Trafikolycka

Aldrig lugn och ro på stationen :o)
Imorse och LIA-F och jag till Sölvesborg för vi skulle träffa någon från Miljöförbundet. Väl där nere så hade de ingen aning om att vi skulle komma och ringer till deras chef. Då visade sig att vi skulle till soptippen i Mörrum (que?).
Där får vi iaf en guidening och info om hur soporna sorteras... Inga kommentarer om det besöket...

Väl tillbaka ska gänget ha möte så vi LIA eller SMOnollorna som vi kallas :o) fick roa oss på egen hand. Han målar emblemet på väggen i gympasalen och jag dammsuger kofferten i min bil.
Efter ett tag hjälper jag LIA-F med att måla det gula på emblemet. Skulle egentligen sluta lite tidigare men jag fastnade där. Så körde jag till apoteket för att hämta en medicin för bröstet och för att sen köra tillbaka för att fortsätta måla.
Står uppe på stegen med penseln i handen när larmet går. Nivå femlarm, trafikolycka på E22.
Run Forrest RUN!!
Vi var längst bort i byggnaden. Öppna dörren, nerför trappan, genom den långa korridoren, upp för trappan, genom dörren ut till vagnhallen. Där är brandmännen nästan färdigklädda. Längst bort till våra kläder. På med sockarna, fötterna i stövlarna och hängslena över axlarna, tog tag i jackan och hjälmen. Sprang mot 309 när alla nästan satt sig. Skulle precis öppna passagerardörren då jag ser brandmästaren sitta där. Va fan tänker jag och kommer på att han ska ju åka den vid trafikolycka. Shit! Tillbaka till 301 som startat motorn och porten var öppen. Kastar mig upp med hjälm och jacka på brandmästarens plats. Och så iväg med sirener och blåljus genom staden och upp på E22.
Fick ta på mig reflexväst och latexhandskar. När det blev enfiligt innan olyckan var det kö. Så vi hoppade ut för att lägga ner vajerräckena men det var för spänt. Så vi hoppade in igen och jag fick vika in backspegeln så brandbilen kom emellan vajerräcket och bilarna. Jag fick sticka ut huvet för att se om det var nära att köra in i lastbilarna... Tur att jag inte stack huvet för långt för då hade jag slagit i bommarna i timmerbilen :o)
Även om B var duktig att köra så kunde han inte få brandbilen att krympa. Till sist tog det stopp och vi fick vänta i kön som alla andra. När det väl blev öppet i vajerräckena körde vi över de vita pinnarna och körde hemåt igen. Ambulansen hade nämligen redan transporterat patienterna.
BLT
Det var skoj att sitta där fram på larm. Man hade fin utsikt ;o)
När vi kom hem målade jag färdigt det jag jag höll på med och körde hemåt vid kvart över åtta.

Var massa tet idag som vanligt, tur det för annars hade det varit tråkigt :o)

Kommentarer:
Postat av: Felicia

Jag har sett bilder från den olyckan har jag för mig på Wignews eller vad det nu hette :D

2007-09-30 @ 23:32:35
Postat av: Brandkvinnan

Jaså :o) Men det var ingen allvarlig olycka så det stod knappt i tidningen. Jag missade att den var med på Wighsnews ;o)


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits