Övning på lördag

Bokade ju en tid i Karlshamn hos tattisen men jag skulle vänta till 1/11 och det skulle kosta 2500 kr. Så vi körde in till Karlskrona och fick tid den 14/9. Syrran och jag fick även samtidigt. Häftigt tycker jag att vi ska dela ett minne som kommer vara hela livet ;o) Dessutom kostar det 1000 kr mindre där...

Ringde ju till brandstationen i tisdags. Skulle ha tag på en av mina handledare till LIAn. Men givetvis var det den goa brandmästaren som svarade och det blev en massa tet i telefonen, och nej jag är helt oskyldig faktiskt :o) Han jämrade sig för att jag skulle få köra stora fordon på vägen när jag berättade att jag tagit lastbilkort. Hehe han e för rolig :o) Så fick jag reda på att det är kemövning med deltidarna på lördag då jag ska till stationen. Ska bli skoj.

Jo så skulle jag ju ringa tillbaka tio minuter senare då min handledare skulle dyka upp. Och när jag väl gjorde det så sa brandmästaren att handledaren inte ville prata med mig, konstigt att jag inte trodde honom :o)
Så till sist pratade jag med den jag ville och vi två praktikanter kommer träffa våra handledare i två timmar på måndagsmorgonen då vi ska gå igenom schema och sånt :o) Sen ska vi visas runt och få materialkännedom.. Hörde brandmästaren i bakgrunden säga att det var för den andra killen...
Men det kan ju vara kul att titta runt, kanske hänt nåt sen jag var där sist.. *ler*.

Idag tar jag det bara lugnt. Har hela huset för mig själv*gött*. Spela hur hög musik man vill...
Annars händer inget kul dessa dagarna.
Vad gör resten av världen då?


Dagens låt: Cascada - Kids In America

Nytt körkort :o)

I söndags när vi var uppe hos hästarna skulle jag hämta den stora ardennern ur hagen. Eftersom han är så snäll så gick jag till en sten och hoppade upp på honom. Han är ju så stor och bred :o) Sen gick han mot öppningen själv, fast min kompis blev inte glad på mig...

Hittade inte sen tränset till Raston så jag fick rida i grimma och två grimskaft. Kändes som vilda western :o) Men det gick bra ändå. Han stannar ju när man vill.
Man var ju lite ledsen att det var sista gången man red på honom =( Kommer sakna alla mysstunder. Ibland när man står böjd under hans hals vilar han mulen på min rygg.

Min förkylning sitter envist kvar. Är täppt i bröstet så man blir lätt andfådd.

Hämtade mitt nya körkort idag :o)
Och så har jag gjort en massa sysslor här hemma men får fortsätta med dem sen för nu ska jag till Karlshamn och boka tid till tatuering ;o)
Ha´de fint

Baka kakor :o)

Var på tippen igår. Skulle packa pappas bil med skräp. Gick väl sådär för pappa klagade på min packningsteknik i bagaget. Jag packade ju visst på höjden för jag trodde inte att det skulle in så mycket. Så pappa fick ju ta över packningen av trä och wellpapper så började jag samla mjölkkartonger och sånt för att lägga in i i bilen. Man får ju plats med tio papperskassar bara där bak utan att stapla på höjden. Så visst är det bra att ha en stor "tank" som många kallar 740:n :o)

Och jag letar fortfarande efter en bil. Börjar t.o.m bli så desperat att jag letar efter en Saab 900 S (den enda saaben jag har råd med som ser någorlunda bra ut. Slår vad om hälften av er inte tycker utseendet är viktigt när man köper bil. Men det är därför det tar tid att hitta en bil till mig. Jag vill ha en rostfri bil med lite teknisk utrustning. Och så har man ju en pappa som inte godkänner vilken bil som helst.
Blå bil får jag tex inte köpa för lacken är svår att ha fin länge. Och det tålamodet har inte jag att stå och polera och vaxa vart tredje månad. Och svart har jag blivit fundersam om jag vill ha. Kan ju bara se på min brors bil. Två dagar och den är lika smutsig igen. Tacka vet jag min gråe bil, syntes inte att man inte tvättat på flera månader :o)
Fast egentligen tycker jag det är kul att tvätta bilar. Men inte rosthögar som min var...
Ja nog om det, hittar väl en bil innan nyår...

Imorgon åker hästarna tillbaka till naturbruk så idag är det sista gången jag rider Raston i år. Kanske för evigt =(
Typiskt att det ösregnar. Får hoppas att det blir bättre väder senare annars är det regnställ som gäller.

Dagens låt

Var hos systeryster iförgår och pakade bullar och saras kokusrutor. Fast saras kokosrutor gick inte så bra. Först hade vi inget kakao så det fick bli oboy. Sen var det för liten sats till den stora plåten så den blev jättetunn. Och så skulle min bror häll över glasyren och trodde ju att vi blandat i allt men vi hade ju inte tagit med margarinet som skulle svalna. Så ibland stämmer det med ju fler kockar desstu sämre soppa.

Badade iförgår igen. Så igår var jag dunderförkyld. Skulle egentligen klippa gräset men det ville inte min förkylning. Tack och lov är det bättre idag eftersom jag hade hjärna nog att ta det lugnt igår :o)

C-kortet är mitt :o)

Det var nervöst att köra till Ystad iförgår. När jag skulle stanna för att kissa i diket hörde jag en katt majua lite svagt. Trodde att det var en katt som blivit påkörd så jag ropade på kisen. Då mjauade den konstant och jättehögt. Sen kom den fram till mig och var så kelen. En kattunge mitt ute i skogen vid den stora vägen. Jag tog upp den och den var så glad att den hittat en själ ute i den ensamma världen. När jag skulle gå till bilen hängde den med precis intill mig. Jag satte mig i passagerarsätet och ringde hem för råd. Då hoppade katten upp i knäet. Och jag som skulle passa en tid i Ystad.
Så jag satte den i bilen och körde iväg till närmaste bonngård så den kunde hitta lite andra människor. Förstår ni hur svårt det var att köra iväg när katten mjauar och tittar på mig?
Jag är inte förvånad om det är en sommarkatt som någon har dumpat. På hemvägen körde jag tillbaka där jag släppte den men såg den inte.

Hursomhelst gick det bra i Ystad. Klarade uppkörningen ;o) Kändes skönt att ha det gjort iaf. Har tänkt på det hela sommaren. Så nu kan man köra brandbilarna lagligt*thihi*.

Badade igår i Trehörnan. Blev väl kanske sista för i år. Hösten verkar ju ha kommit för längesen*suck*.
Skrubbade huset igår med. Det är nån sorts mögel som sitter i träet. Men med lite klor och vatten så går det lätt att skrubba bort.

Igår skulle vår lilla Ludde fyllt 15 år. Tiden går men saknaden består..


Har en del inomhus som ska göras nu när det regnar. Sen får jag se om man hinner titta på en film. Har ju så många filmer jag inte sett än.
Simma lugnt i höstregnet...

AAAhh

Jag är nervös med stort N.
Uppkörning med lastbil i Ystad imorgon. *gulp*

Var ute med hästarna igår på långritt. Var fint väder med strålande sol också hade vi fika med oss för att pausa.

Har pluggat sen dess. Okej, somnade i soffan när jag ätit efter långritten. Brukar inte sova på dagarna men då var jag trött :o)
Ska snart få förhör på msn om funktionsbeskrivningen.
Åå.. jag kommer avlida av nervositet. 2 h körning ner för att köra lite på lunchen och sen vänta i 2 ½ h innan uppkörningen. Kan ju tillägga att man är alldeles ensam under den tiden. Inga bekanta i Ystad har man heller. Får väl gå runt i staden så länge.

Nä nu kan jag inte skriva mer, är för stissig (uppspelt på blekingska).

J*vla insekter

Nu har såret på fingertoppen äntligen läkt någorlunda. Skar mig ju på en glasbit sista dagen på jobbet. Hade ju ett hål precis där i handsken så det var inte så svårt att skära sig*mummel*. Bloade som fasens iaf. Höll andra handen under för att inte bloa ner för mycket men det rann ju över handen efter jag gått några meter. Tvättade och plåstrade men blödde igenom fyra plåster*suck*.
Fingertopparna är känsliga har jag fått erfarna :o)
Blåmärket på benet som tog halva smalbenet, okej kanske lite mindre*ler*, börjar försvinna. Fick det på jobbet (var annars?) och varje gång man har shorts är man ju inte så vacker när man går i stan. Lägg till alla satans myggbett på det. Hehe...
Blev beten av en broms...brons...broms...brons, vad det nu heter, när jag red häromdagen. I hade jättekul för hon blir knappt biten. Men alla myggor kommer ju till mig...*hmf*

Var uppe och red i torsdags och igår. Raston är så sällskapssjuk och kelen. Gick sista biten i förgår för att mjuka upp ljumskarna, man blir lite trött av att rida barbacka hela tiden. När jag släppte Raston när jag gick jämte och började springa så travade han ifatt mig. Så gulligt :o)
Och igår när jag skulle kamma igenom pannluggen vilade han sin mule emot mig och verkligen gosade.
Ska upp till dom idag och pyssla lite.

Pluggar annars för fullt till uppkörningen. Börjar bli lite pirrigt nu*gulp*.

Så söta

image136
Förstorade upp denna musen på garageporten från en Min Häst-tidning. Tycker den är så söt :o)

image137
Och denna är på dörren mellan garaget och bon. Oxå från Min Häst.
Man måste ju sätta färg på tillvaron.

Jo så hittade jag en bil igår.
Men det ska komma en från värmland och titta på den imon. Så vi har höjt priset. Pappa vet ju vem det är och bilen är i toppskick och värt mer pengar än de vill ha...
Vill ha den!!
Är rädd att Grållen har skickat onda ögat till mig eftersom jag lämnade honom där. För jag har letat efter bilar men utan resultat, mycket otur för mig på många bilar. Hoppas turen har vänt till det bättre idag.
På tal om Grållen. Min bror var på skroten för att hitta någon reservdel och fick syn på en grå 740 högt upp på toppen av skrotberget, halvt manglad. Och så hade han utsikt över kvarnen sa min bror så han visste vilken öde han någon dag skulle gå till mötes... Hmf.. stackarn...

Vig på gymmet*haha*

Vem hittar på allt egentligen?

Ystad

Övningskörningen i Ystad gick bra. Hittade ner till staden rätt lätt... Men vilken liten stad :o)  Fast den var mysig och det var vackert där nere. Särskilt på vägen ner, varför säger dom att Skåne är platt? Konstigt det är ju så kulligt det bara går. Måste vara jobbigt att cykla där nere *hehe*.

Här ska klasskompisen hoppa upp i lastbilen. Jag är kanske 15 cm kortare än han så ni kan ju tänka själva hur högt upp man får klättra :o)
image132

Och så tycker jag att de kunde göra övningskörningsskylten större ;o)
image135

När jag hade kört i två timmar med lastbilen passade jag på att bada på Saltsjöbadet. Fint ställe :o)
image131

image133

image134

Sen handlade jag lite pastasallad*mumma*, lite läsk och begav mig de 15 milen hemåt igen.

Var lite dåsig när jag kom hem efter att kört halva dagen i solen. Men det var kul att vidga sina vyer. Nu hittar jag någorlunda bra i Ystad oxå :o)

Annars har jag badad på Gyön, varit hos syrran och Thias.
Idag klippte jag mig. Inte så kort som jag brukar utan klippte mig till en frisyr vill säga. För det var det inte innan.

Nu måste jag plugga till uppkörningen...

Volvo For Life =o)

Varför det är så kul att äga en 740 på vintern =o)
Musiken passar perfekt till den, synd man inte kan ladda hem låten och ha i bilen.

Top Gear är väldigt underhållande, bara komma på sådana här saker.. Inte undra på att många kallar volvo för tanks :o)

Tycker man ska införa en ny lag: Bilplågeri *skratt*

Imon ska man till Ystad och övningsköra med lastbil. Lite pirrigt eftersom jag aldrig varit i Ystad.

Igår körde jag en Saab 9000 med 200 hk med dumpventil. Kan ju kortfatta kvällen: skoj som faen :o)

Dagens låt: Jon Bon Jovi - Blaze Of Glory

Fest bland myggen

Nu är jag någorlunda pigg igen. Festade iförsig igår men är inte bakis. Eftersom jag och I drack en massa cider så pissade vi ju ut det mesta innan det började verka. Badade kanske lite för länge för idag är jag lite förkyld*grr*. Kanske snart går över..

Hade jätteroliga lekar igår. Vi delades upp i lag så S och jag var i ett lag och Z å L i det andra. Så skulle S och L blåsa upp en ballong och knyta för att sen springa till Z och mig för att ha bollen på magen emellan sig och pressa sönder den. Det gick inte så bra för S för först tappade han den och sen gick den sönder innan han hann knyta den... Och jag låg dubbelt av skratt när han försökte stressa men bara svor åt ballongen och försökte förstöra för L i panik.
Så skulle Z, S och jag tävla i armhävningar. Jag gjorde 31, Z 34 *ggr* :o) och S gjorde 14 och under tiden klagade han på att jag skulle sluta göra armhävningar för han ville inte bli slagen av en tjej. Men det blev han iaf, jag ville ju vinna.. :o) Haha vad kul vi hade*fniss*.
Hade skitskoj igår och kunde verkligen skratta och släppa loss :o)

Var ju sista dagen på jobbet igår så nu har jag semester/sommarlov i tre veckor tills LIAn börjar. Ska bli så skönt och ändå konstigt när man har så mycket tid. Men först ska jag plugga till C-kortet.

De blev lite sura igår för att jag inte ville åka 6 pers i bilen som har 5 bälten.
Lite vett har jag i huvet även en massa cider i kroppen*ler*.

Är det bara jag som är ledig nu eller vad gör ni nu när sommaren börjar ta slut? ;o)

Vill allt men orkar inget

I söndags badade jag med I och sen selade vi Pontus och åkte häst och vagn. Fast jag joggade bredvid för att få upp kondisen.
Kan säga att det hjälpte inte så mycket igår när jag sprang med deltidaren. Alla sa att han sprang sakta. Jotack!! Hade ju svårt att hänga med redan från början. Efter ett tag var jag bara tvungen att gå för jag hade stupat annars. Det var varmt som fasens igår så jag trodde hjärnan skulle koka av värmen. Blötte mig i sjön en gång för att svalka av mig. J väntade ju på mig då och då och försökte puscha på mig. Min hjärna ville men inte kroppen. Så jag sa att de gjorde inget om han lämnade mig där i skogen. Och på hemvägen mötte jag honom och frågade vad han gjorde, han sa att han vände och tog rundan tillbaka...ehh... glöm att jag får den kondisen i år... Sega gubbar ska man akta sig för :o)

Vändtrucken på jobbet är sönder så man får stå vid bordet och tömma burarna med böjd rygg... Tusen ggr jobbigare!!
Och i denna värmen. Har varit illamående ett tag nu tycker jag, och jag vet precis varför... jag vill göra så mycket och stressar och kan inte slappna av. Sitter jag vid tvn (när man för en gångs skull sitter där) tänker man, jag borde egentligen göra det, det eller det.
Har mycket jag behöver göra hemma men är ju slut när man kommer hem från jobbet. Nu är man mycket tröttare för värmen och vändtrucken...
Fick massage igår på jobbet. Det var så skönt =o) Hon var riktigt förvånad hur hårda armarna var. Ska man ta det som en komplimang?
Men den massagen var skön för stunden. När man började jobba så gjorde det ont igen. Huvudvärk fick jag igår för massagen och vätskebrist tror jag. Fast jag drack ju 15 dl saft igår när jag varit ute och sprungit.

Chefen R kom till mig idag och frågade om det var på fredag jag skulle sluta. Jo det var ju så. Jag sa att jag kunde hoppa in då och då om det behövdes. Han frågade hur länge jag var ledig till. Är ju ledig 3 veckor innan LIAn börjar och så sa jag att jag ska ju köra upp till C-kort och så. Men han sa att jag hemskt gärna fick vara ledig de dagarna om jag ville jobba längre. Kul att han verkligen vill ha mig kvar på jobbet, då sköter man sitt jobb iaf :o)
Jag funderar på det... Att jobba längre. Men jag vet inte hur jag ska orka. Det är så mycket jag vill hinna med i sommar. Men pengarna... Är pengarna värt mer än att vila upp sig till LIAn?
Men hur ska man orka vara hemma i tre veckor när ens bror har semester två veckor till...? Man kan ju alltid bo på brandstationen hela hösten =o)
Måste plugga till uppkörningen oxå ju. Sen vill man ju tälta, spela paintboll, laserdome, bada mera, rida lite till...
Sen ska man städa rummet, tvätta pappas bil, köpa en bil till mig och dona den till min bil.

Jag vill, jag vill, jag vill!!

Men jag orkar ju inte allt... *suck*. Någon som har dunderhonung?
Solen skiner och jag vill ut i värmen. Men jag har ingen ork. Kanske tvätta pappas bil. Det borde ju inte vara så jobbigt. Men dessa dagarna är allt jobbigt för mig och frusterad blir man.
Övertid är det på lördag med. Fest i Salsjön på fredag då man ska dricka men är ändå frestad att ta och jobba för pengarna. Men då har jag jobbat 5 lördagar i rad... Kanske därför jag är trött?

Ps. Tittade nyss i almenackan där det står: "Det bästa sättet att få ett arbete att verka svårt är att skjuta upp det" Winston Churchill
Får väl vara envis som vanligt att göra de sakerna jag måste och se om jag hittar lite krafter undangömda någonstans :o)

Klippa gräs i hundranitti

Var uppe på IKEA och hade fullt upp med att gå runt med Mathias :o) Och den hyllan jag skulle ha fanns inte där nu heller, suck...
Sov i bilen på väg hem. Varit en jobbig vecka med jobbet. När jag kom hem bytte jag om till ridbyxor och körde upp för att rida. Tyvärr har Raston tappat en sko så jag fick åka hästochvagn. Och köra då givetvis =o)

Igår jobbade vi övertid mellan 7.00-12.00. När jag kom hem var det ingen idé att sätta sig ner för då hade man inte rest sig igen. Så jag började med att tvätta mammas bil, invändigt och utvändigt. Mamma undrande om jag var rädd att somna för jag hade full rulle när jag schamponerade lacken.
Innan jag hann bli klar med bilen så skulle jag klippa gräset. Tankade gräsklipparen, satte in mp3 i hörselskyddet och sprang nästan runt gräsmattan. Pappa kom och sa att jag fick lugna ner mig för gräsklipparen hann inte suga upp allt gräs. Men jag ville ju ha snabb takt. Så när jag skulle tömma gräset sprang jag upp för backen till komposten och ställer mig på en sten för att inte sjunka ner med gympadojjorna. Första gången gick bra. Men andra gången jag hoppade upp hade jag för bra fart och halkar så jag får släppa gräshållaren och dånar in i backen (skogen för den som inte är bleking) och försöker få tag i en gren för att stanna. Jag lyckas iaf hålla mig på benen och vänder om för att fortsätta klippningen.

Käkar mat efter det och så ut igen och tvätta bil. Är klar vid halv sju och då springer jag en runda på ca 5 km. Var väldigt seg i benen kan jag ju säga.
Men jag måste ut och springa för på tisdag ska jag ut och springa med deltidaren J från jobbet. Han springer typ 2-3 ggr i veckan (när han inte har jour) och jag har sprungit två ggr nu i sommar... Ehh.. det mildaste uttrycket jag kommer på att jag är på tisdag är avliden...
Visst deltidare J är snart pensionär men man ska inte lura sig på åldern...

Idag är det fint väder igen så nu måste jag hinna med en massa idag med :o) Bada är ett måste ;o)
Ta vara på den sista tiden av sommaren för det gör jag...

Stress på jobb

Iförgår var I och jag ute och red, eller ja, hon körde häst och vagn. Hästarna var pigga och jag njöt i fulla drag. Bra träning för benen att rida barbacka oxå :o)

På jobbet är det stressigt. Parkeringen är full med burar och vi får in 50-100 ton burar per dag. Och vi hinner inte få undan allt. Det leder till konflikter när alla är stressade och när några inte ger järnet blir det tjafs. Och inte är det kul att jobba då för då kommer en annan ikläm. Burarna ska ju nu truckförarna slå ihop. Så jag får inte slå ihop dom och så kommer en truckförare och ber mig för jag hade tid då och de lite stressigt. Så jag gjorde det. Å då blir inte J glad och säger att det är deras jobb. Jag vill ju bara att vi ska hjälpas åt..

Sträckte ryggen på jobbet iförgår och fick stå vid försorteringsbordet och serva datorer och tv till de två snabbaste på stället igår. Men det som inte dödar, det härdar.
Mitt hjärta gjorde faktiskt ont av stress igår... Och det tar ett tag innan det blir så. Men idag får jag demontera. Då får man nästan välja takt själv. Men vi måste ju skynda oss så vi hinner tömma. Ska jobba övertid på lördag oxå.

Imon ska vi upp till IKEA för att hämta handtag, besticklådor m.m.

Hälsade på syrran med familj igår och idag har de kommit hit. Mathias käkade upp mina fingrar och har lika kul som vanligt åt mosters röda hår =o)

Nu börjar man få lite smått panik över att man inte gjort så mycket över sommarlovet. Man vill ju tölta, bada, cykla, åka inlines m.m. Men tiden verkar inte räcka till =o(

hits