Ugglar här

Sovmorgon till halv ett. Vaknade vid sjutiden av liv i köket. Gick upp kvart över åtta.
Varje gång man vaknar så måste man anstränga sig för att komma ihåg var man är för någonstans, inte bara för att jag sover på två olika platser, utan även för att man drömmer massa drömmar så man vet inte riktigt vad som är sant eller inte. Hatar drömmar.

H och jag pluggade lite innan vi hade lektion om grupputveckling.
Efter det var vi i S.Sandby och handlade. Tack H ;o)

Även om vi var lite sega av mörkret så styrketränade vi när vi kom hem.
Vi ska bli urstarka ;o)

Nu sitter jag som vanligt och ugglar vid datorn. Har ätit skruvar, köttbullar och chilisås*schtarkt*.

Det är inte kul att vara olyckligt kär.

Har börjat läsa en bok som heter Rensa i själen. Tycker jag behöver det, de drömmar jag har kan inte vara normala. Är det meningen att man ska drömma så verkligt att man har svårt att veta vad som är verkligheten?

Sa jag att hösten har kommit? Eller jag kanske ska säga vintern*brr*. Min lille grålle ska få vinterhjul till helgen...

Killarna ska spela fotboll nu, jag ska inte vara med eftersom jag ska ringa till stationen. Jag ville att vi skulle ha rugby men killarna var rädda för skador*fegisar*. Om det är någon som ska vara rädd för skador e det väl jag? Jag är ju faktiskt minst och råkar jämnt ställa mig i vägen. Tycker jag är en bra taktik :o)

Om någon åker med mig genom hela Skåne varje helg så ska man väl inte behöva be om bensinpengar varenda gång? Suck...


Måste städa imon... Börjar bli dammigt.
Blomman vattnade jag igår. Blev påmind hemma när de frågade om jag vattnat den. Hehe lite glömsk när det gäller blommor.
Okej nu skriver jag om vad som helst som intresseklubben aldrig orkat anteckna, men jag har tråkigt.

Så tråkigt att jag får nog plugga lite.
Ciao.

Ras

Jag ser det rasar jag ser det rasar det var väl roligt hurra:
http://www.kossan.se/roliga-filmer/jordskred.htm

Hoppas det inte var någon som plockade svamp den dagen....

Ledsen för S

Idag har vi haft ännu mer om risk. Vi har startat upp en situation som handlar om risker vid rökdykning :o)

Jag ringde brandstationen idag för att fråga om risker. Första gången jag ringer är dom ute på larm, andra gången är de fortfarande ute på larm eftersom de fick ett till. Hehe så när jag ringde andra gången var de tillbaka på sitt första larm och grävde efter olja. Ska ringa imon kväll då de har lite mer tid.

Idag var jag och H på spinning. Var ett år sen jag var på spinning, men det var kul, de 55 minuterna gick för fort tycker jag.
Sen käkade jag rotmos med fläskkött*mumma*. Kan vara extra gott eftersom det är mammas mat.

Jag har pratat med pappa och mamma idag.

H och jag tittade på film medan vi käkade massa gott, jag käkade bla farmors äppelpaj. Men jag orkade inte vispa tillräckligt länge på vaniljkrämen så jag fick sörpla lite.

Usch jag lider verkligen med dig S, förstår ungefär hur du har det. Jag är verkligen ledsen för din skull, men det såg du nog när jag med grät när jag kramade om dig. Jag skulle aldrig orkat resa mig efter en sådan sak. Jag kommer göra allt för dig. För att du ska få andra drömmar och mål. Bamsekramar


Dagen jag ej brandman kan nå, slutar mitt hjärta att slå

Klippt gräs

Idag har jag räfsat löv och klippt gräset.

Brorsan och jag stack ner till Karlssons och köpte lite kuliga grejor. Sen in i lantan för att köpa till middagen. Gjorde piroger till middagen som brorsan önskade. Fast denna gången hjälpte han till med maten. Annars hade jag inte hunnit i tid.

Imorgon ska vi till Biltema med vår svåger =o)

Nähe ner till päronen.

Ingen brandstation idag

Resan hem gick bra. Lite blåsigt kanske. Blev en vinglig färd en bit, kompis P hade lite svårt att äta sin lunch ;o)


Skönt att komma hem. Skulle egentligen springa en runda igår men det orkade jag inte. Tog ett bad innan jag lagade mat till pojkarna i huset.
Sen var det slappt hela kvällen.

Mamma tyckte inte om att  jag skulle till stationen idag, jag skulle vara hemma och räfsa löv.
Hopp, då hade jag tagit med mig klubba å allt i onödan. Klockan elva på kvällen undrar hon varför jag inte skulle gå och lägga mig. Jag skulle ju hjälpa till i trädgården sa jag. Bara du kommer hem i vettig tid säger hon då.
Så då var det ju bara till att lägga sig så fort som möjligt. När klockan ringde halv sju var jag trött. Och så har jag inte varit hemma en hel helg på flera veckor. Så jag somnade om. Hallå? Förstår ni inte? Jag orkade inte till stationen idag. Undrar vad det är för fel på mig ;o)
Bara de inte får ett larm idag som jag missar.

Lite ångrar jag mig. Men va fan, jag kommer nog tillbringa en hel del tid på den brandstationen (hoppas jag).

Tränade lite armbrytning med pappa igår. Får väl träna upp mig lite i det så man kan slå killarna i klassen*haha*.


Nähe ut och räfsa löv...

Godmorgon!

Här blåser det en aning. Men det är inte så farligt, det regnar ju inte.

Vaknade kvart över två inatt och hörde folk i köket, trode jag hade försovit mig men såg ju på klockan att det var mitt i natta.
Det gick lite bättre när man tog väck den höga kudden. Nacken mår lite bättre.

Jag kommer få dra hem datorn denna helgen oxå, suck. När jag ska se på film är det ljusa rödaktigt, inte så kul att titta då.

Gick upp en halvtimme tidigare så kunde man käka frukost i lugn och ro =o)

Nähe får väl göra mig iordning.

Reklam

Tänkte göra lite reklam för dig Helena :o) Så det är några som besöker din blogg ;o)

http://firefighttjejen.blogg.se/


Hehe

Tur att man inte hade det så här kämpigt när man låg i badet igår. Stackars Scrat...

Hehe

Det gick bra att träna, lite segt efter simningen bara. Armhävningarna (push up) var jättesegt. Men det schemat som vi fick av hälsoläraren är jättebra. Det tar verkligen och man hinner inte bli uttråkad.

Annars är jag väl lite trött över hela kroppen efter badet, blir alltid dålig efter det. Men denna gången blev jag inte förkyld*peppar peppar*.

Redan hemresa imon, konstigt att tiden går så snabbt även om man hade tråkiga lektioner hela veckan, och nästa vecka lär ju inte vara jätteroliga heller. Men det ska gå =o)

Ont i nacken har jag efter kuddarna i sängen, de e för höga.

Borde plugga lite nu.

Kul att H oxå har skaffat blogg :o) Välkommen till bloggvärlden =o)

Schtorm

Den här stormen som ska komma oroar mig litegranna... Skåne kommer drabbas hårt och längs kusterna. Jo tack jag kommer bara köra genom Skåne och sen längs kusten imorgon. De varnar att man ska stanna hemma och inte bege sig ut i trafiken. Men jag vill lixom komma hem.
Det blåser knappt nåt nu, bara regnar. Men det är väl lugnet före stormen.

Imorgon har vi bara avslut om vårt grupparbete. Slutar vid elva. Hoppas stormen kommer på kvällen...

Och så kanske man får hjälpa till att röja vägar när man är på stationen på lördagen.

Idag har vi haft lite tråkigt igen om miljö, sen om brandskydd som var lite roligare.

H och jag ska till gymmet sen och träna.

Och jag sitter och käkar godis*höm*...

Hehe jag kommer ev få vara markör hos polisen. Skriver på forumet på polisman.se. Så det ska bli intressant om det blir av :o) Figurant heter det visst där, undra vad exakt en sådan får göra...


Revingebild

Revingebild

Det var länge sen jag postade en bild. Tog denna bilden för några veckor sen hä utanför Revinge.
Tycker om att fotograferar. Har tagit ca 3000 bilder med min kamera.


Bakgrund

Asså jag vet inte vilken bakgrund jag ska ha. Tröttnar rätt så snabbt på alla. Sen är det bra med lite förnyelse, eller?

Vad tycker ni?

Simlektion - Gick kanon

Idag var det lite roligare på risklektionen. Det snackades om olycksstatistik. Män var klart överrepresenterade på alla olyckor (utom fallolyckor men det var för att kvinnor blir äldre). De kunde inte svara på frågan varför men det kan jag: Män är helt enkelt dummare*hihi*. Oj vad kommentarer jag kommer få... :o)

Sen hade vi bad i Högavalsbadet i Lund. Jag var verkligen inte så positiv till det men det gick faktiskt bra. Jättebra till och med. Jag var ensam tjej i vattnet idag igen men jag klarade samma sak som killarna. Lärare C som vi har i trafikolycka var lärare nu oxå. Han var lite tetig idag med*höhö*.
 
Vi fick testa på ett moment till provet som vi måste klara. Hoppa från trean, simma två längder, ner till botten å hämta docka, släppa docka och bogsera en kompis en halv längd, dra upp och kolla andning och puls, lägga personen i framstupa sidoläge, kasta i livboj och dyka från pallen. Simma en halv längd och bogsera  kompisen i bojen, ta upp personen på det högsta och kolla andning puls och framstupa sidoläge.

Och det gick alldeles utmärkt, även om det var slutet på 1 ½ timmes simlektion. Så det känns lite bättre till provet. Jag kunde dyka från pallen och simma ner till halva bassägen och hämta docka på botten. Kompis H kommenterade att jag kunde till och med simma ner på botten därifrån och då sa lärare C att jag var envis. Hehe att han prickade min personlighet rätt så bra där.

Oj vad jag babblar på.

Nu är jag astrött och känner mig dålig efter allt klor som finns i min magsäck. Har tittat på en beck-film och suttit här å gjort lite plugg. Saknar faktisk de där hemma lite. De har flyttat vår frys till syrrans och Daniels hus.

Dagens låt: Shayne Ward - That's My Goal


Snart är det kvällsmat. Vet inte vad jag ska göra sen. Har ont i hela kroppen efter fotbollen och simningen.

LSO - trist

Usch vi hade inga roliga lektioner idag. Bara om lagar och Lagen om skydd mot olyckor.

Träffade en brandförman (eller e han brandmästare nu?) från stationen. Han var riktigt pratglader*hihi*.  Fast han är inte från det gänget jag är med i men jag känner han rätt så väl.

Sen har man spelat fotboll med grabbarna. Hehe det var skoj, ramlade i backen en gång men så går det när man ska vara på och knuffas ;o) Och så säger dom att jag ska knuffa mer. Ställde mig ivägen för en, snacka om smäll. Men jag har inte så ont. Kommer väl imon.
Och då ska vi simma på lektionstid. Usch jag tycker inte riktigt om det. Är väl ingen direkt vattenmänniska. Om jag inte får ha simfötter och snorkel, då går det undan =o) Men det får man nog inte ha i bassängen....

Möte idag om boendet. Usch det är så jädra snuskigt här så det inte är sant. Men jag sköter min del, det vet jag.

 Jag drömde att han jag är kär i blev min pojkvän. Äntligen en positiv dröm :o)

Dagens låt: Evanescence - Call Me When You're Sober

Räddade brandmän

På begäran av Jocke så uppdaterar jag nu. Trots att jag inte har nåt jag egentligen att säga.

Resan gick bra igår på vägen hit. Lite jobbigt att köra i mörker bara. Grabben i sätet bredvid var lite trött så han halvsov de sista 5 milen. Då kör man väl rätt okej om han kan göra det.

Sov stenhårt inatt. Gick inte upp förrens nio =) Drömde att jag kom ut på en trafikolycka som brandmännen råkat ut för. Hjälpte till så gott jag kunde och sen kom en styrka till och hjälpe till. Jag kommer ihåg att jag tröstar en kille. Jag har plötsligt fått larmstället på mig och berättar att jag inte är en riktig brandman. Hur som helst så kom det senare fram till att det var en övning :o) Så där kom jag och hjälpte till och trodde det var skarpt läge.
Vilka konstiga drömmar. Jag e iaf glad att jag slapp bli jagad.


Idag har vi börjat med risk. Hoppas att det blir lite kul iaf. Inget slår ju trafikolycka och rökdykning...

Uhh jag vaxade benen igår. Det var inte kul. Så kommer brorsan och säger att jag är mesig...*grr*. Och så fick jag inte testa på honom så han vet vad han pratar om. Vaxet funkade iaf. Får man vara fin får man lida pin.
Tycker att helgerna går så jädra snabbt. Det går snabbt över huvudtaget. Det är bara nio veckor kvar till jul"lovet".

Spark från bäbisen

Jaha då har vi övat klart på trafikolycka för denna gången. Vi hann tre insatser i fredags. Det var skoj :o)
Jag får hjälpa grabbarna att ta på luftpaket när de ska vara säkerhetsman men jag klarar det ju själv ;o)

Det jobbigaste är att lärarna säger olika när vi skiftar lärare. Den ena säger så och en annan helt annat. Men det ska visst fixas efter våra klagomål. Det är ju lite förvirrade. Men jag litar mest på G.

Det blir en kort helg denna gången. Innan har jag ju varit ledig måndagen eller fredagen men inte nu.

Imorgon ska vi börja med risk.

Sen efter risk kommer brand :o)

Igår flyttade syrran min och min svåger. Det gick bra. Snacka om konditionsträning och styrketräning. Men det gick rätt snabbt ändå tycker jag. De var tacksamma iaf :o) Och jag fick känna en spark från bäbisen i syrrans mage :oD Vad lycklig jag blev. Jag har varit sugen länge för att få känna det. Hihi...

Krya på dig D.

Insatser

Det är redan torsdag.
I måndags städade jag mitt rum i Hoby. Körde ner i tisdags. Hade vår första insats. Det gick väl sådär. Jag var verktygsman, lade ut verktygen på fel ställe, ambulansen hade inte kunnat komma förbi... Får väl tänka på det nästa gång.
Andra insatsen var jag avspärrare. Jag sprang ut och satte upp två tält med lampor. Var inte så svårt, har redan gjort det i skarpt läge ;o)
Sen när jag kom tillbaka till olycksplatsen blev jag sjukvårdare och fick hålla nacken under hela insatsen.

Och igår hade vi teoriprov. Det gick bra. Vi blev godkända.

Idag är jag ledig. Jag har städat mitt rum och bytt lakan till det jag köpte i Ullared.
Iförgår var jag ute och sprang en runda, igår tränade H och jag. Vi ska träna idag igen och sen tvätta våra bilar.

Imorgon är det åter insats. Då ska jag vara säkerhetsman, har inte varit det innan.

Lärare G är väldigt tetig. Jag hade lagt en kofot på golvet vid brandbilen när jag skulle ta av mig reflexvästen så kommer han och klagar att där kan den ju inte ligga. Men jag är ju inte klar än, säger jag och så slår han mig i huvet med ett papper :o) Schyssta lärare*thihi*.

Nähe plugga lite losstagning.

Knuff och puff

Jaha var ska man börja?

Igår var man på Ullared. Blev 2052 kr fattigare + bensin och mat. Köpte några för små kläder...Suck..
Det var fel på däcket på brorsans bil, det vobblade rätt rejält. Tog väl en och en halv timme innan vi fick tag på rätt domkraft och fälgkors. Hade det hänt min bil så hade jag haft rätt utrustning från början*hmf*.
När vi väl kom upp köade vi i en timme. Kön var nästan enda bort till öppningen till parkeringen.

Jag gick upp kvart över fem, kom hem vid åttatiden. Gick upp idag halv sju. Brandstationen ju =)
Tyvärr inga larm*osis*. Men det var tetig som tusan idag. B knuffafes och kivades och D tetates. Så jag har haft fullt upp idag. Vi städade och sopade.
Sen åkte lite i den nya brandbilen, tvättade brandbilar. Jag fick tvätta stegbilen själv medan tre pers stod och tvättade en cheva...Orättvist ;o)

Det gick vilt till på innebandyn, lite knuff och puff där. Fina runda ringar på benen. Har inte spelat innebandy sen påskas så man var lite ringrostig.
Dom är så goa så. D klappade mig på kinden när han tetades, han tyckte väl synd om mig*thihi*.

Jag är lite trött idag. Känns som om man ska ta det lite lugnt. Måste ju städa mitt rum sen ju. Har massa kläder från Ullared och från Revinge som ska tvättas. Min data ska med fixas.
Men det har varit en rolig och händelserik helg. Är ledig imon och tis förmiddag. Gött :o)

Vajerräcken

Idag har vi haft om vajerräcken. Jag som trodde att vajrarna skulle svischa som fasikens när man klipper itu dom, men icke, de lade sig fint på marken (?).

Sen har vi haft mer uttag med spineboard. Vi får fortfarande inte till det när vi ska ta ut en person med bil på tak. Omöjligt juhe att det ska bli bra. Men övning ger väl färdighet.
Läraren C är så tetig, men han får tillbaxs :o)

Jag sov illa inatt. Kunde inte somna för att det kittlades i halsen och hostan. Sen vaknade man av världens mardröm att man blir jagat och sen får se mamma drunka framför ögonen. Det värsta var att jag försökte rymma från mamma och polisen och jag lät henne drunkna. Usch jag mår så dåligt av den drömmen.

I det fallet hade man ju velat se henne direkt när man vaknat men det blev ju lite svårt.
Men jag får se henne imon iaf.
Nähe sov lite i eftermiddags/kväll så jag måste komma igång lite.

Tur att man hade kläder på

Nämde jag att en lärare kom in i omklädningsrummet när jag stod där i bara underkläder?

Jag hör dörren öppnas vid sidan om mig sen hör man bara: Å ursäkta det var inte meningen, men finns det en nyckel som hänger på ett skåp där inne? Jag gav honom eller rättare sagt kastade nyckel till honom när han stod där lite försiktigt i dörrspringan.
Tack och lov har vi inte haft han som lärare än men jag vet mycket väl vem han är och när vi ska ha honom...
Haha snacka om pinsamt, men vilken tur jag hade att jag inte var näck, han hade lixom sett hela härligheten då...

Idag har vi haft losstagning med bil på tak, fatta vad klurigt att få ut en person där.
Men det är kul att vara ute och öva. Men jag är sjuker idag med. Hosta och ont i halsen. Kunde knappt sova inatt.


Sen stack H och jag till köpcentret i Lund. Jag shoppade två gosedjursmagneter och lite vindruvor som jag ska ha under Desperate Housewifes.
Hehe killarna suckar när jag tittar på det. Jag försöker paxa tv:n vid den tiden. Får se hur det blir ikväll.

Längtar till söndag. Då ska jag berätta och fråga grabbarna på stationen om tips vid losstagning.
Saknar dom juhe.

Hoppas du (D) inte har allt för ont i näsan efter operationen. Tänker på dig ;o)

Slagit mig i facet

Jag har inte min data här nere i Revinge. Sitter på biblan istället.

Idag har vi haft losstagning med bil på sidan. Jag var markör ett par ggr. Sen blev det jobbigare när det kom en tyngre person.
Det var skoj iaf. Mycket man ska lära sig. Jag har ett rött streck på tinningen, blir väl blått imorgon. Det gick väl lite vilt till under övningen.

Den hära jädra halsen är värre. Mår piss. Det blir ingen träning idag, sucka...Så jag har bara lagat middag och gjort lite läxor. 

Ska kolla om det är nån bra bok om skador här i biblan. 

Kändes konstigt att köra ner samma dag man hade lektion. 
Är ev ledig på måndag...Fint. 


Klipp i plåt

I torsdags hade vi jätteskoj. Vi fick klippa i bil. Hehe killarna var i extas, kanske jag oxå.  Vi fick använda mittcylindern och pressa instrumentpanelen så långt fram det gick.
Vi tog ju givetvis ur en patient med spineboard. En gång fick vi skära upp sättet när en satt på sätet. Sen fick jag klippa med den stora saxen i sätet*höhö*.
Sen skulle vi ta väck ett säte med bändaren. Först tog en kille bort två bultar sen orkade han inte mer så tog jag de två sista innersta bultarna. Hihi det var kul.

Jag klippte en pedal med pedalsaxen. Krossade en ruta med en tjönare. Vilken kul eftermiddag. Sen frågade killarna mig var grejorna skulle vara...

Var ju ledig i fredags så jag körde hem i torsdag. Mamma blev överraskad när hon kom hem och jag mötte henne i gången. Positivt överraskad alltså ;o)

Hämtade filmer hos Ida :o)

Igår körde jag till Jessan och handlade underkläder.

Idag är det LAN.

Koppla premix

Idag har vi haft krishantering och sen hur man tar ut en person på spineboard från bil på 4 hjul.
Vi lärde oss olika klippsystem hur man satte igång det och så.
Sen kopplade vi upp premix (vatten och skum). Vi fick hålla lite i strålröret. Haha vilka leenden killarna hade när de hade hållt i slangen lite... Men det hade nog jag med i början...

Imorgon ska vi ha om nackkrage och sen losstagning igen =o)

Ska bli såå kul :o)

Efter praktikmomenten tränade H och jag. Jag cyklade väl bara i 20 min och sen gjorde lite armhävningar. Tar det lugnt eftersom jag var snuvig i morse. Ska ju även vara med på fotbollen klockan 8... Så killarna har lite att kämpa emot*ironi*.


Spineboard

Gjorde rullbandstestet igår fast jag hade nån minut kvar. Kondisen är inte på topp efter förkyldningen. Sen rodde jag 1,5 km därefter sprang jag på rullbandet i 2 km till.

Det värsta är att jag har ännu mer ont i halsen.
Jaja det går la över.

Idag hade vi sjukvård om stabilisering. Kul att knäppa fast killar på spineboard :o)

På håltimmen städade jag mitt rum. Alltså dammade, dammsög och torkade golv.

Sen efter sjukvården i eftermiddags så gjorde jag samma sak fast i dagrummet.

Sen har jag slappat, planerad läxor. Det är en hel del nu. Jag vet inte var jag ska börja.
Trött är jag med. Kanske för att man aldrig kan sova ordentligt. Inte ens hemma kan jag sova ordentligt för då drömmer man mardrömmar så man svettas. Här är det massa liv sent på kvällarna.

Jag vet inte om jag ska göra coopertestet idag eller bara ta en sväng i skogen. Ska man göra mat innan eller efter...Svåra beslut..
Jag är ledig på fredag så jag kör hem torsdagskväll. Men de ska mamma och pappa inte få reda på. Tänkte överraska dom :o)

Jag springer slang

Jag springer slang

Erkänn det ser ut som om jag burit slang i hela mitt liv? Hehe skojjar bara, har aldrig sprungit med slang innan utan bara gått så det kändes faktiskt i mina ben. Men det ska man träna upp...

Idag har vi börjat med losstagning. Kunde en hel del redan eftersom jag hade om bilenssäkerhetssytstem och losstagning som projektarbete i trean. Men lite repetion och lite nytt är ju inte fel.
Imorgon har vi sjukvård praktiskt.

Vi startade en ny diskussion och gruppuppgift i basgruppen. Denna gången är jag sekreterare så jag ska renskriva och lägga upp det på cursnet.

H och jag ska träna lite sen vid sju. Fast jag kan inte säga att jag är så hälsosam. Käkar chips så att de inte blir för gamla och sen har jag cidern som jag skulle tagit i onsdag som på nåt sätt inte blev av att jag tog*oskyldig*.

Dagens låt: Sylver - Lay All Your Love On Me

922 sökande

Jag var en av de 144 som kom in på SMO. Av 922... Inte illa pinkat ;o)

http://www.srv.se/templates/UtbKat_Page____16278.aspx

Lägsta poäng på Revinge var 15.40. Det hade jag, och jag var näst sist. Hihi... Känns underbart.


Var på bio igår.
På Click. Var väl sådär, den gick att titta på iaf.
Åskade gjorde det som fasens igår kväll. Häftiga blixtar lyste upp himlen. Vackert, vackert men farligt, farligt.

Dagens låt: Cascada - Reason

Idag är det hemfärd till Revinge. Ska hämta en i Kristianstad.

Fresten, det är nog inte så smart att tycka om en person i samma barack? Tycker mitt hjärta är svagt och desperat. Men han är ju så snygg... :o)

hits