Sovit på brandstationen

I torsdags var jag ledig men skulle på övning på kvällen. Trodde först att jag skulle vara i styrkan för det sa de dagen innan. Så jag kommer 25 min tidigare än kvällsskiftet börjar. Innan jag kommer till stationen ringer H och undrar vart jag är och om jag glömt dom. Då vill han ha mig som markör och de väntar på mig. När jag kommer innanför dörren frågar jag om jag verkligen inte skulle vara med en i styrkan för det fattades en. Då ringer mobilen igen och det är M från en annan del av stationen och undrar vart jag är*ler*. Eftertraktad?
Så jag bytte om snabbt som tusan och vi körde ut där som vanligt. Jag skulle vara i garaget där de nu har eldat tre ggr...

Denna gången skulle elden starta i garaget och sprida sig till hustet där resten av markörerna låg.
Anledningen till att de vanliga markörerna inte kunde ligga i garaget var för att det är skarp rök från rökpatronerna så man måste ha luftpaket.
Jag började tända på rökpatronerna när de slog larmet. Men det var inte så lätt. När man väl fått fyr på dom började dom brinna och hade svårt att släcka dom. Då rök det inte alls utan fick tända igen. Lyckades med några och placerade ut dom. När jag desperat försöker vifta och släcka en av dom får jag släcka den mot mitt larmställ och tycker att det är ovanligt ljust i garaget. Vänder mig om och ser ena rökpatroner självantänt och stor i ljusan lågor. M står utanför och tittar in genom hålet och undrar om det går bra för mig. Han hade väldigt roligt åt det på kvällen..

Sen sätter jag mig ner för styrkan hade kommit. Skulle precis tända den sista rökpatronen då dörren öppnas. Kan ju säga att de inte behövde ficklampa för ljus fick dom av ett par rökpatroner som hade fina lågor med rött i mitten ;o)
Så jag kastar bort tändstickorna och rökpatroner och spelar medvetslös. När rökdykarna kom fram hittade de ingen lapp och sa att jag var död... Så de drog ut mig genom släckvattnet och all annan bråte ut i grusen. Sen drog de mig en runda till och satte mig vid skogskanten. Och där fick jag sitta en bra stund. De hade ju ingen tid till döingar.
Ett par brandmän lägger mig till sist på en bår och bär ner mig till brandbilarna och lägger mig gräset och går. Efter någon minut knackar någon på glaset på masken och jag tittar upp. B frågar vad jag ska vara, säger att jag ska vara medvetslös men de sa att jag var död. Så han skulle lägga mig i stabilt sidoläge och ta av mig masken men då kommer övningsledaren H och säger att han blev fri. Så då kunde jag leva upp igen och ta av mig luftpaketet och sätta ett band runt armen för att visa att jag inte ingick i övningen.

Passade på att ta några bilder:
image172

image173

image174

När övningen var slut gicks den igenom för att se vad alla tänkte och gjorde m.m.
Vi körde hemåt igen och återställde allt.
Jag stryketränade lite med B och P innan det var dax för kvällsmat. Sen var det sängdax.
Var lite orolig att larmet skulle gå och jag skulle missa det. De har precis gått över från analog till digital utlarmning så de ha fått nya sökare de ska ha på sig. Och det räckte ju inte till mig och de visste inte riktigt om lamporna skulle tändas.
Inget larm gick och jag steg upp vid tjugo i sju. Hehe inte minskar tetet för att det är på morgonen ;o)

Klockan åtta var det dax för nästa gäng.
Jag fick lära mig lite mer om att tvätta slangarna. Är massa olika knappar och saker man ska tänka på när slangarna trycks i 15 bar.
Jag tog 302 och körde runt för att tvätta den. Hittade ett använt luftpaket på golvet och att det saknades en där bak i den bilen så jag delade det men det skulle vara en särskild mask till och man måste ha utbildning för att dela och tvätta masken så jag meddelade brandmästaren så han skrev ner det. Alla bilar, även reservbilen måste stå kompletta.

Efter lunch skulle vi praktikanter ha kemövning. Vi tre skulle ta på oss kemdräkterna och täta läckan:
image175
Ja... jag är i mitten...

image176
Här försöker jag slå in en kil med en hammare...

image177
Här kopplar LIA-F och jag ihop luften som ska sitta på vetteförbandet.


image178
Här blir jag sanerad.

image179
Där ser ni ett vetteförband runt tunnan.

När allt plockats ihop och vi klädd av oss var det dax för fika. Sen var det innebandy.
Jag har inte spelat innebandy på evigheter och var taggad att äntligen kunna spela igen. Men jag fick ta det lugnt för att inte säcka ihop ;o)
Stod mycket back för att återhämta mig så jag har fina blåmärken med hål i på benen. Och några märken efter en innebandyklubba ;o)
Det är så kul att spela när man får försöka knuffa lite. Idag hade jag dock inte orken att knuffa så hårt och de var rätt snälla emot mig. G kom en gång full fart emot mig och jag sprang fram för att möta honom. Ingen idé att ens försöka ta bollen ifrån honom så man fick springa på honom istället. Aj... min arm sträcktes åt fel håll, var inte så mysigt, hade svårt att greppa klubban ett tag efter det men sen repade jag mig.
Det var roligt iaf och jag försökte göra mål flera ggr men den ville ju inte in*grr*. De stod ju ivägen och jag försökte knuffa bort dom men de väger ju 20-30 kilo mer än mig. Vänta lite tills jag kommit till min rätta form så kanske jag har en chans =o)
Jag körde hem direkt för maten var klar där hemma.
Idag är kroppen mör. Ont i ryggen av smällarna och träningsvärk vid revbenen efter att ha flåsat så förbaskat. Men bröstet är snart helt okej igen.
Ni ska bara veta vad skönt det är att få träna igen. Ni kan man blicka framåt igen.
Fint väder oxå. Ska gå en runda idag tänkte jag. Och skriva en massa på arbeten och ansökan...
Tjing!
Dagens låt

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits