Tankar om min framtid

När man sitter här hemma och livet är som ett vanligt svenssonliv (vad nu ett sånt är) känns det som att livet i Revinge var en dröm. Det gick på nåt sätt så fort. Man fick aldrig nog av alla övningar. Man vill ju ha så mycket övning som möjligt innan man kom ut i arbetslivet (på riktigt) så man tog alla chanser man fick. Tyvärr gjorde inte alla klasskompisar det men det kan ju bero på att jag har brunnit för att bli brandman i så många år nu, 8 år.

Men så är jag lite rädd att jag kommer tröttna att gå på brandstationen. Jo jag vet att händer det inte mycket larm har man lyckats. Men nu har jag varit där i 4 ½ år och är rädd att jag tröttnat på "vaktmästeriet" som en lärare sa.
Många vanliga människor har fel syn på arbetet på stationen. Man spelar inte kort. Man gör en massa halvtråkiga uppgifter men som jag tycker blir roliga eftersom man är med ett sånt gött gäng.
Och det kommer ju inte bli så många övningar som i skolan. Ibland får man panik. Kommer jag tröttna om jag nu äntligen blivit brandman efter då 9 års kamp? För mitt yrkesval har ju inte alla gillat och man har funderat både en och två gånger om brandmannayrket är värd all "klagan".
Men en dag på brandstationen besvarar den frågan. Det var värt varenda "övertalningsförsök att jag inte kunde bli brandman". För det är brandmännen som vet bäst och inte andra förståsig påare som aldrig klippt en bil, rökdykit eller släckt en brand. Brandmännen tror på mig och jag ska inte svika dom!!

image130

Kanske syns att jag är till vänster? Det var precis innan jag skulle in andra gången. Rökdykningen innan dess var då jag drog ut lärare L (han med utsuddat ansikte) ur lägenheten och fick sen hjälp av rökdykarledaren nerför trappan till första våningen. Det var en av de få gånger jag var riktigt stolt då läraren tittade på luften och konstaterade att killarnas luft var slut vid det laget och jag hade halva kvar.
Liten, smidig, tar lite luft, klarar hög värme, envis = bra rökdykare :o)
Och ni som inte tror på att en kvinna klarar av att dra ut en kollega, bullshit!! Lägg er inne i röken ska jag dra ut er (om ni vågar gå in). Trött på allt gnäll från alla som tycker att kvinnor inte kan bli brandmän, fråga brandmännen om dom sett någon kollega dra slang med den saken de har mellan benen...
Ja männen är generellt starkare än kvinnorna och det är jag mycket medveten om. Men för det är inte alla kvinnor svaga, tänk på det!

Fan vad jag längtar tillbaka till Revinge nu då. Älskar rökdykningen. Mamma fattar inte hur det kan vara så kul att gå in i lite rök men jag tycker om när det är trångt och mörkt ;o)
Och O, i termin 4 måste vi ha en övning i pannkakshuset.

Trevlig söndag och
ta det lugnt på vägarna...

Hehe

Kanske skulle fyllt på bensintanken först?
*ASG*

Nä det är synd om han ju...

Det regnar och regnar, himlen är blå...

Varför känns det som att sommaren regnar bort?
Och att man inte får nåt gjort?

Jobbar idag mellan 7-12. Fick en timmes sovmorgon =o) Tradigt att jobba en lördag men jag ser alla pengar som strömmar in i bankkontot. Sen får jag bara bidrag på LIAn och slipper låna mer av csn. Känns fint att man har lite på banken nu. Jag köpte ju bilen när jag gick i trean och har betalat allt på den med hjälp av studiebidraget (900 kr i månaden?). Med lån på CSN fick jag 7000 nåt i två terminer på SMO. Men det gick väl åt 400 kr i månaden på bara bensin, 500 kr till mat, 1650 till hyra. Har sparat en hel del av resten av pengarna. Har stora planer med dom pengarna =o)
Nog om pengar..

Slog mig vid ögonbrynet igår. Tror det var en dammsugarslang som flög upp i ansiktet och jag tappade nästan skyddsglasögonen, utan dom hade det nog tagit i ögat...
Och så får man glasspetor i händerna i handsken(?).

Här hemma byggs det om i köket så nu har de satt papper i dörröppningarna så för att komma in i köket får man gå runt huset och in i altanen, jobbigt :o)

Behöver klippa mig men Thias älskar Mosters hår för det är rött och spretigt så moster vet inte om hon ska klippa sig *thihi* ;o) Han suttade på min tumme häromdagen, eller ja, bet i den. Fast han har ju inte fått tänder än :o) Älskar han så mycket att jag kan göra allt för honom...

Nu är maten klar. Frågan är om man behöver gå runt huset...

Jädra hammare

Sa jag att jag slog mig själv i magen med hammaren igår? *suck*


Idag skulle jag stå vid försorteringsbordet och fylla bandet för de två snabbaste (och äldsta?) på jobbet. Blev lite stressad av tanken när de sa att jag skulle stå där men tetiga J sa att han kunde slå ihop burarna åt mig. Och det gjorde han ju även om jag hade hunnit eftersom banan jämnt var fullt. Men så helt plötsligt skulle jag bli förflyttad till att demontera och en kille skulle ta min plats eftersom jag inte hann med(?). Det var ju bara till att lyda och jag blev arg inom mig och irriterad för J hade sagt att det inte var ett fruntimmersjobb (jovisst det är slitit men vaddå då?)
Sen fick jag reda på att man ska slå ihop burarna när det står 1-2 st där. Jag väntar alltid till 3-4 eftersom det blir ett jädra gående isåfall. Men nopp man skulle få undan dom så snabbt som möjligt. Jo men det är ju så att det kan ligga 6 st ihopfällda burar innan en truck kommer och staplar. Så då blev jag ju ändå arg men man tjabbar ju inte emot dom som jobbat där så länge, de vet ju bäst. Men jag kände mig snuvad att jag inte var tillräckligt snabb. Ge mig en chans till!! Nu är jag frisk så jag ska klara det...
Men så sa J till mig att han flyttade mig bara för att vara snäll. Han är en gentleman som inte vill se en liten tjeja slita och stressa när man likväl kan demontera. Fast stressa och slita fick jag göra ändå för bandet blev fullt hela tiden som en annan ska hinna med.
Efter ett tag hade jag lugnat ned mig och var inte alls arg på dom längre, han menade ju bara väl. Det är ju han som alltid säger jag ska vara rädd om mig typ. Dessutom är det jobbigt att vara arg, då slår man sig ännu mer på jobbet och tar energi.

Måste ladda ner många låtar bla
John Farnham
Mr. Mister
Jennifer Rush

Lyssna iaf på den första låten, man blir glad när man hör den =o) Och så är den perfekt att sjunga till. Måste ha den i bilen ju :o)

Ikväll ska I och jag ut med hästarna igen =o)
image129

Red barbacka

Nu är jag trött på mig själv...
Jag är ju så klantig!! Det resulterar att jag klämmer mina stackars fingrar jämnt. Konstigt att jag har naglarna kvar :o)
Särskilt uttsatta är fingarna på jobbet. Om jag lyfter dataskärmen på ena sidan måste jag ju givetvis ha fingerarna under andra sidan.  Och så råkade jag klippa sönder handsken häromdagen. Gick lite för snabbt när jag klippte kablar. Tack och lov klippte jag inte i skinnet. De saxarna är vassa när de är nya... Klipper ju grova kablar på ett nafs och när man stressar kunde man ju vara glad att fingret satt kvar*ler*.
Glasbitar har oxå en viss förmåga att gå genom handsken och en bra bit i handen. Det är inte stora bitar men det är små och spetsiga så det kommer en bit in. Idag träffade jag nog benet i lillfingret*najs*.

Iförgår red jag Raston för första gången på nästan ett år.
image128
I körde vagnen med ardennern Pontus och jag red bakom som synes. Han har sådan mysig trav och galoppera barbacka i full fart på en grusväg sommartid är så underbart :o) Men eftersom jag inte ridit på ett tag (då jag flög av den stora hästen) har jag lite träningsvärk. Men barbacka är så skoj :o)

Är trött idag. Har ju haft sovmorgon en vecka efter jobbat kväll och nu ska man upp klockan 5.. Men man vänjer sig aldrig att gå upp så tidigt.

Var och plockade blåbär igår med syrran och svågern. Hittat ett ställe där det är fullt med blåbär så långt ögat kan nå...
Gäsp... nähe titta på en film kanske...

Östersjöfestivalen

Igår köpte jag ridbyxor och ridskor på Börjes i Tingsryd med kompisen I.
Eftersom det var så varmt så tog vi en sväng upp till Trehörnan och jag badade för första gången på länge.
Det fick bli ett snabbdopp pga min förkylning och ont om tid.

Efter maten skulle brorsan och jag till syrran för att sen gå på Östersjöfestivalen. Hittade inget skoj alls, det var trångt och jag kastade helt bort mig på burkstapeln. Till mitt försvar har jag att bollarna vägde ju ingenting, på Tosia träffade jag varje gång eftersom de bollarna var tyngre..

Innan dagen avslutades fick jag se "min" fina brandbil komma i fjärran. Och jag hade redan innan räknat ut att mitt gäng jobbade. Jag och mina syskon blev fast på en mittrefug vid vägen och brandbilen var på väg mot mig. Brandmästare S såg mig först och sken upp och vinkade. B körde och rullade ner rutan och frågade hur det var med mig. De skulle visst köpa pizza :o) Eftersom de plockerade hela vägen körde 301 vidare och så snackade jag med D i 309. Han låg ju på sjukhus när jag var på brandstationen sist eftersom han hade fått en stöt när han satte ner vattenpump i källare. Det var bra med honom och han flinade och slog till min pannlugg när jag sa att han hade alltid sådan otur :o)
Och så var östersjöfestivalen räddad för min del och jag log vid tanken att den stora brandbilen stannade bara för att fråga hur det var med mig :o) *stolt*

Jo I och jag var uppe vid hästarna igår med. Raston har ingen sadel men det kvittar. I ville hellre köra eftersom hon inte tycker om att rida barbacka. Men det har jag inget emot, tränar ju bara benen och balansen. Dessutom är han ju nordsvensk och de är rätt så breda och trygga.
Funderar på att åka upp en sväng idag och ryckta och gå med han en sväng men det är ju så tråkigt väder. Då vill man ju bara sitta inne. Och egentligen ska jag ta det lugnt. Förkylningen är som sagt inte bättre och jag har haft svårt att jobba nu när jag är täppt i bröstet.

Har fått höra av flera främlingar att jag har en fin bil. Det är ju inte min bil utan pappas. Men pappa kan tänka sig sälja den till mig :o)


image126

 

Hade ingen bättre bild. Men den till vänster är den som jag lånar av pappa, den står nu på pappas jobb eftersom det är onödigt att ha så många bilar hemma när de har semester. Den i mitten är då pappas (som jag lånar nu när jag ska iväg) och den svarte till höger är min brors 740. Sen står det en 740 inne i garaget som är mammas. Innan var det då en grå 740 men han är ju död nu. Min bror ägde innan en vit 740 och syrran ägde nåt halvår en vit 745a. Hmm.. måste vara bra bilar då ju :o)

Och så kanske ni ser musen på dörren? Tänkte ta en närmare bild på den men batteriet tog slut. Jag har iaf målat den för några år sen :o)


På sommaren vill man hinna med allt

Då var det bara en arbetsdag kvar denna veckan. Ska inte jobba över på lördag även om det svider med pengarna. Jag har kommit fram till att jag måste vila lite så jag blir frisk någon gång... Men jag har vilat en hel del när jag varit här hemma. Men på jobbet kan man ju knappast vila..
Fast det gjorde två st i mitt skift igår när skiftledaren var ledig. Då vågade dom ta en egen rast när resten fick slita. Och jag var redan uppretad innan pga andra saker en av dessa gjort innan. Så den lilla flickan var lika röd inne i huvet som i håret och gick och sa till dom på skarpen... Och de började jobba igen... Grr... igår var jag inte att leka med, jag kan bli farlig när jag är arg ;o)

Kompisen I har skaffat en söt liten katt:
image124

Hon heter Sippan och har en svart fläck på hakan*hihi*.

Fint väder vi har idag...
Och jag vill göra så mycket men jag måste vila. Jag har överansträngt kroppen tillräckligt sen jag blev sjuk...
Börjar snart få panik. Skulle ju gjort en massa i sommar men tiden har flugit förbi och sen blev man sjuk och kunde inte göra nåt.
Men I och jag ska till Börjes imon iaf. Och så är det Östersjöfestivalen i helgen. Och så ska vi bowla. Paintboll och LAN ska vi med ha nån helg... Rida ska jag med göra. Pyssla och sköta om nordsvensken som jag längtat efter.
Men jag är ju ledig 3-4 veckor innan LIA:n så jag har tid på mig.
Just det ja, har ju knappt badat i sommar ju =( Och så skulle vi ut med kanoter..
Mycket man vill göra...

Är det bara jag som vill göra mycket på sommaren?

Grattis till Marcus som kom in på SMO i Revinge :o) *applåder*

Space Jam

image122
Hängde med I och min bror till Trehörnan då I och hunden Eros skulle bada... Han älskar att bada...

Var ju på Tosia i lördags och köpte en massa saker, åkte Space jam
image123

och hade allmänt trevligt. Fast eftersom jag jobbat på förmiddagen var jag lite trött.
Igår städade jag rummet, åkte upp till I och tittade på en film och slappade. Men jag mådde illa mer och mer så jag åkte hem och sov i två timmar. Sen tittade jag på ännu mer tv...

Idag mår jag illa fortfarande men ska ändå jobba kvart i två. Har inte lust med det men det är bara 4 arbetsdagar denna veckan.
Till helgen är det ju Östersjöfestivalen :o)

Trött

Idag är jag trötter. Jobbade igår och var rejäl trött. Idag skulle vi jobba över och det betyder en massa pengar. Kunde ju inte säga nej för jag såg bara alla pengar... Så jag jobbade idag oxå. Är fortfarande illamående, vet inte om det är hostan eller för att jag är trött.

Nu ska vi in till Tosia Bonnadagen.

Tack till alla mina vänner som finns för mig!
We  are need someone to lean on

Sovit bort två dar i mitt liv...

Jag sov nästan hela dagen igår. Idag har jag sovit mycket oxå. Att små bakterier kan slå ut en helt...

Tittade på en
bil igår. Fast det var rost på den så det var inget att ha. Pappa är ju bilexpert så jag litar på honom. Känns som att jag aldrig hittar en bil till mig. Har gått på flera niter nu och man blir lika besviken varje gång. Ingen som ska sälja en svart volvo 740?

Mår lite bättre idag men mår ändå kasst. Hes är jag idag, hostan vill inte gå över. Febern är iaf bättre.
Men jag måste ta mig till jobbet imon. Funderar på att förlänga jobbet en vecka för pengarnas skull.. Och för att jag inte vet hur jag ska klara av att vara här hemma en hel månad utan att göra nåt. Får väl övernatta hos kompisen halva tiden så kanske det inte blir så jobbigt :o)

Nähe snart e det väl mat. Har inte varit så hungrig den sista tiden men får äta ändå. Man gör ju inte av med så mycket energi när man sover hela dagarna...
Krya på dig Martina :o)


Dundersjuk

Min bror har smittat hela familjen. Jag har inte varit så här sjuk på flera år. Har feber, hosta, ont i halsen och öronen, näsan rinner...Och eftersom jag måste ligga högt i sängen för hostan har jag ont i skuldrorna, nacken och sen huvet...

Blä...

Så idag fick jag stanna hemma. Gick upp vid 5 men kände direkt att det var lönlöst.
Och min bästis började sin första dag på jobbet idag och jag var inte där =(

Jag vill bli frisk!

Berättelse

Började skriva en berättelse för cirka 5 år sedan som jag inte är klar med än. Tänkte lägga upp den första biten här och så får jag se om ni vill att jag ska fortsätta. Vill ingen veta fortsättningen är det ju ingen idé att lägga upp den på bloggen.
Personerna i berättelsen är helt påhittade och överenstämmer inte alls med någon jag känner. "Jag" i berättelsen stämmer inte heller överens med mig själv.

Varför just jag?

Allting gick i slow-motion, pappa väjde för den stora älgen som gick upp på vägen. Mamma skrek, mina två syskon skrek. Även jag skrek när jag fick syn på långtradaren vi mötte samtidigt som pappa väjde ut i vänsterfilen. När pappa insåg att kraschen inte gick att hindra kastade han sig över mamma som satt i passagerarsätet för att skydda henne. Långtradaren träffade oss i sidan så att bilen flög ner i diket. Sedan blev allt svart.

Jag vet inte hur länge jag var medvetslös. Det som en gång var en bil, var nu en hög av plåt. Mamma och pappa syntes knappt i bråten. Jag försökte kravla mig fram för att titta. Den syn som mötte mig går inte att beskriva. Pappa hade dött i mammas famn. Mamma pratade med mig. Jag hörde henne knappt.

- Ge inte upp lilla hjärtat, liv livet som vi gav dig. Jag är ledsen för att jag inte får vara med när du får barn. Vi älskar dig. Sedan tog hon sakta sitt sista andetag.

Till vänster satt min storebror Niklas, död. Jag behövde inte känna på hans puls om han var död. Det såg man tydligt.

Min lillasyster Amanda började kvickna till på högra sidan. Hennes ben var helt krossade. Det sipprade ut blod ur hennes mun och öron. Varför kunde inte jag byta plats med henne? Jag som alltid försökt skydda henne, kunde bara se henne lida. Jag letade upp hennes telefon och ringde 112. Efter två signaler svarade SOS. Jag förklarade så bäst jag kunde var jag var och vad som hade hänt. Då började det ryka under motorhuven. I nästa sekund slog lågorna upp. Min syster skrek av dödsångest. Jag försökte slita henne loss men hon satt fast. Det började bli så hett att jag var tvungen att försöka ta mig ur vraket. Då insåg jag att hon skulle få en smärtsam död. Jag gav henne en puss på kinden och sa att jag älskade henne. Jag bad henne blunda. Då slog jag så hårt jag kunde mot tinningen så att hon svimmade. Nu slapp hon vara medvetande när elden slukade henne. Jag var tvungen att backa av hettan som slog emot mig. Lukten av röken blandades av den fräna doften av bränt kött.

Jag tittade upp och fick se mannen i långtradaren sitta där stel av chock. Plötsligt tyckte jag synd om mannen som dödade min familj. Det var ju inte hans fel. Hans liv har också gått i spillror.

 

Jag började springa mot bron 100 meter bort. Jag visste att det var ett tillräckligt högt fall för att dö. Jag kommer strax ropade jag till mamma och pappa. Hur lång tid tar det att komma till himlen? Var dom redan där?


IKEA = lekstuga

Nu har brorsan min installerat den nya musen. Den är rätt så känsligt så just nu åker pilen som en studsboll lite här och var på skärmen. Men om jag inte vänjer mig så är det bara att ändra inställningen.

Glömde skriva att jag blev filmad iförgår av en mobilkamera. När vi var ute på larmet gick jag från trapporna till brandbilen och ser en man filma brandmännen vid den fina brandbilen och sen får jag mobilen riktad rakt emot mig så man försökte ju gå coollugnt :o) Sen filmade han deltidarna. Men jag iaf filmad själv*hihi*.
Längtar tillbaka till brandstationen redan.

Hade en äckligt stor spindel i en microvågsugn häromdagen. L bredvid mig tyckte inte heller om spindlar så jag fick slänga micron innan jag tagit bort kondensatorn :o) Man vill ju inte var där och pilla. Hade spindeln sträckt ut sig var den nog som min handflata. Nästa micro jag öppnade var man på sin vakt och L såg road ut.
Sen fick jag en dataskärm med hundratal tvestjärtar. Yerk, de bara kröp överallt så jag slog ihjäl de med hammaren...

Var på IKEA, lekstugan för småbarnen. Suck, förstår inte varför föräldrarna låter de härja fritt överallt. Sen får de skrika och gapa hur mycket de vill. Vissa ungar ville man ju bara ta i örat. Många föräldrar är ju rädda för att säga till sina ungar...
Hursomhelst köpte jag isbitshållare, vasar för 4 kr st, tallrikar och fingerdockor till Thias. Sen käkade vi middag där uppe. Köttbullarna är ju så goda :o)
Var rätt trött när jag kom hem. Har tittat på två Beckfilmer i helgen och tagir lite lugnt. FAst idag har jag städat lite. Men jag har inte gjort så möe. Är seg i kroppen tycker jag. Är inte alls så pigg på att gå upp klockan fem imon. Men men, jag får nog energi så småningom. Räcker bara att jag tänker på fredagen så får jag ett leende på läpparna :o)


Otroligt att en mobilförsäljare kan sjunga så:
Paul Potts
Och att en sexåring kan sjunga överhuvudtaget: Connie

Jag är så sugen på att ha en hund. Drömmer ju om att jag har en schäfer. Antar att jag saknar Ludde..
image121

Uppdrag åt brandmännen

Jag hade ju lovat att skriva idag så då får man ju hålla det ;o)
Dagen började med ett fint välkomnade med typ "onej ska hon vara här idag" och ett leende på den goa brandmästaren. Hehe, tur att man inte tar illa upp :o)
Dagen började med strukturerad kaos. Översvämmade källare och vägar hade hållt deltidarena igång under natten och vid halv nio kallades de åter på station för att åka ut och pumpa. Heltid skulle inte åka ut och pumpa utan vara kvar på brandstationen till de mer allvarligare larmen. Deltidarna delades upp två och två i småbilar (och brandbilar) som vi i heltid utrustade med massa pumpar och dylikt.
Eftersom jag inte behöver vara i styrkan så skickades jag på en massa uppdrag i detta kaos.

Uppdrag 1: Tanka bensindunkar som deltiden skulle ha. Jag kör iväg med audin (som har blåljus, måste ju poängteras) till Preem och tankar 4 dunkar, sammanlagt 70 liter bensin. Går bara in till kassan och skriver på ett kvitto, enkelt :o) Kör tillbaka med värsta bensinbomben inne i bilen (hade vällt i bagageutrymmet) och de väntar på mig. Någon skulle ha dunkar och andra skulle ha bilen. Uppdrag 1 slutfört.

Efter frukost är det dax för
Uppdrag 2: Hämta M på Jeppsons där han ska lämna en brandbil som inte funkar fullgott. Kör 305 efter honom och kör tillbaka, en sträcka på 400 meter. När vi är tillbaka ska denna bil oxå användas till deltidarna och jag (som alltid har koll på brandmännen) tipsar M att han har sitt larmställ i 305 som just börjar rulla från station... Han anropar på radion och springer efter ;o) Hihi vad skulle de göra utan mig *fniss*.
Efter frukost kör jag och lämnar M på Jeppsons med en rätt så ny Toyota (utan blåljus). Brandbilen 311 är åter på station. Uppdrag 2 avklarat.

Uppdrag 3: Deltidarna var hungriga. Hämta frallor på Sjölands konditori. Körde åter Toyota inne i stan, hade fått beskrivning var det skulle ligga. Hittar det inte efter ett par varv så jag ringer M och får mer detaljerad beskrivng och hittar :o) Körde tillbaka till station och frallorna var nog goda för det var inte många kvar sen. Ännu ett uppdrag genomfört.

Vid den tiden hade det planerade kaoset lugnat sig. Ledningen tog ju hand om deltidarna så vi var lite "arbetslösa" en liten tid. Det är nu minnet sviker mig för jag kommer inte ihåg vad vi gjorde...
Hursomhelst så blev det lunch... Sen gjorde vi nåt till som jag inte kom ihåg.
Vid kvart i två fick jag ett till viktigt uppdrag.
Uppdrag 4, mitt sista för dagen: Hämta mat ovanför Ahlberg Bil till deltidarna (och heltid). Fick två stora kartonger så jag fick hjälp till bilen. Tror ni man fick hjälp på stationen? Hmf.. :o) Vilka gentlemän det finns på stationen*s*. Jo en öppnade dörren till mig men hade inte en tanke på att det var lite otympligt att bära... Men det klarade sig, maten var hel när jag kom upp i köket. Sista uppdraget för dagen var slutfört.

Tvättade 309 med M och efter det tänkte jag ta lite mat av det jag hämtade. Började ju bli hungrig efter alla viktiga och farliga uppdrag :o) Pannpiff med potatis, gräddsås och lingon var uppvärmd och klar och jag hade precis tagit åt mig lite sallad.
Då tyckte jag det blinkade till...Hmm tänkte jag nu gick larmet. Dröjde några sekunder och jag tänkte att jag såg i blindo. Högtalarna slås på: Brand i cistern på blabla...
Shit pomfritt! Jag sprang mot trapporna och givetvis hade jag flera brandmän efter mig i hasorna. Sprang för glatta livet nerför. Det brukar annars vara vanligt automatlarm på blabla men nu var det brand på riktigt. Och brandmännen är livrädda att det ska bli en storbrand där. Jag springer längst bort och tar av mig byxor och tröja. På med understället och larmstället och hoppar in i 304 (tankbilen). Blåljus och siren för fullt genom staden. Ser iaf inte röken när vi närmar oss. Ett gott tecken! (konstigt, när det väl händer nåt hoppas jag på att det inte ska vara så allvarligt).
Jag hjälper till med lite slang och så i början. Deltiden kom direkt efter oss. Springer och hämtar saker. Är allra längst upp då jag står tio meter bakom rökdykarna som ska såga upp cisternen när jag hör i radion: "Vi skickar med Emelie så ge henne tigersåg, glasögon m.m". Jag tittade på dom och vände helt om. Nerför alla trappor igen. Vet inte hur högt en cistern är men vi var väl två meter från toppen.
Sen springer jag där några ggr.
Tet och bus som vanligt med den goa brandmästaren. Jag försökte brotta ner han som vanligt. Skulle ta ett kast på honom lite halvhjärtat. Var ju lite klumpigt med hjälm och larmställ men fick över hans arm över mitt huvet eftersom han var avslappnad. Sen helt plötsligt lade han armen om halsen så jag kunde ju inte alls kasta :o) Försökte lite till och ni har väl redan listat ut att jag fick ge mig rätt snabbt...

Efter 1 ½ timme var vi åter på station. Då hade gänget som skulle jobba kväll anlänt och jag gick för att skriva ut min presentation till LIA:n på brandmästarens dator.
Jag kör hem åter med ett leende på läpparna. Vad skulle jag göra ut den goa grabbarna på stationen?

Får nog återkomma med dagens IKEAbesök imon...
Jag är jättetrött efter en vecka med stohej :o)

Brand i cistern...

Hehe =o)
Var ute på ett riktigt larm idag...
Men nu är det sängen för vi ska till IKEA imon. Så ni får vänta tills imon ;o)

Jag, snål? Nähe :o)

Igår var syrran och jag i staon. Jag skulle hämta ut mina linser. Jag shoppade loss riktigt. Skulle köpa jeans. Har väl köpt två riktiga jeans i mitt liv och nu är jag för stor för det ena paret så jag tänkte köpa nya. Det blev två för 400 kr st*ops*. Kanske låter lite i era öron men jag är inte den som brukar handla mig dyra kläder. Köpte en vårjacka oxå på Stadium för 400 kr. Den jag har nu kostade 75 kr på Maxi*haha*.
Nej jag har inte varit snål i mitt liv, bara sparsam.

Och så var mamma barnvakt. Jag ville inte släppa taget om Thias när vi kom hem. Jag var ju tvungen att köra till jobb.
Jag köpte en bok oxå som hette "Brandbilen rycker ut" :o) Han har redan tittat i den och såg road ut =o)

Suck, katten e jobbig, hon går på skrivbordet när jag skriver...

Oj klockan är redan elva. Måste städa rummet (igen). Tömma diskmaskinen.
Och regnet öser ner vilket gjorde att jag inte orkade gå upp förrens kvart över tio (klockan ringde halv nio).

Om man ska lyfta en skärm på ena sidan så kommer givetvis andra sidan ner mot bänken...Varför har man då fingrarna där under då?!! Åå jag bara slår mig. Tog nya handskar igår. Det dröjde inte länge förrens jag skurit hål i dom. Och fick en glasbit in i handen. Inte så farligt men jag fick dra ut den iaf. Dumma handskar som inte håller emot glas...
Iförgår när jag stod vid demonteringsbordet fick jag dåliga burar, dvs mycket skräp och knappt något att demontera. Så jag slet och drog för att inte de demonterarna skulle bli arbetslösa. Igår fick jag demontera, skönt tyckte jag nu får den andre slita lite. Och vad tror ni han får? Fina burar med mycket tv, datorer och pc-lådor. Och vad innebäd det? Jo att bandet är fullt konstant så vi två som demonterar får stressa för att hinna med.
Suck...
Allt gick bara fel igår kändes det som. Skönt med sista dagen idag. Vi ska beställa pizza som vi brukar göra när vi jobbar kväll. Och imon blir det ingen sovmorgon för då ska jag till brandstationen. Kommer vara en anings trött.
På tal om det måste jag packa och sånt ju. Kanske blir innebandy imon? =o)

Jag har inte bestämt mig var tatueringen ska sitta. Har fått många förslag, överarmen, sidan, ryggen, skuldran, benet... Det är så svårt.
Blir han
Muschu men jag vet inte vilken min eller nåt han ska ha.
Tips någon var jag ska ha den?

Oj!

Hehe....när jag skulle böja mig ner på jobbet hörde jag att mina militärbyxor spräcktes i grenen lite grann. Tog det försiktigt när jag skulle böja mig mer. En tv råkade flyga i golvet när de vänt en bur på försorteringsbordet. Skulle ju givetvis böja mig ner för att lyfta den. Hörde hur byxorna sprack ännu mer och jag var ännu mer tacksam att jag hade lång skjorta.
När jag kommit hem och tittat så började hålet där gylfen slutar och vidare 5 cm från skärpet där bak...Ehh, hur lyckas man?
Så jag får väl sy... Det kostar att ha blivit mer bredarslad :o)

Vaknade idag med en knöl i bakhuvudet. Har haft ont där då och då när jag åkt buss (kanske för jag tittar ett ett håll?) och tycker det blir en bula där då och då. Nu gör knölen ont när man trycker på den eller tittar åt sidan... Vad kan det vara tros? Det syns inget på huden...

Nähe ska göra frukost och sen åka upp till kompisen min och titta på film i regnet...

Jag kan visst köra bil!!

Idag kom min Arlakossa... Var ju en besvikelse. Den var ju så skrynklig och ful. På bilden var den ju mycket finare. Jag har blivit lurad! :o) Fast Thias tycker nog om den ändå.
Han var här igår med sina föräldrar. Jag kidnappade honom så fort jag kom ner och hans pappa höll i honom. Så fick jag mata honom och byta blöja och sånt. Han är ju så underbar när han ler. Ja det kvittar vad han gör, han är rätt så söt när han skriker oxå :o)

Jag har ju börjat klä om stolen. Det började väl sådär. Hittar ju aldrig nåt när man ska ha något i den bon. Ahh det kan driva mig till vansinne.
Och häftpistolen pappa hade var inte tillräckligt kraftig så jag fick låna min brors. Den funkade. Sä nu är underdelen av stolen fixad. Överdelen verkar det som att jag måste sy. Syslöjd var inte min starka sida direkt. Det var ju så tråkigt på lektionerna att jag satte nålar på fingertopparna. Rekordet var väl runt 50 nålar per hand. Läraren sa till mig att sluta leka fascinist (heter det så? En som plågar sig själv). Träslöjd älskade jag däremot.

Igår var det tjabb igen när jag frågade om jag fick låna syrrans bil till Lantan. Den stod ju först. Men jag fick ju inte det för det kostade ju i självrisken...Så jag tände till och sa att jag fick köra brandbil för miljonbelopp men inte sin syrras bil. Men det var ju visst kommunen som betalade om det hände nåt där. Efter tjabb så fick jag låna den eftersom jag inte skulle "sura". När jag kom tillbaka tackade jag för lånet och hon frågade om det blev några repor i den.
Min bror var på mig oxå när vi flyttade bilarna. Ååå! Jag var så arg igår så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Typ så arg att man vill slå knytnäven i väggen. Jag fattar inte vad jag har gjort för att förtjäna detta. En sak om jag krockat eller kört in i bilar och repat lacken. Men jag har ju inte det!! Jag kör ju säkrare än dom, jag håller hastigheten och håller två händer på ratten, det gör ju inte alltid dom!
Hur ska jag bevisa att jag kan köra bil? Gör en bana med koner då så ska jag väl visa dom.
Jag kör ju ut från uppfarten här hemma när det är mindre än 5 cm mellanrum mellan en bil på ena sidan och soptunnan på andra. Hade jag inte kunnat köra bil hade jag väl inte klarat det?
Åå ge mig styrka. Får avreagera mig på jobbet idag. Där lär krafterna ta slut rätt snabbt...

Börjar om 45 min... Blä...
Vill hellre se på Beck som jag fått hem :o)

Hela helgen ser fullspikad ut. Det är brandstationen, fest och IKEA som gäller...

hits