Uppdrag åt brandmännen

Jag hade ju lovat att skriva idag så då får man ju hålla det ;o)
Dagen började med ett fint välkomnade med typ "onej ska hon vara här idag" och ett leende på den goa brandmästaren. Hehe, tur att man inte tar illa upp :o)
Dagen började med strukturerad kaos. Översvämmade källare och vägar hade hållt deltidarena igång under natten och vid halv nio kallades de åter på station för att åka ut och pumpa. Heltid skulle inte åka ut och pumpa utan vara kvar på brandstationen till de mer allvarligare larmen. Deltidarna delades upp två och två i småbilar (och brandbilar) som vi i heltid utrustade med massa pumpar och dylikt.
Eftersom jag inte behöver vara i styrkan så skickades jag på en massa uppdrag i detta kaos.

Uppdrag 1: Tanka bensindunkar som deltiden skulle ha. Jag kör iväg med audin (som har blåljus, måste ju poängteras) till Preem och tankar 4 dunkar, sammanlagt 70 liter bensin. Går bara in till kassan och skriver på ett kvitto, enkelt :o) Kör tillbaka med värsta bensinbomben inne i bilen (hade vällt i bagageutrymmet) och de väntar på mig. Någon skulle ha dunkar och andra skulle ha bilen. Uppdrag 1 slutfört.

Efter frukost är det dax för
Uppdrag 2: Hämta M på Jeppsons där han ska lämna en brandbil som inte funkar fullgott. Kör 305 efter honom och kör tillbaka, en sträcka på 400 meter. När vi är tillbaka ska denna bil oxå användas till deltidarna och jag (som alltid har koll på brandmännen) tipsar M att han har sitt larmställ i 305 som just börjar rulla från station... Han anropar på radion och springer efter ;o) Hihi vad skulle de göra utan mig *fniss*.
Efter frukost kör jag och lämnar M på Jeppsons med en rätt så ny Toyota (utan blåljus). Brandbilen 311 är åter på station. Uppdrag 2 avklarat.

Uppdrag 3: Deltidarna var hungriga. Hämta frallor på Sjölands konditori. Körde åter Toyota inne i stan, hade fått beskrivning var det skulle ligga. Hittar det inte efter ett par varv så jag ringer M och får mer detaljerad beskrivng och hittar :o) Körde tillbaka till station och frallorna var nog goda för det var inte många kvar sen. Ännu ett uppdrag genomfört.

Vid den tiden hade det planerade kaoset lugnat sig. Ledningen tog ju hand om deltidarna så vi var lite "arbetslösa" en liten tid. Det är nu minnet sviker mig för jag kommer inte ihåg vad vi gjorde...
Hursomhelst så blev det lunch... Sen gjorde vi nåt till som jag inte kom ihåg.
Vid kvart i två fick jag ett till viktigt uppdrag.
Uppdrag 4, mitt sista för dagen: Hämta mat ovanför Ahlberg Bil till deltidarna (och heltid). Fick två stora kartonger så jag fick hjälp till bilen. Tror ni man fick hjälp på stationen? Hmf.. :o) Vilka gentlemän det finns på stationen*s*. Jo en öppnade dörren till mig men hade inte en tanke på att det var lite otympligt att bära... Men det klarade sig, maten var hel när jag kom upp i köket. Sista uppdraget för dagen var slutfört.

Tvättade 309 med M och efter det tänkte jag ta lite mat av det jag hämtade. Började ju bli hungrig efter alla viktiga och farliga uppdrag :o) Pannpiff med potatis, gräddsås och lingon var uppvärmd och klar och jag hade precis tagit åt mig lite sallad.
Då tyckte jag det blinkade till...Hmm tänkte jag nu gick larmet. Dröjde några sekunder och jag tänkte att jag såg i blindo. Högtalarna slås på: Brand i cistern på blabla...
Shit pomfritt! Jag sprang mot trapporna och givetvis hade jag flera brandmän efter mig i hasorna. Sprang för glatta livet nerför. Det brukar annars vara vanligt automatlarm på blabla men nu var det brand på riktigt. Och brandmännen är livrädda att det ska bli en storbrand där. Jag springer längst bort och tar av mig byxor och tröja. På med understället och larmstället och hoppar in i 304 (tankbilen). Blåljus och siren för fullt genom staden. Ser iaf inte röken när vi närmar oss. Ett gott tecken! (konstigt, när det väl händer nåt hoppas jag på att det inte ska vara så allvarligt).
Jag hjälper till med lite slang och så i början. Deltiden kom direkt efter oss. Springer och hämtar saker. Är allra längst upp då jag står tio meter bakom rökdykarna som ska såga upp cisternen när jag hör i radion: "Vi skickar med Emelie så ge henne tigersåg, glasögon m.m". Jag tittade på dom och vände helt om. Nerför alla trappor igen. Vet inte hur högt en cistern är men vi var väl två meter från toppen.
Sen springer jag där några ggr.
Tet och bus som vanligt med den goa brandmästaren. Jag försökte brotta ner han som vanligt. Skulle ta ett kast på honom lite halvhjärtat. Var ju lite klumpigt med hjälm och larmställ men fick över hans arm över mitt huvet eftersom han var avslappnad. Sen helt plötsligt lade han armen om halsen så jag kunde ju inte alls kasta :o) Försökte lite till och ni har väl redan listat ut att jag fick ge mig rätt snabbt...

Efter 1 ½ timme var vi åter på station. Då hade gänget som skulle jobba kväll anlänt och jag gick för att skriva ut min presentation till LIA:n på brandmästarens dator.
Jag kör hem åter med ett leende på läpparna. Vad skulle jag göra ut den goa grabbarna på stationen?

Får nog återkomma med dagens IKEAbesök imon...
Jag är jättetrött efter en vecka med stohej :o)

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits