Varning för många bilder

Nu har jag äntligen tömt mobilen på bilder så det blir lite bilder nu i efterhand...

På väg till Ullared såg vi några hästar som hade sin hage i trädgården!


Mer än tio fullastade kassar. Bara 740 som klarar av det i bagaget :)


6 av dom var mina :)


Lite prylar blev det...


När jag slingade mig i somras.


Vår katt Fia på altantaket.


Muffinssmet är sååå gott!


En del av min inlinestur.








Min rond är himla vacker ibland :)






Kossorna var väldigt nyfiken på mig när jag gick runt en byggnad.


Pontus


Raston


Tindra



Så, det var lite bilder. Har ni sett någorlunda hur mitt liv har sett ut sista tiden iaf.

Senaste nytt är att jag eventuellt ska gå flygplatskontrollantutbildningen....

Sjuk igen

Är sjuk så därför jag inte har orkat skriva här. Kände det i torsdags när jag var ute och red att jag flåsade när jag gick till hagen.
Jobbade ändå i fredags men jobbigt var det så jag försökte redan på fredagskvällen få tag på cheferna och sjukanmäla mig på lördagen. Ingen som svarade givetvis. Talade in på röstbrevlåda och skickade sms men på lördagen hade ingen av dom ringt tillbaka. Ringer till en som jobbade den dagen och han letar efter nummer, givetvis var listan dåligt uppdaterad så det var svårt att få tag på tredje chefen. Tillsist får jag tag på honom, tio minuter innan passet börjar. Kom överens att jag bara skulle åka ned till kontoret och ha larmjouren och sen skulle jag ringa till en kollega och fråga om han kunde börja tidigare.
Efter två timmar kunde jag köra hem. Jo chefen ringde äntligen sen och fixade stängningen på kvällen och en ersättare till söndagen.
Men skandal är det att ingen går att nå!! Tänk om det hade hänt en olycka?
Ska ha möte idag och jag kommer nog inte vara den enda som tar upp detta.

Nog om det.

Har antingen suttit framför datan, legat i sängen eller soffan hela helgen. Jag är inte snorig eller nåt utan bara trött, lite yr ibland. Känner att det är något i kroppen som oroar men vill inte bryta ut. Hoppas det går över snart.
Gick på rullbandet innan jag blev sjuk och det kändes jättebra. Höll i mig tre ggr i sammanlagt en minut, men annars gick jag hela biten och då hade jag cyklat ner till stationen och sen gått tio minuter innan med luftpaketet. Tar några veckor nu innan jag testar igen men känns så jäkla skönt att det ger resultat. Sen att jag är sjuk nu igen är ett litet steg bakåt men var ju frisk rekordlänge så det gör inte så mycket. Man kan ju inte vara frisk 365 dagar om året...

Dagens låt



Gekås i Ullared

Ja då överlevde man Gekås denna gången oxå =)
Hämtade upp vännen 6.00 inne i stan och sen bar det av 26 mil... Ingen kö utan vi gick direkt in *I like!*

Vet inte hur många ggr man var inne i provrummen men till sist hittade man lite man ville ha. Typiskt så har man för grova armar till resten av kroppen så allt passar inte riktigt... :)

Var hur skoj som helst att shoppa. Brukar inte shoppa loss men igår blev det 6 fulla kassar!!! Men måste försvara att det mesta var till lägenheten: tvål, schampo, rengöringsmedel, tvättmedel, pasta, konservburkar, bröd, påsar m.m.
Så det var inte många onödiga saker man köpte. I klädersväg blev det två mjukisbyxor, två tröjor, en blus, en jeansväst, tre jeans, ett skärp, sockar, trosor, BH, sport-BH, underställ, löparbyxor och löparshorts. 
Ett par vantar blev det med. Ena paret hittade jag på barnavdelningen. Så e det när man har små händer :)

HELA bagaget blev fullt av våra kassar. Ni har som har en 740 vet att den rymmer en del. Två stora kundvagnar plus 3 kundkorgar... 
Kom hem 22.30 och gick tre gånger för att få in allt i lägenheten. Började jobba kl 6.00 idag så lite seg är man. Men ska bli skoj komma hem och se vad man köpt ;)
Blir väl lite bilder senare...

Och jo det var
öppet =)

Idol

Imorgon bär det av till Ullared =) Har inte varit där på 3 år så det är väl dax nu.
Får göra inköpslista idag.

Har knappt tittat på Idol andra säsonger men häromdagen halkade jag in på det och tyckte att juryn var mycket bättre än den förra. Så nu kunde man se programmet utan att reta sig på juryn.
De flesta tycker nog det är kul att se när de som inte kan sjunga kommer på audition men jag tycker mest om när de som verkligen kan sjunga kliver in. En av mina favoriter är
denna pojk. Vid 1.25 får man ju gåshud!

Walking in Memphis är med grym!

Tänk vad många musiktalanger det finns i lilla Sverige!

Jag tycker om att sjunga men kan det absolut inte. Men i bilen är det ju ingen som hör :)


Nähe mycket att göra idag, tvätta, dammsuga, vattna blommor, träna på stationen, vara barnvakt...

Barnvakt

Inte bra att tina muffins i micron utan tallrik. När jag öppnade micron vällde rök ut. Suck. Fick öppna fönstret för att vädra ut. Luktade pyton i hela lägenheten och micron luktar fortfarande efter tre dagar.
Men brandvarnaren gick inte igång iaf så att grannarna hade undrat vad sjutton jag håller på med :o)

Körde hemhem igår och sprang 5 km. Känns hur bra som helst att kunna springa länge utan att stanna. Idag ska jag med träna då jag hade min vilodag i fredags.

I fredags var jag barnvakt åt systersonen. Vi gick ut på en äng och in i en dunge för att "såga". Han har fått en liten motorsåg :)



Mathias är redan en fotograf. Många bilder på himlen tog han ;o)



Skulle titta till några hästar med kompisen och på gården fanns det några får.


Pontus


Raston jag brukar rida ibland


Ett sto går numera med herrarna. Härlig färg!




Dagens låt

Märkliga drömmar

Föser kor i affären

Hästen går in som den inte gjort annat än gått i butiker :) I like cowboys :o)


Har inte gjort så mycket de sista dagarna mer än tränat och pysslat lite i lägenheten.
Känner att jag blir starkare och bättre kondis dag för dag. Dessvärre så blir det ingen ledig tjänst i mitt gäng så jag får vänta 1-2 år till nästa lediga på den stationen jag är på.
Men självklart ser jag mig vidare omkring. Men först ska jag klara rullbandstestet :) Är lite sugen på att testa och se hur långt man klarar men vill träna lite till. Så det inte blir bakslag ;o)


Glömde berätta att jag drömde häromnatten att jag tappade en tand. Bloade som fasens och även från öronen. Märklig dröm...
Nästa natt drömde jag att jag hade min schäfer och spårade efter tjuvar. Hittade först två som andra poliser tog, sen två till som fler poliser tog. Men sen hittade jag två till och nu fanns inga mer poliser lediga så jag tog dom själv. Var så stolt att jag och vovven hittade dom. Sen vaknade jag och ingen hund fanns här...



Nada att göra

I söndags var man väl lite trött men cyklade ändå ner till brandstationen på kvällen. Tränade till lite över nio sen gick jag upp i tv-rummet för att säga hej. Då började den där filmen Kommissarien och havet så då satte jag mig och började titta.
Dessvärre var filmen kass så vi satt bara och retade oss. Vi gick en efter en. I filmen hade en på cykel blivit överfallen och jag sa att nu ska jag cykla hem i mörkret. Då skojade brandmästaren att han skulle väcka upp gänget och följa mig hem med brandbilarna, en före mig och en efter, så att jag inte skulle vara rädd. Haha :)
Cyklade därifrån halv elva (själv) ;o)

Idag är jag ledig men vetti tusan vad man ska hitta på. Träna vet jag iaf, det är ju standard. Men sen då..
Syrran sa att jag kunde ta det lite lugnt. Joo... men det är tråkigt.
Handla mat ska jag göra kom jag på.
Har ingen hobby ju. Väntar på att de ska para den kombinationen jag väntar på så man kan bli med hund :)

Kräftskiva

Var på kräftskiva igår. Så ni förstår hur man känner sig idag :) Är inte på fest så ofta och brukar sluta dricka innan man går till krogen men igår var vi kvar på samma ställe till kvart över tre.
Jag är lika förvånad varje gång när man lyckas ta av linserna :)
Hade jätteskoj iaf och mina skrattmuskler är trötta. Även om jag inte äter kräftor hade jag annat gott att äta. Hungrig var man iaf inte*hihi*.

Lite bilder






Hittade en bild utan att visa ansikterna när vi spelade Twister. Alltid kul på fest :) Jag till höger.




Anna J frågade om en bild på min tatuering. Såg kommentaren en månad för sent men bilden kommer här :)


Vi hade lite tipsrunda igår där man fick gissa vem som var bäst på vad. Jag fick sätta klänypor på en hand och äta kex och vissla. Hihi vi hade så kul igår. Har inte skrattat så mycket på länge :D

Blinkade på brandbilen

Hälsade på mitt gäng igår när de skulle till deras båt och jag jobbade. Sen på kvällen såg jag reflexerna på brandbilen.
Dagens tips: Hälsa inte med helljus till brandbilen då de blinkar tillbaka = blind :oD hihi
De hade ju rätt bra helljus om man säger så. Jag skrattade för mig själv hela kvällen sen. Vad hade jag väntat mig egentligen? :)



Har tränat fem pass denna veckan, känns toppen i kroppen. Gick på rullbandet i 8 grader i en kvart dock, utan vikter men jag är på gång iaf. Nu har jag varit frisk i tolv veckor! Har inte varit frisk så länge på ÅTTA år!


Ikväll ska jag på syrrans kräftskiva. Jag tycker inte om kräftor men blir grillning för min del. Ska bli skoj, med lekar och trevligt umgänge. Umgänge får man inte för mycket av som väktare (och singel).

I torsdags dammsög jag lägenheten, diskade och körde sen hemhem för att hjälpa till med maten då mamsen jobbat hela dagen. Var så skitigt på golvet så jag tog dammsugan där med. Man får sina ryck ibland och då får man passa på :)
Igår körde jag till syrran och vi försökte hänga upp tyg i taket i uterummet (till dagens fest) men tyget var för kort så vi hann inte göra det klart. Ska dit nu och fortsätta.

Dagens låt:
Tim McGraw - You Turn Me On

"Fixin up
That old rusted up
pick-up truck"  :)

Slaget vid Brentwood 1863

Kavalleriet


Nu ska de kapa telefonledningen


Artilleriet










Fire!


Nu brinner Brentwood station


Trummorna fanns där oxå :)


Cowboys


Syd skjuter ner nord


Dagens låt


Befälet för nord ger sig





Var kul att se ungefär hur det gick till. Har inte läst så mycket om inbördeskriget.


Min drömfångare (som inte alltid funkar).


Hård vinter lär det bli om man ska tro på rönnbären.


FLICKA

Efter att jag har sett filmen FLICKA är jag på nytt sugen att bo på en ranch i USA och arbeta för mat och sovplats.
Hade planer på det efter SMO men då man kände att man ville ha pengar och flytta hemifrån blev det inte så. Och nu är det inte så lätt att åka iväg i cirka 3 månader när man har en lägenhet att betala. För jag trivs så bra i den att jag inte vill säga upp avtalet.
Man kanske kan hyra ut den under tiden?

Tänk vilken upplevelse det hade varit. Fösa kor/hästar på hästryggen bland vackra landskap, köra pickup och laga staket, mocka skit och andra fysiska uppgifter =)
Leva som en cowgirl helt enkelt ;o)

Tränar för fullt och jobbar inte lika mycket som i sommar. Känner dock av i knäet att jag sprang 18 km på tre gånger förra veckan. Så denna veckan blir det styrketräning, simning, cykling och lite rondering.
Känns som att det inte är lönt att göra en träningsplanering då jag jobbar på så olika tider. Har två ställen att träna på så ibland tar jag träning direkt efter jobbet och ibland träning på gänget på stationen.
Men det känns mycket roligare att träna det man känner för. Det som är ett måste är helst 6 pass i veckan men blir mindre ifall jag ronderar mycket eller är trött i kroppen.

Var på ett slagfält mellan sydstatarna och nordstatarna i lördags. Bilder kommer :)

Bilder

Här kommer lite blandade bilder.

Från övningen.




En del av ronden...






Mammas trädgård






Fia


En del av ronden igen


Såg 7 svanar i samma vik!

Oj

Ett argument för en ny bil: Bensin i snitt per månad 1035.25 kr
Pengar jag lägger på mat varje månad: 627.8 kr.

Alltså kräver åbäket mer "mat" än mig!
Men förvisso kostar den inte så mycket i skatt, försäkring och inget i lån.

Jag får börja cykla ännu mer men kan inte då det är mycket gråbo ute nu (allergin).

Buss på sida

I lördags frågade brandman M om jag kunde köra direkt ut till övningsfältet så att min medverkan skulle bli hemlig. Jag parkerade väl kamoflerat vid skrotbilarna som en vacker dag ska klippas sönder.

Övning: Buss på sida, en person inne i bussen (jag) och en under bussen (docka).

Jag kröp bakom ett säte (under om bussen stått upp), så jag låg på sidan. Var precis så lilla jag fick plats. Brandman M som höll i övningen sa att jag skulle ropa på hjälp när brandmästaren gjorde sin OBBO. Jag skulle ha ont i nacke, rygg och ben. M ringer upp BM och drar "larmet".
Hörde när 301 och 309 kom och parkerade bredvid bussen. Jag började ropa på hjälp, skynda er, jag har ont m.m. Branden i en tunna släcktes snabbt och jag hörde BM gå runt. Han kikade in genom takluckan och sa: "Hej. Nämen e det du?! Ja här behöver ingen räddas". Jag lyckades hålla mig för skratt men leendet gick inte att hålla tillbaka. Skärp dig nu och visa dina skådespelartalanger peppade jag mig själv.
BM frågade ut mig, var jag har ont, när hände detta, är jag chauffören, finns det fler i bussen m.m. Svarade på det jag visste men blev mest "vet inte". "Vet du någonting egentligen?" frågade BM. Jag skrattade.. "Håll tyst!" sa jag och försökte bli allvarlig. BM gick för att rapportera till brandmännen. P kom in och gjorde ett alldeles utmärkt ABCDE. Jag lyckades vara allvarlig och säga vart jag hade ont, att jag hade domningar i fingrarna och svarade på alla frågor.

Sen kom B in. Räckte med ett par kommentarer och min Oscar för bästa kvinnliga huvudroll gick upp i rök när jag garvade. Gah! :oD
"Detta måste var en på fyra miljarder att man hamnar på detta sättet". Jag skrattar.
"Det är väldigt ovanligt att man har en hjälm i en buss, måste klaga på övningsledningen". Jag skrattar igen...
Det är ju en anings svårt att sätta nackkrage när patienten har hjälm :o)
Självklart gjorde de ett bra jobb och även om jag skriver det roliga så togs givetvis övningen på stort allvar. 
Tre brandmän lyfte försiktigt ut mig på Höganäsbrädan och jag var åter i frihet.
De skulle nu lyfta bussen för att ta ut den stackars dockan. Jag hämtade min kamera för att ta lite bilder. Dröjde inte många sekunder innan BM kom fram och frågade om jag var mellan 18 och 65 år. Ja jo det var jag ju. "Bra då är du skyldig att hjälpa till". Inte säger man väl emot BM? =)
Vara bara till att lägga undan kameran och hjälpa till med stöttorna, i gråvita millitärbyxor =)
 

När dockan var utdragen skulle de sätta fast vinschen i bussen. Innan man rullar in vinschen igen måste den rullas ut helt. Då råkade repet lossna från vinschen. De försökte nu få runt repet igen men ack vad svårt de hade med sina stora händer.
Tack och lov fanns det en liten flicka med små händer/handleder vid sidan om. Fick runt repet och karlarna tog över igen. De skulle nu skruva bort en skruv med en insektsnyckel. Fick se den ena brandmannen sikta på skruven och den andra brandmannen försökte skruva. Jag erbjöd min hjälp och kunde utan svårigheter skruva med båda händerna och med gemensamma insatser var vinschen lagad.
Äntligen har man användning för sina små händer, annars önskade man att de var större så man lättare kan greppa saker.
Min bil blev åter mobbad och tyckte den stod bra där*hmf* :)

Övningsledaren, brandman M, sa att nu kunde 301 och 309 återvända till station. Det de inte visste var att han hade en plan. När de kommit halvvägs ropade han upp de på radion. Nu var det ett hjärtstopp. Jag skulle vara uppringaren.
B kom först i 309. Försökte ånyo förbättra min skådespelarkarriär men B hann säga en kommentar innan han påbörjade HLR och den stackars uppringaren insåg att skådespelaryrket nog inte är något för henne, då man nog inte får skratta i allvarliga scener. 
När 301 kom sprang jag till BM för att berätta att min stackars kollega bara ramlade ihop. De kopplade upp defibrillatorn medan BM frågade ut mig och skrev ned uppgifterna i ett formulär. 
Övningsledaren tackade för en bra insats och nu kunde brandmännen åter vända hem till fikat.  
Jag gick till gymmet då jag skulle jobba på kvällen. Men de goa brandmännen hade sparat lite glass till mig som jag kunde ta efter träningen :)
Var en glad Emelie som gick till jobbet. Jag måste vara med världens goaste gäng. De får mig alltid att skratta och på träningen när man började bli trött blev man peppad. Det behövdes när man pressar kroppen till att bli starkare.
Brandman vill jag bli, brandman SKA jag bli!


hits