Äntligen blink och tut

Oj vad jag har mycket att berätta. I fredags hade vi djurlivräddning. Var skoj att klappa kossor :o)
Har en massa bilder men ingen ork att lägga över dem till datorn ;o)

Och i lördags var jag på brandstationen. Var skoj som vanligt. Vi skulle ha kemövning och jag lärde ett litet knep hur man snabbt lyfter tunga saker...*hehe* Jag körde även tankbilen och satte på tanken eftersom de använt kemcontainern på övningen.
Oj vad kul jag hade i lördags. Trivs som fasens med mitt gäng och de med mig verkar det som. Annars hade de nog inte sagt att jag var välkommen tillbaka ;o)

Fick även trafikolycka där jag fick äran att hålla nacken på patienten. När larmet kom var jag första som klätt på mig larmstället även om jag får springa längst bort. Fick order att sätta mig vid brandmästarstolen då den goa brandmästaren satte sig i 309 då den är snabbare. När vi kom fram gick jag bort lite fint för att kolla läget, var en del folk där och man vill ju inte klampa in i olyckan innan de andra i 301 kommit fram. Var en bil som kört på en annan bakifrån. M (som kört 309) ropade på mig att jag skulle hålla nacken.
Gick in i bilen och presenterade mig och höll i patientens nacke. M kom med nackkrage som vi sen satte på. Patienten hade ont i nacke och rygg och fick domningar och stickningar i armen. Ambulansen tog beslutet att låta patienten gå ut så jag fick släppa nacken. Ja jag tänker inte gå in på det djupare men vad vi här på SMO har lärt oss så var det fel, fel...FEL!!
Jag sopade vägbanan lite med innan vi körde hemåt igen.
Vi fick sen automatlarm som var falskt.

Jag satt med M och den goa brandmästaren i bastun på eftermiddagen. Ja med larmställ och luftpaket då. Jag hade 310 bar när jag gick in. Efter en halvtimme i 100 grader hade det bara sjunkt till 300 bar. Detta bara för att luften expanderas vid värme. Det var riktigt svettigt vill jag lova och jag fick verkligen kämpa för att inte gå ut. Jag hade givetvis fått gå ut om jag velat och de andra frågade hur jag mådde. Men man vill ju testa gränserna och även ta död på bakterierna i kroppen =) Så när halvtimmen hade gått gick jag tacksamt ut och de tog pulsen på oss. De andra hade runt 120 och jag hade 160, hehe.

Idag har vi haft hög höjd examinationer. Var skoj att tänka till lite med spel, bår och ID.
Bilder kommer nog senare.

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits