Hoppa Grållen, hoppa!

Varför testade jag aldrig detta med Grållen? Hade ju varit en fin färd till bilarnas trappalanda utan att behöva passera skroten och bli förnedrad av att stå med andra icke fungerande bilar då han gick som en klocka ända in till slutet*snörvel*.

Hade varit kul att titta på Svenska VM-rallyt och stått vid Colins crest och försökt få bra bilder :o)
Självklart hade man hejjat på Petter Solberg i sin Imprezia*mumma*.

Jaja, vad har jag gjort sedan sist?
Jo vi hade rökdykning i fredags och sjukvård.
På sjukvården var det en liten fågel som hade flygit in i lektionsalen och gick på golvet. Den flög upp på bänken bakom mig och jag skulle ta den försiktigt för den verkade lite omtöcknad. Det slutade med att den bet mig innan jag hann ta den och klassen hade lite roligt. Det gjorde ju inte ont men jag blev förvånad. Fågeln flög senare ut i det fria...

På rökdykningen gick det rätt bra, jag körde ut brandbilen vilket jag tycker är skoj och sen var jag rökdykartvåa. Dra slang, dra lite till i slangen, dra in slangen, dra upp slangen för trappan, dra ner slangen, dra ut slangen... Ja då vet ni vad jag gjorde. Ja pratade i radion mellan slangdragningarna...

Innan jag körde hem fick jag fylla på kylarvätskan. När jag sen släppt av vännen O vid sölve kände jag att det luktade bränt. Kollade i behållaren och insåg rätt snabbt att den var tom! Ni som vet någorlunda om bilar fattar vad det innebär. Gick in i en affär och hämtade vatten. Hällde i och såg det sprutade ut genom ett hål vid fläkten. Ringde bilmekaniker-akuten d.v.s pappa. Han lät ju inte glad när jag berättade att jag kunde få in fingret i hålet.
Min kreativa sida började tänka på saker att täppa igen hålet. Efter förklarande var hålet satt frågade min kloka far om jag såg en sladd som var lös någonstans. Jo den hittade jag ju lite längre ner och insåg rätt snabbt att den proppen längst ut på sladden passade hålet alldeles utmärkt. Sen fick jag fylla på med mer vatten och inte stänga locket helt så det inte blev övertryck så proppen flög ut igen.
Sen var man redo att köra de resterande milen hem utan att behöva bli bärgad :o)
Men jag körde ca 12 mil... Hur länge var kylarvätskan tom? Tacka gudarna att det var en Volvo och inte en toyota, mazda eller andra mindre braiga bilar =o) De bilarna hade nog brunnit upp så fort nivån gått under min. Nä jag har inga fördomar alls :o)


Idag började vi med olycksutredning. Ska bli skoj, fast kanske inte när tentan kommer redan nästa fredag...

Kommentarer:
Postat av: Felicia

Stackars fågel :P eller aa det var väl mest synd om dig som blev biten iofs :P fick du ta spruta sedan efteråt då ?

2008-02-11 @ 18:35:37
Postat av: Brandkvinnan

Hehe nej den lilla krabaten bet inte så hårt så det blödde. Men tror inte man kan bli smittad av nåt ändå. Väl?*hmm*


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits