Trött på livet

Jaha då har man bråkat med mamma, eller ja, jag sa inte ett ljud.

Igår var jag astrött och visste inte vad jag skulle göra för middag. Pappa sa vi kunde ha potatismos vilket jag inte alls var sugen på. Jag skyndar mig hem sa han...

Så jag tittade på film och hoppas Björn skulle komma på nåt roligt. Han gjorde potatismos iaf, suckade på varje potatis han skalade. Sur blev han som fan.

Sen när pappa kom hem så sätter Björn sig som vanligt och låter pappa ta över.

Så mamma gav mig en rejäl utskällning för att jag inte lagade maten. Fan jag lagade mat med gips, skulle en jävla gång ta skada på honom? Helt jävla sanslöst. Men jaja, jag är ju kvinna, jag ska ju stå vid spisen, givetvis.
Fan oxå. Och så förstår jag inte varför jag inte är lycklig längre. Jag blir ju snart av med kryckorna... Snart studenten, min bil funkar snart igen. Så varför är jag inte lycklig? Kan nån säga mig det? Är det sorgen av Ludde? Jag behöver gå till en psykolog eller kurator men jag är för feg. Jag har ju alltid varit den starka och glada personen.
Jag pallar fan inte mer...

Nu ska jag ut och tälta...Kommer imorgon eftermiddag.

Fullt upp

Oj det har hänt lite denna helgen.

Fredag - Lan
Ida och Stranne sov över så fortsatte vi på lördagen. Firade Björn som fyllde år. Ida, Björn och jag var ute i havet och fiskade sill. Det var hur kul som helst. Jag fick 9 st!! Och en baoutastor. Vi fick sammanlagt 23 st. Härligt att åka båt på havet i solnedgången.

Sen körde vi hem och Ida å Björn tittade på film. Jag gick och lade mig. Ida sov över.
Vi plockade ihop datorerna på söndagsmorgonen, firade mors dag, var hos farmor...

Idag var jag ledig.
Mamma och jag var i stan och köpte kläder till studenten. Tror jag gick igenom hela butiken, är ju en aning kräsen om man säger så. Men jag blev nöjd, har dock ett linne och skor som ska köpas...

Sedan fiskade Ida och jag i åa. Jag fick min första gädda!!! Jippieee! Fast den var liten...Bildbevis kommer väl sen.

Och idag körde jag för första gången på 6 veckor. Det var som att ta körkort på nytt. Fan vad det var underbart. Fast det var pappas bil, blir ju ännu roligare när det är min egna sen. När den nu ska besiktigas.

Imorgon är det brännbollsturnering. Jag som älskar brännboll*buuää*. Skulle inte jag kunna slå så springer de andra åt mig? Det som e så kul. Fan jag missar så jädra mycket nu. Orättvist....jag lider så förbaskat...

Brandstationen nästa lördag, vad jag har längtat.

Födelsedag

Ska jag ta allt från början?
Brorsans bil stod ju ivägen i förgår så jag kunde inte ta pappas bil och köra en sväng. När pappa och mamma kom hem så frågade pappa om brorsan och jag var ovänner. Började ju gråta, var så himla trött och glad att mamma och pappa äntligen var hemma. Pappa suckade när jag berättade vad han sagt (han hade gnällt lite till efter senaste inlägget) och gick ner och pratade med brorsan. Mamma tyckte att lite kunde jag ju plocka undan efter mig. Det gör jag ju så gott jag kan. Fan jag trodde det skulle bli bättre när de kom hem.

Lade mig i badet och var allmänt trött på livet. Saknar Ludde så enormt.
Igår var det första födelsedagen utan honom. Var nära att gråta när jag öppnade paketen, han älskade paket ju och fick alltid ett eget. Men han var nog med oss, hoppas jag.

Men jag hade kul igår, fick massa fina presenter och blommor, tack alla ;o)
Alla kom runt tretiden och den sista "gästen" körde halv 12. Vi käkade tårta, grillat, spelade kort, löste korsord, Ida blonderade slingor på Jessan och tittade lite på tv. Så det var full rulle hela dagen. 8 pers på nedervåningen*hihi*.

Tack Ida för att du finns!

Idag ska vi ha LAN här, fast vi sover på natten. Spektaklet börjar 4.

Jag saknar att åka inlines, att springa, dansa, cykla, gå överhuvudtaget, klippa gräs, tvätta bil, köra bil, plocka blommor, ja allt...
Men det är bara sex dar kvar. Då e det tältning...

Kan han inte hålla TYST!!!

Nu kunde jag bara inte vara tyst längre.
Glömde ju berätta att han frågade varför brödrosten var framme igår. Syrran tog ju fram den och jag tyade inte ta in den med två kryckor. Men nejdå, han undrade ju givetvis varför jag inte hade tagit in den. Ska påpeka att det är sällan han tar in den jädra brödrosten, och han går inte på kryckor!!

Han ville ha pizza idag. Som om han visste att jag inte skulle göra ett skit med middagen. Så när vi ätit pizza så sticker han iväg på ett ärende. Jag sitter kvar och löser lite korsord. Då ringer mamma och vill jag ska kolla varför det var sådan kö vid Växjö. Jag hivar in pizzan, lite klumpigt men vad gör man med kryckor i hand. Sen hoppar jag upp och kollar runt på internet och pratar med mamma. Inga olyckor eller nåt. Verkade vara trafikljus bara..
Hur som helst så satt jag kvar här när han kom hem. Gissa vem som gnäller? Just det, min älskade bror. Han sa att jag vara inte så förlamad för att kunna plocka undan efter mig.
Det blixtrar till i huvet och jag säger att han kan inte plocka undan efter sig även om han är frisk (tänker bla på grillen som stått i hallen i två veckor). Du ska nog bara vara tyst, sån servis du fått i fem veckor svarar han.
Ja men du gnällde ju för att jag lämnat kvar flåt på spisen och att jag inte tog in brödrosten säger jag. Han svarade inte mer på det. Så han tjurade väl lika väl som jag. Det är bara för att mamma och pappa inte är hemma. Då är det fritt att gnälla på en.

Och inte kommer han flytta hemifrån före mig*gahh*.
Okej jag är inte perfekt, men jag gnäller inte på det folk inte gör som jag inte gör själv.
 
Oja jag har fått jättebra servis. Men jag har fan gjort vad jag orkat och kunnat. Och så tycker han jag gnäller för mina händer. Jag vill ju knappt ta i kryckorna när jag går upp på morgonen (nu e det dock lite bättre). När mamma frågat på morgonen så säger man ju givetvis att man har ont i händerna. Jag gnällde minsann inte när jag gick på kryckor säger han. Han gick i en vecka när han sytt vid lilltån. Jag gick med gips i 3 veckor och ytterligare tre veckor på kryckor, det går lixom inte att jämföra. Då orkar man inte göra allting hela tiden, man ska orka ta sig igenom 6 veckor på kryckor.
Jag är fortfarande arg. Och ledsen. Visst jag har förlåtit honom för att han höll i min krycka när jag hoppade med gips (som kunde gått jävligt illa), men jag kan inte förlåta honom för den skit han hävar ut sig.
Jag känner mig som jord, fullkomligt nedbryten.
Bara en vecka kvar, en vecka...
Nä nu tar jag bilen...
Jag måste vara själv, pallar inte detta mer. Mamma och pappa, kom hem!

Fan ta han

Idag är jag arg!!!

Både på den ena och den andra.

För det första:
Igår lagar man maten, bär in en tung potatissäck med två kryckor, skalar och kokar potatis, steker snitzlar och gör sås. Det låter enkelt men med två kryckor är det inte så kul, man blir öm i foten när man försöker parera. Men räcker det tror ni?
Han hjälper till att duka fram maten när han kommer hem, so far allt lugnt. Men sen när man ätit klart och försökt plocka undan lite och sätter sig vid tv. Då kommer han och visar att halva kaffekannan är fullt med stekflåt. Innan jag gick på kryckor lagade jag fan maten själv och plockade undan under tiden. Och så kommer han med kaffekannan!!
Det hade varit så lätt för honom att ta en lase och torka utan att säga nåt.
Men jag säger inget för då blir det ju givetvis bråk. När han kommer tillbaka vid spisen så säger han: Inte för att vara taskig men det så förjädrigt ut efter dig på spisen. So what??? Skulle han inte kunna torka den?
 
Igår sa han att det var nog första gången han skar en citron. Då kanske ni förstår hur mycket han är i köket.
När mamma eller pappa ska ha hjälp så är det alltid mig de ropar på eller jag som frågar om de behöver ha hjälp. Han slipper bara för att han har en k** mellan bena*åååhhh*.
Jag är så jädra arg för denna könskillnad, han är två år äldre än mig men ändå är det jag som ska lära mig laga mat först. Men idag ska han fan få laga maten själv, då kan han gnälla hur mycket han vill och så förstår han hur det är att laga mat. Det har han nog bara gjort en gång och det var i början av gipset.

När man var frisk kunde man ha kastruller/stekpanna på alla fyra spisplattor, göra en sallad, duka undan och duka fram och samtidigt plocka undan och torka upp efter hand.
Och så gnällde han häromdagen när han fick ta över att steka falukorv direkt han kom hem. Jag måste byta om och tvätta händerna säger han. So? Jag har fan kunnat byta om, gått på toa och tända lampor under tiden jag lagat mat.
Men visst jag älskar min bror och han är jättesnäll, men för det kommer man inte undan.

Jag storbölade igår när jag lagt mig, jag orkar inte hålla på, så fort man inte orkar tillräckligt blir det gnäll.

Sen kommer  man till skolan idag, på framsidan har de vattenkrig så jag tar bakvägen. Precis när man var vid dörren kommer en tjeja och hivar vatten på mig, som om hon inte hade sett kryckorna. En sak om jag inte hade kryckor, men nu kunde jag ju fan varken ge tillbaka eller hoppa undan, jävla idiot. Man skulle fan köra hit tankbilen och sätta vattenkanon på henne*gahh*.
Okej jag är så avis, jag längtade efter detta vattenkriget sen jag började gymnasiet men nu kan man inte vara med på ett skit.

Märks det att jag är arg, trött och fullkomligt utsliten?

Fia låg hos mig inatt, så jag sov inte så bra. Men hon brukar ju sova hos stormatte nu när inte Ludde håller henne sällskap. Så Fia låg nästan hela natten hos mig.

Och imon fyller jag år. Ska man inte vara glad då? Kanske blir glad ikväll eller imon. För nu så kvittar det om jag fyller år imon eller om ett halvår.

Lyckopiller nån?

Min lilla Freja

Jag glömde säga att min älsklingshäst är såld. Det var farmor som började berätta om en häst det var så synd om som någon hade köpt. Sedan när hon berättade att den var nästan blind, stor fjording på 20 år och hette Freja och kom från Hjälmsa så förstod jag att det var hon....
Min lilla Freja.
Hon hade förlorat sin kompis som blev 42 år. Sen var hon själv i fem år. Och när hon kom till det stället jag red på så ville hon inte bli lämnad själv när Esma gick iväg. Hur klarade hon hade åka transport själv? Att komma till ett stort stall med främmande människor utan att knappt se. Min lilla gumma. Om jag bara hade haft tid att sköta om dig så kanske de aldrig såld dig. Jag älskade ju när du tryckte din stora mule mot min kind. Vi kunde gosa i evighet.


Idag var syrran och jag i staoa.
Mamma och pappa har kört till Stockholm för att se The Celtic Tiger, riverdance asså. Så avis på dom.

Och så fick jag reda på idag att syrran ringt den goa brandmästaren och försökt fixa en brandbil på min student. Då skulle någon från stationen köra på min student :o) Fast tyvärr så gick det inte att få tag på en brandbil... Men det var kul att de försökte ju :o) Saknar hela högen där borta...

I söndags hjälpte Ida mig med att slinga håret. Blonda slingor. Det var jättekul. Jag hade för mig att vi hade tagit varannat hål sist men det var visst två emellan. Så nu är jag rätt blond i skallen... Men det blev fint ändå*hihi*.

Dagens låt: Carola - Invincible



Fram och tillbaka

Vilken j*vla dag....

Jag gick runt på skolan och väntade hela dagen på att få underskrifter av lärare. Fick iaf 5 st.
Projektarbetet (bilens säkerhetssystem) fick jag mvg i*tjohhooo*. Blev jag nöjd med.

Sen vg i religion och Cadteknik. Mvg i teckenspråk och G i fysiken*puhh*. Snacka om att en sten lättade från hjärtat där, kunde nästan höra den falla när han sa att det blev ett G.

Var öm i foten efter dessa trapporna och "springandet".

Skulle ju åka till Ron sports club och få betyg i trendträning. Men när jag skulle gå ut till lärarens bil och åka med henne in så var bilen borta. Jag går in och letar lite. Ringer pappa. Efter en stund ringer han tillbaka och säger att han ska hämta mig. Går ner igen och ska gå ut. Möter två från trendträningen som säger att läraren är på sitt kontor och hon nyss fått hennes underskrift. Ringer till pappa så fort jag kan och ber han vända. Då e han redan i skolan och vänder.
Så ska jag gå till lärarens kontor. Tror ni jag hittade henne? Nä hon stack antagligen till träningen när jag vimsade runt med dessa förbannade kryckor.

Så jag får ta underskriften på onsdag.

Nu e jag trött. Ruskigt trött. Supermegatrött.
Och imon e jag ledig!! *zzzz*

På torsdag fyller jag faktiskt 19 bast. Hjälp, jag börjar bli gammal, fast inte lika gammal som Daniel*räcker ut tungan* ;o)

Fel låt vann

Jaha då var den helgen gången.
I lördags tittade man på Eurovision. Och jag tyckte inte att de löjliga monsterna skulle vinna. Vuxna karlar som går på maskerad*sucka*. Nä jag hejjade på Carola. Den starkaste artisten av de alla. Synd att Europa inte tyckte samma sak. Men att komma femma var inte fy skam.

Igår så fiskade jag med Ida, brorsan, syrran och svågern. Kul hade vi, utom Daniel som satte kroken i trädet på första kastet*hihi*. Jag har varit med om samma sak men kunde åtminstone klättra upp och lossa den. Kroken sitter fortfarande kvar där uppe i det blå.
Men sen fick han ju fisk efter bara några försök. Och jag som fiskat där dag ut och dag in...*hmf*. Nybörjartur ;o)

Idag fick jag reda på att jag fick MVG i projektarbetet*tjohooo*. Och sen VG i Caden. Men det är jag nöjd med.
Ska strax gå och samla ihop lite betyg till.

Carola rules!

Pappa tog en semesterdag för att fixa min bil. Så han svetsar för fullt. Bärarmarna (trodde det hette bärramar innan) fick han bort efter mycket möda. Underredet är som en schweitzerost. Så han har lite att göra. Hade jag varit friskt hade jag hängt med så jag fick lära mig svetsa.

Men istället sitter jag här hemma. Ensam...

Aja, jag har det väl rätt så bra ändå. Vaknade rätt tidigt och snoozade lite. Pirrade i magen när jag tänkte på studenten. Fick vilken underbar dag det ska bli. Jag längtar så in i bomben :o)

Tittade lite på ESC igår. Snacka om dåliga låtar och framträdanden. Utom Carola då, hon var bra som alltid. Trött på att massa folk klagar på henne. Jag förstår, hennes tro kan ju vara lite underlig. Men så typiskt Sverige (och Norge), så fort någon inte är som alla andra ska det tryckas ner. Eller så är väl folk avundsjuka på hennes otroligt starka röst. Hittar ni en som sjunger bättre i Sverige så kan ni ju tipsa...
Nä, jag hejjar på denna kvinnan som står för sin röst och inte klär av sig för att få röster som de flesta andra.


Hehe det är inte många som har en egen låt...

Dagens låt: Lasse Stefanz - Emelie

Jag fick låna en ängel

Idag när jag väntade på pappa när vi skulle till lantan (affären) fick jag syn på Luddes koppel. Det är det enda vi har sparat. Jag klarade inte av att titta på det.
Hur ska jag göra för att gå vidare? Han skulle ju varit med nu när det blivit så fint ute. Nu när jag och brorsan fyller år. Han älskade att öppna paket så varje gång vi sjöng jag må hon leva så började han skälla och vifta på svansen. Han fick ju oxå paket när vi fick, eller så hjälpte han till att öppna.
Mamma sa häromdagen att det var tur att han fick så mycket paket under julen.
Och jag gav honom ett paket när han blivit lite piggare efter epilepsin.

Du log mot mig
En sista gång
Du var så lugn
Som om du redan gett dig av
Du såg på mig
Att jag var rädd

Hur kan man nånsin' va' beredd?

Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund

Jag fick låna en ängel av Shirley Clamp. Den stämmer faktiskt. Vi fick ju låna en ängel i 13 år.
Så det tar ett tag att komma över någon som funnits så länge man minns. Ni som har ett husdjur förstår nog, annars är det svårt att verkligen förstå.


Jippiee =)

Idag är det mycket bättre. Jag kommer få högt betyg i Biologi breddning fick jag reda på ;o) Och så gick GISen kanon. Nu är det bara religonen kvar. Men det ska inte ta så lång tid.

Vad glad jag blev när jag fick reda på att syrran fixat lastbil till min student. Fatta vad häftigt :o)
Tack underbara syster!

Jag kom hem kl ett idag, käkade lite mackor och fastnade vid tvn. Och nu fastnade jag här.
Får snart ner och göra maten.

I början av veckan gick jag för mycket på min lilla fot. Orkade lixom inte använda kryckan nån meter utan haltade fram. Men det var inte så smart, var väldigt öm på kvällarna. Men idag så var jag försiktig så det värker inte idag. Ska nog ta det lugnt, men det är ju så svårt. Är så trött på kryckorna ju...

Kompletering

Fan...
Jag måste kompletera i religionen för att få VG. Fick ju bara G på provet då vid den tiden Ludde avlivades. Men jag fick en chans till. Ska skriva lite om ett par frågor. Ska vara inne senast måndag. Men jag kunde ju mejla tidigare.

Har haft 3 timmar fysikprov idag. Fan om jag får IG på det med. Då bryter jag ihop.

GIS-arbetet ser ljust ut iaf. Ska göra klart resten nu. Taxin går om 1 ½ timme.

Har bara GIS imon. Ledig på fredag. Då tänkte jag göra religionen eller göra den imorgonkväll. Så slipper jag någonting på helgen.


Jag sover dåligt. Svårt att somna och drömmer en massa. Drömmer gör jag varje natt även om jag inte skriver här. Orkar liksom inte skriva varje gång.

Just det ja. Projektarbetsmöte. Ska se om jag hittar läraren.

Många betygsamtal nu. Fick VG i historian iaf.
Ligger på 15,2 just nu. Livet är hårt. Men snart är det studenten, snart...

Dagens låt: Smokie - Only you

I can´t live

I can´t live

Ludde tyckte inte rikigt om att duscha, men det var ju rätt skönt med hård stråle.
När ska jag komma över honom? Ser jag en bild av honom ibland så brister hjärtat och jag storbölar som en liten barnunge. Han var min bästa vän. Han är och kommer alltid vara det.

I can't live
if living is without you
I can't give
I can't give anymore

Well I can't forget this evening
or your face as you were leaving
but I guess that's just the way the story goes
you always smile but in your eyes your sorrow shows
yes it shows


Without you med Mariah Carey eller Kelly Clarkson, båda lika fina.

Jag borde plugga fysik. Men jag orkar inte, känns som om jag snubblar vid mållinjen.
Jag orkar inte dra dig oxå Lotta, snälla ryck upp dig, för min skull, snälla.

Jag kände den okända parfymdoften idag igen, fast i köket. Var själv inne och det är en parfym som äldre damer har på sig. Man skulle lukta på mormors folkdräkt. Men jag vågar inte, rädd att bli besviken. Jag vill så gärna att hon är här omkring.

Jag vill ut och springa på en mysig stig med fina träd runt omkring sig. Solen ska skina och fåglarna kvittrar, kan man må bättre då?
Men det går ju inte. För dessa j*vla kryckor.

Dumma analys

Jahopp.... har försökt skriva lite på analysen till trendträningen. Är inte klar än så ni förstår vad effektiv jag har varit.

Har precis tagit ett bad. Så varmt och gott. Så varmt att syret ersätts med varm ånga så det blir lite jobbigt att andas. Men då e det bara till att kasa upp lite så är det lite bättre syre där uppe. Härligt ;o)

Vi grillade idag*mumma*.

Pappa och brorsan tvättade mina fönster idag*tack*.

Min fot är väl sådär. Har nog råkat gå med det lite för bra. Så det gör ont. Ska nog vara försiktig.

nähe analys var det...

Svullet

Hmm... jag är inte så smart ibland.
Hade tagit ett slags stöd för foten med snören och band som mamma hade haft för sina överrörliga fötter.
Det var inget fels alls med det stödet, tvärtom, det stöttade min stackars fot alldeles utmärkt.
Men jag hade den där saken lite för länge idag. Så när jag titta till så var benet ovanför stödet så uppsvullet  som jag aldrig sett förut.
Men det var inte så svullet där nere vid foten iaf*ler*.
Så nu blir det alldeles vanligt bandage istället.

Blåmärket växer lite tycker jag. Det är ju blödningar inuti foten som vill komma ut. Men det blir bättre och bättre med foten, tack och lov.

Tvättade min cykel idag, den var lite skitig. Tyvärr kunde jag inte provköra den nytvättad så det fick Daniel göra åt mig. Och så fick jag ju servis med slang å sånt.

Å vad Fia e jobbig...Så kelet när jag sitter vid datan (å överallt).


Ska strax upp till Ida. Har inte sett henne på tre veckor nu. Äntligen är du frisk :o)

Hoppas du mår bättre Lotta. Jag kanske kan ge dig mina kryckor att stötta dig med? Kanske känns bättre då, jag är inte så bra på att stötta dig just nu känns det som. Jag kan ju inte ens stötta mig själv ;o)

Å Fia dreglar, så mysigt....

Skulle egentligen varit på stationen idag, var en månad sen jag var där nu. Suck, det dröjer en månad till, dagen efter studenten jobbar dom. Om man orkar gå upp på lördagen då...
Saknar dom =o(

Pust, stånk och stön

Så gott har det nog inte varit att ta ett bad på mycket länge. Vad skönt att få ha båda fötterna i. Kliade så gott med tvättsvampen på benet*ryser*.

Idag har det varit en lång, stressig och jobbig dag. Jag klarade av ett prov, gjorde klart affischen, lämnade in religionen och försökte på GIS-arbetet. Det sista vill bara inte gå och det ska var inlämnat på måndag. Yes, visst att det kommer gå.

Taxin var 20 min försenad idag*hmf*...

Vi har fått lite mer info om studenten oxå...

Jag är öm i hälen idag efter att ha gått runt som en virrhjärna..

Solen skiner och jag sitter här och lider medan det i benet svider. Erkänn att du blev impad där?

Nä.. jag tänkte försökta göra lite läxor så jag slipper lite i helgen men det har jag tänkt i ett par timmar nu och det går inget vidare.

Sitter och roar mig åt Daniel ;o) Man hinner ju skriva en hel uppsats innan du svarar på msn med ditt pekfinger*thihi*. Nä nu ska jag vara snäll. Alla skriver sakta i början, andra lär sig aldrig :o)

Borta

Nu e det borta*tjooohoo*

Snacka om att det kittlade när hon vibrerade med den där saken igenom gipset.

Fick inget bandage heller.

Det är blått/svart och lite gult.

Det är stelt och klent.

Och det gör lite ont att töja. Men jag får vara försiktig nu i början...

Å det var så skönt att KLIA!!!
Kliade igenom hela benet flera ggr om, så skööönt.

Nu ska jag ta ett varmt, skönt bad och ha i båda fötterna*yes*.

Två timmar kvar

Om knappt två timmar ska mitt gips bort. Vad jag ha längtat ;o)
Det var segt att gå upp idag. Kunde inte somna igår. Vet inte varför. Mycket som snurrar i huvet nu antar jag.

Idag måste jag plugga teckenspråk, har ju prov imon.

Håller på med mitt GIS-arbete nu, det vill sig inte ett skit. Någon som kan med GIS?

Var är du my sunshine? Det är tomt i skolan utan dig. Bamsekram till däj ;o)

Vem uppfann läxor?

Idag var det sista gången jag badade med gipset :o)
Fatta att jag har väntat på morgondagen. Inget mer kli...

Men jag har fler problem som inte vill ta slut.

Jag
orkar
inte
med
mer
i
skolan
för
allt
jävla
plugg!

Vem fan uppfann läxor och prov? Va? Va? Kan du säga det?

Dagens andra låt: Andrea Bocelli - Con Te Partiro

Såg äntligen på Narnia igår. Så bra =o) Jag tyckte mest om den vita hästen och så lejonet då. Ja jag vet att det är data men iaf...
Tack för lånet ;o)

Hear me

Det känns lite bättre nu.
Blev glad när jag fick veta ett en kompis ska ta ledigt rån jobbet för att komma på min student ;o)
Vad skulle man göra utan sina vänner?

Vi slutade religionen mycket tidigare. Så nu väntar jag på att taxin ska komma kvart över tre.
Har lite på GISen som jag ska försöka med.

Läraren klagade väldigt mycket på min affisch i biologibreddning. Men jag behöver inte göra som han tycker utan får välja själv. Och jag tänker inte göra som han tycker ;o)

Gjorde om bloggen lite. Ska ta ett nytt foto med så jag inte ser så blek ut på bilden.
Bytte bakgrund lite med, man tröttar efter ett tag.

Fan

Jaha, då åkte min pärla iväg i hästtransport igår. Kommer aldrig få se den mer eftersom den är nere i Sölvesborg nu med en ny husse. Vi fick 5500 kr för den. Det är 2500 spänn mer än vad min bil kostade...

Jag tyckte det var så hemsk. Visst vi har haft den i 7 ½ nu (jag de sista 4 åren). Hade jag bara kunnat ta en sista åktur så hade jag inte varit så ledsen. Men nu kunde jag ju inte köra den med gipset. Och det var ju så bråttom nu att bli av med den, även om den stått sen jag fick körkort.
Om man bara hade fått en sista runda i skogen på en mysig stig i bara t-shirt.
Hoppas din nya husse tar hand om dig.


Imon åker mitt gips av*jippie*.

Usch jag har jämnt att göra med att hålla mig från brunnens avgrund. Bara tre veckor på kryckor nu. Halva tiden har gått. Och jag är så psykiskt och fysiskt trött så jag bara vill lägga mig ner och sova till jag kan gå igen.

Jag kan aldrig gå nånstans för att vara lite ensam. Jag brukar alltid köra bil en runda eller ut och springa tills man inte orkar gråta mer. Men det kan jag inte nu..

 Jag blir så trött på att alla andra som säger de har cyklat och ridit å gud vet allt.
När jag stryketränade armarna i måndags tittade jag avundsjukt på de som kunde springa på rullbanden. Om ni bara visste vad jag lider. Jag ska lova mig själv att aldrig mer bli gipsad. ALDRIG!!

Om jag bara hade haft Ludde vid min sida, han kunde alltid trösta när man lade armarna runt hans hals.
När jag var liten och tittade på Lejonkungen när Mofasa sa att de stora kungar tittade ner på en från stjärnorna så ville jag hoppas att farfar oxå gjorde det. När jag brukade gå ut med Ludde på vinterkvällarna ensam i mörkret så tittade jag alltid upp på stjärnorna och hoppades farfar, morfar och mormor tittade ner på mig och skyddade mig mot mörkret.
Nu hoppas jag att Ludde är där uppe och tittar ner på oss. Kan du inte komma ner en stund så jag får pussa dina mjuka öron?
Vem fan uppfann tårar? De är så värdelösa. Skit oxå, jag är så jädra känslig nu för tiden.

Dagens låt: Westlife - Angels wings

No feets, no feets!

Sa nyss till pappa: No feets, no feets! (om ni känner igen "no hands, no hands" från Pretty Women). Men istället för att släppa händerna så lyfte jag både fötterna i luften och höll mig i kryckorna. Pappa höll för ögona, fegisen. Iförsig, jag stod knappt en meter från trappen men ändå....

Gissa vad som ska hända på friluftsdagen den 23? Innan har det varit vanlig brännboll och liknande. Nu ska det vara ridning, tennis, skytte, segling, boule, golf, bugg, linedance m.m.
Jag ville ju välja ridning men fick inte för pappa, han tyckte inte jag skulle utmana ödet. Men hallå, man får rida på fritiden på en ridskola, gratis!! *snyft* Varför ska jag alltid missa sånt kul? Varför just jag?
Men skytte ska jag banne med vara med i. Vann man luftpistolsskytte i Modern femkamp så har man väl bra chanser här.

Någon ringde på moppen idag, de ska kolla på den imon*buä*. Om man skulle rymma med moppen*höhö*.
Men iförsig, jag får en liten del av pengarna som ska läggas på bilen. För pappa har fått ta två bärramar till min bil, 500 spänn.... styck!! Det blir ju en tredjedel av vad hela bilen kostade. *bahh*

Jag kommer få MVG i trendträning ;o) Tjohooo!!!

Och solen skiner men det blåser ju som fasens.
Nähe keep going, kanske blir Narnia som gäller ikväll :o)


Sälja pärlan

Min lilla moppe.
http://www.blocket.se/vi/8119773.htm?ca=22_s
Det tog en halvtimme innan någon ringde. Får se om de ringer igen och vill komma och titta på den.

Så trogen den har varit. Nu kommer jag aldrig mer få köra den. Sista gången jag körde den var när jag körde upp till Ida och fick åka bil hem (och en sväng på akuten) istället.
Ida körde ju hem den till oss.
Och nu ska den säljas. Vad kul vi hade ihop, min starka pärla. Ja för stark var han, när brorsan körde mig idag så vägde vi ju minst 150 kg + moppens egna vikt ca 70 kg. Men moppen orkade som ingenting dra upp oss i en brant backe.
Alltid när man körde med kompisar sackade dom ju i uppförsbackarna, utom jag ;o) Kommer sakna den*sucka*.
För hur mycket man än körde bil så var det kul att köra moppe i skogen.
Har råkat stegra lite med den oxå*höhö*. Råkar man släppa kopplingen för snabbt så slår den runt hur lätt som helst. Så det gäller att kontrollera hästarna*thihi*.

Fast när bakhjulet låser sig var det inte kul, det ledde till två omkullkörningar. Fast den ena gled jag bara på gräs så det blev varken skador på mig eller den. Den andra omkullkörningen ska jag vara tyst om...

Nähe ikväll ska vi på grillning hos en kompis.




Mitt fina gips

Mitt fina gips

Taadaaaa!
E det inte snyggt?
Har aldrig sett något sådant gips innan. Och så ska man se det på just mitt ben*sucka*.
Visst ser benet litet och tanigt ut? Snacka om att jag ska träna vaden efter det här..

Var hos syrran igår och fikade å tittade på en rolig film (som vi aldrig fick se klart på*hmf*).  Men men, det var trevligt och så fick jag hem Narnia*jippie*. Den ska jag titta på ikväll tänkte jag. Efter pluggandet då. Får idag ska jag göra massor var det tänkt.

Jag hoppade upp till tredje våningen själv men sen på nervägen så fick jag hoppa upp på brorsans rygg. Fint med skjuts ;o)
Och så stylade brorsan med blå neonljus under och i bilen, snacka om att folk glodde*hehe*. Vill oxå ha sånt, men jag är för rädd för poliser, inte för att man ser dom så ofta. Men det är dom man inte ser som man ska passa sig för.
Blev omkörd av en civilare för att tag sen. Såg inte det då utan när de hade stoppat några längre fram så kände jag igen bilen*fräckt*. Tur man håller hastigheten.

Vackert väder idag med. Får se om det blir något solande idag.

Om 17 dar fyller jag år ;o)
Min önskelista:
Plattskärm (jag vet jag kommer inte få det men nåt för man ju fylla listan med)
Brännarskivor (brist på det nu och måste bara ha det)
CD-skiva av Juanes (spanska är det vackraste språket)
Hmm pengar (kan man inte få för mycket av)

♥♥♥♥♥♥ Kolla jag kan sätta in hjärtan ;o) Synd att man inte kan få färg =(


paparatzifotografer

Är det bara jag som irriterar mig på dessa paparatzifotografer?
Såg ett program på tv idag. Fotografer kör ju upp kameran i näsan på kändisarna när de ska handla eller nåt. Jag förstår inte att det kan vara lagligt.
Okej är man kändis så kan man väl bli plåtad då och då men att följa efter och jaga kändisarna som inte får vara ifred är väl till att överdriva.
Att se någon kändis topless skiter väl jag fullständigt i? Herregud de är ju vanliga människor, inte några jädra gudar*åå*.
Inte undra på man läser kändisar som har bråkat med paparatzi. Jag hade blivit vansinnig om folk smyger och fotograferar mig när jag är hemma och tex solar.
Jaja jag var bara tvungen att klaga av mig lite.
Jag ska iaf inte bli kändis.

Solat (stekts)

Idag gick jag upp halv tio. Pappa gjorde ett par mackor till mig och efter ett tag med korsordslösande så hoppade jag upp (gick upp stämmer ju inte riktigt) och gjorde klart de 50 frågorna i historian. Det blev sammanlagt 13 A4! Hoppas att läraren blir nöjd för det var ett jädra jobb.

Sedan har jag solat nån timme, ska bli brun till studenten har jag tänkt. Men jag vet fortfarande inte vad jag ska ha för kläder. Några förslag? Obs, inte kjol eller klänning ;o)

Fastnade vid tv tills nu. Förutom att jag tvättade mina tossingar. Tår alltså. De får ju inte så mycket bad på den foten...
Och jag håller på att lära mig gå på nytt. Fast jag lägger inte många kilo på foten iaf. Men det går väl framåt.

Ska kanske till Jessan och Daniel senare ikväll. Får nog be brorsan om lift till tredje våningen. Så tung är jag väl inte? :o) *höhö*

Dagens låt:  Shakira feat.  Wycleaf - Hips Don´t Lie

Bbbb, bbbbbb, bllllåååttt

Just det, blått är nämligen den färgen på gipset ;o) Fräckt va?

Det började så här.
Vid entren tog vi en rullstol så jag slapp hoppa runt. Vi skulle ju köra igenom en sån där stor entredörr som snurrar sakta runt. Tror ni inte att mamma lyckades klämma mig och min stackars rullstol mellan entredörren och väggen?
Tack och lov så stannar ju den av lite så mamma kunde dra ut mig igen*åå*. Begriper inte hur hon kunde missa att den snurrade.
Sen när jag skulle trycka på hissknappen med kryckan så hade jag ena änden mot bröstkorgen när hon fortsätter köra och håll på att spetsa mig med kryckan.

I väntrummet ville jag sitta vid fönstret och då körde hon så långt mot fönstret att foten gick precis under elementet. Hade fotet varit högre upp så lovar jag att jag hade skrekit. Hmf, vilken upplevelse det är att åka rullstol. Nästa gång hoppar jag hellre själv ;oP

Sen när sköterskan skulle ta av gipset tog hon fram nåt som liknade en sågklinga, mina ögon blev nog stora som tefat när tankarna målade upp en bild när hon skulle såga i det. De flinade.
Fast det var en klinga som inte gick runt utan bara vibrerade. Gipset var rätt hårt och mitt ben vibrerade en hel del, äckligt.
Sorry Daniel och Jessan, hon la snittet rätt över era texter.
Sedan frågade hon om jag ville ha färg på gipset. Jaa!! sa jag rätt ut som en barnunge. Tänkte mig inte för där. Så nu är det ett mindre blått gips.

Ska stötta på foten nu. Fast det gör ju ont.

Snacka om att det var konstigt när gipset var borta. Jag försökte trycka foten uppåt men det var jättestelt.
Hur kan vaden krympa och bli så svag på bara två veckor?
Det blir massa rehab-träning sen. Men det blir ju bättre nu när jag får gå lite löst på det.

Idag har jag varit på ÖB. Mamma hämtade mig och sen tog vi kort på ett höghus som jag ska ha till affischen och sen till far å ÖB.
Och jag fick se min bil. Vad jag har saknat honom. Han var så skitig med måskitar på =( Och matte kan inte tvätta av honom*snyft*. Han får hålla ut. Han får iaf sällskap av brorsans andra bil, en vit 740 :o)


Solade igår i hängmattan ett par timmar. Och solan gick inte imoln. Borde egentligen sola nu men jag har gjort lite arbeten och så orkar jag inte gå ner.


Inte ett G till

F*ck, jag fick bara G på GIS-provet, 16 av 34,5. Hur fan kunde jag få så lite? Det kändes ju så bra.
Nu kommer jag aldrig få MVG i GIS, vilket leder till att betygssifforna inte blir så höga.
Det som började kännas bra i skolan nu ju. Och så kom detta bakslaget. Jag tyckte jag kunde det så bra och skrev mycket på alla frågor. Jag fick bara veta resultatet så jag vet inte var jag gjorde fel.

Sov dåligt inatt, hade så ont i benet när jag vaknade. Ska bli skönt att gipsa om det.  Snacka om att jag är halvdöd idag. 

Mamma kommer om en halvtimme. Ska bli kul att åka med nån man känner.

Sa jag det att min bror och jag gjorde bältesundersökning? Jag kan inte komma ihåg vad jag skrev. Iaf så börjar jag bli klar med biologibreddning. Redovisning för klassen på tisdag och sen göra klart affischen ;o)
Sen är det bara resten kvar.
Och jag tappade motivationen på GIS-arbetet nu när jag bara fick G på provet. Har fått ett nummer till en tjeja på vägverket där jag kan få statistik om trafikolyckor i Ronneby Kommun. Ska sätta in det i en karta på GISen och se var det har hänt flest olyckor. Ska bli intressant.

Men pratade nyss med läraren i GIS, det är iaf inte omöjligt att det blir VG.
Får väl nöja mig med det.

Tack Lotta för servisen av maten idag. Känner mig som en plåga för dig.

Jessan och Daniel, nu får ni ju skriva om på det nya gipset juhe. Undra vad läkaren säger när det står KLANT...

Ta ungen i öat

Då blev man av med redovisningen i religionen. Allt fixar sig mer och mer tycker jag.

Är ensam hemma för tillfället. När jag kom hem så släpade jag två stolar (en åt gången) ut på altanen för att kunna sola. Ja jag satt där väl i tio min så gick solen imoln. Och det var inget litet moln, så jag frös och fick hoppa in.

Sucka, den dära ungen som grannen har skriker som om han vore ikläm jämnt. Den saken har väckt mig flera ggr...
Bara jag inte blir moster till sådana gap-ungar för då tar jag ungen i örat tills den slutar gala ;o) Nä så hemsk e jag inte*höhö*. Ska bli kul när den dagen kommer =o) Undra vilket ord jag ska lära den först. Fan är ett bra ord har jag hört...

Jag har blivit beroende av att skriva här. Det är ju mitt sätt att rensa tankarna lite, som ni kanske har märkt?

Alla taxichaffisar säger att hästar är farliga eftersom alla jag har åkt med frågar vad jag har gjort innan jag knappt hunnit in i bilen.
Nyfikna är dom. Om man skulle dra till nåt. Jag krossade foten under en ångvält och har 30 plattor och dubbelt så många spikar*haha*. Nä så kul ska vi nog inte ha...

Någon som såg Grey´s Anatomi igår? Det är så spännade, hoppas Shepard väljer den studerande läkaren.

Nähe får väl försöka börja med maten.
Hejsvejs


Jahopp

Jaha då ska jag gipsa om foten imorgon kl 13.30.
På en torsdag...
Ni kommer ihåg vad jag sa om torsdagar?

Gipsa om?

Jaha, du ska jag ringa ortopeden om 10 min. Får fråga om gipset verkligen ska sitta så löst att det är ostadigt och att det känns som om gipset hänger på hälen istället för att sitta fast på vaden som det gjorde innan.

Jag har ju aldrig haft gips innan så jag vet ju inte hur det ska kännas. Men de på ortopeden lär väl veta när jag förklarar.

Gäsp, ställde klockan på halv åtta i morse, snoozen gick igång 6 ggr tills klockan var 20 i nio. Då gick jag upp.
Ska strax ner och äta.
Har så förbaskat ont i händerna. Alltid värst på morgonen.
Nähe ner till Fia...

Isch

Hjälp, jag får in mer fingrar under gipset och det beror inte på att att gipset blivit större. Min vad har blivit mindre 8oO (ska vara en smajlis med stora ögon och gapade mun).
*snyft*
Jag får börja hårdträna. Men om jag nu tränar så måste jag ju träna min andra vad lite. Tänk om jag alltid kommer ha olika stora vader*gulp*. Fast det tror jag inte, eller?

När kommer Narnia? Ska jag skicka en påminnelse? Tur att ni inte brukar hyra filmer för då hade ni fått betala massor*thihi*.
Nä det e lugnt, jag hinner inte se på den ändå på ett bra tag. Sådär efter den 20 maj då betygen är satta.
Om 17 dagar alltså.
Då ska jag hinna teckenspråksprov med 750 ord, fysikprov på hela Fysik B,  redovisning om religionsbok, redovisning om projektarbetet, redovisning om biologibreddning, GIS-arbete (som jag inte börjat på än), religionsuppsats (på knappt 3 sidor), 50 historiafrågor och en bilbälteskampanjaffisch.
Wei, vilken underbar vår.

What a wonderfull world this could be....

Dagens låt: Backstreet Boys - The Call

Försökte dansa med två stela kryckor

Höhö skojjade med mamma att jag skulla träna att sparka med min friska fot och bara hålla i mig med kryckorna. Mamma tyckte inte om det och sa att jag inte fick göra det. Hallå, nåt kan man väl få göra i detta trista liv ;o)

När jag faller, faller, faller jag hårt, det gör ont jag blir rädd, det känns konstigt och svårt.
Samtidigt helt underbart, det är ganska uppenbart.
När jag faller, faller, faller, faller jag hårt....


Refrängen från Brandstas nya låt ;o) Man kan inte låta bli att sjunga med.

Nu går det undan med kryckorna i skolan, släng er iväggen idrottsprofilen, i 100 meter kryckhopp vinner jag lätt *thihi*.
Nä så kul är det inte. Fick iaf koden till ena hissen idag. Men den andra hissen som det är nyckel till verkar inte gå. Får väl prata med de snälla lärarna istället för min känslokalla mentor*hmf*. Hon ska iaf inte få en blomma. (inte bara för denna andledningen då)

Min farmor ringde idag. Hon grät i telefonen och sa att hon älskade ju oss m.m. Hon undrade vad jag hade ställt till det när pappa ringde till henne och nu var hon rädd att hon inte var välkommen för mamma och grät ännu mer. Jag brukar faktiskt gråta när någon annan man pratar med gråter. Denna gången kunde jag inte gråta. Jag tycker inte synd om henne, hon satte sig själv i den situationen och det var inte första gången.

Idag gick GIS-provet kanon och jag har skrivit en massa på biologibreddning och religionen.
Vi fick nästan 50 frågor på historian som ska vara klara nästa vecka*gulp*. Bråttom bråttom!


Lagade maten idag. Vilket jobb! Fast det vara "bara" att laga pasta och varma köttfärs. Och så dukade jag fram bestick å sånt. Blev astrött vill jag lova. I början försökte jag dansa lite när jag väntade (brukar annars alltid dansa och sjunga loss medan maten kokas) men det var lite svårt. Vicka lite på rumpan och huvet var det enda jag kunde göra. Blev lite tråkigt till sist...


 

Emot kvinnliga brandmän

När jag åkte taxi sist så frågade chaffören vad jag siktade på med pluggandet. Jag ska bli brandman sa jag.
Han blev helt tyst sen sa han att jag kunde ju plugga vidare till brandingenjör sen. Jag lovar att det hade han aldrig sagt om jag var en man. Jag blir så irriterad.
Det är nämligen inte första gången jag blir bemött så.
En gång hjälpte jag en tanta vid resecentrum när hennes bil stannade på vägen. Puttade in den till parkeringen och lånade ut min mobil så hon fick ringa sin son. När han var på väg så sa hon att han var brandman.
Jag sa att jag med skulle bli det. När han kom så sa givetvis tantan det till honom.
Jaha har du sprungit rullbandstestet? var det första han sa. Varför ställa en sådan fråga? Jo för att han ville veta om jag verkligen visste hur jobbigt det var att bli brandman. Hade han ställt en sådan fråga till en grabb? Säkerligen inte.
Under praktiken på Cetetherm i högstadiet frågade någon vad jag ville bli, brandman sa ju jag. Är det bara nåt du har fått för dig eller? fick man som svar. Är det något en kille får för sig? Suckar...

Sen en massa till jag inte orkar räkna upp. Till 90 % har det varit medel- äldre karlar.
De enda som inte har sagt några spydiga kommentarer eller ens ifrågasatt min dröm är brandmännen själva i Karlshamn. De om några borde ju veta om en kvinna kan bli brandman eller inte. Den brandmannen vars mamma jag hjälpte i Ronneby kan man ju undra vilken stämning de hade på stationen.
Mamma har dock pratat med en annan brandman i Ronneby och han blev förvånad att det var sådana ton på någon på stationen. Förhoppningsvis var han den enda där då.

Jag hade en diskussion med B när jag var på stationen för ett tag sen. Han var helt inställd på att kvinnor kunde jobba som brandman och att bara de klarade testen så var de lika bra som männen.
Skönt att prata lite sånt med en go brandman.
J var en av de goaste mot mig, tyvärr gått i pension men han hälsar på lite då och då. Han var hur go mot mig som helst. Även om han var äldre, eftersom många äldre tycks vara emot den nya trenden om man får säga det så.

Måste erkänna att ett par äldre män verkar skeptiska men har inte sagt något otrevligt eller så. Jag kanske missuppfattar deras personligheter därför spinner jag inte vidare på det.

Har ont i maggen. Kolsyra är inte magens bästa vän. Men man kan ju inte låta bli att dricka det heller. Det är ju så gott när det bubblar i munnen.
Nähe måste plugga vidare på GISen.



Jag egentligen haft tur

Jahopp...
Ännu en dag avklarad. Idag är det "bara" 11 dagar kvar innan gipset ska bort. Det betyder att jag redan gått 10 dagar med gipset.
Fast det gör ju ont. Och det är trist. Och sova är svårt.
Men jag tänkte på en sak. Så många ggr jag har trillat av hästen, kört omkull både med cykel och moppe, åkt pulka utan hjälm i 65 km/h efter bil, blivit inknuffad i all världens fart i stolpe på rugby, fått halsgrepp på rugby och landat på bakhuvet. Och vilka smällar man fått i handbollen och jujitsun.

Ja då ska jag nog vara glad att när det väl gick åt helvete så var det inte så farligt iaf.

Idag tänkte jag göra en massa läxor så jag blir av med skiten. Det går inte att skjuta upp det längre. Ju snabbare jag gör det, desto snabbare kan jag ta lov ;o) Smart va?

Vem var ute och festade igår då? Själv satt jag hemma och spelade kort med familjen. Värdesätter familjen högra än supande. Fast det kan ju bero på att jag inte kan gå så långt utanför huset. Och så var det så pissigt väder.

Pappa och jag ska göra bältesundersökningen idag tänkte jag. Å vad mycket jag ska göra idag.

Tack för att ni som läser detta orka läsa min blogg dag ut och dag in*ler*. Vilka ni nu är...





hits