag är bara så trött på detta nu. Jag har jobbat minst hundra timmar varje månad trots jag är sjuk. Hundra timmar är inte mycket tänker ni säkert, men jobbar man natt ena gången och sen börja 6.00 andra gången så sliter det på kroppen, särskilt när man varit sjuk i snart 14 veckor. Dessutom får jag sömnproblem när jag ska vända dygnet hela tiden. Får väl stänga av mobilen nästa månad så jag hinner vila lite. Så här kan det inte hålla på länge till.

Dessutom har man en inflyttningsfest på lördag som ska planeras... Och städas, handlas... Men kul kommer det bli :oD Förvisso blir det nyktert för min del men jag kan faktiskt ha roligt ändå, tror jag ;o)
Jag ska göra varma mackor till festen.
Någon som har förslag på vad jag kan ha i dom? =)

Ridit

Bilder från gårdagens ridtur...


Jag på Samsung


Samsung och en haflinger


Nordsvensk är han


och nyfiken på min kamera...


Var på brandstationen hela kvällen igår. Blev inget stegklättrande men det blev mycket skratt iaf :o) Ska klättra stege på söndag istället =oD Då är jag förhoppningsvis även piggare.
Åkte hem vid tjugo i elva.
Körde till syrran i morse och busade med Mathias. Men det var inte mycket jag orkade.

Chefen ringde två timmar innan ett pass och ville jag skulle jobba. Sa att jag var hos syrran, han ifrågasatte och jag fick verkligen tjata att nej, jag kan inte jobba! Men tackade ja att jobba imon. Börjar 6*zzz*. Egentligen borde jag inte sagt ja. För jag känner att jag har ingen energi kvar i kroppen. Viljan att hålla igång som om man vore frisk har satt sitt pris. Men jag får skylla mig själv att jag inte vill sitta i lägenheten och uggla. Men idag ska jag bänka mig framför tvn och bara vara.
Fick schemat för febuari, 57 timmar fick jag bara. Så jag får hoppas jag får mer timmar annars blir det inte mycket pengar. Suck...
Ångrar nästan att jag flyttade hemifrån. Men jag ville ju ha ett eget liv så då får det svida i pengarna. Jag får hoppas att lönen räcker till framöver. CSN-lånet ska ju nu börja betalas*hua*.

Några av mina ovänner som håller mig vaken. Hagelgevär någon? =oD

S.O.S *sjunger*

Vi blev klara med inventeringen två timmar tidigare än förra gången. Så arbetspasset slutade på 15 timmar*money*.

Har inte hänt så värst mycket sen sist. Har varit hemhemma, hos syrran, jobbat natt, bjudit familjen på middag. De har precis kört. Min bror hjälpte mig med att sätta upp lampor i tv-hyllan. Den är så mörk så det behövdes lysa upp lite.

Var så trött inatt så jag fick stanna och sova tio minuter. Annars hade jag hamnat i diket till sist. Men efter powernapen så var man fit for fight igen.
Efter sex timmar sömn fick man gå upp igen. Måste vända tillbaka dygnet för jag ska rida imorgonbitti. Min faster har en nordsvensk som jag ska rida :o) Sen på kvällen ska jag klättra stege på brandstationen om det blir någon tid över efter deras uppgifter. Jag får se hur det blir. Men hade varit kul då jag inte klättrat hela vägen upp någon gång.

Får snart beställa bilder medan de har sänkt pris. Ska förstora en hel del bilder. Tänkte ha det i soffbordet under glasskivan. Hade varit kul med ett bildkollage där i :o)

Nähe jag har inte så mycket att skriva om. Ni får ha en trevlig kväll =oD

Älskar denna
filmen :o)

Dimma över staden

Nu är det åter en ny dag. Tiden flyger fram så jag försöker ta tillvara på tiden så gott det går.
Just nu jobbar jag. Jag lyckades somna om mellan snoozen med lampan tänd i morse. Men efter andra ringningen var jag tvungen att gå upp. Försökte först att önska att det vore fredag men ack så dåligt det gick. Jobbet var tvungen att bemannas och idag var det min tur.
Eftersom jag sällan är uppe när solen går upp tänkte jag att idag ska jag äntligen se soluppgången! Jo tjena! Dimma över hela staden. Men hoppas på att det klarnar upp under dagen, då blir man lite piggare.

Just nu kopierar jag kartor :o)

Fyra timmar kvar... Ikväll ska jag hemhem för att sova där då mamma och jag ska upp tidigt och inventera. Jag får se om man orkar hela dagen, en massa coca-cola kommer det bli ;o)
Grr glassbilen körde nyss förbi. Undra om man kan råna den på glass*smaskens*.

 Nu körde den fina brandbilen iväg. Funkar telepati?

Körde 301 :)

Har haft en del att göra dessa dagarna så tiden har inte räckt till riktigt till er bloggläsare, sorry :)
Jobbade fre-lör. Gick bra, ett larm till en enskild villa ute i mörkret. Såg lugnt ut...
Hälsade på brandmännen när jag hade rast, hihi lika goa som vanligt.

På söndagen var jag hemhemma redan klockan nio då systersonen var där. Möts av ett stort leende. Vi busade, gosade framför Postis Per då han gärna vill sitta i mosters knä.

Igår (måndags) var jag på brandstationen. De började egentligen klockan 8 men då jag knappt sovit kom jag halv tio, efter mötet. Jag har problem att somna på kvällarna. Hur trött jag än är så vrider man sig till över ett. Att ha oregelbunda arbetstider tar sitt pris. Jag kan börja antingen 6.00, 12.00, 13.54, 16.30 eller 21.00. Och inte är det någon struktur i det hela. Förmiddagen ena dagen och natt nästa dag.
Men men, jag har iaf en inkomst. Tur det för jag har betalat lite räkningar nu så poff var en stor del av lönen borta.
Som det ser ut nu så blir det 103 h och 46 min denna månaden + inventering cirka 17 h.

Hur som helst, åter till brandstationen. Dagen bestod av stationsarbete så jag försökte hjälpa till så gott jag kunde. Då svetsning inte står på min kan-göra-lista så fick jag hjälpa till på annat sätt. Jag körde runt brandbilen <3 och tankade, skrev in antal liter i loggboken, tvättade insatsledarbilen, höll i bitarna som skulle böjas och sen svetsas.
Hmm... det lät inte som en jättestor insats av mig men jag var trött redan innan fikan. Efter fikat fick jag lite nya krafter och tvättade min bil (som är lika skitig igen), fyllde på spolarvätska... Motorolja skulle jag med fylla på men det verkar vara vatten i fanskapet! Fast min lilla bil tuffar på bra ändå =o) Pappsen ska ta en koll på den på torsdag. Besiktning nästa fredag, samma dag som röntgen.
Dammsög lite innuti och torkade bort all damm som samlat sig x antal månader.
Sen var bilen ren och jag trött igen, 21 år och redan utdömd :o) Tittade avundsjukt på några minuter när brandmännen tränade och körde sen hem till mitt lugna vrå. Alltid lika glad efter en dag med det gänget :oD

Hoppas jag med kan börja träna snart. Efter 12 veckor börjar man bli less på detta. Vill bli av med detta även om det skulle innebära att de borrade hål i skallen och tömde bihålorna ;o) *najs*

Då jag var tvungen att byta IKEA-luckan innan månaden var slut åkte farmor och jag upp där idag. Köpte lite saker, idag var det kul att gå på Fynd avdelningen då det var massa saker för en gångs skull.
Här hemma igen tittade vi på Mamma Mia. Och nu är man trött igen... Daaa! Jag vet jag låter gnällig, men 12 veckor är en evighet!!!! Det är dubbel så lång tid som när jag gick på kryckor, och det kändes som evighet.

But soon
I'm back on my feet again

ARN

Var hemma hos syrran häromdagen. När jag satt i soffan kom älskade systersonen och satte sig tätt intill. Lade armen om honom och han höll i min tumme medan vi tittade på brandbilarna i utryckning som jag spelat in i mobilen. De stunderna gör verkligen livet värt att leva :o)
Jag körde även han i skottkärran och sen körde vi åkergräsklipparen några varv. Hihi, den tycker moster är rolig att köra ;oD

Igår var jag och vänninan i Kristianstad. Jag skulle egentligen inte ha något men det blev en hel del. Har för första gången i mitt liv köpt ett par finstövlar, och det är inte illa för att vara en gympadojja tjej ;o)
Jag köpte målarduk, färg och penslar men vet inte vad jag ska måla. Spolarvätska och motorolja köptes på Biltema.
Sen en massa småsaker.

Filmerna kom igår så jag tittade på Arn 1 och 2 igår.
Ni som inte sett tvåan kan ju sluta läsa.
När den dumma soldaten dog död på hans fina häst kunde man ju inte hålla tårarna tillbaka. Viktiga hästar i mitt liv har försvunnit på ett eller annat sätt. Fast i filmen skulle nog den hästen vara trettio år om man ska följa tiden.
Och slutet var tragiskt, han kunde väl levt lite längre? Suck varför gråtar man för en film? Men å andra sidan, med en 42 tums tv, surroundhögtalare så levar man sig in i filmen rätt bra.

Tillbaka till verkligheten.
Idag och imon ska väktarbilen åter igen köras av mig. Undra vad som händer idag? Hoppas kvällen blir lugn utan larm, överfallslarm och inlåsta nycklar.

Är sugen att gå en runda i det fina vädret men vet att jag måste spara krafterna till ikväll. Blir mycket trappor idag*pust*. Men i förgår kunde jag faktiskt springa över ett övergångsställe utan att ha munnen öppen! Vilket framsteg :)
Fick tid till datortomografi den 30 jan. Hoppas man kan få se en bild av sin hjärna sen :o)

Segt

Varför är inläggen så sega att publiceras? Fick publicera gårdagens inlägg idag igen för att den skulle synas. Eller är det fel på min dator då jag inte ser de nya inläggen...

På tal om min dator så behöver den nog lite uppfräschning. Allmänt seg och dör helt plötsligt.

Jag ska nog inte tacka ja till mer jobb denna månaden för jag märker vad trött kroppen är. Hjärnan vill mer än kroppen som vanligt.
Men är ledig till fredag så jag ska ta det lugnt till dess :o)

Hoppas filmerna kommer hem idag :oD

Nu ska jag äta frukost och sen vidare till syster yster och systersonen med mamma *lovelove*.

Lyssnar på
  och denna

Puh!

Klockan tio igår var det dax att gå in till astmasköterskan. Jag satt som en fiolsträng under hela undersökningen. Fick blåsa i massa saker, berätta allt.
Jag hade inte någon inflammation i bröstet, jag hade ingen astma utan låg över de värdena jag skulle. Däremot så ska jag under två veckor göra PEF mätning när jag anstränger mig, typ gå i trappen.
Försökte fråga lite fint om hon tyckte jag kunde träna. Men ett helt klart nej. Kunde gått.... Men intressant att tänka på är att hon sa att jag inte skulle träna när jag var täppt i bröstet medan läkaren förra året så att det var psykiskt och jag skulle börja träna igen. Då hade jag varit täppt nästan fyra månader och hjärtat slog oregelbundet. Tack doktorn!

På vägen hem kom tårarna av lättnad. Ett hinder mindre. Nästa sak blir att röntga bihålorna. Äntligen har man kommit till någon som bryr sig. Innan har det alltid varit att man fått gå hem och bli frisk på egen hand.

Skulle egentligen varit ledig igår men fick hoppa in på kvällsbilen. Måndagar är lugnt så inga problem tänkte jag.
Jotack... fick larm i en annan stad tre mil bort. När jag var klar på objektet skulle jag låsa in larmnycklarna i nyckelskåpet på det kontoret i den staden. Nycklar låste jag definitivt in, men inte faen var det larmnycklarna utan MINA EGNA!! Åhhh...
Efter lite samtal fick jag reda på koden till taggen på bilnycklarna så jag kunde till sist hämta ut mina egna :o)

Fick ett larm till lite senare på kvällen på ett objekt ute i skogen. Utrustade mig med radio, batong och maglighten i högsta hugg. Tack och lov var det falskt larm. Inga bovar gömde sig i skogen, vad jag vet :o)

Måste skaffa extra tyngder till duschdraperiet. Det dras ju innåt av värmen så man står intryckt i hörnet... Liten må jag vara men lite utrymme vill man faktiskt ha ;o)

Undra om jag får hem mina filmer idag...

Inbrottslarm

Igår var min bror och far här för att hjälpa mig sätta upp saker. Hyllorna och brandvarnarna är på plats :) Nu kan jag sova tryggt.
Gick och lade mig vid halv sex för att orka med att jobba natt. Syrran ringer och frågar om de kan komma på snabbvisit. Kunde inte säga nej då jag gärna ville att de skulle komma hit. Mathias lyfte på alla saker han kom åt, han micrade och "pratade" i telefonen.
Hann vila en timme innan det var dax att käka kvällsmat och bege sig ut i natten.
Klockan tre kom jag precis hem till min lägenhet för att äta lite, var vrålhungrig efter sex timmars springande. Då fick jag larm, två sektioner hade utlöst och polisen var larmad. Hmm har inte varit med om att polisen larmats ut.
Skyndar mig till kontoret och sen vidare till objektet.
När jag kom fram var två polisbilar redan framme. Var stort hål i glaset. En stor polis hänger med in för att se så ingen är kvar. Vilken förstärkning :) Inte var dag man har sådant lyx.

Kom hem vid kvart över sex och var döhungrig. Började fundera om mitt öde var att dö av svält precis utanför lägenhetsdörren för kors vad svårt det var att få in nyckeln i hålet. Mitt blodsockernivå var i botten efter att ha ätit ett äpple på tio timmar, så jag blev förbannad på bilen bara för att dörren gick igen när jag skulle öppna den.
När jag lade huvet på kudden kändes det i kroppen att ha varit vaken i 21 timmar. Tur man e ung :o) 

Dagen hade inte börjat bra heller. När jag skalar morötter så åker en bit av ena tummen med. Tjockaste huden på biten var 3 mm. Gud kan väl straffa mig när jag rev chokladen, men hallå, morötter är nyttigt! Folk tror väl man är en helt inkompetent kock! :o)
På kvällen krånglade hänglås, lås och grindar. Fick ta till våld på en järngrind som inte riktigt ville som jag, så den fick smaka på mina stora 37or...*mohaha*

Idag har jag städat, fått besök av vänninan, pratat i telefon, diskat och tvättar. Hmm på tal om det är den nog klar nu..

Lyssnar på

Nu har tomtarna åkt ut

Det straffar sig att äta onyttigt!
Skulle riva chokladen till glassen och råkade komma för nära rivjärnet med knogen på tummen. Vilken tur att skinnfliken satt kvar annars hade det blivit glass och choklad med hud! ;o) Najsigt.

Nu har alla tomtarna åkt ner i källaren. Funderar på att kasta eller sätta ut pepparkakshuset på gräsmattan på baksidan till fåglarna (och hundarna som de rastar) men det ses väl som nedskräpning...
Glömde nämna att jag vann pepparkakshustävlingen :)

Stjärnan och adventsljusstaken har med åkt ut. Lampegranen vettitusan var jag ska göra hän. Får inte plats i någon låda.
Måste köpa gardiner till köket. Kan ju inte ha julgardiner längre. Men det är ingen brådska.

Nu är det tre dagar kvar tills jag ska till astmasköterskan. Fast jag tror inte hon ska se om jag har ansträningsastma då, utan bara vanlig astma.
Samtidigt som jag vill ha ett svar så snabbt som möjligt då detta är olidligt vill jag ändå inte ha det. Jag vill gärna leva på hoppet liiite till, please.
Men givetvis tror jag på ett positivt svar. Det är immunförsvaret det är fel på, inte lungorna! När jag tyckte jag var täppt förra hösten hade jag värden som en tjej på över 1.80 m! Mina lungor är superbra, nu ska jag bara övertyga denna läkaren :o)

Snön är borta. Försvann över en natt. Både synd och skönt. Ska jobba nu fredag kväll och lördag natt så halka vill man inte ha.
För alla er SMOare (och resten) tipsar jag er om en lärorik blogg-->
http://borisolsson.wordpress.com/

Hemma idag

Efter att ha jobbat fre-lör, stationen sön, jobb mån-tis, hemhemma ons och drog runt Mathias i pulkan är jag idag hemma i min lägenhet.
Idag mår jag illa. Tror jag är lite trött efter gårdagen. Man e ju inte riktigt på topp än så jag blev helt slut efter att härjat med systersonen i snön. Men det var det värt. Första gången han och jag åker pulka :)
Pyttesmå fotspår i snön....


Har haft min kamera i snart ett år. 5383 bilder har jag tagit. Självklart är de mesta skräp. Men man måste ta många bilder för att få en kanonbild :o)

Hade en mardröm inatt men nu kommer jag inte ihåg vad den handlade om. Vaknade med ett ryck vid ett-tiden då mobilen pep. Visste först inte var jag var, vilken tid det var, skulle jag gå upp? Var det morgon, kväll eller natt? Man har ju inga regelbundna sovtider när man jobbar som väktare precis.
När jag såg att det var sms och klockan var mitt i natten kom jag på att jag var ledig idag. Bara till att somna om.
Läste på någon nätblaska att sömn var bästa botemedlet mot förkyldningar. Då har man gjort rätt med att sova till lite ibland.

Idag snöade det när man gick upp =)
Har inte jättemycket planer för dagen. Vara hemma och ta det fiesta. Diska lite. Tomtarna får väl snart åka ut...

Hackakakar tänder

Det var en chock att gå ut. När man suttit i värmen ett tag och sedan går ut och in i en kall bil. Darrande så pass att man hade svårt att byta radiokanal. Jag må vara född i Norden men eskimå är jag inte. Då man är tjej har man mer underhudsfett än killar men inte hjälper det, man fryser lika mycket ändå! Men det är friskt och syrerikt ute :)
Råkade svälja lite vatten igår när vi övade. Smakade inte alls som havsvatten brukar göra ut mer som vanligt rent iskallt vatten.

Nu börjar jag få upp värmen igen :)

Även om jag var helt slut igår och kände mig rätt dålig så fick jag nya krafter till idag. Tog faktiskt ett par danssteg när jag lyssnade på musik. Inte illa!
När jag ronderade idag (igår blir det ju nu) så kunde jag hålla ett bra tempo i trapporna utan att flåsa så värst mycket. Men självklart har man tappat så mycket kondis så det känns som evigheter innan man kommer komma i form.

Lyssnar på

När priset gått ner tänkte jag köpa Mamma Mia filmen. Den verkar rätt bra, sen tycker man om många Abbalåtar...

Detta med dykare

13 minusgrader idag. Man gick på rätt bra när man jobbade ikväll. Brr...
Sitter på extra bevakning till halv tre inatt *gäsp*. Blir en massa timmar denna månaden så nu vet man att man kan betala hyran :) 

Har läst lite brandtidningar när jag har suttit här och ugglat. Läste i Bilagan om räddningsdykare. Inte många rtj runt om i Sverige har det då det är för dyrt. I tidningen hade man gjort en uträkning hur många liv som behövdes räddas i kommunen för att det blir kostnad/nytta. Kommer jag ihåg rätt så behövde man bara rädda ett liv vart 30:e år för att det ska löna sig att ha räddningsdykare i kommunen. Drunkning var tredje största dödsorsaken i Sverige. 

Så va sjutton är problemet? Kan kommunen inte tänka långsiktigt? Ja jag vet inte, jag är ju ingen politiker. Något smart har de säkert räknat ut. Jag är helt säker på att räddningsdykarna räddar mer än ett liv på 30 år. 
Då hade man kunnat tjäna in pengar i det långa loppet. Om nu en människa är värd 14 miljoner borde man göra allt för att ingen ska dö (döden är iförsig oundviklig men dö i onödan menar jag). 
Staden jag bor i har Sveriges fjärde största hamn om jag inte minns helt fel, rätta mig gärna. Här ligger krogar som har ån som granne. Hur lätt är det inte för en överförfriskad person att trilla i? Det saknas räcke på stora delar av ån. 
Det finns massa småbåtshamnar, stora färjor, mycket badstränder, många sjöar. Och brandmännen har snorkel och simfötter (och båtar och lite annat med som ni förstår). Det har funnits räddningsdykare för ett antal år sedan. Väldigt synd att det lades ned. Nu är räddningsdykare 6 mil bort. 
Visst kan hoppet vara ute även om räddningen är nära. Kan vara omöjligt att hitta personen när den väl kommit under ytan. 
Men man har läst om många mirakel som räddningsdykarna har gjort. Var det inte i Linköping som en liten pojke räddades ur dammen?
Jag tänker iaf hålla huvet ovanför vattenytan :o)

Nähe dax för en liten rond...

Idag har jag lekt på isen och i vattnet.

Första gången jag gick på is då man bara väntade på att sjunka igenom. Började gå själv ut från viken, med torrdräkt och utan dubbar så det blev bambi på hal is. Isen knakade runt om men höll. Var rädd att man skulle skada sig på isens vassa kanter så jag började krypa på alla fyra sista biten.
Fiskmåsarna flydde sin väg när jag närmade mig isens slut. Var som att kasa sig ut från vilken kant som helst.
Men sen gick isen sönder mer och mer.



Första paret "ytbärgare" kom till undsättning och räddade mig från det mörka havet. Ja iaf några sekunder för sen var det till att plumsa i igen... och igen.
Nu när man gick runt på isen kunde den ge vika var som. En gång fastnade jag i ett litet hål med ena benet upp på isen. Blev liiite svårt att komma upp så jag fick hjälp :o)
Alla tre gick runt, gick igenom isen, försökte ta sig upp... De flesta gångerna gick isen vika när man skulle ta sig upp så man fick kravla sig flera meter.
Torrdräkten läckte in vid ena handleden så en bit av armen blev blöt. Efter ett tag var det dax att byta livräddare så jag gick med in för att varma mig lite.

Ut igen på isen. Denna gången var det isflak lite överallt så man hade svårare att ta sig upp.
De testade lite upptag och vi kom fram till att det är bäst att offret ligger på mage upp.
Idag hade man stor fördel att vara lätt för när M gått ner sig i ett litet hål gick jag precis förbi utan att gå igenom*mohaha* :o)
Men istället fanns det en väldigt bra teknik för att få lilla mig i vattnet. Ställ dig jämte och hoppa! Plums så åker båda i ;o)
Jag passade på att göra kanonkulan men var inte lätt att ta sats i halkan. Hade jättekul och kände sig som barn på nytt.
Blev helt slut. Förkylningen tyckte att det var nog med en massa lek så när det var dax fick jag skjuts in på hansabrädan. Satt där som ett litet barn åker pulka efter sin pappa*ler*.
Var en del personer som tittade på under övningens gång, de tyckte väl inte vi var kloka =oD

Jätteskoj hade jag och det var väl värt att byta bort passet.

På förmiddagen hjälpte jag till att städa på stationen, körde in och ut brandbilarna och handlade mat till en brandman.

Vet inte om jag skrev att läkaren spekulerar i att jag har ansträngningsastma. Vet att man inte ska oroa sig i onödan men livrädd är jag. Har jag det kan jag varken bli brandman eller hundförare. Detta blir en låång väntan.
Håll tummarna för mig!

Här kommer lite bilder.

Min gran som inte finns längre.

Nyårsafton.



Från promenaden












Baksidan på syrrans tomt.


Tog lite när jag åkte bil



Hund

Jag har länge haft drömmen om egen hund. Jag vill ha en schäfer (eller kanske labbe) och träna lydnad, sök och spår.
Har funderat länge på när är rätt tid att skaffa hund. Hinner jag med en hund? Klarar jag av en hund?
Man skaffar ju inte hund bara sådär.
Jag jobbar cirka 100 h i månaden, bor själv, singel och all tid i världen. Men, kommer hunden trivas i lägenhet? Trivs den bättre på landet där den får röra sig fritt hela dagarna eller(och) om man går och tränar med den på sin lediga tid. Det innebär att jag måste röra mig varje gång hunden ska röra sig. Det är ju väldigt positivt :o)  (men även negativt)

Syrran och många fler säger att jag ska vänta till jag skaffar hus och familj. Jo det är sant, då är det iaf en till som kan gå ut med hunden. Men mycket tid går åt till huset och till barn om man har det (vet man ju aldrig).

I det livet jag är i nu tycker jag hade varit passande. Det är nu jag har tid att tävla i spår, sök, lydnad (med rätt hund givetvis). Men sen är det pengarna. I nuläget vill jag gärna ha ännu mer i sparkontot innan man skaffar hund.
Sen måste man ha någon som kan passa den om man jobbar länge. Och det viktigaste: jag måste hålla mig frisk.
Jag ska vänta till jag får detta utrett den 15 jan. Sköterskan skrämde mig med ansträngningsastma. Men då måste man väl ha det alltid varje gång man anstränger sig? Jag känner ju själv att det lossnar i bröstet.

Planer innan jag skaffar hund:
Hitta felet varför jag ofta blir sjuk
Få ihop mer pengar
Hitta någon som kan vara hundvakt när det behövs
Skaffa kombi

Har någon av er hund? Hur tänkte ni innan ni skaffade hunden?
Tips?

Såå pinsamt!!

När jag slutade vid tolv igår körde jag hem för att byta om. Körde till sjuksköterskan, fick ny tid till doktor för grundlig utredning, köpte nässpray med kortison. Handlade lite mjölk och sen hem. Därefter hann jag vila någon timme (somnade t.o.m) innan det var dax att börja jobba igen.

Flera saker krånglade, nyckeln till nyckelbox borta, var ingen ficklampa i bilen m.m m.m.
Så när jag väl skulle börja rondera ska jag slå in positionskoden på väg dit. Då det är olika radior på bilarna började jag fel. Så började radion cpa sig. Stängde av den och på igen så blev den som vanlig. Tryckte in positionen och allt var frid och fröjd. Så kontaktar centralen mig på radion: -Du har skickat överfallslarmet, polisen är på väg. Ring centralen.
Aaahhhh!!!
Då landar jag precis utanför vakten där kollegan jobbar. Han säger samma sak. Ja jag ringer säger jag. Ringer och berättar att jag mår bra, förklara misstaget om radion (men fattar fortfarande inte hur det blev överfallslarm) och ber om ursäkt tusen ggr känns det som. Kollegan börjar samtidigt prata om att jag borde läsa radiointruktioner (var finns den? flera andra ronderande kollegor instämmer med mig, vi har noll utb på det) samtidigt som polisbilen kommer. Jag hinner precis hoppa ur bilen och prata med poliskvinnan. Berättar åter igen vad som blev fel i radion, ber om ursäkt och ville bara sjunka genom jorden. Samtidigt hör jag sirener och ser blåljusen i fjärran. Där kom nästa polisbil i full fart. När den kom fram luktade det bränt gummi. Å nej!
Ber om ursäkt åter igen innan poliskvinnan går till sin bil. Hon sa att det inte var någon fara och det var bra att jag var okej.
Men jag skämdes för att ha tagit deras tid och fått de köra på onödig utryckning och alla vet ju vilken risk det är.
Min kollega och bäste vän jobbade på arresten just då. Hon hade hört larmet med. Hon hade senare pratat med en polis till som körde på larmet och framfört mitt budskap, att jag skämdes och bad om ursäkt. Även denna polisen sa att det var lugnt.

Fatta var adrenalinet pumpade. Inte var dag man får fyra poliser efter sig. Även om att hjärnan är helt mos ska jag nästa gång tänka två ggr innan jag slår in positionen.
Sen vill jag gärna se radioinstruktionen. Har frågat om bla hur överfallslarm funkar då jag började i somras men fick inget bra svar... Min kollega råkade även slå in trafikolycka när hon började, men det var inte så allvarligt misstag som jag gjorde. Så det är i sådana här misstag man märker vad som behövs läras. Vet att det är flera med mig som även de behöver få utbildning i det. Men när ska vi få den tiden då? Jag vet att jag inte har legat på latsidan utan har frågat och så. Men när folk inte kan och man inte får nån hjälp tröttnar man. Då är det väl bara viktigt att slå in positionskod. Två andra som började samtidigt med mig fick själva klura ut hur man anropade varandra via radion. Jag försökte oxå från mitt håll.
Det bästa man kan säga av mitt misstag är att det funkar med polisen. Nu ska jag bara veta exakt hur det funkar.

På nåt sätt verkar det som att jag alltid råkar ut för saker, jag verkar aldrig ha tråkigt ;o)

Jobbade sen till 23.30. Började för två timmar sen. Har sovit sammanlagt nio timmar dessa tvä nätterna. *zz*.
Jag hade bråttom igår (fick även larm) så jag gick rätt snabbt och sprang i trappor. Det märktes idag. Ont i halsen av allt harklade från bröstet. Trött och mör i kroppen och ont i musklerna. Wow vad jag ser fram emot 12 timmarspass.
Tack och lov är det inget fysiskt jobbigt pass.

Ringde senare på kvällen till brandstationen då mitt gäng jobbade. Skulle höra när de jobbade framöver och övningar. Imorgon skulle de ha ytlivvattenräddning på isen. De ville ha mig som markör men problemet var att jag jobbar 12 h här imon med. Tänkte senare igenom söndagen. Jag får ju mer lön om jag jobbar det passet. Jobbar jag det passet kommer jag vara trött då jag jobbar två pass mån-tis. Jag är redan helt slut i kroppen, efter knappt 1 1/4 dag. Jag har 3 3/4 dagar kvar. Förkylningen tar knäcken på mig även om det lossnar från bröstet och bihålorna.
Ska jag byta bort den dagen mot att vara några timmar på stationen och lala-runt (ha kul)? Pengar eller nöje...
Denna gången var det hjärtat som styrde hjärnan. Jag kommer få pengar ändå, dessutom måste man ju ha lite nöje här i världen. Så imon ska jag till brandstationen då jag bytte bort det passet. Jag vet redan nu att det kommer bli en toppendag.

Då jag jobbar tio timmar till så lär ni höra av mig snart igen.


God fortsättning.

På nyårsafton kom syrran och co för att titta på de nya sakerna i lägenheten. Sen tog jag Mathias i deras bil för att köra han hemhem. Mamma och pappa skulle vara barnvakt över nyår.
När jag skulle göra mig iordning där hemhemma hade den oöppnade julmusten läckt på min klänning och resten. Ahhh... Fick senare stå med hårfön efter en sköjlning. Men jag hann i tid till festen :o)
Då jag skulle vara fyllechaffis till syrran fick jag hålla mig nykter. Men sugen var jag på att ta en snaps turkisk peppar.
Vid halv tolv hämtade min bror mig för jag skulle titta på raketerna där hemma, min bror hade köpt en stor låda.
Tog en del bilder men kan inte lägga upp det nu. Sitter på jobbet. Sen körde jag 4 mil bort för att hämta upp paret. Sen hem till dem och sen äntligen hem till mig*gäsp*.

Vilket härligt väder det var igår =o) Jag passade på att gå en runda, premiärturen efter nio veckor. Jag gick lugnt och tog massa bilder, så jag stod väl mest still antar jag. Men jag kom ut en runda iaf.
Jag fick gå rundan där min syster bor för jag hade nämligen deras bil.
Efter det körde vi hemhem för att äta pizza med hela familjen. Mathias var lika glad att se mig och det härjades lite granna :o) 
När jag väl kom hem igen skulle granen ner. Kommer ändå inte vara hemma så mycket nu då jag jobbar fredag till tisdag.
Klippte ner hela granen i molekyler. Tre papperspåsar fylldes och granen blev väldigt naken, bara stammen kvar.
 
Var täppt i bröstet när jag skulle lägga mig igår. Tänkte att det var nog bara för jag varit igång ett tag.
Men imorse var jag mer förkyld. Har haft ont i bihålorna ett bra tag nu och idag e det inte bättre. Snoret rinner ännu mer och bröstet är nästan lika täppt som för nio veckor sedan.
Om det nu finns en gud som många tydligen tror på så tycker han nog inte om mig...
Det kan ju inte vara rundan jag gick för det var betydligt mindre än kvällsronden här. Och det har ju gått bättre och bättre med den.
Så det är väl bara till att ringa läkaren - igen!
Det typiska är att jag jobbar 6-12 och 16.30 - 23.30 idag. Sen 6-18 lördag och söndag. 16.30 -23.30 på måndag och tisdag. Passade att förkyldningen kom tillbaka... Eller ja, den hann ju aldrig bli helt bra.

Jag och min kropp har inte samma åsikt..

hits