Bitter

Är som en skrockande kråka. Hes som fasens. Jag har nog haft allt en förkylning kan ha. Ont i hals, öron, bihålor, huvet. Haft feber och har fortfarande hosta...

Ska bli roligt att jobba ikväll då våra jackor fortfarande inte har kommit. Vinter går väl över innan de kommer *suck*. Får låna chefens jacka som är en aning för stor. Inte lätt att jobba då.
Tycker inte alls det är kul att gå till jobbet längre. Risläsaren får man dra 5-10 ggr innan den tar. Ibland fungerar inte lampan, ingen batong, ingen bilradio då det byts lite här och där. Handradion har ingen täckning, får smsa in position. Har inte fått extra kläder än. Har bara ett bar byxor (sönder), en piketröja, en stickig tröja (sönder).
Ja listan kan göras lång.

Vi har ingen gruppledare. Alltså händer det någon har vi ingen högre person att ringa. Försökte en gång ringa till chefen (vid 22.00) men tror ni han svarade? Nu var det ingen jätteallvarligt tack och lov. Tryggt att jobba ensam på natten va?

Visst kan en ficklampa gå sönder mitt i natten. Men problemet är ju att det saknas eller inte fungerar när man börjar. Och inte har de reservlampa heller.
Men jag har fått en liten ficklampa som är smidig, men alla har inte fått en sådan. Dessutom lyser den inte så mycket man behöver utan bara om man ska lysa på lås och dylikt.

Nä nu låter jag allt för bitter. Jag får klaga på vädret och förkylningen. Och mardrömmarna oxå kanske. Blivit skjuten och jagad flera ggr denna veckan. Jaja, bara det inte blir verkligt så e jag glad.
Ingen idé att gå till psykolog och prata om mardrömmarna för de kanske låser in en? *haha*

Har gröpt ut en pumpa idag. Plastade in löv häromdagen men jag vet inte var jag ska ha dem...

Nähe ha en trevlig halloween gott folk. Vi kanske syns ute i mörkret? Fast jag tror inte ni festar där jag är*ler*.

Hosta

Vi var ju på Börjes igår. Köpte två lampor. En stor och en liten i samma stil. Ska ha det när man väl flyttar hemifrån.

Sen stack jag till stationen för att träna. Började känna att jag hade ont i halsen när jag steg upp igår så jag ville inte ta ut mig helt. Märkte direkt när jag började gå på bandet att det var nåt skit i kroppen. Men jag gick lite på bandet och sen lyfte lite skrot.
Jag var där knappt en timme men lite tet hanns dock med. Var ju mitt gäng som jobbade. Hehe de e för roliga. Min bil låg illa till igen. Förstår inte varför de tycker den tillhör skroten :o)

Inatt kom hostan...*great*

Idag började jag envist med att ignorera förkylningen och städade och dammsög hela huset  (178 kvm) så svetten rann. Sen tvättade jag och strök.
Var meningen att jag skulle fortsätta ut och räfsa löv och få frisk luft men har inte kommit dit än...

Kul, musen är stendöd... Måste hitta batterier här någonstans.
Alla batterierna var döda så jag får ladda upp dem*suck*.
Ska man se hur man kan uppdatera utan mus... 

Svinkoppor

Jag bröt benet inatt. I drömmen alltså, mindre najsig känsla. Såg på röntgenplåtarna att benet var helt av långt nere vid foten. Hmm, jag ska ta det försiktigt idag kanske? :o)

Igår var vi på höstmarknad. Var trevligt men det ösregnade hela tiden.. Jag köpte två halsband.
Har precis fått reda på att  min systerson har fått svinkoppor. Jag fick en puss på kinden av han igår*ops*. Och pappa och min bror käkade upp klubban som han inte ville ha längre. Han gör allt för att dela med sig lilla Thias*ler*.

Har avverkat lite filmer på min tv. Väldigt nöjd med köpet faktiskt :)

Ska in idag igen och träna på rullbandet. Får se hur det går då jag har lite ont i halsen. Hoppas att det bara är biverkningar från festen i lördags och inte svinkopporna (som kommer från halsfluss).
Men jag har ju varit frisk i 3 veckor nu så mer får man väl inte vara frisk....

Nu ska mamma och jag till börjes i Tingsryd. Vill egentligen inte med men får väl hålla mamma sällskap.
Adios


Resekamrat sökes

Någon som vill ut och resa? Jag har ingen i min närhet som har råd eller tid. Jag kan åka redan på sön men jag vet inte var :o)
Inte kul att resa själv heller...
Så, nån som e sugen på att resa? =o)

Köpt tv

Oj vad jag har kommit efter med bloggandet. Ni måste tro att jag gått i ide =o)

Vad har jag gjort i veckan då? Jobbat natt, sprungit x 3 och tränat på rullbandet på brandstationen. Sen har jag hållt syrran och Thias sällskap ett par dagar.
Men det bästa av allt är att jag köpt tv. Då man förhoppningsvis ska flytta så fort man hittat lägenhet måste ju en tv införskaffas så istället för att köpa allt på en gång köpte jag en nu. Så kan man titta på film ifred :o)
Det blev en LG LCD på 42". Ja jag vet att den är stor men jag tror att det är bättre köpa lite större än för liten för man vill ju inte ångra sig.
Min bror hängde med mig för jag har noll koll på tekniska prylar så han godkände den :o)
Sen skulle vi ha in den i min 740. Vi fick ta bort baksätet och lägga det där bak. Tvn kom precis in. Var på centimetern på både höjden och bredden. Andra hade fått ta släp men min bil slukande den*ler*.


Mamma blev förvånad och tyckte den var stoor. Vi försäkrade henne att förpackningen var mycket större än tvn :o)



Nähe ska köra ut I till hunden Smilla. Och så ska jag hänga med och gå givetvis...:o)
Ha´de fint i höstmörkret!

Höhö

Rullbandet funkade inte iförgår så jag tänkte gymma på brandstationen. Skulle sätta på ipoden och fick inte igång den*svor*.
Men sen kom Thias hem och humöret blev på topp igen.

Det är jättekul att sitta i vakten faktiskt. Mycket att göra och hålla reda på. Öppna bommar, hjälpa chafförer var dem ska genom att skriva in deras ordernr i ett program, svara i telefon, skriva in besökare, ge koder till fartyg som lägger till, skriva ut besökslappar, dela ut nycklar, taggar och kort.
Vilken tur att man är kvinna och kan göra två saker samtidigt :o)

Hörde den goa brandmästaren på radion igår så jag skickade iväg ett sms när jag hörde att de var tillbaka från automatlarmet. Så ringde han upp och det blev lite tet*fniss*. De får passa sig när jag har "makten" på det stora området och öppnar bommarna :o) Hoppas på ett automatlarm snart så man får lära sig hur det går till. SOS ska nämligen ringa till en när larmet kommer så man e beredd...
Ja det ska bli kul att sitta där ibland, får hoppas man reder ut det oxå. 21 år och har koll på en arbetsplats på 800 pers*gulp*. Det skaaa gå ;oD

Stationär väktare

Sitter här på jobbet nu. Jo ni såg rätt, jag jobbar :o) Sitter som stationär väktare, lite annorlunda än ronderande väktare. Träffar mer folk, ljust ute, stillasittande och jäkligt tidiga mornar. Usch gå upp kvart i fem är inte min starka sida.

Tränade på stationen efter att jag slutat. Passa på när man ändå är i stan.

Kommer bli jobbigt när man ska blanda natt med dag, men ändå skönt att variera lite.

Hoppas på att brandbilen kommer någon gång som man får släppa förbi, eller iaf på om lösenordet*mohaha* :)

Knarksök

Jag har egentligen annat viktigare att göra, men får dåligt samvete om man inte skriver lite här. Vet själv hur förbaskat tråkigt det är att läsa bloggar som inte uppdateras lika ofta som jag läser dem :o) Fast de kanske har ett liv utan bloggen...*ler*

Jobbat de två senaste kvällarna. Första kvällen gick helt smärtfritt. Igår krånglade det mesta. Mycket, mycket att göra. Till sist ville hjärnan inte riktigt hänga med, var allmänt trögtänkt vilket inte gjorde kvällen bättre.
Men jag lyckades avsluta passet med 20 min övertid.
I början av passet var ju allt lugnt så jag hann ta lite bilder:



Gick ut på en silos 12 vån upp. Tyvärr regnade det. Fin utsikt var det iaf...








Kittlade i magen när man gick över till byggnaden igen.



Trädet på baksidan.


Helikopter. De har sin flygrutt nära oss kan man säga... Tog det på min balkong.



Man kan ju inte klaga på att man har ful joggingrunda:










Och så kom helikopter igen fast lite längre hemifrån.


Får inte missa SOS Gute kl 15 idag. Missade det då jag jobbade. Och Desperate Housewifes ska jag titta på imon. Dumt när man jobbar på kvällarna. Missar allt på tv.

Läste om ett barn som blivit attackerad av lejon som vaktade deras gård. Hur dumma kan folk vara genom att ha lejon som husdjur? Suck... ibland skäms man att bli kallad människa.

När jag jobbade häromdagen såg jag två polisbilar utanför ett av mina objekt. Hundarna skällde på mig trots jag tog en bra omväg för att inte störa hundarna i burarna. Började bli fundersam då det är jag som får inbrottslarm före dem. Men grinden till baksidan var låst så jag trodde att de var tvärs över gatan. Men när jag kände på dörrarna var en dörr öppen så jag gick in och ropade. Två poliser svarar och kommer till mig.
Det visade sig att de skulle öva knarksök. Jag ursäktade mig för jag var ju rädd man klivit in och förstört spår en meter in genom dörren. Som inte en drös folk gått in där under dagen.
Jag hade tur att inte hundarna var lösa där inne och de såg mig som figurant*ler*. Då hade man nog stått still som aldrig förr :)
Jag tyckte det var trevligt när det var nåt ovanligt på ronden. Det jag ångrar är att jag inte frågade om de behövde figuranter när jag för en gångs skull pratade med hundförare*suck*. Varför kommer man på sånt efteråt?

Denna lönen

Varför ska aldrig lönen stämma? Denna gången fattas det över 8 tim plus massa annat. Daa...

Psykometri

Tränade på brandstationen igår. Rullbandet var sönder så det blev styrketräning. Ska in nu innan jag börjar jobba. Äntligen har lusten och orken kommit tillbaka :o)
Fast jag var jäkligt seg igår. Märks att det fattas 4 dl blod.

Var på en sådan psykometri i förgår. Mediumet skulle få en sak som tillhörde någon person och sen kunna berätta om denna personen. Jag var lite skeptisk och funderade på att det kan man ju säga till vem som helst. Men sen när hon berättade vissa saker som inte stämmer på många och personen verkligen reagerade som att det stämde så började jag tro på det. Någon skulle lätta på gasen*hehe*.

Så drog hon min vänninas nr. Hon fick hennes halsband och det stämde så bra på henne det hon sa. Jag blev riktigt imponerad på denna kvinna som ser saker bara genom att hålla halsbandet.
Efter vänninan sa hon att det var sista numret. Gissa vems?
Jo mitt!

Jag hade varit allvarlig hela "föreläsningen" för att jag tänkte att om hon säger jag är en allvarlig person så stämmer det ju inte då hon kunde ta hur jag var just då.
Det första hon säger när hon fick mitt armband: Jag är en riktig pajas med glimten i ögat, tycker om att roa yngre och äldre. Familjen här hemma (och jag) tyckte det stämde precis. Kusligt.
Hon sa att jag skulle äta på mer regelbunda tider och dricka mer, framför allt varmt. Hon prickade rätt. Jag äter helt oregelbundet och dricker alldeles för lite. Och varmt dricker jag bara när jag har ont i halsen. Dricker ju inte kaffe.
Hon sa att en flytt var nära. Inte kunde väl hon veta att jag bor hemma och precis gjort en intresseanmälan på en lägenhet?

Behöver inte gå in på allt hon sa man allt stämde och det kan hon inte bara ha gissat. Kusligt.
Ja jag vet att några av er som läser säkert inte tro på det men ni var inte där! :o)

Mött vampyren

Jupp det har jag faktiskt. Skulle lämna blod och på nåt sett så gick det inte så bra. När hon stack till (inte så mjuk vill jag lova) och blodet bara rann över armen så man kände vad varmt det var. Har faktiskt inte "blödigt" så innan. När hon skulle torka upp blodet höll hon i nålen så det kändes som att hon grävde runt därinne då hon inte höll still.
Jag brukar inte klaga men det gjorde faktiskt ont. Fast jag sa ju inget...
Nu efter tre timmar kan jag böja armen utan att det gär förbaskat ont*grr*.

Förra gången jag lämnade blod hade jag 157 i HB så hon sa att jag inte behövde järntabletter. Ville inte säga nåt för de ska väl veta bäst men jag lämnade för ett år sedan... Mamma som varit blodgivare i 30 år tyckte det var helt sjukt att jag inte fick järntabletter.
Kroppen klarar ju givetvis sig utan järntabletter bara det att det tar längre tid att bygga upp de 4 dl blod man mist. Dessutom kommer man vara lite segare...
Men jag har köpt vitaminer och fiskolja innan för att jag ska vara frisk och orka träna. Ska inte springa idag utan tänkte gå en runda. Gjorde misstaget en gång när jag tömt blod att åka inlines samma dag. Trodde inte jag skulle komma hem på egna ben.

På tal om träning. Jag lade till 1 km stig på min runda. Jag orkade springa hela vägen (6 km). Rätt glad att det går bra nu med träningen. Så här bra har det aldrig varit innan. Och det fina vädret är inte sämre :o)

Dagens låt

Bildserie

Här kommer lite bilder:

Smilla som I är hundvakt till. Så söt.


Men ack så farlig :o)


Så här ser det ut 1 km hemifrån...


Landet som bäst...


Utsikt när jag och brandmännen fikade. Ni ser det i mitten, jag ska allra högst upp på ronden på jobbet :o)


Varför tycker katter om lådor? Fia är galen i lådor...


Igår kom cementbilen hem. Garagegolvet skulle bli platt...


Nu får pappa skynda sig :o)


Och så var det färdigt...


Ikväll ska jag ut och festa med I och ev M. Hoppas att I inte sviker mig nu. Första gången hon ställer upp på nåt jag vill...

Var ute i gick i 1 ½ h igår. Skönt att rensa tankarna lite. Ska ut snart igen. Fast jag tror jag ska springa...







Hoppas jag får den

*pleasepleaseplease*

Villvillvillvillvill.....

Fångad på bild

Kom ju med på bild på rtjs hemsida :o)


Ja behöver väl inte säga var jag är?

Great

Har jobbat natt mån-tis så jag har inte hunnit skriva. Var lugnt denna gången förutom en liten trafikolycka. När jag körde förbi var det en del folk som samlats så jag kände att det inte var någon idé att stanna. Av bilens skador att dömma var olyckan inte allvarlig.
När jag körde förbi igen var polisen där. En nickade till mig när de stod i rondellen och väntade på bärgaren... :o) Snygg var han iaf.


Vi har fått ännu ett "roligt" uppdrag på natten. Vi har redan två trapphus i staden där våldsamma eller personer som inte riktigt är lagliga bor som vi ska in och dra ett märke och se så allt är okej.
Nu ska vi vanliga dödliga väktare två ggr per natt upp tredje vån i ett trapphus och se så att allt står rätt till. Anledningen är att det bor en person som missbrukar alkohol och NARKOTIKA! Det är faen inte klokt. Detta trapphus ligger i en by som ligger långt upp i skogen. Polis eller ambulans kommer inte på vääldigt länge (nej inte tio min som i städerna, här snackar vi timme). Om polisen ens kommer. Jag skyller inte på polisen för de gör sitt bästa, de är helt enkelt underbemannade.
Vi har ingen skyddsväst eller handskar som skyddar mot knivskärning. Vi har en batong som jag har med mig upp... Vi har en radio med överfallslarm. Min kollega är 40 min bort. Dessutom har den platsen inte ens en positionskod så de vet inte var jag är.
Så det var bara att smyga upp till hans dörr och dra märket och smyga sig ner igen. Fick ett tips om att man kunde sätta foten mot dörren om man var rädd att dörren skulle öppnas. Jo det är smart. Men sen? Ja man får ju hoppas att man är snabbast till bilen... Eller om man möter personen när man är på väg ner?

Visst en missbrukare kan vara hur trevlig som helst. Men när det blivit en snetändning? Hur ska lilla jag med noll erfarenhet skydda mot en person som förmodligen inte känner smärta?
Nej kalla mig feg, dum eller att jag tänker det värsta hela tiden men jag vill inte utsätta mig för onödiga risker. Inte ens polisen vill möta en sådan själva (nej just det, de jobbar ju inte själva). Och de har tjänstevapen, pepparspray, skyddsväst och allt annat.
Vi väktare får ju inte ha pepparspray...

 Ni undrar väl varför jag blev väktare men trodde faktiskt att man var lite mer rädda om en. Kan man undvika personer som tar narkotika ska man väl göra det i största möjliga mån? Eller vill ni möta en sån själva mitt i natten då hjälpen ligger minst 30 min bort?
Tänker jag för mycket på riskerna då man gått två år på en utbildning som heter SKYDD mot OLYCKOR?

hits