Trying to get up that great big hill of hope

 4 Non Blondes - What's Up

Twenty-five years and my life is still
Trying to get up that great big hill of hope
For a destination

I realized quickly when I knew I should
That the world was made up of this brotherhood of man
For whatever that means

And so I cry sometimes
When I'm lying in bed Just to get it all out
What's in my head And I,
I am feeling a little peculiar.

And so I wake in the morning
And I step outside
And I take a deep breath and I get real high
And I scream from the top of my lungs
What's going on?

And I say: HEY! yeah yeaaah, HEY yeah yea
I said hey, what's going on?

And I say: HEY! yeah yeaaah, HEY yeah yea
I said hey, what's going on?

ooh, ooh ooooooooooooooooh ooh,
ooh ooooooooooooooooh and

I try, oh my god do I try
I try all the time, in this institution

And I pray, oh my god do I pray
I pray every single day
For a revolution.

And so I cry sometimes
When I'm lying bed
Just to get it all out
What's in my head And I,
I am feeling a little peculiar

And so I wake in the morning
And I step outside
And I take a deep breath and I get real high
And I scream from the top of my lungs
What's going on?

And I say, hey hey hey hey
I said hey, what's going on?

And I say, hey hey hey hey
I said hey, what's going on?

And I say, hey hey hey hey
I said hey, what's going on?

And I say, hey hey hey hey
I said hey, what's going on?

ooh, ooh ooooooooooooooooh ooooooooooooooooh

Twenty-five years and my life is still
Trying to get up that great big hill of hope
for a destination

Fixar och donar

Kommer aldrig bli klar med min blogg... bara så ni vet...

Sticka patient

I måndags var jag på Cardiologen. Det mest intressanta som hände den dagen var att jag fick dra ut en kanyl ur en patient :o) När anhöriga tittade på. Gäller att vara lugn och koncentrera sig på uppgiften. Men det gick ju bra. Var bara till att dra neråt armen och se till så att man snabbt fick stopp på blodet.
Serverade mat till patienterna och allt annat de ville ha.
Körde sedan till brandstationen för att fråga om den goa brandmästaren skulle vara med på tisdagens övning. Han är instatsledare denna veckan så han skulle inte vara där på kvällen. Han skulle se om han kom. S satt i rummet med så det blev en massa tet och jag hade jämnt att göra. Stod nog där i en kvart och jag skulle ju bara titta in. Hade bråttom hem. Skulle dessutom tvätta bilen. Skönt att man kan stå inomhus och göra det :o)


På tisdagen var jag på intensivvårdsavdelningen (IVA). Var väl lite mer som hände där än på Cardiologen. Intressant att se vad som händer där. En person som inte var kontaktbar fick jag ta blodsockret på, alltså sticka i fingret.
Han sa ju ingenting så jag behövde ju inte vara orolig. Nä så hemsk är jag inte. Jag kunde inte sticka fel eller ondare ändå.
Efter en lång dag på sjukhuset körde jag åter igen till brandstationen. Fixade nykel till övningsfältet, mössa där det står räddningstjänsten på som jag kan ha på övningar. Lite kallt om mina små öron ibland.
Det var mitt gäng som skulle göra övningen som LIA-F och jag skulle leda.

Den goa brandmästaren kom i sin insatsledarbil först men skulle ju bara titta på :o) Han var även tvungen att berätta till ambulansen vad jag hade sagt till honom för två år sedan, att han inte gör någonting*skratt*. Han kommer aldrig glömma det :o)

Detta gänget klippte taket denna gången vilket de andra gänget inte gjorde. Ska bli spännande att se vad nästa gäng gör. Jag stod och filmade och frös fingrarna av mig.
Kunde knappt hålla mig för skratt när en av markörerna skrek efter sitt barn och sen skrek att han hade ont när de skulle lyfta han på spineboarden. Han hade ju öppet lårbensbrott....
Markörerna var jätteduktiga på att spela chockade och skadade. Ett par markörer skulle störa brandmästaren och försöka gå fram till bilarna för att se vad som hade hänt kompisarna. Så brandmästaren fick gå några rundor och leda bort dom. Ja de skötte ju sig kanon och ambulansen var rätt nöjda med deras insats.

Här har de klippt taket och ska göra ett utlyft av markören med öppet lårbensbrott.
image210

Bilarna 301 och 309.
image211

Även denna gång blev övningen lyckad för alla parter. Nästa gång är det jag som står för tårta och ska hålla koll på tider och vad de gör bra och dåligt. Så är det LIA-F som filmar och så.

Igår var jag med syrran på stan. Hon skulle byta lite barnkläder som var för små och titta runt lite. Sen körde vi ut i backen för att hämta granris. Hela bagaget på hennes V70 blev fullt. Vi lade i riset i säckar så det var lite problematiskt först.
Efter middagen stack jag och min bror för att spela spel med I. Denna gången spelade vi vem vill bli miljonär =o) Ingen av oss hann bli miljonär för Roomservice började klockan åtta och sen var det Greys Anatomy.

Igår hade jag ont i halsen och kunde knappt andas när jag skulle somna.
Och idag är det illa. Sjuk. Fick till och med lägga mig igen efter frukost och badet. Fan oxå...
Känner mig febrig och ja, allmänt sjuk. Är helt slut i kroppen.
Tyvärr är det arbeten som måste göras.
Och helgen kommer ägnas åt fönsterputsning*jippiee*....

Lättskum och körde 301

I fredags gjorde jag inte så mycket nytta, städade rummet och bäddade rent i sängen.
På kvällen kom I och vi spelade något frågespel.

På lördagen ringde mobilen 6.30. Klockan 7.50 var jag på brandstationen. Mitt gäng jobbade.
Vi kollade motorsprutorna för att se om de funkade och om det var bensin osv i.
Jag fick köra ut 301 på bakgården för vi skulle ha stegar. M och D började sätta upp utskjutsstegen och klättrade lite för att sen ta ner den. Den stegen är tung och ostabil om man inte gör det rätt. Ett annat gäng har råkat välta den ett par ggr...
Sen körde B och M samma moment och då passade jag oxå på att klättra upp medan M höll där nere och B där uppe. När de var klara sa brandmästar H att jag och någon frivillig skulle köra. Jaha och jag som trodde jag skulle ta det lugnt nu när jag e sjuk :o)
B anmälde sig direkt och vi började ta ner den från taket på 301. Vi bar den 70 kg tunga stegen till byggnaden vi skulle sätta den emot och reste den. Det gick bra när vi fick tips från brandmästaren. Men sen när jag skulle dra ner den hade repet hakat upp sig så de fick trixa lite för att den skulle lossna. Jag fick skyllen givetvis*ler*.
När jag hissat ner den till bottenläget skulle jag ta ner stegen mot marken. Så man får gå baklänges och ha den tunga stegen över huvet. B frågade om jag orkade, sa att jag skulle försöka. Har klarat det flera ggr innan men nu är jag inte i toppform precis. M gick bakom mig och var beredd att ta emot stegen om jag inte orkade. Men jag klarade det. Lönar sig att vara envis ;o)

Vi bar bort stegen till 301 igen och då skulle jag göra samma proccedur fast uppåt. Jag orkade lyfta stegen över huvet igen och kom väl upp till hälften sen tog krafterna slut så B var snabbt där och tog över.
Stegen lades på en annan stege som man kan fälla ner från taket. Klättrade upp och drog upp den på taket. Den understa stegen var inte tillräckligt långt fram så jag fick kruxa och dra en del för att B skulle kunna vrida spaken så att stegen inte ramlar av under färd. 10 cm till säger han och jag drar och sliter. Efter ett tag säger han 20 cm. Då fattade jag att jag drog i onödan och han bara retadas. Stoppet var redan uppe *ler*. Körde runt 301 och backade in den i vagnhallen lagom till lunch.

Efter lunch skulle vi ha lättskumsövning. Jag fick köra ut 301 till övningsfältet och tillbaka. Tyckte jag var skoj.
Är så väldans glad att de låter mig göra det. Att de bara vågar fattar jag inte ;o)

Här börjar första våningen fyllas med skum
image204

Ja lite skum kommer ut...
image205

Gick upp på andra våningen och tog en bild på trappen. Någon som är sugen på ett skumbad?
image206

Utsikt över övningsfältet från tredje våningen (tre contianrar staplade på varandra).
image207

301 förser aggregatet med vatten för att fläkten ska snurra. Vattnet går sen tillbaka in i tanken.
image208

Inte lätt att försöka spola bort skummet :o)
image209

Sen fick jag spola av dom och de var inte riktigt säkra*haha*.

När vi kom tillbaka skulle allt spolas rent från skummet och jag höll dörradaptern "råkade" B spola lite på mig.
Jag hotade med att han skulle få igen. Sen när jag fick slangen var han lite osäker*fniss*. Men jag spolade bara lite på hans fötter, vågade inte mer*skratt*.
När jag skulle sätta på 63slang för att fylla på 301 satte D igång vattnet från vattenposten innan jag hunnit få på slangen. Men jag blev aldrig blöt utan jag väntade tills han stängt av vattnet. Tyckte han var kul ;o)

Ännu en roliga dag på stationen. Trivs som fisken i vattnet med det gänget.

Körde till syrran där hela familjen var. De försöker få iordning i huset efter flytten. Thias blir alltid lika glad när han får se en. Busade lite med honom, käkade hamburgare som de bjöd på, pussade Thias hejdå när jag hade satt han i skumbadet med hans mormor och körde hemåt.
Skulle ju på fest igen. Samma ställe fast med annat folk på förfesten. Vi gick ut på krogen. Denna gången var det mer folk för två strippdansare skulle dit. Haha vi tjejer hade rätt kul :o) Det var ju en manlig med ;oP
Jag drack betydligt lugnare denna gången så idag kan jag fungera som en vanlig människa.

Dagens låt


Bruten handled

I söndags hjälpte jag som sagt syrran att flytta. Tog det rät lugnt för jag orkade inte lyfta så tungt för bröstet.
Kom hem sent och på måndagen var det dax att börja på Cardiologen klockan sju. Fick vara med om gastropi, ännu mer ekg, ultraljud, ta saturation m.m.
I tisdags var jag på akuten. Hände inte så väldans mycket. Jo fick in en trafikolycka som mitt gäng varit ute på. Pratade med den stackars tjejen lite. Som tur var kunde hon gå hem samma dag.
Jag fick pruta in lite lösning i en kanyl för att tvätta bort blodet så det inte koagulerar i kanylen.
Jag tog saturation, hängde med när de tog blodprov. Hålla i medvetslösa patienter...
Men igår hände det ännu mer. Då var alla rummen fulla och många patienter som väntar. Sen kom det in en bruten handled. Den var helt av så det var ingen trevlig syn. Jag har aldrig sett något sådant i verkligheten så det var intressant. Fast jag led ju med flickan för hon hade så ont. Ajaj gjorde nästan ont på mig.
Hon var tvungen att skickas iväg för att sövas när de skulle dra den rätt så jag kunde inte se det =(
Det har varit väldigt intressant att vara på akuten och se vad som händer med patienten efter en räddningsinsats.

Var på brandstationen i tisdags för att LIA-F och jag skulle ha egen övning. Kom dit där vid halv fyra för att fixa lite med nycklar och videokamera. Ambulansen var där med för att kolla hur de skötte sjukvården. Sen satte de sig i ambulansen och körde fram för att spela ambulans på riktigt. Övningen gick jättebra från allas sida. Brandmännen och ambulansen skötte sig utmärkt och markörerna var jätteduktiga att spela skadade. Så det blev lyckat för LIA-F och mig oxå. Efteråt fick de kladdkaka och glass av LIA-F. Jag ska ju bjuda de två sista övningarna och F de två första.
Övningen uppskattades och det var en bra diskussion efteråt.
Ska bli kul nästa övning då det är mitt gäng som jobbar.

Igår träffade jag ena ambulanssjukvårdaren på akuten och blev förvånad att hon såg mig där oxå. Det e klart det verkar konstigt när hon först sett mig med ambulanskläder, brandkläder och nu sjuksysterkläder*s*.
Men jag trivs förstås bäst i brandkläder.

Idag var jag hos läkaren. Han hörde när hjärtat slog ett extraslag så de tog EKG så fastnade slagen på papper. Extraslaget såg likadant ut som de andra bara att det var mycket kraftigare så det verkade vara lugnt.
De tog mer blodprover och ska jag få göra ett arbets-EKG samtidigt som jag får andas i nåt så de ser lungorna med.
Jaja jag måste skriva arbeten. Mycket att göra...
Ha´de gött

Testerna till brandman

Vaknade i fredags och mådde inte alls bra. Täppt i bröstet, slemmig i halsen och trött.

Klockan åtta var jag på brandstationen för att börja med intervjun. Fyra killar frågade massa frågor. Fast jag kände alla och tyckte att jag kunde svara på frågorna rätt bra. Så när intervjun var avklarad skulle jag gå rullbandet.

Jag visste redan hur det skulle sluta för jag är lika täppt i bröstet som jag var sist då det höll i sig i sju veckor.
A testade mig och blev förvånad att pulsen låg på 160. Jag var lite nervös och sen gick pulsen upp när jag skulle ta på mig larmstället och flaskpaketen. Hjärtat slår oregelbundet ibland med så det gör en tröttare.
Jag började gå och A sa att jag fick välja själv att avbryta eftersom jag inte mådde bra. Jag var helt slut på uppvärmningen efter två min och då hade inte den riktiga lutningen kommit. När den riktiga lutningen kom orkade jag inte ens en minut. Jag flåsade och hade svårt att andas så det var inte lönt. Jag avbröt. Pulsen låg då redan på 200.
A hjälpte mig av med flaskorna medan jag flåsade vidare. Han och H hörde att det var nåt som inte stämde i bröstet på mig.
A tyckte det var inte kul när jag inte kunde visa någon rättvisa eftersom jag var sjuk igen.
Den goa brandmästaren kom ner och frågade hur det hade gått. Han gav mig en go kram och sa att jag inte skulle ge upp för att det inte gick bra denna gången. Onej jag ger inte upp!

Sen skulle man dra en brandman ca 30 meter. De undrade om jag jag verkligen ville dra.
Klart jag ville testa. Man är inte så ofta på tester och då ger man ju inte upp i första taget även om bandet redan var kört. Fast i efterhand var det kanske inte så smart att ge sig på G.
G tog på sig flaskpaket och jag fick ett på ryggen och tog på luften för att få snålskjuts av luften.
Jag drog G bort till konen efter lite vilade emellanåt. Å jag önskade att lungorna inte var så täppta för jag ville ju verkligen klara ett moment. Men på tillbaka vägen kom jag knappt till halva sträckan. Sen fick jag sätta mig. T som tog tiden sa att jag inte skulle ge upp utan vila lite och komma igen. Jag vilade men jag återhämtade mig inte så att jag avbröt och tog av masken. Satte mig mot väggen för att vila. D  hjälpte mig av med paketet för då var jag så trött att jag inte orkade det.
Efter att ha druckit litegrann mådde jag mer och mer illa. D fick hjälpa mig upp så gick jag bort mot toaletten och klöktes lite. Och spydde lite granna.
Suck... Lite pinsamt kan tyckas men jag ångrar inte att jag gav allt jag hade så jag inte ångrar i efterhand att jag mesade mig fram.
Alla visste ju att jag har haft problem med lungorna och de sa att jag inte skulle ge upp. Klart jag inte gör :o)
Kändes skönt när de stöttade mig och tyckte det var synd att jag inte var frisk.
Men ja ä inte bitter :o) Jag citerar Sonja Aldén i låten Här Står Jag:

Jag har den drömmen kvar
som jag haft i alla dar.
Kan ta tid som ödet sa.


D sa till mig att inte låsa när jag skulle duscha ifall något hände. Han märkte ju att jag var helt slut. Sen när jag duschat och klätt på mig så ropar han bara för att se så att jag är okej. De är så himla goa :o)
Men jag hade käkat ett päron och var fit for fight igen.

Dagens låt

När jag kom hem ringde jag läkaren för att få något som gjorde så jag blev av med detta för gått. Men jag skulle höra av mig nästa vecka för de kunde inte göra nåt så tidigt. Det kvittade om jag hade haft det i sju veckor innan*suck*.
Gick och lade mig vid 14.00. Hade feber och var tvungen att vila till festen klockan sex.
På festen hade vi jätteskoj. Tyckte det var en bra avslut på dagen efter morgonens start.  Och jag fick i mig en hel del alkohol*ler*. Inte ofta jag dricker och jag var kanske inte i bra kondition. Men alkohol gör susen. Kände inte av att jag var sjuk *höhö*.
Sen att man fick genomlida illamående och huvudvärk igår var inte så noga. Men det var det faktiskt värt. Jag var oss syrran och försökte hjälpa de att flytta. Jag kunde bara passa Thias litegranna. Men idag är jag nästan som vanligt. Ingen bakis smellus. Så idag blir det flytt på riktigt för min del.
Ingen rast ingen vila här inte :o)
Ha´de gött gott folk...

Blivit sjuker

Igår fick jag vara med flera ggr när de tog blodprover och EKG. Pratade lite med en pigg tanta. Skönt att det är någon som är pigg på rummen. Jag blev trött på de stackars gamlingarna som inte hade mycket att leva för. Usch det var jobbigt. Hoppas att mina föräldrar aldrig blir så gamla och sjuka. Måtte de vara pigga länge och dö tvärt eller iaf utan smärta och vara sängliggande.
Gjorde inte så mycket igår, bäddade sängar, körde patient i rullstol till röntgen, gick ärenden.

Köpte kycklingsallad och käkade på brandstationen. Pratade med goa B och gick ner för att träna. Men kom inte så långt. Mådde kasst och lade mig en liten stund på sängen.
Och somnade.
När jag vaknade var jag ännu mer frusen och kände mig febrig och tjock i halsen.
Körde hem efter 1 ½ h på stationen...

Igår morse var det svinhalt i byn. Rena skridskobanan. Behövde bara trycka nån cm på gasen och bakänden kasade till höger :o) Kul med bakhjusdrift *höhö*.

Idag skulle jag träffa LIA-F och gå igenom trafikolyckan. Vi ska ju ha övning för alla fyra gäng de kommande tisdagskvällarna. Ska bli skoj =o)
Sen tränade jag. Ja jag gick en stund på rullbandet. Har blivit täppt i bröstet och slemmig i halsen*suck*. Försökte boxa lite på säcken men slutade med att jag fick lägga mig på golvet. Vill inte låta gnällig men kroppen är faktiskt trött på nåt sätt.... Blir väl snart bättre.

Imorgon ska jag försöka skriva lite på arbetet. På fredag är det tester och intervju klockan åtta. På kvällen är det tjejfest hos L med kompisen I för att sen gå ut på Deevas. Och till helgen ska min syster flytta.
På måndag ska jag vara på Cardiologen, tisdag på Akuten Medicin, tisdagskväll övning trafikolycka och på onsdag akuten kirurgi.
Ja fullt upp...
Och så kan ni ju lägga till julklapps och födelsedagsplaneringar. 7 julklappar och 3 födelsedagar i december...
Plus praktiken, det stora projektarbetet, brandstationen, övningar, ambulansen, träning och allt annat livet hör till. Härligt när man känner att man lever och inte slösar bort livet med att sitta framför datan att dega*haha*.
Men den här jädra bloggen tar ju en del tid av mitt liv. Men det kan jag leva med. Jag kan ju inte svika er trogna läsare :o)
Tack för att ni verkligen orkar läsa om mitt knasiga liv ;o)

Dagens låt

Sätta katet

I fredags körde jag faktiskt 309 för första gången för att tvätta den. Nu med vinterdäcken har den blivit större så jag kan nästan sätta hakan på motorhuven.

Jag tog stegbilen, körde ut den på gårdsplanen, tryckte på knappen "Stege" och hoppade ut. Fällde ner stödbenen och hoppade upp på stolen för att sätta ner korgen så jag kunde hoppa in. Sen körde jag så högt jag kunde vilket inte blev det högsta för blåsten =(
Här kommer lite bilder....

image202
Mieån

image200
Stegbilen uppifrån

image203
Tror jag ska ha stegen lite brantare nästa gång så kanske jag kommer högre upp. Jag kan inte klaga på vikten att den inte nådde högre för jag var ju som sagt själv där upp i blåsten.
Fick med mig en praktikant upp i stegen. Han var visst höjdrädd så jag sa att han fick säga stopp när han inte ville högre. Men jag vet inte om han inte vågade säga stopp eller var så modig men jag körde han allra längst upp. Han pustade lite när korgen svajjade till. Stackarn ;o)

Tvättade även stegbilen.
Tittade på djurlivräddningsfilm.
Köpte grädde.

Lade mig på soffan för att vänta på att mitt gäng skulle börja på kvällen. Efter en kvart kommer M och petar i sidorna så jag var tvungen att gå upp ;o)
Efter genomgången gör dom stationsarbete och jag vispar grädde, gör iordning kladdkakan, dukar fram och sätter på kaffe.
Går ner och frågar när de blir klara men de kunde inte lämna besked. Till sist skulle de bara tvätta klart verkstaden så jag hjälper till att få ut vattnet med rakan.
När kladdkakan var nästan uppäten och efter en lååång pratstund var det dax att köra hem i snöstormen. Efter ett par kramar... :o)

Det snöade och blåste väääldigt mycket och jag hade bara sommardäck...
Alla bad mig köra försiktigt och självklart gjorde jag det. Körde sakta men det var bara två som körde om, alltså var det inte många som har bytt däck än. Men jag bytte i lördags. Så nu får man bara köra högst 90 km/h i 100 mil. Tradigt. Men så e det om det ska vara nya dubbdäck.

Trivs så mycket på brandstationen och saknar dom redan.

Spelade bondespelet med kompis I och brodern hos Is systers lägenhet i lördags. Vi var hundvakt.
Klockan tio på söndagen var det dax för inventering på Ö&B. Slutade 19.30. Kan säga att jag var slut i huvet efter allt räknande.
Klockan ringde 5.00 idag och kroppen ville lixom inte lyda.

Hursomhelst var jag på sjukhuset och hämtade ut kläder för att gå upp till Cardiologen.
Det var lite annorlunda än brandstationen vill jag lova. Vita kläder istället för blå. Hjälpa de ta blodprover, katet, stötta alla äldre som ska gå hit och dit. Fick hålla i en flaska som en skulle kissa i...
Ja jag blev lite rädd att jag har hamnat fel. Hellre i ett litet, rökigt och varmt rum med rökdykarutrustning än det här...
Men det blir nog bättre... Tror jag....

Gick på rullbandet idag är tycker jag blir tröttare och tröttare för varje gång jag försöker göra testet. Fan...
Är så himla glad att många stöttar mig och håller tummarna på stationen. Jag ska iaf göra mitt bästa på fredag.

Villabrand

Oj vad det har hänt saker.

Jag måste vara världens virrigaste person. I måndags fick jag bensinslut på E22. Det var enfiligt när hastigheten sjönk från 110...100..90...80...sen var det en ficka vid vägkanten som jag kunde svänga in på. Mamma jobbade så jag ringde min bror som fick ta ut kompledigt och komma till undsättning. Suck... Bara för att bensinmätaren och trippmätaren inte funkar. Men så har jag inte tankat tillräckligt och så ofta som jag borde...

Var i Karlskrona igår för att fylla i tattisen och shoppa lite. Tattar mig, köper salva för 55 kr. Kör till torget och parkerar, har bara småmynt som räckte i 45 min*suck*. Går förbi bankomaten och tänker att jag har ju ca 900 kr på kontot så jag klarar mig nog. Går in på stadium och prövar två sportbhar som passar perfekt. I omklädningsrummet kommer jag på att jag tankade ju för över 700 spänn. Fan... Lämnar tillbaka bharna och går till en bankomat. Kunde inte ens ta ut hundra kronor. Så de var det med den shoppingrundan. Är trött på mig själv. När jag kom tillbaka till bilen hade jag glömt låsa, brukar aldrig glömma det. Tur att inget var snott...

Idag var vi på Väggaskolan med Don´t Drink And Drive.
Var rörande och nyttigt för eleverna att se filmerna och höra en från Mothers Against Drink and Drive.
Vi får en villabrand till Olofström. Branden var redan släckt av deltiden när vi kom fram. Hade brunnit rejält i källaren. Men det roligaste var kacklet i 301 på väg upp och hem. Jag munhögg så fort jag fick chansen och så var det kiv mellan H och mig där bak. Hehe :o)
Kan ju tillägga att det var mitt gäng som jobbade idag.

Vi åkte tillbaka på Vägga och på eftermiddagen kom ett till larm. Ett kylskåp som luktade ammoniak i hela salen på Väggaskolan. VI åkte 50 meter med brandbilen. M klär på sig och H är på väg att klä sig han oxå då han säger att jag kunde klä mig som rökdykare så slipper han. Då var M nästan klar och jag hade inte ens larmkläderna på. Blev lite bråttom medan de väntade på mig.
Vi vädrade och försökte få ut kylskåpet men det blev sen vaktmästarens uppgift.
Jag pratade med en elev som kände igen mig och undrade hur jag blev brandman. Jag undrade hur han kände mig och det visade sig att vi bor på samma ort. Det hade de andra roligt åt och B skulle försöka para ihop eleven med mig för han tyckte det var något på gång mellan oss. Så sa de att det är ju kanon att han har lastbilskort för då kunde vi starta åkeri ihop. Haha vilket gnabb :o)
Sen var det en annan som frågade om jag hette **** i efternamn och det hette jag ju. Visade sig att han med gick hemvärnet. Kände knappt igen honom...

Gick rullbandet när vi kom hem. Duschade och körde till sjukhuset för att hälsa på min handledare på Cardiologen. Ska börja där på måndag. Spännande :o)
Men nu ska jag göra kladdkaka som mitt gäng ska få imorgon kväll ;o) Kustbevakarna börjar ju åtta... Bråttom...
Kör försiktigt nu när halkan kommer....

Boxade med brandmännen

 I måndags var det mest stationsarbete på brandstationen. Jag rullade ihop slang som vanligt, tittade på när K och J målade contianern. Det var ingen burk över till mig så jag kunde inte hjälpa till. Jag tetade L för att han var gammal och hade skoj :o)
Vi tittade lite på djurlivsräddningslådan och satte ihop en byggnadställning med hjälp av skarvstegarna. Det ska användas till tung räddning så man kommer åt lättare.
image197

Ser lite dumt ut när jag suddade ut ansiktena men jag hade ingen bild på plattformen utan brandmännen. Jag vill ju inte lägga ut bilder på deras ansikten, dels för att jag inte hade velat någon göra så på mig utan mitt godkännande och dels för att det är olagligt att lägga ut bilder på nätet utan att fråga personen.

På kvällen kom mitt gäng, det märktes*ler*. Jag hade fullt upp med att munhuggas tillbaka. Vi körde till Motiva för att ha spinning och boxning. Det var skitskoj :o) D och jag boxades på varandra och jag hade svårt att stå kvar när han boxade på kudden jag hade framför magen. Så skojade de att jag skulle boxa med H... Han kan jämföras med en gladiator. Jag hade aldrig orkat stå kvar hans slag :o)
Fick reda på att jag ska testas först nästa fredag. Lite pirrigt.
De tetades till jag gick och lade mig vid kvart över elva, att de bara orkar*fniss*. Jag somnade nog med ett leende...
Kvart över åtta nästa dag körde jag hem. Då hade jag varit där ett dygn och det hade inte hänt ett enda larm...

Tog min ryggsäck på 25 kg och gick en runda i skogen med jobbiga uppförsbackar. Knäet protesterade redan från början så det kändes som en kniv in i knäet och axlarna ömmade som fasikens för ryggsäcken. Men en gnutta envishet eller dumhet kom jag äntligen hem efter 40 min.
Idag har jag träningsvärk efter boxningen :o)
Jag ska träna så mycket jag bara kan till testerna så kan jag inte tänka på att jag inte gjorde mitt bästa för att få upp kondisen.

Idag ska jag in till Karlskrona och fylla i min tattis som hon missade. Är gratis två månader efter man tog den.
Så jag hinner inte sitta här mer...

Dagens låt

Fia:
image198

Gör om bloggen

Jag håller på att göra om bloggen så just nu ser den inte så vacker ut. Ha tålamod ;o)

Jag packade en ryggsäck på 25 kg igår och gick i en lång uppförsbacke i 8 ½ min. Sen fick jag skjuts ner av bror min i hans S60 och så sprang jag upp utan ryggsäcken men med vikter kring vaderna. Jag var trött när jag kom upp vill jag lova. En mördarbacke =o) Bilder kommer senare...

Min bror lade in sin bil på blocket för en halvtimme sen och en har redan ringt och ska komma och titta på den...

Igår spelade jag monopol och kom tvåa..av tre. Men skoj hade vi. I var så rik att hon lät oss slippa betala ibland när vi kom till hennes gator*ler*.

Nähe fortsätta med bloggen....

Pumpa

Fick blommor av pappa i torsdag för att jag hade kommit vidare till tester. Han e så gullig :o)

Igår var jag ledig så jag skrev klart PM 2. Gick Salsjörundan i strålande solsken på lövbäddar och njöt av livet :o)
 När jag kom hem gröpte jag ur pumpan, lagade mat, dammsög och städade hela huset för att avsluta dagen med att titta på Band Of Brothers. Har 5 avsnitt kvar :o)
Värmde mammas mat innan hon kom hem så hon fick full service. Annars kan hon hoppa över maten eftersom hon aldrig är hungrig. Nu har hon gått ner till 52 kg tack vare sjukdomen. Å... vad ska jag göra?

Jag gjorde ju det misstaget att jag ställde mig på vågen idag. Jag trodde vågen visade fel så jag vägde mig fem ggr. Jo jag väger 70 kg. Tack och lov syns det inte på mig att jag väger så mycket men va fasikens kom de kilona ifrån? *kliar mig i huvet*
Förhoppningsvis är det muskler så det gör ju inte så mycket att man gått upp ett antal kilon. Men man blev ju så klart chockad ;o)

Pumpan börjar bli massakrerad :o)
image193

Locket av...
image194

Massa gojjs i. Tänk att pumpa är ätbart(?!)
image195

Kommer bättre bild på den sen. Min mobil är inte så hitech.
image196

Den var så skrämmande att inga ungar kom för bus eller godis igår :o)

Jag gick vidare :o)

Här kommer lite bilder från ambulansen:
image188
image189
image190
image191
image192


Hände inte så mycket igår på stationen.
Tvättade lite bilar. Ett automatlarm till akuten på sjukhuset. Var en hantverkare som borrat i tråden. Jag gick med brandmästaren och RD 1 för att kolla läget och se hur de stänger av larmet osv.
Efter lunch var skulle vi kolla hur VMA funkar. Körde ut för att testa en tuta. Ja den funkade :o) Nästa gång de ska dra vma får jag komma dit sätta igång larmet om jag vill. Det hade faktiskt varit häftigt att få sätta igång larmet för hela västra blekinge :o)

Den nya
hemsidan invigdes igår så det bjöds på tårta, som jag fick hämta :o)

Spelade innebandy igår. Har sju nya blåmärken på benen*ler*. Vi var bara två mot två så man fick springa som en galning. Men jag gjorde faktiskt två mål och tog bollarna för dom många ggr. Det är mycket bättre än sist :o)
Var jättekul att springa runt som ett skollat troll =)

Just det ja. Får ju inte glömma det viktigaste.
Fick ett brev i handen av stf räddningschef igår. Jag har kommit vidare till tester och intervju :o) 38 sökande och 10 kom vidare. Ska bli spännande :o)

Ingen prio 1

Jag sov inte mycket natten till ambulansdagen. Var lite pirrigt. Kom dit klockan sju och fick gröna kläder med gult på. Fick åka på två prio 3 och två prio 2-larm. Tyvärr blev det inget prio 1, hade varit intressant att få åka på det men sådan tur hade jag inte. Jag fick lära mig vad allt låg i ambulansen och vad det används till osv.
De treorna var transport mellan Karlshamn och Karlskrona sjukhus. Fick åka där bak och se vad de gör med patienterna och så fick man trycka på knappar för att ta blodtryck, kolla syremättnaden i blodet och lite sådant. Intressant =o) Personalen var hur trevliga som helst och en dag på den andra praktiken ska jag dit igen.

Sov inte så mycket den natten heller även om det inte hände något larm. Man sov ju oroligt och var beredd på ett larm.
Vid åtta stack jag till syrran för att skrapa bort tapeter. Efter ett tag satte jag mig på en stol och somnade*ler*.
Klockan ett var jag på stationen för att ha möte på räddningschefen men fick reda på att det var flyttat till två.
Mötet varade sen en timme så jag körde äntligen hemåt efter att varit borta 33 h.

Bror min har köpt en S60 R med 210 hk. Fick åka den ett varv innan middagen. Ja bra drag var det i den iaf.
Efter middagen fick jag huset för mig själv för de skulle upp till syrran. Jag njöt av att vara för mig själv och tittade på Band Of Brothers ;o)
Var jättetrött på kvällen men klädde på mig joggingkläderna och sprang ut i skummet. Har inte joggat riktigt långt sen jag spang med deltidaren i somras. Och det gick riktigt bra. Sprang väldigt långt innan jag gick upp för den sista backen för att träna rullband. Äntligen är kroppen pigg :o) Men det är ju tur att man inte är rädd att springa ute i mörkret. Är ju inte belyst överallt i den lilla byn..

Efter Greys Anatomy var man glad att krypa till kojs. Fast jag glömde stänga av ljudet på mobilen så jag blev klarvaken efter en halvtimme av ett sms.....

Idag har jag inte gjort mycket. Länsar skulle ut med en båt på morgonen men en var tvungen att stanna kvar för att tvätta en bil som skulle bytas däck på. Jag och LIA-F gör sten, sax och påse och jag förlorade.
Tvättade bilen på tio min och sen var det inte mycket att göra. Ska se om de har kommit tillbaka nu...

hits