Happy New Year!

Eftersom de flesta bloggare redan summerat 2007 och stakat ut vad de ska göra 2008 tänkte jag göra detsamma.

2007 har varit ett känsloladdat år med många motgångar och även medgångar.
För snart ett år sedan var jag djupt nere i en svacka och visste inte hur jag skulle ta mig upp igen. Jag hade kört slut på mig totalt med mina krav och andras problem som även blev mina.
Lära sig Barn-HLR två dagar efter systersonen var nära att dö i RS-virus (han blev helt blå) var en av de psykiskt jobbigaste jag varit med om. Sitta där på knä framför barndockorna och göra prov i HLR när jag tänkte på Thias och inte visste om han skulle klara sig var frusterande. Att jag tog mig samman och kopplade bort känslorna och klarade provet galant förstår jag inte idag.
Nu är det över och Thias är frisk som en prins även om man inte kan låta bli att bli rädd när han hostar eller sväljer fel... Han har varit solstrålen hela 2007 och kommer vara det i hela mitt liv.

Skolan var både jobbigt och jäkligt rolig. Men det var skönt att komma hem över sommaren och termin 3. Ser fram emot termin 4.
Sommaren var väl inte världens bästa. Det fanns bättre jobb och trivsammare arbetsmiljö...
Hoppas på ett sommarvik på brandstationen 2008.
I somras tog jag även C-körkort vilket skulle leda till de häftigaste upplevelserna jag varit med om. Har fått köra brandbilar så många ggr att jag glömt att räkna. Det har varit kul, lärorikt men även mer självförtroende när brandmännen låter mig köra brandbilar för miljonbelopp.
Att de även släpper iväg mig själv för att köra och tanka tankbilen på 26 ton är en mäktig känsla. Kan aldrig tacka min brandstation tillräckligt för det de har gjort mig.
Börjar jag tvivla på mig själv eller ge upp hoppet behöver jag bara en dag med mitt gäng och det minsta tvivel är borta. Det är brandman jag vill bli och SKA BLI!!
2008 är ett viktigt år. Det är det året jag slutar skolan och ska ge mig ut i arbetslivet på riktigt. Det är det året jag förhoppningsvis kan flytta hemigfrån och få ett eget liv.
Det är det året jag hoppas kunna ut och resa och även vara brandvakt på STCC.

Kvällen kommer festas med vänner. Blir lite alkohol och raketertändande.
Lämnar 2007 och ser fram emot ett bättre 2008.
Skål och
Gott Nytt År!!

Klänning

Jag har vänt dygnet känns det som. Ställer klockan tidigt. Snoozen går igång alla sex gångerna.... och jag somnar och sover vidare ett par timmar till.
Vaknar alldeles för sent och det känns som att man sovit allt för länge.
Och på kvällarna är man jättepigg.
Men det är ju så svårt att gå upp tidigt då man egentligen inte måste för man har ingen tid att passa. Det är ju så gott att ligga i sin varma säng och dagdrömma. *gäsp*

Hela helgen har varit full rulle. Lilla Thias sov över här i natt. Ja ni förstår vad det innebär att vara barnvakt till en spillevink på 1 år...
Igår var jag i staden och shoppade med syster yster. Kan ni tänka er:

Jag köpte en K L Ä N N I N G ! ! !

Har aldrig ägt eller burit en klänning i mitt långa 20 ½ åriga liv. Men igår var en historisk dag.
Ska nog ha den den nittonde januari då jag ger julklapp till familjen.
De fick ett varsitt brev på julafton där det stod:

Idag får du ingen vanlig julklapp,
då dottern ger dig något utan papp.
Den nittonde januari ska kostymen på,
klockan fem ska du vara redo att gå.
Även din födelsedag ingår denna dag,
så paket av mig får du inte på ett tag.
Men denna gåva du nu får av mig,
tror jag kommer i hela ditt hjärta glädja dig.
God Jul och Gott Nytt År,
och Grattis när du fyller år.

Kan säga att de är såå nyfikna*hihi*...

Jag överlevde!

Oj det var ett tag sedan. Har tänkt att skriva här många ggr för det har hänt en hel del. Men sen har man inte haft tid.. å ja.. Men nu är jag här.


Hela helgen innan julafton och fram till klockan 14 på julafton var det full rulle. Jag hatar den stressen då allt ska vara så fint och rent och perfekt i hela huset. Men visst är det skönt när det är över och man kan fira jul och bara slappa :o)
I söndags sålde jag äntligen mina fälgar. Var ute i en timme och gjorde olika sysslor medan jag väntade på att de skulle hämta dem.
På kvällen kivade jag med min bror. Jag tog av mig strumporna och kunde lätt putta bort min bror då han inte fick grepp med sina sockar. Sen tog han av en sock och det var kört. Var inte så lätt att sätta emot en nästan 1.90 m lång och 90-100 kg elektriker som håller musklerna i trim. Det hela slutade med att han drog mig i fötterna ut från köket till vardagsrummet. Allstå på magen, över trösklarna!!
 Innan tog han brandmannagreppet på mig efter jag visat han hur man gör. Hade gjort det på mamma för någon vecka sen. Gick jättebra för hon väger ca 52 kg så det kändes faktiskt inte så mycket när hon låg på axlarna. Däremot höll jag på att ge henne hjärnskakning när jag skulle gå förbi kylskåpet och lixom glömde att hennes huvud stack ut...
På julafton käkade vi julmat, öppnade paket och käkade kakor och godis. Och choklad...

Någon som kan gissa vad paket längst till vänster innehåller?
image241

Choklad...
image242

Godis..
image243

Jag fick dvdhylla, handskar, sängöverkast, kokbok, bakbok, hörlurar man kan springa med, 300 kr,  ett spel och en vas.
På juldagen spelade jag spel med I och brorsan.
Annandag jul hade vi minilan hos I.
Igår skulle jag egentligen shoppat men blev ändrat till imon då syrran ska med. Skulle även köra sulky och väntade halva dagen för att för att veta när vi kunde köra men körläraren kunde helt plötsligt inte. Väntat där hela dagen i onödan.
På kvällen kom I och vi spelade monopol bla.

Idag inträffade dagen D.
Jag härmade Sid i Ice Age: I´m gonna die!!
Blåljus Cup

Som tur var hade de hittat en till tjej så jag slapp spela alla matcher själv.
Först vann vi mot Tullen, sen vann vi mot Kustbevakningen, polisen, ambulansen och väktarna. I finalen förlorade vi mot polisen. Orättvist när vi vunnit alla matcher och sen förlorade vi på mållinjen*grr*. Men det var roligt.
Jag klarade mig rätt så lindrigt, lite märken på benen, en stortå som nageln har lossnat från och en annan blå stortå... Gör lite ont att gå.
Men denna gången behövde jag inte ner och damma golvet för jag stod på benen, kanske för att de inte knuffades lika mycket, eller var det jag som inte knuffade dem denna gången?
Men det märktes att man inte var så tränad. Mina ben var ju som spagetti till sist. En gång tappade jag balansen och ramlade framåt. Tog flera steg framåt och försökte verkligen få upp kroppen igen men benen var så trötta. Efter att nästan ha kunnat snudda golvet med knäna lyckades jag ta mig upp och springa vidare.
Jag gjorde faktiskt ett mål, imponerad va?
Resten av tiden tillbringade jag med att springa fram och tillbaka och ta bollen från dom eller bara vara allmänt störande. Jag är även en väldigt effektiv bromskloss. Men bollkänsla med klubba har jag inte.

Ja knatten i röd matchtröja är då jag. De andra två är polisen...
image244

Ja bilden är en aning suddig då mammsen satt bakom kameran*ler*. Men det syns iaf lite att jag är på språng.  Ambulansen hade ju bollen. Wroom!!
image245

Kunde inte låta bli att ta med denna bilden. Buset blir jagad av polisen. Run Forrest, RUN!
image246

Jag står och väntar på att matchen ska börja... Tror det är polisen. May the force be with me!!
image247

Jag försöker sträcka mig och göra mig så lång som det bara går när man är kort. Detta är finalen mot polisen och det är blodigt allvar ;oP Tur att polisen inte använde sina batonger*ler*.
image248

Skulle egentligen ut på krogen ikväll då alla blåljusare fanns men min kompis kunde helt plötsligt inte utan bokat något annat tidigt i morgon bitti. Tack!
Och själv fick jag inte gå. Ingen som har koll om det händer mig något eller om någon främmande typ går i väg med mig och man fått snefylla. O andra sidan hade det inte varit så jäkla kul heller att vara själv.

Så jag är hemma och återhämtar kroppen efter dagens slit. 6 matcher där det gäller att vinna eller försvinna är jobbigt i längden, särskilt om man inte tränat så mycket. Men nästa år.... Då ska jag vara i toppskick och ha mer bollsinne. För polisen ska inte vinna en gång till :o)

Jag har varit ute och joggat två ggr efter julen. Gick jättebra. Känns bra i kroppen och har faktiskst inte fått ont i knäna som kan vara vanligt ibland.

Eftersom jag inte önskade God Jul (som jag så många ggr tänkte) så önskar jag er God fortsättning!

Julstök

Igår när jag kom ner lite innan sju undrade mamma varför jag var uppe så tidigt. Sa att jag skulle ju till brandstationen och hon blev inte glad. Hon hade tänkt att jag skulle göra en massa uppgifter hemma. Men jag skulle till brandstationen, punkt slut...
Vad hände på brandstationen då. Jo jag knöt ihop slang medan D rullade slangen, kollade så att motorpumparna fungerade. Hmm... snackade en massa med alla, tetade med de flesta, läste/skickade fräcka sms, fikade med ambulansen som kom och pratade Blåljus Cup.
Tittade på en julshow med brandmännen, åkte brandbil, slogs med D (försvarade mig rättare sagt).

Läkaren ringde och friskförklarade mig. Blodtrycket bra, hjärtat bra, lungor bra, kondisen jäääättebra. Han sa att på ena pappret låg på jag 132 % och det andra 140 % vilket kunde klassas som elitidrottare(?). Que? Jag har tränat 13 ggr på 126 dagar!! Jag håller nog med brandmästaren som trodde det var en lärarpraktikant från min by. Läkaren så att man hade bra kondis vid 80 %. Varför blir man då andfått så fort man gör något?
Läkaren sa även att det kunde bero på stress och att jag skulle ta det lugnt och inte göra tio saker samtidigt.
Pratade med den goa brandmästaren om det och jag kunde ju inte säga att jag var stressad, ibland sitter jag ju här vid datorn, tittar på film eller bara glor på tv. Stress för mig är när man aldrig sätter sig ner och varvar ner. Då sa brandmästaren att jag inte ska ha så höga krav. Ahaaa.... Jag tror han har rätt. Men va fasikens, jag ska ju bli brandman, man måste ha höga krav på sig själv. Det känns som att man måste bli bättre bara för att man är tjej. Förhoppningvis så släpper mina höga krav när jag väl får ett jobb. Då har jag ju visat att jag "bara" behöver vara lika bra som alla andra.
Så 35 dagar efter testerna tränade jag igen. Spelade innebandy med mig själv. Måste träna att sikta :o) Så när jag flåsat runt där själv efter bollen gick jag till gymet och rodde lite, boxade, gjorde situps och ryggups. Idag tycker jag att jag mår helt okej. Skönt :o)

Igår kväll så städade jag och höll på med huset nästan hela kvällen. Idag höll jag på konstant till klockan tre sen hjälpte jag till med middagen. Syrran och Co kom på besök så det var full rulle med Thias, städa efter honom.
När de körde hem så höll jag på med julklappen till familjen. Och nu sitter jag här.
Hoppas på en lugnare dag imorgon. En nerifrån Skåne ska köpa mina fälgar imorgon på förmiddagen. Jag känner att jag vill skriva lite på arbetet och sen ska det bakas. Antingen här hemma med mamma eller så ville syrran att jag skulle hjälpa henne. Är fortfarande lite klyven.
Imorgon är det städning av toaletterna som jag hoppas brorsan tar men det är nog för mycket begärt.

Det känns skönt att ha hunnit med att göra lite nytta här hemma. Får ofta klagomål från regeringen (mamma). Ja jag kan väl vara lite lat ibland men ibland känns det mycket med praktik, arbeten och brandstationen...

M ville att jag skulle komma till stationen idag med då de jobbar dygn, men jag tackade nej :o) Mamma hade strypit mig då*skratt*.
Just det ja, imorgon ska lite julmat lagas med ju.
Men på julaftons kväll, då ska jag bara sitta framför tvn, kolla på alla julklappar man fått, käka massa choklad i överflöd, dricka julmust, äta julmat tills det står upp i halsen... Och leva i nuet precis som djuren :o)

OAE

Hann med lite grann igår iaf. Skönt.
Åkte upp till I och drack lite cider och tittade på tv. Vi behövde lite alkohol båda tv*skratt*.


Idag har jag skrivit på arbetet, börjar lossna i huvet nu, hjärtat hoppar som det ska än så länge. Gjorde lite lätta träningsövningar, hoppade lite hopprep. Fast det var inte mycket. Får se om jag och bästa vännen ska ut och gå en runda ikväll. Annars får jag se om jag kommer ut själv, alltid trögare att ta sig i kragen då.

Fick papper från bilprovningen igår. I Hässleholm... Ja det är ju en bit dit.
Så jag fick boka om den till hemstaden istället. Betalade 300 spänn för att besiktiga bilen *fnys*.
Körde inom pappas jobb häromdagen för handbromsen. Körde upp på rampen och hann inte ens öppna dörren förrens pappa hissade upp mig och pärlan. Där satt jag fast två meter upp i luften sittans i förarsätet. Hehe. Pappa behövde bara gå under och vända igen. Var visst inte så svårt att se att handbromsvajern var av.
Har lagt sådär 1300 kr på åbäket nu. Har döpt han efter regnr: Orsakar Alltid Elände :o)
Jaja, jag köpte han ju billigt (8000 kr) pga av felen så jag visste ju redan innan att det var en del att kosta på.

Ska fixa julklappen med ju... Inte glömma...
Och imorgon ska jag till stationen. Få tillbaka hoppet tänkte jag.


Arbets-EKG

Igår körde jag mot Karlskrona vid åttatiden. Skulle göra arbets-EKG. Tyckte inte om den gnagande känslan inom mig. Kommer de hitta nåt?
När jag parkerade utanför drar jag handbromsen som lossnar! Eller ja, vajern gick av. Ringde pappa bildoktor och han gav mig rådet att parkera plant...
Jag hoppades att det inte var ett tecken på hur dagen skulle vara, ja menar det börjar ju bra eller hur?

Efter att noga fått läsa skyltarna och fått vänta en stund i väntrummet är det min tur. Byter om och blir uppkopplad på ett EKG. Jag hade visst ett par extraslag när jag låg där i sängen och väntade på att få cykla.
Men när jag cyklade såg hjärtat fint ut. Ja jag kollade även själv. Jag fick blåsa i en sån manick för att kolla luftkapaciteten i lungorna och det var inget att klaga på tyckte doktorn. Efter sådär 6 min började jag bli täppt i bröstet men läkaren lyssnade på bröstet och hörde ingenting och jag blåste fortfarande bra. Varför är jag då täppt i bröstet?
Jag cyklade i nio min sen orkade jag inte mer.

Jag låg på 120 %, alltså 20 % bättre kondis än medel i min ålder. Hallå! Jag har bara tränat ett fåtal ggr sen i somras, hur kan jag ha så "bra" kondis? Jag som tyckte att min kondis var körd i botten. Ja det är ju skönt att det ser lite ljusare ut.
De ska skicka resultatet till min läkare som ska höra av sig. Jag tror faktiskt jag börjar tjuvträna innan dess för det kändes bra och hjärtat verkade inte protestera över att anstränga sig.
Hurra!! :o)
Körde inom brandstationen när jag sen var i Karlshamn. Skulle lämna ett par skivor, föra över bilder på från USB-minnet till servern. Mitt gäng jobbade med så det blev lite kiv där.
De tjatade på mig att vara med i Blåljus Cup. Det måste vara en tjej på plan hela tiden annars får de inte spela. Jag skrev upp mig, hoppas fått upp flåset lite mer till den 28 dec. Jag kan ju inte svika brandmännen...

Körde vidare till Cardiologen. Skulle vara där på kvällen, 13.30 till 21.30. Gjorde väl det gamla vanliga, bäddade sängar, servade med nålar och blodprov, vände patienter, gick runt med kaffevagnen och gav de fika...
Ska vara med på en operation i Karlskrona där de går in i kärlet vid ljumsken till hjärtat :o)

Jag skrev aldrig om den jättetrevliga drömmen jag hade häromnatten. Det verkade som det var krig eller nåt. Jag sprang nerför en trappa i en lägenhet då någon började skjuta på mig nerifrån. Jag springer så snabbt jag kan uppåt igen och hoppas jag inte ska bli träffad. Springer in i en lägenhet i köket rätt så skräckslagen. Ser att en från min sida börjar slåss med en som skjöt mot mig. Jag får nästan panik eftersom jag inte har något vapen. Öppnar översta lådan, bara matknivar, andra lådan tar jag två stora köksknivar. Då kommer en in och jag försöker försvara mig, först vågar jag inte skada dom så illa utan mer risper dom med knivarna. Men sen börjar jag ligga risigt till och blir knivhuggen. Det är då jag kör in kniven i honom.
Sen hjälper en på min sida att dra ut en kniv jag har i armen. Kniven sitter längst med armen och kan riktigt känna när huden fläks upp.
Har läst att det betyder sex om man drömmer om knivar, pistoler m.m men jag kan lova att jag tänkte på allt annat än sex i den drömmen. Snarare fruktade för mitt liv.
Tur att jag inte drömmer hemska drömmar så ofta nu för tiden. Men vad får man allt i från? Inte fruktar jag för mitt liv när jag är vaken...

När det började bli lite ljusare, en gnutta ljusare i tillvaron så fick man reda på att mamma har ett skov på gång. Det innebär att hon kommer vara trött och ha ont under julen.
Oj vad jag ser fram emot julen.

Sen är jag alldeles för dum. Har fullt upp att fixa mina egna julklappar och så hjälper jag andra med sina julklappar till andra som jag inte ens ska vara med på.
Idag måste jag verkligen skriva på arbetet men så måste det pyntas här hemma. Det är iförsig kul. Men just nu orkar jag inte med julen. Men det hade varit gott med julskinkamackor...

Idag ska jag:
Handla en sak till mamma på Karlssons
Posta mammas julkort
Skriva arbete
Ringa och boka till operation jag ska vara med på
Köpa frimärke och posta julkort till brandstationen och kompisen I
Pynta julgranen
Skriva arbete
Bädda sängen med ju*ops*
Kolla hur mycket jag är skyldig pappa
Betala pappa
Betala räkningen på cdon
Skriva arbete
Gå en runda i det fina vädret
Ringa till bästa vännen som har det svårt just nu
Ev hitta på nåt med bästa vännen ikväll
Skriva mer arbete

Ja jag ska nog börja...


Dagens låt

Körde sulky

Igår gick jag upp klockan halv sju för att hämtas av I klockan halv åtta (på en söndag). Vi tog moppen till stallet på naturbruksskolan för att ut och rida.
Det började med mockning och sen ta in hästarna Pontus och Milda, en ardenner och en fjording.
Jag skulle rida Pontus med westernsadel*hehe*. Han är så stooor :o)
image239
Hittade en bild på han från sommaren. Jag når väl med näsan till manken :o)
Fast han är inte att lita på riktigt. Särskilt i boxern så ska han sparkas. Och den hoven vill inte jag ha i huvet... Han lyfte på arslet när jag var på väg att kratsa bakhovarna. Då fick han sig en utskällning av lilla mig för då blev jag arg. Man får ju inte visa sig rädd för då får dom övertaget och det krutpaketet vill man ju inte bli mosad av. Jag hade han ju uppbunden men det var ju bara en halvmeter mellan baken och utgången...
Sen bar det av på en ridtur. Vilka raska kliv han hade *ler*.
På hemvägen bytte vi så fick jag rida fjordingen. Och den lilla saken var det bra krut i :o) Man fick ta i och sätta sig bakåt i sadel för att få stopp på henne. Hon ville gärna tävla och om hon hade kommit om Pontus hade han inte blivit glad för han vill gå först.
Men vi kom hem helskinnade.
Efter lite putsning av läderutrustning var det dax för att köra travare.
Har aldrig gjort det innan så jag var lite spänd :o)
Fick sitta på en liten sadel på sulkyn och ha fötterna på två stålpinnar. I uppförsbacken trodde jag att jag skulle trilla av :o)
Men vilken fart hästarna hade. De tyckte ju det var jättekul så man fick göra många halvhalter innan man fick stopp på dom. Vi hade jättekul, särskilt vid guppen. Jag studsade och lämna sadel för någon sekund när vi travade i full kareta. Hoppas vi gör om det någon dag...
image240
Hittade en bild från travbanan. Jag körde en lite mindre häst och med stabilare sulky så man inte satt så när a baken. Hade en meter mellan hästens bak och mina fötterna ungefär.

Skönt att det har hänt något positivt den senaste tiden.

Fick reda på iförgår att deltidarna i min by där jag försökte bli deltidare i somras gjorde allt de kunde för att få dit mig där. De som hade hand om det sa att det inte gick att anställa mig. Deltidarna tjatade och sa att de verkligen behövde mig för de hade jättesvårt att få ihop folk till jouren. Deltidarna sa att jag inte fick jobbet eftersom jag var tjej. Om deltidarna nu har rätt så är det fruktansvärt. Jag är så arg. Nu är det försent att anmäla det. När de söker folk igen ska jag ansöka vill jag lova.
Tappa inte hoppet nu, tappa inte hoppet....

Naw

Finns det något sötare?


Ultraljud

Dagens låt

Lyssnar på den låten rätt ofta nu...

Skönt att ha varit ledig ett tag nu. Hjärtat är mycket bättre om man räknar bort bröstsmärtorna i tisdags vid övningen.
I torsdags tittade jag på film hos I och käkade pizza.
Igår skrev jag en del på arbetet och sen körde jag till syrran för att vara barnvakt. När han sov tittade jag på Flykten från hönsgården :o)

Idag är det kalas hos syrran för att fira tre födelsedagar.

Ringde i veckan till klinisk fysologi där jag ska göra arbets-EKG. De sa att jag fick vänta i sex veckor!! Till slutet av januari. Då gav jag upp och tänkte att jag får börja träna iaf. Men så ringde dom dagen efter och jag fick en tid då någon avbokat. Så på tisdag ska jag in till sjukhuset. När jag fick brevet så stod det att jag skulle göra ultraljud på hjärtat. Läkaren hade ju sagt arbets-EKG? Fattar nada...
Jag är iaf glad att jag slipper vänta. Då kanske man kan bli frisk till Blåljus Cup den 28 dec :o)

Nähe slita sig från datan...

Sista övningen klar

Pappa har fixat ännu mer med min bil. Nu funkar hastighetsmätaren och varvmätarn. Kostade 300 kr. Och så hittade han ett begagnat baklyse för 300 kr. Ska bara ha ett nytt på andra sidan med...
Vita stripes på sidan satte han med dit. Nu känner jag ju mig tvungen att polera bilen när den börjar bli fin. Men känns som att det får dröja för jag har varken tid eller ork.
Jag blir helt slut så fort jag har gjort något. En del tror att jag är stressad och mår psykiskt dåligt vilket leder till fysiska besvär. Det kan mycket väl vara så men ska jag vara ärlig vill jag inte tro att det ska vara så. Det hade varit mycket enklare om det bara hade varit något fysiskt.
Hur ska man kunna ta det lugnt nu? Mycket måste göras med skolan. Mycket som snurrar i huvet. Kan inte skriva varför här. Men ibland önskar man att man inte föddes till kvinna.
Julen närmar sig. Ska fixa en sak som ingen i familjen gjort än. Det blir deras julklapp. Kan givetvis inte skrivas här men jag vill ge min familj något speciellt efter allt som har hänt. Något minnesvärt. Pengar har jag för det blir dyrare än en vanlig julklapp.
Snart måste man flytta ner till Revinge med allt det innebär, all press, alla krav som man själv sätter upp.
Lovat bästa vännen att fira nyår med henne på en fest hennes familj har. Men innan dess är det blåljus cup. De har inte många tjejer på stationen och en tjej måste vara på plan hela tiden. Kan inte hjälpa det men jag känner lite press att bli frisk. De har iförsig inte sagt något men jag var ju med förra året.. Det hade ju varit jäkligt kul att ge igen på polisen... Och om detta inte är något fysiskt fel borde det ju inte vara så farligt...

Min bästa vän miste sin gammelmormor förra veckan vilket innebär att jag tänker mycket på henne, försöker få henne på bättre tankar. Samtidigt är jag avundsjuk att hon har haft en gammelmormor som fyllt 89 år. Jag har inte ens haft en mormor, eller morfar. Eller farfar... Iaf inte tills jag var så stor att jag tänkte på saken.
Jaja tiden kan ingen styra över, nu är det som det är. Jag hoppas att mina barn får ha sina mor och farföräldrar lite längre för de är viktiga i ens uppväxt.
Skriver en massa rabbakalja.
Tillbaka till något vettigt....

Igår var det den sista övningen. Gick bra även denna gången.
image231



Ambulansen på plats..
image233

Ett klipp och dra ner sidan så har man mycket utrymme...
image234

Fick bilderna från helikopterturen igår :o)
Ser knasigt ut men jag vill fortfarande inte lägga ut bilder på andra personer. Rödtotten är jag iaf. Vi får lite info av vinscharen...
image238

 Många knappar :o)
image230

Åker med lotsbåten ut.
image235

Incomming...
image236

Någon hissas upp i korgen. Jag flyter fortfarande i närheten...
image237

Tack R för bilderna :o) Blev ju massa filmer men kan ju inte lägga upp det här.
Den dagen blir ett minne för livet.

Dagens låt

Åka traktor i mörkret

Igår skulle jag och bästa vännen hämta tallris i skogen. Hennes pappa skulle upp till årteln och mata vildsvinen så vi fick hänga med och åka traktor :o) Vi hade kul att åka därbak på brädan och hålla utskikt efter fina tallar. Var inte så lätt i mörkret men vi fick med oss tillräckligt.
När vi sen närmade oss åteln fick vi vara tysta för att se om vi kunde se några vildsvin. De är inte rädda för traktorn men för röster. Men vi såg tyvärr inga... Det var kanske lika bra för sen skulle vi åka tillbaka i mörkret med benen hängandes vid marken...

Var skönt att ha skoj och tänka på annat.

Thias och syrran var här hemma på besök idag. Jag lattjade runt med Thias men blir så trött direkt. Fan har ingen ork alls. Mamma och jag kollade upp om det var hjärtmuskelinflammation men jag har ju ingen värk i bröstet.
Om jag bara fick reda på vad det är, ovissheten är värst...

Imorgon ska jag baka tårta igen. Sista övningen av fyra.

Nähe vad ska jag laga för mat?

Hjärtat utslitet *nice*

Ni som inte har sett sista Pirates Of The Caribbean kan ju sluta läsa nu.
Såg den förra helgen och tycker att slutet inte var det bästa. Hallå, vilket liv Turner fick. Träffa sin fru vart tionde år. Nä jag tycker att Sparrow skulle fått hjärtat utplockat. Men ingen hade väl velat bevaka hans hjärta ;o)

Igår slappade jag mest. Nja var på stan på förmiddagen.
Men på kvällen så tittade vi på Die Hard 4. Tyckte datakillen är för go, did you see that?

Mina mardrömmar har tyvärr kommit tillbaka*suck*. Hoppas att det bara är tillfälligt. Men jag har många sovmornar så det löser sig.
Idag började jag dagen med att käka äggmackor*mumma*. Man får lyxa till frukosten ibland när man har tid. Min aptit har äntligen kommit tillbaka. Tror att det beror på att jag har sovit dessa dagarna och är inte så trött.
Jag får smått panik när jag ligger efter med arbetet. Snart är det jul och vips så är man nere i Revinge och då ska arbetet vara klart.
Jag börjar ångra att jag inte passade på att rökdyka i torsdags. Man får inte många chanser att elda hus... Fast iförsig, det står ett hus jämte det vi eldade upp som med ska få samma öde nästa år.

Nähe bädda sängen...

Elda ner (upp?) hus

I torsdags var jag på brandstationen. Mitt gäng skulle bränna ner ett hus :o)
Först hade de några insatser med rökdykning och släcka bränder. Jag är ju fortfarande inte frisk så jag kunde inte rökdyka. Men jag fick om jag ville så sugen var man ju...

Jag var utomhus och bevakade allt istället. Tog lite bilder, brottades med de andra. Jag vann faktiskt en gång mot brandmästaren*haha* :o)
Jag fick även ett nytt smeknamn när de bad mig hämta ett koben. Men hon står ju där säger S... Sen kallade han mig för koben hela dagen... tack *fniss*.

Första insatsen...
image219

Ryker lite....
image220

Skiftbyte...Två rökdykare är där inne medan rökdykarledaren sitter utanför dörren. Ett nytt gäng är beredda för att gå in...
image221

Brinner lite i köket.
image222

Står utanför fönstret och tar lite bilder.
image223

Var varmt om handen :o)
image224

Fönstret gick sönder mer och mer..
image225

Hehe M ska göra sig starkare på bild :o)
image226

Nu brinner vardagsrummet...
image229

Bilden blev lite dålig men det syntes tydligare i verkligheten att lågorna kröp i taket...
image228

Vid detta laget tog batterierna slut i min kamera. S mobbade mig för dålig planering :o) Jag var en aning arg på mig själv. Det bästa har ju inte kommit än!!
Men andra hade digitalkameror som jag med tog bilder med så jag ska försöka få dom. Fint ju när hela huset stod i ljusan låga. Men varmt blev det. Siktade med värmekameran, 550 grader...

Vi käkade korv och drack julmust medan huset brann. Sen fick jag köra och tanka tankbilen på brandstationen så jag missade när huset föll ihop. Men jag fick istället köra tankbil fram och tillbaka som tröst :o)
Vilken underbar dag det var. Vi låg utsträcka i gräset när vi ätit och D hade min mage som huvudkudde*fnys* :o)
Trivs verkligen med mitt gäng och hoppas att jag någon gång får jobb i det gäng. Det är inget fel på de andra gängen, trivs bra där med men som sagt, har ett favvogäng...
När huset var som en ruin så puttade vi in lite väggar. Garaget skulle med eldas ner så när det var bara väggar kvar höll jag på att riva ner dom :o) Var kul att riva och slita.

Igår var jag på Cardiologen men slutade rätt tidigt. Körde hem och sov ett par timmar på soffan.
Fick dra ut en kanyl igen :o) Hämtade saker och tog saturation. Höll handen på en tanta som hade ont. Hon höll min hand hårt och lutade huvet mot min arm. Jag trodde faktiskt att slutet var nära för henne. Usch, stackarn...


Idag var jag med min bror i stan och handlade julklappar och presenter. Nu är jag snart klar :o) Ska svepa in några stycken med.
Känns skönt när det börjar bli avklarat. Köpte blommor och tackkort till pappa för att han lagat min bil. Det var visst inte heller gratis utan han hade köpt en del grejor så räkningen blev 861 kr. Som tur var så fixade han en växellåda som inte behövdes betala, annars hade det blivit dyrt!

Nähe vi ska snart ha kinamat*mumma*..

300 till 301, kom

Tack för alla kommentarer. Betyder mycket för mig just nu.


I söndags blev det så fint i mitt rum efter att ha putsat fönster och satt upp adventsljusstake och nya gardiner. Ska snart sätta upp ljusslingan med alla möjliga färger för att lysa upp vardagen så mycket som möjligt.

I måndags var jag på Cardiologen. Fick skriva ner blodtryck, ta saturation, bädda sängar, ge mat, plocka ihop saker till glykosprov. Ja det vanliga...
Körde sen till syrran. Thias satt i vagnen när jag kom, lika glad att se mig. Jag gick runt med han i trädgården och han var så kelen, syrran sa att så kelen brukar han aldrig vara. Han visste väl hur han skulle göra sin Moster glad :o)
Käkade mat där så kunde jag stanna och bada honom. Han kissade i vattnet två ggr*skratt*. Kom hem klockan åtta på kvällen, trött och utsjasad. Men det var det värt :o)

Igår började dagen med ett varmt bad med musik på full volym. Ensam hemma *skönt*. Sen körde jag ner till lantan för att köpa mjöl, ägg och allt. Skulle baka tårta till kvällsövningen. Tog hela dagen. Glömde grädde och skulle köpa blockchoklad och mandariner. Kör ner till lantan igen. Kom hem. Glömt grädden. Vara bara att köra ner till lantan igen. Alltså mitt minne, jag blir knäpp...
Hann precis få klart tårtan innan jag skulle köra.

Denna gången var jag som skulle leda övningen medan LIA-F filmade. Brandmästaren J ringde jämnt min mobil eller ropade upp mig i radion för att ge en lägesrapport. Jag var ju SOS.
Övningen gick bra även denna gången och markörerna var fantastiskt duktiga.

Här ska de göra ett snabbuttag på patienten eftersom han är knappt vid medvetande. Fin bil va? ;o)
image217

Ambulansen står och tittar hur de sköter sjukvården, alltså är inte med i övningen. Brandmästaren står till höger och övervakar.
image213

Nu har de fått ut den första patienten och går på den andra bilen. Han som sitter i bilen har öppen lårbensfraktur och skriker efter sitt barn (som är avliden).
image214

Lite trångt i den lilla bilen...
image215

Nu kommer ambulansen....
image216

...och deltar i övningen... Många som trängs där inne ;o)
image218

Jag längtar till Revinge då man kan öva i massor :o) Men det är lite svårt när det är olika rutiner. På skolan lär man sig en sak och i Karlshamn gör de en annan sak. Så man får lära sig två rutiner när man fortfarande går i skolan.

Efter övningen bjöd jag på tårtan och vi gick igenom vad som gick bra och mindre bra på övningen. Man lär sig massor när man tittar på och får tips av ambulansen vad man kan göra vid olika skador.
Igår käkade jag inte frukost förrens vid ett. Sen hann jag inte äta innan jag körde till stationen. Tog en banan i bilen. Var lixom inte hungrig igår. Jag som alltid brukar vara hungrig. Får se om hunger kommer tillbaka idag. Men jag rör ju inte på mig så jag gör inte av med energi.

Hade kul igår, tetade med J så han drog ner min mössa framför ögonen :o)

Min bil är sjuk säger pappsen. Han skulle byta växellåda och ena saken efter den andra gick sönder. Men det var inte värre än att han kunde laga. Än så länge är det inget som kostar. Och så har han satt in temperaturmätaren. Extralysena ska snart på och bromsljuset i bakrutan ska lagas. Skulle ju beställa baklysen och det skulle inte komma förrens i januari*suck*. Jag vill ha sakerna nu!!
Är tacksam att pappsen lagar min bil. Fast instrumentpanelen vill inte riktigt som pappa vill.
Har lånat pappas bil ett par dagar, skönt att kunna se hastigheten :o)

Jo just det. När jag gick ut för att skrapa rutorna för att köra hem gick larmet. Och jag hade kortet i plåntan i väskan i bilen. Funderade ett par sekunder om jag skulle hinna. Nä..
Tyckte jag hörde bilbrand. Högtalarna går ju igång där ute med.
Så jag körde runt för att vänta på dom. Filmade när de kom med blåljus och sirener. Tyvärr kan jag inte lägga ut videor här =(
Följde efter dom*haha*. Tyckte jag var roligt. Första gången jag är ute på larm utan att vara med :o)
Det visade sen vara ett automatlarm på en skola. Inget allvarligt...

Nähe idag måste jag skriva en massa. Ligget mycket efter i skolarbetena...

Lättar mitt hjärta

Glömde berätta när övningen var slut i tisdags. Alla markörerna utom en hade åkt med LIA-F i toyotan tillbaka till brandstationen. Funderade på om den sista markören ville åka brandbil. Så jag frågade honom. Han blev så glad och ivrig så till och med jag ligger i lä när jag åkte brandbil första gången :o)
Sen frågade jag vilken han ville åka och det var ju tydligt att han ville åka 301. Dum fråga av mig :o)
När de hade plockat klart med utrustningen sa jag till honom att han kunde hoppa in och han var inte sölig om man säger så. Roligt att man kan roa de yngre*fniss*.
Fast brandmännen roar ju mig när jag får köra 301 så jag är väl likadan ;o)
Kanske inte låter så roligt nu när jag skriver det men jag var rätt road den kvällen. Hade ju faktiskt varit igång i 17 h den dagen, först i vit rock sen i blåa stationskläder. Kul att man kan skifta yrke bara sådär ;o)
Fasikens jag skulle ju vara på ambulansen igen med. När ska jag hinna det?

Jag har varit dålig hela helgen. Försökte putsa fönstrena. Tog insidan och sen fick jag lägga mig och vila. Så tradigt att vara sjuk. Och sen ösregnade det så fönstrena blev inte rena. Fick avbryta och ska fortsätta idag.
Ska sen sätta upp adventsljusstaken. Det är tydligen första advent idag.
Redan? Det betyder att jag måste ha köpt 3 födelsedagspresenter till den 15 dec, baka två tårtor på två veckor till övningarna och samtidigt göra praktik och vara på brandstationen, arbetena med ja.
Samtidigt oroa mig för mamma.
Fan säger jag bara.
Jag hade gjort vad som helst för ett botemedel. Hon kommer aldrig vara riktigt frisk i sitt liv och man vet aldrig vad nästa skov ska sätta sig. Man brukar säga att den som lever får se. Jag vill inte leva och se. Om man bara kunde stanna tiden.
Jag körde in med mat som pappa gjort till mamma till mammas jobb. Hon äter ju så dåligt så man måste se till att hon har mat att äta. Just nu väger hon 18 kg mindre än mig...
Hon blir nog inte glad om hon vet att jag skriver om henne. Men jag vill ju att alla ska veta hur mycket jag älskar henne och att andra tar till vara på den tiden era föräldrar är friska. Jag njöt aldrig tillräckligt när hon var frisk.
Låter som om hon var dödsjuk. Det är hon inte men hon mår inte bra...


Om jag nu ska gå tillbaka till mig själv. Just nu är jag livrädd för mitt eget hjärta. Hjärtslagen är inte normala... Och är det inte normalt så kan jag bara glömma att rökdyka, köra brandbilar och klippa i bilar. Den största tiden av min tankeverksamhet är att hoppas att det inte har blivit något kroniskt efter mina envisa insatser att anstränga mig när jag varit dålig.
Men så kan det ju inte vara. Heller hur? Klart jag blir frisk...
Och inte kan jag springa för att ventilera känslorna. Vill inte träna ifall att...
Mamma är rädd att jag kolar vippen. Men det är omöjligt. Jag är ju 20 år, då är man ju odödlig, väl?

Nähe man måste ju fira advent. Fira för att man tänder det första ljuset. Fast det firar inte jag. Den 13 dec fyller Thias 1 år. Det var inte många månader sen vi inte vågade hoppas att han ens skulle bli 6 månader. Men nu är det snart ett år sedan han kom ut 3 ½ mån för tidigt.
Och nu är han som vilket barn som helst. När skeden skrapar i hans nedre tand får Moster ilningar och tröttar snabbt ut henne när hon kastar upp honom i luften så han skrattar och skrattar. Hans skratt gör livet värt att leva.
Det firar jag när jag tänder det första ljuset i adventsljusstaken.
Vad firar ni?

hits