Stegar, hög höjd, motorkap..

Blä varför ska jag dröja med att skriva här? Nu har man ju massor man måste säga...

I tisdags hade vi stegar. Vår grupp skulle först sätta skarvstegarna så vi kunde rädda någon ur brunnen. Vi hade ingen att rädda ur brunnen men E hissade ner sig själv. Så då visste vi ju att det funkade :o)
Sen skulle vi lägga en bro med stegen. Jag var först över (de yngsta och oviktigaste först ;o)). Nej men det var ju klart att stegen höll...
Efter det satte vi på ytterligare en stege för att klättra upp för ena sidan av pannkakshuset och ner på andra sidan. Jag var sist upp men först ner för att sen säkra stödbenen.
Det sista momentet på den stationen var att hela gruppen skulle ta sig över ett radhus. Jag nådde precis stegen när den låg på taket. Fick dra mig upp i fingertopparna ungefär... På huset gällde det att säkra sig hela tiden för att inte glida ner. Samma natt hade jag drömt att jag hade opererat ryggen och hade stygn på ryggen. Jag var skeptiskt när vi skulle upp på stegarna samma dag så jag var rätt noggrann med säkra mig själv... Men inte blev det några ryggoperationer den dagen*puh*.

Sista stationen skulle vi resa utskjutsstegen till tredje våningen. Ja det gick bra det oxå. Man får tänka efter så man gör allt i rätt ordning. Under övningen tog vinden tag i en stege som var utskjuten och den brakade i asfalten. Tur att ingen stod under för då hade det gått illa. Stegen väger ca 75 kg om jag inte minns fel.

På onsdagen hade vi föreläsningar hela dagen. Segt att sitta en hel dag men det var intressanta saker. Personer som gjort utlandsuppdrag för Räddningsverket.
Jag har alltid haft de funderingarna och jag är grymt sugen att hjälpa till utomlands om några år. Man måste ju vara 25 år..
En av föreläsarna hade varit i Thailand. Ja ni förstår själva vad han fick se där nere. Allt heder åt honom (och resten) som orkade leta bland liken för att hjälpa anhöriga.

På torsdagen hade vi en föreläsning om minor :o) Äntligen har man nytta av dataspelen. Kände igen en mina som man sätter ut i Call Of Duty 4. Hur som helst var det lärorikt att veta tex hur många minor som finns på jorden. Mellan 150-300 miljoner minor och en maaaaaaaaaaassa ammunition (bomber) som när som helst kan explodera.
Vilken tur att man bor i Sverige. Har finns ju inga minor. Jo i Östersjön då men chansen är ju liten när man simmar längst klipporna...

Under eftermiddagen hade vi motorkapen. Jag tycker den är oberäklig så man får vara försiktig. Fast den har ju inte det "slaget" som motorsågen har. Motorsågen har ju tendens att lyfta sig när man gasar...

Här kommer iaf lite actionbilder från övningen :o)
image287
Man måste ju få igång åbäket först ;o>

image288
Bruuuum...

image289
Gäller att hålla koll var man sätter foten...


I fredags hade vi först föreläsning om Trossamfundet och sen hög höjd.
Vi skulle testas så vi kunde dubbelåttan, trädd åtta och pålsteken. Jag har övat innan så jag klarade examinationen. Skönt att klara ett moment till i utbildningen.
Vi skulle upp på ett litet sluttade tak och öva på GriGri, ID m.m
image290
Var lite rep här och där....

image291
Här är ens personliga utrustning (som man ska ha koll på och lämna tillbaka). En sele, ett rep, tre kabinhakar, en åtta, en kort bandslinga och en lång bandslinga. Hjälm och handskar med givetvis.
Nästa steg är att koppla ihop hög höjd (rep, sele, säkra sig) med motorkapen för att kunna göra håltagning. Det blir lite nervösare...Jag är ju född klumpig så det gör ju inte saken bättre...

Helt plötsligt var man hemma, tittade på filmen Ratatouille, käkade middag på restaurang då farmor fyllt 75, vara med kompisen hela lördagen, vara fyllechaffis på lördagkvällen åt kompisens syskon, gått ut med en labbe/golden på 7 månader för att sen åka ner till Revinge idag.
Tiden flyger fram.

Idag har vi haft föreläsningar hela dagen. Var segt då jag blivit sjuker.
Började i måndags då jag var lite tjock i halsen. Sprang på rullbandet på måndagen och tisdagen men mådde så illa och var seg i kroppen. Slutade med att jag hade mer ont i halsen på onsdagen. Har inte tränat sen dess.
Igår kom förkylningen på riktigt så jag trodde man skulle bli sängliggandes. Men man får ju gnata vidare.
Tror dock inte att jag kan vara på innebandyturningen imon*fan oxå*. Kan kan jag ju men jag bör ju inte... Jag har lärt mig mina läxor :o)

Nähe vila lite innan jag lagar maten annars så lägger jag mig på köksgolvet...

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits