Blev ingen ridning

Va fan! Hade bokat islandshästturridning idag klockan 10.00. När vi hittat dit var det ingen där och ingen svarade i telefonen. Kl 10.40 kör vi därifrån och får senare meddelande att det måste blivit missuppfattning för han hade skrivit in 15.00. Fick t.o.m mejlbekräftelse att det blev ändrat till 10.00.
Så då lade vi tre tjejer (svårt att pricka in rätt tid när alla tre är lediga) 2 ½ h helt i onödan. Och jag fick köra 10 mil med min gamla bil. 100 spänn i sjön!

Nu är jag arg!!!!!

Har sett fram emot detta 1 ½ månad!

Ikväll ska jag festa gärnet iaf!!

Narkoman

Tiden flyger fram. Jobbade dubbla pass igår, handlade, lagade mat. Imorse ville jag inte gå upp men hade massa saker att göra innan jag började 12.
Klippte mig på drop in, kostar bara 180 kr där.
Då mitt fiskespö är sönder (den översta ringen är borta) körde jag till en fiskeaffär. Fick bra hjälp, han tyckte väl jag var lite bortkommen =) Han limmade även fast den och visade hur man gör en riktigt knut *fniss*. Man är en riktig amatörfiskare ju =D Nu hoppas jag att sillen inte har försvunnit :)

Ska färga håret ikväll för imorgon är det fest =) Kommer räcka med att jag sniffar på ångorna för att bli full. Ska bli skoj att komma ut lite. Ska även rida islandshäst 2 h i morgon. Kommer ha lagom med träningsvärk efter det *thihi*.


Äntligen kunde man titta på tv-sidan för att se vad man kan titta på ikväll. Jobbade 6 kvällar förra veckan (den 7e kvällen skulle jag gå upp 5.20) och denna veckan blir det bara 4 kvällar. Idag slutar jag kl 18 så då har man lite kväll för sig själv :)

Igår när jag skulle cykla hem blåste det halv storm. Man stod still stundtals gånger kändes det som. Man fick bli riktigt förbannad för att komma fram. Åh hatar blåst!
Stängde dörren på jobbbilen häromdagen då maglighten flög upp i armbågen där det gör sååå oooont. Jag brukar inte svära när det gör ont men då var jag bara tvungen. Vissa dagar har man noll tålamod med sig själv.
Dessa två dagarna har jag fått störningar och larm så lugnt har det inte varit. På störningen var det en narkoman i trapphus som satt i källaren. Jaha, och jag ska dit själv? Dessbättre gick narkomanen ut själv innan jag hann ringa polisen. Aldrig att jag går ner och hämtar han själv, utan skyddsväst, knivhandskar m.m.
Folk tror man är stålmannen.

Nähe ska mejla mina timmar till chefen så det blir rätt.

Nu är man 22 år

Har blivit lite jobb denna månaden, slutar ungefär på 172 h.
I lördags firades jag (25/5) och min bror (27/5) då min bror åkte upp till Härnösand i söndags för att bygga vindkraftverk.
Så vi firade tillsammans lite tidigare.

I söndags var jag i Växjö med syrran. Jag har inte köpt nya kläder (i Sverige) på ett år så det var väl dax. Köpte ett par linnen och trekvartsbyxor.
Har jobbat i helgen med så det har varit fullt upp.

Igår skulle jag egentligen vara ledig men var tvungen att åka till jobbet för att stänga en butik. Ska stänga ikväll igen efter jag har suttit klart stationärt.
Men 30 maj - 1 juni är jag ledig =) Har inte varit ledig en hel dag sen den 16.

Idag var det premiär med shorts och tshirt när jag skulle åka inlines. Så gott att kunna vara lite lättklädd :)

Längtar till lördag då jag ska rida islandshäst och sen på kvällen ska man gå ut =o) Har inte festat på krogen på över ett halvår.

Skulle träna - blev 2 larm istället

Sov max 3 h igår efter nattpasset. Skulle iväg och fiska sill. Inte blev det någon sill men det var härligt att komma ut på havet i strålande sol. Blev lite röd i ansiktet :)

Senare på dagen åkte jag inlines till brandstationen. När jag hade en bit kvar hörde jag sirenerna. Jaha blir till att träna på en tom brandstation tänkte jag. Blev omcyklad av en deltid och såg där borta att ett par bilar snabbt körde in till stationen. Hmm... något stort på gång. Kom in till stationen och såg på tavlan: Källarbrand.
Deltidsbrandförmannen säger att jag får hänga med om jag vill, det är ju mitt gäng som är ute. Slänger av mig inlines och allt. Mitt larmställ var inte kvar så jag fick ta och plocka ihop lite snabbt. Det var fullt i deras bil så förmannen säger att jag kan ta en småbil. Tar audin och kör ut. Parkerar bakom deltidarna men de behöver inte köra hela vägen fram.
Jag såg inte heltidsstyrkan där jag stod så jag visste inte riktigt om jag kunde köra fram. En polisbil kör om mig och jag beslutar att följa efter. Parkerade bakom den och hittade mina grabbar.
De blev lite förvånade när de såg mig*hihi*.
Dessbättre var det inget allvarligt med källarbranden. Jag hjälpte till att packa ihop (en kabelvinda rullade jag in) och pratade lite med boysen.

Jag körde i förväg till stationen. Satte tillbaka larmstället där det tillhörde, skorna hos en, byxorna hos någon annan (praktikanter).
Då går nästa larm. Två personer påkörda. Men det var bara förberedande så det var inte säkert att de skulle åka på det. Men 309 var hemma på station (är alltid med på trafikolycka) och alla åkte i 301 som inte hann tillbaka på station. Klär på mig larmstället igen och sätter mig i 309 för att anropa. Får bara brus som svar. När larmet gick igen blev det inte förberedande utan ett riktigt larm. Räddningschefen dyker lägligt upp. Han ser på deras display att 309 behövs och jag får lov att köra ut.
SOS ringer på bilens telefon och undrar om 309 är på väg ut då de inte fått det kvitterat. Jag har aldrig varit andrechafför på larm så jag hade inte kvitterat att jag åkte ut.
Väl på plats parkerar jag bakom 301 och tar på blåljusen. Efter någon minut blir får jag vända och ställa mig längre bak för att sedan hoppa ut och stanna trafiken. Tar radio och reflexväst och leder om alla bilar.
Vet inte hur länge jag stod där mitt ivägen men efter ett tag ropar de på radion att jag kan släppa på igen. Då jag ställt 309 på en busshållsplats var det onödigt att den stod där. Körde runt på parkeringen på ett stort varuhus för att parkera på den tomma parkeringen nära olyckan. Då hör jag på radion: 309, blåljusen. Ojdå. Där hade jag kört runt på parkeringen, släppt förbi en tanta med rullator med blåljusen på! Det måste sett dumt ut =)
Man är ju inte van att köra med blåljusen på precis.

Väl tillbaka ännu en gång skulle jag träna. Då jag ätit en fralla klockan 5.30 och en banan hade jag vid 17.00 lågt blodsocker. Skulle varit hemma för längsen och ätit. Tog bara lite bänkpress för jag var tvungen att åka inlines tillbaka hem. Så där rök den styrketräningen. Men åka på larm är mycket roligare :)

Trots att jag var supertrött lyckades jag inte somna igårkväll. Försökte vända dygnet med att sova få timmar men inte gick det. Somnade till sist men vaknade mitt i natten av åskan och att det var varmt i rummet. 5.20 ringde klockan.
Jobbar 6.00 - 12.00 och sen 16.30 till 22.30. Åter igen jag som tackat ja till att jobba för jag vill ha så många timmar jag kan. Man vet aldrig hur det blir efter sommaren. Jag jobbar häcken av mig på sommaren och jobbar mindre vid vintern. Dessutom kanske man får råd till en resa :)


Frågor

Det går inte riktigt bra med bloggen. Hittar inte den sidan jag kan lägga upp bilder att länka ifrån.

Hittade en lista på en blogg som jag tänkte fördriva tiden med:

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att syrran ville åka inlines med mig, alltid kul med sällskap.
Vad gjorde du kl 08 imorse:  Försökte sova efter nattpasset men åskan väckte mig
Vad gjorde du för 15 min sedan: Satt vid internet
Det sista du sa högt: Hejdå
Det senaste någon sa till dig: Tack, hejdå.
Vad har du druckit idag: Mjölk och vatten
Vad var det senaste du åt: Kyckling, ris, berniessås och sockerärtor
Vad var det senaste du köpte:  Två prydnadsgrodor till syrran
Vad är det för färg på din ytterdörr: Vit
Vad är det för väder hos dig nu: Solnedgång och uppehåll. Snart helt mörkt
Godaste glassmaken: Vanilj med mandel
Tror du på kärlek vid första ögonkastet:  Det har väl säkert hänt andra :)
Sover du tungt: Ibland, oftast inte.
Drömmer du mardrömmar: Ja men har faktiskt lugnat ner sig efter mitt nya liv: Carpe Diem
Trivs du med ditt jobb:  Ja det går väl an, men är inte mitt drömjobb
Favoritklädsel: Bekvämt. Träningskläder eller larmställ. 
Favoritlåt just nu: Kim - Here Comes The Night
Vad ser du om du tittar till höger: Dataskärmar, radio, telefon, grind, ån, flaggstång, staden....
Vad gör dig glad just nu:  Att jag kan träna!
Vad ska du göra härnäst: Sitta vid datorn :)
Höger eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Trött men glad
Favoritgodis: Choklad! Galen i det.
Kläder just nu: Väktarkläder
Sommarplaner: Jobba massor. Brandstationen, Öland, Tyskland.
Hur många kuddar sover du med: Två
Spelar du något instrument: Nej
Morgon eller nattmänniska: Natt
Vad är viktigast för dig: Familjen
Är du kittlig:  Ja
Snarkar du: Nej inte efter de tog mina mandlar
Stjärntecken: Tvilling
Äckligaste insekten: Kackerlacka
Stökigt eller välstädat: Städat
Längtar du mest efter just nu:  Sängen!

Världelöst info men nu har några minuter gått.
Hjälp jag är så trött så jag vet inte vad jag ska ta mig till!

En makeover kanske?

Nu kom jag på en sak vad jag kan göra inatt. Göra om bloggen. Extreme makeover :)


När jag skulle cykla hem kl. 6.00 i morse regnade det. Varit uppehåll hela tiden men när jag väl ska hem, ja då blir man dyngsur. Men det var gott att lägga sig. Tyvärr lyckades jag bara sova 5-6 h. Och det blir inte många timmar imorgon då jag ska upp och fiska sill kl. 10.00. Men hade ändå inte kunnat sova mycket då jag måste vända på dygnet snabbt då jag börjar 6.00 på fredag.
Men jag har själv tackat ja till det så jag klagar inte. Blir 160 h i maj. Gott =)

Here comes the night

Dagens låt

Vilken härlig röst =)

Jeff Dunham - Arguing with Myself - Peanut

Tröttnar aldrig på Jeff Dunham :)

En av
favoriterna

*Should I look in that eye or that eye*

Jobbar

Bara 7 ½ h kvar av passet. Hmm...
Har tittat igenom alla sidor på internet redan. Får väl läsa lite i tidningarna jag har med mig.

10.00 var jag på blodgivningen idag. Sen till pappas jobb, ÖB och blombutik för att köpa krukor. TIllbaka hem då syrran och jag skulle åka inlines. Var hon som ville och jag kunde inte säga nej. Tog det lugnt då det blev en 5 kms runda. Mot slutet kröp vi fram för både hon och jag var trötta.
Har suttit framför tvn hela dagen eller sovit.
Var svårt att gå upp ur sängen och cykla till jobbet. Då det är driftstopp på företaget så vill de har bemannad vakt. Men jag vetti sjutton vad jag ska göra... =)

Imorgon natt blir det värre. 12 h pass... Kommer nog styrketräna i smyg här inne*haha*.

Vilse i lingonskogen

Skulle ta en inlinestur igår. Mätte upp rundan på iform.se, 8 km skulle den vara. Kommer på en väldigt dålig asfalt. Tänker att den snart blir bättre. Viker av till höger så som skylten visade. Nu blev vägen lite grusig, följer skyltarna för jag visste vad vägen hette. Blir grusväg. Går med inlinesen på grusvägen och tror att det snart blir asfalt (på kartan såg ju vägen stor ut).
Kommer ut till fina ängar och till sist skog. Där ringer jag min bror ihopp om att få hjälp. Han går in på datorn för att kolla kartan. Han startar 3G så att jag kan läsa av kartan (inte lätt för han att se var jag gått). Blir uppäten av myggorna samtidigt som jag ser vart grusvägen tar vägen. Inte skulle det bli asfalt längre fram utan den slutade mitt i skogen*gah*. Då tar jag av mig inlinesen och går tillbaka i strumpsockarna. Tar den andra vägen som då skulle leda dit jag skulle. Denna vägen var större men även den grusig trots asfalt lite här och var. Så jag fortsatte gå... Folk tittade nog en extra gång när någon gick på grusväg på hjälm på huvet och inlinesen i händerna.
Efter mycket om och men var jag tillbaka till asfalten*halleluja*.
Nästa gång ska jag ta bilen eller cykla när jag testar nya rundor. Var ute 1 ½ h, dubbelt så lång tid det borde tagit.


Somnade sent igår (jobbade till 22.30) och vaknade vid ett igen. Så det var seegt att gå upp 5.20 idag. Särskilt när man vet att man jobbar dubbla pass idag. Får vila de 2 ½ h emellan passen.
Får inte glömma jag ska till blodgivningen imon. Det blir fullt upp denna veckan. Jobbar 57 h vilket är ovanligt för min del. Ska fira mig och min bror på lördag då han sen ska iväg och jobba långt upp i Sverige. Han hjälper till att bygga vindkraftverk :o) Inte många elektriker som får vara med om det =o) *coolt*

Gah jag har en fluga här i vakten som stör mig. Har inte lyckats slå ihjäl den än... Folk tror väl jag har fått spelet här inne när jag viftar som en galning :)

Veckans bilder

Här kommer lite bilder som legat i kameran en vecka minst...


Härligt, härligt, men farligt farligt...




Hon stod still!


Farliga ögon =)


Coola färger


Åkte bil, inte lätt att ta bilder då.


Mammas nya bil. Hon ville ha en liten bil med AC, farthållare och helst automatare. Efter mycket om och men blev det denna. Volvo S40 -03, 10 000 mil, turbo, AC, farthållare och automat. 160 kusar. Rolig att köra :o) Mamma körde 740 innan men pga av sjukdomen måste hon ha AC. Bästa bilen som mamma och pappa haft var en 940... Så ni förstår nog skillnaden :o)


Har planterat om alla växterna i lägenheten. Jisses vad många jag har. Ser inte mycket ut men när man ska bära hemhem alla så.
Sprang i förgår för andra gången sen jag blev frisk. Gick jättebra, sprang 5 km utan att gå och då är det mycket uppförsbackar. Känns bra att man är ikapp rätt bra nu.

Här kommer helgens bilder:


Trädgården hemhemma


Äpplaträdet


Taket som pappa och brorsan själv har byggt från grunden :)


Direkt från Tyskland.


Fia som vill ligga i allt. Detta är Mathias nya skottkärra.


Träd hos syrran.


Trädgården hos syrran.


Sista bilden får bli på systersonen. Försökte få en bild på handen. Lite suddigt men gulligt ändå :)
 

Idag jobbar jag 17.00 - 22.30. Imorgon 6.00-14.06 och 16.30-22.30.
Skulle egentligen till En dag på strippen i Emmaboda igår men hoppade över det då jag ska jobba mycket nästa vecka.

Träningsplanering

Mamma och jag var ute och käkade lunch igår, var längesen vi hittade på något. Efter tre affärer (ÖB, Maxi och Blekingeplantan) var man några hundralappar fattigare.
Fyndade orkidéer som kostade 40 kr (kostar runt hundralappen annars). Det var massa kvinnor som flockade sig runt dessa orkidéerna, som kacklande höns i hönsgården ungefär =) Det var ju svårt att välja, man ville ju ha en ovanlig med massa outslagna blommor :o)
Så nu måste man hitta krukor...

När jag skulle lasta in varorna i min bil slog jag i huvudet på kanten på bagageluckan. 740 är känd för sina kantiga former och denna kanten var inget undantag. Nu har man en stor röd bula mitt i pannan. Snyggt! Sitter i vakten idag så jag är glad man har pannlugg.

Är snart dax att göra träningsplanering. Det bästa med en sådan är att man kan lägga upp träningen på ett bra sätt. Det negativa är att man får skuldkänslor om man inte lyckas följa den, och om man blir sjuk blir jag stressad av att man inte når målen.
Just nu tränar jag när jag kan och känner hur kroppen orkar. Märkte att jag (som vanligt) började lite väl hårt men efter några lugna dagar ska jag träna idag. Svårt att planera träningen då jag jobbar som jag gör. Vissa ronder är mycket ansträngade medan andra pass är stillasittande. Vissa dagar kan jag cykla till jobbet och ibland inte. Märker att om jag sover dåligt orkar man inte träna fullt ut på dagen.
Så frågan är hur man ska lägga upp träningsplaneringen. Ska jag skriva att jag ska styrketräna 4 ggr i veckan och konditionsträna (springa/inlines) 3 ggr i veckan? Cykling/inlines till jobbet/brandstationen (3.8 km dit) räknas som vardagsmotion? Likaså ronderingarna?
Har gjort träningsplanering innan men då har man haft lite mer strukturerat liv =)

Så här kanske:
Måndag: Styrketräning överkropp/mage. Tyngre vikter, mindre repetitioner. Konditionsträning inlines/cykling (7.6 km)
Tisdag: Styrketräning underkropp/rygg. Tyngre vikter, mindre repetitioner. Konditionsträning rullband
Onsdag: Vilodag
Torsdag: Styrketräning överkropp/mage. Lättare vikter, mer repetitioner. Konditionsträning inlines/cykling (7.6 km)
Fredag: Styrketräning underkropp/rygg. Lättare vikter, mer repetitioner.
Lördag: Konditionsträning löpning
Söndag: Vilodag

Ja jag får se över det dära.

Jippie...*ironi* en kollega har spelat fotboll och gjort sig illa i knäet. Det betyder att jag ska jobba ikväll med. Blir 14 h jobb idag*gäsp*.
Så då hinner jag inte träna som jag planerade. Hur sjutton ska jag kunna följa en träningsplanering när jag aldrig kan följa den?

Drömde konstiga drömmar inatt. Brann i ett hus och jag skulle ut. Vår hund Ludde (som dog för 3 år sedan) skyndade sig med ut och hoppade sen ner i en liten bassäng för att svalka sig. Kom ihåg att jag pussade honom på huvudet.
Var varmt som tusan så jag hade väldigt bråttom vill jag lova. Fattar inte var jag får allt ifrån. Jag kan drömma så verkligt att när man vaknar tar det ett tag innan man inser att man drömde. Mysko...

Nähe, 2 ½ h kvar på detta passet.

Systersonen

Var inom brandstationen i lördags och tränade benen. Tog luftpaketet och gick upp och ner i trappen. Pratade lite med grabbarna. De skulle ha kemövning med deltiden. IL frågade om jag ville hänga med men jag skulle jobba på kvällen så jag hann inte.
När jag hade rast på kvällen körde jag inom stationen igen för lite sällskap. De tittade på Robinson och sen delade sig gänget och tittade även på Uggla. Trots tv-tittande blev det lite tet ändå :o) Hihi, så goa boys. På kvällen fick jag sms från ena brandmannen, de hade fått ytterligare ett larm. Tror de hade tre stycken den dagen*hmpf*. Jag vill med åka på larm! :o)

Igår hälsade jag på syrran och co. Mathias och jag sprang runt i trädgården och busade. Sen satt han på mosters rygg några gånger. Och varje gång är det "sping!" så moster springer runt runt. Bra träning =) När han är nyvaken trivs moster som bäst för då är han gosig och kelen. I vaket tillstånd får man inte mycket av den varan.

Jag fattar inte hur jag lyckas skära mig på osthyveln. Fick ju leta efter skinnfliken, inte så trevligt att få den på mackan.. *suck*.

Idag är jag hemhemma med mamsen. Fick ska till stan och lite allt möjligt. Ska strax hjälpa henne skriva på datorn. Jag är lite snabbare än henne. Hjälpte en brandman skriva något stycke på datorn, han var lite imponerad av min skrivhastighet. Men efter 821 st inlägg på bloggen borde man kunna skriva snabbt :)

Brandvarnaren gick igång

Hur lyckas man sätta igång brandvarnaren när man rostar bröd men ändå kan äta bröden? Det var precis så att jag nådde brandvarnaren när jag stod på köksstolen.
Man var ju lite rädd att grannen där nere blev orolig och slog det magiska numret. Mitt gäng jobbar nämlisch idag och hur pinsamt hade det inte varit om de stod i dörren p.g.a rostat bröd? =o)

Tränade efter jobbet igår. Sprang 4 km på rullband och sen styrketräning. Cyklade senare till jobbet. Fredagar innebär mycket spring och gårdagen var inget undantag. Kroppen var liiite seg efter de få timmarnas sömn.
Fick villalarm en bra bit därifrån jag var, naturligtvis. Kört i knappt 20 min och var nästan framme när det återkallades. Var bara till att köra tillbaka. Förlorade massa tid på det. Försökte hålla tempot uppe med hjälp av chiliriskakor och brandsta på full volym. Blev bara en kvart övertid tack och lov. Tur man kan vara effektiv. Men rast hinner man aldrig ta på fredagar. Inte hade man lust att jobba över.
Var bara till att cykla hem. När jag var hemma en liten stund kom regnet*puh*.

Nu ska jag ner och handla då brödet är slut. Sen cykla till stationen och träna. Jobbar ikväll igen.
Bråttom bråttom :)

7 mil

Igår hängde jag med syrran till en trädgårdsaffär. Köpte lite prydnadsfjärilar till blommorna medan hon köpte blommor till trädgården.
Började klockan två. Hände inte mycket under passet. Gick ronden på kvällen och klockan 22.00 körde jag hem. Somnade sent då man inte vänt dygnet riktigt. Vaknade ett par ggr på natten och sen ringde klockan 5.20. Neej! Jag hade gjort vad som helst för att få sova lite till. Men var bara till att stiga upp efter 9 min snooze.

Idag har det varit lite mer att göra men inte mer att man klarar av det.
Slutar om två timmar. Ska till stationen för att träna för att sen börja jobba igen 16.30. Får väl vila lite emellan.

Systersonen är inte alls mostrig av sig. Moster får knappt en kram. Hmm, har moster varit för sträng tros? Eller så vill han umgås med killar för tillfälligt. Varit moffa och böne (morfar och morbror B) mer än Mimmi (mig) de sista gångerna. Men jaja man kan inte vara favoriten jämt :)

Räknade ut att jag har motionerat (inlines, cykel, sprungit) 7 mil på två veckor. Inte illa tycker jag. Från att vara 0 km på ett halvår så... Plus alla ronderna man går på. Men är noga med vilodagar. Tar t.o.m en extra vilodag för att vara riktigt säker på att kroppen ska återhämta sig. Nu börjar jag bli riktigt optimistisk att jag kanske är frisk en längre period så jag ska snart göra träningsplanering.

De säger det ska bli åska och regn idag. Vågar man cykla till jobbet ikväll?

Billarmet

Inatt såg jag hela fem rävar. Måste vara rekord på en natt. Dessutom såg jag en igelkott och X antal katter. Och ett rådjur som jag fick tvärnita för.
Vid tolvsnåret när jag ska stänga ett företag hör jag ett billarm. Springer ut för jag trodde någon ville åt "min" bil. Var det inte utan en kvinna i en BMW som hade batterislut i larm/låsdosan. Så när han drog ut nycklarna gick larmet. Det var ju inte tyst eller så...
Hon ber mig om hjälp men jag var tvungen att stänga först. Ser en man som hjälper henne att läsa instruktionsboken för att hitta säkringar. Han kunde inte hjälpa henne så hon körde bort till polisstationen men de hade inga patruller inne för tillfälligt.
Så jag tog saken i egna händer. Bad henne öppna motorhuven men det kunde hon inte så jag drog i spaken och öppnade huven. Har aldrig tittat i en BMWmotor men hittade ett batteri under en kåpa. Letade i verktygslådan i väktarbilen och vips kopplade jag bort minuspolen. Nu kunde inga larm tjuta och kvinnan kunde hem och lägga sig. Nu slapp hon lämna bilnycklarna i. Hon blev så glad att hon kramade om mig. Kul att kunna göra nån nytta. Och länge leva Maglighten! Såg man vad man gjorde.

Resten av natten gick bra. Var länge sedan jag jobbade natt så jag fick inte in det flytet man brukar ha men det gick finfint ändå.

Hade cyklat ner till brandstationen igår för att träna, regn. Cyklade hem, regn. På kvällen cyklade jag till jobbet, solsken!
Imorse... REGN! Där fick jag bara för man skulle vara lite hälsosam. Alla hade regnkläder när de cyklade vid 6.30, utom jag. Puckoväktarn fick väldigt blöta byxor =) Min främre stänkskärm är borta då den gick sönder efter en liten vurpa så man får lite mer stänk på sig...
Men det var skönt att komma hem. Stekte några ägg och drack kall oboy sen somnade jag ovaggad. Fem timmar senare gick jag upp och nu sitter man här lite seg.

Blev sammanlagt 2 mil cykling igår plus 10 timmar jobb. Är väl 6 h gående och resten bilkörning. Jag njuter av att kunna gå i trappan med stängd mun! Att kunna gå snabbt i trappor m.m och prata samtidigt. Helt underbart!

Jobba natt

Igår vid tolv fick jag reda på att jag skulle jobba från 16.30 till 6.30. Gick och lade mig ett par timmar. Ringde de igen. Behövde inte jobba natten utan bara som vanligt till 22.30. Ska jobba inatt istället 20.30 - 6.30. Var väldigt längesen jag jobbade nattronden. Får se hur det går.
Kommer bli sju pass denna veckan. Men det är mycket korta pass.

Hade träningsvärk efter jag sprang i söndags så man gick inte fort på ronden igår*hehe*. Cyklade till jobbet för att försöka mjuka upp benen lite men hjälpte knappt. Man gick lite konstigt för att förebygga smärtan men det ledde till att jag vrickade foten*fniss*. Är man en klant eller?
Träningsvärken är idag lite bättre. Tack och lov för jag ska cykla till brandstationen och styrketräna lite. Sen hem och vila innan nattpasset.

Klipp

Jag vet att man inte ska skratta åt andras olycka. Men tjejen i högklackat är rätt rolig =o) Gör ont bara man ser på det...

Söt kisse

Stackars kisse. Fast den ser ut att njuta... =)


Anledningen till jag ringde 112

När jag jobbade häromdagen var en elektriker inne i vakten. Han tittade ut och sa att det var något i vattnet. Vi tittar ut men jag kunde inte se om det var en människa. Han går ut och bekräftade att det låg en död person i vattnet.
Jag ringde 112 direkt.
Sen ringde jag två chefer som kom till vakten. Chefen på mitt företag och en kollega ringde och undrade vad som hänt.
Räddningstjänsten kom rätt snabbt med audin som brandmästaren kör med två ytlivräddare. De hoppade i och drog upp personen. 301 kom med båt, hansabräda m.m på släp. Två ambulanser kom men personens liv gick inte att rädda.
Det var då jag fick skuldkänslor. Varför i hela friden ansåg jag att personen redan var död? Jag borde hoppat i direkt. Men jag var ju tvungen att larma och sköta vakten så då skulle jag ju bett någon annan hoppat i. Varför följde jag magen och inte hjärnan? Jag vet att det är lätt att vara efterklok. Denna gången var det ingen idé för mig att hoppa i, men tänk om det varit det och jag inte hoppade i?

Jag var lite skakis sen när adrenalinet släppte. Första gången man ser en död person. Första gången jag ringer 112 överhuvudtaget.
Min kollega är glad att hon slapp se det för vi bytte pass. Skulle egentligen inte jobbat den dagen. Så det var väl meningen att det var jag som skulle vara där då...

Jag var under tiden tvungen att sköta det vanliga jobbet. Och efteråt när allt blev lugnt igen satt man själv i vakten och började fundera på allt som hänt. Kändes så overkligt.
Tur att jag bara hade 4 h kvar då det inte var längre pass. En av cheferna som jag ringt när de hände ringde mig efter en stund och frågade hur det var. Men min riktiga chef på mitt företag har inte ringt och frågat hur det är. Förvisso har jag utbildat mig till ett jobb som kommer innebära tragiska händelser men som väktare stöter man inte på avlidna personer så ofta (aldrig).
Har bott hemhemma i helgen då jag är ledig. Så det är tur att man inte satt själv hemma i lägenheten för då hade man grämt ihjäl sig för att man inte hoppade i.
Det jag tänker på är att det var "tur" att det var en äldre person och ingen yngre. För först såg det ut som ett barn.
Och det var "tur" att personen blev hittad så anhöriga slapp oro sig över en försvunnen person.
Men det hela bästa hade varit om personen aldrig ramlade i. Tragiskt.





I helgen har jag fiskat och byggt en träbänk med min bror till mamsen. Hennes gamla var lite dålig.
Har varit på tippen, Jem & Fix, Järnia...

Har tagit det lugnt med andra ord. Idag ska jag ut och springa. Blir premiärrundan =)

Ringde 112

Fick ringa 112 igår. Låg en död person i vattnet.
Skriver mer om det senare.
Just nu är det för färskt.

hits