Just do it!

Mycket som händer nu, positiva saker, negativa saker. Man kastas fram och tillbaka mellan hopp och förtvivlan. Både om sin egen framtid och sin nära anhörig.
Jag har fortfarande inte blivit fri från inflammationen i bröstet. Rullbandstestet till sommarvik ska vara godkänd inom en vecka.
När jag först fick reda på det så gav jag upp direkt. Men tack vare en vän så blev jag övertalad att inte ge upp. Så istället för att deppa ihop tränar jag och försöker intala mig själv att jag ska klara av testet. Får till och med hjälp av den mentala biten iform av mental träning.

Och går det inte så har jag andra planer för sommaren. Där hjälper en annan vän mig med att våga ta steget. Men först satsar jag på brandman.

Jobbade 14 h både i torsdags och i fredags, IKEA idag och hjälpa min bror flytta imon. Så tråkigt har man det inte...

Dagens låt:
Cookies n Beans - Train Train

Hurry hurry

F'låt att jag har glömt bort er.
Vet inte riktigt vad man ska skriva. Kan väl börja med att säga att man är väldigt trött på snön... Jag älskar snö men nu får det faktiskt vara nog. Nu vill jag ha vitsippor ;)

Jobbar och jobbar. Rider lite då och då.

När jag skulle köra hem häromdagen körde jag i 50 som den tillåtna hastigheten. Ett gäng ungdomar går på trottoaren och den ena gick på vägen så bilen framför mig bromsar. När jag sen kör förbi ungdomarna sparkar en av dom på snödrivan mot mig. Bara smattrade på bilen när jag körde mot detta. En sak om det varit ny fin snö men den skitiga snön var ju full av grus och sten.
Ni som känner mig vet att det tar lång tid innan jag blev arg då jag har bra tålamod. Men när dessa ungdomar gör så här blev jag arg!
Jag tvärnitar men kan inte stanna kvar då det kommer en bil längre bak. Så jag kör fort som tusan fram och vänder så att hjulen spinner. Ett par av ungdomarna börjar springa bort och jag efter (min bil låter ju rätt högt när jag gasar).
En springer in till vänster medan den andra kastar sig i snödrivan för att gömma sig. Jag svänger in till vänster och stannar precis bredvid han som försökte gömma sig. Trycker ned rutan och undrar vad f*n de håller på med. Han skyllde givetvis på kompisen som sprungit vidare. Då var de inte så kaxiga längre...
Nej, de sparkade då mot fel bil, för de var nog inte beredda att jag skulle vända. Hoppas de tänker till innan de gör hyss igen...

Jäkla tur att jag inte är rädd om lacken, men hade det varit min brors bil t.ex. så hade det varit katastrof för lacken...


Måste berätta om mitt flyt igår. Skulle in till staden för att handla en moccajacka som ska sys till indiankläder. Börjar med att jag missar första avfarten, jaja, kör in till Coop och tar ut kontanter (tar inte kort i secondhandbutiken). Då jag även ville ha växel till parkering handlar jag ostbågar och givetvis krånglade det för kvinnan före mig i kön så jag fick vänta jättelänge. När jag väl är inne i stan och parkerar så käkar biljettautomaten upp mina mynt. Bara in på en cafeteria och växla mer. Tog en annan automat och det blev bra.
Går till första secondhandbutiken, stängt! Går till andra secondhandbutiken där jag hittat en jacka sen tidigare (hade inga kontanter då) så var även den stängd.
Mycket krångel för ingenting. Körde hem igen med bara ostbågar. Vilken dag!

Men idag har det flytit lite bättre iaf. Ska städa, diska och sen lämna blod.
Och det onda bröstet sitter fortfarande kvar. Kan det vara så för att jag skottade snö några timmar i lördags och hjälpte min bror flytta 28 banankartonger m.m till tredje våningen i söndags?
Mina kollegor tjatar på mig att jag ska ta det lugnt. Varför lyssnar jag inte? Varför får man dåligt samvete för att man sitter still? Gah! Man kanske får binda fast sig i soffan :o)

Badat i havet

I lördags var jag på brandstationen klockan 8.00 till 21.30 :)

Vi började med att tända fyr en volvo 745 som brandmännen skulle släcka med handbrandsläckare.


Och nu ska de lyfta bilen med vettekuddar för att rädda dockan.


M och jag körde sen vidare med hävaren och lade upp en docka som brandmännen skulle rädda efter lunch.



Efter det var det dax för mig att bada lite i havet.
Här kommer räddarna :)






Uppe på torra land. Fast de försökte putta ner mig igen :o)



På kvällen beställde vi Thaimat och tittade på tv. Jag satt även en timme i massagestolen och sen bastade. Gott :)
Man blir alltid lika glad när man varit där :o)

Red barbacka på Lillan igår, hur mysigt som helst <3

Svaret på gåtan

Nu vet jag varför jag har haft så jäkla ont sista tiden:

"Tietzes sjukdom är en inflammation i bröstkorgsmuskler och i bröstbenets benhinna. Smärtan vid Tietzes sjukdom sitter på ett eller flera revben nära eller mot bröstbenet, ofta vid övergången mellan revben och bröstben. Man vet inte orsaken till sjukdomen. Den är ofarlig och läker ut av sig själv, men det tar ofta lång tid."

Skönt att det inte var något annat. Har dragit mig att gå till läkaren för man vet inte vad det kan vara. Hjärtat måste ju vara 100 procent om man ska bli brandman. Men en vän tjatade på mig och skulle köra mig till akuten om jag inte fick tag på läkare. Var bäst att lyda :)

Ska till brandstationen imorgon. Brandmästaren skickade sms att jag måste komma för jag ska vara markör :) Ska bli intressant vad jag nu ska göra :P

Nähe får väl gå och nanna. Behöver all sömn jag kan få då jag har vaknat varje natt i en månad. Ibland en gång och ibland tre ggr, vet inte varför.

Ha´de gott!

Indian :)

Ja jag vet, det blir mycket hästar i min blogg men just nu består mitt liv av hästar och jobb. Och jobb kan jag knappast lägga upp bilder på :)

Här rider jag Nisse i lite Indianstuk :oD





Sprang med en väska ut till flygplanet. Gick tillbaka och skulle sträcka mig till dörren då jag halkar och slår dit. Snabbt upp och borstar av mig och hoppas ingen såg det, typ ett helt plan men ändå...
Och med den stora varseljackan syntes man i all världens väg. Har klarat mig hittils i vinter men när man minst anar det så ligger man i snön :)

Har precis kollat på Dirty Dancing. Åh vilken bra film. Om man kunde hitta sig en karl som kunde dansa så :o)

Åå om man bara kunde bli helt frisk snart så man kan börja träna. Sliter i mitt hår snart!

Handbromsen är ingen prydnadssak...

Glömde ju berätta när jag skulle skrapa rutorna häromdagen. Satte igång bilen och skrapade vänstra sidan av framrutan, gick runt och höll på med högra framrutan. Då började bilen rulla. Jag springer runt framför bilen samtidigt som jag försöker stoppa den. Kastar mig in och drar handbromsen.
Fattar inte hur den lyckades rulla på en plan parkering...
Och jag begriper inte varför jag inte bara öppnade passagerardörren och drog handbromsen?


Glömde lägga upp bild på exercisen i lördags. Är ju med i föreningen Nordosyd där vi återskapar inbördeskriget i Amerika.






Har snöat i massor sista dagarna. Samtidigt som man är trött på snön så tycker man det är så otroligt vackert. Red Nisse igår, han bockade en gång så jag åkte en bit ovanför manken men landade iaf på samma ställe igen. Hade ju ingen sadel. Barbacka är det mysigaste som finns :)

Hagen till nordsvenskarna och shettisarna är till vänster. Underbart ställe att bo på :)


Shettisen Kivas


Han har sån annorlunda färg =)


En mil söder finns sköthästen Ceasar. Här är det mer öppna landskap :)


Bredvid hagen.







Nu blev det många bilder men jag älskar min kamera :) Och denna tiden är perfekt för att ta fina kort :)

In i sagornas värld

Rörigt i skallen är väl det minsta man kan säga. Mycket fram och tillbaka till jobb. Har inte ridit så mycket då jag varit sjuk. Har inte piggnat till mig riktigt än.

Men idag var bästa vännen och jag ute och red barbacka i skogen. Hur mysigt som helst när det snöade och hästarna pulsade i den djupa snön. Önskar bara att man kan koppla bort hjärnan helt och bara njuta för stunden.







Andas!

Men trots mycket att tänka på så inser jag hur lyckligt lottad jag är som får rida när jag vill :) <3

hits