Fredag den 13:e

Märkte ni att det var fredagen den 13:e igår?
Kan ju säga att jag gjorde det. Började redan på första passet, många lastbilar som skulle in som inte hade rätt ordernummer eller var klara att köra in = massa strul.
När jag skulle köra hem vid tolv hittade jag inte mina nycklar. Var helt säker på att jag lagt de på bordet men där låg de inte. Letade igenom väskan och hela vakten. Ringde till en chef som suttit vid bordet om han sett dem. Visade sig att han råkat få med sig dem. Så efter en halvtimme kunde jag köra mot stan då jag skulle klippa mig på drop-in. Parkerar och går en bra bit. Då skulle inte hon komma förren vid två.
Vad skulle jag göra i stan mer än en timme? Shoppingmänniska är jag inte, dessutom ska man till Thailand där det är billigt att shoppa. Köra hem var lite onödigt...
Kom på att mitt gäng jobbade igår. Så jag körde till brandstationen och pratade lite med dem :o)

Tillbaka för att klippa mig, tog knappt 20 min ;o) Mitt hår är så stickit som tagel så jag körde snabbt hem för att duscha. Sen var det dax att laga mat och äta. Hann blunda en kvart på soffan innan det var dax att börja kvällspasset.
Efter en halvtimme hade min rondbil fortfarande inte dykt upp.
Ringde chefen som hade den så sa han att de dröjde ytterligare en halvtimme till. Tar nycklarna till första ronden och lånar nattbilen. Tur att man är pigg igen för nu var det spring i trapporna. Tillbaka till kontoret för att byta bil och sätta in nyckelskåp med mera. Vidare nästan en mil upp till en annan rond på ett företag.
Min kollega ville jag skulle köra hem till honom med lite jobbsaker han behövde till en stängning då han inte skulle hinna till kontoret pga handbollsträning.
Så det var mycket därför jag var stressad. När jag var klar med den ronden skulle jag nu till honom då han bor i samma by som nästa rond. Då hade klockan redan slagit sju och han börjat. Tänkte jag kunde lämna sakerna på träningen då. Så ringde han. Och hör å häpna. Nu var han sur på mig! För då skulle det visst inte gå att lämna sakerna på träningen och jag har haft gott om tid på mig att lämna sakerna(?). Jag kör inte två mil extra för att lämna sakerna. Så då blev jag arg tillbaka (det är inte ofta). Jag har ett jobb att sköta före hans handbollsträning och om nu träningen var så viktigt varför ska man jobba natten då?
Så han fick sakerna en kvart innan stängning då jag väntade på honom vid en korsning. Det löste ju sig ändå men fortfarande var han på dåligt humör.


Innan på kvällen hade jag fått köra tillbaka till kontoret för att byta batteri då jobbmobilen dör nästan varje pass. Dessutom hann jag aldrig tanka så det får jag göra idag. Snart nere på det röda då det var lågt när jag tog över den igår.
Den bärbara radion hittade jag inte heller... Och inte hann man ta en rast igår men ändå jobbade jag över en kvart.

Så jag hatar fredagar! Jag släpar verkligen inte benen efter mig men likväl hinner man inte. Man har märkt att många kollegor tar igen tiden mellan ronderna vilket jag inte gör. Jag tänker inte utsätta mig eller andras liv (eller körkortet) för detta jobbet.
Kom hem och käkade kvällsmat. Lade mig efter att ha varit stort sett igång i 18 h.
Sov nog som en gris inatt :o) *zzz*

Idag är det jobb igen och det kommer bli betydligt lugnare då vi inte längre har en tvåtimmarsrond 4 mil från kontoret =o)

Idag ska jag ta hand om tvätten som vid detta laget har torkat, diska, packa... För sen har jag bara morgondagen på mig.
Ahh det pirrar i magen. Om ni vill veta var jag ska bo de två första nätterna kan ni gå in
här. Vi tänkte lyxa till det de första dagarna och bara coola ner lite :o)

Taget in lugn kväll på en del av min arbetsplats...






Längtar till sommaren så det kommer vara ännu finare på vissa ronder :o)

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits