Jag släcker skogsbrand

Jag släcker skogsbrand

Okej ingen mästerfotograf men jag kunde inte stänga av med strålröret för det var sönder... Så jag fick fotta samtidigt jag släckte...

Branden var på ca 100*100 meter. Jag fick åka tankbil ut i smala skogsvägar. Snacka om att det var trångt med en stor tankbil. Men chaffisen klarade det.
Hade tankbilen behövts tankas vid en sjö så skulle jag visst hänga med, man behöver vara två. Men den behövdes aldrig fyllas på.
Hallabro del var oxå där, alltså ett typ 2-larm.
SOSAB fick vi inte tag på under hela larmet. Brandmästaren ringde 112 flera gånger utan att komma fram. Skrämmande.

Jag har skoskav som fasens, sprang i stövlarna upp och ner och hämtade saker till dom och drog slang m.m. Jag hade skitkul iaf =o)
Fick Mcdonaldshamburgare av rtj. T.o.m deltidarna fick*hihi*.


Under tiden så går larmet till en båtbrand som Karlshamns del får ta hand om. Typiskt att det ska komma flera larm samtidigt...

Annars städade vi stationen igår. Jag fick sopa och sopa...

Jag längtar till nästa lördag. Vill inte jobba på detta tråkiga demontering. Mycket roligare att åka med blåljus och sirener. Åkte ju väldigt länge med sirener. Det är lika kul varje gång när billister väjjer för oss.

Och de var så härligt goa igår igen. Mycket tet*thihi*.
Jag älskar de allihopa i gänget. Goare människor får man faktiskt leta efter.
Fick en kram av brandmästaren innan jag gick igen :o) Så go, så go...
Har ju tänkt göra en smörgåstårta till dem men nu är ju vissa på semester och så... Får nog vänta tills jag får löning.

Nähe stänga av dumburken.

Skogsbrand

Vilken underbar dag.
Som vanligt.
En skogbrand. Min första.
Berätter mer imon. Länkar en bild oxå... fast inte så bra kvalité, tog den samtidigt jag höll i strålröret*hihi*.

Nu ska jag sova. Och jag behöver inte vagga till sömns om man varit på skogbrand från 13.10 till 17.45...

Och brandmännen är lika underbara som vanligt.


Grillat och badat

Ja här har det hänt mycket.
Jobbar och sliter på jobbet. Fast nu när vi delar pc-lådor är det mycket roligare. Man får klura ut hur man ska få ut kretskorten och hårddisken.

I fredags var jag med brorsan, Ida och Stranne och grillade vid trehörnan. Ida och jag badade medan de andra skötte grillen.

Igår var jag med syrran, Daniel, brorsan och Ida och spelade kubb och drack lite alkohol hos Ida. Hehe man missade ju mer snabbsar man fick ta. Skulle ju ta en kork varje gång man träffade. Kul, kul =)
Käkade go mat igår och tårta.

Idag käkade vi janssons och lite sånt. Sen åkte Stranne, brorsan, Ida och jag till Blanksjön och grillade. Fast det blev misslyckad grillning.... Men så kan det gå. Ida och jag badade medan de andra fiskade. Vi fick ju simma ut när deras krokar fastnade i nån sten...

Så nu har vi precis kommit hem.
Nu ska jag bada och packa för morgondagen. För min sovmorgon och lediga dag ska jag tillbringa på det bästa stället på jorden...

Brandstationen....

Och jag ska ha så kul.

Och teta gamlingarna. *thihi*

Fast jobb

Redan tisdag. Gäsp...
Jag drömmer hela nätterna känns det som. Trött på det nu. En sak om man bara drömt nån enstaka lycklig dröm. Men det gör man ju inte. Har nog aldrig vaknat med ett leende på läpparna. Snarare vaknat och undrat vad som är riktigt och om familjen fortfarande lever. För ja, jag har drömt att någon familjemedlem råkat ut för något hemsk. Eller när jag fick välja vilken i familjen de onda skulle skjuta annars skulle ingen leva.
Ja listan blir lång...

Jag är så trött. Jag vill sova lugnt.

Idag fick jag byta plats på jobbet för att dela massa tv-apparater. De är så stora och klumpiga tycker jag... Sen fick jag dela pc-lådor. Lite roligare.

Ida och jag badade i Svartasjön igår. Fint ställe. Men jag vet varför sjön heter just Svartasjön. Man såg ingenting under ytan, inte ens när man kom en meter till stranden...

Just det ja, jag fick ju anställningsbevis idag. Får jobba till 31 aug. Dagen innan jag börjar på SMO om jag kommer in. Gäsp... Ingen vila här inte.


Bilbranden

Bilbranden

Tänkte dela med mig den fina bilden jag tog förra lördagen på larmet ;o)

Idag så har jag rensat stuprännorna och tvättat altantaket med högtryck. Är lite skitig nu.
Satte på skattemärket på min bil. Funderar om jag ska tvätta bilen idag eller nästa helg...

Hehe jag är misstänkt för mordförsök på pappsen. När han tog på sig sina shorts puttade jag till honom, meningen var ju att han skulle bara sätta ner foten igen. Men nopp, han satt ju fast med foten i shortsen så han kunde ju inte sätta ner benet. Så han flög in i dörren nån meter bort. *ops*. Då sprang jag... Det var lixom inte meningen att han skulle flyga så. Men kul hade jag iaf ;o)

Dagens låt: Cascada - Everytime We Touch

Bara en vecka till station. Kommer ha fullt upp varje helg nu. Jag ska till brandstationen en lördag och en söndag varje månad. Titta på bio. Ha en grillfest. Gå på Tosia, Östersjöfestivalen. Midsommar nästa helg. Paintboll någon helg med.

Och så ska jag jobba varje vardag. Tråkigt men oj vad pengar jag tjänar. Har väl nästan tjänat in min bils köpevärde på en vecka. Inte illa pinkat. Okej 3000 bara...Sen kommer ju skatten med*blä*.  Men jag måste väl tjäna 25 000 denna sommaren, hoppas jag.

Nähe ska väl snart ut och cykla. Eftersom min fossing inte alls är bra än så kan jag inte springa.
Krya på dig Anna!

Jag börjar bli kär

Oja, jag lever efter allt slit.

I torsdags körde jag upp till Ida. Vi körde till 4H för att rengöra ett sår på en jättefin svartvit skäck. Jag blev fast direkt när jag höll i honom. Han fick många pussar på mulen efter en stund =o) Älskar hästar så förbaskat. Även om en häst höll mig på kryckor i 6 veckor så älskar jag de ändå.

Sen körde vi hem till mig och hämtade badkläder och stack upp till Blanksjön för ett premiärdopp, iaf för mig. Ida har ju redan badat i havet, men jag var den enda som doppade mig ;o)
Sen körde vi hem till Ida och tittade på film.

Igår var jag ute på Tjärö på arbetstid, fick betalt för att käka på klipporna. Väldigt trevligt. Fick två biobiljetter oxå.

Och så är det en kille på technoworld..... hehe ni får tänka ut resten själva. Jag hoppas iaf, det är allt jag kan säga.

Igårkväll körde brorsan och jag upp till Stranne för att spela kubb. Det var jag mot dem. Måste jag säga att jag vann? Har inte spelat på år. Men det var jämnt. Så jämnt att deras nerver inte klarade pressen.
Men det är faktiskt då jag presterar som bäst.
Fick ner den sista kubben. Hade två pinnar kvar till att få ner kungen. Fick jag inte ner kungen så skulle de vinna. Missar på första kastet, har bara en pinne kvar. De står framför mig och klarar knappt av pressen själva... Jag sätter en klockren träff. Jag skuttar av glädje, Stranne ger ifrån sig något "GAHH!" sen slår han en kubbpinne i marken och råkar slå sig på benet. Då ligger han ner och beklagar sig. Jag njöt, haha, det sved nog att bli slagen av en tjeja*hihi*.
Sen tittade vi på film.

Idag är grillningen inställd, den blir om två veckor med betydligt mer folk.
Det gamla vanliga 4-gänget kanske ska hitta på nåt själva.

Jag har träningsvärk i axeln idag efter att hålla borrmaskinen med slangen hela dagarna. Men jag kommer bli seg och uthållig.
Men foten min är inte bra än. Dumma fot.

Keep going

Okej det känns lite bättre idag, efter flera hundra dataskärmar och tv-apparter. En del dataskärmar är gigantiska och är så dumma att ta isär. Men jag börjar få upp tekniken nu.
Kommer få muskler iaf. Och ömma fötter...
Cyklade till och från jobbet idag ;o)

Kompletterade mina slutbetyg till SMO idag. Skickade nyss iväg dom. Nu tar det till vecka 28 innan jag får veta. Vecka 36 börjar plugget ifall man kommer in.


Jag saknar fortfarande gäng 3 juhe. Inte alls lika kul på detta jobb.
Står och flinar ibland när jag tänker på dom, bla när B hivade mig ombord när jag nyss blivit räddad*hihi*.

Fint väder ute. Brorsan tog en tur på inlines. Borde med ut, men jag tar det lugnt med foten. Har ont i den ibland på jobbet, onödigt att börjar med allt på en gång. Cykling och stå upp hela dagen räcker ett tag.

*gäsp*
Sov inte så mycket inatt, varmt som faen. Vaknade klockan fem och stördes av en fluga i fönstret men jag var får lat att gå upp. Somnade inte efter det.
Drömmer gör jag hela tiden, varför?

Drömde om Ludde igen.
Min lilla Ludde.
Om han bara hade varit här nu, firat min student...
Tänker på han varje dag.

Jag vill byta sommarjobb

Gäsp...
Pust...

Det är jobbigt att ta steget ut i vuxenlivet. Gick upp kvart i sex idag, började sju. Tog en halvtimme innan jag vaknade ur koman. Alltså, jag är ingen morgonmänniska. Det enda som får upp mig på glatt humör är att jag ska till stationen. Men det skulle jag ju inte idag, även om mitt gäng jobbade.
Nopp jag skulle montera isär datorer och tv-apparater. Det finns nog inget tråkigare och enformigare. Idag hade jag bara massa dataskärmar. Hallå, jag monterade isär plattskärmar, och de fungerade säkert. jag som vill ha plattskärm, tyvärr är de förstora att stoppa i fickan...


Jag vill till stationen, där är det mycket roligare.
Det var dammigt och slitet på technoworld vill jag lova. Kanske känns bättre imon för nu är jag inte alls pigg på att lägga hela sommaren inomhus och hålla på med sånt.

Jag är helt slut, vill sova...



Sällskap

Nu är jag lycklig igen. Efter en dag på brandstationen mår man prima :o)

Hade sällskap i sängen inatt.
Av denna kelgrisen:

Sällskap

Precis när jag skriver så skriker Fia i trappen och hoppade nyss upp på databordet...
Hon har blivit mer kelen sen Ludde dog.

Nähe, sov illa inatt så jag har inte kommit igång än. Det är ju kanonväder idag. Ska ta fram shorts och linne och börjar slipa på bilen tänkte jag.
Får se om det blir något sillafiska idag. Isåfall mot kvällningen.

Får inte missa reprisen av Grey´s Anatomy idag. Missade ju det i tisdags när jag tittade på Mission Impossible 3 på bio i Karlskrona med brorsan och Stranne.

Nu ska jag bädda och ut å bli ännu brunare vid min pärla...

Jag framför lastbilen ;o)

Jag framför lastbilen ;o)


Fint lastbil va =o)

Nu till dagen.

Lördagen:
Gick upp halv sju(astrött). Men det var det värt. Styrde kosan till Karlshamn. Äntligen på brandstationen igen efter kryckorna. 2 månader sen sist.
Jag fick en grattiskram av alla och tackade för buketten. De är ju så himla goa.

Fick köra båttrailer till havet(ekipaget blev ca 10 meter). Tappade ju bort dom(visste ju inte vart vi skulle) vid något rödljuse. Tack och lov ropade M på radion att jag skulle till Vägga där han väntade på mig. Jag vet ju var Vägga låg. Bara det att jag redan svängt av så jag fick köra genom nästan centrum. Så jag fick prata i riktig radio. Körde ju själv. Men det gick kanon*stolt*.

Så fick jag ligga i havet med torrdräkt och bli räddad. Låg på botten av båten då B lyfte upp mig i famnen (trodde han skulle lägga mig där man sitter i båten. Fel av mig. Rätt var det var så så var jag i luften och plaskade rätt i havet. Det var jag inte alls med på, han kastade ju mig som en vante... Snacka om rygg och bakplask. Tyckte han var kul ;o)
Sen blev jag räddad en gång till men då fick jag vara kvar i båten in till land. Hade jättekul när jag flöt där i havet =o)

Och så kom det en bilbrand. Jag sa ju att de skulle få larm när jag kom dit, de hade nämligen inte haft något på flera pass. Hihi kul att få hjälpa rökdykarna bredvid mig med radio m.m. under utryckning.

Det var som vanligt rå men hjärlig stämning med massa tet (oskyldig*höhö*).

Längtar tills nästa gång. Ska ju börja jobba på måndag...

För jag har tagit studeEENTEN!!!

Var ska jag börja?
Eller hur mycket  orkar ni läsa?

Spexet i torsdags:
Rätt så kul men kanske inte så kul som jag hade trott. Vi gick runt med grenar och föreställde greenpeace på torget...

Studenten:

Schemat var späckat hela dagen.
Upp klockan 6 och göra sig iordning.
Champangefrukost halv 8 hos en klasskompis.
Fotografering klockan halv 10 i skolan.
Få betyg av mentorerna klockan 20 i elva. Sen lunch. Marsch till torget klockan 20 över 12.
In i kyrkan och ut på uppställning för klockan 2 var det utspring nerför munktrappan. Vilken känsla att stå där upp och titta ner på allt folk som stod med foto på alla när de var små. Jag försökte se mig själv men det var omöjligt. Det var då jag grät för första gången den dagen. Av lycka alltså.
När jag väl gått ner och NV sjöng studentsången försökte jag gå och leta upp familjen. Tog ett tag. Fick massa blommor och nallebjörnar runt halsen av mamma, pappa, syrran, brorsan, Ida och Stranne ;o) Fast konstigt nog grät jag inte när mamma blev lite tårögd. Men lycklig var jag. Vilken känsla asså.

Sen var det dax att gå till den magnifika lastbilen familjen hade pyntat (då grät jag lite för andra gången). Tack alla ;o) Tack till syrran som körde :o)
Två varv runt staden. Vi hade snyggast och störst lastbil. Klasskompisarna var impade och glada över ekipaget. Jag höll ett tacktal till familjen och syrran för att de fixade lastbilen så fin m.m. Klassen applåderade och jublade. Tråkigt nog hörde ju ingen i familjen det. Var sånt stoj överallt.

Klasskompisar som inte fixad åk, inte ens brytt sig kom och ville åka lastbilen. En förälder tyckte att vi skulle ha fixat ett ekipage till så att alla skulle få plats. Fatta vad arg jag blev när jag hörde detta senare. Hade god lust att ringa till föräldrarna....*ggrrr*. Men resten av klassen som fick åka med (han till de gnälliga föräldrarna fick åka till sist. Men ingen fick hoppa upp innan de betalade, även om någon försökte... Vi var stenhårda med det...

När jag kom hem (åkte lastbilen hem *höhö*) så stod det några blommor från blomsterbud vid dörren. Gissa vilka som hade skickat??
 Gäng 3 på brandstationen stod det på lappen. Fan vad jag blev glad. Dom är så himla goa. Ringde när jag varit hemma nån kvart för att tacka dom =)
Sen käkade vi smörgåstårta och tårta och det var så fint pyntat överallt och massa paket fick jag oxå. Tack åter igen.
Undertiden kom Daniel oxå...=o)

När jag gick och lade mig sjöng jag alla sånger i huvet*ler*. Blev inget festade för mig, jag var trött, hade ont i foten, festen skulle vara på ett litet ställe och jag skulle upp klockan halv 7 på idag.
Dagen på brandstationen kommer snart i nytt inlägg.
Fan vad kul jag hade idag...



För snart e det studenten!!

Idag var det spex. Berättar mer sen...


Imon är det studenten!!!!

Lastbilen är så grym asså, längtar tills jag står på flaket. Det är ju det man längtar mest till =o)

Det kommer vara så underbart :o)

Nu måste jag lägga mig, ska upp tidigt imon. Håll tummarna för en lyckad student ;o)

Gå som en kvinna?

Idag har mamma och jag handlat på Maxi och Willys. Jag körde =) Fast mammas bil då...

När jag skulle dra vagnen bakom mig för att underlätta för mor hamnade givetvis hälen under vagnen. Den onda foten, fan... Det gjorde ont.
Idag är jag öm. Svullnaden har gått upp en aning, fast bara ytterst lite. Går jag för mycket tros?
Gör ont i foten att gå i klackskorna men jag måste lära mig gå som en kvinna*blä*.

Sen har jag solat för sista gången, klippt mig, köpt ballonger å dylik till lastbilen och strykt kläderna tills imon. Fotografering då ju mellan 11.00 till 19.00. Spex däremellan. Hoppas jag får korttid innan spexet.
Ska vara utklädd till Greenpeace, lätt ju...Hjälp mig!

Mamma lade upp mina byxorna med.


Nähe mycket att göra, ska tvätta mig ren tänkte jag...

Ps. Håret blev skitfräsigt!!.Ds

I´m back

Okej jag skrev lite fel igår, soo? Affisch kanske blir bättre?


Mitt rum är färdigstädat.

Jag vaknade skrikans idag å det var inte någon dröm. På nåt sätt så skulle jag sträcka på mig när jag var halvvaken och sträckte på fötterna. Då smärtade det i foten ungefär lika ont som den dagen jag fick sprickan. Skrek AJJ rätt högt, blev klarvaken där. Vetti katten vad det var för nåt. Sen hade jag ju inte så ont i det efter en stund.

Men jag var öm idag, fick ju gå lite i klackskorna. Alltså, människan är inte byggt för klackskor. Högklackade är dom ju inte men klackan är väl 2.5 cm hög med 1 cm i kvadraten. Nog så svårt att gå i för en gympaskormänniska med ont i foten och livrädd att vricka till foten. När man bara gått utan kryckor i 3 dagar är man inte så stöddig.


Drömde en massa inatt igen. Nämde jag när jag drömde att pappa tog av sin hud på bena? Drömmer fortfarande en massa. Tror att jag aldrig blir av med mina drömmar.
Inatt drömde jag att jag filmat mig själv när jag ramlade av hästen. Fast i drömmen stegrade sig hästen, i verkligheten bockade hon.

Usch jag kan fortfarande gå igenom hela händelseförloppet i detalj. Jag hörde och kände hur det knakade i vristen, när Ida kommer springade och jag vänder och vrider mig av smärta och försöker få upp mobilen ur fickan för att ringa min bror. Han står nämligen först på listan och har alltid mobilen på sig. Men när broden svarar var jag nära gråten och kunde inte få fram nåt mer än stön. Så Ida får ta över och be han komma till sommarhagen.
Jag hade foten i luften och höll om i knävecket och tittade på foten för att se om den var i en konstig vinkel för det kändes som om fanskapet var av. Ida hjälper mig upp på en sten (låg ju mitt i lite taggbuskar).
Ida hjälper att ta av legginsen och skon som jag bad henne om. Jag kunde mistna tänka klart att det kunde svullna.
Jag lovar att jag har aldrig haft så ont i hela mitt liv. Och aldrig varit så rädd heller. Min fasa var att det var av, gipsad i en oändlighet.
Tack och lov är det över nu och svullnaden är snart borta. Fast det är stelt, ömt  och lite blåmärke kvar.

Snart måste jag sitta upp på en häst igen, bara några minuter räcker. Har ju alltid suttit upp igen när man ramlat av, inte bra om man väntar för länge. Men jag ska ju bli helt bra i foten först, och jag ska ta en lugn häst, kanske i paddocken med Ida gåendes bredvid.

Nu har livet återvänt för nu kan jag leva igen ;o)
Har redan cyklat en liten tur med pappa. Fast väldigt sakta förstås.

Dagens artist: Elvis
Mamma och jag hade framträdande för pappa igår när vi sjöng med Elvis *höhö*

WOW ;o)

Hör och häpna:

Han lagar mat!!
Självmant,
utan tjafs,
och med glatt humör!!!

Dagens applåd till brorsan.

*bugar mig djupt*

Nu är det mat.

Blankat (stavas det så?)

Solade lite igår och idag, börjar bli brun =)

Körde till skolan idag, vi skulle göra skyltar till kortegen. Fick pengar från nästan alla som ska åka i lastbilen. Fan vad kul det ska bli när man står där på flaket och sjunger "för vi har tagit STUDENTEEEN!!!"

Nu är det bara matlagning och bakning som är kvar. Byxorna ska sys upp.


Har städat lite i mitt rum idag, ska fortsätta lite sen efter maten. Sen ska det spelas CS över internet med brorsan och Stranne.

Grillning hemma hos mig den 17 juni kl 18.00 till den som är intressead ;o) Dricka medtages själva. *höhö*

Gud vad kul det är att köra sin lilla bil igen. Vad jag har saknat den.
Snart ska Björn och jag tävla känns det som. Se vems bil som har mest drag*höhö*. Ni hejjar väl på mig? ;o) Jag vann över hans förra bil iaf, men det är osäkert på hans nya...

Jag ser ut som en panda efter solningen. Man ska ju ha såna ögonskydd när man solar. Blir ju vit under ögonen...
Tips någon?


Mycket att göra

Jaha då har man en del att berätta. Men jag har lite bråttom om man säger så...

Så det blir kortfattat:

Onsdags kväll:
Grillning och tältning på Tjärö. Mysigt och kul med lekar och grillning. Tyvärr regnade det lite, blött i det höga gräset vi tältade på med en massa fårskit. Vaknade av bräkande får kl 4 på torsdagsmorgonen.

Torsdag:

Mamma och jag var i karlshamn och köpte kavaj och finbyxor.

Fredag:
Var i skolan och gick igenom lite med klassen och spex, lastbil m.m.
Mamma och jag körde in till Karlskrona för att hitta en blus eller dylikt till kavajen och västen. Hittade inget.
Jag besiktigade min bil som gick igenom, körde hem, käkade pizza. In till Ronneby i varje affär, hittade varken skor eller blus.

Lördag:

In till Karlshamn, slapp kryckan. Gick i varje affär. Efter några timmar hittade vi ett linne och skor med klackar på.
Kommer att dö på kullerstenarna när jag ska gå i klackade skor... Fast de är ju inte så höga men ändå..
Sen tvättade jag min bil invändigt. Rostdamm överallt. Gjorde iordning i bagaget, var rörigt. Fick ta ur allt och sätta dit mattan och reservhjul som det skulle vara. Sen fyllde jag på olja och lite sånt under motorhuven.

Idag ska jag tvätta utsidan och sen ska jag ner och sola. Städa mitt rum, ser ut som ett bombnedslag. Nu kan jag ju bära saker utan kryckor.

Imon är det klassträff som jag nästan själv ordnat... ;o)
Nähe nu så ska jag sätta igång.
Ha´de

hits