Systemkamera

Var i stan igår och skulle köpa kamera men hittade inte det jag ville ha till ett rimligt pris.

Beställde på netonnet istället: http://www.netonnet.se/art/foto/systemkamera/systemkamera-paket/nikon/Nikon-D300018-55VR-Vaska(125302,5000)

Då fick jag minneskort, väska och bildstabilisator för samma pris som bara kameran utan bildstabilisator i butikerna.
Ville egentligen vara under 5000 kr men tror att det var värt att lägga några extra hundralappar så man blir nöjd. Ska förshoppningsvis hålla några år oxå :)
Eventuellt ska kameran komma redan imorgon. Får se hur det blir i med det är nyårsafton... Längtar så in i bomben :oD

Vi vann!

Gott att räddningstjänsten vann med 6-1. Vi spelade mot ett väktarbolag (dock inte mitt) i finalen. Hade inte gjort ett enda mål på de andra matcherna men i finalen gjorde jag tre st(!). Riktigt imponerad av mig själv.

Hehe direkt i första matchen skulle jag försöka ta bollen från en polis som kom mot mig vid sargen. Jag ställer mig lite i vägen och så helt plötsligt låg han bredvid sargen. Fick en smäll på knäet men annars står jag helt upprätt på samma ställe. Brandmännen ropade: Bra Emelie! Jag var fortfarande förvånad att polisen dåsade i backen ;o)

Min arma lilla kropp har lite blåmärken och ont i hela kroppen. Blir lite smällar när folk dundrar in i varandra... Men det var skoj som attan :)
Var "lite" bortdribblad en massa gånger men kämpade på rätt bra ändå.

Just nu är jag lite stel och öm men träningsvärken kommer inte förren imon. Då lär jag nog inte vara lika rapp i benen ;o)

Nu tv och kanske en film?

Dagen D

Hjälp!
Imorgon är det Blåljus Cup. Har inte spelat innebandy på 1 ½ år... Brukar få riktig träningsvärk när jag spelat med brandmännen. Nu ska jag spela flera matcher på några få timmar mot polis, kustbevakning, tull, ambulans och väktare. Kommer bli på liv och död...
Hoppas att jag kommer kunna gå av planen iaf. Polisen är rätt fysiska och jag är ju inte jättetung precis så jag får kämpa emot mer. Mina arma muskler kommer skrika på tisdag och onsdag. Funderar på om man kunde ringa efter någon som drar upp en ur sängen de dagarna :oD

Men fasikens vad skoj det ska bli. Lova nu att ni hejjar på brandmännen :)

Tolkat

Kan man tänka sig att julafton är imorgon? Helt sjuk vad tiden går fort. Började diskutera med en vän hur gammal jag var. Var så illa att jag blev osäker om jag var 22 eller 23. Känns som att jag åldras i förtid ;o)

Dagens låt

Sista dagarna har man tolkat (pulka efter häst), jobbat, julstökat... Ja på tal om julstök. Köpte mig en gran. Har ju inga takräcken men lacken är ju redan dålig så jag lade den direkt på taket. Drog två spännband runt och in genom dörrarna för att spänna inne i kupén. Syrran skämdes när hon åkte med, men vad gör man för att få hem sin gran? ;oD

När jag var själv hemma på kvällen skulle jag få den att stå rakt. För att sammanfatta det hela var jag nära att kasta ut den igen... Gaaah!
Men efter att ha fått barr i håret och lite överallt var granen rak. Sen skulle stjärnan på och lamporna på. Pust, nästa år blir det ingen gran. Sa jag förra året med iförsig..


Risk att det kommer många bilder men jag kunde i vanlig ordning inte bestämma mig..















Havet




Ån


Sköthästen Ceasar


Ceasar busar i hagen. Jag springer och han springer efter :o)



Snö :)



Drifting

Första snön har kommit :)
Har blivit lite varv med bilen *mohaha*. Är så himla skoj att köra bredställ (eller vad man nu kallar det) :)
Bakhjulsdrift is da shit!

När jag jobbade på flyget igår tänkte jag lite fel. Frågade mina kära kollegor: Hur länge är tåget försenat?
Alltså, hur snurrig får man bli? Sen när jobbade jag på en tågstation?
Tur man har förstående kollegor :oD


Har väl inte mycket att skriva om. Mina göra lista är lång och folk drar och sliter i mig så man får verkligen pyssla ihop fritiden så man hinner med allt. Men det är så klart mycket roliga saker. På lördag tex ska vi tolka. Alltså pulka/skidor efter häst :oD
Får se om man är hel efter det.

Ha´de gott i snöyran!

Hejja polisen

Tur att man inte jobbar så långa pass för man har fullt upp på fritiden. Mycket som ska göras innan jul...

Förra veckan red jag sex ggr, får se om man rider lika mycket denna veckan. Ska ut idag i det fina vädret :o) Skönt att solen äntligen har kommit fram.

Idag blir första arbetspasset på flyget. Ska bli spännande :)


Har läst litegrann om demostrationerna i Danmark. Synd att inte polisen i Sverige är så hårda. Hade kanske det inte blivit så våldsamt i kravellerna i Göteborg. Att handfängsla och sätta så många på rad är väldigt bra förebyggande arbete. Visst var de flesta oskyldiga, men hur kan polisen avgöra vem som är oskyldig? De som är skyldiga försöker ju även dom hävda att de är små änglar...
Tummen upp till polisen :o)

Laga kolv

Igår hängde jag med syrran ned till Eslöv för att lämna en kolv från 990n som läckte. Kolven vägde 940 kg!! Snacka om tungt släp... Är inte många på hennes jobb som har CE-kort så hon fick äran att köra massa mil.

Då det tar ett tag att laga körde vi till Lund och shoppade lite så länge. Jag var ju tvungen att guida henne till Nova :o) Var längesedan man var i Lund nu. Tänk att det är 1 ½ år sedan man slutade SMO.
Läskigt vad tiden går fort.


Har varit ledig hela veckan. Ridit Ceasar (varmblodet) tre ggr, ridit den vita nordsvensken Nisse en gång, en annan mörk nordsvensk som heter Tindra. Ridit fem ggr på fyra dagar :o) I like!
Jobbar idag mellan 12-18 sen blir det julbord. Typiskt så ringde dom från flyget 5.19 idag och behövde hjälp. Varför blev det just den dagen jag jobbar? Synd...
Och nu undrade chefen om jag kunde ta ett pass på söndag och då är det födelsedagskalas för syrran, hennes sambo och älskade systersonen. Har bokat in det länge så jag måste gå på det.
Dumt att jag får tider när jag absolut inte kan. Hade kunnat de andra fem dagarna i veckan men då har jag inte behövts.

Jaja. Det var väl meningen att jag skulle komma ifrån jobbet litegranna.

IQ fiskmås

Alltså hur korkad kan man bli?
När jag skulle få igång adventsljusstaken förra veckan så satte jag i den i timern men den funkade inte. Skruvade åt alla lampor och bytte till en vanlig kontakt utan timern. Funkade fortfarande inte.
Köpte lampor idag och bad min bror kolla vilken som inte fungerade (han har en liten slags penna som lyser om det är ström i lampan). Alla lampor fungerade. Så satte han på den med knappen på staken.

Måste vara fel på förlängningssladden som jag har sa jag. Tog hem den, satte i den i timern, funkade inte. Tände på knappen och så vips fungerade den. Jag finner inga ord. Hur sjutton kunde jag missa att kolla att det fanns en knapp på sladden? *dunkar håvet i väggen*.


Hur som helst har dagen ändå varit bra. Har klippt mig, gjort lite ärenden på stan, ridit Ceasar och tränat på stationen.
Ceasar vände runt på en femöring idag när en bil körde förbi. Han är inte rädd för bilar utan helt enkelt fjantig. Men tur jag satt kvar :o)
När jag gick på rullbandet kändes det hur bra som helst i kroppen. Äntligen på gång igen. Nu måste jag bara börja luuuugnt.
Bad pappa sätta sig på golvet igår. Tog tag om honom och lyfte upp honom tre ggr. Kändes jättebra i kroppen trots att jag inte styrketränat på tre mån. Så för att sammanfatta livet just nu: UNDERBART!!


Nära krock

Skulle köra till hästen idag. Är en liten väg dit. Vägen är väl två bilar bred plus en meter. Kom en bil från kurvan och nedförsbacke i hög fart, säkert 70 km/h som jag med hade då det är 70-sträcka. Hade inte varit några problem om nu denna bilen hållt sig till sin sida.

Men bilen var mycket mer på min sida än sin. Jag tvärnitar och virar ut till höger så mycket jag kan. Snart smäller det tänkte jag och var ytterst nära att lägga min kära bil i diket. Men jag var tillräckligt långt ut att h*n kunde köra förbi. Dennes bil var fortfarande en meter från vägkanten... Puh!
Snacka om vad mycket man hinner tänka under de millisekunderna. Hann under tiden jag såg bilen komma räkna ut vad som skulle hända mig om vi krockade. Den andra bilen var nyare fast mindre modell och min äldre fast större.
Hade jag varit ett par sekunder tidigare hade vi smällt.

Så idag är min lyckodag :o)

Godkänd som flygplatskontrollant

Sitter och väntar på att få flyga hem. Lite drygt att vänta. Men är så skönt att jag klarade provet på praktiken.
Ska bli skoj att få börja jobba som flygplatskontrollant :o)

Har varit så mycket att lära sig på praktiken. Man har träffat så mycket olika människor som ska till en massa olika platser. Var på utrikesterminalen så man var lite avis när de skulle till Thailand osv. Minns själv hur underbar känsla det var när man var på väg till Thailand. *drömmer mig bort*

Jaha nu ska man roa sig så gott det går en timme till innan det är dax att checka in. Sen en timme till innan planet lyfter.

Ha en trevlig andra advent!

Arlanda

Ja jösses vad man är slut i huvudet. Så mycket som man ska tänka på som flygplatskontrollant. Och här på Arlanda är det fullt ös :o)
Sista dagen imorgon. Hoppas att man klarar provet då.

Nu sova...

Praktik på Arlanda

Har varit på utbildning nu om röntgenmaskinen. Spännande :o)
Idag jobbar jag och imorgon ska jag upp till Arlanda. Blir praktik hela helgen. De andra åkte i grupper men jag får tyvärr åka upp själv. Men jag ska väl klara av det ändå :o)

Finns inte så mycket mer att skriva om. Ska rida efter jobbet, köra hemhem, sen till syrran och hämta hennes bärbara dator som jag kan ha uppe på Arlanda :o) Har man lite kontakt med omvärlden.

Undra om man kommer träffa på någon kändis *hihi*.

Har handlat julklappar nu, har bara en kvar och tre presenter. Syrran, hennes sambo och systersonen fyller alla år i december. Allt på en gång.

Solen tittar fram lite idag *gott* :)

hits