Summering av året 2008

Får kanske summera året. Det har varit ett mycket händelserikt år som gått mycket snabbt.
Termin 4 avslutades på Skydd Mot Olyckor. Jag saknar redan alla lärorika övningar på övningsfältet, och alla bra lärare.

Jag har varit två gånger på utbildning i Barsebäck då jag fick jobb som väktare. Då jag sökte jobbet för att jag ville göra nytta och känna mig behövd blev det inte riktigt som jag tänkte mig. Nu jobbar jag enbart för att få pengar till hyran. Självklart gör alla det som har jobb men jag vill ha ett jobb man trivs med. Där man känner sig behövd och kan förändra och förbättra.
År 2009 hoppas jag att jag får upp min kondis så jag klarar rullbandet. Och då måste man vara frisk så huvuduppgiften nästa år blir att hålla sig frisk!
Tänk vilken dröm det hade varit om man jobbade som brandman innan 2010!!

Detta året flyttade jag även till en egen liten lägenhet. Det var riktigt roligt att få leva själv men självklart var det ensamt då man inte hade någon att prata med när man satt framför tvn. Man går till jobbet själv, jobbar själv, kommer hem själv.
Var det Alfons som hade en osynlig vän? Jag är som honom för jag pratar tyst med nån annan när jag ronderar för jag trivs inte vara så mycket själv. Varför sökte jag som väktare då undrar ni. Jo jag trodde inte att en väktare jobbade så mycket själv. Dessutom trodde jag att det skulle innebära lite jobb i butik vilket mitt företag inte har på orten. Tji fick jag!
Men ibland jobbar man stationärt och får givetvis prata med massa folk. Både på svenska och engelska. Och så kommer de folk som inte kan något av det... Men någon kollega arbetar man inte med.

I år har jag varit på brandstationen en del. Kanske inte lika mycket som de fyra andra åren då jag haft mycket att stå i. Däremot har jag kommit inom ofta för att säga hej innan man började jobba. Kontoret ligger 30 sek körväg därifrån :o)
Fast det var en negativ sak med det en gång.
Jag skulle precis börja jobba på kvällen, alldeles själv (trodde ni inte va?), så hör jag de välbekanta sirenerna köra iväg på uppdrag. Och där stod jag och lyssnade medan de försvann längre och längre bort. Jag ville oxå hänga med! Jag vill med rädda världen! Varför skulle det vara så svårt för?
Istället var det bara till att börja rondera, låsa -släcka-blippa, låsa-släcka-blippa. 
Så fick man drömma sig bort för att känna sig bättre till mods. En dag ska jag med åka med i 1+4 styrkan och inte 1+5 på larm. Vänta bara, en dag ska jag halka in på ett bananskal genom att för en gångs skull ha tur och flyt :o) Jag kan se ögonblicket framför mig när jag klarar rullbandet. Trots att benen inte längre har känsel kommer jag hoppa högre än Kajsa Bergkvist av glädje. Gläjdetårar rinner medan jag springer runt brandstationen och kramar om alla jag ser. Ska vi sätta det som ett mål 2009? :oD
Där fick ni veta mitt nyårslöfte oxå. Klara rullbandet genom att hålla sig frisk och träna!
Nyårslöfte är iförsig inget bra för man håller det ändå inte. Men man kan säga att jag har det som mål. Och så ska jag ha massa delmål. Får ju fler delmål man klarar desto lättare känns det att nå slutmålet.

Slutligen:
Gott Nytt År på alla er trogna läsare. Utan er hade jag givetvis inte varit kvar här i... vad kan det va? Fyra år? Har blivit 747 inlägg. Undra hur många bokstäver det blir? =o)

Kommentarer:
Postat av: Anonym

Gott nytt år! Hoppas du kan nå dina delmål för att någongång nå ditt slutmål!



Måste ju posta efter rätt inlägg.

2009-01-01 @ 02:24:35
Postat av: Brandkvinnan

Tack detsamma! Tack det hoppas jag oxå :o)


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits