"Det är lite struligt just nu"

Säger som Conny (Rutger) i Strul som var igår. "Det är lite struligt just nu".

Står här i biblan (min data är hemma) och försöker komma på vad vi hade förra veckan. Tiden har ju tendens att gå rätt fort.

Vi skulle ha trafikolycka förra veckan. Jag hade ju sagt till lärare G att jag inte kunde komma på examinationen nästa vecka. Efter samlingen säger jag till honom på skoj om inte jag kunde ha examination så han poängdömde min insats.
- Samla gruppen, säger han och fråga om de vill ha examinationen nu.
Jag tänkte ju att nu blir nog inte gruppen glada på mig, var ju ett bra tag sedan vi hade trafikolycka och gruppen vill nog öva några ggr innan dess.
- Men neeaj, säger jag. 
-Jo samla gruppen!!
Han var rätt bestämd så jag kunde bara hoppas att gruppen skulle godkänna det. Och det gjorde dem. Så vi hade vår examination ett par veckor tidigare. Vi fick 70 av 76 vilket inte är fy skam med tanke på att vi inte gjort det tillsammans på väldigt länge. Godkänt var 61....
Skönt att man kunde stryka det på listan.

På torsdagen hade vi enskild praktiskt examination. Jag hade först sjukvård, pumpskötare, ytvattenlivräddning, brandgasventilering och skum. Allt gick jättebra och väl godkänt.
Tills jag kom till skummet....


Jag kunde redogöra för allt och koppla upp. Svarade på alla hans frågor...
Och så hade jag tagit fel mellaninjektor. Jag kom inte alls ihåg hur man såg skillnad på 200 liter och 400 liter. Så jag chansade. 50 procent chans att ta rätt.
Och jag tog fel....


Just då kändes det som hela världen vändes upp och ner. Jag ville bara packa väskan och strunta i allt. Jag var så förbannad på mig själv. Här har man i två års tid hjälpt många andra med en massa och förklarat allt. Och så fick jag omexamination. Surt sa räven.
Det ännu surare är att dagen efter skulle vi ha skumövning i Kristianstad som halvklassen hade samma dag vi hade examination. Hade jag bara tillhört den andra halvklassen hade jag blivit godkänd.
Det ännu roligare är att i början av denna terminen frågade jag lärare H om vi kunde ha någon övning med skum och han sa att vi då skulle ha övning i Kristianstad. Men det gjorde ju inte mig någon nytta....
Nä ja e int´ bitter!

Jaja, bara att komma igen. Det är dumt för att när det är omexamination är jag på väktarutbildning och får då jag examinationen på den sista omexaminationen.

Men övningen i Kristianstad var väldigt roligt.
Vi lyfte en tank med vettekuddar, skumfyllde en källare (där W höll på att trilla igenom hållet), tog loss en brandman från Kristianstad som fastnat i en stooor skruv. Alltså en sådan som roterar. Jag fick uppgiften att sätta mig bakom brandmannen och hålla i honom. Jag höll gladeligen i honom för bakom mig var det en bit ner och jag skulle nog inte rest mig i första taget om jag ramlade där :o)
Vi hissade även ner en i vår grupp i en silos för att rädda en docka där nere. Är kul att bygga spel med block, kabinhakar och ID :o)

I helgen skulle vi fira mamma och ta henne till
Boda borg och en restaurang. Men hon var för sjuk igår så vi fick tyvärr ställa in det =( Så man oroar sig för henne nu.


Nähe nu får jag sätta fart. Har skrivit ut lite sidor. Är mycket som ska göras innan man åker iväg på utbildning.
Måtte jag orka tills vi slutar. Känns som att man kommer snubbla en meter från mållinjen...
Drar du mig sista biten O?

Kommentarer:
Postat av: O

Klart jag gör =)

2008-04-28 @ 14:43:25
Postat av: Felicia Wersén

självklart! :)

Postat av: Brandkvinnan

Tack =)

2008-05-01 @ 19:41:51
URL: http://www.brandkvinnan.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits