Tosselilla

Fredagen började inte så bra. Vaknade klockan sju. Inget märkvärdigt om det inte hade varit att jag började klockan sex...
Ahhhh!!! Har aldrig försovit mig och nu en hel timme. Kastade mig ner för trapporna och in i bilen. Efter lite däckaskrik var man framme på jobbet. De bara skrattade när jag bad om ursäkt. Så pinsamt! Ville bara gräva en grop...

Kompisen och jag åkte ner till Ystad på eftermiddagen. Blev lite fest både på fredagskvällen och lördagskvällen. Vi gick i flera butiker och tog kort på de flesta byggnader inne i Ystad :o) Så fin stad!
På söndagen var vi på Tosselilla. Det var vi och barnen med föräldrar. Tyvärr fick vi inte låna någon unge så vi fick låtsas vara barn själva :) När vi skulle trampa båt körde vi fast mitt i farleden. Vi trampade framåt och bakåt, flera försökte hjälpa oss utan resultat. Först hoppade jag ut för att putta från land. Fick ut fören en bit men aktern satt fast. När min kära kompis skulle gå ut höll hon på att plumsa i. Foppatofflan blev lite blöt. Men vips så var vi loss då vi förmodligen satt fast där hon suttit *höhö*.

Vi åkte karuseller, klättrade tarzanhinderbana, letade guld, käkade glass och hoppade på den stora hoppkudden (för vuxna). Det var en stor vuxen karl som hoppade samtidigt som vi så vi flög som vantar hit och dit :)
Vi trotsade kylan och bytte om för lite bad. Vi både såg framemot den långa rutschkanan som hette Surfing Cross. De kunde lika gärna döpa om den till Strippa Loss...
Man var tvungen att ligga på mage med huvut framåt. Kompisen och jag var lite skeptiska och tvekande men vi lade oss ner och försökte kravla oss över kanten med underläggen (vågar barnen så vågar väl vi?) =)
Kompisen kom iväg tidigare men när väl jag kom iväg började jag komma ikapp (ju tyngre man är desstu bättre fart eller?)
Så kom första "hoppet". Barnen brukar vanligtvis inte hoppa men jag flög flera meter innan jag landade hårt på bröst och mage. När man väl återhämtade sig kom nästa hopp. Denna gången i ännu högre fart och redan ont från det första hoppet. När man väl landat började man glida lite snett. När bassängen närmade sig åkte man som en projektil!
Barnen glider vanligtvis fint på ytan och saktar in lite fint.
Jag fick en tvärnit rakt ner under vattnet och gjorde kullerbytta samtidigt som kroppen snurrade runt den andra axeln. Då man vurpat så våldsamt hade underdelen kasat ner till knäna. I panik drar man upp dom medan man är under ytan. Eftersom man har linser kan inte jag titta under ytan utan måste vänta tills man kommer upp. Så när jag har huvudet över ytan tittar jag neråt för att till min fasa se att även överdelen kasat ner och man nu blottade sig för eventuella åskådare runt omkring. När allt väl var på plats kunde man resa sig och gå ur bassängen. Då hade jag tappat nyckeln runt vaden. Var bara till att leta upp den i bassängen.
Efter den turen var både kompisen och jag chockade =) Aldrig mer surfing cross!
Blev vanlig kana efteråt. De små barnen berättade för oss hur man skulle göra... Men där landade man på botten på bassängen eller så stannade man mitt i rutschkanen hela tiden. Är det bara byggt för barn? ;o)

Idag är man lite öm här och där och även träningsvärk efter att ha lekt Tarzan. Men roligt hade vi :oD

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits