Don

Hmm...helgen har varit trevligt. Var med I uppe i Eringsboda i lördags. Vi gick en lång runda. Hälsade på hästar som I känner.
Bla avelshingsten Don:

image106


image104

Kolla pannluggen :o)
image105

Vad kul vi ska ha när I och jag ska rida i sommar. Jag ska rida Raston (liknade denna) och hon ska rida en ardenner (de där med 30 cm breda hovar*gulp*).

Igår fiskade vi för första gången i år. Hör och häpna, jag fick en gädda :o) Fast den var så liten så jag fick ta bort kroken ur käften på han och släppa i han igen.
Idag ska vi ut och fiska igen. Hon ska bara klippa gräset först.
Nähe ta in tvätten...

Solat

Dagarna bara flyger förbi.

Iförgår tvättade jag bilen. Nu är det fågelskit på. Suck, ingen som kan skjuta alla fåglar i Revinge?
Lämnade över Axxa till sin husse igår. Skönt när man slipper tänka på det.

Sen har det inte hänt så mycket annat mer än lektioner, plugg, tv-tittande. Övningen jag var inbjuden till från en annan basgrupp blev inställd bara för att lärarna hade fifflat bort vår bokade brandbil*grr*.


Idag har H och jag solat. Jag passade på att plugga när jag skulle sola ryggen. För plugga är ett måste nu för tiden. Brandprovet är snart.

Men nu e jag klar med träningsplanering och brandmannaprofilen. Gjorde rodden en sekund snabbare*ler*.

Har precis fått över bilder från H.

Här ska jag täta en läcka...
image100

Och en till.... (klumpiga dräkter fresten...)
image101


Kollade lite på bilderna jag tagit med min mobil..
Hittade en övning jag var med på från 2005...
image103

Nähe nu e klockan mycket. Måste ju laga mat. Suck... Är trött på mat. Men det kan beror på att jag inte gör av med så mycket energi nu när man pluggar om dagarna...

Tack Sanna för dina fina ord :o)


Körde lastbil själv

Jag hinner ju inte skriva här längre tycker jag. Men jag vill ju förstås inte göra er besvikna när ni så troget går in på sidan för att läsa mitt oerhört spännande(?) liv =o)

Igår gick det bra att köra lastbil inne i Lund. Men hjärnan var helt slut efter alla rödljus, rondeller, växlingar, svängar, cyklister och billister. Men sist jag kolla var det ingen cyklist i grillen. Då har man lyckats, eller hur? :o)
När körläraren skulle hoppa ur för att öppna grinden till området här i Revinge utspelar följande dialog:
- Då kör jag själv och parkera, skojjade jag.
- Ja gör du det svarar körläraren.
- Nej jag bara skojjar säger jag snabbt.
- Nämen gör du det bara sa han och stänger dörren.
Öh... det var tredje gången jag körde lastbil och han lämnar mig själv. Så jag fick backa in och parkera själv :o) Det tyckte jag var kul*hihi*.

Hade ju Axxa i går och idag ska jag ha henne över natten till imorgon eftermiddag. Lite stressigt just nu.
Har hållt på med att sammanställa vår avslut i kemsituationen. Jag var ju sekreterare.
Och nu ska jag ut med en lång prommis med Axxa. Ska tvätta bilen klockan sju. Ska antingen göra rodden eller gå och sola, hinner inte med båda.
Laga mat måste man ju försöka hinna med.
Klockan 8 till 10 är det ju tv-tittande.

Nu har jag kommit på så jag hinner med mer på dagarna. Plugga när man äter :o)

Nähe klockan går alldeles för snabbt... Ticktack....

Gocart

Eftersom jag inte har skrivit i helgen så kanske ni förstår att det har varit fullt upp.
Lyssnade på redovisning om ämnesklasser i fredags och fick se lite förevisningar på fältet. Massa smällar*höhö*. Alltid kul när det smäller.

Körde hem, hamnade bakom en traktor som nästan tog hela vägen. Jo det gjorde den faktiskt. Det var ingen idé att försöka köra om för då skulle jag få köra off-road. Mycket kan bilen med inte köra i diket, iaf inte så långt.

Tog en sväng inom systeryster för att hälsa på Thias. Fick mata honom. Han ville ju bara gosa när jag skulle mata honom. Han körde in näsan i mosters bröst :o) Inte för att de e så stora men det var gosigt endå *thihi*.
Sen var hela mosters tröja full med välling. Men moster tog inte det så hårt utan var glad att hon luktade bäbis hela dagen.
På lördagen kom några släktingar för att äta tårta och fira pappa.

Igår lurade vi pappa att vi skulle äta middag i Karlshamn. Men istället körde vi åt andra hållet. Pappa såg ut som ett frågetecken och var en aning livrädd. När mamma sa att det var tur att han inte tittade i bagaget blev han ännu mer fundersam.
När vi körde förbi Tingsryd började han tänka på flygplats. (Jag hade innan sagt till mamma att vi skulle ta honom till fritt fall så att pappa skulle höra det). Eftersom han tänkte på flygplats fick han torka handsvetten, fallskärm dök upp i hans huvud.
Vi hade skitskoj. När vi kom upp till Växjö (9 mil) körde vi till Gocart. Pappa var lättad.

På gocarten var det skitkul. Har aldrig kört det förut men rekommenderar det starkt. Det blev en familjefejd som pappa vann (nej vi lät honom inte vinna).
Eftersom killarna redan hade kört tidigare i sina liv så stod de i en klass för sig. Mamma var dålig i armen så hon fick stå över i semi och finalen. Då tävlade jag mot syrran. Ingen av oss ville förlora....
Jag kvalade in så jag stod före henne i finalen. I starten var det "lite" puffar och stötar för att komma först i svängarna. Men jag lyckades behålla min fjärde plats*s*. Vi hade jättekul.
Några gånger råkade jag smälla in i sargen så mamma trodde att min huvud skulle flyga av. Så jag har ett snygg blåmärke på höften.
Efter det käkade vi på en restaurang.
Dagen kan summeras som lyckad  och rolig.
Jag kaxade över syrran att jag vann över henne och hon poängterade att hon kan backa med 24 meter ekipage mycket bättre än mig *hmf*.

På tal om det så höll jag på att glömma att jag körde med lastbil på fredagsmorgon. Det gick kanon. Fick backa. Gick så bra på backningen att han sa att jag får göra det en gång till för att se om det inte var nybörjartur :o) (det var det inte).
Idag hade vi lite kem till och kemsjukvård.
Ska snart ha C-teori och en till körning.
Har Axxa idag med....
Oj nu blev det långt....Hade jag haft tid hade ni fått en bild :o)

Badat

Snacka om en stressig vecka.
Igår skulle vi lära oss idag täta läckor med larmställ och splashdräkt (se kycklingen nedan). Det var liite klumpigt om man säger så. Skruva massa muttrar med stora handskar på stege... Men jag klantade faktiskt inte till det. Eller ja, när jag skulle dra åt en mutter på ett rör lossnade hela röret. Så kom läraren fram och sa att vi skulle täta, inte vara vandaler :o) (röret gick lätt att sätta på igen). Jag tog i för mycket bara *hihi*.

Sen när det var slut samlades gruppen för att planera uppgiften till imorgon. Sen satt jag med min uppgift till kanske halv 4. Klockan 4 till 7 var det ju C-teori så jag skulle laga mat så jag kunde ta direkt när teorin var slut. Det blev jädrigt stressigt. Gjorde mackor som jag käkade samtidigt som jag lagade mat och diskade undan allt eftersom.
Det slutade med att jag fick springa till teorin med mackan i handen.
När det slutade käkade jag och sen var det möte för oss i Anderslöv.

H och jag gick och duschade efter det. Hade tänkt ta rodden men hann inte den dagen.
Klockan 8 var det förstås Roomservice och kl 9 Greys Anatomy.

Axxas matte ringde igår och undrade om jag kunde vara hundvakt idag. Jo visst, lite mer kan jag ha i huvet...
Så klockan kvart i sju ringde klockan idag så jag hann ta henne en sväng innan vi började.
På lektionen hade vi kemdräkt för att täta ännu mer läckor. Som läraren sa; det är bara fantasin som sätter gränser. Man tager vad man haver alltså.
Och så fick vi leda en läcka med svavelsyra till en bassäng och sen pumpa det till en stor vattendunk.

Efter det tog jag Axxa på en tur i regnet. Springer tillbaka för kasta i mig maten. Skulle ju till Högavallsbadet i dag med H, O, P och B. Körde ett nytt håll så jag slapp köra igenom hela Lund. Tog E22an så långt jag kunde. Och ja, jag hittade faktiskt dit alldeles själv*wow* :o)
O var nog lite skeptisk när han körde bakom mig*höhö* =o)

Badet gick la bra, gjorde inte lika ont i öronen som sist. Men så var jag inte den sista halvmeter vid botten. Synd att det ska göra så ont i öronen annars hade det ju varit lätt att simma ner...
Idag hann jag med några dyk och en kanonkula. P och jag åkte ruschkana innan vi skulle gå. Det var så många år sen jag åkte en sån. Men det var kul :o)
Sen satte vi oss i bubbelpolen. Var en tanta som satt där men henne skrämde H bort genom att säga att en flicka drunknat i en sån där bubbelpool när hon fastnade med håret. Hehe, tror inte H hade den avsikten att skrämma iväg henne. Men hon gick ju precis när H sa så :o)

Körde inom affären innan vi kom hem. Köpte lite choklad*mumma*. Så det ska jag ha nu för att få bort *jagärsåsjukefterbadetkänslan*.
Har varit ute med Axxa igen. Lär henne att söka efter handsken. Lär och lär, hon hittar den ju hela tiden :o)

Jag har haft så fullt upp dessa dagarna att jag knappt har haft tid att ringa hem.

Ska köra klockan 7.15 imorgonbitti innan vi börjar. Allstå köra lastbil. Denna gången går det nog bättre. Har memorerat växlarna nu.

Men innan det blir Medium idag ska jag plugga lite till. Läste en del igår innan jag somnade men jag har halva boken kvar nu.

Drömde en mardröm igår*suck*. Den var så lustig. Det var som att havet slukade alla. Mamma och pappa var där men de hade klarat sig. Jag var tvungen att gå tillbaka för att hämta något precis vid stranden. Då ramlar en flicka i havet och åker bara rätt ner. Först tror jag att hon ska drunka och jag vill inte hoppa efter eftersom havet slukade alla. Men sen kommer hon närmare ytan så jag tar tag och drar upp henne.
Hämtar det jag skulle ha och går tillbaka till mamma och pappa. Men istället möter jag massa varelser som kommit för att ta alla som inte havet tagit. Tror att de redan tagit mamma och pappa. Men så ser jag dom i trädet.
Vaknade inte med så bra humör efter den konstiga drömmen.
Blä, jag vill drömma om trevliga saker...

Inatt sov jag oxå oroligt. Dessa dagarna har man haft ont i huvet, magen eller mått illa. Jag tror att det kan vara för att jag e liite stressad. Det är så mycket som ska göras, planeras.
Förhoppningsvis får jag ett roligare sommarjobb som jag redan har. Men då måste jag verkligen ta C-kort innan sommaren.
Det är bara några veckor kvar, sen blir det lugnare...

Coopern

Idag har jag gjort träningsplaneringen som ska vara klart den 8 maj. Men jag vill ha det gjort för snart kommer allt på en gång.
Jag sprang Coopern på 3 km. Man ska ju klara det på 13 min 15 s. Jag har en bra bit kvar. Idag tog det 17 min och 48 s... Men det var en liten bättring sen förra terminen. Jag hade mycket bättre kondis när jag var yngre, som bäst tog jag 5 km på 25 min på kuperad väg. Men det e bara till att knega på. Man vet ju att kroppen kan bli bättre*ler*.

Har inte hunnit så mycket annat. Tog ett tag att göra träningsplaneringen. Ugly Betty är om en halvtimme och efter det är det Desperate Housewifes.

Har kommer lite bilder...

image97

Jag som kyckling. Kan någon svara varför det behövs så långa armar?

18027-96

Jag sitter längst till höger och ska försöka styra de där framför i vattendimman. När vi kommit fram fick jag sträcka mig fram för att stänga av ventilen...

image98

Här har jag skyddsnivå 3 alltså kemdräkt.. Den passade kanske lite bättre...


image99

Och här är från dagen. Vi ska tömma tankbilen från bensin (men vi fick bara vatten) :o)

Nähe Ugly Betty :o)

Kört Scania

Jag antar att ni väntar med spänning för att höra hur många lyckstolpar och barnvagnar jag lyckades köra över när jag körde lastbil på riktigt väg för första gången. Måste göra er besvikna, blev inte en enda stolpe, inte ens nära...


Den var rätt hög....

image95

...och lång. Fick inte med hela lastbilen men där e den nog ett par meter till.

image94

Jag trodde att jag skulle få köra på övningsfältet först för att lära mig hur man växlar och sånt. Nej jag fick ut i trafiken direkt 8oI
Fick stanna flera gånger vid hållplatser för att växla extra mycket. Givitvis var det ju inte fem vanliga växlar utan 10 st. Och inte satt de på samma ställe som på min 740 utan tvärtom. Så man fick tänka till ordentligt när man skulle växla. Och givitvis måste man växla uppemot 7 ggr tills man når 70. Fast det tog ju en stund innan man ens var i närheten. Man kör ju inte på i första taget. På hemvägen nådde jag 80 km/h iaf.
Fick vända i en rondell, inte ens sån dära stor rondell, onej, det ska inte vara lätt första gången inte. Men jag höll ut så mycket jag kunde och så gick Scanian runt utan att nudda stolpar.
När jag hoppade upp i lastbilen innan jag körde hade en kört precis innan mig så sa läraren att jag skulle parkera rakare när vi kom tillbaka. Måste ju bara säga att jag gjorde en superduperrak parkering innan lektionen var slut :o)
Då var klockan kvart i nio. Duschade och sen var man helt slut. Det var jobbigt att köra ;o)
Men sen hade man ju i stort sett suttit på skolbänken hela dagen så hjärnan var ju inte i topptrim. Fast jag orkade läsa i "Vatten och andra släckmedel" innan jag somnade.

Idag var vi på TOKen. Alltså trafikolycka kem. Det var lite krångligt att täta länka och pumpa över från tankbilen till en annan tank. Fick iaf sitta lite på tankbilen. Tyckte jag var kul :o)

Sen har jag storstädat rummet, bäddat rent i sängen och ska snart laga mat innan jag svimmar. Värmen är lite lurig för man är illamående. Men det är väl inte bara det som spökar...
Nähe mycket att göra...

Ps. Nästa gång jag kör måste jag ju låna syrrans Scaniakeps :o)

Wow :o)

Aaa...
Om 50 min ska jag köra lastbil. För första gången, eller, iaf lagligt. Men det blir en sån dära stoor lastbil. Inga små brandbilar.
Pirrigt? En aning....
Önska mig lycka till*glad, förskräckt på samma gång*

Larm: Trafikolycka

Detta lär bli ett låångt inlägg. Men jag tror att det kommer vara värt läsningen.

Körde hem i det fina vädret i fredags. Kom hem till den underbara varelsen som mamma och pappa är barnvakt till. Får äntligen hålla honom efter en låång månad. Vad stor han har blivit.
Jag matade honom, lät honom rapa på axeln, spilla välling på min tröja och var man inte tillräckligt snabb att ge honom nappflaskan när man låtit honom svälja ordentligt blev det ett tjut som skulle göra vem som helst nervös. När det var dax för honom att sova tog moster honom på en guidad tur i Hoby med barnvagnen. Tittar till honom då och då för att känna om han var varm eller kall. Första gångerna sover han så gott. I slutet när jag ska titta under täcket ser jag två stora, blåa ögon tittar på en. Ops, moster blev lite rädd att han skulle börja skrika nu när han var vaken. Han gnydde bara lite, sen var han så nöjd när mosters hand kände på huvudet (under labanmössan) och färden bar iväg igen. Sen sov han i ca tre timmar på altanen, gott :o)

På lördagsmorgonen ringde klockan 6.40. Klockan åtta var man på brandstationen.
Haha, vilken underbar dag alltså. Alla var i sitt ässe, gliringar gick emellan alla under dagen, jag fick både ge och ta*s*. När T och jag vek upp presenningar för att mäta, anteckna, sätta dit nummer och till sist vika ihop alla så snygg som möjligt, gick larmet.
Springer till larmstället (15 meter därifrån) och kommer på att jag inte hade några sockar i larmstället. Tittar till vänster på hjälmnumren, äsch han jobbade där idag, tittar till höger och ser att han inte jobbade idag. Lånade hans sockar litegranna bara :o)
In i brandbilen. Pulsen gick upp en aning. I skolan har man ju en uppgift så man vet ju vad man ska göra. Jag har ju ingen uppgift när jag e på stationen eftersom jag inte är i det riktiga skiftet. Så jag kan precis får vilka uppgifter som helst...
Men så fort jag hörde gatan insåg jag att hastigheten var 50 km/h, alltså jag kan lugna ner mig en aning.
När vi kommer fram (efter knappt en minut) får jag sätta upp ett avspärrningstält.
Sen får jag sopa lite bildelar.
Ambulansen kom rätt snabbt sen ett par polisbilar. Det blev inget klipp i taket denna gången...Airbagsen hade iaf lösts ut.

Efter lunch var det dax för övning på övningsfältet. Trafikolycka (som var planerat redan innan). Jag fick givitvis vara markör (och samtidigt rätta dem och säga att så här gör man på skolan) :o) Det var lite annorlunda att sitta och titta på när de tar stolpe efter stolpe. Glassplitter flög hit och dit. Jag antecknade i huvet att ljudet är väldigt högt där inne.
Sen skulle M och B ta ett varsitt tag under armarna för att dra upp mig på spineboardet. De hade bara glömt att jag hade ben oxå så jag kom ju inte långt. När de väl kom på det lyfte de lite i benen med. Här på skolan lyfter vi i kanske 3 omgångar innan patienten ligger rätt på spineboarden. Här behövdes det bara ett lyft innan jag låg helt uppe på båren. Var jag lätt eller var de starka? Kanske både och*ler*.
Tet och bus var det även på fältet. Goe brandmästaren sa nåt tetigt till mig och vi (admin, han) började småslåss lite försiktigt så jag försökte brotta ner brandmästaren genom att ta ett tag runt midjan och ett ben bakom hans ben. Det gick inte bra... På nåt sätt hade jag vridits runt och satt fast som ett skruvstäd, jag försökte kämpa men fick ge upp*grr* :o)
Sen skulle de sätta upp en ställning som man kan ha vid tung räddning. Det var ju underhållning när de fixade och trixade med ett par stegar med ramp, räcken och stöd.
Summa summarium om dagen: Mina skrattmuskler var utröttade efter dagen. Längtar tills nästa gång :o)

Igår var jag hos S och I och tittade på film, snackade med I, gick lite ute i solen....
Körde ner hit igårkväll och tyckte att helgen gått väldigt snabbt.

De närmaste veckorna fram över kommer inte bli dans på rosor. Nu gäller det att skyffla in mer kol i ugnen och öka takten för att hinna med allt i skolan och hemma.
Helgerna fram över kommer bli allt annat än lugna. Denna helgen fyller pappa 50 så vi ska röva bort honom :o)

Idag har jag C-teori från 16.00 till 19.00...

Hepp...

Tåget

Somnade inte förrens vid halv ett igår. Låg och grubblade på övningen som jag skulle ha idag, om allt som ska göras de närmaste veckorna. Och givitvis om Thias. Jag saknar honom :o(
Tio över tolv får man värsta hostattacken och flyger upp (och måste då gå och kissa).

På morgonen vaknar man (vaknar alltid innan klockan ringer, hur trött man än är) av världens mardröm. Drömde att Thias var lite äldre och sprang på järnvägen. Innan jag hinner reagera kommer tåget förbi mig och kör mot Thias. Jag springer för allt jag är värd, innerst inne vet jag att det är försent men jag springer iaf. Då springer klasskompisen som är närmast framför tåget och får Thias ifrån spåret. Han ger mig lille Thias och vi springer till läkarstationen. Där är drömmen luddigt, kommer tydligast ihåg hur läkaren blottade hans tarmar.
När man vaknar är man mest förvirrad, varför drömmer man något sånt? Jag avskyr det.

Halva dagen bestod av kemteori idag. Sen fick vi klä oss i skyddsnivå 2 och 3. Kommer bilder senare...

Skulle ha en övning idag med
Jay-R men killarna i klassen var inte så intresserade helt plötsligt.... Tänker inte prata mer om det, är mest förbannad. Så det blir bara ett inlägg med mycket censur...
Övningen blev inställd...

Imon är det redovisning om krocktester. Jag och två till i min basgrupp ska redovisa.
Sen kör man hem imon.

Ska till brandstationen på lördag :o)


Ingen bil

Jaha då blev det ingen bil. Ägaren kunde ju inte igår så de skulle ju komma idag. Idag hade han sålt den till grannen*grr*. Suck vad arg man blir...

Jaja, tiden kommer väl.

Glömde säga att jag har sommarjobb nu på ett ställe jag absolut inte ville vara på, men jag gör det för pengarna. Tänk vad mycket man kan utsätta sig själv för pengar...

Och så har jag bokat uppskrivningstid till C-kortet. Den 22 maj. 3 dagar innan kemprovet. Inte så smart, jag vet.


50 verkar vara det magiska talet.
Gjorde tester på gymmet. Knäböj med skivstången fram tog jag 50 kg. Bänkdrag (ligger på en bak med ansiktet neråt och drar stången uppåt) tog jag 50 kg. Idag testade jag bänkpress. Gissa? 50 kg tog jag...

Idag är det Roomservice och Greys*gött*.

MSN

På tal om Grållen. Han ska ju besiktigas på fredag kl 11.20 i Ronneby. Jag slutar 11.30 i Revinge. Så pappa ska besiktiga han. Jag tog pappas guldiga 740 så tog han min.
Grållen undrar nog vart matte håller hus. Och matte blev inte glad när pappa berättade att han står lämnad hos en främling i Ekenäs. Pappa skulle laga någons bil och bytte så min fick stå där över natten. Hallå? Det går ju inte, jag som trodde att pappa skulle ta väl hand om honom*grr*. Men sen fick jag reda på att han stod jämnte en guldig 740 :o) Då känner han sig lite mer hemma*s*.

En bil har faktiskt oxå känslor, har ni inte hört det? Det är därför man aldrig ska bli arg på sin bil, slå på den eller nervärdera den. Då lever den sitt eget liv, har jag hört iaf ;o)
Varje gång den startar när det är 10 minus ute ska man klappa den och berömma den för att den varit duktig :o)
Många i hans ålder har ju redan pensionerats, särskilt invadrarna från Japan och Tyskland, bilar födda i Sverige brukar hålla lite längre, kanske för att de är vana vid klimatet redan från födslen.

Idag tänkte jag göra nytta (för en gångs skull?). Jag måste plugga bla. Göra de lite till på brandmannaprofilen, laga mat som e så tradigt...
Brukar alltid fastna på msn tack vare antingen J,O,J,U,S,M,I,B m.m. Fattar inte varför man inte kan slita sig. (Btw, J dök precis upp så nu kan man inte stänga av datan på ett tag). Och skriver man med någon och den svarar kan jag inte vänta i 10 sekunder innan jag måste trycka på den orangeblinkade saken där nere. Och ibland har man tre stycken som blinkar frenetiskt. Särskilt när man ska skriva ett blogginlägg samtidigt. Tangetbordet glöder ju för fasens..

Nähe lite nytta var det som sagt....

Seperationsångest

Om det e så att jag har en ny bil ikväll som far och brorsan min ska titta på ikväll betyder det att jag måste sälja Grållen! Hallå? Min allra första bil som tagit mig troget i 1000 mil. Oja, jag räknade precis ut att jag åkt fram och tillbaka 30 ggr på fredag. Det blir 885 mil. Sen kan man lägga ett par hundra till (minst) till skolan, jobb, hästen, sjön, stan.

Varför sälja den undrar ni. Jo för att min älskade bil är an aning upprostat. Utseendet är inte allt, jo jag vet. Men saken e det att den mår inte så bra på det som inte syns... Den kommer kanske hålla ett år till, fem år till. Men till vilka reperationskostnader? En 85:a e gammalt...

image89
(Ser ni vad som står på framrutan?) :o)

Så matte får se om någon vill överta Grållen som troget tagit matte vart hon vill, asfalt som grus, snödrivor som vattenpölar.
Buuuäää :o(

Det värsta är att den nya bilen som de ska titta på ikväll har varken taklucka, elhissar och inte lika många hk som min gamle trotjänare. Men det är en 88b.
Man la ned massa timmar. Här ser ni när allt e borta och storstädningen e påbörjad.

image90

Bara instrumentpanelen e kvar.
Man kan inte se det här men innertaket e med borta (hur många timmar lades inte på den för att limma på blått fleecetyg).
image91

Och så här blev resultatet. 400 kr för den blåa klädseln. Tycker jag var billigt jämfört med hur det såg ut innan.


image88

Så visst blir det svårt när bilen blir mer personlig.
Får inte glömma kompisen i baksätet. Fast nu sitter han på tv:n här bredvid mig och är ersatt av en åsna där bak...

image92

Starkare

Jaha du vet man att man har blivit starkare sen november förra året.
Bänkpress 30 kg: Förra terminen 16. Nu 25 ggr Godkänt för anställning i storstäderna: 35 st.
Handgripen: Förra terminen v 36 h 39. Nu v 43, h 44 kg Godkänt för anställning i storstäderna: 42 kg på båda.
Lyft till haka 15 kg: Förra terminen 30 rep. Nu 37 Godkänt för anställning i storstäderna: 40 st
Stående längd: Förra terminen 1.83 m. Nu 1.87 m Godkänt för anställning i storstäderna: 2.00 m

Så det känns skönt att man blivit starkare. Och har inte såå himla långt kvar till att klara av testerna.

Denna veckan har vi börjat med kem. Imon ska vi lära oss mer om utrustningen som använts vid keminsater.

Har hittat en ev ny bil. Far och bror min ska kolla den imon och se om den e nåt att ha. Skönt att man kan lita på dem :o)

Dansat

Det var skitkul igår på Eringsboda brunn. Dansade flera turer, både bugg, foxtrot och tryckare :o)
Smakade en ny drink, rosa pantern hette den, väldigt go.
Annars var det ett fint ställe med 4 barer, disco, grill/café och ett stort dansgolv.

Nästa helg är det Lasse Stefanz. Ska nog dit då även om man ska till brandstationen samma dag. Men det ska man väl orka. Men jag får nog vara nykter för de går nog inte med på att att vara chaffisar två helger i rad.

Idag har man städat rummet. Och nopp jag e inte bakis. Även om man fick i sig lite igår..

Ikväll ska man ner till Revinge igen.

Det e mycket man vill skriva men inte kan. Det enda jag kan skriva är att stenen i hjärtat är en stor börda att bära. Man e envis men snart får det fan räcka.
Tur man har haft bilen så man kan ha kört en runda...

Färgar håret

Cyklade en runda när jag lyssnademusik. Det gick undan i backen bland stenar och rötter.

Sitter och väntar på att blonderingen ska bita. Nej jag ska inte bli en dum blonding, däremot en korkad röding :o)

Annars har jag inte gjort så mycket. Käkat Janssons (frestelse). Inte med äcklig anjovis utan med bacon.

Jag har inte bestämt mig vad jag ska ha för tröja till kvällens fest, blåa jeans ska jag iaf ha. Tror det blir en vit tröja med lite guld på. Det passar nog till mina blåa ögon och röda hår :o)
Hoppas att discot spelar bra låtar nudåra så man får dansa loss lite. Denna lär de nog inte spela =( Men det e väl inte så lätt att sjunga med och dansa till den*höhö*. Passar bättre att köra bil till...
Men denna lär väl dyka upp...

Nähe nu har väl snart tiden gått för blonderingen. Oja, håret har inte bränts bort - än...

Why can't I stand up, and tell myself I'm strong

Jaha vad har hänt sen sist?
Provet i torsdags gick bra. Blev muntligt. Blev godkänd.
Sen körde jag de 15 milen hem. Gick finemang, bilen går nog snart själv så mycket man kört den sträckan.
Ibland kommer man på sig själv när man helt plötsligt tänker: Hur kom jag hit? Man har kopplat bort hjärnan och tänker på annat men endå tittar man på skyltarna och saktar ner och gasar upp. Lite läskigt att man kan koppla hjärnan på autopilot...

Hängde med mamma till syrran för att vattna blommor och mata fiskarna. I fredags var familjen ute i trädgården och slet.. Gräsmattan skulle fyllas med jord lite här och var. Jag drog lite mossa oxå, räfsade löv och allt möjligt.
Igår flyttade vi stora stockar och ved till släpen som skulle slängas..


Har tittat lite i böckerna om körkortet. Det e inte lätt att lära sig vad alla smådelar i motorn heter..

Idag har jag varit i lantan och köpt lite som syrran och sambo D ska ha.

Ikväll ska man till Eringsboda brunn. Hoppas det blir kul :o) För kul är precis det jag behöver. Dricka mig berusad och bara tänka på nuet och bara ha kul utan all j*vla bekymmer som aldrig tar slut*gahh*.

Lyssnar på om och om igen
(fast i lite nyare version av Smokie)

"Why can't I stop and tell myself I'm wrong, I'm wrong, so wrong,
Why can't I stand up, and tell myself I'm strong.

I saw her today,
I saw her face,
It was a face I loved, and I knew,
I had to run away,
And get down on my knees and pray
That they'd go away,
And still they begin,
Needles and pins,
Because of all my pride,
The tears I gotta hide."

En dag på fältet

Löpningen igår gick bra. Jag sprang sist med J för att hålla henne
sällskap. Hade kunnat springa snabbare men hade kommit tvåa vilket
som.. Vi var bara 3 tjejer. De tre första fick ett pris. Vi joggade
jämsides de 3 km och sen när det var 60 meter kvar kutade vi. Jag hade
mången krafter kvar så jag kutade som fasens, fick beröm för den
kutningen*s*.
Nej, det var roligt att tävla. Särskilt när man får
pris*ler*. Jag kom tvåa och fick 200 kr i shopen som snart ska öppna
igen. Då blir det lite räddningsverkprylar.

Sen vann SMO7 lagtävlingen :o)



Innan på dagen hade vi tester i brandmannaprofilen. På bänkpressen
gjorde jag 16 ggr 30 kg förra terminen. Igår gjorde jag 25. Sen
handgripen ska man klara 40 kg. Förra terminen klarade jag 39. Igår 44
:o) Så lite bättre har man blivit*skönt*.



Idag gick vi igenom släckbilen lite mer närgående.
Här sprutas det lite vatten:

image86

Sen hade vi brandgasventilering. Det blir rejält varmt där inne. Jag var en av de närmaste elden, och jag bytte ställning och luftade kläder för att klara det. Fick släcka elden en gång*kul* :o)
Hur som helst så fick vi ut av dagens lektion att fläkten är väldigt bra att använda. Sen fick vi se hur snabbt elden tar sig när fläkten kommer på...
Här klär gruppen på sig för att gå in..
image87


Run forrest, run!

Den hära förbannade ishockyn... Kan det inte vara i en kanal för sig utan måste den göra så favvoprogrammet inte visas? *grr* Men idag är det iaf Desperate Housewifes*wei* :o)

Vaknade lite snuvig och täppt i bröstet. Ska inte bli så dära jääättekul att tävla i coopern idag. Alltså springa 3 km runt övningsfältet. På asfalt. H i min klass ska inte vara med. Och en tjej i varje klass ska vara med i laget. Alltså blir det bara jag kvar. Jag har räknat ut att det blir max 5 tjejer som ska vara med. De 3 första får ju pris. Ni kan ju ana vad jag ska sattsa på, sen får knäna säga vad dom vill :o)


Nähe nu ska vi ha brandmannaprofilen. Alltså testa oss hur starka vi har blivit sen förra terminen...

Roliga klipp

Kaboom!!
Sicken j*vla smäll sickan!

Öhh?
Hur gör han det?

Nähe laga mat kanske? Som är så himla tråkigt...

C-körkort

Tillskillnad från Victoria hade jag en rätt så trevlig dröm inatt.
Drömde att jag var på larm med Karlshamn. När vi kom fram var redan Olofstörm där vilket jag tyckte var konstigt att de hann före.. Jag är full påklädd och hoppar ut. Så ser jag att stövlarna jag hade på mig blev helt plötsligt mina innetofflor. Får tag på ett par stövlar efter lite letande. Och sen upptäcker jag att hjälmen är borta. Ååå vad allt började bli jobbgt. När jag väl hittade en hjälm gick jag in själv och rökdykte. Hittade en person som jag bar ut...

Lite konstig dröm men den var mycket bättre en förra. Då drömde jag att en person låg på marken, en annan satt över personen och knivhögg gång på gång. Själv visste jag att det inte var någon idé att stoppa personen, den andra kunde omöjligt leva efter det. Usch...


Idag var jag egentligen ledig men C-körkortsteorin har börjat nu. Idag gick vi igenom upplägget och sånt.
Det ska bli skitskoj, jobbigt, invecklat, dyrt och lärorikt :o)

Men så ångrar man att man inte började tidigare så man kunde ha kört lite mer brandbil på övningarna här ute.
Känns bra om man behöver hjälp med det tekniska och sånt. Pappa har lagat lastbilar, syrran har CE-kort och så finns det ju en massa (alla?) på stationen som kan köra lastbil.

Oj det var ingen hälsosam vecka man började med.. 4 muffins ligger i magen...

Jag köpte ju en trisslott för ett tag sen. På den vann jag 75 kr. Tog tre nya. Vann 25 kr på den ena. Bytte den mot en ny idag. Vann 50 kr ggr 2 (100kr) :o)
Och den bingolotten jag köpte förra veckan vann jag en ny bingolott. Och det är guldbingo på lördag. Nu ska jag vinna en resa till solen, eller varför inte en miljon? :o)

Idag på vägen ner såg jag glassbilen i diket på sidan. Kunde inte låta bli att slicka mig runt munnen och le.

hits