Förberedande larm

Vi var ute och plockade svamp igår, hittade inte alls många.
 De har gjorde "vår" svampskog till kalhygge, snällt va? Det gick inte i snabb takt i backen då alla var dåliga, men vi fick frisk lantluft :o)

På brandstationen när J stod upp i korgen på stegbilen kom alla överrens att låtsas att det var larm. Så vi tittade på sökarna sen sprang vi in. Dessvärre så gick han inte på det. Däremot P som var längre ifrån på marken kom springans. Han gick på det iaf :o) Haha vad skoj man kan ha ;o)

Vi fick ett förberedande larm om mc-olycka. Vi satte oss i brandbilen och väntade. Kom inget riktigt sen iaf. Typiskt. Men ingen förstod varför vi inte kunde åka. Ambulansen körde förbi stationen flera minuter senare. Vi hade ju kunnat göra en liten del i första skedet.. men men....


Nähe städa rummet...

Gömma sig för vattenkanonen :o)

Hmm de senaste dagarna har jag gjort lite av varje. Varit med Thias. Jobbat. Åkt brandbil...

I fredags var jag på jobbet. Fick larm vilket gjorde mig en anings försenad. Har massa extra ronder på fredagar på den bilen så det gjorde inte saken bättre. Jag skyndade mig rätt bra. Sprang upp för trapporna. Hoppade ut och in i bilen för att stänga grindar osv. Skulle till brandstationen dagen därpå så jag ville inte jobba över hela kvällen.

Lade mig sen halv tolv efter att ha ätit. Gick upp kvart i sju. Förkylningen hade verkligen slagit ut men jag var fast besluten att köra till stationen.
Började med att kolla belysning på motorpumparna och släpen.
Stegövningar stod på schemat idag. Jag fick köra runt brandbilen på baksidan vilket bara det gör min dag lycklig :oD
Efter lite övningar var det dax för lunch. Vem fick köra in brandbilen? =)
Fick även backa till för att tanka. Har inte kört lastbil på väldigt länge så det var kul att sitta där igen. Backade sen in vagnhallen. När jag stängde av de pep den till och de andra skrattade. Hade nog tagit handbromsen och växeln i fel ordning... :o)

Efter lunchen (två piroger som man blev pikad för :oD) skulle vi öva stegbilen. De satte på vattenkanonen och tog bort korgen. Jag fick order att ordna brandpost vilket jag gjorde. Stod och väntade medan de kopplade till stegen. Sen skulle jag ta på trycket och hann knappt ta på det riktigt förrens kanonen kom mot mig... Jag visste inte riktigt om jag skulle springa mot dem eller in i ett rum bakom mig. Jag valde det sista...
Instängd... =o)


När jag såg min chans sprang jag bort till de andra. Där fick jag styra stegen med joystick*hehe*.


Man styr kanonen upp och ner med ett rep.


Vi hann med tet och skoj som vanligt.
Om man kunde ha så skoj varje dag hade man levt länge..

Läser just nu en bok som heter Farväl, älskade Holly av Kevin Wells. Det handlar om mordet på de två flickorna Holly och Jessica i Soham. En väldigt gripande bok som Hollys pappa har skrivit.

Dagens låt


Skulle skriva mer men mammsen säger att jag ska ut och plocka ner äpplena så det är väl bäst att göra det nu...

Krångel

Man märker att man jobbat en del när man ska rätta till bilbältet utanför bilen och stänger dörren. Hur kan man stänga dörren när hela armen är kvar i bilen? *suck*

Fick jobba över i fredags. Allt krånglade och stackars N som skulle gå som lärling hade det inte lätt. Vi fick larm som låg mer än en halvtimmes bilfärd ifrån staden. Körde ihop sig totalt.
Hjärnan var helt seg efter inventeringen och vi var trötta båda två när vi inte ens hann äta. Hade bara ätit ett par mackor på morgonen då man visste vi skulle äta ute. Vi hann beställa mat på flygande måsen vid halv elva. Slutade kvart i ett...

Igår hängde jag med N på ett stort objekt då man ska rondera i två timmar.. Krånglade då oxå då grindar inte gick att öppna och bilar var inte där de skulle vara. Suck...
Hoppas att det inte krånglar nästa gång man jobbar.
N undrade hur jag kunde vara så lugn när allt krånglade och tiden rann iväg. Ser nog lugn ut men hjärnan arbetar på högvarv för att kunna lösa problemet på bästa sättet. Sen har man lärt sig när man ronderat i sommar att det är bara att gilla läget. Kan man inte göra nåt åt det så kan man inte lägga energi på att vara förbannad.
Sen att man trivs bäst i stress är ju en sak :o)
Man har även lärt sig kontrollera stressen på övningar. Det gäller ju att inte hjärnan kortsluter när man ska klippa ut skadade ur bilar m.m =oD

Längtar tills jag blir lika duktig (och klok) som de brandmännen i mitt gäng. Är det några jag vill bli räddad av så är det av dem.

Fiskade idag. Tror ni jag fick nån? Nopp... I fick en gädda som slet sig i luften precis innan båtkanten...

Denna bilden ska jag förstora till 40 x 50 :o)

Holy crap!

Var inställd på att inventera mellan 7.00-22.00 igår i butiken där mamma jobbar på. Slutade 24.00... Snacka om seg i huvet efter att ha räknat i 17 timmar!!
Men pengar blir det. Var ju trött i kroppen efter bussolyckan i onsdags.

Misstänker att ni vill ha reda på lite :o)
Det var fem styrkor från tre städer och en by. En hel hög med ambulanser var på plats och även en SOS-operatör. Var nog en häftig syn när alla fordon stod på rad längst vägen innan övningsfältet.
Det var två olyckor samtidigt.
På morgonen när jag kom dit fick jag veta att M som frågade om jag ville vara med skulle vara med i övningsledningen och jag skulle ta hans plats.
Alltså ingå i 1+4-styrkan, i en stor bussolycka...
Har varit på flera övningar i 1+4 styrkan på stationen men aldrig så här stor. Jo i skolan har vi haft stora övningar men det känns inte som samma sak...

På första olyckan kom vi först på plats. J sågade upp framrutan. Inne i bussen på sidan låg 20-tal markörer och skrek. Jag var den ende tjejen bland brandmännen och förmodligen yngst med mina hela 21 år. Vem tror ni råkade gå in först? Jag var t.o.m så snabb att jag gick in före sjukvårdarna*oj*. Man är inte riktigt van att sådat folk finns på plats så tidigt... Så jag hann bara konstatera att föraren var medvetslös sen fick jag lämna plats till sjukvården. Jag kunde inte göra mer än att gå fram och tillbaka mellan patienterna och lugna dem medan sjukvårdarna prioreterade dem.
Hjälpte att bära ut dem. Jag har klagat många ggr på att man är liten men vilken nytta man har av att vara liten och smidig i en trång buss med massa skadade. Fick varsamt kliva över dem (inte över huvet).

När övningen var klar samlades alla på övningsfältet för att se när bussen skulle lyftas. Vi var de som hade den tunga räddningsutrustningen. Och eftersom jag ingick i 1+4-styrkan fick jag hjälpa till.
Och har man fått pilla med dem sakerna innan? Nopp... Jag gjorde så gott jag kunde och frågade lite om hjälp. Jag ansvarade för den ena stöttan nämligen.
Medan cirka 25 brandmän, 15 sjukvårdare, 30-40 markörer, övningsledningen, tidningen Samverkan 112 som filmade olyckorna, en till som filmade ena olyckan, SOS, en drös med brandbefäl tittade på försökte jag tänka logiskt. Det värsta som kunde hända var ju att bussen skulle ramla tillbaka. Och det värsta värsta var ju att jag kunde komma i kläm eller hur? Pinsamt hade det ju varit men då tänkte jag att om jag nu skulle klanta till mig så skulle jag få den snabbaste och bästa hjälpen i hela landet :o) Haha...
Lyftet gick bra ;o)

Efter att ha ätit nån currygryta med ris och druckit liter med vatten (svettas kopiöst i larmstället) var det dax för olycka 2.
Denna gången kom vi som andrastyrka och fick bakre bussen. Var återigen inne i bussen för att prata med patienterna och lyfta ut folk genom rutan. En försökte tränga sig förbi mig för att ta sig framåt i bussen där en massa låg över hela golvet. Hon ville hem och spelade chockad. Jag stod bara mitt i gången och pratade med henne. Hon satte sig till slut iaf :o)
Efter genomgången av den första olyckan visste man vad man kunde göra bättre nästa gång. Därför upplevde nog de flesta att andra olyckan gick mycket bättre än första.
Jag lärde mig en massa. Fick beröm att jag tog väl hand om patienterna. Övningsledningen tittade ju in och lyssnade vilket man inte alls tänker på. Man koncentrerar sig bara på sin uppgift.

När det var slut skulle vi köra till stadens brandstation. Jag var den enda som hittade dit*höhö*. Har man vuxit upp i den staden så...

Nähe. Ska jobba 16.00- 22.30 idag. Stor sannolikhet att det blir övertid med då de lagt in alldeles för mycket saker på fredagen...

Titta framåt när ni går...

I fredags morse ringde syrran och frågade om jag kunde hämta Thias på dagis, han var sjuk. Så jag körde till syrrans jobb för att byta till hennes V70 och sen vidare till dagis.
Barnen satt i en ring och käkade frukt. Jag satte mig mittemot Thias för att vänta på att han ätit klart. Då reser han sig och ger mig en stor kram. Dagisfröknarna bara: ååå...
Moster var rätt stolt :o) Sen körde vi hem till mig och hade det mysigt.

Glömde berätta när jag jobbade natt förra veckan. Var en skola som var upptänd, jag tittar in mot fönstrena för att se om någon var kvar (vill ju inte larma in någon) och går samtidigt snabbt mot ingången.
Donk! Gick rakt in i en stolpe så jag precis träffade tinningen*ahh*. Blev lite snurrig men lyckades ändå larma på skolan och släcka ner... :o)

Igår skulle jag klippa gräset. Det gick bra tills middagen var klar och jag skulle gå in. På altanen lyfter jag inte foten tillräckligt högt vid kanten så jag snubblar. Föll handlöst mot trägolvet och tar emot mig med händerna. Så inatt fick jag ligga med hästlinement och bandage*suck*. Varför ska jag vara klantig jämnt?
Men på onsdag ska handleden vara frisk om den vill eller inte...

Dagens låt

Nu ska vi till börjes

Ramar

Blidde inget jobb i fre natt. Hela familjen är sjuka här hemma, kul - not.

Iaf så käkade vi en massa piller och gav oss iväg till IKEA en liten stund igår. Jag var helt slut när jag kom hem. Men inhandlade en massa svarta ramar. Håller på att sortera mina bilder för att se vilka jag ska förstora upp. Ska sätta upp det i min lägenhet när man nu flyttar iframtiden*längtar*.

Nu har jag 52 bilder som är de snyggaste jag tagit bland alla de tusentals... Vilka ska man välja?*gah*

Fick fina bilder när jag jobbade häromdagen.



Tjoho!!

Var på stationen för att träna igår innan jag jobbade. De frågade om jag ville vara med på övning på onsdag.
Tur att man är ledig :o)

Ska vara bussolycka med flera stationer inblandade*wow*.
Jag längtar till onsdag...!!!!!!!!!!!!


Fick hoppa in onsdag natt i den staden jag egentligen slutat på. Så nu har jag jobbat tis kväll, ons natt, tors kväll och nu lärling fre natt. Money ;o)

Sugen på att flytta

Ska jobba tis, ons, tors som vanligt. På fredag ska jag gå lärlingspass på natten.

Sprang i 40 min igår. Var rekord eftersom jag inte sprungit hela den rundan men igår sprang hela vägen hem :o) Känns så underbart att ha energi och utvecklas.
På den rundan är det nämligen många långa och sega uppförsbackar men jag tog dem en och en :o)
Nästa gång ska jag bara öka takten lite ;oD

Har gått ner 4 kg sen jag började jobba som väktare. Och då har jag ätit som vanligt, alltså lite godis och läsk ibland osv. Och mammas mat med grädde och allt är ju inte den nyttiga maten man åt i Revinge då man kunde bestämma själv. Försöker få de här hemma käka fullkorn men är hopplöst.

Längtar tills man flyttar. Hur mycket pengar behöver man egentligen när man flyttar hemifrån för att klara sig? Jag har ju bara behovsanställning med....

Nähe snart Dr Quinn....

Besök

Hur lyckades man skrapa baksidan av örat på självskyddet? Såret syns iaf inte :o)

Lilla Thias är på besök här idag, full rulle med andra ord.

Tittade lite på Riverdance häromdagen, tycker det är så mäktigt när de steppar. Men den finaste musiken var
detta.

Nähe nu hinner jag inte skriva mer....

VU2

Jaha då är man tillbaka från VU2an. Har varit lika roligt denna gången. Hade en annan lärare som jag tyckte var jättebra.
Självskyddet var givetvis det roliga. När läraren skulle visa på mig när vi övade i grupper så kändes man rätt liten. Han var större än min bror ca 195. Så när han skulle göra krokodilgreppet på min hand försvann min hand i hans, hallå lilla handen? :o)
Och den andra instruktören var ännu större. Hans underarmar var ju enorma 8o)
Sprang ett par ggr med kollegan K i skogen. Han hade ju ett bra tempo så man hade lagom träningsvärk till självskyddet.

Veckan gick hur fort som helst och rätt som det var var det dax att checka ut. Provet gick bra även om jag inte pluggade nåt vidare. Fick 37 av 41 *puh*. Man vill ju inte komma tillbaka....

Lite bilder:

Ni kan ju gissa var jag höll hus. Nära två stora flygplatser....















Säga vad man vill om golfare men de har iaf fina miljöer.

Nu sitter vi här och lanar hemma hos oss. Ska installera COD 4 snart.

hits