Kört Scania

Jag antar att ni väntar med spänning för att höra hur många lyckstolpar och barnvagnar jag lyckades köra över när jag körde lastbil på riktigt väg för första gången. Måste göra er besvikna, blev inte en enda stolpe, inte ens nära...


Den var rätt hög....

image95

...och lång. Fick inte med hela lastbilen men där e den nog ett par meter till.

image94

Jag trodde att jag skulle få köra på övningsfältet först för att lära mig hur man växlar och sånt. Nej jag fick ut i trafiken direkt 8oI
Fick stanna flera gånger vid hållplatser för att växla extra mycket. Givitvis var det ju inte fem vanliga växlar utan 10 st. Och inte satt de på samma ställe som på min 740 utan tvärtom. Så man fick tänka till ordentligt när man skulle växla. Och givitvis måste man växla uppemot 7 ggr tills man når 70. Fast det tog ju en stund innan man ens var i närheten. Man kör ju inte på i första taget. På hemvägen nådde jag 80 km/h iaf.
Fick vända i en rondell, inte ens sån dära stor rondell, onej, det ska inte vara lätt första gången inte. Men jag höll ut så mycket jag kunde och så gick Scanian runt utan att nudda stolpar.
När jag hoppade upp i lastbilen innan jag körde hade en kört precis innan mig så sa läraren att jag skulle parkera rakare när vi kom tillbaka. Måste ju bara säga att jag gjorde en superduperrak parkering innan lektionen var slut :o)
Då var klockan kvart i nio. Duschade och sen var man helt slut. Det var jobbigt att köra ;o)
Men sen hade man ju i stort sett suttit på skolbänken hela dagen så hjärnan var ju inte i topptrim. Fast jag orkade läsa i "Vatten och andra släckmedel" innan jag somnade.

Idag var vi på TOKen. Alltså trafikolycka kem. Det var lite krångligt att täta länka och pumpa över från tankbilen till en annan tank. Fick iaf sitta lite på tankbilen. Tyckte jag var kul :o)

Sen har jag storstädat rummet, bäddat rent i sängen och ska snart laga mat innan jag svimmar. Värmen är lite lurig för man är illamående. Men det är väl inte bara det som spökar...
Nähe mycket att göra...

Ps. Nästa gång jag kör måste jag ju låna syrrans Scaniakeps :o)

Kommentarer:
Postat av: Fogfighter

Den där bilen kommer kännas otroligt kort om du tar CE! :) Och 740:n otroligt liten när du har ditt C-kort :) Tänk låååång framförhållning (50-100 m) i körningen och håll lika bra koll i speglarna som framåt så fixar sig allt! ;)

2007-04-17 @ 17:33:33
Postat av: Teller

Du är allt snäll du :D men min lärare var inte där,så jag kunde inte göra mitt prov.
Fett coolt att köra lastbil ;) Måste varit shit svårt att köra, speciellt när de är så många växlar. Men man måste köra en sån stor lastbil för att få C-kortet va?

Postat av: Brandkvinnan

Fogfighter: Det lär nog inte bli CE på måånga år. Iaf inte förrens man har väldigt god ekonomi och att de kräver det på stationen. Jo jag kom på mig själv att jag tittade för nära bilen istället för långt fram. Och backspeglarna tittade jag i för att kolla efter linjerna*s* :o)

Teller: Det går nog bra när du får provet ska du se.
Ja det kändes häftigt att få köra lastbil på allmän väg. Det var inte det lättaste att köra och växla men det är ju därför man ska övningsköra, övning ger färdighet sägs det :o) Jo jag tror att alla trafikskolor har sådana stora saker eftersom det brukas ju köra så stora lastbilen. Det är ju inte många som kör "små" brandbilar ;o)

2007-04-17 @ 19:26:48
URL: http://brandkvinnan.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits