Summering av året 2008

Får kanske summera året. Det har varit ett mycket händelserikt år som gått mycket snabbt.
Termin 4 avslutades på Skydd Mot Olyckor. Jag saknar redan alla lärorika övningar på övningsfältet, och alla bra lärare.

Jag har varit två gånger på utbildning i Barsebäck då jag fick jobb som väktare. Då jag sökte jobbet för att jag ville göra nytta och känna mig behövd blev det inte riktigt som jag tänkte mig. Nu jobbar jag enbart för att få pengar till hyran. Självklart gör alla det som har jobb men jag vill ha ett jobb man trivs med. Där man känner sig behövd och kan förändra och förbättra.
År 2009 hoppas jag att jag får upp min kondis så jag klarar rullbandet. Och då måste man vara frisk så huvuduppgiften nästa år blir att hålla sig frisk!
Tänk vilken dröm det hade varit om man jobbade som brandman innan 2010!!

Detta året flyttade jag även till en egen liten lägenhet. Det var riktigt roligt att få leva själv men självklart var det ensamt då man inte hade någon att prata med när man satt framför tvn. Man går till jobbet själv, jobbar själv, kommer hem själv.
Var det Alfons som hade en osynlig vän? Jag är som honom för jag pratar tyst med nån annan när jag ronderar för jag trivs inte vara så mycket själv. Varför sökte jag som väktare då undrar ni. Jo jag trodde inte att en väktare jobbade så mycket själv. Dessutom trodde jag att det skulle innebära lite jobb i butik vilket mitt företag inte har på orten. Tji fick jag!
Men ibland jobbar man stationärt och får givetvis prata med massa folk. Både på svenska och engelska. Och så kommer de folk som inte kan något av det... Men någon kollega arbetar man inte med.

I år har jag varit på brandstationen en del. Kanske inte lika mycket som de fyra andra åren då jag haft mycket att stå i. Däremot har jag kommit inom ofta för att säga hej innan man började jobba. Kontoret ligger 30 sek körväg därifrån :o)
Fast det var en negativ sak med det en gång.
Jag skulle precis börja jobba på kvällen, alldeles själv (trodde ni inte va?), så hör jag de välbekanta sirenerna köra iväg på uppdrag. Och där stod jag och lyssnade medan de försvann längre och längre bort. Jag ville oxå hänga med! Jag vill med rädda världen! Varför skulle det vara så svårt för?
Istället var det bara till att börja rondera, låsa -släcka-blippa, låsa-släcka-blippa. 
Så fick man drömma sig bort för att känna sig bättre till mods. En dag ska jag med åka med i 1+4 styrkan och inte 1+5 på larm. Vänta bara, en dag ska jag halka in på ett bananskal genom att för en gångs skull ha tur och flyt :o) Jag kan se ögonblicket framför mig när jag klarar rullbandet. Trots att benen inte längre har känsel kommer jag hoppa högre än Kajsa Bergkvist av glädje. Gläjdetårar rinner medan jag springer runt brandstationen och kramar om alla jag ser. Ska vi sätta det som ett mål 2009? :oD
Där fick ni veta mitt nyårslöfte oxå. Klara rullbandet genom att hålla sig frisk och träna!
Nyårslöfte är iförsig inget bra för man håller det ändå inte. Men man kan säga att jag har det som mål. Och så ska jag ha massa delmål. Får ju fler delmål man klarar desto lättare känns det att nå slutmålet.

Slutligen:
Gott Nytt År på alla er trogna läsare. Utan er hade jag givetvis inte varit kvar här i... vad kan det va? Fyra år? Har blivit 747 inlägg. Undra hur många bokstäver det blir? =o)

Vill ta barnen i örat..

Trodde jag skulle börja 14 idag men vid 11 smsade chifen och undrade om jag visste att jag började 12. Ahh..
Fick avboka fikan med vännen.

Så jag slutar sex idag. Mycket bättre =)

Ska inom citygross och köpa lite saker när jag slutat. Cider bla. Blir inte mycket alkohol på nyårsafton för min del.
Sen får jag nog kolla lite på grönsaker :o)

Ronden gick bra igår, kunde prata med mamma i telefonen och gå i trappor samtidigt. Flåsade bara lite så det är helt klart en förbättring. Den 12 jan ska jag till astmasköterska som jag fick remiss till sist jag var hos läkaren. Läkarna fattar inte att jag har inte astma!

Inte blev det något mer larm igår. Däremot hörde jag de på radion :o)

Mina grannar höll liv till tolv igårkväll, tills jag bankade i väggen. Barnen spelade nog fotboll mot deras dörr. Jäkla liv var det iaf. Borde inte barn sova vid tolv???

Fyndat

Fyra röster på pepparkakshusen... Konstigt att ni har tid att gå in här på julafton men har inte tid att rösta ;o)

Tävlingen avslutas samtidigt som detta året så ni har ett tag till att få er röst hörd.


Vad har jag gjort runt julen då? Jag har varit hemhemma vid julafton och juldagen. I fredags åkte jag och min bror till elgiganten och shoppade. Eller ja, jag blev åter igen fattigare. Men rean får man inte missa. Köpte surroundanläggning Phillips 1000 w med fyra stående högtalare, en dvd, två högtalare till där framme för 2222 kr. Det är ett klipp. Tur hade jag med för det var bara ett exemplar kvar när vi kom. De hade bara haft öppet i två timmar då. Puh...
Sen köpte jag skrivare/scanner/kopiator i ett för 990 kr. Oxå ett bra klipp enligt min bror. Jag har inte koll på vilka teknikprylar som är bra så min bror får fulla förtroendet när jag frågar honom vad som är bäst att köpa.

Körde hemhem för att hämta resten av prylarna jag haft under julen. Körde sen hem för att lämna prylarna i lägenheten. Vi tog brorsans bil för att köra upp till IKEA. Väl däruppe kom vi på att vi glömde luckan till tv-hyllan som skulle bytas. *svärord*. Det var ju en stor del därför vi åkte upp!! Ja och rean då.
Väl däruppe köpte jag ett mer praktiskt databord.
När vi är på fyndavdelningen ringer mina föräldrar. Då har de med kört upp. Hade jag bara vetat det kunde ju de kört inom och tagit min lucka*buää*. Min bror och jag gick tillbaka i hela varuhuset för att säga hej.

Sen var det dax att köra hem. Somnade faktiskt till lite i bilen. Man blir trött av att shoppa :o)
Väl hemma var det julafton igen för min bror då han fick äran att packa upp alla dessa högtalare.
Skrivbordet packades upp i lördags. Även andra saker sattes upp så snart blir det väl klart. Snacka om massa småsaker man ska göra vid en flytt.
Kom på att jag glömde sätta upp de två hyllorna som ska vara i sovrummet. Får brorsan ta nästa gång han kommer. Jag har tyvärr ingen borrmaskin eller vattenpass så han får göra det istället. 

Annars har det inte hänt så mycket. Skulle egentligen bara jobba 12 timmar denna vecka men nu blir det 52 timmar istället.

Larmet gick precis så jag har pratat med sos, släppt in brandbilarna och vinkat på dem både in och ut :o)
Kan inte larmet gå ikväll då mitt gäng jobbar? =) Har faktiskt inte släppt in dem än... Fast självklart vill jag inte att företaget ska betala massa pengar... men jag vill ju gärna se brandbilarna ju :o)

Detta med röster...

Femton stycken har gått in på sidan och bara en har gjord sin röst hörd.
Hallå, vi lever i en demokrati, rösta nu för faen :o)

Pepparkakstävling

Här kommer pepperkakshusbidragen:

1.




2.




3.


Ni måste rösta då det är en pizza som står på spel. Vinnaren bjuds nämligen på en pizza av de andra deltagarna :o)

Sidvisningar

Om ni undrar varför era bloggar har så höga sidvisningar är det bara jag som går in gång på gång och hoppas på en uppdatering.
Slutar om 20 min tack och lov :o)
Har letat traktorbilder. Mathias ska ha en traktor på sin vägg ;o)

Vad härligt att solen lyser idag, ska bli riktigt roligt att handla julklappar. Om man bara visste vad man skulle köpa...

Granen pyntad

Pepparkaksbidragen kommer så snart jag fått bilderna från övriga deltagare :o)

Helgen har tillbringats i julens tecken. Jag har bakat pepparkakor med systersonen, syster och bror. Pepparkakshuset är klart, granen har inhandlats och pyntats. Min bror hjälpte mig givetvis. Jag har tagit upp ännu mer tomtar men inte placerat ut dem, vet inte var jag ska göra hän dem :o)
Igår var jag hemhemma på adventsmiddag, jag fick välja måltid vilket blev hasselbakspotatis med fläskfilé*mums*.

Jag är nyfiken vad ni fick i julklapp av jobbet?

Städar på jobbet

Nu har jag dammat hela vakten, tömt sopor... Igår kopierade jag upp ett stort antal kartor som vi använder till folket som ska hitta inne på området.
Jag ska hitta något annat som sysselsätter mig två timmar till.
Ska inom Coop när jag slutat och handla julgransbelysning då de har halva priset där. Köpa sån dära strut till dekorationen på pepparkakshuset.

Sen ska jag duscha och göra mig iordning till julbordet i garaget på jobbet =o)

Fin liiten hund..

Sådan fin schäfer vill jag ha =)

Detta lilla hus...

Mitt pepparkakshus var nästan helt, bara en liten bit av änden på skorstenen som var av men kunde lätt lagas.
Jag värmde upp sockret vilket tog en faslig tid. Satte ihop en kortsida och två långsidor. Sen hade sockret redan stelnat. Var bara att värma det igen. Flyttade spektaklet till spisen så kunde sockret värmas under tiden.
Sockrets egenskap var coolt =) Men varmt som tusan!!
Så råkade jag tappa skorstenen i sockret. Haha... klant :o) Huset blev väldigt dragigt så jag får väl installera en värmekamin till de som ska bo där :o)
När jag äntligen satt ihop det orkade jag inte mer utan tittade på tv. Lade mig 21.20 redan*gäsp*.
Får se om jag fortsätter idag eller imorgon. Deadline är någon gång på dagen imorgon. Puh..

Jag måste köpa gran och pynta den men har ingen fot eller ljusslinga än...

Sunes jul

Oj vad längesen det var. Är riktigt roligt att återuppliva gamla minnen :o)

Detta pepparkakshus...

Nu har vi kommit fram till att pepparkakshuset får ha vilka dekorationer som helst... Fick nyss veta att limpistol var tillåtet. Jag har ju ingen!! Fusk :o)

Ska sätta ihop det idag, har inte stora förhoppningar på att vinna men ska iaf göra mitt bästa =o)
Jag tror jag har lite hum om hur det ska se ut. Men först ska jag sätta ihop det. En pärs bara det. Jag har aldrig satt ihop ett pepparkakshus då det har varit min brors uppgift då mitt tålamod inte räcker till.
Nonstop brukar man ju ha. Men det är ju så gott så man vill inte slösa...
Frågan är om det ska vara helt ätbart eller inte...

Det bästa är kanske att gå i butiken för att få lite förslag. Men det ska vara billigt. Får hålla igen lite på pengarna...

Jag har 4 timmar till att klura ut något bra innan jag slutar...

Om mig

Vad gör man om man läst igenom alla tidningar, tittat klart på nätet, ätit frukost, tagit min tablett och klockan bara är sju?
Nu är klockan halv åtta. Nätet har tittats igenom ett antal ggr till. Ingen uppdaterar sina bloggar så tidigt heller.

Fick en kommentar om önskan att jag skulle skriva ett inlägg om mig själv. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, känns som att ni vet rätt mycket om mig redan...

Växte upp i en liten by där man vistades mycket i skogen på sin fritid (och skolan). Var kanske inte riktigt som andra tjejer, lekte iförsig med hästar men jag åkte lådbil vid treårsåldern och önskade mig en trampebil när man kunde trampa. Kommer fortfarande ihåg den. Den var röd :o)
Var ofta ute med min bror och byggde koja (som mamma senare eldade upp).
Tidigt var jag med min mamma och syster på en 4H-gård. Hästar ligger mig varmt om hjärtat och har hängt med mig hela livet, mer eller mindre.
När jag gick i femman tittade jag mycket på London Brinner! vilket jag tror väckte tankarna kring det här med brandman. När jag gick i sexan växte känslan starkare och i sjuan hade jag bestämt mig helt. Brandman var min mening med livet.

Det protesterades vilt där hemma. Hörde att jag aldrig skulle klara det då jag var för klen m.m. När jag fortfarande stod fast vid yrket fick jag klart för mig att bo hemma fick jag inte göra om jag utbildade mig till brandman.
Var ett krig i två år. Var inte bara hemma utan frågade folk vad man ville bli fick man höra en hel del negativa saker om brandman och kvinna, hur lätt var det när man bara var 14-15 år? Sen hamnade jag på brandstationen när jag skulle praoa i nian.
Allt vände. Äntligen några som var positivt inställd på mitt val. De där hemma började tillslut fatta att brandmannalivet gjorde mig lycklig som inget annat kunde göra.
Man har oerhört många ggr fått ta emot negativa kommentarer om mitt val. Men tack vare ett speciellt gäng har jag stått fast.
Jag var bara i moppeåldern när jag började umgås med dessa goa grabbar. De var med mig när jag började övningsköra, börja naturvetenskapsprogrammet, ta B-körkort, ta studenten (de var så gulliga och skickade en blomma till mig =o)), börja Skydd Mot Olyckor, ta C-körkort, ta examen på SMO och sen när jag började jobba som väktare.
Och nu har de kollat in min lägenhet :o)
Behöver då knappast säga att de betyder mycket för mig =o)

Vad gör jag på fritiden då? Internet är (tyvärr) en viktig del av mitt liv. Ett stort kontaktnät finns där som jag inte skulle vilja vara utan. Tillhör den stora skaran som kan sitta på ett LAN. Men vi får ihop max sex personer som sitter en dag ca 12 timmar. Sitta flera dagar i rad är jag för gammal för*ler*. Jag tycker mest om spelen Call Of Duty 4, Medel Of Honor och CS då jag har passion för att döda mina vänner :o) Speciellt med sniper, då man ligger och väntar på sitt byte som springer halvt ihjäl sig då de vet man ligger och lurar*mohaha*.

Annars så tränar jag så fort man är frisk. Har tendens att jämnt och ständigt bli förkyld av en oförklarligt anledning.
Det är den stora boven i det hela gällande konditionen och styrkan. Då man blir förkyld var fjärde vecka och kan vara sjuk i flera veckor tappar man det man tränat upp. Får börja om gång på gång. Denna gången har jag varit sjuk 7 ½ vecka och min andra antibiotikakur är snart slut. Då det lossnat en hel del i bröstet och bihålorna hoppas jag att jag snart kan gå och prata samtidigt.

De flesta visste nog det mesta av detta men till Türbjorn hoppas jag att du vet lite mer om mig ;o)

Volvo + kvinnor = kör bäst :o)

Visste jag redan ;o)


Lyssnar på

Dagens låt blir två:

Takida - Broken

Takida - Reason To Cry

Ny mobil

Då min stackars mobil snart är tre år och börjar tappa stinget har jag planer på en ny. Batteriet får laddas varje dag, lägger av vid samtal, svårt ibland att skicka sms...
Men den har hållt väldigt bra. Har tappat den måååååånga gånger i golv/mark. Klarat av att vara i fickan på en hel del rökdykningar och så har man ibland glömt att den legat i fickan och då legat på den :o) Har pratat en del timmar med den i bastun...
Ja den har tjänat sin matte väldigt väl.
Men nu behöver jag en ny. Frågan är
silver eller svart? Så svårt att välja!


Fick blomma av brandmännen :oD

På en timme hann jag bädda, dammsuga, städa, plocka undan disk, fixa kaffe och duka fram :o)
Tror ni inte de gulliga killarna köpt en orkidé? Fick en kram av alla och hallen kändes väldigt liten helt plötsligt när fem stora brandmän tog av sig skorna :oD Lägenheten inspekterades och soffan provsattes*ler*.
Blev så himla glad för deras besök, betyder mycket för mig nu när hoppet höll på att försvinna för ett tag sen om brandmannayrket.

Lossnade lite till i bröstet idag så jag har goda förhoppningar att snart bli frisk.

Tänkte titta på Titanic på trean igår. På första pausen lade jag mig i soffan. Sen när filmen började igen orkade jag inte lyfta upp huvet utan lyssnade bara på vad som sades. Så trots kvällen var tidigt gick jag till sängs.
Vaknade vid halv sex imorse. Kroppen hade visst redan ställt in sig på tidiga mornar. Aldrig livet jag går upp så tidigt när man börjar 14. Så jag lyckades somna om :o)

Idag ska jag gå tvåtimmarsronden. Kommer gå väääldigt lugnt. Vill inte överanstränga mig nu när jag börjar bli bättre.

Ja annars har det inte hänt så mycket. Brorsan kom inom igår på snabbvisit innan han drog vidare till nästa syster.
Idag plockade jag undan och diskade efter fikat och så lagade jag spagetti och köttfärssås*mums*.

Herrbesök

Tiden har gått grymt snabbt idag. Sov mer timmar inatt oxå, gör mycket.

Jag följer vad som står i datorn för det måste jag göra, har inget annat att gå på. Varför blir folket arga på mig när lastbilen inte kom rätt? Jag är ju inte synsk om att det är fel i datorn. Suck... Jaja, jag gör så gott jag kan, mer kan jag inte göra.

Det dära skalvet imorse var rätt stort visade det sig. Märkligt men rätt coolt att få vara med om nåt sånt. Någon mer som märkte av det?

Hihi klockan 15.00 ska jag få besök av brandmännen. Jag bakade muffins igår ifall de kunde komma idag. Så när jag kommer hem får jag dammsuga så man har det snygg och prydligt när man får fint besök :o)
Har knappt en timme på mig. Måste köpa grädde med. Blev så himla glad att de ville komma =o)
Hoppas de hittar någonstans att parkera. Går ju inte att fickparkera brandbilen var som. Men det löser sig nog ;oD

Den gråa dagen blev helt plötsligt mindre grå :o)

Jordbävning

Satt här i vakten då allt började skaka. Golvet, bordet och dataskärmarna började skaka som fasens. Nu jäklar har det smällt inne på området tänkte jag. Men inga larm kom.
Läste på nätet:
Kraftig skakning i södra Sverige
En kraftig skakning inträffade i marken tidigt i morse i Skåne. I Malmö kändes det ordentligt med att byggnader skakade till. SOS Alarm blev omedelbart överbelastad. Även Danmark drabbades. (TT)

Inte bara Skåne som drabbades utan även Blekinge. Min bror och far kände det oxå ett par mil längre bort.
Märkligt. Aldrig varit med om sådant här. Trodde inte det var möjligt heller för vi är ju inte mellan två plattor. Någon som kan förklara hur det var möjligt? =o)

Från macho till fjolla

Robert Gustavsson äger :o)

"Dom har urläcker belysning"

Han e så jäkla bra. Folket undrar nog vad jag flinar åt här inne :o)


Inbrott

Sov knappt något inatt. Bara för att man skulle upp 5.20 så var man orolig. Dessutom pratade grannarna högt utanför trapphuset m.m. Såg något misstänkt igår eller var det bara jag som inbillade mig. Regnr är uppskrivet iaf...

Läste i tidningen varför poliserna cirkulerade hos mig iförgår. Inbrott i källare och vind... Jag ska titta om mina saker är kvar när jag kommer hem.

Tänkte bjuda brandmännen på fika imon men ändrades tvärt då jag ska hoppa in och jobba. Jaja lite mer pengar. Hoppas bara jag orkar med ronden på kvällen. Är lite lättare i bröstet men en bra bit kvar. 

6 ½  timmar kvar....

Ska köpa kakao idag för jag ska baka muffins i veckan. Något gott måste man ju ha hemma och bjuda på :o)

Pepparkakshus hittade jag inte i affären igår. Blev lite filmtittande istället.

Har inte så mycket att skriva om egentligen. Mitt liv känns rätt boring. Mer händelserikt var det när man gick SMO då man hade rökdykning och trafikolyckor :o)
Jag är så grymt sugen på att börja träna men det går ju inte! Känner mig som värsta latmasken när man ser folk ute och joggar eller går till gymmet. Så då får man tillbringa tiden i köket och framför tvn. Många filmer har man lyckats titta igenom :o)
Köpte pepparkaksdeg och formar igår. Tänkte kidnappa Mathias (2 år) för att baka :o)

Poliser här

Blodproverna och röntgenbilderna såg bra ut.
Detta pillret verkar hjälpa för det lossnar i bröstet nu. Tack och lov. Men jag vet fortfarande inte varför jag blir sjuk hela tiden.

Igår när jag skulle lägga mig var det en del poliser utanför lägenheten. Tre polisbilar och poliser som letade efter någon/något. Hundförare var runt mitt hus och schäfern hoppade in i bilen nedanför mitt fönster. Hmm... undra vad som hänt.

Nu har jag bara två avsnitt kvar av Band of Brothers sen har jag sett hela serien på en vecka :o)

Jag har fortfarande inte kommit på vad jag ska dekorera pepparkakshuset med :oS

Övningsbilder

Idag eldade de ner huset. Jag var inte där =( Jag var hemma för att kurera mig.

Men jag kan bjuda på gårdagens bilder, inte lika coolt som ett övertänd hus men man kan inte få allt ;o)


Rökdykare på väg in


Spår efter tidigare övning


Min stora pansarbil ser väldigt löjlig ut i närheten av 301 =oD


Kanske intresserade om dagens läkarbesök. Jag fick ta blodprover och en ny medicin hämtades ut: Amoxicillin. Se om den hjälper bättre än doxyfermen. Imorgon ska jag tillbaka för att röntga lungorna och vidare till läkaren för att höra provsvaren. Säg att jag blir frisk, please!

Pepparkakshus

Syrran bor i by 1, jag i by 2 och resten av familjen i by 3. Nu har brorsan kommit på en tävling mellan de här byarna om snyggast pepparkakshus.
Min bror har världens tålamod i sådant där pillgrej så jag har redan utsett han till vinnare.
Reglerna är att vi köper vanligt pepparkakshus, alltså inget eget bak. Så nu försöker man komma på olika saker man kan göra på detta pepparkakshus.
För att utse en vinnare så rättvist som möjligt måste juryn vara helt neutrala. Därför har ni kära läsare utsetts till juryn!
När väl husen är klara läggs bilderna upp med siffror så ni inte ska veta vem som gjort det :o)

Men vad sjutton kan man garnera det med? Nåt coolt, annorlunda, snyggt?

Fantasin har inte kommit igång än...

Lyssnar på

Vet inte om jag lagt in den men dagens låt är denna :o)

Elda i hus

Mitt gäng övade i ett hus idag som sedan ska eldas upp imorgon. Körde dit för att titta lite. Hade dubbla byxor, stor scarfs och mössa men frös lite mot slutet innan jag skulle köra till jobbet. Satt på en stege lite för jag blev trött av att stå.
Bilder lägger jag upp sen på eldningen.
De skulle grilla korv. Det var bara det att de glömt senap och ketchup. Och B skulle ha sin egna mat från brandstationen. Vem tror ni får rycka ut? =) Glad för att hjälpa till körde jag till stationen för att rensa deras kylskåp, värma maten och körde tillbaka till den stackars demolerade villan.
Blev erbjuden korv men var inte riktigt hungrig. Men det var bara för att jag nästan precis ätit frukost. För hungern har kommit tillbaka rätt bra :o)
Och så har jag tagit det lugnt dessa dagar. Var svårt när slangen skulle in i villan. Fick bita mig i läppen för att inte hjälpa till att dra. Tur att jag hade en jacka jag inte vill skita ner för då gjorde jag ingenting. Sen luktar den kanske rök men det är ju som parfym :o)

Sved i hjärtat i dubbel bemärkelse när jag tittade på. När rökdykarna gick in ville man bara hänga med in för att släcka branden. Men en sjuk rökdykare är ingen bra rökdykare. Så det var bara till att titta på, bli gladare av sällskapet och planera för att bli frisk. För när man är med gänget blir man mycket gladare :o)

Sitter på jobbet. Delar ut julklappar idag och blir trött bara av att resa på mig. Så jag svalde envisheten och ringde chefen. Ronden på två timmar i trappor och branta stegar låter som maraton i mina ögon.
Ev så får jag stanna hemma imorgon. De pengarna får svida. Hälsan är mycket viktigare än pengar, eller hur?

För att sammanfatta det hela är jag rätt stolt över mig själv att sätta stopp. Jag brukar strunta i kroppens signaler men nu får jag bannemig lyssna på den. Denna kropp ska man ju faktiskt ha livet ut.
Nu ska jag sitta här till klockan åtta då avlösning kommer. Hem och krypa upp i soffan med glass och choklad.
Imorgon ska jag till farbror doktorn som ska göra mig helt frisk :o) *hoppas jag*


Gäsp

Jag kommer aldrig vänja mig att gå upp klockan 5.20. Fyfasikens...
Men jag lade mig tidigt igår då jag var helt slut trots att jag inte gjort något jobbigt på dagen. Tror jag ska ringa doktorn idag och se om man kan förlänga kuren för frisk är jag inte och tar sista tabletten imon.

Sitter på jobbet och ska gå igenom sju timmar till. Hoppas det går snabbt. Inte för att jag ska göra nåt hemma. Men jag blir trött i kroppen även att bara sitta still. Fast hjärnan får jobba på högvarv på detta stället.
Vill hem och lägga mig på soffan/sängen.
Igår sved det grymt mycket i bröstet. Hoppas det blir bättre idag.

Tack och lov att Polishunden Arek inte slutade blogga. Han piggar upp ens vardag varje gång man går in på bloggen =o)

Imorgon ska mitt gäng elda hus. Tänkte köra bortom och titta lite innan man börjar jobba ;o) 

Nähe snart börjar lastbilarna drälla in så man får mycket att göra.

Helikopterövning

Jag skulle bara tvätta bilen... Slutade med att jag var kvar till Wallander var slut =)

Körde bara hemom för att käka frukost (och uppdatera bloggen).
När jag var på väg till stationen ringer min bror. Helikoptern är på väg, körde precis förbi ovanför vårt hus. Alltså två mil bort. Efter 3-4 min var den framme och jag hann filma den =o) Tyvärr kan jag inte lägga in filmer här så ni får nöja er med bilder.



Båten är på väg med markörer till flotten som är till vänster om helikoptern. Brandmännen fick absolut inte köra vid helikopterns vänstra sida eftersom om det händer något är det den sidan de dyker i. Tryggt att veta ;o)
Synd att de hade tillräckligt med markörer för jag hade ju med velat åka igen!


Fin kväll för övning var det iallafall =o)




Jag sitter på framänden på 301.


Båten kommer in med flotten som helikoptern lämnat efter sig.


Stor sak som skulle in i 305. Efter ett tag lyckades vi få upp den och tömma den på luft. Sen körde jag hem femman med det dyra bagaget =o)


Egentligen skulle min dag sluta där när flotten var utpackad men fick frågan om jag med skulle beställa thaimat. Kände inte för att köra hem och laga mat och sitta själv hela kvällen. Så jag käkade god thaimat i gott sällskap.
Sen hamnade jag och några till vid tvn. Klockan elva körde jag hemåt, trött efter dagens bravader.

Efter en dag på stationen kändes livet betydligt bättre. Jag börjar se ljuset i tunneln med inflammationen och hoppet om mitt drömyrke började sakta komma tillbaka. Fick mycket stöd och goda råd igår. Tänk vad många tjejer(killar) som även de drömmer om att bli brandman men inte har några stöttepelare. Jag är lyckligt lottad och jag kan inte göra de (brandmännen) besvikna nu.
Jag ska göra upp träningsschema och kolla på min kost.

Denna gången ska jag verkligen lyssna på kroppen innan jag tränar igen. Kroppen har ju som sagt jobbat nästan som vanligt i sex veckor med bronkit. Jag får verkligen bita mig i läppen och börja lugnt så kroppen återhämtar sig.
Men Blåljus Cup närmar sig och jag kommer vara grymt besviken om jag inte kan vara med. Men samtidigt vet jag att tempot är väldigt högt. Polisen är starka fysiskt vilket gör att man får kämpa hårt för att ta sig fram. Tror det ska ett mirakel till för att kroppen ska återhämta sig så snabbt och orka med innebandy...
Men sen är det inte många tjejer som brandmännen har. Det måste nämligen vara en tjej på plan hela tiden annars får de inte spela. Förstår ni pressen? :o)

Jag är glad att jag valde tvätta bilen igår. Blev en del tet vilket jag saknat. Ni är väl vid detta laget trötta på mitt tjat men jag kan aldrig skryta tillräckligt med att brandmännen i "mitt" gäng är de goaste som finns.

Humöret på topp efter en vända på station

Var inom brandstationen för att tvätta bilen med mitt yes diskmedel. Blev kvar där ett tag och pratade med de goa grabbarna.
Jag får se upp för en dag kommer de hit på fika. Undra vad grannarna säger när brandbilen parkerar utanför :o)
Hehe jag skulle hjälpa dem lite när de rullade tillbaka motorsprutorna efter golvtvätten. Precis när jag skulle sätta i kontakten för att ladda ryter B till precis jämnte mig. Kändes som att hjärtat hoppade ur kroppen och in igen. Tyckte B var jättekul. Hihi en dag ska han få tillbaka :o)

Ska snart ner igen till stationen. De ska öva med helikoptern (den jag åkte en gång). De har tyvärr tillräckligt med markörer så jag får nöja mig med att titta på denna gången. Så jag tänkte att jag kunde ta lite kort på den istället. Synd att jag inte hade min brors kamera för den kan man zooma mycket med.

Nu har jag inte många dagar kvar på antibiotikan.

Min bror fick igång hemtelefonen igår :o) Så nu kan man göra adressändring.
Påminn mig att skriva julkort oxå. Har fem st bara. Blir femte (eller sjätte?) året jag skickar till brandstationen. Tänk vad tiden går snabbt. Snart får man tänka på familj, villa, hund och volvo :oD Volvo är iförsig redan köpt men sedan räknas nog inte.

Dagens låt

Nähe till stationen för äventyr.

Pynt

Hoppas att antibiotikan tar ordentligt så kroppen rensas från allt ondo.
I onsdags bjöd jag hela familjen på middag. Jag var grymt effektiv i två timmar med att städa, putsa köksfönstret, duka, laga middag m.m.


Kommer inte ihåg om jag visat julgardinerna..


Förberedelse för lite pyssel...



Resultatet


När jag skulle sätta i ljuset i staken tog jag i lite för hårt*klirr*. Så ena ljuset är lite lägre än de andra. Men jag tog ett gummiband och lagade det så länge. Får låna brorsans superlim...


Tog bort glaset på soffbordet och spred ut lite stjärnor.
Blev grymt fint faktiskt.


Igår fick systersonen äntligen se brandbilarna på riktigt istället för att titta på filmen i min mobil. Han är redan fäst vid blåljus och sirener =)


Han går runt hela dagarna och ropar på mig visst =o)

Nähe jag får väl diska lite idag, sortera kläder, ta en varm dusch....
Äta måste jag med göra. Tror att doxyfermen ger minskad matlust för nu har jag inte ätit på 20 h. Får trycka i mig några mackor genast. För att bli frisk måste man ha energi och då måste man ju äta...

Bronkit

Japp det var det jag hade. Luftrörsinflammation...
Så nu käkar man antibiotika. Nu ska jag äntligen bli frisk....

Heter numera Mimi

Redan tisdag. Väl? Dagarna flyter ihop tycker jag. Huvudsaken är att man vet när man ska jobba :o)

Gick upp 5.20. Grymt för kroppen tycker jag, då man älskar sovmornar. Imorgon börjar jag 16.30 iaf.

Vad har hänt sen sist. Jag har satt upp gardiner i vardagsrummet då jag äntligen hittat gardiner jag tycker är fina. Putsat fönster, satt upp tavlor, hallspegel, slinga bakom tvn så hyllan inte blir så mörk. Hmm..
Fixat med lägenheten med andra ord. Brorsan och pappa har kommit inom och hjälpt till. Systersonen Mathias har med kommit och hälsat på. Han har varit väldigt mostig dessa dagarna. När han hade sett en vinröd bil på stan sa han Mimi. På nåt sett blir Emelie Mimi :o)

Ringde till doktorn idag. Fick tid 16.00 idag. Har gett förkylningen en chans men den tog den inte så jag hoppas farbror doktorn kan hitta en kur så man blir frisk.

Fick en kommentar av Anonym om att jag var så negativ när jag skrev. Började titta lite vad jag skrivit. Jag må inte vara positiv genom hela bloggen men vad jag kan se är det minst en smajlis i varje inlägg...
Skulle jag vara jättepositiv hela tiden är det ju nåt som är fel, antingen ljuger jag för er eller så är jag väldigt lycklig lottad.
Så Anonym, jag kan inte tilltala alla i min blogg. Gillar man inte mig/bloggen så kan man fortsätta till nästa :o)

Om jag nu ska vara negativ så måste jag säga att detta vädret är så tråkigt. Jag vet inte hur ni har det resten av landet men här i Blekinge e det regn, grått, dimmigt och mörkt.
Men det bästa är att när jag slutar 14.06 är jag ledig 26 ½ timmar =)
Då ska jag putsa mer fönster, pynta adventsljusstaken, sätta upp adventsljusstake i fönstret (är nog den enda i Sverige som inte gjort det än), titta på Desperate Housewifes (äntligen man är hemma på kvällen), städa, lägga i kläder i trådback som brorsan satte ihop igår och så får jag inte glömma farbror doktorn.

Oj nu blev inlägget så där lagom långt och jobbigt att läsa...
Glad första advent + 2 dagar på er!

hits