Fick en stöt i baken

Vilken dag!

Skulle rida den andra nordsvensken som är lite större då hans husse ville se hur han var när jag galopperade honom. Hästen Nisse var lite bockig om man säger så. Jag är inte van att rida i westernsadel men tog tag i knoppen lite :)
Skulle öva med sabel och slå mot en stolpe. Det var inga problem, värre var det när jag skulle ta det i galopp och han bockade till och jag försöker hålla i sabeln och samtidigt hålla in honom. Haha :)
När vi släppt ut Nisse i hagen skulle vi ge dom hö. När jag står böjd över påsen råkar jag sätta baken mot elstängslet så jag får ju en riktig stöt så jag reser mig rätt hastigt. Hehe sicken klant man är :P

Sen bar det av till nästa häst, en mil därifrån. Var varmblodet Ceasar som skulle ut och ridas. Han var pigg idag med men nu lyssnar han mer på mig.
Fyllde på sju hinkar vatten, mockade två boxar, fyllde på med spån, gav de hö och pellets.

När jag kom hem lagade jag mat och strök tre par panelgardiner. Snacka om effektiv idag.

Imorgon och på onsdag ska jag gå röntgenutbildning så man kan röntga väskor i kontrollen.

Trevlig första advent i efterskott!

Separationsångest

Har börjat galoppera med Ceasar nu. Vilken fart :o)
Han blev rädd för en mast igår så han reste framhovarna cirka 40 cm. Men lugnade sig snabbt som tur var.
Den lilla shettisen som är sällskap till Ceasar vill inte lämna honom. Så när jag skulle ta in henne i boxen före Ceasar ville hon absolut inte! Hon stegrade sig lite (tur hon e liten) och spjärnade emot men jag var envisast :)


Igår var brorsan och jag i stan och handlade julklappar. Hittade en massa! För en gångs skull känns det som att man är ute i god tid*jippie*.


En person i min närhet gjorde en operation i lördags och hade riktigt ont i helgen och hade inte fått riktiga smärtstillande tabletter. Så jag skickade med mina älskade Citodon. Två sådana är som tre drinkar sprit ;) Smärtan försvinner och man blir lugn och harmonisk. Då de är receptbelagda går det inte att få tag på dom om man inte skadat sig allvarligt.
Men jag gav bort nästan allt jag hade kvar. Vad gör man inte för de man älskar?

Idag fick jag hjälp av syrran att putsa fönstrena, jag har ju hjälp henne mycket med lite annat. Så nu ska jag bara sätta upp adventsljusstaken och stjärnan :)
Snart är det jul!

Och imorgon ska jag rida två hästar :) Skulle inte överlevt utan hästar ;o)

Hoppa upp på hästen som en indian :)

Vet fortfarande inte om jag ska till Arlanda i helgen eller inte. Får veta imorgon. Jobbigt att inte veta, vill ju planera lite.
Red i måndags på Ceasar, igår var jag på syn och hörselundersökning. Så jag blir godkänt till att arbeta på flyget.
Red Lillan idag, tränade lite western och så tränade jag även att hoppa upp stillastående på hästen utan sadel. Höll i manen, svingade upp benet och så plötsligt var jag uppe :) Var jättekul. Får testa på den högre nordsvensken nästa gång :)

Så underbart att man börjat rida så mycket nu. Fast visst, det är mycket jobb med hästen men gäller att prioritera. Önskar ibland att dygnet hade mer timmar :(

Men nu har jag hunnit städa lägenheten och tvätta. Ska "bara" putsa fönster, pynta, sätta upp julstjärna och sätta upp nya gardiner. När ska man hinna det när man jobbar och är hos hästen? Jaja får väl vara vaken ett dygn någon gång ;o)


Ken Block

Min nya idol :)

Dagens låt

Nickelback - I´d Come For You

Utelåst mitt i natta

I torsdags red jag Ceasar, han var riktigt vild! Kunde inte skritta utan trippade fram. Red han igår igen och då var han mycket lugnare. Han gnäggar jämt när vi är ute, han är väl glad att få komma ut igen.
I fredags red jag Lillan (nordsvensken). Där är det ju inte så mycket framåt :)

Efter jag hade jobbat i fredagskväll var jag på väg hem, med väktarbilen! Daa! Skulle ju till kontoret och byta bil och trycka av mig men hjärnan var borta...

Igår var det fest. Kan ju säga att om man är virrig när man är nykter så blir det inte bättre när man är onykter. Lämnade väskan hos han vi hade förfest hos. I väskan låg mina nycklar...
Kom på det på krogen. När det var slut försökte vi ringa till han som hade förfest men han svarade inte. Gick inte att knacka på hos honom heller då han bodde i lägenhet.
Så det var bara till att ringa stackars pappa 2.30 inatt då han kunde komma med extranyckeln. Så fick jag och cykeln skjuts hem :)
Lite pinsamt att behöva ringa sin pappa. Men man kan ju inte ligga på gatan...

Borde tvätta och städa idag. Men hoppas man ska bli lite piggare först...

Godkänd i flygplatskontrollantsutbildningen

Ja det var tre intensiva dagar på utbildningen. När vi skulle ha provet på onsdagen var man liiite nervös.
När jag skrivit det kändes det inte alls bra. Men av erfarenhet visste jag att det alltid går bra på provet om det kändes dåligt. Känns det bra går provet inte alls bra.
Och detta provet var visst inget undantag. Fick 43 av 45 och godkänt var 34. Kändes skönt :)

Så snart ska jag upp till Arlanda och praktisera. Sen får man börja jobba som flygplatskontrollant :D


Annars rider jag för fullt för tillfället. Red Ceasar idag på riktigt för första gången. Han var pigg och het. Kunde knappt hålla honom på väg ut från stallet. Men det gick bra. Ägarens sambo som fick hålla i honom (kunde knappt han) när jag satt upp var orolig att det skulle hända något men vi kom hem hela till stallet :)

Imorgon ska jag rida Lillan, den lilla nordsvensken. Raston har åkt tillbaka till skolan så han kan jag inte rida på ett tag.

Dessutom har jag beställt uniform till sydstatare :) Kommer kunna vara med mot nordstatarna sen, ska bli skoj.

Nähe han ville vi skulle rida redan klockan nio imorgon så det är bara till att gå och lägga sig.
Somnar ju sent som attans nu för tiden (1-2-tiden). Hur trött jag än är så somnar jag inte. Varit så i minst två veckor.
Men slipper iaf börja jobba klockan sex som jag gjorde idag.
Gonatt gott folk!

Flygplatskontrollantsutbildning

Kommande vecka ska jag på flygplatskontrollantsutbildning. Ska bli intressant med något nytt.
Tyvärr kommer det bli sämre tider man jobbar. Mycket fyratimmarspass. Börjar 5.00 - 10.00. Och jobbet ligger 3,5 mil hemifrån vilket innebär sju mil för fyra h.

Har blivit friskare så jag kunde ta en tur med Raston i helgen. Blev barbacka, finns inget mysigare att rida barbacka i full galopp :)
Idag red jag en annan nordsvensk då hennes matte var sjuk idag. Kommer bli fler ggr på den hästen :)
Hästar är livet :D

Hes som en häxa...

Jag orkade på något sätt komma på halloweenfesten, utklädd till häxa, i lördags. Var skoj med spökrunda och lekar. Körde hem vid ett, var helt slut men kunde inte somna förren tre.

Hade lovat baka äppelkaka till brandmännen på söndagen. Var trött men vågade inget annat än baka, vem vet vad som händer när vargarna inte får mat? :oD
De var så glada så och tyckte faktiskt den var god, var ju min första äppelkaka.
Innan jag ens hann fundera på att köra hem kom ett larm, trafikolycka mellan buss och bil. Var bara till att dra på sig larmstället...

Och efter det hann jag inte heller köra hem innan de bad mig hämta pizza och snus till dom. Men efter det kunde jag köra hem och sova. Somnade dessvärre sent och var tvungen att gå upp 5.20. Jobbade mån-tis och skulle även jobbat nu ons-tors. Men jag orkade inte mer.
Så nu är man mest i vågrätt läge. Dessvärre är jag inte hungrig när jag e sjuk, blivit en varm måltid på tre dagar. Måste verkligen äta mer*fy på mig*. Tar längre tid att bli frisk annars.

Dagens låt

Här kommer lite bilder:

Svart spagetti


Kriget på besök




Här försöker häxan själv ta den avklippta papperspåsen. Piraten till höger har koll så jag inte sätter händer eller knän i golvet. Kan ju säga att klänningen åkte upp en gång rätt mycket*ops* :) Men vad gör man inte för att vinna ;oD


Min sköthäst Ceasar


Kelen..




Nähe nu har jag suttit lodrätt för länge... Trött som fasikens... Alvedon nästa.

Feber

Jodå, febern är tillbaka igen. Och hostan är värre. Funderar på om jag kunde förhindrat detta men jag slutade ju träna när jag kände att det inte var okej. För ett år sedan hade jag inte gjort det utan kopplat in pannbenet.
Men denna gången lyssnade jag på kroppen men inte hjälpte det. Jag blev sjuk ändå.
Orkade knappt gå upp 11.20 då jag jobbade 12.00-18.00. Tack och lov är det bara stillasittande så det går väl an. Men trött är jag.
Är så besviken på kroppen, denna helgen skulle ju bli så rolig. Jaja får se vad jag orkar. Är väl bättre imon :)
Ska lägga mig tidigt ikväll kan jag lova...

Ett steg fram och två steg bakåt

Var hos hästen igår och pysslade om honom. Mysigt :)

Sprang sedan 5 km utomhus = brr! Men blev däremot varm efter en km. Hoppade i ett varmt bad efter det*gott*.
Fick lite hosta igår på kvällen. Imorse var hostan värre men tyckte att det var ju inget att klaga på. Slemmet är som sagt på väg ut.
Körde till brandstationen för att träna. Kände mig inte alls lika pigg i kroppen som igår. Hoppade av rullbandet relativt snabbt och testade ett par rep med skivstång och boxade på påsen. Kändes inte bra det heller så jag stretchade och gick upp till boysen för att prata lite.
Ska bjuda de på äppelkaka på söndag för då ska alla jobba. Utom den goa brandmästaren men han kommer på kvällen så det blir nog lite till honom oxå :oD

Nu när jag gick ronden flåsade jag igen = tillbaka till ruta ett. Fasikens oxå. Nu när jag äntligen kunde börja trappa upp träningen. Har ju tränad lugnt, bara två ggr i veckan de sista veckorna och denna veckan skulle jag avancera till tre ggr. Men icke!
Ville träna imon men det får jag hoppa. Kanske på söndag men det får jag se då*håller in med tyglarna*.


Ska jobba 12-18 imorgon, göra tacopaj, handla. 
På lördag ska jag till hästen, göra iordning häxkläderna, laga äppelkaka, fest. Och på söndag stationen. Hmm undra när man ska fira pappsen :) 
Kommer bli en rolig helg iaf :D
Ha´de gott! 

Möe att göa

Pysslade om Ceasar igår. Han är en riktigt kelgris :) Ska till honom imorgon igen. Kan inte rida honom p.g.a olyckan utan får rykta honom och mocka så länge.

Mycket som ska hinnas med denna veckan. Ska göra äppelkaka till brandmännen om alla i gänget jobbar denna helgen. Tänkte vara där ett halvt pass samtidigt jag bjuder på äppelkaka. Ska höra med dom på torsdag när jag tränar hur deras helg ser ut.
På lördag är det Halloweenfest, ska vara häxa, och laga en matpaj till några personer... Funderar på att göra en Tacopaj...
Måste titta på program mamsen har spelat in. Det som är värdelöst när man jobbar kväll, missar allt bra på tv!
Utöver det så hoppas jag kunna springa en runda imorgon och på lördag.
Fars dag på söndag och jag har inte ens funderat på vad jag ska ge*aaa*.

Nähe snart dax för rond. Hoppas man inte blåser i havet så som det blåser ute nu. Hade motvind till jobbet idag, lagom kul. Fast blir lättare på väg hem vid halv elva..

Sensation White 2009 Copenhagen

Hoppade på tåget kl 12.30 igår ner till Köpenhamn. Där käkade vi pizza och väntade på att få komma in på Parken. Sen började partyt 19.30 och höll på till klockan 03.
Tåget hem gick inte förren klockan 6.30 så det var lite väntande på tågstationen. Kallt som attans*brr*.

Här kommer en massa bilder. Har svårt att välja som vanligt.
Mina favoritbilder är de två på den helgröna lasern och de två på den grönvita lasern :)











































Stackars de som ska städa...

kom hem vid kvart i tio. Slumrade till lite på tåget på vägen hem. Tog en varm dusch och sov nästan fyra timmar. Så liiiite seg är man.

Var kul att vara med om en sådan här grej. Tycker inte riktigt om musiksmaken (samma "låtar" för det mesta lät det som) men var där mest för showen och stämningen. Får se om det blir fler ggr... men som sagt, var häftig upplevelse :)

Här är lite bättre bilder :)  Som ni kanske förstår fick man lite ångest när man för en minut tappat bort sina två kamrater. Var ju lite folk :oD

hits