"Det är lite struligt just nu"

Säger som Conny (Rutger) i Strul som var igår. "Det är lite struligt just nu".

Står här i biblan (min data är hemma) och försöker komma på vad vi hade förra veckan. Tiden har ju tendens att gå rätt fort.

Vi skulle ha trafikolycka förra veckan. Jag hade ju sagt till lärare G att jag inte kunde komma på examinationen nästa vecka. Efter samlingen säger jag till honom på skoj om inte jag kunde ha examination så han poängdömde min insats.
- Samla gruppen, säger han och fråga om de vill ha examinationen nu.
Jag tänkte ju att nu blir nog inte gruppen glada på mig, var ju ett bra tag sedan vi hade trafikolycka och gruppen vill nog öva några ggr innan dess.
- Men neeaj, säger jag. 
-Jo samla gruppen!!
Han var rätt bestämd så jag kunde bara hoppas att gruppen skulle godkänna det. Och det gjorde dem. Så vi hade vår examination ett par veckor tidigare. Vi fick 70 av 76 vilket inte är fy skam med tanke på att vi inte gjort det tillsammans på väldigt länge. Godkänt var 61....
Skönt att man kunde stryka det på listan.

På torsdagen hade vi enskild praktiskt examination. Jag hade först sjukvård, pumpskötare, ytvattenlivräddning, brandgasventilering och skum. Allt gick jättebra och väl godkänt.
Tills jag kom till skummet....


Jag kunde redogöra för allt och koppla upp. Svarade på alla hans frågor...
Och så hade jag tagit fel mellaninjektor. Jag kom inte alls ihåg hur man såg skillnad på 200 liter och 400 liter. Så jag chansade. 50 procent chans att ta rätt.
Och jag tog fel....


Just då kändes det som hela världen vändes upp och ner. Jag ville bara packa väskan och strunta i allt. Jag var så förbannad på mig själv. Här har man i två års tid hjälpt många andra med en massa och förklarat allt. Och så fick jag omexamination. Surt sa räven.
Det ännu surare är att dagen efter skulle vi ha skumövning i Kristianstad som halvklassen hade samma dag vi hade examination. Hade jag bara tillhört den andra halvklassen hade jag blivit godkänd.
Det ännu roligare är att i början av denna terminen frågade jag lärare H om vi kunde ha någon övning med skum och han sa att vi då skulle ha övning i Kristianstad. Men det gjorde ju inte mig någon nytta....
Nä ja e int´ bitter!

Jaja, bara att komma igen. Det är dumt för att när det är omexamination är jag på väktarutbildning och får då jag examinationen på den sista omexaminationen.

Men övningen i Kristianstad var väldigt roligt.
Vi lyfte en tank med vettekuddar, skumfyllde en källare (där W höll på att trilla igenom hållet), tog loss en brandman från Kristianstad som fastnat i en stooor skruv. Alltså en sådan som roterar. Jag fick uppgiften att sätta mig bakom brandmannen och hålla i honom. Jag höll gladeligen i honom för bakom mig var det en bit ner och jag skulle nog inte rest mig i första taget om jag ramlade där :o)
Vi hissade även ner en i vår grupp i en silos för att rädda en docka där nere. Är kul att bygga spel med block, kabinhakar och ID :o)

I helgen skulle vi fira mamma och ta henne till
Boda borg och en restaurang. Men hon var för sjuk igår så vi fick tyvärr ställa in det =( Så man oroar sig för henne nu.


Nähe nu får jag sätta fart. Har skrivit ut lite sidor. Är mycket som ska göras innan man åker iväg på utbildning.
Måtte jag orka tills vi slutar. Känns som att man kommer snubbla en meter från mållinjen...
Drar du mig sista biten O?

Väktare

Vi hade intruktörtjänst i fredags. Vår övningsgrupp skulle visa hur motorsprutorna fungerade. Det gick bra och de andra lektionerna funkade fint de med.
Slutade vid tolv. Jag skrev klart badhusrapporten vid tre och kom ju på att jag hade brandanteckningar hemma till provet. Var meningen att jag skulle stanna kvar här över helgen men blidde inte så.
Och tur var väl det för i helgen så polerade jag och vaxade min bil. Man gjorde ju inte det på tio minuter utan tog hela helgen. Fick ju putsa alla lister och backspeglar så de var svarta och inte gråa. Nu har jag bara fönstrena som ska putsas (poleras) och stötfångarna och polera och vaxa lacken på insidan. Tvättade bilen på insidan oxå :o) Känner mig riktigt nöjd...

Just det ja.
Ni kanske har undrat hur det gick med väktarjobbet?
Om ni har det kan jag ju berätta att jag hade bäst resultat av de som testades och på ett prov var det bara 4 procent av alla som gjort detta provet som hade så bra som jag :o)
Och så var jag ju lämplig som väktare efter ha svarat på dessa 500 frågorna.
Så jag fick jobbet ;oD

Nu får man gå utbildning till väktare i två veckor samtidigt som man går SMO. Missar en hel del och jag har lite bekymmer men det är bara till att kämpa på. Inte lätt att plugga på två ställen samtidigt.
Men det ska bli spännande att jobba som väktare i sommar :o)

Knasig i bollen idag

Ni vet sådana dära dagar man inte borde gå upp ur sängen?

Jag har haft en sådan dag idag...

Jag och två till i min övningsgrupp skulle öva med motorsprutor då vi ska leda en lektion imorgon.
Först hade de inte öppnat brunnarna så vi fick hämta nyckeln, sen funkade inte ena motorsprutan så service fick komma och hjälpa oss. Sen gick det hål på en slang och ett strålrör gick sönder...

Jag har varit förvirrad och blandar hela tiden ihop övningsgrupp och basgrupp. Vi har ju arbeten i olika grupper...
Blev lite mobbad för det idag ;o)
Sen när jag skulle värma min matalåda glömde jag öppna locket...
Kan säga att botten var nästan ovanför toppen. Maten hade knuffats ut på sidorna och jag hade svårt att få upp locket. Så nu har jag en matalåda mindre...

Vi hade redovisning i gymmet och det gick bra.
Skulle sen gå på rullbandet. Gick vanligt i 5.6 km/h och efter tio minuter mådde jag illa. Men inte ger man sig ju. Gick där i över en halvtimme och sen fick jag stänga av. Fick sätta mig ner för jag mådde illa och var yr. Tycker jag har ätit bra och har drack en liter juice igår kväll...
Vet inte vad det kan vara. Jag brukar ju inte vara den som är yr eller har dåligt blodtryck...

Hoppas att kvällen blir lite mer lyckad :o)

Igår skulle jag ju gå ut med inneskorna. Glömde lixom ta på gympadojjorna...

Coast Guard

Buää =(

Kustbevakarna kommer aldrig mer igen..
Har inte missat ett enda program. Varje gång man ser det längtar man ju till sommaren och skärgården.
Men jag kommer mest sakna Nisse och Johan, två härliga killar som bjuder på sig själva.

Undra om man kan önska en serie som kanal 5 gör... Norrlands flyg SAR skulle ju varit kul om de följde.

Jaja...

Funderar på att stanna kvar här nere i helgen. Känns onödigt att köra hem...
Har mycket att göra ändå i pluggandet.
Min hjärna är så trött så jag vet knappt vad jag heter... nästan. Men glömsk är jag..

Har följt fallet om Engla en hel del. Tycker det är så tragiskt men vilken tur att någon tar kort på både henne och gärningsmannen. Hur stor är oddsen på det?
Polisen borde ju få tillgång till DNA-register. Har man rent mjöl i påsen behöver man ju inte oroa sig för nåt, eller hur? Hade de haft det hade inte så många olösta mord och andra brott funnits och mindre mördare/våldtäktsmän gått lösa på gatorna. Men nej, svenskarna vill inte att "storebror ser dig" men ändå klagar de på att brott sker för att GM inte blivit inlåsta...
Svenskar i ett nötskal.

Hade orientering idag. Gick runt men flåsade. Kroppen är inte riktigt hundra än. Så jag tränade faktiskt inte idag..
Men nu ska jag bort och basta och ta en dusch.

Dagens låt

Varför bli de som inte förtjänar det sjuka?

Testerna till väktare gick jättebra. Var faktiskt snabbare än de som satt vid mitt bord i de mesta proven. Även om snabbheten inte har betydelse men man löser ju fler uppgifter :o) Men sen ska det vara rätt med men det tror jag..

Hälsade på mitt gäng på brandstationen och pratade med dem innan testet :o)


Körde ner till Revinge igår efter provet och att jag handlat mat på Citygross. Har pluggat sjukvård i två dagar. Gjorde sjukvårdsprovet idag. Kändes helt ok.
Nu ska man bara fortsätta plugga allt annat.......

Har blivit rätt frisk. Lite slem kvar i bröstet men man ska väl kunna träna ändå? Är visst brännboll idag....
Har köpt Bio-strath för att se om immunförsvaret blir bättre. Blir ju jämnt sjuk...

Och så har man fått reda på en tråkig sak. En person som betyder en hel del för mig som man känt i fem år har fått akut leukemi och behandlas med cellgifter. Har ringt personen nu som var glad att jag ringde. Ska hälsa på personen inom snarast.
Så nu oroar man sig för detta. Åå vem uppfann tårar? Det hjälper ju inte alls...

Jaja, bara att bita ihop, inse att livet kan vara orättvist och ta en dag i taget.

Brandman i PIC-övning

Ja får väl berätta om tisdagen med.
Eftersom jag hade ont i halsen ville jag inte få en tung roll. Blev chaffis. Men blev ju ändå svettig efter dagens övning då man inte var verktygsman så särskilt länge.
Innan larmet fick vi köra bort några kilometer utanför Revinge för att det skulle vara lite verkligare.
Larmet blir tågolycka/trafikolycka.
image343

När vi väl får larmet kör jag tillbaka till övningsfältet och styrkeledaren (sektorchefen) säger vad jag ska stanna. Alla styrkor stannar en bit bort eftersom det är en väldigt stark ström vid spåret. När det är avstängt och jordat av den framskjutna enheten får vi vår sektor.
Vi har en hel vagn med tio personer och en bil med två personer. Vi är fyra brandmän i styrkan och tre av oss tar bilen medan en hjälper sjukvårdaren i vagnen. Vi tar ett snabbuttag på den ena i bilen och sen säger sjukvårdaren att den andra kan gå bort till skadeplatsen.
Sen in i vagnen och bära eller leda folk.
image341

E och C går med en patient och jag går med en prio 3. När vi kommer till uppsamlingsplats för skadade skulle bara prio 1 och 2 vara där så jag skulle gå bort till uppsamlingen för treorna. När vi två ska ut från området ställer sig en polis framför oss och frågar om han kommer från uppsamlingsplatsen. Svarar att han hängde med sin kompis hit (som han var orolig för) och att jag skulle gå bort med honom till andra uppsamlingsplatsen. Polismannen frågar om han är identiferad och det var han ju inte. Han tittar allvarligt på mig och säger att jag ska gå bort till polisen där och vara noga med att säga att han inte är identifierad. "3:an" var lite bråkig under tiden jag pratade med polisen för han ville ha sin väska med fiskesaker värda 10 000 kr.. Försökte lugnt säga att ingen rör din väska och just nu har ingen tid att hämta det utan polisen gör det sen.
Sen går han med på att gå bort till uppsamlingsplatsen där jag lämnar över honom till polisen. Där börjar andra gorma och undrar vad han har gjort hän väskan. Ja jisses... =o)

När väl vagnen var tömd fick vi nästa område.
image342
En bil med två avlidna och en 1a. Vi klipper taket och tar ut patienten i längdriktningen. Sen var vårt jobb över. Fyra brandmän, ett par sjukvårdare och vår styrkeledare hade "räddat" cirka 12 personer. Det var sammanlagt 39 levande markörer på skadeplatsen...

De 3orna på uppsamlingsplatsen var lite bråkiga. Två klasskompisar springer ifrån platsen och två polismän efter. Den ena fångas medan den andra flyr eftersom polisen inte orkar/hinner springa efter. De hämtar radiobilen men han har gömt sig så de hittar inte han :o)
Hade varit kul och se hur många meter jag hade kommit in man stöpit i backen :oD


Sjukvårdstältet uppe idag oxå...
image344

Ambulans:
image345

Polis:
image346

Nämnde nog inte att sjukvårdsgrupper från sjukhuset deltog med i övningarna. Och på tisdagens övning var även banverket där.
På utvärderingen var det en som representerade vad markörerna tyckte och säger då att polisen borde träna lite mer på fritiden då de inte orkade springa ikapp klasskompisen. Sen frågar han som höll i utvärderingen om han inte var lite rädd nu för polisen. Satt nämligen en polis näst jämte honom och en drös till i aulan :o) Alla hade rätt roligt där...



För att lämna övningen.

Körde hem efter utvärderingen då jag skulle på intervju som väktare igår.
Var inte så pigg igår. Sjuk som fasikens. Idag kan jag knappt prata. Så jag vet inte hur jag ska hinna med allt jag planerat.
Få se om det blir bättre idag... Har köpt lite naturmedel för att stärka upp immunförsvaret lite. var ju knappt två veckor sedan jag blev frisk*stön*.
Väktarjobbet ser ljust ut iaf.

Markör på PIC-övning

F´låt... Jag är alldeles för dålig med att uppdatera här känner jag.

Får kolla i kalendern för att se vad man gjort sen sist. Väldigt kort minne...

Jag sprang coopern förra onsdagen. Tävling, tyvärr kom jag inte på pallplats =o(
Vi har haft lite lektioner, jag har tränat, varit på krogen, lanat och då spelat COD4  :o) Killarna var en anings rädda när jag kröp med snipern i gräset och de kunde ju inte se mig. Så när S var på taket sprang han i cirklar för han var rädd att jag skulle sätta en kula i huvet. Jag kunde inte sikta för jag asgarvade. Men så fort han stannade i dörröppningen föll han för min kula :o)
Annorlunda hobby, jag vet...

Jo sen i söndags putsade jag fönster och bytte däck på bilen. Roligt när man skulle köra 15 mil till Revinge och började fundera om man satt på däcken riktigt =o) Fast jag visste ju att jag dragit åt alla muttrar två gånger.
Men sen när jag skulle hem så var det ett väldigt konstigt och oroväckande ljud. Pappa har en aning om vad det kan vara så den röda pärlan är hos pappa bildoktor. Nej det var inte däcken...

I måndags då... PIC-övning (=Polis Insats Chef)
Jag var markör. Jag skulle ha öppen buk :o)
Kom en markör med en känga och en bit av benet i handen. Han skulle visst förlora sitt ben när han blev fastklämd i raset. Ja det såg rätt komiskt ut...

Klättrade in i trappuppgången full med bråte och satte mig ner i ett hål i hörnet och väntade på att bli räddad.
image330
Polisen var först på plats och började plocka ut all pall och virke får att komma åt markörerna. Tre stycken i min klass skulle spela fulla och ville hjälpa till att få ut oss. Men polisen försökte få bort dem därifrån för de var ju i vägen. Ja det lät faktiskt rätt roligt innefrån.
Polisen: Nu går du bort härifrån!
Full klasskompis: Nej jag måste få ut mina vänner, släpp mig!
Ja så höll de på. Ångrar att inte jag tog rollen som full. Hade varit skoj att bråka lite med polisen lagligt *fniss* :o)
Sen när polisen kommit fram till mig bär två tjejer ut mig. De tar hand om mig och ber mig hålla för såret i magen.
Sen kom brandbilar och sjukvårdare.
Jag får en kanyl:
image331

Ett skadekort:
image332
Fick prioritet 1. Inte undra på när buken var öppen så tarmarna syntes :o)

Lite morfin, dropp och syrgas =o)
image333
När sjukvårdaren frågar ett tag efter jag "fått" morfin hur det är nu så svarar jag att jag har ont i magen men kom precis på att jag har ju fått morfin så jag säger direkt efter att det är lite bättre :o) Måste ju vara verkligt...

All blod hade torkat =)
image334

Sjukvårdstältet:
image335
Polisen identifierar alla och har koll på vilket sjukhus de transporteras till.

image337
Alla med blåa västar ingår inte i övningen utan är säkerhetsmän eller bara folk som tittar på.

Akutbil:
image336

Ambulans:
image338

Polis:
image339
image340


Summering av måndagen då:
Det var roligt, massa folk och lärorikt.

Sommarjobb

Ja det var ju trevligt att man iaf har ett sommarjobb.
Chefen från förra sommarjobbet ringde mig igår och ville att jag skulle jobba i sommar. Vet ju inte om jag får någon annanstans så han hade platsen till mig till mitten av maj vilket var längre än de andra :o)
Trevligt att de vill ha mig =o) (eller så e de desperata efter sommarjobbare*ler*)
Blir det det jobbet så jobbar jag 1 juni till sista augusti och det är bra betalt (men ett "skit"jobb).

Har städat köket och mitt rum nu. Ska börja plugga igen. Mycket, mycket plugg...

Frost

Ja finns väl inte så mycket att skriva om.
Red Raston i lördags.
Min bror har hjälpt mig med min nya data som cpar sig (och gör det fortfarande).

Jag har kommit till ett stadie där jag inte kan skriva rätt ord på tangenterna och skriver fel bokstäver. Samma stadie som innebär att jag glömmer det mesta jämnt och snurrar till allt.

(Ni ska bara veta hur mycket fel jag har skrivit hittils)

Vi har nu börjat med extraordinära händelser. Vi har rent ut sagt j*vligt mycket att göra på skolan nu.

Och det blir ju inte bättre med alla jobbansökningar, gå i planer om man får jobb i sommar och det dära bekymret jag skrev om i lördags...

Helgerna är fullbokade känns det som.

Jaja nog med gnäll.
Har väntat sen i tisdags på att få lägga upp dessa bilderna :o) Var en kall och solig morgon här nere i Revinge och jag passade på att fotta lite innan lektionen började...

Nr 1
image322

Nr 2
image323

Nr 3
image324

Nr 4
image325

Nr 5
image326

Nr 6
image327

Nr 7
image328

Nr 8
image329

Tog en massa bra bilder till men kan ju inte lägga upp alla.
Den jag har som skrivbordsunderlägg är nr 5.
Vilken blev bäst?

Äntligen

Wow bloggen funkar igen =)

De har visst bytt plattform så nu ska man visst flytta sin blogg eller nåt

hits