Flinar

Hehe jag hade jättekul på övningen igår med brandmännen. Hinner tyvärr inte skriva för jag ska hemhem och sen jobba.

Markör

Fick sms av en brandman igår som undrade om jag ville vara offer på lördag. Självklart vill man det :)
Men jag vet inte förrens på lördag vad jag ska göra. Undra vad brandmännen nu har hittat på*hehe*.

Man har efter alla år fått ha slöja och pratat icke svenska på trafikolycka, utkasad ur tåg, ut genom fönstret från buss, buren från maskinrum i stor färja, räddad ur isvak, vinschad av helikopter, varit på rejvparty i källare i hus som skulle eldas upp, suttit i ett garage med död fladdermus, uppdragen av båt från vattnet och sen blivit ikastad igen och X antal ggr blivit utburen ur rökfyllda contianrar.
Men jag tröttnar aldrig och det är lika kul varje gång :)

Så det ska bli väldigt intressant på vad man ska utsättas för denna gången :oD

Köpa eller inte köpa, de e frågan!

Har inte haft någonting att skriva om tycker jag.
Tränade på stationen häromdagen men var täppt i bröstet så jag orkade knappt gå på bandet. Gick ut till gänget som hade övning med att koppla slang mellan 304, 301 och 304s bassäng. Såg nog konstigt ut när jag hjälpte de rulla ihop slang i shorts och gymnastikskor medan de fem brandmännen hade larmställ :)

Annars har jag jobbat, städat lägenheten, åkt inlines, simmat, varit fyllechaffis åt en brandman (kom hem halv fyra, gick upp kl 5 för att jobba*gäsp*), varit hemhemma.

Har legat på över 170 h/mån jobb maj-aug. Denna månaden blir det 178 h medan det bara blir 92 h i septemper. Blir väl säkert ett par pass till men jag kommer ändå få en massa lediga dagar. Vad sjutton ska man då hitta på? Nu när man blir lite ledig är sommaren över. Men jag ska inte klaga för hösten är fin på sitt lilla vis. Då kan man ut i skogen och ta kort på alla fina löv :) Och svamp måste man plocka, äter dom inte men kul att leta efter :)
På tal om det är jag sugen på en ny kamera, en systemkamera. Men blir det bättre bilder på den än min digitalkamera då jag är amatör? Skaffar man systemkamera är det ju förutsättning att man lär sig alla funktioner och hur gör man det? Har jag tid och energi till det? Åå jag vet inte riktigt vad jag ska göra.
Hade velat gå en fotokurs på distans men hittar ingen.

Dessutom vill jag köpa det, det och det. Och spara till kombi, vovve, resa...
Jaja... jag brukar inte göra impulsköp så jag kan nog vänta lite till innan jag köper något. Mitt konto har växt till 16 ggr mer än när jag kom hem från Thailand så jag har precis inte slösat pengar (försöker intala mig själv att jag är värd att köpa något kul) ;o)

Bilder

Lite bilder från Öland...





























Och så en bild på Raston som jag red barbacka häromdagen.


Städade hela lägenheten igår och tvättade tre maskiner tvätt. På kvällen gick jag 1 h 20 min.
Idag när jag körde till stationen för att träna efter frukosten tyckte jag att jag var täppt i bröstet. Tränade armarna och tyckte jag flåsade alldeles för mycket. Tog det väldigt lugnt. När jag fikade hos en vännina kippade jag efter luft när jag åt.
Så det blir en lugn rond ikväll. Bara det är en engångsförteelse och inte som sist 6 månader...*please*.
Jag kan inte ha tränat för mycket för är noga med vilodagar osv.

En tid av stulen lycka

Finns inte så mycket att blogga om. Jag har varit ledig en dag på två veckor så dessa två lediga dagarna var välkommet.
Har jag inte jobbat har jag tränat. Konditionen och styrkan går spikrakt uppåt. Tack vare cetirizin en gång om dagen är man hur pigg som helst.
Igår cyklade jag till stationen, tränade hårt en timme på rullbandet och sen cyklade hem. Duschade och bytte om för att rondera på kvällen.
I lördags fälldes det träd hos syrran. Man bar stora stockar upp för branten. Sen lade jag alla stockar själv i skottkärran så man kan praktiskt säga att jag lyfte ett helt träd den dagen. Var skoj! Det är perfekt träning. Jag använder inte maskiner på gymmet för när använder man en muskel i taget i verkliga livet? Så jag kör funktionell träning som involverar flera muskler samtidigt. Får bara ont om jag kör maskiner, iaf i knäna. Men fungerar säkert bra för andra.

För ett par veckor sen hakade jag oxå på spikmattetrenden. Jag tror inte ett dugg att den kan bota sjukdomar men visst sätter den igång cirkulationen och då frigörs slaggprodukter som man fick lära sig i skolan. Jag kör inte den bara på ryggen utan även benen och magen. Skönt när man tränat eller dagen efter träning. Träningsvärk har jag inte haft ännu men det blir nog bättre med hjälp av spikmattan.

Lyssnar mycket på Lasse Stefanz - En tid av stulen lycka. Han som gick bort valde den till sin begravning. Var så fint på begravningen. Kommer aldrig glömma hjälmen på kistan. Tänker på dig varje dag! <3

Lasse Stefanz

"En Tid Av Stulen Lycka"

Med vinden i min rygg,
och blicken vänd mot öster,
vandrar tankarna iväg.
Ett ögonblick av livet
där tystnad säger mer än alla ord.
En stund som bara talar
till dom människor som förstår
att det måste göra ont.
Vår tid är bara stulen lycka till
som alla bara har till låns.

En tid av stulen lycka,
ett lån i form av kärleken,
är starkare än allt.
En tid som vi ska minnas,
en tråd som vi kan följas sen.
När ingenting kan bli som det var igen....

Man måste upplevt sorg för att känna riktig glädje,
det är underligt men sant.
Jag blundar för att minnas,
allt det vackra jag fått uppleva med dig.
Försöker glömma bort,
att allting har förändras,
när jag ser dig framför mig.
För bakom mina slutna ögon finns,
den tid jag skulle få med dig.

En tid av stulen lycka,
ett lån i form av kärleken,
är starkare än allt.
En tid som vi ska minnas,
en tråd som vi kan följas sen.
När ingenting kan bli som det var igen....

En tid av stulen lycka,
ett lån i form av kärleken,
är starkare än allt.
En tid som vi ska minnas,
en tråd som vi kan följas sen.
När ingenting kan bli som det var igen....

Jag vänder mig mot vinden,
låter tårarna få torka,
av den sol som ser på mig.
Strålande som dina ögon varm,
som kärleken jag bär till dig.
Strålande som dina ögon varm,
som kärleken jag bär till dig.

You'll Be In My Heart

Humöret går upp och ner. Ena stunden kan man skratta, och i andra stunden gråter man. Märke att man jobbat en del för första gången man kunde komma hem och sätta sig framför tvn med en liten cider så kom tårarna på riktigt. 
Typiskt så jobbade man när man läste annonsen i tidningen. Var inte alls lätt att hålla tillbaka tårarna men var tvungen då man hade ett jobb att sköta. 
På torsdag är det begravning och jag bestämde mig igår för att gå. Var tvungen att höra mig lite för innan jag bestämde mig. 

You'll Be In My Heart




Är ledig en dag på två veckor och den dagen var i söndags. Då var jag hemhemma för att sola lite. Klippte gräset och tvättade bilen i bikini. Sprang 6 km på skogsvägar och stigar och det kändes riktigt bra. Då jag glömt sportbhn testade jag silvertejp så inte bröstet skulle hoppa. På köpet fick jag skavsår så det var inget att rekommendera ;o)

När jag kom hem från jobbet igår hade jag en blind fläck på ögat. Såg inte på en punkt under vänster öga, riktigt läskigt. Mådde illa och hade ont i huvudet så efter att ha tvingat i mig lite mat gick jag och lade mig. Efter en timme mådde jag bättre. Körde ner till stationen för att gå rullband men orkade bara en halvtimme. Man kan inte ligga på topp jämnt. 
Fick en kram av M som varit ledig i nio veckor(!) =) Kul att se han igen :o) 
Idag ska jag klippa mig på drop in, diska, städa lägenheten, baka muffins och får se om jag hinner med en fika hos en vännina. Träningen hoppar jag idag. Det är så himla tråkigt väder så då kan man lika gärna hålla sig inomhus.

Har fått nya grannar efter 4 månader. Så nu har man inte ovanvåningen för sig själv...   

Vila i frid =´(

I måndags fick jag reda på att en person jag känt i 6 ½ år har gått bort. Så därför är min sinnesstämning lite låg =(
Jag kommer sakna honom :´(




Var hos syrran igår för att hjälpa till att bygga stenmur. Men blev mest lek med Mathias. 
På kvällen hörde jag att brandmännen var på väg till röklukt i trapphus. Skickade ett sms till min kompis som bodde på samma gata de skulle till. Då hade hon precis bränt tacos så när hon fick läsa smset och hörde brandbilarna sprang hon ut på gatan i tron att de skulle till henne. Men det var inte hennes trapphus det gällde. Haha, jag skrämde henne rejält utan jag visste om det. Vad är oddsen för att hon bränner tacos samtidigt som det luktar i ett annat trapphus på samma gata, och att jag skickar sms just då?

Efter att jag gjort en stängning på kvällen såg jag en bil stå mot färdriktningen upp mot trottoaren (förvisso bara bussar som får kör den färdriktningen men ändå). Ser att det står två personer på en innegård. Frågade om det var deras bil. Jo det var det ju så han körde iväg rätt snabbt. Hihi, I got the power =) I denna staden är det inte mitt bolag som har hand om felparkeringar, men det kunde ju inte han veta. Han trodde väl jag var så snäll och inte bötfällde honom :o)
Hade nog inte varit tyst om jag gått privat heller för det var ett väldigt dumt ställe att ställa sig på. Brandbilarna hade ju blivit hindrade om de fått utryckning.

Idag kom syrran, Mathias och mamsen på besök =) ♥ Mathias ♥ har fullt upp med att titta på allt.

Hemma från Öland

Körde iväg till Öland i fredags och sov där i tre dagar. Vi bodde hos en polis i Borgholm som var utredningstekniker och hade två rum till uthyrning.  Vi fick fri tillgång till trädgården och grillen. Vi gick runt i Borgholm och tittade i butikerna, de flesta hade utförsäljning =) Käkade god mat och glass. På lördagen grillade vi sen begav vi oss till Strand och festade loss.
När vi skulle sola så gick min solstol sönder så benen stod rakt upp i luften och huvudet neråt. Den hade visst gått sönder innan... Jag hittade lite verktyg och lagade den. Vågade knappt sitta i den sen :)
 
Kom hem klockan två igår. Började tre. Efter passet körde jag hem och sov för att gå upp tidigt för att rida idag.
Red barbacka på den mysiga nordsvensken Raston. Kom hem för att duscha och sen i väg till jobbet igen.
I morgonbitti ska jag till syrran och sen jobba på kvällen. Fullt upp nu för tiden =)

hits