Brand i uthus

Jo klart att det blev larm när jag kom :o)
Det var ju utbildning för deltidarna i kemolycka. Jag gick runt i de olika stationerna och hjälpte till lite granna. Särskilt på stationen där de skulle klä på sig kemdräkterna. Inte lätt att vara själv och klä på de dräkterna*pust*.
Och mitt i allt gick larmet, nivå 10 sa hon i högtalarna. Så vi på heltid sprang och jag fick en brandman bakom mig så det var bara att kuta*flin*.

Deltidarna drogs ju oxå och vi undrade var de tog vägen för de var ju på stationen. Det visade sig att en brandförman missade att dom oxå skulle ut så han stod och skruvade på luftpaket medan resten av deltidarna satt i bilen och väntade*hehe*.
Men dom kom tillslut iaf...
Jag var nöjd att få åka i den nya brandbilen med sirener och blåljus. Måste upplevas för att förstå den känslan ;o)

Jo det var ju tet och stoj som vanligt. Och D sa att han skulle sjukskriva sig i 10 veckor nu när jag börjar Lian*fniss*. Och ändå fick jag en kram av honom när han fick se mig igår*hmm* :oD

Larmet ja.. Det var en pelletsbrännare som börjat brinna och uthuset stod i ljusan lågor. Rökdykarna tog högtrycksslangen och jag rullade ut det gamla vanliga lågtryck. Grovslang, smalslang, grenrör och strålrör. Inte så invecklat. Nu kan jag iaf rulla ut slangarna rakt och utan att slangrullen välter halvvägs*hihi*, även om det brinner för fullt.
Sen tog jag digitalkameran för att ta lite bilder. Brandmästaren ska ju göra det vid varje larm... Men jag hann inte ta många bilder innan jag skulle hämta kofot till rökdykaren.
Tog lite bilder och fick ta över strålröret för att dränkta pelletsen. Sen skulle jag gå runt och släcka lite varstans där det tog sig. Skulle ta på taket och råkade spruta över taket till andra sidan. Sen kom den goa brandmästaren och sa att jag skulle spruta på taket och inte över taket. Sen tog han av sig hjälmen och torkade den från vatten. Ups :o) Så den goa brandmästaren varnade insatsledare S för mig när de skulle gå runt. Alltid tet ;o)

Tillbaka så fortsatte utb med deltidarna. När det var slut gick vi och tog korv utanför brandstationen där de hade LO-dagen. Massa musik och stoj...
Så där gick man runt bland folket med brandmännen :o)

Efter allt detta var väl klockan kvart över fyra och det var dax att köra en sväng med brandbilen. Jo tetet slutade ju inte där :o) Sen körde vi till den goa brandmästaren för de skulle titta på någon fläkt som inte var som den skulle. Han har ju en stor rottis och en cocker spaniel. Och rottisen var inte liten, 50 kg kom i full kareta emot mig. Det var bara att stå still och hoppas han missar mig. Fast han var ju hur snäll som helst. Den lille spanieln och han bråkade ju så det såg ju brutalt ut. Men det är den lilla gamle tiken som bestämde över rottisen :oD
Kom tillbaka vid halvsex, kramade om brandmästaren och sen var det dax för mig att kila hemåt, fast en tur inom kinaresturangen först och hämta mat till familjen.

Ytterligare en dag på brandstationen och jag går alltid därifrån med ett leende.
Imorgon börjar allvaret. LIAn börjar ;o)

Kommentarer:
Postat av: Fogfighter

LIA... Vi har 4 veckor kvar till vår ynka 3-veckorspraktik. Fast då kommer jag att få åka som skarp räddningsledare, prata med SOS och grejer, om allt går väl :) Hoppas första dagen och terminen blir toppen! *kram*

2007-09-02 @ 18:56:33
Postat av: Brandkvinnan

Stackare =( Men det blir snart "praktik" hela livet ut för din del ;o)
Tack! Jo LIA:n är toppen :o)
Hur går det där nere i Revinge?


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits