Brandbilen

Nu e klockan snart tre och jag har fortfarande inte kommit nånstans. Började titta igenom alla mina bilder jag tagit...

Tänkte att jag kunde visa vilken brandbil som jag brukar åka i =) Så detta är "min" brandbil. Åker alltid i mitten där bak ;o)


Brandbilen



Visst e den fin? :o)


Lugnare...

Nu hittade jag ett nyare antagningsresultat:
Totalt antal sökande var 960, varav 874 män och 86 kvinnor. Av de sökande som antogs är 138 män och 21 kvinnor.

Skövde
Lägsta antagningspoäng: 14,81

Revinge
Lägsta antagningspoäng: 15,19

Rosenberg
Lägsta antagningspoäng: 15,42

Sandö
Lägsta antagningspoäng: 14,83


Nu blev jag lite lugnare iaf. Verkar sjunka ju längre SMO finns...
Hallelujah!

Poäng

Nu har det gått en kvart och jag sitter fortfarande här och häckar... Varför?

Kanske för att datan är mycket roligare än fysiken*sucka*.

Nu har jag räknat ut mina betyg. Om jag får G i fysik B, MVG i teckenspråk(är rätt säker på det) och VG i resten så kommer jag få 15.0 poäng. Just nu har jag 6 MVG, 11 VG och 4 G. Det är de förbannade Gna som sänker alltihop*mummel*. Måste ha rätt högt för att komma in till SMO lixom..

Kollade just nu betygen för höstterminen 2005. Nu gav jag nästan upp hoppet:

Revinge
Lägsta antagningspoäng: 15,50

Rosersberg
Lägsta antagningspoäng: 15,71

Skövde
Lägsta antagningspoäng: 16,33

Sandö
Lägsta antagningspoäng: 15,29

Okej jag har ett par chanser att få några MVG till... Men iaf, varför ska en brandman vara så jädra smart nuförtiden? Borde de inte ha olika för olika program. En som tex gått Barn och Fritid har jädrig mycket lättare än en Naturvetare. Så om jag hade valt nått annat program så skulle ja ha mycket bättre poäng... Tycker att det är orättvist faktiskt...

Totalt antal sökande var 1610, varav 1460 män och 150 kvinnor. Av de sökande som antogs är 131 män och 29 kvinnor.

Wei, snacka om poppis yrke, till min nackdel. Man kan ju söka in på erfarenhet också. Jag har massor erfarenhet, ja menar, hur många har varit med på larm och vet hur det mesta fungerar på en brandstation? Men det som räknas som erfarenhet är ju om man är anställd, vilket jag såklart inte är.

Jag vill bli brandman, NU!
Jag ska bli Karlshamns första brandkvinna. Fast de har sagt att jag e Karlshamns egna brandkvinna, men jag vill bli det på riktigt.
Men men, bara bita i det sura äpplet och få massor MVG till och hoppas på det bästa.

Nu skiner solen iaf, ett gott tecken. Fysikboken nästa...

Fysiken

Glöm det där med att tvätta bilen och bältesundersökningen. Det är svinkallt! Blåser kallt*usch*. Men jag har gått en liten runda med Ludde iaf. Satt eld i vedspisen med så det blir varmt och gott.

Ska bara ta en snabbis här sen ska jag börja med fysiken var det tänkt. Får se om man lyckas komma igång, fysik e det tråkigaste som finns och fysik B är inget undantag. Särskilt om läraren är hur kass som helst....

Idag viftade Ludde på svansen när jag sa att vi skulle ut och gå =) Hostan är bättre på dagarna men sämre på kvällarna. Vi får väl snart besluta hur vi ska göra...

Vill till brandstationen, men det behöver jag knappast nämna...

Dagens låt: Shrek soundtrack - Hallelujah

Rullbandet

Gick på rullbandet igår på trendträningen i 70 min. I rask takt och ibland sprang jag. Givetvis hade jag med lutning på. Kul att få jobba lite. Fast jag var nära att snubbla, gick och tittade på tv och så råkade jag hamna för långt bak....
Men inte lika kul när jag kom hem. Ludde hade ju varit ensam från kvart i elva till fyra. Så han hade kissat ner sig i soffan. Och så hade han droppat lite på vägen ut. Fick ju göra iordning det innan jag kunde börja med maten. Sen igårkväll pluggade jag faktiskt lite*wow*.
Igår när jag skulle köra hem var det halt på vissa ställen där snön hade smält. Lite lurigt i skuggan vill jag lova.. Men körde man bara lugnt så var det ju ingen fara.

Idag har jag haft GIS och om en kvart börjar historian. Får väl tillbaka provet idag, hoppas på det bästa.

Fint väder är det idag med, ska ut och gå en runda tänkte jag, får väl ta Ludde på en minirunda med. kommer ju hem innan tolv så lite ska jag hinna med. Ska nog tvätta bilen tror jag och sen räkna lite fysik... Om jag är tillräckligt flitig så borde jag göra bältesundersökningen med.

Nån som sett Pinks nya video, stupid girls? Klockren, diggar den stenhårt. Det är rätt att tjejer ska spela rugby istället för att sitta och dalta med dockor ;o) Men men, det är väl upp till var och en...



Solen skiner

Var ute och skulle springa igår i det fina vädret men fick ont i bihålorna så jag fick gå hem i stället. Hoppas att det bara var en engångsförteelse, vill inte gå på penicillin igen vill jag lova.

Luddes hosta är mycket bättre nu. Vi får se hur det blir...

Pluggade hela dagen igår. Gjorde äntligen historiaprovet idag, det gick bra...
Har precis gjort lite GIS men fastnade... Har ju kommit efter i det med.
Har kommit efter i det mesta, men nu börjar jag så småningom få tillbaka orken.

Mamma har stickningar i överläppen och domningar i gommen. Är ju för MS:n. Inte kul att hon ska behöva ha det så här resten av livet...Men men, kunde varit värre.

Fint väder har vi idag igen. Ska snart ha teckenspråk och sen trendträning, jag får börja lite lugnt. Får se om man träffar sötisen i receptionen ;o)

Nähe...ha en trevlig dag alla glada läsare.

Dagens nyhet: Våren har kommit!

Andar

Tror ni på andar?
Jag gör....
Jag har märkt av dom...

En gång när jag reste mig från skrivbordet och gick en meter så kände jag en stark kvinnoparfym. Så starkt att jag stannade upp. Har aldrig känt den parfymen innan, ingen jag känner har den. Sen var den borta...

Efter några veckor när jag reste mig från datan kände jag samma parfym igen, precis som om någon stått bredvid mig och tittat.
Jag frågar mamma om mormor luktade parfym. Mormor dog ju när jag var tre månader så jag kan ju omöjligt veta. Mamma säger att hon brukade alltid lukta parfym... Lite läskigt, men endå är jag glad om det verkligen är hon som är här. Eftersom det bara är farmor som lever bladn far- och morföräldrarna så vill man gäran ha en till i sin närhet, även om jag inte ser henne.
Nästa gång jag känner parfymen ska jag gå in till klädkammaren och lukta på mormors folkdräkt, den luktar förhoppningsvis lite fortfarande...

Tror ni på andar? Ni kanske också har personliga erfarenheter?

Karaoke

Var ute och sprang i fredags för första gången på evigheter. Fast jag gick ju för det mesta. Men det är alltid en början. Och nu ska jag hålla mig frisk! Det var skönt att komma ut lite.
Igår var jag i Karlskrona med syrran, hennes sambo och min bror. Hittade inte så mycket men det var kul att komma ut lite.
Igår kväll hade vi karaoke, jag tappade ju luften när pappa skulle sjunga till The Lions Sleep Tonight. Hela familjen hade en rolig kväll vill jag lova. Skönt att vi skrattar igen iaf.

Ludde hostade så mycket inatt och i morse, vaknade flera gånger. Idag känns det bättre, det kommer faktiskt bli mycket lugnare när allt är över. Sen är det bara till att hoppas att tiden läker alla sår.

Dagens låt: Chris Isaac - I Want Falling In Love (lite tradig vissa bitar men är bra endå)

Till helgen ska man på inflyttningsfest hos syrran =) Ska bli kul att komma ut och festa, har inte festat på flera månader. Vi ska ner till Båten och rocka loss, har aldrig varit där.. Men nu har man lite pengar efter ÖB-inventeringen.

Men jag saknar brandstationen. Nu när Ludde inte kommer finnas mer så vill jag ännu mer vara där... Tre veckor till*sucka*....

 

Nu orkar vi inte mer

Min bror sköt Ludde på bogen men skottet gjorde bara så att han gnydde, sen sköt han honom i huvet. Jag grät i floder. Fy fan vilken dröm. Drömde den hemska drömmen precis innan klockan ringde halv fem då jag skulle ut och kissa Ludde.
Ja lilla Ludde, nu har vi gjort vad vi kunnat. Du får medicin mot hjärtat och mot epilepsi, och så vätskedrivande medicin för epilepsimedicinen. Du har svårt att andas. Du har bara viftat på svansen två ggr sen du blev sjuk. Är det rätt att hålla dig vid liv för våran skull? Nej tyvärr Ludde, vi kan inte hålla på så här, det måste du förstå. Vi hade gärna låtit dig leva en sommar till, men naturens gång kan vi inte ändra på. Men du kommer slippa den jobbiga hostan, du slipper bli väckt om natten när du är så trött och vill sova. Det blir bättre på andra sidan.
Vi tröstar hos med att du gav oss många härliga stunder, många goda minnen. Jag har inga minnen där du inte fanns hos oss. Jag var bara fem år när mamma kom hem med dig.
Dessa sista dagarna ska vi göra vårt bästa för att du ska leva så bra som möjligt, grisöron ska du få i massor.
Vi får se vilken dag det blir, vi får se....

Freja

Ludde är mycket bättre nu. Han skällde till och med när lillmatte skulle torka honom med hårfönen efter ett litet bad. Han ligger just nu i mattes soffa...=)

Har varit med Ida nästan konstant dessa dagarna. Förra natten sov jag hos henne sen så var vi hela dagen igår. På kvällen tittade Lena, Ida och jag på bion Casanova. Den var rolig och så var jag chaffis =)
Tack för en trevlig kväll tjejer, det måste vi göra om =)

När jag väl varit hemma har jag tittat på tv eller donat lite med hushållssysslor. Ska snart ner till Lantan och köpa lättmjölk och bananer...

Nu efter all sjukdom så ska jag börja träna igen. Grabbarna vill att jag ska testa 250 W på rullbandet. Alltså det man ska gå om man ska bli anställd på stationen. Och man vill ju klara testet för att visa dom. Nu e jag taggad till att träna igen =)

Igår sa jag hejdå till min sköthäst. Vi trivdes inte riktigt med ägaren och så har vi inte tid längre. Kommer sakna henne lilla Freja. När jag skulle klappa om henne så nosade hon i ansiktet så att jag kunde pussa henne på mulen, åå vad jag kommer sakna den goa, varma mulen. Förhoppningsvis så får vi hälsa på nån gång.

Freja

Puss på dig gumman! Du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta!

Rökdykit

Jaha då var man på brandstationen igårkväll, sista gången för lovet. Får vänta en månad tills nästa gång.

Igår var det övning i dieseldoris. De sprutar olja på flamman så lågorna kryper i taket. Sååå fint alltså. Gissa vem som skulle först in? Jo jag*hehe*. Fast Micke hängde med in och visade vad jag skulle göra. När flammorna börjar krypa över en ska man spruta vatten från ena sida till andra och tillbaks mot gaserna då. Klarade det galant om jag får säga det själv =) Ibland när man hade släckt blev det alldeles mörkt, röken var ju så tjock, men sen när det försvann kom nästa låga som slickade taket.
Det var så kul asså. Att andas i masken är så fräckt. Satt där inne när de andra släckte med, lite måste man ju få använda luftpaketet, och så var det så kallt där ute, mycket bättre där inne i värmen.

Innan trodde jag det skulle vara en jobbig övning, de försökte ju skrämma mig och tyckte jag skulle ha två paket å de andra bara en... Men jag tog knappt ett paket endå. Fick ju hjälp när jag skulle ta på mig igen*hehe*. De e så snälla så.
Och så höll det på att bli ett mordförsök, den ena brandmannen stängde av luften för den andra utan han upptäckte det så han slog frenetiskt på reserven men fick ju ingen luft stackarn. Han slet av sig masken(fanns ingen sån ventil där man kunde andas genom masken utan att ta luft från paketet).

Det var lite smågnabb igår med*thihi*. Jag fick även köra en sån där pickupbuss där luftpaken låg i till övningsfältet*stolt*. Efter övningen hjälpte jag till med maskerna att tvätta och dela...
Fick ett nytt udnerställ, så mjukt och gott. Och en luva fick jag med. Rena julafton juhe =)

Och sen tittade vi på ishockyn, ingen kul att se på precis. Så halv elva började jag dra mig hemmåt. Skulle ju upp inatt och kolla till hunden. De bad mig köra försiktigt som vanligt.

Ludde är bättre nu, men har hjärthosta. Vi får ge han lite mer tid, blirdet inte bättre så är det inget värdigt liv även om han är pigg och tigger. Då är det bättre att han jagar kaniner uppe i Nangijala. Men som sagt, vi kan ju hoppas att han får leva en vår eller sommar till. Jag vill helst att han dör hemma i sömnen. Nej nu måste jag tänka på nåt annat, är så trött på dessa tårar nu.

Får se om det blir lite läxor idag, har kommit av mig fullständigt med det. Och nu är jag ju frisk =) Funderar på att gå en runda i det fina vädret.
Och så väntar jag ivrog på att Ida ska ringa lite senare =) Saknar dig!


Klippa med 730 bar

Vaknade klockan 4 inatt av att Ludde hostade. Skulle precis gå ner när mamma hade gått upp, hon hade ställt klockan vid den tiden så jag slapp gå ner. Somnade inte förrens rund sex. Så när klockan ringde halv sju var jag astrött. Fick tända lampan och bända upp ögona och tvinga på att se ljuset. Det hjälpte inte så mycket. Trodde jag hade dragit mig några minuter men när jag kollade var klockan redan tio i sju. Skulle ju iväg halv åtta. När man kommer ner yrvaken läser man det man inte vill läsa. Mamma skrev att Ludde att blodig avföring, förbered på det värsta, ska ringa en akuttid, vill ni hänga med om jag får en tid idag?
Det var då jag nästan bröt ihop. Jag satt hos honom i nästan en halvtimme. frukosten struntade jag i. Jag gjorde mig iordning snabbt och gav han en gråtande puss på pannan. Hur ska jag orka vara på brandstationen?
Men jag ångrar inte att jag kom iväg. Det var den roligaste dagen på mycket länge. Mamma ringde lite senare. Ludde hade ingen mer blod i avföringen och verkade rätt så pigg. Faran blåses över. Man kunde nästan höra stenen falla från hjärtat....

Idag fick man klippa i lite bil. Fick ta ena A- och C-stolpe. Hur coolt som helst när saxen klipper i plåten som smör. Och saxen vägde en del men man är ju inte dum så jag satte upp foten på bilen och stötte armen =) Det var första gången jag klippte men kändes som om jag hade gjort det i hela mitt liv =)

Pratade med den goa brandmästaren att jag var nere i Revinge. Sa att jag var befäl men eftersom jag bara hade tittat på honom visste jag inte vad jag skulle göra för han gör ingenting. Skojjade jag alltså ;o) Så han låtsasströp mig lite där. Tet har det varit konstant hela dagen. Tycker det är så kul ju =) Hihi de e så roliga de "små" liven...

Fick givetvis en kram av den goa brandmästaren. Den behövde jag nu vill jag lova.  Har tänkt på Ludde hela dagen. Men tack och lov är han bättre nu.
Annars har jag målat och hjälpt grabbarna med det jag kan göra(inte mycket) =)
Tyvärr blev det ingen innebandy idag heller, sista dagen för penicillinet. Så det blev ingen innebandy för de heller, de var för få, jag förstör alltihop*hehe*.

Kommer somna gott ikväll. Fast jag ska upp inatt och kolla Ludde och gå ut och kissa honom.... Kommer ju ha honom resten av veckan när de andra jobbar. Kommer bli tufft. Men imorgon kväll ska jag till brandstationen igen =) Man måste utnyttja sportlovet fullt ut...
Livet har åter kommit tillbaka*njuter*....
Kram till dig Ida ;o)

SKÅL!!

Sov till klockan elva idag. Skönt att få sova ut lite. Fast jag var uppe halv 2 för att kolla till Ludde så gick brorsan upp klockan 4. Förra natten var de uppe oftare ju.
Ludde fick lite laxeringsmedel så efter att han lättade på trycket andades han mycket bättre. Så han är mycket piggare idag. Han sitter till och med upp idag. Innan låg han bara ner. Jag vill inte ropa hej än, det har man ju gjort innan. Men nu kommer hoppet tillbaks, inte mycket, men det går att leva på.

Men dagens bästa nyhet, eller till och med årets, kommer här:

Min syster Jessica och henns pojkvän Daniel var i Oslo på en liten kryssning. Idag kom de hit på middag. Efter några timmar tittar jag till på Daniels hand. Ser en ring jag aldrig sett förut. Jag kastar huvet till höger och tittar på Jessans hand. En ny ring där med. Tittar ett par gånger på båda och ser att de ser lika dana ut. Skriker mamma! rätt ut som sitter mittemot mig. Jessan och Daniel bara ler. Mamma blir jätteglad och kramar om båda två, jag blir tårögd. Äntligen något att glädjas åt vid denna svåra period. Är så glad för er skull. Ni passar varandra perfekt.

Så innan jag hoppar i badet så skålar vi för de förlovade och Ludde som kämpar på, SKÅL!!

Och imon ska man till brandstationen, kan det bli bättre?

Hoppet....

Hoppet är ju det sista man har kvar. Vad gör man om hoppet börjar tryta? Hur finner man styrka i all bedrövelse? Den som kommer på det kommer vinna nobelpriset...
Ludde blir allt sämre av medicinen. Han är inte den samma gamla glada hunden längre. Och jag är rädd att den hunden inte kommer tillbaka. Det ser inte bra ut, inte alls...
Man har alltid vetat att nån gång kommer det ske, men varför nu? Jag bävar att han dör ensam. Men jag tror han skriker isåfall, alla kom ju sist när han skrek. Fan, jag vet inte hur många gånger jag har skrivit eller pratat om honom endå finns det tårar kvar.


Idag har det hänt lite kul iaf. Brandstationen blev besökt idag av mig och min trogna volvo (fast det var nära att jag inte kom ut från garageuppfarten).
Inga larm idag, inte ens en åktur i brandbilen. Och eftersom det var lördag bestod halva tiden av tv-tittande. Kunde ju inte vara med på aerobicen(okej jag vet inte hur det stavas) eller innebandyn. Men det hade varit en syn när karlar försöker koordinera till massa rörelser*feteflin*.
De var lika goa och snälla som vanligt. Eller ja, lite tet var det alltid. Har jämt att göra att hugga tillbaka*s*.
Körde hem lite tidigare än vanligt, stack vid kvart i sex. Skulle köra brandmästaren till nån fest, skulle ju endå åt det hållet...

Det var skönt att komma ifrån allt här hemma. Det är som ett stort mörkt moln ligger över huset...
Sov oroligt inatt med. Drömde att jag var nära att köra i diket. Lovade när man skulle ut i snöyret tidigt på morgonen.

Sen när jag kom hem kom Ida. Tack för att du ställer upp. Hade inte orkat utan dig, det ska du veta. 

Ska till brandstationen på måndag igen, nu är det ju sportlov =)

Dagens låt: Juanes - La Camisa Negra

Spanska är det härligaste språket som finns...

Ludde

Ludde

Här är vår lille Ludde som jag pratar om. Visst är han den sötaste i hela världen?
Denna bilden är tagen av mig i höstas. Syns inte att han är 13 år va? En ungpojk fram tills nu...
Ludde, du kommer alltid finnas i våra hjärtan.
Kämpa!*pussar och kramar*

En olycka kommer sällan ensam...

I onsdags pallrade jag mig till skolan för att fixa lite och gå på två lektioner. Men jag mådde fortfarande inte bra. Och så fick jag reda på att vi skulle upp till SAAB i Trollhättan igår(inom mitt projektarbete)... Typiskt när man är sjuk! Satt i en minibuss i tio timmar igår, tror ni man mådde illa då?*gah*.
Hur som helst så var det faktiskt fräckt att se när en bil blev en bil av plåtrullar. Och alla dessa robotar som svetsar och donar å grejar, fascinerad.
I onsdags så bestämde jag med historialäraren att jag kunde göra provet idag. Problemet är att jag kom hem kvart över tio igår(bussen gick sju på morgonen). Och sen i morse mådde jag illa och var så trött att jag knappt orkade stänga av mobilen. Tog ett tag innan jag somnade igår ju för illamåendet. Och mamma och pappa blev inte alls glada för att jag stannade hemma idag. Mamma tyckte att det kunde bära eller brista med provet. Jaha? Får man ingen chans att göra ett prov när man är frisk? Gränsen till att jag kommer in till SMO är hårfin, bara ett G i hisoria kan vara ödestiget. Vad gör det om jag gör provet direkt efter sportlovet?

Ludde har fått sina anfall från och till. Igår när jag åkte från Trollhättan ringde mamma och sa att han hade mått jättedåligt innan mamma skulle till jobbet så hon lämnade Ludde hos farmor. Stackars farmor grät hela dagen, hon är ju så glad i honom.
Sen när brorsan och pappa kom hem körde de honom till veterinären. Epilepsi har han och fick medicin. Lätt att få den nyheten när man har 15 mil kvar innan man är hemma.
Idag när jag var själv med honom låg jag i soffan nere och vakade över honom. Han fick ett anfall inne så han pissade ner sig. Fick ju torka upp det. Sen två ggr när jag var ute med han fick han anfall och föll ihop och pissade ner sig. Sista gången jag var ute med honom kissade han på fyra ben fast han låg ju inte ner. Men sen började han springa mot vedboden och föll ihop flera gånger i snön. Flera gånger grät jag och trodde han skulle dö. Varför hjälper inte medicinen för....Innerst inne vill jag att han ska avlivas. Han ser så ledsen ut när han fått sitt anfall. Åå lille Ludde. Vad ska vi göra när du inte finns med oss längre?

Så det är jädrigt tufft nu. Och det blir inte bättre när man inte får vara hemma när man är sjuk.
Och imorgon vill jag till brandstationen. Det är mitt ljus i tunneln. Om jag mår illa imorgon med så gör det inte så mycket att jag går och vilar lite. Jag tror det blir bättre när jag kommer ifrån problemen hemma lite.
Hoppas mamma inte förbjuder mig. Kan ju verka konstigt att inte vara i skolan idag och sen vara på brandstationen imorgon.
Men men.... jag hoppas jag får sova inatt iaf. Drömmer en massa mardrömmar, inte kul alls.

Vill ut och dricka för att slippa problemen ett tag. Men har man någon att festa med? nopp. Pengar till dricka? nopp. Pengar till puben? nopp. Får man dricka? nopp, går på penicillin.

Så det bästa botemedlet mot min depression är en dag på brandstationen. Och sen en bra sömn oxå... Och en mamma som man inte behöver oroa sig för. Hon äter dåligt och hon får absolut inte gå ner i vikt...

Dagens låt: Madagaskar - I likte to move it

Den låten får en att le lite iaf. Från filmen Madagaskar är den.

Sökes: En trygg famn att krypa upp i

Blunda för våldtäkt

Hade bara en lektion idag. Fast jag mår krast idag. Mådde illa så jag trodde jag skulle spy(ovanligt för mig). Så när jag lagade maten fick jag be brorsan ta över och sen gick jag och lade mig med en spann bredvid sängen. Men sen när jag vaknade mådde jag bättre. Var tvungen att gå och äta även om jag inte var hungrig(konstigt hade bara käkat två mackor, jag som brukar äta som en häst). Hur som helst så blev jag illamående efter maten igen...

Så imorgon stannar jag hemma, även om jag har historiaprov. Har varit i skolan(praktiken) även om jag varit sjuk i två veckor nu. En dag ska väl inte skada. Får göra provet på onsdag hoppas jag. Har mejlat läraren.

Oj vilket uppiggande inlägg det blev idag då. Inget kul man har att berätta? Jo jag brände en skiva med nya låtar. Kanske skulle rekommendera dagens låt, fast en rätt gammal låt: Lasse Holm - Cannelloni Macaroni

Läste ni om våldtäkten på tunnelbanevagnen? Om det är sant att ingen ingrep så är det rent ut sagt förj*vligt. Hur kan man se på när någon blir våldtagen? Det kunde lika gärna varit de själv som låg under mannen. Fy f*n. Vad är det för fel på folk?
Tack och lov så har man aldrig råkat ut för något sådant. Men jag kan lova att jag inte skulle titta på, och jag säger inte det för att verka tuff. Det är en självklarhet att ingripa!

Nähe nu får jag nog tagga ner mig lite. Ska ta mitt penicillin och sen gå till sängs...


Köra 200 kusar

Hehe igår tittade Ida och jag på en skräckspökfilm. Vi var alldeles ensama hos henne ute i lantsbygden. Vi var väl inte de tuffaste tjejerna då. Fast Ida satte ju kudden över ansiktet flera gånger, fusk juhe, då fick jag ju titta själv de sekunderna ;o) Vi satt ju på helspänn hela filmen och sen i slutet när en dörr öppnades skrek först Ida sen jag och sen asgarvade vi. Hur kan man leva sig in i en film så pass asså? Men roligt hade vi, eller hur Ida?

 Innan filmen körde vi till Karlshamn och köpte thaimat*mumma* och jag fick låna deras Saab 9000 med inte mindre än 200 hk*hehe*. Fast jag körde lugnt. Fick faktiskt köra den bilen när jag bara hade haft körkortet i fyra dagar. Fattar inte att hennes mamma vågade låna ut den. Är ibland lite läskigt att köra den för turbon rycker in vid en viss hastighet även om man inte gasar så mycket. Lite läskigt när bilen drar iväg utan att öka på gasen...Men kul är det. Den har ju någon sorts dumpventil. Till er som inte vet vad det innebär så låter det trrsss(svårt att skriva ljud) när man släpper på gasen. Vill oxå ha!

Har precis kommit upp ur badet. Ser ut som ett russin. Men det var varmt och gott iaf.

Dagens låt: Den låten i Libressreklamen. Joan Baez - (Ain´t Gonna Let Nobody) Turn Me Around

Jag nere på SMO

Jag nere på SMO

Tog en snabb bild på mig i RB90 med mobilen innan jag skulle ut på trafikolycka =)
Synd att man inte får gå i larmställ på skoltid för jämnan*hehe*

Har inte kommit ihåg att man faktiskt kan ladda upp bilder här. Vill ni att jag ska ladda upp lite mer?

Grädde i näsan

Idag vid fikat var det livat vill jag lova. Kommer inte ihåg vad jag gjorde med mammsen men hon skulle ge igen genom att smeta in grädde i ansiktet, mitt ansikte. Jag försökte ju givetvis stoppa det hela med det var inte så lätt. Jag hängde ut över stolen och höll i mig i soffan men ändå lyckades hon utföra dådet. Hon smetar in ansiktet och avslutar med att smeta in I NÄSAN! Äckligt, jag vet. Men så är det här hos familjen Rössel. Vardagssysslor.
      Jag har blivit insmetad med både ketshup och chokladpudding. Kanske för att jag muckar gräl vid matbordet? Hur som helst är det rätt kul även om man får offra sig lite.
Men du kan vara lugn, kommer du hit som gäst blir du inte insmetad av någonting. Men du kommer få porslin kastad till dig så det är bäst på att du kan ta emot *hehe*.
Detta är vårat sett att liva upp stämningen, förutom när jag slåss med pappa och storebrorsan. Mamma kan jag kivas med ibland men hon har så fula knep*mummel*. =)
Hur livar ni upp stämningen hemma?

Ikväll ska jag till Ida och sen ska vi köra till Karlshamn och köpa thaimat*gottgott*. Har aldrig ätit beställt thaimat. Eller jo om man räknar med på festivaler i såna stånd.
Sen ska vi se på The Others. En spökfilm. Hur ska vi se på den själva Ida? Jag är inte den tuffaste när det gäller skräckfilmer. Hehe, fråga pappa. Senast jag kröp upp nära han var i...höm...onsdags. Men då var det faktiskt om riktiga spöken på tv4+.

Nähe... dax att göra sig iordning för kvällen.
Svara gärna på frågan ovan. Tycker man får lite kommentarer ;o)

How can this happen to me

Jahja... Idag är det då fredag. Hade religon i morse, ringde till läkarstationen och fick en tid en halvtimme senare. Pappa körde och hämtade mig.
Väl hos doktorn fick jag penecillin och nån nässpray. Måtte jag slippa dessa bihålor.
Det värsta är att jag inte får spela innebandy med brandmännen nästa lördag*snyft*. Kanske skönt ändå, jag slipper ju bli oroad av att hamna mellan väggen och stora starka karlar. Å inte blir man sönderskjuten på benen. Men.... det är ju kul, även om man blir bortdribblad ibland....jämt...alltid.

Kan dom inte jobba imon istället? Jag saknar dom så, och åka brandbil med. Att sitta i brandbilen med blåljus och sirener och se alla bilister väjer undan är en mäktig känsla. Och sen sitta jämte rökdykarna och hjälpa dom när de tar på sig luftpaket och sånt. Det finns inga pengar i världen som ersätter den känslan*ler för mig själv*.

How can this happen to me

Har någon hört den låten eller sett den musikvideon? Den är det bästa videon jag har sett, tror jag. Ni som inte har sett den kan jag säga lite kort att det handlar om en rattfyllerist som kör på en tjej. Först får man följa när brandmännen tar ut henne och samtidigt tjejens familj när de är hemma och lagar mat, spelar tv-spel m.m. I slutet får man se själva krocken och när de krockar med varandra så flyger alla i familjen bakåt. Måste ses för att förstås. Tycker att det visar så tydligt att den krocken påverkar hela familjen. Om tjejen klarar sig vet jag inte. Hon öppnar iaf inte ögonen i slutet.
Don´t Drink And Drive!!!

Nu ringde syrran. Hon vill att familjen ska komma och hälsa på henne i Asarum och se hur det ser ut efter deras ommöbleringen. Så nu är det dax att avsluta här.



Skoltrött som faen

Lille Ludde. När jag gick upp idag satt han i köket och gnydde när han hörde att jag var uppe. Stormatte hade ju kört till jobbet.
Varje gång man öppnar dörren när man kommer hem undrar man om han har fått ett anfall. Nu när han är så gammal så går det kvickt. Jag ser till att jag kommer hem så fort som mögjligt. Har svårt att koncentrera mig i skolan när jag vet att han är hemma och väntar.
Har svårt att koncentrera mig överhuvudtaget. Är mycket nu. Men jag blickar framåt till nästa lördag. Brandstationen nästa. Saknar dom så.

Fysiken går inte så bra just nu. Ligger efter rätt bra vill jag lova, orkar inte med det. Historiaprov på tisdag, tradigt men det e bättre än fysik. Och så massa religonläxor. Och teckenspråkläxa tills imon, men teckenspråk är lätt tack och lov. 
Problemet är att jag inte har nån vidare lust att göra läxor. Snart ska biologibreddningsarbetet och projektarbetet vara klart men jag har bara inte orkat göra nåt flera veckor. Inte bra, jag vet. 

Har glömt berätta om en sötis på gymmet. Har ju trendträning där varje måndag och han står i receotionen när man ska gå. *sucka* Så söt med de blåa ögonen och vita leendet. Man blir ju knäsvag varje gång han ler mot en.  

Nähe nu ska jag byta datasal till den bredvid. Har GIS nu. Tänkte ju göra lite nu på rasten men de har lektion i den salen tills nu....

Kommer snart hem till dig Ludde =)

Busköra i snön

Usch nu har det kommit ännu mer snö... I måndags så fick jag köra inom pappas jobb och skaffa vikter till bakänden. Tappade ju greppet i varje korsning*höhö*. När pappa hade lastat allt från kedjor till dunk med vatten så körde jag till Blomster Mera i Kallinge efter rosor till mamma.

Sen skulle jag köra gamla hållet hem. Fick inte ta motorvägen för pappa eftersom de kör som tattare där. Ringde till brorsan och frågade var han var. Så han väntade på mig så att jag kunde köra bakom han hela vägen hem. Fast det gick inte så fort. 50 var max, snacka om snö. Fast sen började vi ju leka*hihi*. Men brorsan var ju värst men sen när jag skulle göra likadant började jag glida mot kantvallen mer och mer. Trycker på bromsen(jag vet att det inte var så smart men det blev bara så), glider sakta mot vallen. Stannar precis innan*puh*. Garvade lite åt mig själv där. Fint om man hade blivit ståens med nosen mot vägkanten. Sen tog jag det lugnt hem....


Har fått bensinpengar av mamma för att jag ska komma hem så fort som möjligt
 till Ludde. Usch jag blir rädd varje gång när jag öppnar dörren, lever han eller inte? Jag hoppas att han inte kommer dö ensam, men sen vill man inte vara med heller, var det med vår kanin. Inte kul när han skrek när nåt brast inom honom. Hoppas det inte blir lika dramatiskt med Ludde. Tack och lov har han inte fått ett anfall förrens i måndags.

Idag när mamma hade kört iväg hörde jag Ludde komma upp i trappen. Jag låg ju och sov så han ville upp i sängen. Men matte hämtade korgen istället. Så både hunden och katten har hållt mig sällskap sen dess.

Nähe dax för lite läxor innan jag börjar 12.


Dö inte nu!

Vi hade ju LAN hemma i fredags. Fast jag bara med till halv ett sen sov jag till halv 10.
Annars har jag tagit det lugnt och pusslat i helgen med Ida. Tack för att du finns och stöttar mig, du är guld värd.

Sen i söndagsmorse vaknar man av att Ludde(hunden) ylar förtvivlat. Lät som om någon höll på att slå ihjäl han. När jag vaknade och insåg att det var Ludde skrek jag Ludde! rätt ut och slet upp dörren och sprang ner. I trappen slutar han skrika, trodde han höll på att dö. När jag kom fram så var mamma redan framme. Då hade han kissat ner sig igen. Han såg livrädd ut den stackarn. Undra vad det är för nåt. Måste han klara detta. Han är ju 13 ½ men kan han inte njuta av en sista sommar? Mamma behöver han nog också nu efter hennes diagnos.

Man sover inte så gott om nätterna. Och förkyldningen vill inte ge sig. Men men.... Ska nog iväg och köpa en ros till mamma. Så hon vet att jag tänker på henne.

Kram på er alla i min närhet

Because of you I cry in the middle of the night

Jaha, då har man lite att skriva. Både roliga och tråkiga.
Har ju varit i Lund nu denna veckan. Var hur kul som helst. Fick vara brandmästare på 5 trafikolyckor, men jag kunde ju inte leda en grupp på 8 smoare*s*. Lärde mig mycket iaf. Fick se skärsläckaren i action. Dimspiken fick jag se hur den fungarade. Sen lite strålrörsteknik.
Fast jag fick problem med bihålorna och är förkyld bara för att det var så kallt och blåsigt där nere på det stora övningsfältet. Tack för att jag fick bo hos dig =)

Är massa saker jag borde berätta men jag har liksom inte lust. Pratade med mamma i måndags när jag var där nere. Hon hade ju varit på sjukhuset för att få reda på provsvaren. Hon sa att allt var bra. Då visste jag inte att allt inte alls var bra där hemma, men jag trodde på henne.

När jag kom hem igår så satt jag i soffan när hon sa att hon ljög i telefonen, hon ville inte säga nåt när jag var där nere, ville väl inte förstöra min roliga vecka. Hon sa att proverna inte alls var så bra. Tusen tankar far runt i huvudet, jag biter ihop och väntar vad hon ska säga. På röntgen hade de sett svart prickar i huvudet, ärr efter inflammationer i nervtrådar. MS är diagnosen.

Multipel skleros -  "Om man har MS kommer vita blodkroppar in i centrala nervsystemet och det uppstår en inflammation som bryter ner myelinet kring nervtrådarna. Ibland skadas även själva nervtråden. Då kan nervimpulserna inte ledas på rätt sätt, och man får olika symtom beroende på vilka nervtrådar som drabbas av inflammationen. Är det till exempel nervtrådar till muskler i ett ben som inflammeras får man svaghet i benet, och är det nervtrådar från känselorgan i benet som drabbas får man domningar."

Men en så länge är de inte 100 % säkra, det tar lång tid att fastställa det, men i journalen står det MS.
Det positiva i allt detta är att det är en lindrig form av MS.
Och jag som hade gråtit av lättnad när mamma ringde efter det akuta röntgenundersökningen förra tisdagen. Då hade de sagt att allt såg bra ut på första röntgen. Man ska inte ropa hej...

Och sen efter detta får jag ytterligare tråkiga nyheter. Vår hund är 13 ½ år. I måndags när han satt ner hade han helt plötsligt ramlat på sidan och upp på rygg och kissat ner sig. Och nån gång hade han vinglat från sida till sida och kissat under tiden han gått. Varför måste allt komma på en gång?

Hur ska man kunna trösta andra när man behöver tröst själv? Längtar till brandstationen, där kan jag glömma allt för en stund.
Varför var jag inte här när mamma behövde tröst? Hela familjen var väl helt förstörda. Och sen ringer man hem och berättar att jag har så kul där nere, inget ont anade.
Men jag förstår mamma, hade hon sagt något så hade jag kört hem redan på måndagen, även om jag inte skulle komma hem förrens sent. Och köra 15 mil i mörker och dimma när man precis börjar bli sjuk är kanske inte bästa valet. Men jag hade gjort det för mammas skull.

Tänker på dig mamma!

hits