Full rulle

Grattis till Hanna som kom in på SMO :o)

Igår hade vi rökdykning i industri. Vi var en hel del folk och skulle öva det hära med skyddsgrupp, avlösningsgrupp, en rökdykarledare som skrev vilka som var inne, tiden och hur mycket luft de hade kvar.
Jag fick byta av skyddsgruppen efter ett tag. Det gick rätt bra fast många saker kunde vi gjort bättre. Till exempel välja en bättre plats där vi inte fick all värme på oss.
Mina handskar var lite blöta (ja de hänger i torkrummet för att inte göra om samma misstag att ha de lite blöta innan insats) så det kändes som att händerna kokade. När vi satt och inte gjorde någonting satt jag och viftade med händerna. När rökdykarna hade släckt på ett ställe trodde jag att hela jag skulle koka. Har faktiskt aldrig hänt att jag blivit så varm att jag får fundera på att gå ut innan luften börjar ta slut. Skulle hjälpa till att dra en docka där de hade släckt, kändes som att dockan brann när man tog i den. Funderar även på att byta handskar. Har bränt hål i ett par lager men en är hel. Vattnet går rakt in i fodret...
Hur som helst var det roligt och lärorikt att lära hur man rökdyker med flera rökdykarpar. Det mindre roliga var alla slangar som skulle in. 8 grovslang och 12 smalslang :o) Getingbo efter en insats*höhö*.

På eftermiddagen skulle vi springa coopern och redovisa hur träningen och kosten såg ut på var brandstationen där vi hade LIA. Jag hade redan huvudvärk efter rökdykningen men sprang ändå coopern (3 km). Klarade inte den snabbaste tiden jag sprungit men jag tror att chanserna är stora att slå den när jag är pigg.

Idag hade vi teori med IR-kamera. Kul att man har använt den flera gånger under LIA för då kan man det bättre sen.
Nu på eftermiddagen hade vi brandmannaprofilen. Testa vår maxstyrka. Eftersom jag inte tränat något alls i höstas (pga bröstet) har jag tappat en del. Men inte så mycket som jag trodde på en del.
Handgripen har jag tyvärr försämrat mig från termin 1. Inte bra, får träna på det.
Bänkpressen klarade jag 45 kg, 5 kg sämre än termin 2.
Bänkdrag hade jag 50 kg. Oförändrat sen termin 2. Trodde det skulle gå mycket sämre.
Knäböj med skivstången framför halsen slog jag mitt rekort i termin 2 med tio kg!! Jag har inte gjort ett knäböj sen testerna förra gången. Lärare L undrade om jag tränat det så han blev förvånad när jag sa att jag inte gjort det någon gång. Klarade 60 kg så jag är rätt glad över det.
Finns tusentals som klarar mer men jag är glad över mina resultat =o)

Sen började jag springa på rullbandet i 6,3 km/h. Sprang en timme utan att stanna och vila. Jag är riktigt imponerad. Om det var för att jag tittade på Forrest Gump igår vet jag inte men pigg i benen är jag. Även efter de 60 min var jag pigg och kunde springa längre.
Har bastat här nere varje dag nu. Saknade bastun vid LIAn. Bra att vänja sig vid rökdykning.

Nähe laga mat... sao tradigt

Raston

Fick nyss en bild från kompisen där jag sitter på Raston.
Gud vad jag längtar till sommaren!

image267

Klippa i plåt

I torsdags fick övningsgrupperna en varsin bil att klippa i. Jag klippte i lite trösklar och stolpar. Satte sen in spridaren i A-stolpen för att öppna upp så intrumentpanelen kom längre upp.
image265
Försökte bända upp instrumentpanelen först på denna sidan men hade innan klippt i trösklen vilket ledde till att spridaren trasade sönder allt nertill och ovandelen kom ingen vart.

Så jag fick ta andra sidan bilen.
image266
Här var trösklen hel så R klippte ett hål i A-stolpen och jag satte spridaren och tryckte upp intrumentpanelen. Ni ser att att det blev stort utrymme vid pedalerna och A-stolen har åkt framåt en bit. Ett tips om ni ska klippa bilar ;o)

Körde hem på eftermiddagen och stack inom Ekohallen.
På fredagen var jag hos syrran och spelade alfabet och lekte med Thias. På kvällen var jag hos kompisen I och gjorde ingenting.
Lördagen ägnade jag mig att spela Call of Duty 4. Vilket spel!! Så verklighetstroget och jättebra grafik. Man får göra massa och åka flygplan å helikopter. Mycket bättre än CS =o) Synd att min data inte orkar med det spelet. Nästan så man vill uppgradera sin data för den ändamålet.

Igår cyklade jag en långrunda med kompisen I. Efter det red vi en runda med Raston och Pontus. Så härligt att rida igen :o)

Körde ner till Revinge idag för att ha en tiominuterslektion där allt ändå står på cursnet. Gahh! Kunde ju varit hemma en dag till...
Dessutom regnar det här. När jag körde hemifrån så var det så fin soluppgång över havet men när man var i Skåne försvann solen...

Rökdykning

Oj vad tiden går.
Igår hade vi lektion om sjukvård och olika anledningar till bröstsmärtor. Tvättade min bil på kvällen så fick den stå inomhus under natten då det var frysgrader ute. Inte ofta han får sova inomhus ;o)
Men nu regnar det så det blir ju skitig igen*grr*. Men var mest på insidan som behövdes städas.

Idag hade vi repetering på L-ABCDE och spänna fast personer på spineboard och ta på nackkrage.
Sen skulle vi ha rökdykning med lång inträngningsväg. Jag var chafför och skulle köra de gamla brandbilarna på skolan :o) Inte lika fin som -06 på brandstationen men man kan ju inte vara kräsen ;o)
Kopplade upp vatten och säkrade tillgången genom att korsa slangarna och till vattenpost.
Det var ovanligt för alla att söka i en stor byggnad så läraren var inte nöjd med oss men han sa att det ska inte gå bra första gången. Imon ska vi gå igenom teoretiskt hur vi ska göra vid långa inträngningsvägar.
Vi ska även ha trafikolycka då gå igenom nya verktyg och klippa lite i bil. Ska bli skoj :o)

Nähe nu ska jag titta om det är kylarvätska kvar i bilen sen ska jag städa köket.
Imorgon är det redan dax att köra hem :o)

Skillnad på kamera och kamera

Ni kommer ihåg ekorren jag lade in häromdagen?

Detta är min bror som tagit med sin dyra kamera från samma avstånd...

image264

Fina bilder han kan ta...

Tillbaka i Revinge

Ja jisses vilken helg.
I lördags fick jag köra minibussen in till Karlskrona för att sen ta tåget till Ronneby och hämta ut min bil på pappas jobb. När jag kom tillbaka med min bil blev både brorsan och pappa hysteriska. Vem fan kör bussen?
Min surprise blev verkligen en surprise. När limousinen rullade fram utanför blev familjen helt stumma.
Det var en fin känsla vill jag lova. Ingen av oss hade aldrig varit nära en limousine (knappt taxi).
Jag hade svarta högklackade skor, svart klänning och svarta strumpbyxor. Och trivdes rätt bra i det. De andra var finklädda och herrarna hade kostym och det är inte ofta :o)
Vi åkte fyra mil in till Karlskrona för att äta på Montmartre. Det var det jättegott och alla blev nöjda.
Sen körde jag hem familjen med minibussen. En sån tripp får man göra om fast det blir ju svårt att slå ;o)

image262

image263

Igår skrev jag klart arbetet och skickade in det på cursnet. Sen var det dax att packa och handla mat. Thias kom sen med sina föräldrar så man fick busa lite med honom innan det var dax att köra de 15 milen till Revinge.
Kändes konstigt att köra hemifrån när man varit hemma så länge. Men sen när man väl kommit till rätta här i Revinge var det som vanligt
Fast jag har fått ett annat rum på andra delen av byggnaden. Kul med lite omväxling.
Men efter 4 månader är vi klara här så tiden kommer nog gå rätt snabbt.
Vi hämtade ut våra larmställ och masker idag. Imorgon blir det sjukvård om olika sjukdomar på hjärtat. Passar ju när man gjorde praktik på Kardiologen ;o)

Nähe om man ska ut och springa en runda runt Revinge för första gången på länge.

Surprisen

image261

I was made for loving you

Äntligen kom jag på vilken låt jag tänkte på på nyårsfesten.
Det var den här:

I was made for loving you baby
You were made for loving me
And I can?t get enough of you baby
 Can you get enough of me?

I was made for loving you baby
You were made for loving me
And I can give it all to you baby
Can you give it all to me?


Nu kommer jag tjata ihjäl den låten de närmaste veckorna :o)

Snart termin 4

Idag har jag suttit med mitt SSA-arbete. Det är så tråkigt. Vill hellre göra annat men måste förstårs bli klar med detta i helgen. Jag har bara lite kvar nu.
Har ont i baken så jag byter ställningar var tionde minut. Dumma stol...

Igår mådde jag illa så det blev knappt något skrivande. Sen på kvällen tog brorsan min data och formaterade om den. Så jag tittade på
film istället :o)

Har varit ensam hela dagen, lagade mat, familjen kom och käkade sen åkte de iväg igen. Så blev jag ensam igen. Jag ville iförsig med hänga med men måste ju skriva detta förbannade arbete.

Nu sitter jag här och dricker en cider. Det går faktiskt mycket bättre att skriva *hehe*.

På måndag börjar termin 4. Är lite nervöst innan man kommer in i rutinerna igen. Om tiden går lika snabbt som innan dröjer det inte länge till förrän man är färdigutbildad brandman. Kommer kännas konstigt. Efter nio år blir drömmen uppfylld. Samtidigt kommer man vara nervös, kommer jag få jobb? Kommer jag trivas? Kommer jag klara av det?
Men först ska jag gå en termin till, suga åt mig så mycket kunskaper som möjligt, träna så jag blir starkare, rökdyka så ofta jag kan och springa tills det känns som att man kan springa flera mil.
Å andra sidan tar jag en vecka i taget. Ett prov eller arbete i taget.

Pappa har kört hem minibussen jag ska köra imon då det är min surprise till familjen. Blir mycket att göra imon, hoppas att det klaffar nu. Men det kommer bli kul att se deras miner kl 17.00....Längtar...

Jag dör..

Jag skrattar så jag får kramp i magen :o)

Intrång

Sprang till min kompis igår kväll. En sträcka på ca 5.6 km. Det var meningen att hon skulle lysa upp vägen för mig med moppen efter hon hade hämtat lite träns men hon hann aldrig komma ifatt förrän jag stod utanför hennes hus :o) Var där en timme och sen sprang jag hem igen. Då körde hon efter mig och lyste upp.
Jag kom visst upp i 10 km/h när jag sprang ;o)

Har känt mig småkrasslig sen inventeringen och idag är det värre. Jaja, det går nog över.
Somnade väldigt sent inatt då jag inte kunde lägga ifrån mig en bok mamma sa att jag skulle läsa. Den var så spännande.
Intrång heter den och rekommenderar den starkt. Även om jag kände att jag inte riktigt hade tid att läsa en bok mitt i allt så läste jag ut den på några dagar :o)
Läste alltid mycket böcker när jag var yngre. Speciellt i mellanstadiet läste jag många tjocka böcker. Kommer ihåg att jag alltid skrev upp vilka böcker jag läste och på hur många sidor. Älskade att läsa då jag har lätt för att läsa och tar inte så lång tid. Men sen i högstadiet och gymnasiet så hanns det inte. Var trött i huvet efter pluggandet så det sista man ville vara att titta i ännu en bok.
Nu under SMO har det väl bara blivit ett par böcker. Längtar till jag slutat SMO och kan (orkar) börja läsa braiga romaner igen. Hoppas att Janet Evanovich har skrivit lite mer böcker. Eller Jeffery Deaver, har ett par jag inte hunnit läsa som mamma redan läst. Vad brukar ni läsa?

Mina härliga mardrömmar har kommit lite då och då. Jag avskyr dom för de är så verkliga. Drömde att en från ambulansen ringde mig och sa att Thias åkt in till sjukhuset och antagligen inte fanns längre. Samma fasa som vi vi väntade att höra för snart ett år sedan. Men det gick ju bra. Så varför drömmar man det då? Man vaknar när det känns som att hjärtat brustit itu av sorg. Blir nog bättre med drömmarna när jag kommer till Revinge och sover vid samma tidpunkter. Nu när man är "ledig" och skriver arbete går man inte gärna upp så tidigt vilket leder till att man somnar om och är lite halvvaken då drömmarna kommer.

Idag ska kompisen cykla och jag springa. Får se vilken runda det blir. Hoppas komma bort från asfalten för mina knän blir som en 80-årings efter en joggingtur. Nu kan jag inte krypa på alla fyra för knäna. Var inte lätt att krypa efter Thias igår*ler*.

Vi brukar alltid ha en eller två ekorrar som äter fågelfröna :o)
Försökte zooma in med min kamera men den har inte så bra zoom så jag fick zooma mer i paint =(  Aja, man ser att det är en ekorre ;o)
image259

Jag blir stucken ;o)
image260

På tal om arbetet så får jag sätta igång med det illa kvickt...

time goes by so slowly - not

Jisses vad tiden går. Idag är det onsdag. På söndag är jag nere i Revinge. Var 32 veckor sedan jag var där. (Ja jag var tvungen att räkna i almanackan). 223 dagar för att vara exakt. Jag kan inte fatta vad tiden går fort. Men det måste ju betyda att man har haft roligt eller mycket att göra?

*Dumma hicka som inte vill gå över*

I söndags höll jag på med arbetet när mamma ringde och undrade om min bror och jag ville hjälpa till att inventera lagret på hennes jobb. Så vi kom som extra förstärkning så de slapp vara där till väldigt sent på kvällen.
Var där mellan 16.00 och 20.45. Det blir lite pengar på en söndag :o)
Sen i måndags var jag där klockan 8.00 för att inventera butiken. Slutade 21.40. Hade en paus på 40 min då jag var hos tandläkaren. Annars så räknade man varorna. Inte världens roligaste jobb men det blir pengar.
Vid femtiden kom föreningen som säljer bingolotto där för att inventera. Jag trodde att jag skulle gå med mamma för hon skulle ha två inventerare till hennes område. Frågar chefen om jag ingick i de två men då säger hon att jag kunde få ett eget område med sex inventerade!! Okääääj....
Så medan "mina" inventerare räknade, gick jag och blippade in det i en dosa. Inte så svårt, bara blippa streckkoden och antalet som inventerarna skrivit på en lapp. Mycket roligare än att räkna :o)

*Oj hickan gick precis över*

Jag var rätt trött när jag kom hem.
Nästa morgon fick jag gå upp tidigt för att hinna förbereda mig för redovisningen för personalen på Kardiologen. När jag skrivit och övat här hemma körde jag till brandstationen för att skriva ut det till redovisningen och ett PM till min handledare på brandstationen.
Det var mitt gäng som jobbade och det märktes att man inte varit där på en månad för de skulle ta igen allt tet de missat under julen*skratt*. Oj vad jag hade fullt upp med att tjabba emot :o) Det är alltid lika kul att prata med dem, de frågar ju hur det e med mig och om jag hade sökt några mer jobb. Undra om det finns ett goare gäng? Isåfall blir det svårt att slå...
När jag väl fick mina papper utskrivna körde jag till sjukhuset för att redovisa. Gick kanon och personalen var nöjda. Skulle sen ta en bild när någon blir stucken av en spruta som jag kunde ha i arbetet. Så jag frågade om det var någon som kunde sticka mig. Min handledare tyckte att jag inte var riktigt klok :o) Hallo, det är väl inte så farligt att bli stucken i "onödan"? :o) Det är ju inte så stora nålar som blodgivningen.
Hmm undra hur många månader det är kvar. Får ju inte ge blod förrän 6 månader efter tattisen.

Tömde även skåpet på brandstationen och sjukhuset. Ska ju ha träningssakerna till Revinge.

Dagens låt
Robson Green var min favoskådis när jag var yngre. Någon som med såg på I Ondskans Närhet?

Idag var jag på möte med LIA-handledarna och LIA-F på brandstationen. Vi stämde av LIAn vad som bra och dåligt. Så nu har man klarat av alla bokade tider. Är bara surprisen på lördag som ska fixas och genomföras :o)
Körde en sväng inom syrran och Thias :o)

Nu har jag lämnat in PM 1, 2, 3 och 5. PM fyra behövs inte göras. Men sen är det det hära SSA-arbetet...

Snöängel

Vart tog snön vägen? Den försvann lika fort som den kom. Iförsig skönt att det inte är snö när man ska pendla till Revinge men den kunde väl iaf ligga kvar mer än en dag?

image256
Kompisens I snöängel :o)

image257
Deras jakthund Charlie med reflextäcke

image258
Det snöade rejält när vi sen kom hem vid midnatt.
När vi vaknade nästa gång var hälften borttöat. Snällt av väderguden *grr*.

Men det är väl så här det kommer se ut i Sverige i framtiden då klimatet är upp och ner? Ingen mer snö...

Igår sprang jag rundan igen på 6.7 km. Sprang första gången 3 km utan att stanna. Det är mycket för mig så jag är väldigt nöjd att det går framåt. Däremot hade jag ont i knäet en stor del av rundan men det gäller att vara envis. Få se om det hinns med en runda ikväll. Tycker det är kul när man tycker att det är kul att springa igen. Innan hade jag inte den lusten utan stannade flera ggr för att jag inte hade motivationen. Men nu har jag hittat den och springer för kung och fosterland :o)

Sa jag det att jag körde nog över en mus för ett tag sen? Musen var på väg över den lilla vägen i mörkret och jag lade mig lite till vänster för att låta den hinna springa över. Precis när jag ska köra föbi den stannar den och tittar rakt in i mina helljus, stel av skräck för pansarbilen ;o) Då var det försent att sakta ner så jag kände däcket hoppade till lite. Faen sa jag till mig själv. Pappa gjorde inte saken bättre utan sa att ungarna väntade där hemma på sin mamma*suck*.
Har bara emot möss om de är i väggarna i huset och gnager. Hör dom ibland när man ska sova. Då vill man gärna köra över dom med bilen....

Har skrivit hela dagen idag och det ser ut som att det kan gå att bli klar till fredag.
Men nu ska jag göra salladen till maten.

Flås i mörkret

Sprang rundan igen iförgår. Gick mycket bättre och jag får snabbt tillbaka den kondisen jag tappat under hösten. Kunde springa flera kilometer utan att stanna vilket gjorde mig nöjd. Minsta lilla framsteg betyder mycket ju.
Mätte rundan med bilen igår.
7,5 km
Och jag som hatar asfalt men har inget annat val då det är mörkt ute. Hinner inte springa på dagen för då skriver jag arbete. Sen är det skönt att springa på kvällen då man kan slappna av lite grann från allt.

Nästa vecka blir hektiskt.
På måndagen ska jag börja inventera på ÖB klockan 8.00. Till tandläkaren vid 16.00 och sen tillbaka till inventeringen. Det slutar cirka 22.00 men jag får se hur länge jag orkar.
På tisdagen ska jag redovisa PM 5 på sjukhuset. Ska även lämna in kläder, parkeringskort och ta bilder på avdelningen. Innan på dagen ska jag till brandstationen för att skriva ut lite PM och hämta saker från skåpet. Måste ha träningsgrejorna till söndagen då jag flyttar till Revinge.

På onsdagen är det möte på brandstationen om LIAn.
På fredagen ska det stora säkerhetsarbetet vara klart. På lördagen är det surprisen för familjen. Kan inte skriva vad det är men det blir en hel del förberedelse under lördagen.
Nästa dag ska jag handla mat och packa allt för att på kvällen köra de 15 milen ner till Revinge. Sen börjar allt där nere. Blir ingen lugn start vill jag lova. Det ska bli kul med tufft.
Längtar till rökdykningen, trafikolyckor och alla stora händelser. Och så ska O och jag äntligen rökdyka tillsammans ;o)

Men just nu får jag ta en dag i taget. Har en lång lista om vad som ska göras för att inte glömma allt.

Har fått tillbaka de oregelbundna slagen ibland men varar inte så länge*skönt*. Har inte blivit täppt i bröstet på länge. Det börjar ordna upp sig.
Dessvärre har mammsen en lös tand. Hennes käke och tänder rör sig jättemycket när hon fick MS vilket gör att hon alltid har ont i käken. Så nu får hon gå till en specialist och hon har just nu inte råd att betala så i värsta fall får hon låna av mig eller brorsan. Händer rätt ofta att mamma får låna av mig i slutet av månaden. Men det ordnar sig alltid, vi hade det värre när vi var små.
Då var vi faktiskt riktigt fattiga. Lyxigheter som yogurt eller chips var det aldrig tal om då det knappt räckte till nödvändigheter.
Skriver inte det så att ni ska tänka *å vad hon tycker synd om sig* utan för att berätta att inget gott har något ont med sig. Det lärde mig att vara glad för det man fick och vara rädd om saker. Det har gjort mig väldigt sparsam då man inte fick halva studiebidraget förrens man gick andra året på gymnasiet och hela tredje året. Givetvis fick man någon småpeng då och då men man kunde knappast köpa sig något dyrt. Och var det dyrt så hade man fått sommarjobba och gjort rätt försig.
En av mina kompisar gjorde sitt första sommarjobb när hon skulle börja tredje året på gymnasiet. Vid den tidpunkten hade jag redan jobbat "på riktigt" tre somrar. Jordgubbsplockning fler somrar innan gills ju inte ;o) Fast man var jätteglad över de 300 kronorna man fick. Räknar man med jordubbsplockningen så har man inte haft en helledig sommar sen man var 11 år.

Det är betydligt lättare och söka jobb när man jobbat "på riktigt" sen man var 15 år och inte fått pengar av sina föräldrar varje gång man vill ha nåt.
Men jag måste erkänna att jag är avis på henne ibland. Varje gång de är på Ullared plockar hon till sig vad hon vill ha och mamman betalar, vilken lyx!
Nä man får gifta sig rik*ler*.

Nähe jag måste skriva lite till på arbetet innan jag ska laga mat. Undra vad man ska laga idag? Förslag?

Lyssnar på just nu

Fast solen undrar jag vart den tagit vägen =(

I believe in miracles

You sexy thing
Vilken söt mus =)

I söndags var vi på Ekohallen, iförgår var Thias och syrran här och igår var jag på Ikea med syrran, mamma och Thias. Det har inte blivit så mycket skrivande kan jag säga. Så nu får jag panik på allvar. Vet att jag kunde tackat nej till Ekohallen och Ikea och gjorde det flera ggr men de lyckades övertala mig och jag kunde ju inte få ut något ur huvet när jag skulle skriva.
Idag har jag varit på sjukhuset för att vara med vid hjärtoperationer. Är inte så allvarligt som det låter. De gick in i ljumsken eller handleden till hjärtat och vidgade där det var trångt. Spännande :o) Stod där i gröna kläder med blykläder över. Det var en del blod på den ena ingreppet men jag tyckte inte jag reagerade på det. Tur att få den erfarenheten med :o)

Håller på att ladda ner You Sexy Thing-låten så jag kan ha den när jag ska ut och springa. Hann inte springa igår då vi spelade det nya monopolet här hemma.

Just det ja. Köpte nya skor idag till klänningen. 99 kr kostade dom. Vilket kap. Till och med jag tyckte att dom var snygga och jag kunde gå i dem!!! Alla kan väl gå i skor tänker ni, men dessa skor hade 5 cm höga klackar och jag kunde gå bra i dem bara för att de var stabila. Jag är riktigt imponerad av mig själv. Jisses, jag börjar bli kvinnlig av mig. Om man skulle gå till brandstationen en dag med de klackarna. Gänget kommer tappa hakan*ler*.
Nähe nu måste låten ha kommit...

Silence, I kill you!!

Ja det är tur att man inte är mörkrädd eller rädd för att bli överfallen. Annars hade man aldrig kunnat gå ut i lilla byn själv. Gångbanan är förvisso upplyst men fortfarande mörkt att gå med alla träd runt omkring. Sprang vidare genom byn till utkanten där det var ännu mörkare. Fick gå flera ggr för halkan. Jag vill inte slå dit och göra mig illa när snart termin 4 börjar. Fast det hade inte förvånat mig om jag hade gjort det.
Ja sen sprang jag vidare tvärs över hela byn och runt kyrkan, hade andats genom en militärscarfs som var blöt och vid detta läget hade den frusit till is. Det var kallt ute och blåste som fasens. Men jag var ute i en och en halv timme. Skönt att komma ut lite.
Hade ju problem att komma i mina rätt så nya jeans på nyårsafton. Så det får bli ändring på det...

Skrev en massa igår. Oerhört skönt att få lite gjort.

SILENCE I KILL YOU!! Han har ju störtskön. Acccchhmed :o)

SILENCE! ... night! ;o)

Jippie Kay-Yay vilken halka :o)

Oj vad tiden går. Nu är julgranen och julpyntet borta. Det nya året har firats med raketer och Revinge närmar sig med stormsteg.
Jag hade kul på nyårsfesten med mat, dans och musik. Och dricka och raketer då.
Jag avfyrade själv några st medan jag fotograferade. Tycker det är så kul att ta kort på fyrverkeri.
image249

image250

image251

image252

image253

image254


Tyvärr är det som vanlig en massa olyckor på nyår. Kan även hända de som är nyktra och är noga med säkerheten. Min bror var på en fest där de skulle avfyra en sådan här låda. En stor raket fastande i lådan där den small. Folket flydde för att komma utan raketen som flög åt alla håll.
En fest jag var med på en gång var det folk som inte var nyktra och skulle titta på raketerna på väldigt nära håll. Jag var tillräckligt nykter att förstå att det var jäkligt korkat så jag trog bort främligen och sa till han att hålla avståndet. Han blev givetvis förbannad men tack och lov inte tillräckligt arg för att ge mig en lusing*hehe*. Hade brottats med en kompis innan på iaf 120 kg, fick ner han i snöhögen vilket inte ens min stora bror hade fått. Så främlingen orkade väl inte tjabba då han visste att jag var på brottarhumör*ler*.
Fast jag lyckas aldrig vinna när jag brottar med brandmästaren och han väger under 85 kg... Får väl träna lite mera :o)

Igår körde jag sulky i snövädret. Var roligt, denna gången gick det bättre med. Fått in tekniken hur man ska sitta och få stopp på hästen så smidigt som möjligt. Känns väldigt annorlunda att åka efter hästen än på hästen. Känns som att man inte har lika bra kontroll men ändå säkrare. Tack och lov har det iaf inte hänt något även om de framvarande hästarna varit pigga och gärna velat tävla. Den ena heter inte Piggelin för intet.

Körde upp till I igårkväll en stund. Det var ju blixtehalt på vägarna så jag tog det lugnt. Utom i de breda svängarna där man kunde få ett litet kast. Sen körde jag ner till en stor parkering där man kunde lära sig lite mer att göra kontrollerade kast. Nu kan jag köra längre med bredställ. Alltså köra rakt fram med bilen mycket på sne.
Det är så jäkla kul =) Man får aldrig nog.
Undra om man kan få bredställ på brandbilen*ler*. Skrämt ihjäl alla brandmännen*höhö*.
Nä jag vill gärna ha brandmännen kvar... ;o)

image255

Taget alldeles nyss. Äntligen har snön kommit!
har kommit på ett namn till min bil: The Red Pearl. Synd att den inte var svart för jag ville den skulle heta The Black Pearl (Pirates Of The Caribbean).

Idag gick jag upp tidigt för att börja vända dygnet igen och få lite gjort om dagarna. Så jag har hunnit med en hel del. Håller på med arbetet nu. Bråttom!!


Dagens låt

hits