Vattenkanoner och motorsprutor

Idag har vi haft väldigt kul :o) Dock tycker jag lite synd om han som åkte ner i vattengropen när vi skulle spruta lite vatten utan strålrör. Men det såg rätt skoj ut när alla flydde och han råkade spruta på alla och så så man strålen rätt upp och han försvann i gropen. Tur att han inte skadade sig :o)
Så gruppen fick sig ett gott skratt idag.

Vi skulle testa motorsprutor och vattenkanoner. Var skoj, fast vi blev "lite" blöta *thihi*.
Om mamma klagar för att man sätter sig på en häst så såg hon mig inte klättra stege idag. Skulle upp på balkongen för att hjälpa H så jag gick upp för stegen och ställde mig på räcket och hoppade ner fem meter ovanför mark. Det om något kan ju gå illa? Men nej, hästar är de farligaste djuren som finns... (Ibland iaf).
Men innan vi börjar spruta vatten med strålröret förankrade vi oss.

Gick bra att klättra i stege, kom ihåg de tips brandmästaren gav mig hur man klättrar i stege. Vid det tillfället på
dessa bilderna.


Idag när jag vaknade kändes det om att man var bakis, men det var ju smällen för landningen igår...
Lite stel i nacken, träningsvärk och blåmärken här och där. Annars är de helt ok :o) Jag bara skrattar för morgondagen, andra dagen ska ju vara värst...

Vi är lediga på fredag. En frivillig lektion där brandfolk från Göteborg berättar om sina intagningar där uppe. Inget jag är intresserad av :o)
Jag vet redan var jag vill jobba =o)

Nähe ska plugga och sen packa för hemfärden...

Ramla från en 1.67 m hög häst :oO

I söndags hälsade syrran och company på där hemma. Så jag fick byta blöja på lilla Tias och sen hålla honom när han var vaken. Han hade hicka, gud vad söt han är!! :o) Man vill ju bara hålla honom hela tiden *hihi*.

Körde ner igår. Dagens lektion var inställd pga av att den läraren som ersätter den riktiga läraren som har semester var sjuk. Suck...
Men vi gick igenom en labb istället...

Så vi slutade väldigt tidigt. Jag hängde med H till hennes syster som har en massa hästar. Fick rida en. Kan säga att jag inte alls var så van. Brukar rida hästar(ponnys) på 1.40. Denna var på 1.67!!! Det är 5 cm högre än mig själv. Det var inte lätt att få in foten i stigbygel med jeans*ler*. Så jag fick skavsår i vaderna efter att ha kavat runt i jeansen. Och vilka steg hästen hade!! Annat än små fjordingar. Jag hade jämnt att göra i traven och galoppen, man är ju van att behöva mana på hästen för att gå men denna gick automatiskt...

 18027-82

Sen andra galoppen gick det inte så bra. Hästan började öka galoppen och jag försökte hålla in men jag hoppade ju som en vante i de stegen. Så jag ramlar framåt gång på gång (efteråt får jag veta att det är en gammal fälttävlanshäst som ökar farten när man lutar sig framåt).
Varv efter varv i en galopp som inte var i denna värld. Jag har aldrig ridit så fort. Jag höll på att få panik när jag inte fick stopp. Och inga ridbyxor som gör att man kan sitta lite i sadeln, inga ridskor så jag kasade ner i stigbyglarna.
Så det slutade med ett duns.
I spånet...
Men hästen stannade några meter ifrån mig.

Jag låg där en bra stund, kändes det som, brukar alltid resa mig så fort man landat. Slog i huvet väldigt hårt men jag tuppade aldrig av. Jag blev väldigt yr och framför allt chokad. Jag menar, mitt huve är ju ca 2.20 meter över marken så man hann ju tänka lite innan man landade. Min största fasa var att jag skulle fastna med foten i stigbygeln så jag skulle kasa med och riskera bli trampad. Men det klarade sig bra. Jag landade rätt så bra ändå. Slog inte i ryggen eller nacken.
Bara arslet.
Å gud vad jag har ont i mitt arsle... Särskilt den skinkan jag landade på. Så jag sitter lite på snedden... Och så har jag en sådan huvudvärk. Illamåendet börjar gå över nu.
Typiskt mig, varför utmana ödet och sätta sig på stora hästar man inte klarar av?
Ja kanske för att det var en upplevelse man inte får ta del av allt för många ggr.

När jag pustat ut i spånet och känt att jag kunde röra fingrar och tår och yrslen försvann lite så reste jag mig igen och hoppade med darrande ben upp igen. Ni som har eller rider vet ju att man alltid (om man kan) ska sätta sig upp igen för att inte bli rädd. Så jag satte upp igen och blev ledd några varv.
Nästa gång ska jag få rida en annan lugnare häst som är 3 cm högre!!
De där hemma sa att det var sista gången jag satte mig på en stor häst. Men får jag frågan kan jag nog inte säga nej*visslar oskyldigt*.
Snällt folk som lät mig rida en sådan fin häst.
Tack H för en minst sagt händelserik dag. Nästa gång ska kameran med :o)

Och som grädde på den goda kakan fick jag klappa en frisierhingst!!! Det ni ;o)

Jag har inte bestämt mig om jag ska träna. Jag har ont överallt och mitt huve mår inte så bra... Jag darrar fortfarande lite granna...
Jag vågar inte ens tänka på vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon. Jag får ropa på hjälp så får någon hjälpa mig ur sängen*s*.

Höll den underbara varelsen :oD

Igår på Mathias namnsdag var det första gången jag höll honom :o)
Jag satt väl en halvtimme med honom och kunde inte sluta titta på honom. Han pratade lite då och då å sträckte på sig. Han kasade ner en gång så syrran lade honom på sidan på min axel, då kunde jag gosa med kinden på hans mjuka huvud. Han är så liten. Fingrarna når inte runt mitt lillfinger, och det är litet...

Jag kan inte sluta tänka på honom, jag ville hålla honom hela tiden! :o)
Skönt att de har fått åka hem från sjukhuset nu och börja livet där hemma.
På Ekohallen köpte jag en bodytröja till honom där det var lite bilar och maskiner på. Man kan ju inte låta bli att köpa saker till honom :o)

Jag köpte en såndära rund pulka igår. Får se om den kommer till användning i år...


Min högtalare knastrar*grr*....


Bror min satt fast ;o)

Haha, min bror är inte särskilt smart. Vi var ute och lekte lite med våra bilar. Jag börjar kunna få bilen på ställ mer och mer.. :o)
Iaf så skulle vi gena på en skogsväg, ja det var inte min idé. Under en järnvägsbro och upp för en backe. Där får bror min köra fram och tillbaka för att få grepp. Jag står och väntar innan järnvägsbron för att ta satts därifrån. Sen när jag ser brorsan försvinna tror jag ju att han kom upp. Nejdå, han kom varken upp eller ner. Ena däcket var i luften. Han satt fast. Grållen min försökte dra loss honom med bogseringslina. Nopp, Grållen bara spekade.
Brorsan tog min bil och körde hem för att hämta pappa och lite grejor. Kvar var jag ute i skogen och vaktade bilen.. Under tiden grävde jag fram hjulen lite.
När pappa kom med sin bil fick han väck bilen som stod på den hårt packade snön med underredet. Pappa hade lassat bagaget full med tyngder så han kunde få grepp.

Innan detta hände var vi ute och körde runt på lite parkeringar... Innan en uppförsbacke hade brorsan stannat för att kolla bilen. Jag stannar ju med och sen kör ju han ifrån mig. Jag kör upp för uppförsbacken, det går saktare och saktare. Till sist står jag på stället. Jippie! Jag fick inget grepp. Har inte så bra däck som bror min.
Brorsan börjar undra vart jag tog vägen och vänder. Han kommer till min räddning och kör upp bakom mig och börjar putta på. Sen puttar han upp mig hela vägen med sin trogna bil :o)
Tur man har en egen bärgningsfirma till hands, och att man har tåliga stötfångare :o)

Nu ska vi hälsa på syrran och company ;o)

Tågbussen på sidan

Då kom man hem i snöovädret....

Var lite drygt. Körde mellan 30 och 60 km/h till Kristianstad. Och sen kunde man hålla mellan 50-70 resten av biten. Så de 15 milen tog ca 3 ½ timme. Men jag kom hem helskinnad och det var huvudsaken...

Men det kunde ha tagit stopp vid parkeringen, följande dialog utspelade sig i Revinge: (PS. Matte=jag, Grållen=min kära bil)
Matte: Nu ska vi hem!
Grållen: Snön e för djup, det går inte.
Matte: Jo det ska gå, ploga!
Grållen: Men jag spekar ju bara med bakhjulsdrift. (Grållen har rätt, hjulen spekar och Matte blir orolig).
Matte: Men jag backar lite och tar satts.
Grållen: Drömma kan man...
Matte är försiktig med gasen men Grållen vill inte framåt, matte backar igen eftersom det är inte så mycket snö där Grållen var parkerad och hoppas få lite fart.
Matte desperat: Ta i lite!
Grållen: Det är ju det jag gör men jag får inget grepp utan tyngd där bak!
Matte är mjuk på gasen och kör lite fram och tillbaka. Till sist kommer Grållen fram i den 10 cm djupa snön.
Grållen: Ser du snövallen där borta som e 30 cm hög!!
Matte: Ja :o)
Grållen: Det kommer inte gå, jag kommer fastna igen.
Matte såg att innan denna vallen är det nästan lite bar mark. Matte gasar upp och siktar mot snövallen.
Grållen: Min spoiler kan gå sönder!
Matte: Nu bestämmer jag!
Grållen tog Matte över vallen lätt som en plätt. Framför dom var nu snön plogad.
Det går i 30 km/h till E22. Men Matte trodde att det skulle ta stopp på påfarten eftersom en bil redan var fast där nere. Men Grållen tog sig igenom snön och ut på den stora vägen hemåt.
Grållen skrämde Matte när hon skulle gasa upp för en backe efter Flyinge genom att släppa greppet på bakhjulen. Det tycker Matte inte om för det kan leda till dikeskörning och krocka med en annan.
Så Matte var väldigt snäll med gasen på Grållen...

Senare under turen såg vi
Tågbussen på sidan och körde förbi en bilolycka i Norje.

Fia är kelen idag. Jag tror jag har mer hår på mina kläder än hon har i sin päls...

Snöstorm

Lyssnar på Mama, Im Coming Home

Jag har pluggat nästan hela dagen, vilade lite för jag kände mig lite febrig och dåligt.
Ska basta snart tänkte jag, vet inte om jag ska styrketräna, kroppen säger nja, hjärtat nej men huvet ja. Jag kan ju träna, jag blir nog inte sämre eller bättre utan jag är nog bara lite trött och träningen gör så man piggnar till och somnar bättre ikväll. Sen orkar man inte ta sig dit och är rädd att något virus bryter ut.

Så om man skulle bara basta och skrämma iväg en ev förkyldning?
Ja jag vet inte...

Jag vet inte om jag kan få in mer i min lilla hjärna. Vet inte om jag kommer klara tentan imon. Vi får hoppas.

Effektiv

Igår var jag verkligen effektiv. Jag hann städa dagrummet, mitt rum, sola, gå en runda och filma stridsvagnar, basta, ta lite benpress, tvätta bilen och plugga :o) Inte illa.

Idag hade vi lite om tentan som jag ska göra imon. Sen skulle vi ha lektion i hydraulik men ingen lärare kom så den blev inställt. Skulle egentligen sluta vid 4 men slutade vid kvart i nio. Så idag har man mycket tid till att plugga. Perfekt =o) Då kanske jag hinner styreträna idag..

Snön har kommit. Jag vill faktiskt inte ha snö. Iaf inte när jag ska köra hem imon.

Tänker på dig I.

När jag var ute och gick så ringde syrran. Hon var ute och gick för första gången med Tias i barnvagn. Å vad kul :o)

Hmm det verkar som om de ska bryta strömmen... Men det verkar som att det inte är i mitt rum. Ajja jag får väl spara ifall att. Elektriker kan man inte lita på*höhö*.



Misshandlar brandmän? *s*

Gäsp


Glömde ju skriva om innebandyn i fredags. Jag gjorde ju faktiskt tre mål, det måste vara rekord :o)
Stora starka Hs klubba råkade visst hamna precis ovanför mitt öga. Blev lite rädd efter andra erfarenheter, ögonen vill man behålla ju :o)
Sen fastnade samma klubba i ett mål och stora starka H skulle försöka dra loss den i striden. Givitvis åker målet över mitt lår*humf*. Men annars klarade jag mig helskinnat. Jo några blåmärken och ett fint märke efter en klubba*haha*.
Jag hade väldigt roligt iaf ;o) Knuffade in B några ggr i hörnet när han hade bollen. Aj hon misshandlar mig skriker han. Jag rörde ju knappt han*ler*. De är för roliga grabbarna grus.

Igår var det en lektion. Idag två lektioner. Slutade för en halvtimme sen. Igår tränade jag och bastade.

Idag står det mycket på schemat för att jag ska leda tankarna på ett annat håll.
Ska plugga som fasens iaf.

Mathias väger nu 2.5 kg och ev kommer hem på permission på lördag. Ååå vad jag hoppas och längtar. Han hade visst haft andningsstopp tre ggr den natten, tur att det finns ett sådant larm annars hade de upptäckt det försent.
Jag längtar tills man får hålla honom och pussa hans mjuka kinder =o) Som godnattsagor kommer jag prata om äventyret på brandstationen. Det ska ju börjas tidigt med att få in honom där*thihi*.

Nähe städa dagrummet.

IR-Kamera

Var på brandstationen i fredags :o)
Hade jättekul, tyvärr inga larm, men det är ju bra att det inte händer något allvarligt, eller hur?

Det var lektion i sjukvård. När lunchen närmade sig fick jag uppdraget att köra och hämta mat till grabbarna grus. Fick köra audin som har blåljus på taket*fräckt* :o) Man får vara glad för det lilla.
Sen skulle de öva snabbuttag och spänna fast folk på spineboard. Dvs mig.
Haha vad de tetades. När jag skulle spela medvetslös i bilen som de skulle få ut mig från gjorde B(som höll nacken) allt för att jag skulle skratta. Han lyckades *thihi*. Sen när jag kom ut och de spände fast mig fick jag syrgas*ler*. Synd att det inte var helium*fniss*.
De jobbade på lördagen oxå men jag hade inte tid att vara där hela dagen. Så jag var bara med på en övning med IR-kamera i sojjan (Karlshamns AB). De skulle hitta mig och tror det eller ej så hittade de mig. Jag vinkade åt dem*hehe*. Sen gick jag själv ut medan de fortsatte. Fick gå in med nästa rökdykarpar och kolla lite i kameran. Det var häftigt!! :oD

Det var välbehövligt att komma till stationen lite. De är ju så goa.

Och det är mycket bättre på kvällarna där nere i Revinge. Killarna visar hänsyn så jag är mycket piggare för att det är lugnt och tyst vid elva. Om de bara visste hur mycket bättre jag mår för det. Stort eloge till dem :o)

Fia hårar ner mig... Mitt nya underställ som man fick beställa med sina initialer på. På stationen hotade de med att klippa sönder kläderna när jag låg fastspänd på båren*haha*.

Kör ner till Revinge i morgon bitt. Det blir tidigt men det ska nog gå.
Hejsvejs!

Mathias slutade andas

Varför ha alla hjärtans dag så alla singlar känner sig ännu mer ensamma?
Jaja, sinom tid får jag väl med fira den dagen.

Mathias slutade andas häromdagen. Han hade så ont i magen att han inte andades. Larmet gick och sköterskorna fick igång andningen igen. Förstår inte att de väntar så långt för att ge han lavemang när han har haft så ont så länge. *Grr*

Och mamma var hos läkaren i fredags. De kunde visst inte göra någonting, hon fick hem en broshyr om att gymnastisera käken. Hallå!?? Hon har ju så ont att hon inte kan gapa ordentligt eller tugga kött. På internet hittade hon en del operationer som går att genomföra tom med bara lokalbedövning, men nej läkaren skickar bara hem henne. Det är inte första gången de struntar i henne. De kan till och med vara spydiga och säga att hon gnäller för mycket. Hon ska väl få hjälp när hon behöver det? Mamma är inte den som går till doktorn för minsta lilla. Suck... jag blir så arg för att jag inte kan göra något.

Idag ska jag köra hem. Imon ska jag till brandstationen. Skönt :o)

Igår på trafikolyckan tänkte jag inte riktigt. HD höll i patientens nacke medan jag kröp in genom sidorutan för att slå av tändningen och lyfta ut patienten på spineboarden. Jag tyckte jag hade bra plats där inne. Sen efter utlyftet ålade jag mig igenom sidorutan lätt som en plätt, precis så att hjälmen kom igenom.
På genomgången undrar lärare C varför vi krånglar till det för oss. Varför öppnade vi inte dörren? Både HD och jag garvade och frågade varandra varför? Det var hur lätt som helst att öppna dörren men ingen av oss hade en tanke på att försöka. Haha ibland undrar man hur man tänker. Bara för att man är liten och kommer in så kanske man ska underlätta för sig ändå?
Annars var jag inte helt nöjd med min insats. Lite småmissar här och där men det sätter väl sig snart i ryggmärgen.

Tågolycka

Idag har vi haft prat om att förhindra en tågolycka. Intressant, förstår inte att det finns en sådan korsning överhuvudtaget.

Sen tränade H och jag. Idag tog jag underkroppen, igår tränade jag överkroppen.
Bastade efteråt, varmt och gott.

Mycket ledig tid nu tycker jag. Bara skönt. Men då har man större anledning att plugga och det är det som är problemet, inget motivation.
Men jag har nog inget annat val.

Idag börjar Desperate Housewifes, det måste ses :o) Greys anatomy har ju slutat.
Tittade på Mannen som talar med hundar igår, han är g-r-y-m!!

Ååå jag ska nog äta mina kåldolmar nu så jag hinner bli hungrig till äppelkakan farmor skickade med mig ;o) Mumma!


Slask

Helgen har varit slapp. Var med Ida i fredags.
Åkte in till Karlskrona till syrran och bäbisen. Han har blivit så stor nu :o) Så underbar. Men jag ville ju hålla honom =o( 

Idag började vi sent så jag körde ner idag istället. Upp klockan sju och köra klockan åtta. Seeegt...

Och nu är vi lediga hela dagen.

Jag vill inte ha snö. Jag har inte tid att åka pulka ändå...

Om dessa mardrömmar bara kunde försvinna...


Livräddade en kollega

Jaha...
Tränade på gym igår och i måndags. I måndags var jag faktiskt ute en runda, tyvärr regnade det men så e det. Bra med lite luft.
Idag hade vi egen övning. Alltså den jag var ansvarig för.
Gick bra, inga skador. Däremot hade jag inte räknat med att den första insatsen tog 1 h. Jag hade gömt två dockor, en i ett skåp med både luckorna öppna (fatta att det tog ett tag att knökla in den där och vika benen 180 grader) sen en bakom en soffa så att huvet stack upp för kanten. Det var visst lite väl bra gömt. Men det är ju sånt vi ska öva på. Söka effektivt och noga :o)

När insatsen var över så gick vi in i omgångar. Jag gick in med HD och vi drog ut ett par dockor.
Sen efter ett tag gick jag in med H. Hon hittade E som behövde bli räddad med luftpaket och allt. Så jag drog han igenom rummet, upp för en trappa och igenom ett rum till. Han vägde runt 100 kg med luftpaketet.
Efter övningen lade jag upp en tung docka på axlarna och gick 100 meter dit den skulle. Så lite har man tränat idag.

Är nöjd med dagens övning, hoppas att de andra tyckte den var givande.
Var lite nervöst när ingen lärare var med, men som tur var så hände det inget. Och hade det det så hade jag lyckats dra ut en person iaf ;o)

Var det någon som såg Greys igår? Det var riktigt bra. Fast när de avlivade hunden så kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Saknaden finns kvar än...


Ja, behöver jag säga vem som är jag?18027-81

Champagnegaloppen

Diggar deras reklamer. De är så roliga. Särskilt den sista med champagnegaloppen.

Har ätit. Chattat. Tittat på arbetet som jag ska komplettera lite.

Har fixat en egen övning på onsdag. Bara prata med läraren och kolla om något objekt och någon brandbil är ledigt och boka. Smidigt :o) Det är basgruppen som ska öva. Annars har vi inte alls något praktiskt moment denna veckan. Så tradigt.

Är trött. Sover ju inte så bra här när det inte blir tyst framåt natta.


Ska träna nu...

Gräddkrig

I fredags hade vi ett litet prov i orientering. Jag hade alla rätt :o) Glad att det går bra på ett prov iaf...

Fick massa kramar när jag kom hem av mor och far :o)
Tyvärr blev det inte att jag och min bror åkte in till bäbisen. Besöksförbud. Men jag kan berätta att han väger 1980 gram. Det är 70 gram mer än vad jag vägde som minst...

I helgen har det bara varit lugnt.
Förutom gräddkriget.
Syrran började kleta grädde på D och sen gav han igen. Jag skulle ju hjälpa syrran och då kastade mamma på oss tre i soffan. Och då var det i full gång. Brorsan sprang efter pappa och höll i honom så jag tog "lite" grädde i handen och smetade på honom. Det blev värre sen när brorsan släppte pappa. Han ville ju ge igen efter att jag "råkade" kleta på hans haka.
Så helt plötsligt kämpade jag på golvet från gräddöden :o)
Mamma räddade mig med att säga till pappa att han skulle akta lilla mig.
Sen försökte pappa kleta på mamma. Då kletade jag i pappas hår. Den som inte fick något var min bror. Han är störst och starkast...
Jag har försökt vinna över honom många gånger men det verkar omöjligt.
Vi hade roligt :o)

Det var skönt att bli lite ompysslad. Mamma vaxade mina ben*hmf*. Jag skrek som en stucken gris*s*. Men bena blev lena iaf. Sen klippte hon bort lite hår på huvet.

I går kom Ida med lilla Charlie. Han blev gosad av alla där hemma*hehe*. Sen kom farmor.
Och tyvärr var det dax för mig att köra vid kvart över åtta.

Idag börjar vi med risk 4. Tradigt med risk men det måste göras. Jag vill ha mer rökdykning...


Lyssnar på som en galning just nu...

Fire!!

Bilder från brandgaskylningen som en i klassen har tagit. Visst blir man fascinerad av eld?
Det blir en turbulens när man sprutar så flammorna kan svepa runt en, som den första bilden.

18027-79

Läraren sitter och trycker på knappen....
Han hade det varmt eftersom han satt på den sidan där man tryckte bort lågorna mot honom...

18027-78
18027-80

Kanske ingen så bra bild med tanke på strålens placering...
18027-77


Idag har vi haft ytkylning. Det var varmt!!! När H och jag var inne brände läraren sin radioantenn på jackan. På den sista branden gick H fram först och släckte en gång. Det började direkt bränna på axlarna så hon fick gå ut. Jag tog skydd bakom hörnet och hade inte riktigt kommit så långt så jag försökte övermanna "väsendet" som amerikanarna säger. Jag kröp fram tre-fyra ggr och släckte. Det blev varmare och varmare för vattenångan. En träpall var i vägen så jag nådde inte elden. Och det var för varmt att krypa fram för att ta väck den. Jag försökte en sista gång men axlarna brändes som f*n så jag gick ut, envis är jag men inte dum ;o) Läraren klagade på värmen och då brukar det vara varmt...
När jag väl kom ut kom de två andra lärarna och klädde av mig. Jag försökte få av masken men den brändes. Axlarna brändes så förbannat*höhö*. De hjälpte mig få av allt utom understället då. Sen var det svalt och skönt *puh*.
När den siste skulle gå in hade han ingen kamrat så jag fick in en gång till. Den gången var det inte alls lika varmt som innan. Så vi lyckades även släcka den tredje.

Sen när vi skulle packa ihop ropade lärarna på mig. De undrade vilken station jag varit på och hur det kom sig jag var där. Sen tyckte den ena att jag ska ta för mig mer eftersom jag kan det...
Var kul att höra :o)

Nu ska jag ringa hem och berättade om denna händelserika dag :o)

hits