Juniormonopol

I fredagskväll satt I, min bror och jag å spelade junior monopol. Det var faktiskt jättekul. Högsta valören var 5 kr. Billigaste gatan var 1 kr. Det kallar jag bra affärer :o)

Igår hälsade jag på syrran min för att titta på deras nya hus. Det var fint fast de ska tapetsera om och så.
Idag fick jag klippa gräset som inte klipps på evigheter. Tömde behållaren minst tio ggr för alla löv. Men fint blev det och jag fick ett ordentligt träningspass.

Annars har det inte hänt så mycket. Busat med Thias och njutit av varje sekund av hans närhet.

Tog nog ett par timmar efter att jag vaknade idag att klockan skulle vridas tillbaka. Fint med en extra timme. Behövdes idag för tiden räcker då inte till.
Nu är det bara två veckor kvar på brandstationen för att sedan vara på sjukhuset på LIA SSA. Ska vara på Kardiologen ;o)

Synd att tiden går så fort. Man vill stanna tiden och vara på stationen för evigt :o) Imorgon är det tung räddning som gäller. Alltså med buss och lastbilar inblandade.

Kommentarer:
Postat av: Ronja

Tjingeling :)

Hur är det med lungkapaciteten som brandman, hur mycket ska man ha? Man kan ju mäta å blåsa i en sån dära grejj.. Hur mycket hade du när du testade dej?

:)

2007-10-29 @ 18:56:20
Postat av: Brandkvinnan

Haj!
Jadu bra fråga. Kommer inte ihåg vilka värden man ska ha för att klara coopern. Klarar du 3 km på 13 min så kan du vara brandman ;o)
Men lungkapacitet har jag inte testat mig på. Gjorde ju det nyss för att jag var täppt i brösten för infektionen och då hade jag runt 250 i den dära blåsmojängen.
Inte för att jag tror att jag svarade på din fråga men jag gjorde så gott jag kunde ;o)

Postat av: Ronja

Ok, hmm jag fattar mej inte riktigt på dom dära blåsmojengerna, för jag har vart sjuk nu i två veckor oxå tung i bröstet, ska ta massa tester å sånt å fick såklart toknojjan.. Men när jag blåste hade jag 420 å de va klent för min längd sa dom, jag e 175 å skulle typ blåsa 480-500. Men han sa att det antagligen berodde på förkylningen eftersom jag annars är i topp lixom.. Men för att stilla min oro ska han kolla massa astma å allergi å sånt.. :S Fast astma borde jag inte kunna få nu helt plötsligt å de enda symptomet på de skulle ju isf va att jag e lite tung när jag andas typ.. aja får vänta å se..
Tack för svar!!

2007-10-30 @ 00:35:00
Postat av: Brandkvinnan

Ja det var den blåmojängen jag mena som du blåste i. Men jag skrev fel, jag hade 550 då vilket motsvarade att jag skulle vara 2 meter lång. Och då kände jag mig täppt i bröstet. Förhoppningsvis hittar de ett fel som går över. Astma är väl svårt att få i efterhand? Kanske är någon infektion som jag hade. Ta det lugnt bara och stressa på läkarna för att få ett svar och vänta inte som jag i sju veckor för att få ett riktigt svar...

2007-11-01 @ 09:58:05
URL: http://brandkvinnan.blogg.se
Postat av: Ronja

Mmm exakt :)
Jag blev ju lite nojjig eftersom jag aldrig blåst förut, kanske jag har klena lungor :S Men ska dit på nästa torsdag för å kolla upp lungorna med andra medel får se fast jag är jävligt sjuk nu eller lixom nersatt trött så in i h-vete orkar ingenting, å tungt när jag andas så jag hoppas att det är de å att de e de å att de går över. Jävvlar vilka braiga lungor du har som är SÅ bra när du är sjuk!! Grattis till det! :) Men om man har klena lungor kan man endå ha topp kondition för annars är jag
verkligen på topp i kondisen?

2007-11-01 @ 13:03:36
Postat av: Brandkvinnan

Du behöver inte ha klena lungor utan du är ju sjuk nu. Jag märkte med en gång att det sätte sig i huvet att man var täppt eftersom man var orolig att det skulle förstöra karriären. Så man var kanske inte så täppt i bröstet som man trodde.
Men när jag blåste så hade jag fått mediciner som vidgade lungorna så jag gjorde ca 30 mer än vanligt. Jag har ingen aning hur det funkar om man har bra kondis, man kan ju träna upp de lungorna man har men då borde du haft svårt att träna upp dig till toppenkondis... Jag hoppas verkligen att du snart blir bra för man oroar sig konstant om framtiden när man har något sånt.

2007-11-02 @ 09:08:31
URL: http://brandkvinnan.blogg.se
Postat av: Elin

Hur hör lungkapacitet ska man ha om man är 152 cm lång? Jag blåste på 420. Är det bar eller dåligt?

2007-11-26 @ 20:13:00
Postat av: Brandkvinnan

Elin: Jag har faktiskt ingen aning. Såg bara vad jag skulle ha och vad jag egentligen hade på den där mätaren.
Tror iaf att det är rätt så bra det du har. Jag skulle nog med ha runt det värden och jag är 162.

2007-11-29 @ 14:58:26
URL: http://www.brandkvinnnan.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits