Rullbandet

Igår efter jobbet stack jag till brandstationen för att träna på rullbandet. Började ju bra med att jag inte fick igång den. Strömmen funkade men när jag skulle starta bandet var den alldeles stilla. Efter lite frenetisk tryckande gav jag upp och gick till vagnhallen för att se om gänget kommit. Jodå brandbilarna hade backat in. För hjälp av en händig brandman som fick igång rullbandet. Var nödstoppet som att tryckts in*åå*. Varför tänkte jag inte på det?

När allt väl funkade drog jag på mig viktväst (10 kg?) och gick lite mer än en halvtimme upp och ner i lutning. Sen tog jag även luftpaketet och gick upp och ner i tapporna för att träna benen. Efter hundraelfte gången var man lite trött. Men när jag kom hem var jag pigg i benen.
Idag blir det nog en joggingtur. Om jag hittar skorna... Vad sjutton kan de vara?

Annars är det väldigt bra med livet just nu. Jag jobbar för fullt (=pengar), kan träna gratis på två ställen, är frisk, kan träffa familj och vänner. Fast
en sak fattas ju alltid.. Men man kan inte få allt. *dansar runt*

Börjar lite smått planera för hund...

Bilder från Tyskland och Ystad

När jag skulle köra ronden häromdagen fick jag ta en V70N då 850 var på verkstaden. Helt plötsligt började ryggstödet röra sig mot ratten. Jag försökte febrilt hitta knapparna som styrde denna oönskade rörelse som gjorde att jag kom väldigt nära ratten. Efter att ha stannat bilen och försökt leta efter orsaken förstod jag att den stora maglighten tryckte på knappen på vänstersidan. Kunde bli följade rubrik i tidningen dagen efter: Väktare hittades livlös i bil efter att ha klämts mellan ratten och sätet av oförklarig anledning.
Haha =)

Fyrverkerier efter festivalens avslut.





Öresundsbron


Tunneln


Stora bält


I Hannover


Hannover Zoo


Varför måste de stå på ett ben? Måste vara jobbigt i längden...




















Rummet vi bodde i i Ystad


Ägarna till rummet hade en söt kanin :)


Ystad är en himla mysig och fin stad


En konstig staty på torget








Tosselilla


Cool snubbe =)


Söta kaniner =)


Jag leker Tarzan


Till min förvåning höll repet även till stora barn :o)




Studskudden var skoj =)


Dödens rutschkana


Blev lite många bilder på en gång men har inte suttit på datorn hemma.
Slutar klockan två idag sen ska jag hemhem. Är ledig resten av veckan sen*tjoho*. Då är det Öland som gäller.
Blir 169 h denna månaden och är säker på att det blir mer än 165 h nästa månad. Sen går väl timmarna neråt..
Har köpt en drömfångare men den ville inte riktigt funka inatt*gäsp*. Jobbigt att springa ifrån otäcka personer hela tiden. Kanske därför jag har så förvånadsvärt bra kondis när man springer hela nätterna? ;o)

Tosselilla

Fredagen började inte så bra. Vaknade klockan sju. Inget märkvärdigt om det inte hade varit att jag började klockan sex...
Ahhhh!!! Har aldrig försovit mig och nu en hel timme. Kastade mig ner för trapporna och in i bilen. Efter lite däckaskrik var man framme på jobbet. De bara skrattade när jag bad om ursäkt. Så pinsamt! Ville bara gräva en grop...

Kompisen och jag åkte ner till Ystad på eftermiddagen. Blev lite fest både på fredagskvällen och lördagskvällen. Vi gick i flera butiker och tog kort på de flesta byggnader inne i Ystad :o) Så fin stad!
På söndagen var vi på Tosselilla. Det var vi och barnen med föräldrar. Tyvärr fick vi inte låna någon unge så vi fick låtsas vara barn själva :) När vi skulle trampa båt körde vi fast mitt i farleden. Vi trampade framåt och bakåt, flera försökte hjälpa oss utan resultat. Först hoppade jag ut för att putta från land. Fick ut fören en bit men aktern satt fast. När min kära kompis skulle gå ut höll hon på att plumsa i. Foppatofflan blev lite blöt. Men vips så var vi loss då vi förmodligen satt fast där hon suttit *höhö*.

Vi åkte karuseller, klättrade tarzanhinderbana, letade guld, käkade glass och hoppade på den stora hoppkudden (för vuxna). Det var en stor vuxen karl som hoppade samtidigt som vi så vi flög som vantar hit och dit :)
Vi trotsade kylan och bytte om för lite bad. Vi både såg framemot den långa rutschkanan som hette Surfing Cross. De kunde lika gärna döpa om den till Strippa Loss...
Man var tvungen att ligga på mage med huvut framåt. Kompisen och jag var lite skeptiska och tvekande men vi lade oss ner och försökte kravla oss över kanten med underläggen (vågar barnen så vågar väl vi?) =)
Kompisen kom iväg tidigare men när väl jag kom iväg började jag komma ikapp (ju tyngre man är desstu bättre fart eller?)
Så kom första "hoppet". Barnen brukar vanligtvis inte hoppa men jag flög flera meter innan jag landade hårt på bröst och mage. När man väl återhämtade sig kom nästa hopp. Denna gången i ännu högre fart och redan ont från det första hoppet. När man väl landat började man glida lite snett. När bassängen närmade sig åkte man som en projektil!
Barnen glider vanligtvis fint på ytan och saktar in lite fint.
Jag fick en tvärnit rakt ner under vattnet och gjorde kullerbytta samtidigt som kroppen snurrade runt den andra axeln. Då man vurpat så våldsamt hade underdelen kasat ner till knäna. I panik drar man upp dom medan man är under ytan. Eftersom man har linser kan inte jag titta under ytan utan måste vänta tills man kommer upp. Så när jag har huvudet över ytan tittar jag neråt för att till min fasa se att även överdelen kasat ner och man nu blottade sig för eventuella åskådare runt omkring. När allt väl var på plats kunde man resa sig och gå ur bassängen. Då hade jag tappat nyckeln runt vaden. Var bara till att leta upp den i bassängen.
Efter den turen var både kompisen och jag chockade =) Aldrig mer surfing cross!
Blev vanlig kana efteråt. De små barnen berättade för oss hur man skulle göra... Men där landade man på botten på bassängen eller så stannade man mitt i rutschkanen hela tiden. Är det bara byggt för barn? ;o)

Idag är man lite öm här och där och även träningsvärk efter att ha lekt Tarzan. Men roligt hade vi :oD

Hur lyckas jag?

Jaha nu har man strippat på Tosselilla... Är helt slut men återkommer om detta pinsamma imorgon =)

140 mil i bil

Det var intressant att åka till Tyskland och se hur de har det där borta. För det första är det trafiken. De körde som galningar på autobahn. Inget säkerhetstänk överhuvudtaget. Jag är förvånad att vi klarade oss med livet i behåll...
I staden är det grönt ljus max 5 sek. Det innebär att det tutas väldigt mycket om någon bil inte kör iväg efter en halv sekund. Korsningarna är full av linjer där man på något sätt ska hålla sig inom två när man kör över.
Min bror som knapp kört i en storstad var uttröttad av koncentration. Jag försökte vara till hjälp genom att hålla reda på cyklister, bilister och gående. Och spårvagnar! Puh..
Tacka den som uppfann GPS.
Vi var på Hannover Zoo och Sea Life. Vi gick i en park som hade två alléer som båda var 1.9 km lång! Häftigt. I slutet var det ett stort slott som numera är ett univeristet.
När vi skulle köra hem åkte vi till Border shop =) Jag och brorsan skulle inte ha så mycket utan blev mest till andra vi handlade. Sprang runt som galningar.. Typiskt så var den drickan jag skulle ha slut. Var ju den jag mest ville ha! Sheridan heter den. Men blev tre flaskor absolut vodka, två flak cider, tre flak läsk, två dooleysflaskor och en jordgubbskräm. Ska resan löna sig får man köpa betydligt mer än så. Men nu var vi där mest för att kolla runt lite i ett annat land. Man kunde inte ta miste på vilka som handlat massor. Var så många baktunga bilar, vissa med öl upp till taket. Men det är ingen polis som stoppade någon på vägen. Förhoppningsvis i Sverige kanske de åkte fast :oD

Kom hem i onsdagskväll, började klockan sex igår och idag. Och efter jag slutat ska man till Ystad med en kompis :o) Vädret ser inte alls lovande ut men vad gör man, förhoppningsivs hittar vi på något kul ändå.

Hannover

Sitter pa ett hotell i Hannover nu. Ska bo här tva nätter. Imorgon ska vi till ett zoo och sista dagen ska vi köpa lite alkohol :)
Nähe dax att sova.

Akuten

Den första natten hände väl inte så mycket. Inte jättemycket folk vid vakten precis.
När jag skulle till jobbet andra natten tog jag en snabbare väg för att slippa stadstrafiken. Trodde jag..
Poliskontroll...
Han vinkade in mig. Fick se mig i väktarkläder och sa att det skulle nog inte vara några problem här. Jag fick blåsa, han kollade körkortet och tittade runt på bilen. Alla lysen och så var okej, förutom något fel på bromsskivorna så pappsen får kolla över det. Så jag fick köra vidare*puh*.  =)

På passet så kom det en utländsk chafför som hade ont i magen. Vi förstod inte varandra så mycket men han undrade om vi hade någon medicin mot magen. Det hade vi tyvärr inte så han gick igen.
Efter en timme kom han tillbaka och då hade vi en bredvid som kunde tyska. Fick reda på att han hade problem med njurarna och ville in till sjukhuset. Så jag tog min lilla bil och körde till akuten medan han stönade.
Då akuten är låst fick man ringa på porttelefonen men fick vänta länge innan de svarade. Den stackars chaffören satte sig ned av smärtorna. Till sist låste de upp och jag sa till sköterskorna att han hade något problem med njurarna.
De kom fram till att det var njursten så jag fick köra och hämta honom efter några timmar.

Det var väl det som hände under natten. Jag gick bland folket på stan för att dra ett par märken..
Sitter här två nätter till sen blir det Tyskland :)

Bilder

Här är alla blommorna jag köpte på Tosia.












Försökte ta lite fina bilder på solnedgången och orkidéerna.






Bilden blev lite mörk men tyckte att det glimrade så fint på orkidén.












Regn på bilrutan...


Fin utsikt :)

Hos polisen

Man blir så himla glad av denna låten. Har ingen aning om vad de sjunger om i för sig...

Var hos polisen idag med min bror för att förnya passet inför Tyskland nästa vecka. Precis när jag tagit foto säger hon att mitt pass gäller minst ett halvår till*gah*. Men min bror behövde iaf ett nytt.

Tränade armar idag. Så härligt att kunna träna, har förvisso bara varit frisk tre veckor än så länge men känns som en evighet  :) Bastade efteråt vilket är så skönt!

Efter detta kvällspasset väntar 4 nattpass på extrabevakning. Ingen obehörig får komma in på området nu när festivalen är här.
Sen Tyskland i två dagar. Några få pass och sen Öland :) Ev Gotland eller Ystad däremellan.
Så man har lite roliga utflykter att se fram emot :o)

Blommor

Blev inget badande i helgen pga av kyla! Var istället på Tosia Bonnadagen och köpte - blommor! En lastbil från Nederländerna sålde ovanliga blommor till reapris. De sålde liten låda och stor låda. Jag köpte en liten låda för 300 kr som innehöll någon sorts palmträd, en stor bonsai och två fina blommor till. Var ett kanonklipp, bara bonsaien skulle kostat 300 kr.  Köpte även två st tre stängade orkidéer för 150 kr. Det är billigt!

Red Raston i helgen. Lika seg i starten som vanligt. Men är ändå go att rida :)

Igår grillade vi hemhemma så jag hade en köttbit över och lite potatissallad idag på jobbet*mums*.

Syrran och jag tränade benen idag. Brukar inte köra maskiner utan fria vikter men idag testade jag benpress. Första gången tog jag lätt vikt sen ökade jag för varje gång för att se hur mycket jag orkade. Har inte tränat ben så mycket så jag ville börja lugnt. Men ändå kom jag upp i 116 kg. Ville inte testa om jag kunde mer pga skaderisken utan var nöjd med det. Ska bli kul att testa igen om någon månad när man tränat benen lite mer.
Känns så underbart att veta att man med stor sannolikhet kommer vara frisk mer än sex veckor och kan äntligen sattsa på träningen. Kanske till och med börja på någon sport? =)


Planerar resan till Tyskland. Brorsan och jag ska bila runt lite och bo en natt på något hotell. Men nu kom vi ju på en sak. Passet? Våra har gått ut...

Körsbär

Datorn till kameraövervakningen hängde sig. Ajdå... Ringde till olika personer men ingen teknisk person var tillgänglig. Så jag får order om att starta om servern. Hittade servern bland alla datorer och startade om den. Datorn funkade vid manöverrummet men inte här. Hittade ett övergivet tangentbord där jag kunde starta om datorn hos mig. Sen funkade det*puh*.
Alltid lite nervöst när något som verkligen behövs inte funkar.

Klockan åtta imorse gick syrran och jag en runda i regnet. Med oss hade vi Mathias i barnvagnen. När vi kom tillbaka byggdes det staket för fullt. Mathias hjälpte till han med. Sen plockade vi körsbär, vet inte vilken av oss som blev rödast på händerna... Försökte lära honom att spotta ut kärnan. Det kunde han, men sen spottade han ut resten oxå. Inte lätt att veta vad moster menar. Hihi, han e för go *love him*.

Sen var det dax att köra hem och göra iordning till besök av familjen. De drack lite kaffe och smakade mina bakverk. (Påminn mig göra dubbelsats nästa gång jag bakar ;o)).
Efter att ha lagat kyckling och ris var det dax att bege sig till jobbet.
Och där är jag nu... Kommer vara här 12 h imorgon, 64 h nästa vecka. Längtar till löningen kommer :) 

Måste bada i helgen. Halva sommaren har gått och jag har inte ens varit i närheten av badandet. Illa, illa...  

Träningskompis

Nu när syrran min vill börja träna har jag fått ställa upp som personlig tränare. Så nu har man sällskap på gymmet 2-3 ggr i veckan.
Där jag jobbar har företaget gym, sporthall, bassäng, massagestol, solarium och bastu! Vilken lyx. Gratis dessutom. Alla anställda får ta med sig någon i familjen eller en vän.
Styrketräning, rondering, cykel till jobbet (5,4 km enkel) och även nu promenader lär ju göra att mitt stora mål (rullbandet) inte är år bort. Att det kan vara så kul att träna och "plåga" kroppen? Är en av de få tjejer som tycker om när svetten rinner för då vet man att man blir bättre!
Nu ska jag bara hitta en joggarkompis som håller min takt. Deltidsbrandmannen vill att jag ska hänga med honom men han är liiite för snabb för mig. Men å andra sidan är det rätt skönt att springa själv, låta tankarna flyga iväg.....


Nähe nu är det dax för ronden!

Varulv? =)

När vi varit på bio i lördags körde jag hem syrran och hennes sambo. Klockan var elva på kvällen och rätt mörkt ute på landet.
När jag öppnar bildörren känner jag ett stort mörkt huvud i knäet med två ögon. Hjärtat slog en frivolt tills jag såg att det var en stor, mörk schäfer. Var syrrans grannes hund. Vi sa åt honom att gå in till sig, vilket han med gjorde. Lydig då han är en fd polishund.
Jag går och knackar på för att se om de var hemma men det var det inte. Stänger grindarna så han inte springer ut på vägen. Syrrans sambo ringer dom och får reda på att de snart kommer hem. Jag klappar schäfern lite*vill ha*. Klart han var sällskapssjuk när han varit själv ute =) Han hade puttat upp altandörren.
Tur man inte bor uppåt landet där det finns vargar för då hade jag skrikit när ett stort huvud dyker upp i knäet :o)

Tränade med syrran idag. Kul med lite sällskap :)

Den nya hävaren

Tränade på brandstationen i fredags innan jobbet. Tänkte prata med BM efter träningen för att höra vad de skulle göra på lördagspasset (igår). När jag duschat var de borta.
Så senare på dagen ringde jag och pratade med den goa brandmästaren. De skulle öva med den nya hävaren och jag var välkommen :)

Tog lite sovmorgon igår och dök upp på brandstationen klockan nio. Och då var herrarna borta! Läser på en sökare att de fick ett larm en kvart tidigare, containerbrand. Surt sa räven, aldrig mer sovmorgon =)

Till sist kom dom innan första rasten var slut. Innan övningen skulle slang rullas och tvättas. Så det var bara till att börja enkelrulla grovslang och dubbelrulla smalslangen.
När det väl var klart gick larmet. IVPA-larm (i väntan på ambulans). Vi åkte en bra bit men behövdes inte på plats så vi fick åka hemåt. Väl hemma tog vi tidig lunch för att ha gott om tid till övningen.
Först körde vi ut till en klubb som en i gänget är med i och fick lite kaffe (vatten för min del) :) Där fick vi nästa larm. IVPA-larm igen. Körde lite längre och hann fram precis när ambulansen lastat på patienten. Vi behövde bara prata lite med anhöriga för att sen köra hem igen.
Tillbaka till klubben där vi lämnat kvar hävaren. Efter mycket vattendrickande var jag nu akut kissenödig. Dessvärre hade de på klubben kört iväg och låst. Jag tar buskarna säger jag till BM och irrar iväg till att bra ställe där ingen ser en. Då tre brandbilar och fem brandmän väntar på mig, och även tutar låser ju sig alltihopa. Suck!
Haha, måste sett dumt ut när jag kommer springas tillbaka, förbi 309, 303 och hoppar upp i 301.

Nu kunde vi öva hävaren vid en skola.






Nu var det min tur att åka upp :)


Man kan inte klaga på utsikten =)


Man kan komma 32 meter upp men det var vi inte idag.


Man kan se allting på displayen, vindhastighet, höjd, lutningen....
Och vattenkanonen är inte att leka med =)




Nu till kajen för att testa den "negativt".


Perfekt om man behöver ta upp någon från vattnet.


Man behöver inte stå med luftpaket i korgen utan kopplar bara in slangen i ett uttag i korgen.


Var nästan 30 grader varmt så man var lite sugen att bada istället. Men då hade man ju missat en rolig dag på stationen :o)
När vi kom tillbaka till stationen gick jag och tränade armarna. De andra kom med när de tankat brandbilarna. Känns så gott att man kommit igång med träningen. I fredags när jag gick på rullbandet med luftpaketet i 8 graders lutning (har inte gjort det sen i höstas) gick det mycket bättre än väntat. Ser väldigt positivt på rullbandstestet. Jag är på gång! Tänk var ett litet piller en gång om dagen kan göra.

På kvällen tittade mina syskon, syrrans sambo och jag på Ice Age 3. Var jätterolig =)

They Don´t Car About Us

Blev varken inlines eller styrketräning utan sprang 5 km i skogen istället.

Har laddad ipoden med lite nya låtar som är perfekta att springa till:

Beat me, hate me
You can never break me
Will me, thrill me
You can never kill me
Jew me, sue me
Everybody do me
Kick me, kick me


Annie Are You Ok)
(Will You Tell Us That You're Ok)
(There's A Sign In The Window)
(That He Struck You-A Crescendo Annie)
(He Came Into Your Apartment)
(He Left The Bloodstains On The Carpet)
(Then You Ran Into The Bedroom)
(You Were Struck Down)
(It Was Your Doom)

(Annie Are You Ok)
(So, Annie Are You Ok)
(Are You Ok Annie)
(You've Been Hit By)
(You've Been Struck By-
A Smooth Criminal)


Nu blev man sugen på att dansa.....


Lämnade min bil hemma igår för att pappsen skulle ta min bil till hans jobb. Mitt avgassystem ser ut som en schweizerost...
Så på kvällen tog jag den rundan jag har sprungit i många år, bort från den tråkiga asfalten och in i skogen. Sprang hela rundan utan att stanna. Är rätt nöjd med mig själv då det är rätt backigt. Och så har jag inte kommit igång riktigt efter förkylningen. Men allt känns så mycket bättre när jag tar tabletterna =)

Efter jobbet ska jag styrketräna, städa och diska för sen kommer en väninna på besök.
Imorgon har jag sovmorgon! =) Börjar 12.
Får se om det blir ICe Age 3 bio. Någon som sett den än?

Övertid denna månaden igen

Har blivit dubbelpass och extrapass dessa dagarna. Ser framemot löningen =)
Tog en inlinestur igårkväll och kände mig rätt pigg. Medicinen mot allergin verkar hjälpa. Ser positivt ut för framtidens träning :o)

Slutar snart och ska ev bada idag. Men jag vet inte när, var eller med vem. Bada själv är ju så tråkigt. Men har inte badat än i sommar så det borde vara dax nu. Inlines eller styrketräning idag? Jag har sådan beslutsångest idag.

På jobbet idag hörde jag räddningstjänstens radio att de skulle ut på larm. De var inne på området så jag öppnade båda bommarna redan innan de satte på sirenerna =) Inte ofta de får den servicen när de ska ut, så de dundrade förbi vakten i bra fart och satte på sirenerna precis bredvid. Det var väl det som var det mest spännande på jobbet idag...

Nähe, njuta av solen!

hits